Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Έχασε την πτήση γιατί φορούσε τουρμπάνι


Αεροπορική εταιρεία προειδοποίησε Ινδό ηθοποιό και μοντέλο ότι δεν θα πετάξει αν δεν το αφαιρέσει από το κεφάλι του.

Εγκλωβίστηκε για τουλάχιστον μισή μέρα, για 13 ώρες στο αεροδρόμιο γιατί αρνήθηκε να βγάλει το τουρμπάνι που φορούσε. «Αγαπητή εβδομάδα μόδας της Νέας Υόρκης. Μπορεί να καθυστερήσω λίγο καθώς η @aeromexico δεν μου επιτρέπει να πετάξω φορώντας το τουρμπάνι μου. Μην αρχίσετε την επίδειξη χωρίς εμένα #LoveNotFear #FearisanOpportunitytoEducate». Αυτό είναι το κείμενο που ανέβασε στο Instagram το μοντέλο, ηθοποιός και σχεδιαστής κοσμημάτων Γουάρις Αλουγουάλια, το οποίο συνόδευε κάμποσες φωτογραφίες που πόσταρε από το αεροδρόμιο της πόλης του Μεξικού.

Από τον Αλουγουάλια, που ανήκει στην κοινότητα των σιχ, ζητήθηκε να βγάλει το τουρμπάνι του- προκειμένου να γίνει ο έλεγχος- σε έναν ιδιωτικό χώρο. Κάτι που δεν έγινε δεκτό. Μιλώντας στην εφημερίδα Daily News εξήγησε πώς «το να βγάλει το τουρμπάνι δεν είναι κάτι που το κάνει δημοσίως. Είναι αντίστοιχο με το να ζητούν από κάποιον να βγάλει τα ρούχα του. Στην αρχή έτρεμα. Δεν είναι ωραίο να σου λένε πώς δεν επιτρέπεται να πετάξεις με το αεροπλάνο για κάτι που φοράς ή εξαιτίας των θρησκευτικών σου πεποιθήσεων», ανέφερε ο Ινδός.

Για τους σιχ το τουρμπάνι αντιπροσωπεύει, μεταξύ άλλων, τη σύνδεση με τη δικαιοσύνη και την πίστη. Η εταιρία Aero Mexico δεν ζήτησε συγνώμη από το μοντέλο, αλλά εξέδωσε μια ανακοίνωση αιτιολογώντας την απόφαση της καθώς αυτό επιβάλλουν οι διεθνείς κανονισμοί για την ασφάλεια των πτήσεων εκφράζοντας τη λύπη της για την οποία ταλαιπωρία των επιβατών εξαιτίας της εφαρμογής αυτών των κανονισμών.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βρέφος «ζωντάνεψε» μετά από μια νύχτα σε ψυγείο νεκροτομείου


Η απίστευτη ιστορία του μωρού στην Κίνα.

Κηρύχθηκε νεκρό από τους γιατρούς και πέρασε μια ολόκληρη νύχτα στο ψυγείο ενός νεκροτομείου. Το βρέφος στην Κίνα, όμως, παρουσίασε ξαφνικά σημάδια ζωής την ώρα που ετοιμάζονταν να αποτεφρώσουν τη σορό του, σύμφωνα με επαρχιακό τηλεοπτικό δίκτυο το οποίο μετέδωσε την απίστευτη αυτή ιστορία εν μέσω της αργίας του Νέου Σεληνιακού Έτους στην Κίνα.

Οι εργαζόμενοι σε γραφείο τελετών της περιοχής Παν'αν, στην επαρχία Ζετζιάνγκ, στην ανατολική Κίνα, «ετοιμάζονταν την Παρασκευή να αποτεφρώσουν τη σορό του μωρού, όταν αυτό άρχισε ξαφνικά να βγάζει μικρούς αναστεναγμούς», σύμφωνα με εκπομπή του επαρχιακού τηλεοπτικού δικτύου που παρουσιάζεται στο επίσημο microblog του.

