Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Πέντε συμβουλές για να γυμναστείτε μαζί με τα παιδιά σας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μάθετε τρόπους για να ενεργοποιήσετε τα παιδιά.

Όταν πρόκειται για την υγεία της καρδιάς είναι σημαντικό να μη σκεφτόμαστε μόνο τον εαυτό μας, αλλά και τις μελλοντικές γενιές. Μια περσινή έρευνα έδειξε ότι τα παχύσαρκα παιδιά και οι έφηβοι έχουν τόση πλάκα στις αρτηρίες τους όση κι ένας ενήλικας 45 ετών, γεγονός που τους καθιστά πιο επιρρεπείς σε καρδιαγγειακά προβλήματα και άλλες σοβαρές παθήσεις της υγείας πολύ πιο νωρίς στη ζωή τους από ό, τι τους γονείς τους.

Αν έχετε παιδιά, θα θέλετε σίγουρα μεγαλώνοντας να είναι υγιή και σε καλή φυσική κατάσταση. Ωστόσο, είναι δύσκολο να συνδυάσει κανείς την οικογενειακή ζωή με τη δουλειά και τη γυμναστική. Παρόλα αυτά, χρειάζεται να γίνει μια καλή αρχή, καθώς έρευνα έχει δείξει ότι οι γονείς που έχουν καλή σχέση με την καλή φυσική κατάσταση έχουν περισσότερες πιθανότητες να έχουν παιδιά πιο υγιή και δραστήρια. Αν, λοιπόν, ψάχνετε τρόπους να ενεργοποιήσετε τα παιδιά σας, ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

Προγραμματίστε δραστηριότητες έξω από το σπίτι



Διαλέξτε μια μέρα το σαββατοκύριακο για να κάνετε κάτι όλοι μαζί σαν οικογένεια. Κολύμπι το καλοκαίρι, πεζοπορία το χειμώνα, ποδηλασία την άνοιξη ή το φθινόπωρο. Παίρνοντας μαζί σας και φαγητό, μπορείτε να οργανώσετε άνετα ένα πικνίκ για να ευχαριστηθούν και τα παιδιά σας, απολαμβάνοντας τη φύση.

Κάντε γυμναστική μαζί



Ρωτήστε σε διάφορα γυμναστήρια στην περιοχή σας, αν έχουν τμήματα αεροβικής γυμναστικής ή γιόγκα για γονείς και παιδιά. Αν το παιδάκι σας είναι πολύ μικρό για να συμμετέχει, ψάξτε για προγράμματα που θα σας βοηθήσουν να κάψετε θερμίδες με το μωρό σας στο καρότσι. Αν δεν έχετε παιδιά, βρείτε τα προγράμματα γιόγκα στα οποία μπορείτε να πάρετε μαζί το σύντροφό σας ή προγράμματα ντόγκα, όπως λέγονται, στα οποία θα έχετε συντροφιά το σκύλο σας.

Ανακαινίστε το σπίτι σας



Πολύ συχνά, ορισμένοι χώροι μέσα στο σπίτι έχουν διαμορφωθεί έτσι ώστε να μην δίνουν κανένα ερέθισμα για εκγύμναση. Ένας αναπαυτικός καναπές, μια κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών, ένα ράφι γεμάτο με DVD είναι μερικά από τα όσα συνήθως υπάρχουν σε διάφορους χώρους του σπιτιού και που δεν εμπνέουν κανένα μέλος της οικογένειας να γυμναστεί. Υπάρχουν, ωστόσο, τρόποι για να βάλετε την άσκηση στη ζωή σας, χωρίς να μετατρέψετε το σαλόνι σας σε γυμναστήριο. Ορίστε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα για τη λειτουργία της τηλεόρασης και αγοράστε μερικά όργανα γυμναστικής, όπως βαράκια και στρώμα, προκειμένου να γυμνάζεστε στο σπίτι όταν το επιλέγετε, παρασέρνοντας και τα παιδιά σας να κάνουν το ίδιο.

Κάντε τις δουλειές του σπιτιού πιο διασκεδαστικές



Αντί να αναθέτετε στο κάθε μέλος της οικογένειας να κάνει από μια δουλειά, κάντε τις δουλειές παιχνίδι και παίξτε όλοι μαζί. Συναγωνιστείτε για το πόσο γρήγορα μπορείτε να καθαρίσετε το σπίτι και την επόμενη βδομάδα προσπαθήστε να κάνετε καλύτερο χρόνο από την προηγούμενη φορά. Βάλτε μουσική να παίζει όσο κάνετε μπουγάδα και φτιάξτε μια λίστα τραγουδιών, ούτως ώστε τα παιδιά σας να μπορούν να τραγουδούν και να χορεύουν όσο διπλώνουν τα ρούχα. Πάτε μαζί με τα παιδιά σας το σκύλο βόλτα και κάντε λίγο τρέξιμο ή σκοινάκι κατά τη διάρκεια της βόλτας.

Αλλάξτε τις διατροφικές συνήθειες σας



Οι οικογένειες που τρέφονταν καλύτερα είχαν την τάση να έχουν πιο πολλές υγιείς συνήθειες, όπως η τακτική φυσική άσκηση. Αν θέλετε να χάσετε πιο γρήγορα τα κιλά μιας εγκυμοσύνης ή αν θέλετε να αποκτήσετε γενικότερα καλύτερες διατροφικές συνήθειες, κάντε όλη την οικογένεια να ασχοληθεί με το φαγητό της εβδομάδας. Πάρτε τα παιδιά σας μαζί στο σούπερ μάρκετ ή στο μανάβικο, αφήστε τα να διαλέξουν τα φρούτα και τα λαχανικά που θέλουν και δώστε τους χώρο στην προετοιμασία του φαγητού. Τα παιδιά απολαμβάνουν πολύ περισσότερο το φαγητό τους όταν συμμετέχουν στην παρασκευή του, ενώ είναι πιθανόν να θελήσουν πιο εύκολα να ασχοληθούν και με το πλύσιμο των πιάτων αφού φάνε.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.