Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Άρπαξαν μπρούτζινη προτομή του Ροντέν από μουσείο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια μπρούτζινη προτομή του Γάλλου γλύπτη Ογκίστ Ροντέν κλάπηκε μέρα-μεσημέρι από ένα μουσείο της Κοπεγχάγης.



"Προς το παρόν δεν έχουμε καμία πληροφορία για το πού μπορεί να βρίσκεται και η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται" είπε ένας εκπρόσωπος της Γλυπτοθήκης Νι Κάρλσμπεργκ, ο Γιάκομπ Φίμπιγκερ Αντρέασεν.

Ο εκπρόσωπος δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο για την αξία του "Άνδρα με σπασμένη μύτη", που φιλοτεχνήθηκε το 1863, όμως τα μέσα ενημέρωσης της Δανίας εκτιμούν ότι φτάνει τα 268.000 ευρώ.

Το βίντεο που τράβηξαν οι κάμερες παρακολούθησης στις 16 Ιουλίου, κατά τις ώρες λειτουργίας του μουσείου, δείχνουν δύο άνδρες να βγάζουν την προτομή από τη βάση της και να την τοποθετούν σε μια πλαστική σακούλα, την οποία έβαλαν μέσα σε έναν μεγαλύτερο σάκο. Κατόπιν βγήκαν από το μουσείο ανενόχλητοι, μεταφέροντας τη λεία τους. Σε άλλο βίντεο, μία εβδομάδα νωρίτερα, εμφανίζονται οι ίδιοι άνδρες να μπαίνουν στο μουσείο και να απενεργοποιούν το σύστημα συναγερμού.

"Ήρθαν στο μουσείο περίπου μία εβδομάδα πριν από την κλοπή για να κάνουν ανίχνευση" εξήγησε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας στην εφημερίδα Politiken.

Ο Αντρέασεν σχολίασε ότι οι δράστες "θα δυσκολευτούν να ξεφορτωθούν το άγαλμα, αφού για την κλοπή ενημερώθηκαν η Interpol και η Europol".

Οι δύο άνδρες "μοιάζουν με Ανατολικοευρωπαίους", σύμφωνα με την περιγραφή που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία. Ο ένας τους φορούσε παναμά και ο άλλος ένα κασκέτο.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.