Οι γιατροί είχαν πιστοποιήσει την Πέμπτη τον θάνατο του βρέφους, το οποίο παρέμεινε εξάλλου για περίπου 15 ώρες στο ψυγείο ενός νεκροτομείου σε θερμοκρασία περίπου -12 βαθμών Κελσίου, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο της Ζετζιάνγκ.

Όταν αντιλήφθηκαν προς μεγάλη τους έκπληξη ότι το μωρό ήταν ζωντανό, οι υπάλληλοι του γραφείου κηδειών ειδοποίησαν αμέσως τον πατέρα του και τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και το βρέφος εισήχθη στην εντατική νοσοκομείου.

Η απίστευτη αυτή ιστορία, η οποία συνοδεύεται από φωτογραφίες του μωρού που ζωντάνεψε σαν από θαύμα, όπως επίσης και του πιστοποιητικού του θανάτου του, αναπαράχθηκε κατά κόρον το Σαββατοκύριακο εν μέσω της αργίας του Νέου Σεληνιακού Έτους από τα άλλα κινεζικά μέσα ενημέρωσης ενώ έγινε επίσης viral στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Είναι η πρώτη φορά που βλέπω μια τέτοια περίπτωση, πρόκειται πράγματι για ένα θαύμα», δήλωσε ο γιατρός Τσεν, ο οποίος εργάζεται στο νοσοκομείο της Παν'αν, όπου γεννήθηκε το μωρό.

Μετά την πρόωρη γέννησή του στις αρχές του Ιανουαρίου, το βρέφος είχε παραμείνει για 23 ημέρες στη θερμοκοιτίδα προτού το πάρει ο πατέρας του, ο Μ. Λου, στο σπίτι για να γιορτάσουν μαζί την έναρξη του έτους του πιθήκου.

Ωστόσο δύο ημέρες μετά η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ξαφνικά. Το μωρό μελάνιασε και το πήγαν στα επείγοντα, όπου οι γιατροί πιστοποίησαν τον θάνατό του στις 4 Φεβρουαρίου, αφού ένας γιατρός διαπίστωσε ότι η καρδιά του είχε πάψει να χτυπά.

Προτού η σορός του μπει στο ψυγείο του νεκροτομείου, ο πατέρας του είχε τυλίξει το άψυχο σώμα του με δύο στρώματα ενδυμάτων και μετά το είχε βάλει σε έναν χοντρό σάκο, το οποίο ίσως και να του έσωσε τη ζωή --μολονότι οι γιατροί παραμένουν πολύ επιφυλακτικοί όσον αφορά τις πιθανότητες ανάνηψής του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από το άγριο έγκλημα στο Πασαλιμάνι


Από ασφυξία ο θάνατος τής 59χρονης.

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τον τρόπο με τον οποίο οι τρεις ληστές σκότωσαν την 59χρονη γυναίκα στο Πασαλιμάνι, τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν αυτή επέστρεψε σπίτι μετά από διασκέδαση.

Όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος οι δράστες την… έσκασαν. Όταν η γυναίκα τους είδε μπροστά της έβγαλε μία κραυγή βοήθειας. Τότε κάποιος της έκλεισε το στόμα. Πήραν τα κλειδιά της και μπήκαν στο διαμέρισμα. Όταν την έβαλαν στο υπνοδωμάτιο ένας από τους δολοφόνους, της κάλυψε το πρόσωπο, πιθανόν με μαξιλάρι για να μην φωνάζει.

Σύμφωνα με την εφημερίδα η 59χρονη είχε βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό. Πριν από τρία χρόνια της είχε γίνει αφαίρεση μέρους του πνεύμονα, ενώ πρόσφατα είχε υποβληθεί σε εγχείριση χολής. Ο εξασθενημένος οργανισμός της δεν άντεξε την απόφραξη των αεροφόρων οδών. Άλλωστε σε ασφυξία απέδωσε ο ιατροδικαστής κ. Ηλίας Μπογιόκας, τον θάνατό της μετά την νεκροτομή.

