Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Το μυστικό νεότητας ενός 91χρονου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πίνει τα ούρα του καθημερινά εδώ και τρία χρόνια.

Σε μια εποχή που η αναζήτηση της αιώνιας νεότητας δεν σταματά ποτέ, δεν είναι λίγοι εκείνοι που δε διστάζουν να καταπιούν χάπια, και φόρμουλες που «υπόσχονται θαυμαστά αποτελέσματα», ή ξοδεύουν μια περιουσία σε ακριβές κρέμες ή περιποιήσεις ομορφιάς.

Πόσοι όμως θα έφταναν μέχρι το σημείο να.... πιουν τα δικά τους ούρα, προκειμένου να δείχνουν 10 χρόνια νεότεροι;

Ο 91χρονος Mark Ambrose που ζει στην Ισπανία με την 87χρονη σύντροφό του Joyce είναι ένας από αυτούς.

Ο ίδιος επιμένει ότι το «σπιτικό ελιξήριό του» είναι το «κλειδί» για μια νεανική εμφάνιση και ένα δραστήριο και ενεργό τρόπο ζωής.

Ο ηλικιωμένος άντρας μίλησε στη MailOnline και υποστήριξε ότι πίνει τα ούρα του κάθε μέρα ανελλιπώς!

Και δε μένει μόνο εκεί, αλλά καθαρίζει και τις πληγές του με αυτά, καθώς πιστεύει ότι βοηθούν στη διαδικασία επούλωσης.



«Τόσο η Joyce όσο κι εγώ έχουμε προβλήματα υγείας που πρέπει να αντιμετωπίσουμε. Έχω πρόβλημα στη σπονδυλική στήλη κι εκείνη υποφέρει από παθήσεις της ωχράς κηλίδας, που ταλαιπωρούν πολλούς ηλικιωμένους ανθρώπους. Ωστόσο, η ζωή μας είναι ιδιαίτερα δραστήρια και οι φίλοι μας μας λένε ότι μοιάζουμε μικρότεροι από την πραγματική μας ηλικία».

«Εγώ είμαι πλέον πεπεισμένος ότι η θεραπεία με τα ούρα, που ξεκίνησα πριν από τρία χρόνια, ευθύνεται κυρίως για την πιο νεανική μου εμφάνιση» πρόσθεσε.

Ο ίδιος ανακάλυψε τη «φόρμουλα νεότητας» αυτή αναζητώντας θεραπεία για τους πόνους στην πλάτη στο διαδίκτυο.



«Έχω ήδη υποβληθεί σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις στη Μεγάλη Βρετανία και την Ισπανία, με τους γιατρούς να παραδέχονται ότι δε μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω για μένα, πέρα από το να μου συνταγογραφούν παυσίπονα. Δεν είχα τίποτα να χάσω κι έτσι αποφάσισα να δοκιμάσω τη θεραπεία αυτή, για να αποκτήσω καλύτερη ποιότητα ζωής για τα χρόνια που μου απομένουν» είπε ακόμη.

Έτσι άρχισε να το ψάχνει πιο βαθιά, όμως δε μπόρεσε να βρει πληροφορίες για το κάθε πότε ή πόσο έπρεπε να πίνει.

Κι ενώ η πρακτική αυτή μπορεί να ακούγεται... αποκρουστική, ο κ. Ambrose δεν είναι ο μόνος που την έχει δοκιμάσει, ενώ χρονολογείται χιλιάδες χρόνια πίσω.



Σύμφωνα με ιστορικά ντοκουμέντα οι Αζτέκοι χρησιμοποιούσαν τα ούρα για να αντιμετωπίσουν τις μολύνσεις στις πληγές, ενώ τα οφέλη της «θεραπείας» αυτή αναφέρονται ακόμη και στην ινδική και κινεζική λογοτεχνία.

Τα ούρα αποτελούνται από νερό και 5% θρεπτικά συστατικά όπως, πρωτεΐνες, βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.

«Την πρώτη φορά ήπια μια μικρή ποσότητα σε ένα μικρό ποτήρι. Δοκίμασα το υγρό και σκέφτηκα ότι είχε περίεργη γεύση, σίγουρα δεν έμοιαζε με κάτι άλλο. Δεν ήταν ευχάριστη, όμως δεν ήταν και κακή» είπε για την πρώτη φορά που δοκίμασε τη μέθοδο.

Αποφάσισε να συνεχίσει και τις επόμενες μέρες δε σταμάτησε τις... δοκιμές, μέχρι που βρήκε το θάρρος να πει ένα ολόκληρο ποτήρι.

Προκειμένου να μην του αφήνει περίεργη γεύση μετά στο στόμα, ο κ. Ambrose φροντίζει να τρώει μερικές ρώγες από σταφύλι ή να ξεπλένει αμέσως το στόμα του με νερό.

Και δε σταματάει εκεί.

Χρησιμοποιεί τα ούρα του για να κάνει μασάζ στο δέρμα του, με «φρέσκα ούρα» μέχρι δύο ημερών, γιατί πιστεύει ότι τα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν κάνουν καλό στην επιδερμίδα του!

Μην περιμένετε άμεσα αποτελέσματα όμως. Πρέπει να κάνετε έντονο μασάζ στις περιοχές που σας ενδιαφέρουν και μπορεί να χρειαστεί να περάσουν μέχρι και μερικοί μήνες, προτού δείτε τη διαφορά!

«Εγώ πάντως δείχνω και νιώθω 10 χρόνια νεότερος. Έχω δίπλωμα οδήγησης στην Ισπανία που ισχύει μέχρι το 2014. Μαγειρεύω, πηγαίνω για μπριτζ και κάνω μαθήματα πιάνου» είπε κλείνοντας, λέγοντας ακόμη ότι δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να πείσει τη σύντροφό του να ακολουθήσει τη «μέθοδο νεότητάς» του!



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.