Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2015

Κουράκης: Η προηγούμενη πολιτική ηγεσία είχε ζητήσει 300 θέσεις εκπαιδευτικών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Δεν απαντήθηκε ποτέ το αίτημα για τις θέσεις».

«Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σας πω ότι από την ενημέρωση που είχαμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες το μόνο αίτημα που είχε υποβληθεί από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία αφορούσε τριακόσιες μόνο θέσεις εκπαιδευτικών και στο οποίο δεν έχει υπάρξει καμία ανταπόκριση από την αρμόδια Επιτροπή που εγκρίνει τα θέματα αυτά, όπως προβλέπεται από την πράξη Υπουργικού Συμβουλίου 33/2006. Από τη σχετική υπηρεσιακή ενημέρωση που είχαμε από το Υπουργείο προέκυψε ότι το αίτημα αυτό υποβλήθηκε τον Ιούλιο του 2014 και δεν απαντήθηκε ποτέ».

Τα παραπάνω δήλωσε μεταξύ των άλλων ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης όσον αφορά τις θέσεις που ζητήθηκαν από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία.

Παράλληλα ενημέρωσε ότι οι προσλήψεις των αναπληρωτών μέχρι και τις 23 Μαρτίου ανέρχονται σε έντεκα χιλιάδες εννιακόσιες δεκατέσσερις προσλήψεις αναπληρωτών πλήρους και μειωμένου ωράριο με πιστώσεις από τον Τακτικό Προϋπολογισμό, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Κουράκης δήλωσε ότι «με βάση τα γνωστά δημοσιονομικά δεδομένα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε, ώστε να ολοκληρωθεί η φετινή χρονιά με όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες για τους μαθητές και να προγραμματίσουμε τις παρεμβάσεις μας για το νέο σχολικό έτος, ώστε του χρόνου να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.