Η άτυχη γυναίκα φαίνεται να ήταν νεκρή από τις πρώτες στιγμές της ληστρικής επιδρομής, πριν ακόμη έρθει ο 74χρονος, συνταξιούχος αστυνομικός, για να βρεθεί και εκείνος αντιμέτωπος με τους δράστες.

Κατά την μεταφορά του από τους δράστες σε άλλο δωμάτιο, ο 74χρονος την είχε δει πεσμένη μπρούμυτα, ακίνητη δίπλα στο κρεβάτι. Όταν οι δράστες έφυγαν την βρήκε νεκρή, ξαπλωμένη πάνω στο κρεβάτι. Οι τρεις κουκουλοφόροι πριν φύγουν φαίνεται να πήγαν στο δωμάτιο και όταν διαπίστωσαν το δολοφονικό τους έργο την πέταξαν πάνω στο κρεβάτι και εξαφανίστηκαν.

Η πρώτη κραυγή βοήθειας της άτυχης γυναίκας ακούστηκε όταν έφθασε στην πόρτα του διαμερίσματος της, όπως καταθέτει αυτήκοος μάρτυρας. Οι δράστες κατά μία εκδοχή, επιχειρούσαν να ανοίξουν άλλο διαμέρισμα και ο ερχομός της να προκάλεσε την αλλαγή... πλάνων. Να μπήκαν δηλαδή στο σπίτι ακινητοποιώντας την ίδια, με τα δικά της κλειδιά.

Όλα εξελίσσονται στις 02:00 της Κυριακής, όταν ο 74χρονος συνταξιούχος αστυνομικός και η σύζυγός του, επέστρεφαν από διασκέδαση, στο σπίτι τους στην οδό Γρ. Λαμπράκη στον Πειραιά. Η 59χρονη μπήκε πρώτη στην πολυκατοικία, καθώς ο σύζυγός της πάρκαρε το αυτοκίνητό τους. Όταν ανέβηκε στον 5ο όροφο βρέθηκε αντιμέτωπη με τρεις κουκουλοφόρους. Ο 74χρονος ανεβαίνοντας και αυτός στο διαμέρισμα, ακινητοποιήθηκε από τους δράστες, που του έβαλαν μαξιλάρι στο πρόσωπο και του έδεσαν τα χέρια με πλαστικά δεματικά (tire up), ενώ τον έκλεισαν σε άλλο δωμάτιο.

Οι δράστες έψαξαν όλους τους χώρους του σπιτιού, άρπαξαν περίπου 300 ευρώ, κοσμήματα και εξαφανίστηκαν. Όταν ο 74χρονος κατάλαβε ότι είχαν φύγει, άρχισε να ψάχνει τη σύζυγό του. Όταν άνοιξε το δωμάτιο που την είχαν κλείσει οι δράστες, την βρήκε νεκρή πάνω στο κρεβάτι.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό από κάμερες ασφαλείας καταστημάτων της περιοχής, ενώ συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών εξερεύνησαν το διαμέρισμα για τον τυχόν εντοπισμό γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων των δραστών. Από την κατάθεση του 74χρονου προκύπτει ότι οι δολοφόνοι μιλούσαν γλώσσα από χώρα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, πιθανότατα γεωργιανά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το καρναβάλι «έσβησε» τις συστάσεις ένδυσης κατά του ιού Ζίκα στη Βραζιλία


Παρέλαση με μικροσκοπικές στολές στο Σαμπαδρόμιο - Δείτε τις φωτογραφίες.

Την ώρα που ειδικοί της υγείας στη Recife της Βραζιλίας συστήνουν οι γυναίκες να καλύπτουν ολόκληρο το σώμα τους για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού Ζίκα, η σύσταση πέφτει στο κενό με φόντο τα μικροσκοπικά κοστούμια του καρναβαλιού.

