Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Εκτός "clawback" το Άσυλο Ανιατών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με προσωπική παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη ξεκαθαρίζεται ότι δεν θα επηρεαστεί η λειτουργία του Ασύλου Ανιάτων από την επιβολή του clawback.

Αν δεν παρενέβαινε ο Πρωθυπουργός η επιβολή του clawback, που προβλέπεται στο άρθρο 100 του πολυνομοσχεδίου, του υπουργείου Οικονομικών, θα σήμαινε την αναστολή της λειτουργίας του Ασύλου Ανιάτων μετά από 120 χρόνια κοινωνικής προσφοράς.


Νωρίτερα η πρόεδρος του Ασύλου Ανιάτων Ιωάννα Ηλιάδη, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό είχε επισημάνει τον κίνδυνο αναστολής λειτουργίας του Ασύλου αν εφαρμοζόταν η διάταξη του clawback, (αυτόματη επιστροφή χρημάτων λόγω υπέρβασης της δαπάνης).

Σύμφωνα με την κ. Ηλιάδη ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), αυτή τι στιγμή, καταβάλλει τα ήδη μειωμένα κατά 30% νοσήλια με καθυστέρηση 8 μηνών, ενώ ακόμα δεν έχουν καταβληθεί οι

οφειλόμενες εκκαθαρίσεις του 2011 από τα προ του ΕΟΠΥΥ ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα το συνολικό χρέος προς το Άσυλο να υπερβαίνει τα 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.