Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

«Πρεμιέρα» για την κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο πλαίσιο της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου 1-9 Νοεμβρίου.

Η επόμενη Κυριακή, 3 Νοεμβρίου, θα είναι η πρώτη Κυριακή που τα εμπορικά καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοιχτά, προαιρετικά, στο πλαίσιο της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου από την 1η έως τις 9 του μήνα, θερμός που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας.

Σύμφωνα με έρευνα των εμπόρων, φαίνεται να διαμορφώνεται αγορά δύο ταχυτήτων καθώς περίπου ένα στα τρία θα επιχειρήσει να ανοίξει Κυριακή. Από τους 168 εμπορικούς- συλλόγους, 57 δηλώνουν πως θα συστήσουν στους καταστηματάρχες των περιοχών τους να ανοίξουν, επτά δεν έχουν αποφασίσει και τέσσερις το αφήνουν στη διακριτική ευχέρεια των επιχειρηματιών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Έθνος», διακρίνονται δύο ταχύτητες στην αγορά της ερχόμενης Κυριακής: η πλειονότητα των μεγάλων εμπορικών συλλόγων στα αστικά κέντρα, τις τουριστικές περιοχές, τα πολυκαταστήματα, τα mall και το εκπτωτικό χωριό αποτελούν την πρώτη, μικροί εμπορικοί σύλλογοι στις μικρές περιοχές της περιφέρειας τη δεύτερη.

Ανοιχτά αναμένεται να είναι τα μαγαζιά στην Αθήνα, τον Πειραιά, το Χαλάνδρι, το Μαρούσι, το Περιστέρι, τη Νέα Ιωνία, τη Γλυφάδα, τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, τα Δωδεκάνησα, το Άργος, την Αρκαδία, τη Λακωνία, το Μεσολόγγι, την Κεφαλονιά, την Ιθάκη, την Κόρινθο, το Ναύπλιο, τη Χαλκίδα κλπ.

Για όλη την ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο οι έμποροι υπόσχονται εκπτώσεις που μπορεί να αγγίξουν το 50% σε είδη ένδυσης, υπόδησης και είδη περασμένης εποχής και εκπτώσεις περί το 30% για νέες παραλαβές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.