Στο χθεσινοβραδινό φινάλε της παρέλασης των σχολών σάμπα στο Ρίο ντε Τζανέιρο χιλιάδες συμμετέχοντες έστησαν ξέφρενο πάρτι στο Σαμπαδρόμιο και δεν υπήρχε ούτε για δείγμα κάτι από αυτά που πρότειναν οι ειδικοί: μακριά μανίκια, γάντια, μακριά παντελόνια και κάλτσες.

Αντιθέτως υπήρχαν άφθονα φτερά και πούπουλα, λαμπερά πετράδια και πολύχρωμες στολές.

Την παρέλαση παρακολούθησαν 70.000 θεατές.


Διαβάστε περισσότερα...

Φουντώνουν οι φήμες για ανίχνευση βαρυτικών κυμάτων


Όποιος τα βρει, έχει εξασφαλίσει το επόμενο Νόμπελ Φυσικής.

Την προηγούμενη φορά, το 2014, που οι επιστήμονες στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν με τυμπανοκρουσίες ότι είχαν ανιχνεύσει για πρώτη βαρυτικά κύματα, αποδείχθηκε ότι είχαν κάνει λάθος. Αυτή τη φορά όμως οι φήμες -που ξεκίνησαν πέρυσι τον Σεπτέμβριο και τις προηγούμενες μέρες εντάθηκαν- επιμένουν ότι επίκειται μια νέα σχετική ανακοίνωση, που θα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Τα βαρυτικά κύματα, που -αντίθετα με την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία- δεν αλληλεπιδρούν με την ύλη, έχουν προβλεφθεί από τη Γενική Θεωρία Σχετικότητας του Αϊνστάιν πριν από ένα αιώνα, αλλά ποτέ δεν έχουν παρατηρηθεί άμεσα μέχρι σήμερα. Όποιος τα βρει, έχει εξασφαλίσει το επόμενο Νόμπελ Φυσικής, καθώς θα πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις της εποχής μας.

Η αξιοπιστία της νέας φήμης περί ανακάλυψης -και μάλιστα ότι επίκειται η σχετική επιστημονική δημοσίευση στο κορυφαίο περιοδικό Nature - ενισχύεται σοβαρά από το γεγονός ότι προαναγγέλθηκε σχετική συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον την Πέμπτη (17:30 ώρα Ελλάδας), την οποία συνδιοργανώνουν επιστήμονες των πανεπιστημίων Caltech (Τεχνολογικού Ινστιτούτου Καλιφόρνια) και ΜΙΤ, της ερευνητικής κοινοπραξίας LIGO του ομώνυμου πειράματος ανίχνευσης βαρυτικών κυμάτων, υπό την αιγίδα - και αυτό είναι το σημαντικό- του πιο επίσημου επιστημονικού φορέα στις ΗΠΑ, του κρατικού Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών (NSF).

Σύμφωνα με την ασαφή σχετική ανακοίνωση, οι επιστήμονες «θα κάνουν επικαιροποιημένη αναφορά για την προσπάθεια ανίχνευσης βαρυτικών κυμάτων -των «ρυτιδώσεων» στον ιστό του χωροχρόνου- με τη χρήση του Παρατηρητηρίου Βαρυτικών Κυμάτων Μέσω Συμβολόμετρου Λέιζερ (Laser Interferometer Gravitational-wave Observatory - LIGO)».

Το LIGO αποτελείται από δύο πανομοιότυπους υπερευαίσθητους ανιχνευτές, κατασκευασμένους από ερευνητές του Caltech και του ΜΙΤ με χρηματοδότηση του NSF, οι οποίοι είναι εγκατεστημένοι σε απόσταση περίπου 3.000 χιλιομέτρων μεταξύ τους, ο ένας στο Λίβινγκστον της Λουιζιάνα και ο άλλος στο Χάνφορντ της Ουάσιγκτον. Κάθε ανιχνευτής έχει δύο βραχίονες τεσσάρων χιλιομέτρων σε σχήμα «L», κατά μήκος των οποίων στέλνονται συνεχώς ακτίνες λέιζερ.

