Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Κρούσματα πολιομυελίτιδας στη Συρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Επιβεβαίωσε τη διάγνωση ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Επιβεβαίωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας τα κρούσματα πολιομυελίτιδας σε νήπια και παιδιά κυρίως στη βορειοανατολική Συρία.

«Από τις 22 περιπτώσεις που εξετάστηκαν, οι δέκα επιβεβαιώνεται πως είναι κρούσματα πολιομυελίτιδας τύπου Ι», τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Oliver Rosenbauer σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη.

Τα εργαστηριακά αποτελέσματα ακόμα αναμένονται για τις υπόλοιπες δώδεκα «ύποπτες» περιπτώσεις από την περιοχή Deir al-Zor.

«Είναι μια μεταδιδόμενη ασθένεια και με τις μετακινήσεις πληθυσμών μπορεί να εμφανιστεί και σε άλλες περιοχές. Υπάρχει αυξημένος3 κίνδυνος μετάδοσής της στην περιοχή», πρόσθεσε.

Πριν το ξέσπασμα του πολέμου στη Συρία, το 2011, το 95% των παιδιών εμβολιαζόταν για την ασθένεια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ, σήμερα περίπου μισό εκατομμύριο παιδιά δεν έχουν εμβολιαστεί.

Η πολιομυελίτιδα έχει εκλείψει στις ανεπτυγμένες χώρες αλλά παραμένει ενδημική στη Νιγηρία, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν, σημειώνει το BBC.

Δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία αλλά σειρά εμβολιασμών μπορεί να προσφέρει σημαντικό βαθμό πρόληψης. Τα μικρά παιδιά είναι πολύ ευάλωτα στην παραλυτική πολιομυελίτιδα, την πιο σοβαρή μορφή της ασθένειας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.