Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Δωρεάν φάρμακα στη Βέροια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δωρεάν φάρμακα διαθέτει στα άτομα των καταγεγραμμένων ευπαθών ομάδων που εξυπηρετεί, το Δημοτικό Ιατρείο του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Αθλητισμού, Παιδείας και Προσχολικής Αγωγής (ΚΑΠΑ) του δήμου Βέροιας, μέσω του δημοτικού του φαρμακείου.

Τα φάρμακα δίνονται (πάντα παρουσία του εθελοντή ιατρού που βρίσκεται στο ιατρείο) σε άπορους, ανασφάλιστους, αλλοδαπούς και Ρομά που είναι εγγεγραμμένοι στη λίστα των ευπαθών ομάδων, είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κοινωνική λειτουργός του ιατρείου Σοφία Γούτα. Τόνισε δε, ότι, για την προμήθεια των φαρμάκων, οι ενδιαφερόμενοι προσκομίζουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ούτως ώστε να ελεγχθεί η κατάστασή τους και στη συνέχεια να αποφασιστεί η ένταξή τους ή όχι στη λίστα των ατόμων που εξυπηρετούνται.

Η κα Γούτα προσφέρει εδώ και δύο χρόνια τις υπηρεσίες της στο ιατρείο. Στο διάστημα αυτό, όπως τόνισε, διαπίστωσε αυξητική τάση των ατόμων που ζητούν δωρεάν φάρμακα. Κατά τη ίδια, αυτό συνδέεται, εν μέρει, με την οικονομική κρίση και τη αύξηση των ανέργων. Τα φάρμακα προέρχονται από δωρεές απλών πολιτών και από οργανωμένες προσπάθειες φορέων. Το φαρμακείο λειτουργεί καθημερινά τις πρωινές ώρες. Τα φάρμακα που έχουν μεγαλύτερη ζήτηση είναι για χοληστερίνη, ζάχαρο, καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και για εμβολιασμό παιδιών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το Δημοτικό Ιατρείο στην οδό Καπετάν Άγρα 6, ή να τηλεφωνούν στο 2331074113.

Εξάλλου, ο δήμος Βέροιας και το δημοτικό ιατρείο, σε συνεργασία με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας πραγματοποιεί δωρεάν μέτρηση οστικής πυκνότητας (οστεοπόρωσης) με υπερηχογράφημα πτέρνας από ειδικευμένο προσωπικό. Πρόκειται για μια δράση που ξεκίνησε στις 21 Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου. Η μέτρηση γίνεται έπειτα από ραντεβού που μπορούν να κλείσουν οι πολίτες καλώντας στο τηλέφωνο του δημοτικού ιατρείου.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.