Το πείραμα προσπαθεί να «πιάσει» τις ανεπαίσθητες δονήσεις που αφήνουν στο πέρασμα τους από τη Γη τα βαρυτικά κύματα, καθώς επί εκατομμύρια έτη αυτά ταξιδεύουν στο σύμπαν με την ταχύτητα του φωτός, έχοντας ως αφετηρία ορισμένα μεγάλης κλίμακας καταστροφικά συμβάντα, όπως η συγχώνευση δύο μαύρων τρυπών ή δύο αστέρων νετρονίων, που «γεννούν» βαρυτικά κύματα. Ένα διερχόμενο από τον πλανήτη μας βαρυτικό κύμα θα μεταβάλει απειροελάχιστα - αλλά μετρήσιμα- την απόσταση που διανύει η ακτίνα λέιζερ στους ανιχνευτές LIGO.

Και άλλες ερευνητικές ομάδες, με άλλα πειράματα, προσπαθούν να ανιχνεύσουν τα βαρυτικά κύματα. Μία από αυτές είναι η BICEP2, που έκανε τη «γκάφα» πρόπερσι.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ληστής για κλάματα στη Βραζιλία


Κάμερα ασφαλείας στη Βραζιλία κατέγραψε μια αποτυχημένη απόπειρα ληστείας. Ο επίδοξος ληστής είχε για όπλο το πορτοφόλι του, το οποίο έβαλε κάτω από τη μπλούζα του. Ο υπάλληλος του καταστήματος το αντιλήφθηκε και τον έβγαλε νοκ άουτ με μια μπουνιά στο πρόσωπο.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Xαλί" από φύκια μπροστά από το ναό του Απόλλωνα


Μπροστά σε ένα σπάνιο θέαμα βρέθηκαν σήμερα οι κάτοικοι της Νάξου. Λόγω των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή, ένα «χαλί» από φύκια κάλυψε το δρόμο προς το ναό του Απόλλωνα.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Θεολόγοι της Λέσβου καταδικάζουν τους εορτασμούς για τον Άγιο Βαλεντίνο


«Μη φιλικές προς την Ορθοδοξία», χαρακτηρίζουν τις εκδηλώσεις που ετοιμάζονται στο νησί.

«Μη φιλικές προς την Ορθοδοξία ενέργειες» χαρακτηρίζει με ανακοίνωση της η Ένωση Θεολόγων Νομού Λέσβου τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Δήμος Λέσβου, το Επιμελητήριο, ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης και ηΈνωση Ξενοδόχων Λέσβου προς τιμή του Αγίου Βαλεντίνου, λείψανα του οποίου φυλάσσονται στην Καθολική Εκκλησία της Μυτιλήνης. Μάλιστα η Ένωση Θεολόγων Λέσβου προειδοποιεί ότι «δεν επιτρέπεται να συμμετάσχουμε σε εκδηλώσεις που είναι κατάλοιπα της Ειδωλολατρίας, όπως αυτές που διοργανώνει ο δήμος Λέσβου για τη γιορτή του «Αγίου» Βαλεντίνου και, πολύ περισσότερο, δεν επιτρέπεται να συμπροσευχόμαστε με εκκλησιαστικά «ακοινώνητους» αδελφούς»! Κι αυτό, λίγες ώρες μετά τον Εσπερινό στη Μητρόπολη της Καθολικής εκκλησίας του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σμύρνη στην οποία χοροστάτησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος συνπροσευχούμενου του Αρχιεπισκόπου των Καθολικών στη Σμύρνη.

