Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Καθυστέρηση στις πληρωμές συγχρηματοδοτούμενων έργων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Άλλαξε ο τρόπος πληρωμής.

Η καθυστέρηση στις πληρωμές των συγχρηματοδοτούμενων έργων, συμπεριλαμβανομένων των έργων που αφορούν στη λειτουργία των Κοινωνικών Δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας οφείλεται, κατά κύριο λόγο, στην αλλαγή του τρόπου πληρωμής του συγχρηματοδοτούμενου σκέλους του ΠΔΕ από την 1/1/2015, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν.4270/2014 και στην ΚΥΑ 46274/2014 του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Η μη καταβολή του αντίστοιχου ποσού στο Δικαιούχο οφείλεται σε καθυστερήσεις κατά την εφαρμογή του νέου τρόπου πληρωμής των συγχρηματοδοτημένων έργων. Την αλλαγή του τρόπου πληρωμής πραγματοποιήσε η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου.

Τα παραπάνω αναφέρει σε γραπτή του απάντηση που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιώργος Σταθάκης μετά από ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Δανέλλη για την εκκρεμότητα στην τρίτη δόση για τη δράση «Κοινωνικές Δομές αντιμετώπισης της φτώχειας στο Δ.Ηρακλείου».

Ο κ. Δανέλλης ζητούσε να μάθει αν είναι μέσα στους προγραμματισμούς των νέων ηγεσιών των δυο συναρμόδιων υπουργείων η συνέχιση της λειτουργίας και της χρηματοδότησης των παραπάνω προγραμμάτων, τους λόγους για τους οποίους ανακλήθηκαν οι αποφάσεις χρηματοδότησης των προγραμμάτων αυτών έτσι όπως ίσχυαν μέχρι και τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 καθώς και το χρονικό ορίζοντα μέσα στον οποίο δεσμεύονται οι νέες ηγεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων ότι θα αποκαταστήσουν την εύρυθμη λειτουργία και τη χρηματοδότηση των προγραμμάτων, επ’ ωφελεία εκείνων των πολιτών που πραγματικά τα έχουν ανάγκη.

Ο υπουργός ενημερώνει ότι μέσω του ΕΠ «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013 υλοποιούνται στοχευμένες παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της φτώχειας στο πλαίσιο του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4 «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών».

Για το έργο (Ζωοδόχος Πηγή), η Γ Δόση χρηματοδότησης έχει ήδη κατανεμηθεί από το 2014 και μεταφέρθηκε αυτόματα στο ΠΔΕ 2015, ωστόσο, προϋπόθεση για την καταβολή της αποτελούσε η τροποποίηση της Απόφασης Ένταξης του έργου για την παράταση της λειτουργίας των Κοινωνικών Δομών έως τις 30-6-2015, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 22/1/2015.

Επίσης για την περαιτέρω στήριξη των ωφελουμένων φτωχών οικογενειών στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-20, η εν λόγω δράση (Λειτουργία Εθνικού Δικτύου Δομών αντιμετώπισης της φτώχειας) έχει συμπεριληφθεί στα ΠΕΠ, στον Θεματικό Στόχο 9 «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης, καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε μορφής διακρίσεων», για συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Συνεπώς, αναφέρει ο κ. Σταθάκης, έχει διασφαλιστεί η συνέχιση της δράσης για την Προγραμματική Περίοδο 2014-20, ενώ παράλληλα οι Υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη ενεργοποίηση της δράσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.