Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Νεκρός ο πρώην σοφέρ κατηγορούμενου για σεξουαλικά αδικήματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο Ντέιβιντ Σμιθ βρέθηκε νεκρός μια ημέρα πριν από τη δίκη του.

Μια ημέρα πριν από τη δίκη του βρέθηκε νεκρός ο Ντέιβιντ Σμιθ, ένας πρώην σοφέρ του BBC που ήταν ο πρώτος κατηγορούμενος στο σκάνδαλο που αφορά τον τηλεπαρουσιαστή Τζίμι Σάβιλ.

Ο Σάβιλ είχε διαπράξει εκατοντάδες σεξουαλικά εγκλήματα και ο οποίος πέθανε το 2011 σε ηλικία 84 ετών χωρίς να έχει ασκηθεί ποτέ δίωξη σε βάρος του.

Ο πρώην σοφέρ επρόκειτο να παρουσιαστεί χθες ενώπιον δικαστηρίου του Λονδίνου. Η απουσία του ήταν αυτή που οδήγησε την αστυνομία ως την κατοικία του, στο Λιούισαμ, όπου βρέθηκε νεκρός. Για τα αίτια του θανάτου του διενεργείται νεκροτομή.



Σύμφωνα με την αστυνομία, εναντίον του 66χρονου Ντέιβιντ Σμιθ είχαν απαγγελθεί πέντε κατηγορίες, ανάμεσα στην οποίες η κατηγορία της «ασέλγειας σε βάρος ενός αγοριού ηλικίας κάτω των 14 ετών» και του «σοδομισμού σε βάρος αγοριού ηλικίας κάτω των 16 ετών», το 1984.

Ο Ντέιβιντ Σμιθ, η δίκη του οποίου επρόκειτο ν' αρχίσει σήμερα, ήταν ένας από τους οδηγούς του Τζίμι Σάβιλ, ο οποίος σύμφωνα με επίσημη έκθεση της αστυνομίας, διέπραξε εκατοντάδες σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς επί 50 χρόνια.

Τα εγκλήματα αυτά ήλθαν στο φως στη διάρκεια δημοσιογραφικής έρευνας, αλλά μετά το θάνατο του Σάβιλ.

Το σκάνδαλο οδήγησε σε κύμα συλλήψεων ανθρώπων της σόου-μπιζ, της ίδιας γενιάς, οι οποίοι θεωρούνται ύποπτοι για ανάλογες πράξεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.