Στην ανακοίνωση της Ένωσης θεολόγων τίθενται τα παρακάτω ερωτήματα: «Προς τους οργανωτές των εκδηλώσεων:

1. Υπήρξε ποτέ στη χριστιανική συνείδηση του λαού της Λέσβου, η τιμή ως αγίου του επονομαζόμενου Παπικού «αγίου» Βαλεντίνου; Τιμήθηκε δηλαδή, ποτέ μέχρι σήμερα, η μνήμη αυτού του «αγίου» στη Μυτιλήνη ή τώρα προσπαθούμε να την καθιερώσουμε μεθοδευμένα και βεβιασμένα με τη διοργάνωση φεστιβάλ; Η Ορθόδοξη Εκκλησία με φεστιβάλ γιορτάζει τους Αγίους της;

2. Για ποιο λόγο γίνονται τόσες απέλπιδες προσπάθειες καθιέρωσης Παπικής εορτής στο νησί μας; Μήπως για το οικονομικό κέρδος που τυχόν θα ήθελε προκύψει; Έχουμε αναλογισθεί την πιθανότητα να υπάρξει, τελικά, μαζί με κάποιο οικονομικό όφελος, και πολλαπλάσια πνευματική ζημιά από αυτό το φεστιβάλ, δημιουργώντας προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν; Άραγε, η πλειοψηφία των κατοίκων του δήμου Λέσβου, συμφωνεί με τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος σε τέτοιου είδους αμφιβόλου ποιότητος και αποτελεσματικότητας εγχειρήματα που κινούνται μακριά από τον χώρο της πίστης τους, καθόσον μάλιστα, πραγματοποιούνται 3 ημέρες πριν την μεγάλη τοπική λεσβιακή εορτή του Αγίου Θεοδώρου του Βυζάντιου του πολιούχου της Μυτιλήνης και της Λέσβου;

3. Οι οργανωτές των παραπάνω εκδηλώσεων, έχουν άραγε, αντιληφθεί ότι παραπλανούν τον λαό, ασκώντας προπαγάνδα του χειρίστου είδους, όταν αποκρύπτουν και δεν αναφέρουν ότι το πρόσωπο που θα «προεξάρχει», θα «χοροστατήσει» των εκδηλώσεών τους, δεν έχει σχέση με την Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία; Γιατί δεν αναφέρουν ότι «ο Αρχιεπίσκοπος Νάξου, Τήνου, Άνδρου, Μυκόνου και Μητροπολίτης παντός Αιγαίου κ. Νικόλαος», ανήκει στους Ρωμαιοκαθολικούς-Παπικούς;

Προς το δήμαρχο Λέσβου:

1. Πολλοί συμπολίτες μας, μεταφέρουν και προς τα μέλη της Ενώσεώς μας, την απογοήτευσή τους, βλέποντας τον τοπικό δημοτικό άρχοντα που εξέλεξαν, να μη συμμετέχει σχεδόν σε καμιά ορθόδοξη χριστιανική λατρευτική σύναξη, αλλά, αντίθετα, να θέτει υπό την αιγίδα του κάθε αλλόθρησκη, αλλόδοξη ή ακόμα και αιρετική εκδήλωση και αναρωτιούνται δικαιολογημένα, γιατί να συμβαίνει αυτό;

Προς όλους τους ενδιαφερόμενους:

1. Η γιορτή του «Αγίου» Βαλεντίνου ως προστάτη των ερωτευμένων είναι ανορθόδοξη και ξενόφερτη. Η γιορτή αυτή είναι αναβίωση μιας ειδωλολατρικής αισθησιακής γιορτής που γινόταν αιώνες προ Χριστού και κατά την οποία οι Ρωμαίοι γιόρταζαν προς τιμήν του Νεβρώδ ή Βάαλ ή Βαλεντίνου (η λέξη Valentinus προέρχεται από το επίθετο values που σημαίνει «ισχυρός»), ή Λούπερκους, κυνηγού λύκων και την ονόμαζαν Λουπεργκάλια (Lupercalia). Το έθιμο ανταλλαγής δώρων μεταξύ των «αγαπημένων» συνηθίζονταν από εκείνη την εποχή, όπως και η χρήση του συμβόλου της καρδιάς(Βαλ στη γλώσσα των Βαβυλωνίων σημαίνει «καρδιά» και ήταν το σύμβολο του αιμοδιψή ειδωλολατρικού θεού Βάαλ).

