Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Δωρεές στην ΕΛΑΣ από το εξωτερικό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δωρεές αυτοκινήτων στην ΕΛΑΣ έγιναν από δυο χώρες του εξωτερικού. Διαβάστε τα δυο σχετικά άρθρα:

------------------


Το Λουξεμβούργο δώρισε στην ΕΛΑΣ αυτοκίνητα

Επιπλέον οκτώ αυτοκίνητα παρέλαβε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ως δωρεά της Αστυνομίας του Λουξεμβούργου.

Στην τελετή παράδοσης - παραλαβής παρέστησαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Αθανάσιος Ανδρεουλάκος και ο Πρέσβης του Λουξεμβούργου στη χώρα μας κ. Christian Biever.



Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας, στην ομιλία του, ανέφερε:

«Οφείλω να σας πω ότι η ελληνική κοινωνία, η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είναι ούτως ή άλλως ευγνώμονες προς την Κυβέρνηση του Λουξεμβούργου, η οποία όλο το διάστημα της οικονομικής κρίσης υπήρξε πραγματικά φίλη της Ελλάδος και δια του απερχόμενου Πρωθυπουργού κ. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ αρωγός της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν κύριε Πρέσβη την προσφορά των οκτώ αυτοκινήτων ως ένα ακόμα δείγμα της δικής σας αλληλεγγύης απέναντι στην ελληνική κοινωνία και την Ελληνική Αστυνομία, η οποία υπηρετεί το μεγάλο αγαθό της προστασίας, της αξιοπρέπειας, της περιουσίας και της ζωής των Ελλήνων πολιτών τη δυσχερέστατη αυτή ώρα.

Αυτό το οποίο έχει εξαιρετική σημασία για εμάς, επίσης, κύριε Πρέσβη και στο οποίο χρειαζόμαστε τη στήριξη της Κυβέρνησης του Μεγάλου Δουκάτου τους μήνες και τα χρόνια που έρχονται και κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας που ξεκινάει την 1η Ιανουαρίου, είναι οι βασικές κατευθυντήριες γραμμές στην αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης.

Για την Ελλάδα είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρηθεί ο χαρακτήρας της παράνομης πράξης για τη διάβαση των ευρωπαϊκών συνόρων χωρίς τα συνοδευτικά διαβιβαστικά έγγραφα, το δικαίωμα κράτησης των ατόμων αυτών τα οποία παραβιάζουν τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και βέβαια της χώρας μας, καθώς επίσης και η ανάπτυξη μίας μεγάλης προσπάθειας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη διευκόλυνση των επιστροφών των παράνομων μεταναστών στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.».



Ο Πρέσβης του Λουξεμβούργου κ. Christian Biever, στην ομιλία του ανέφερε:

«Στο θέμα της παράνομης μετανάστευσης, μπορείτε πραγματικά να υπολογίζετε σε εμάς, σε αυτούς τους πολύ δύσκολους καιρούς, μπορείτε να υπολογίσετε στη βοήθειά μας και την υποστήριξή μας.

Η δωρεά αυτών των οκτώ αυτοκινήτων στην Ελληνική Αστυνομία, είναι ουσιαστικά ο τρόπος με τον οποίο ανταποκριθήκαμε σε αίτημα των Ελληνικών Αρχών για την παροχή αυτού του είδους υποστήριξης και θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ για την άψογη συνεργασία που είχαμε μέχρι τώρα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο την Ελληνική Αστυνομία όσο και την Ελληνική Πρεσβεία. Γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ότι αντιμετωπίζετε σοβαρότατο πρόβλημα με την οικονομική κρίση, ότι έχουν γίνει περικοπές και ελπίζουμε πραγματικά ότι με αυτή την προσφορά μας θα συμβάλουμε αποτελεσματικά στο πρόβλημα και ότι η συμβολή μας αυτή θα αποδειχθεί χρήσιμη στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζετε αυτή τη στιγμή».


------------------


Δωρεά περιπολικών από τη Γαλλία

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης παρελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία, δέκα περιπολικά, ως δωρεά της Γαλλικής Αστυνομίας.

Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής παρέστησαν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Αθανάσιος Ανδρεουλάκος και ο Πρέσβης της Γαλλίας στη χώρα μας κ. Jean Loup Kuhn - Delforge.



Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, στην ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων «Ελπίζω ότι η Γαλλική Κυβέρνηση θα είναι αρωγός στην ευρύτερη προσπάθεια που κάνουμε και την οποία με ιδιαίτερη ζέση διεξάγει ο Πρωθυπουργός της χώρας ο κ. Αντώνης Σαμαράς για την αντιμετώπιση του τεράστιου μεταναστευτικού προβλήματος, το οποίο έχει η Ευρώπη, αλλά και η χώρα μας. Ήδη όπως όλοι γνωρίζετε τις τελευταίες ημέρες έχει ανοίξει ένας ευρύς διάλογος, ο οποίος διεξήχθη και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο την προηγούμενη Πέμπτη και Παρασκευή ακριβώς με αυτό το αντικείμενο: την εύρεση κοινών αξόνων ευρωπαϊκής πορείας για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Ο κύριος Πρέσβης έχει μία σαφή αντίληψη του προβλήματος από την ελληνική προοπτική και γωνία ενόρασης. Και κατά συνέπεια ο υποστηρικτικός του λόγος προς τη Γαλλική Κυβέρνηση έχει για εμάς πάρα πολύ μεγάλη σημασία.

Κυρίες και κύριοι, η Ευρώπη πρέπει να καταλήξει σε συγκεκριμένους άξονες που για εμάς είναι καθοριστικής σημασίας, όπως παραδείγματος χάριν της διατήρησης ως ποινικού αδικήματος της διέλευσης στα σύνορα της Ευρώπης και της Ελλάδος ειδικά, της δυνατότητας να μπορούμε να θέτουμε υπό κράτηση το άτομο το οποίο έχει εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και επίσης την ευρωπαϊκή βοήθεια στην προσπάθεια επιστροφής των ανθρώπων αυτών στις χώρες από τις οποίες προέρχονται.

Αυτά είναι τα ευρύτερα θέματα, τα οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μαζί. Στο ειδικό θέμα της δημόσιας ασφάλειας η Γαλλική Κυβέρνηση χαρίζει - αν θέλετε - σήμερα στην Ελληνική Αστυνομία μία σειρά εξαιρετικής κατάστασης, όπως μου είπε ο κ. Αρχηγός, οχημάτων, τα οποία ήδη βρίσκονται στο προαύλιο του Υπουργείου μας και τα οποία από αύριο θα τεθούν στη διάθεση των μονάδων της Ελληνικής Αστυνομίας για τη μάχη εναντίον του εγκλήματος και για την προστασία του Έλληνα Πολίτη, της ζωής, της περιουσίας, της αξιοπρέπειας του.

Κύριε Πρέσβη, τα οχήματα αυτά είναι σε τόσο εξαιρετική κατάσταση που θα μου επιτρέψετε να σας παρακαλέσω θερμά να αυξηθεί στο εγγύς μέλλον ο αριθμός τους. Καταλαβαίνουμε ότι και το γαλλικό κράτος έχει θέματα, αλλά για εμάς είναι εξαιρετικά κρίσιμο και ειλικρινά όταν μου τα έδειξαν, αντιλήφθηκα ότι το γεγονός ότι είναι μεταχειρισμένα δεν φαίνεται καν. Οι Έλληνες αστυνομικοί τα «ερωτεύθηκαν», για αυτό ειλικρινά σας λέω, σας παρακαλώ θερμά θα ήμασταν ευγνώμονες αν είχαμε 100 ακόμα από αυτά τα οχήματα!

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι δεν σας είμαι βαθύτατα ευγνώμων για τα δέκα οχήματα τα οποία μας δόθηκαν. Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά, να ευχαριστήσω τη Γαλλική Κυβέρνηση και να σας παρακαλέσω να μεταφέρετε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς μου στον ομόλογό μου, τον υπουργό τον κ. Βαλς, μαζί με τις θερμές ευχαριστίες τις δικές μου και της κυβερνήσεως και του πρωθυπουργού, κυρίου Αντώνη Σαμαρά».



Από την πλευρά του ο Πρέσβης της Γαλλίας στη χώρα μας κ. Jean Loup Kuhn - Delforge ανέφερε μεταξύ άλλων πως «Αποτελεί όμως, θα ήθελα να σας βεβαιώσω κ. Υπουργέ και τη διαβεβαίωση από την πλευρά της Κυβέρνησής μου ότι η ελληνική πλευρά κάνει ό,τι μπορεί για τη διασφάλιση του χώρου Schengen και της ασφάλειας στον ευρωπαϊκό χώρο, στην Ευρώπη. Έχουμε ενταχθεί πρόσφατα στην πρωτοβουλία της Μάλτας μαζί με τον Πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά και εσάς τον ίδιο, κάτι το οποίο σηματοδοτεί τις κοινές θέσεις που έχουμε σε πολλά θέματα και κυρίως σε θέματα μετανάστευσης, συμπεριλαμβανομένου και ενός νέου καθεστώτος ασύλου που είναι σημαντικό τόσο για σας, όσο και για μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται στην εμπροσθοφυλακή της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας και είμαστε σίγουροι για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελληνική Αστυνομία προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών μας απέναντι στις απειλές της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος, της παράνομης μετανάστευσης και των διεθνικών κυκλωμάτων εγκληματικότητας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.