Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

SOS για τους χαλασμένους αξονικούς στον Ευαγγελισμό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

"Στοίχημα ζωής και θανάτου με τους ασθενείς στην εφημερία του Ευαγγελισμού λόγω μη έγκαιρης επισκευής των αξονικών τομογράφων". Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Όπως σημειώνει ο ΙΣΑ, έλαβε γνώση του από 25-10-2013 εγγράφου του Συλλόγου Ειδικευομένων Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» στο οποίο αναφέρεται "ότι οι γιατροί και νοσηλευτές στη γενική εφημερία του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», καλούνται να αντιμετωπίσουν βαριά περιστατικά από όλη την Αττική και την Ελληνική Περιφέρεια χωρίς να λειτουργεί κανένας αξονικός τομογράφος". Ο

Σύλλογος Ειδικευομένων Ιατρών Αθηνών «Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» με την επιστολή του αυτή απευθύνεται στον Υπουργό Υγείας, στο ΣΕΥΥΠ και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και ζητούν να αποδοθούν ευθύνες στους υπαιτίους για την επικίνδυνη αυτή κατάσταση που βιώνουν καθημερινά. Ειδικότερα μας αναφέρουν ότι το ΠΓΝΑ «Αττικό» το οποίο καλύπτει τις ανάγκες του Πειραιά έχει εδώ και μήνες έλλειψη σε εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντιμετωπίσει πολυτραυματίες και να τους διακομίζει στον Ευαγγελισμό. Το ΓΝΑ «Σισμανόγλειο» που συνεφημερεύει διαθέτει ακόμα λιγότερες Ιατρικές Ειδικότητες, οπότε και εκείνο αναγκαστικά διακομίζει τους αρρώστους στον Ευαγγελισμό" τονίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

"Η κατάσταση αυτή είναι επικίνδυνη για την υγεία των ασθενών ιδιαιτέρως κατά τις γενικές εφημερίες κατά τις οποίες, όπως μας περιγράφει ο Σύλλογος, ο εφημερεύων ακτινολόγος του Ευαγγελισμού διακομίζει εκ νέου τα περιστατικά που έχει δεχθεί από τα υπόλοιπα νοσοκομεία της Ελλάδας προς το «Γ.Γεννηματάς», από όπου μετά τη διενέργεια αξονικής τομογραφίας πρέπει ξανά να επιστρέψουν στον Ευαγγελισμό για την τελική αντιμετώπιση! Μέχρι 5 διακομιδές δηλαδή πρέπει να εκτελέσει το ΕΚΑΒ για έναν περιστατικό στο κέντρο της Αθήνας!

Ενόψει των ανωτέρω, σας καλούμε όπως άμεσα επιλύσετε το σοβαρότατο αυτό ζήτημα και όπως προβείτε σε κατεπείγουσα εξέταση των ευθυνών για την μη έγκαιρη επισκευή των αξονικών τομογράφων του Ευαγγελισμού και των σοβαρών ελλείψεων προσωπικού στα υπόλοιπα νοσοκομεία, καθότι από τις παραλείψεις αυτές κινδυνεύουν άμεσα ανθρώπινες ζωές", καταλήγει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.