Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

«Διασφαλίζονται τα δικαιώματα των ψυχικώς πασχόντων»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παπακώστα: Η μεταρρύθμιση στον τομέα της ψυχικής υγείας έχει στον πυρήνα της τον άνθρωπο.

Για «απόλυτη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ψυχικώς πασχόντων, που είναι και το μεγαλύτερο ζήτημα», έκανε λόγο το απόγευμα της Πέμπτης από τα Τρίκαλα, η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, επισκεπτόμενη το Οικοτροφείο Ψυχογηριατρικών ασθενών «Ασκληπιός», στο Μεγαλοχώρι Τρικάλων

Μιλώντας για το οικοτροφείο τόνισε, ότι αυτό λειτουργεί σε ένα πλαίσιο εξαιρετικό και υποδειγματικό, κάτω από την ομπρέλα του Υπουργείου Υγείας, ακολουθώντας τον οδικό χάρτη και τα θεραπευτικά πρωτόκολλα έτσι όπως πρέπει, αυτά να υλοποιούνται.

Στη συνέχεια τόνισε πώς η μεταρρύθμιση στον τομέα της ψυχικής υγείας, έχει στον πυρήνα της, τον άνθρωπο και την προστασία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Η υφυπουργός ανέφερε επίσης πώς το δεύτερο μεγαλύτερο στοίχημα είναι ο κοινωνικός αποστιγματισμός των ψυχικώς πασχόντων.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό, διευκρίνισε, εστιάζεται η προσοχή και στον κοινωνικό αποστιγματισμό και υπογράμμισε ότι οι προσπάθειες για τη μεταρρύθμιση στο χώρο της υγείας γίνονται με γρήγορους ρυθμούς, στέρεα βήματα και σε συνεργασία με την Ευρώπη, την επιστημονική κοινότητα και τους εργαζομένους, κάτω από την ομπρέλα του Υπουργείου Υγείας.

«Διερευνούμε καθημερινά τη δυνατότητα εξεύρεσης και ανθρώπινων πόρων και οικονομικών, ώστε αυτή η μεταρρύθμιση να είναι βιώσιμη και την επόμενη μέρα. Αυτός είναι στόχος και μέλημά μας. Και νομίζω ότι με τα βήματα που κάνουμε αυτό φαντάζει εφικτό αυτή τη στιγμή», επισήμανε.

Η κ. Παπακώστα στη συνέχεια επισκέφθηκε την Κινητή Μονάδα Τρικάλων, όπου ενημερώθηκε αναλυτικά για τη λειτουργία της και τις ελλείψεις σε ψυχιατρικές δομές, που αντιμετωπίζει η περιοχή των Τρικάλων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.