Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

"Δεν θα θιγούν οι συντάξεις"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Είμαστε αποφασισμένοι να θωρακίσουμε το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας από παραβατικές συμπεριφορές, γιατί μόνο η τήρηση της νομιμότητας και η μηδενική ανοχή στις εστίες ανομίας εξασφαλίζουν ότι δεν θα χρειαστεί να πάρουμε στο μέλλον καμία επώδυνη απόφαση για τις συντάξεις».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης με τους διοικητές των Ταμείων που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο υπουργείο, με τη συμμετοχή των διοικητών των ασφαλιστικών ταμείων και ενόψει του νέου νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό που πρόκειται σύντομα να κατατεθεί στη Βουλή.

Ο κ. Βρούτσης ανέφερε, επίσης ότι με το νομοσχέδιο «ολοκληρώνεται ένας κύκλος "νοικοκυρέματος" στην οργάνωση του ασφαλιστικού» και τόνισε ότι με τις διατάξεις του, «εξοπλίζονται τα ταμεία με θεσμικά εργαλεία που βελτιώνουν δραστικά την εισπρακτική ικανότητα του συστήματος και διασφαλίζεται ότι δεν πρόκειται να θιγεί απολύτως καμία σύνταξη».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στις διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν ήδη δρομολογηθεί με την υλοποίηση των προγραμμάτων «Ήλιος»,«Εργάνη» «'Ατλαντας» και κάλεσε «τις διοικήσεις και τα στελέχη των ασφαλιστικών ταμείων, τους εργαζόμενους και, κυρίως, τους ίδιους τους εργοδότες, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που τους αναλογεί».

«Δεν μπορεί ένα ολόκληρο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης να μένει αιχμάλωτο όσων επιχειρήσεων και εργοδοτών με το πρόσχημα της κρίσης δεν αποδίδουν τις εισφορές των εργαζομένων. Δε νοείται τα ασφαλιστικά ταμεία να δίνουν συντάξεις με «το ζύγι και το μάτι», να μην ελέγχουν τις εισφορές που έχουν καταβληθεί ή να μην αναζητούν τα «χαμένα» τους έσοδα», συνέχισε ο κ. Βρούτσης και κατέληξε:

«Σήμερα, πλέον όλοι κατανοούμε ότι η καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής, με όποια μορφή έχει, αδήλωτη εργασία, ανασφάλιστη εργασία, μη υποβολή ΑΠΔ, υποβολή ΑΠΔ, χωρίς καταβολή εισφορών, διασταύρωση προνοιακών επιδομάτων, αποτελεί μία μάχη εθνικής σημασίας», κατέληξε ο κ Βρούτσης.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.