Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

«Φουντώνει» ο ρατσισμός και η ξενοφοβία στη Γερμανία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εμπρηστική επίθεση σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Βαυαρία.

Εμπρηστές επιτέθηκαν σε ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων στο γερμανικό ομόσπονδο κρατίδιο της Βαυαρίας, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία, καθώς οι αρχές της χώρας δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στη μεγαλύτερη εισροή ανθρώπων που εγκαταλείπουν τις χώρες τους για να σωθούν από τους πολέμους, τους διωγμούς και τη φτώχεια στη Γερμανία στη μεταπολεμική της ιστορία.

Χθες Πέμπτη 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν όταν ξέσπασαν επεισόδια σε ένα κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Θουριγγία, στην κεντρική Γερμανία, εξαιτίας του ότι ένας πρόσφυγας έσχιζε σελίδες του Κορανίου, ενώ πολιτικοί προειδοποιούν ότι η ένταση θα αυξηθεί, καθώς οι αιτούντες άσυλο και οι πρόσφυγες που φθάνουν στη χώρα αναμένεται να τετραπλασιαστούν.

Άνδρες της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά στο Νόιστατ αν ντερ Βάλντνααμπ υπό έλεγχο λίγη ώρα αφότου ένας κάτοικος ειδοποίησε τις αρχές για την εκδήλωσή της στις 03:20 τοπική ώρα (04:20 ώρα Ελλάδας), δήλωσε ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Ένας από τους πρόσφυγες κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι είδε δύο ανθρώπους να πηδούν από ένα παράθυρο στο ισόγειο κι ένα τρίτο πρόσωπο μπροστά στο κτίριο, που διέφυγαν. Η γερμανική αστυνομία ανέφερε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο το κίνητρο του εμπρησμού να ήταν το ρατσιστικό μίσος, προσθέτοντας ότι η έρευνα ακόμη βρίσκεται στα αρχικά στάδια κι εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα.

Οι 19 διαμένοντες στο κέντρο, ανάμεσά τους τρία παιδιά, δεν τραυματίστηκαν και επέστρεψαν στο άλλοτε πανδοχείο που χρησιμοποιείται για την υποδοχή αιτούντων άσυλο.

Το πρώτο εξάμηνο της τρέχουσας χρονιάς καταγράφηκαν 150 εμπρηστικές και άλλες επιθέσεις που προκάλεσαν ζημιές ή κατέστρεψαν ολοσχερώς κέντρα υποδοχής προσφύγων, σύμφωνα με τις γερμανικές αρχές.

Την Τετάρτη ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε πως το Βερολίνο αναμένει ο αριθμός των αιτούντων άσυλο να φθάσει τους 800.000 ανθρώπους φέτος.

Μολαταύτα το 60% των Γερμανών πιστεύει ότι η χώρα μπορεί να αντιμετωπίσει τη ραγδαία αύξηση της ροής των προσφύγων, ποσοστό αυξημένο εν σχέσει με τον Ιούλιο, όταν ανερχόταν στο 54%, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση την οποία επικαλέστηκε η γερμανική δημόσια τηλεόραση ZDF σήμερα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.