Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Τι κάνει το κάπνισμα σε ένα έμβρυο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συγκλονιστικές εικόνες από 4D υπερήχους αποκαλύπτουν τι συμβαίνει στο μωρό.

Τα μωρά που εκτίθενται στο τσιγάρο, ενώ βρίσκονται ακόμη στην κοιλιά της μαμάς τους, μπορεί να εμφανίσουν καθυστερημένη ανάπτυξη στο κεντρικό νευρικό σύστημα, υποστηρίζουν ερευνητές οι οποίοι μελέτησαν 4D υπερήχους εγκύων.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, οι εικόνες αυτές αποκαλύπτουν πώς το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης επηρεάζει την ανάπτυξη ενός αγέννητου μωρού.

Στις εικόνες αυτές τα μωρά των εγκύων που καπνίζουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους φαίνεται να αγγίζουν πολύ πιο συχνά το πρόσωπο και το στόμα τους, σε σχέση με τα μωρά εγκύων που δεν καπνίζουν.

Τα έμβρυα συνηθίζουν να ακουμπούν το στόμα και το πρόσωπό τους όλο και λιγότερο καθώς μεγαλώνουν και αναπτύσσονται.



Οι ειδικοί υποστηρίζουν, ότι οι σαρώσεις αυτές αποκαλύπτουν ότι το κάπνισμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να σημαίνει καθυστέρηση στην ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού συστήματος του παιδιού.

Οι γιατροί συνιστούν στις έγκυες να σταματούν το κάπνισμα, καθώς αυξάνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, εμφάνισης αναπνευστικών προβλημάτων ακόμη και βρεφικού θανάτου.

Τώρα, οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Durham πιστεύουν ότι με τη μέθοδο αυτή μπορούν να δείχνουν τις επιπτώσεις του καπνίσματος στα έμβρυα στις μέλλουσες μαμάδες που δυσκολεύονται να κόψουν το τσιγάρο, έτσι ώστε να τους δώσουν ένα επιπλέον ισχυρό κίνητρο για να πείσουν τον εαυτό τους να το καταφέρουν.



Στην έρευνα της Dr Nadja Reissland συμμετείχαν 20 γυναίκες, οι οποίες έκαναν 4D υπέρηχο στην 24η, 28η, 32η και 36η εβδομάδα της κύησής τους. Η ίδια ελπίζει η πιλοτική αυτή μελέτη να επεκταθεί σε μεγαλύτερο δείγμα γυναικών, προκειμένου να διερευνηθούν περαιτέρω και με μεγαλύτερη βεβαιότητα τα ευρήματά της, συμπεριλαμβανομένης της αλληλεπίδρασης του μητρικού στρες με το κάπνισμα.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Acta Paediatrica.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.