Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ομαδική προσφυγή...

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η πρώτη μεγάλη ομαδική προσφυγή για την ακύρωση της διαθεσιμότητας των δημοτικών αστυνομικών κατατέθηκε στο Διοικητικό Εφετείο Χανίων από τους δημοτικούς αστυνομικούς του δήμου Ηρακλείου.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να ακολουθήσει η κατάθεση αντίστοιχων προσφυγών δημοτικών αστυνομικών από τους υπόλοιπους δήμους της Κρήτης.

Ήδη, ασκήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση για την απευθείας εισαγωγή προς εκδίκαση της υπόθεσης της διαθεσιμότητας των δημοτικών αστυνομικών του Δ. Ηρακλείου με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης, από όπου αναμένεται να έχουν αποτέλεσμα μέχρι την άνοιξη.

Όπως είναι γνωστό, οι δημοτικοί αστυνομικοί, τον προηγούμενο μήνα, πήραν στα χέρια τους τις διαπιστωτικές πράξεις με τις οποίες τίθενται σε διαθεσιμότητα. Στο μεταξύ, δημοσιοποιήθηκε και η σχετική ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) που σκοπό έχει να προωθήσει στην ΕΛ.ΑΣ. τους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς.

Ωστόσο, εδώ και έναν μήνα, οι δημοτικοί αστυνομικοί είναι σε διαθεσιμότητα, με τις απαγορευτικές διατάξεις της οποίας αφήνεται απ' έξω ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων,οι οποίοι είναι άγνωστο που θα καταλήξουν, μετά την κατάργηση των οργανικών τους θέσεων.

Οι πρώτοι που κόβονται, είναι οι άνω των 45 οι οποίοι δεν θα απορροφηθούν στην ελληνική αστυνομία, παρά τις κατά καιρούς καθυσηχαστικές διαβεβαιώσεις κυβερνητικών στελεχών.

Παράλληλα, “κόβονται” οι γυναίκες με ύψος κάτω του 1.67 και οι άνδρες με ύψος κάτω από 1.70. Οι υποψήφιοι προς ένταξη στην ΕΛ.ΑΣ. θα πρέπει να μην έχουν καμία καταδικαστική απόφαση στο ιστορικό τους ακόμα και για ένα απλό τροχαίο, καθώς σε αντίθεση περίπτωση αποκλείονται.

Αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι στην ΚΥΑ στο ερωτηματολόγιο που οφείλουν να συμπληρώσουν οι πρώην δημοτικοί αστυνομικοί, θα πρέπει να αναφέρουν, εάν έχουν υπηρετήσει ως έφεδροι αξιωματικοί ή στις ειδικές δυνάμεις, καθώς το στοιχείο αυτό προσμετράται ως πρόκριμα στην απορρόφησή τους.

Η δημοσιοποίηση της απόφασης αυτής έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στους πρώην δημοτικούς αστυνομικούς, καθώς το εργασιακό τους μέλλον είναι κυριολεκτικά στον αέρα, μετά την κατάργηση των οργανικών τους θέσεων.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.