Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Αθώα η δασκάλα για τον θάνατο μαθητή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια δασκάλα αθωώθηκε σήμερα στη Γαλλία στη δίκη για το θάνατο ενός μαθητή της 11 ετών, ο οποίος κρεμάστηκε στους διαδρόμους του σχολείου μετά την αποβολή του από την τάξη της, στην πόλη Αρλ της νότιας Γαλλίας, τον Μάιο του 2011.

Στις 26 Μαΐου του 2011, η Μολάρ-Λελόνγκ, δασκάλα στο σχολείο Αν-Φρανκ της 'Αρλ, απέβαλε από την τάξη τον Κορέν Γκριμάλντι, επειδή αρνήθηκε να κάνει την εργασία του. Τρία τέταρτα της ώρας μετά, το παιδί βρέθηκε αναίσθητο, κρεμασμένο από το μπλουζάκι του σε κρεμάστρα διαδρόμου του σχολείου. Οι δάσκαλοι προσπάθησαν να το επαναφέρουν με μαλάξεις στην καρδιά. Τέσσερις ημέρες αργότερα, το παιδί υπέκυψε σε νοσοκομείο της Μασσαλίας.

Σύμφωνα με συμμαθητές του αγοριού, η δασκάλα τού είπε: "Δεν έχεις συμπεριφορά μαθητή, δεν εργάζεσαι, πήγαινε με τα παλτά". Η μητέρα του παιδιού πιστεύει ότι αυτή η φράση ήταν που οδήγησε το γιο της να αντιδράσει με τον τρόπο αυτόν. Θεωρεί ότι ο γιος της επειδή υπέστη μια ταπείνωση από τη δασκάλα, θέλησε να αντιμετωπίσει το θέμα με ένα "παιδιάστικο αστείο".

"Κανένας από τους νόμους ή τους κανόνες που διέπουν την αρχή της ευθύνης των δασκάλων δεν αναφέρεται στην ιδιαίτερη υποχρέωση για την επίβλεψη των μαθητών, η οποία να άπτεται του ποινικού δικαίου", αποφάνθηκε ο πρόεδρος του δικαστηρίου Λιονέλ Ματιέ της πόλης Ταρασόν. Λόγω της απουσίας του στοιχείου της "διακεκριμένης αμέλειας" της δασκάλας, "νομικά δεν στοιχειοθετείται αδίκημα", τόνισε ο πρόεδρος του δικαστηρίου.

Η δασκάλα Ανιές Μολάρ-Λελόνγκ, 42 ετών, η οποία είπε ότι αισθάνεται "ηθικά υπεύθυνη", μηνύθηκε για "παράβαση του καθήκοντος της μέριμνας" και για "ανθρωποκτονία εξ αμελείας". Ωστόσο, ο εισαγγελέας δε διατύπωσε επισήμως κατηγορία σε βάρος της δασκάλας, εκτιμώντας ότι "πρόκειται για ένα λάθος", το οποίο δεν εμπίπτει στη αρμοδιότητα της δικαιοσύνης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.