Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Διαμαρτυρία στο Ιπποκράτειο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν σήμερα το πρωί, στις 11.00, στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης μέλη του ΠΑΜΕ.

Στο προσκήνιο θέτουν την παροχή δωρεάν υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες, ενώ ζητούν να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Το θέμα της καθυστέρησης των πληρωμών στο νοσοκομείο έφτασε και στη Βουλή, μέσω ερώτησης που κατέθεσαν προς τους υπουργούς Υγείας και Οικονομικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου.

Στην ερώτηση αναφέρουν:

«Οι περίπου 2.500 εργαζόμενοι στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με την καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς παραμένουν ακόμα απλήρωτοι για τα νυχτερινά και τις αργίες Απριλίου και Μαΐου του 2012.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, μαζί με το σωματείο τους, έχουν πραγματοποιήσει έως τώρα σειρά πολύμορφων κινητοποιήσεων, απαιτώντας την άμεση καταβολή του συνολικού ποσού των δεδουλευμένων και όχι τα περικομμένα κατά δύο αργίες, όπως τους πρότεινε η διοίκηση του νοσοκομείου.

Επειδή οι εργαζόμενοι, κάτω από τις ασκούμενες αντιλαϊκές πολιτικές όλων διαχρονικά των προηγούμενων κυβερνήσεων, αλλά και της σημερινής δικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις,

Ερωτώνται οι κ.κ. υπουργοί τι μέτρα προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.