Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Κραυγή αγωνίας για 5χρονη ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζήτημα ζωής και θανάτου είναι η μεταφορά 5χρονου κοριτσιού από το Ηράκλειο, όπου έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος σε νοσοκομείο της Αγγλίας για εξετάσεις.

Ωστόσο, τα χρήματα που απαιτούνται, 4.000 στερλίνες, δεν υπάρχουν, αφού οι γονείς της είναι άνεργοι και αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

Ο Μηνάς Χατζηδάκης από την Ομάδα Αλληλεγγύης Αγίας Αικατερίνης είπε ότι η μεταφορά του παιδιού επείγει και, μάλιστα, το ραντεβού που είχε κλειστεί στις 15 Οκτωβρίου, ακυρώθηκε, αφού δεν είχαν συγκεντρωθεί τα χρήματα.

Στην επιστολή του νοσοκομείου, για την περίπτωση του μικρού κοριτσιού, αναφέρεται:

“Το νοσοκομείο King's College NHS Trust είναι ένα νοσοκομείο του ΕΣΥ, δεν είναι ιδιωτικό και παρέχει εθνικές υπηρεσίες υγείας για την Αγγλία. Η λίστα αναμονής για το νοσοκομείο μπορεί να φτάνει και τους 9 μήνες και προφανώς αυτό συμπεριλαμβάνει τους ασθενείς όλης της Ευρώπης με τη συμφωνία του Ε112.

Στην περίπτωση της Α.Σ. η οποία χρήζει ελέγχου ήπατος, μετά τη μεταμόσχευση ήπατος, η μακροχρόνια αναμονή θα ήταν ανεπίτρεπτη και επικίνδυνη από ιατρικής απόψεως και ένα ραντεβού συντομότερο είναι απολύτως απαραίτητο. Για το λόγο αυτό, έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για το ραντεβού της ασθενούς στις 15 Οκτωβρίου 2013, καθώς αυτό είναι το καλύτερο γι’ αυτήν και περιμένουμε την επιβεβαίωσή σας.

Το κατά προσέγγιση κόστος θα είναι 4.000 στερλίνες για έλεγχο ήπατος, μετά τη μεταμόσχευση. Είναι πληρωτέο εξ' ολοκλήρου, πριν από το ραντεβού είτε με τραπεζικό έμβασμα, με επιταγή στερλινών. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει την πληρωμή του νοσοκομείου, την παραμονή και την πληρωμή των ιατρών.

Παρακαλώ σημειώστε ότι δεν δεχόμαστε εγγυητική επιστολή πλέον, γι’ αυτό το λόγο σας παρακαλώ να μας στείλετε αντίγραφο της τράπεζας για το ποσό των 4.000 στερλινών όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Μετά την έκδοση των τιμολογίων θα επιστρέψουμε τα χρήματα που δεν χρησιμοποιήθηκαν και θα σας ζητήσουμε περισσότερα χρήματα, σε περίπτωση που το κόστος ξεπεράσει την αρχική προκαταβολή. Η ιδιωτική πτέρυγα ανήκει οργανικά και διοικητικά στο νοσοκομείο King's College Hospital NHS Trust και δεν λειτουργεί αυτόνομα”.

Όσοι θέλουν να βοηθήσουν, μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλ. 6983 474 082 και 6981 027 164 της ομάδας Αλληλεγγύης ή να καταθέσουν χρήματα στην Τράπεζα Πειραιώς στον αριθμό λογαριασμού 5750009454-800.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.