Σάββατο 22 Αυγούστου 2015

Ανακαλύψτε τους αμπελώνες της Ελλάδας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πληροφορίες και εκδηλώσεις για τους λάτρεις του οίνου.

Δεν είναι λίγες οι έρευνες που έχουν γίνει από επιστήμονες σε όλον τον κόσμο, οι οποίες αναδεικνύουν τα σημαντικά οφέλη που παρέχει στον οργανισμό το κρασί.

Από «κάψιμο» του λίπους και γενικότερη βελτίωση της υγείας σε όσους υποφέρουν από ασθένειες, όπως η λιπώδης νόσος του ήπατος, μέχρι τις εξαιρετικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες της ρεσβερατρόλης –ουσίας που περιέχεται στο κρασί- η οποία κάνει το κόκκινο κρασί καλύτερο ακόμη κι από το… γυμναστήριο, βελτιώνοντας την υγεία της καρδιάς, των μυών και της λειτουργίας των οστών και αναστέλλει το σχηματισμό φλεγμονωδών παραγόντων που πυροδοτούν την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Η Ελλάδα, πατρίδα του Διονύσου, του θεού του κρασιού έχει την πιο μακρόχρονη παράδοση και κληρονομιά στην παραγωγή και κατανάλωση του κρασιού σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι Έλληνες παράγουν κρασί για περισσότερα από 4.000 χρόνια και η κουλτούρα που συνοδεύει την κατανάλωση κρασιού, τόσο ως κοινωνικό γεγονός, όσο και η εκτίμηση του πολιτισμού του οίνου, αναπτύχθηκε για πρώτη φορά από τους αρχαίους Έλληνες.



Μάλιστα, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι στην αρχαία Αθήνα ήταν γνωστό πως το σχήμα που είχαν τα κύπελλα επηρέαζε τη γεύση του κρασιού.

Στις μέρες μας η χώρα μας διαδραματίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στη διεθνή βιομηχανία του κρασιού παγκοσμίως, με τους έλληνες οινοποιούς και οινοπαραγωγούς να αντιλαμβάνονται τις δυνατότητες για περαιτέρω βελτίωση και ανάπτυξη της εγχώριας αμπελουργίας.

Οι λάτρεις του κρασιού και όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν πληροφορίες για την ιστορία της παρασκευής του φίνου αυτού προϊόντος, αλλά και να συμμετέχουν σε εκδηλώσεις οινογευσίας μπορούν να βρουν δεκάδες επισκέψιμους αμπελώνες και οινοποιεία σε πολλές περιοχές της χώρας.



Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στις εξής ιστοσελίδες:

- www.newwinesofgreece.com

- www.winesofcrete.gr

- www.winesofnorthgreece.gr


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.