Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

"Δράση" αγάπης και ανθρωπιάς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στις εγκαταστάσεις ενός παλιού μηχανουργείου στους Αγίους Αναργύρους «Διαχειριζόμαστε Ρεαλιστικά την Αλληλεγγύη με Συνεργασία και Ήθος» (ΔΡΑΣΗ). Η ΔΡΑΣΗ είναι μία εθελοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση, που προσφέρει κοινωνικό και περιβαλλοντικό έργο στους κατοίκους της περιοχής.

Το μηχανουργείο παραχωρήθηκε στην εθελοντική ομάδα ύστερα από πρόταση του δημάρχου Νίκου Σαράντη και τα μέλη της οργάνωσης κατάφεραν με προσωπική εργασία να το μετατρέψουν σ’ έναν ζεστό χώρο προσφοράς στον συνάνθρωπο και στην πόλη.

«Ο χώρος στην αρχή ήταν αποκαρδιωτικός, ήταν γεμάτος μηχανές γεωργικής χρήσης, σκόνη και χώματα. Καταφέραμε όμως με πολλή δουλειά και θέληση, γι’ αυτό που κάνουμε, να δημιουργήσουμε, με τα δικά μας χέρια, κάτι διαφορετικό, μια νότα ευχάριστη που εξυπηρετεί το σκοπό μας» δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η πρόεδρος της εθελοντικής ομάδας, Διονυσία Πέττα.

Όλα ξεκίνησαν το 2007 όταν με πρωτοβουλία του δήμου Αγίων Αναργύρων πραγματοποιήθηκαν σεμινάρια πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπου η ανταπόκριση ήταν μεγάλη. Μετά το πέρας των σεμιναρίων προέκυψε η ανάγκη για τη δημιουργία μιας ομάδας εθελοντών που θα δρούσε στηρίζοντας όσους έχουν ανάγκη. Χώρος δεν υπήρχε παρά μόνο συναντήσεις των μελών σε σπίτια ή δημόσιους χώρους.

Έπειτα από έναν χρονο, το 2008, με πρωτοβουλία της κ. Πέττα, διοργανώθηκε το πρώτο παζάρι με αντικείμενα τα οποία συγκεντρώθηκαν, απ τις οικογένειες των μελών την ομάδας και με σκοπό να μαζευτούν χρήματα, τα οποία στη συνέχεια δόθηκαν σε οικογένειες που τα είχαν ανάγκη με τη μορφή δωροεπιταγών.

Τον Δεκέμβριο του 2012,η ομάδα κατάφερε να αποκτήσει τον χώρο της στις εγκαταστάσεις που παραχώρησε ο δήμος Αγίων Αναργύρων. Εκεί τα μέλη βάζουν όλη τους την τέχνη και τη δημιουργικότητα τους για την κατασκευή αντικειμένων, τα οποία στη συνέχεια πωλούνται σε παζάρια, τα οποία διοργανώνονται σε διάφορα μέρη. Από απλά υλικά κατασκευάζουν με φαντασία και μεράκι χρηστικά και διακοσμητικά αντικείμενα για το σπίτι. Απλά κουτιά υποδημάτων μετατρέπονται σε χώρους αποθήκευσης, ζωγραφισμένα περίτεχνα, παλιά κομμάτια ξύλου μετατρέπονται σε πίνακες ζωγραφικής.

Παράλληλα, ο χώρος ανοίγει την πόρτα του στους πολίτες που αναζητούν βοήθεια και στήριξη για να πάρουν ρούχα και παπουτσια, τα οποία έχουν συγκεντρωθεί από εθελοντές και από πολίτες. «Δεν κοιτάμε χρώμα και εθνικότητα», δηλώνει η κ. Πέττα. Με τη συνεργασία και τη στήριξη της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου ειδοποιούνται πρώτα οι εγγεγραμμένες οικογένειες που έχουν ανάγκη να πάρουν όσα πράγματα χρειάζονται.

Πέρα από το έργο που επιτελεί η ομάδα, τα μέλη έχουν βρει σ'αυτό το «σπίτι» τρόπους όχι μόνο για να περνάνε όμορφα σαν παρέα, αλλά και για να ολοκληρώνονται ψυχικά προσφέροντας ό,τι καλύτερο μπορούν.

«Περνάς καλά εδώ, αλλά δεν ειναι μόνο αυτό. Δίνω στον κόσμο κάτι απλό και χαίρεται. Γίνομαι ένας διαμεσολαβητής για τη χαρά αυτή. Είναι σαν ένα «μικρόβιο» που κόλλησα και δε φεύγει» δηλώνει γεμάτη ενθουσιασμό η κ. Γεωργία, μέλος της ομάδας.

«Είναι ευχαρίστηση ψυχής» συμπληρώνει η κ. Στεφανία, επίσης μέλος της ομάδας, ένα ακόμα μέλος.

Η εθελοντική ομάδα καλεί όλους τους πολίτες που μπορούν να δράσουν ενεργά, προσφέροντας στους συνανθρώπους τους που βάλλονται από την οικονομική κρίση, καθώς όπως επισημαίνεται η μεγαλύτερη επιβράβευση είναι να ακούς το «ευχαριστώ», από ανθρώπους που το αισθάνονται και το εννοούν.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.