Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

Το δικαστήριο έσωσε από τα χρέη οικογένεια τρίτεκνου συνταξιούχου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είχαν συνολικό χρέος 38.145 ευρώ.

Καθοριστικής σημασίας για μία ακόμη φορά, ήταν η απόφαση που έλαβε το Ειρηνοδικείο Χανίων για τρίτεκνη οικογένεια, υπερχρεωμένου συνταξιούχου.

Τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του, όπως αναφέρει το cretapost.gr, είχαν συνολικό χρέος σε δύο διαφορετικές τράπεζες ύψους 38.145 ευρώ, ωστόσο οι ίδιοι και τα τρία ανήλικα παιδιά τους ζουν μόνο από τη σύνταξη του 69χρονου πατέρα που μόλις και μετά βία ξεπερνά τα 700 ευρώ το μήνα.

Η οικογένεια απευθύνθηκε στην Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης και αφού η προσπάθεια συμβιβασμού με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έπεσε στο κενό, ο 69χρονος και η 66χρονη σύζυγός του έφτασαν στις αίθουσες του Ειρηνοδικείου Χανίων, ζητώντας να υπαχθούν στο «νόμο Κατσέλη».

Οι δικαστές, αφού συνεκτίμησαν τα δεδομένα και διαπίστωσαν ότι το κόστος αξιοπρεπούς διαβίωσης της οικογένειες υπολογίζεται στα 700 ευρώ, αποφάσισαν τη ρύθμιση του χρέους ώστε κάθε μήνα να καταβάλλεται δόση ύψους 30 ευρώ, ενώ παράλληλα απαγόρευσαν στις τράπεζες να κινήσουν κάθε διαδικασία σε βάρος των δανειοληπτών μέχρι το 2017.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.