Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

7 πράγματα που δεν ξέρετε για τη νέα πριγκίπισσα της Αγγλίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Όπως ήδη ξέρετε το νέο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας είναι κοριτσάκι!

Μπορεί να μην έχει ανακοινωθεί ακόμα το όνομά της, υπάρχουν όμως κι άλλα πολλά πράγματα που δεν ξέρουμε για εκείνη. Εδώ είναι 7 πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τη νέα πριγκίπισσα του Κέιμπριτζ.
Sorry, θείε Χάρη!



Το νέο κοριτσάκι της Κέιτ και του Γουίλιαμ είναι πλέον τέταρτη στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, μετά τον αδελφό της Τζορτζ. Πέμπτος στη σειρά διαδοχής είναι ο πρίγκιπας Χάρι, αδερφός του Γουίλιαμ.
Μια οικογενειακή παράδοση



Το Lindo Wing στο Νοσοκομείο St Mary του, όπου γεννήθηκε η πριγκίπισσα, ήταν επίσης το νοσοκομείο στο οποίο γεννήθηκε ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και ο πρίγκιπας Χάρι το 1982 και το 1984, αντίστοιχα, και, φυσικά, ο πρίγκιπας George τον Ιούλιο του 2013.
Είναι η πρώτη πριγκίπισσα μετά από πολλά χρόνια



Το νέο μέλος της βασιλικής οικογένειας και το πέμπτο δισέγγονο της Βασίλισσας Ελισάβετ, θα είναι το πρώτο που θα λάβει τον τίτλο της πριγκίπισσας για 25 χρόνια, ενώ τόσο ψηλά στη σειρά διαδοχής δεν έχει γεννηθεί κορίτσι τα τελευταία 65 χρόνια, από τότε που γεννήθηκε η πριγκίπισσα Αννα.
Κανείς δεν μπορεί να την παρακάμψει στο θρόνο



Χάρη σε μια πρόσφατη αλλαγή στο νόμο, το 2013, η κόρη του Γουίλιαμ και της Κέιτ δεν μπορεί να αντικατασταθεί στην αξίωσή της στο θρόνο από οποιονδήποτε νεώτερο αδελφό μπορεί να αποκτήσει στο μέλλον.

Η διαδοχή του νόμου περί θρόνου που ψηφίστηκε το 2013 σημαίνει ότι οι άνδρες κληρονόμοι δεν παρακάμπτουν πια τις μεγαλύτερες από αυτούς αδελφές τους στη γραμμή διαδοχής. Με παρέμβαση της ίδιας της βασίλισσας Ελισάβετ το 2012, επίσης, το μωρό θα γίνει αυτόματα μια HRH (Her Royal Highness), δηλαδή Αυτού Υψηλότητα, γεγονός που της επιτρέπει να πάρει τον τίτλο της πριγκίπισσας. Μέχρι τώρα, ως το δεύτερο παιδί του δεύτερου διαδόχου του θρόνου της επιτρεπόταν να είναι μόνο Lady.
Η γέννηση γιορτάστηκε με πολλαπλούς τρόπους



Ο Πύργος του Λονδίνου βάφτηκε ροζ, η British Airways ανακοίνωσε τη γέννηση της κόρης του πρίγκιπα Ουίλιαμ σε πίνακα αφίξεων, το πλήρωμα του HMS Lancaster, της αποκαλούμενης «Φρεγάτας της Βασίλισσας», ανακοίνωσε το φύλο του μωρού με έναν σχηματισμό στο κατάστρωμα, ενώ ροζ φόρεσε και η Βασίλισσα Ελισάβετ για την δισεγγονή της!
Ποιος ήταν ο πρώτος της επισκέπτης;



Ο πρώτος επίσημος επισκέπτης του νεότερου μέλους της οικογένειας ήταν ο μεγάλος της αδελφός, Πρίγκιπας George! Ο μεγάλος της αδερφούλης την επισκέφτηκε οχτώ ώρες μετά την γέννησή της στο μαιευτήριο μαζί με τον μπαμπά του Γούιλιαμ!
Ποιο θα είναι το όνομα της πριγκίπισσας;



Αυτό που τώρα απασχολεί τους απανταχού οπαδούς της βασιλικής οικογένειας είναι το όνομα της μικρής πριγκίπισσας, το οποίο θα ανακοινωθεί αργότερα.

Ήδη τα γραφεία στοιχημάτων έχουν δώσει ως επικρατέστερα τα ονόματα Άλις και Σάρλοτ, ενώ ακολουθούν τα Ολίβια, Ελισάβετ και Βικτώρια.

Όπως επισημαίνει το BBC, το ερώτημα που εγείρεται βέβαια είναι αν Γουίλιαμ και Κάθριν θα τιμήσουν τη μνήμη της Νταϊάνα και θα δώσουν το όνομά της στη μικρή.

----------------

Αυτό είναι το όνομα της νεογέννητης πριγκίπισσας


Ανακοινώθηκε το όνομα της μικρής πριγκίπισσας που ήρθε στον κόσμο το Σάββατο.

Ο Πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον αποφάσισαν να δώσουν στη μικρή το όνομα Σαρλότ, Ελισάβετ, Νταϊάνα.

Το όνομα Σάρλοτ ήταν ανάμεσα στα φαβορί των στοιχημάτων για την ονομασία του βασιλικού μωρού. Το ζευγάρι τίμησε και την αδικοχαμένη πριγκίπισσα, επιλέγοντας ως τρίτο όνομα το Νταϊάνα.


Πηγή: http://www.baby.gr και http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.