Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

"Ένα γράμμα στην κόρη μου για το διαζύγιό μου"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αγαπημένο μου κοριτσάκι,

Σε περίπου μια εβδομάδα θα γίνεις τεσσάρων.

Η ζωή σου είναι γεμάτη χρώματα και αγάπη. Αγαπάς τις πριγκίπισσες, τις νεράιδες, τα πόνι, το κουκλοθέατρο, τη ζωγραφική, το τραγούδι, το χορό, τη σοκολάτα, τα αυτοκόλλητα, τα βιβλία και τον Snoopy. Μου λες τη γνώμη σου για τα πάντα, σου αρέσει καμιά φορά να σε κουβαλάω στην αγκαλιά μου και να κοιμάσαι μαζί μου στο κρεβάτι.

Εξακολουθείς να πιστεύεις στα παραμύθια και λες ότι μια μέρα θα παντρευτείς τον πατέρα σου, αλλά παρόλο που είσαι μικρή έχεις ήδη έρθει αντιμέτωπη με μεγάλα ερωτήματα της ζωής, όπως, γιατί δεν μένει πια ο μπαμπάς εδώ;

Είστε αρκετά μεγάλη για να θυμάμαι ότι ο μπαμπάς ήταν κάποτε σπίτι. Μέναμε οι τρεις, μια μικρή οικογένεια. Μερικές φορές μπορεί να φαίνεται ότι οι τρεις ήμασταν απλώς μια φωτογραφία και τίποτα περισσότερο, αλλά δεν είναι έτσι. Είμαστε ακόμα οικογένεια κι ας μην μένουμε όλοι μαζί στο ίδιο σπίτι.
Ο χωρισμός δεν ήταν μια εύκολη απόφαση για μένα και τον μπαμπά σου. Έπρεπε να παραδεχτούμε πώς όλα αυτά τα χρόνια επενδύσαμε σε κάτι που πλέον δεν έχει σημασία. Παρ’ όλες τις προσπάθειές μας καταλάβαμε ότι η σχέση μας δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πολλές νύχτες ξενυχτήσαμε συζητώντας ξανά και ξανά στο τραπέζι της κουζίνας… ποιες μέρες θα είσαι μαζί μου και ποιες με τον μπαμπά.

Ξέρω πολύ καλά πώς ότι κι αν συμβεί βαθιά μέσα σου πάντα θα εύχεσαι να βρεθούμε και πάλι όλοι μαζί αλλά ξέρω πώς παρ’ όλες τις προσπάθειές μας αυτό δεν θα μπορεί να συμβεί. Και ποια μητέρα ή ποιος πατέρας μπορεί να πηγαίνει ήσυχα το βράδυ για ύπνο όταν ξέρει ότι δεν μπορεί να εκπληρώσει την επιθυμία ενός παιδιού; Κανένας από εμάς. Ξέρουμε πώς οι διαδικασίες του διαζυγίου που κράτησαν σχεδόν ολόκληρη την χρονιά σήμαιναν πώς γκρεμίζουμε τα παραμύθια, στα οποία τόσο πολύ πιστεύεις. Και ενώ το διαζύγιο ήταν η μόνη μας επιλογή, ελπίζουμε ότι θα προχωρήσουμε και θα δημιουργήσουμε μια υπέροχη μεικτή οικογένεια για σένα.

Όταν θα κοιτάς τις παλιές φωτογραφίες του γάμου μας, δεν θα θυμάσαι τους ανθρώπους που θα βλέπεις σε αυτές τις φωτογραφίες. Θα μοιάζουν με εξωγήινους για σένα, αλλά η αλήθεια είναι πώς ήμασταν πολύ ευτυχισμένοι. Πιθανότατα θα αναρωτιέσαι πώς φτάσαμε στο διαζύγιο αλλά δεν μπορώ να σε βοηθήσω.

Λειτουργούμε σε δύο διαφορετικούς πλανήτες, αλλά πραγματικά, θα ήθελα να μπορούσα να σου δώσω μια εύκολη απάντηση και να σου εξηγήσω μια σειρά από πράγματα. Για τώρα, το μόνο που θέλω να ξέρεις είναι ότι στην καρδιά μου πάντα θα υπάρχει αγάπη για τον πατέρα σου. Είναι ένας θαυμάσιος μπαμπάς και θέλω να είναι πολύ ευτυχισμένος.

Μπορείτε να πιστεύεις πώς εσύ φταις για το διαζύγιο μας. Πολλά παιδιά αισθάνονται με αυτόν τον τρόπο. Επιτρέψτε μου να σου πω πώς είσαι το καλύτερο δώρο για εμάς και δεν έχεις τίποτα να κάνεις με το διαζύγιό μας. Ακόμα κι αν μια καλή νεράιδα μας πασπάλιζε με μια μαγική σκόνη, ο πατέρας σου και εγώ δεν θα θα ήμασταν και πάλι μαζί . Η μαγεία δεν είναι αρκετά ισχυρή για να συμβεί αυτό. Το διαζύγιο έχει να κάνει με το ποιοι είμαστε, τι είμαστε, πόσο συμβατοί είμαστε. . .

Κόρη, μπορεί στο μυαλό σου να θέλεις να είμαστε και πάλι όλοι μαζί, αλλά μπορώ να σε διαβεβαιώσω πώς είμαστε ευτυχισμένοι έτσι. Οι γονείς σου είναι πιο ευτυχισμένοι χώρια, και δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο για ένα ζευγάρι που δεν τα πηγαίνει καλά από το να βρίσκεται κάτω από την ίδια στέγη και να αισθάνονται και οι δύο ότι δεν είναι αρκετά καλοί γονείς. Μπορεί να με βλέπεις καμιά φορά να κλαίω, αν και προσπαθώ να βγάζω ένα γενναίο πρόσωπο αλλά πάντα να ξέρεις πώς είναι καλό να κλαίς και να θρηνείς αρκεί να προχωράς πάντα μπροστά και τίποτα να μην σε σταματά.

Με αγάπη,

Η τέλεια ατελής μητέρα σου»


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.