2. Υπενθυμίζουμε στους Ορθοδόξους συμπολίτες μας πως, σύμφωνα με την Πατερική Ορθόδοξη θέση και τακτική, δεν επιτρέπεται να συμμετάσχουμε σε εκδηλώσεις που είναι κατάλοιπα της Ειδωλολατρίας, όπως αυτές που διοργανώνει ο δήμος Λέσβου για τη γιορτή του «Αγίου» Βαλεντίνου και, πολύ περισσότερο, δεν επιτρέπεται να συμπροσευχόμαστε με εκκλησιαστικά «ακοινώνητους» αδελφούς.

3. Αξίζει, τέλος, να επισημάνουμε, προς όλους τους ενδιαφερόμενους, ότι, στην Ορθόδοξη Χριστιανική Εκκλησία επειδή οι χριστιανοί γνωρίζουν και τη σημασία των εννοιών (πχ αλήθεια, αγιότητα, αγάπη, έρωτας, πίστη, κ.ά.) αλλά επίσης, και να χρησιμοποιούν τη διάκριση στην ιεράρχησή τους, δεν χρειάζονται κανέναν «άγιο» του έρωτα, διότι πάνω και πρώτα απ΄ όλα, έχουν τον Θεό της αγάπης, τον Χριστό, ο οποίος, μάλιστα, θυσιάστηκε για να μας σώσει, νικώντας τον Θάνατο και διά της Αναστάσεώς Του άνοιξε σε όλους τους ανθρώπους που μετανοούν την πόρτα της αιωνίου ζωής.».

Ο εφημέριος της Καθολικής Εκκλησίας της Μυτιλήνης π. Λέων αρνήθηκε να κάνει τον παραμικρό σχολιασμό όλων των παραπάνω.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χιλιάδες λίτρα πετρελαίου από την «Αποστολή» σε νομούς της Βόρειας Ελλάδας


Συνεχίζονται οι δράσεις από τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Για 4η συνεχή χρονιά, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή» προχώρησε σε διανομή πετρελαίου σε σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς και ιδρύματα της Μακεδονίας, Θράκης και Ηπείρου.

Η «Αποστολή» με σκοπό να παράσχει στήριξη σε απομακρυσμένες περιοχές που πλήττονται από την οικονομική κρίση και να βοηθήσει ανθρώπους που ζουν σε περιοχές με τη μεγαλύτερη βαρυχειμωνιά προσέφερε 71.500 λίτρα πετρελαίου σε 33 διαφορετικού αντικειμένου δομές σε Μακεδονία, Θράκη και Ήπειρο. Ο κύκλος διανομών ολοκληρώνεται στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας και οι ωφελούμενοι από τις διανομές πετρελαίου ξεπερνούν τα 2.000 άτομα.

Στόχος της «Αποστολής» είναι να βοηθάει και να στηρίζει τους συνανθρώπους μας ακόμα και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, ανάλογα με τις ανάγκες που καταγράφονται από στελέχη της. Αναλόγως την περιοχή, την οικονομική κατάσταση αλλά και την ανάγκη της εποχής αξιοποιούνται προγράμματα από τον οργανισμό για την εκπλήρωση των σκοπών και του στόχου του!

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας τόνισε: «Συνεχίζουμε αδιάκοπα τη στήριξη μας με πετρέλαιο σε όλα τα ιδρύματα και στα σχολεία των παιδιών μας στη Βόρειο Ελλάδα. Μαζί με την οργάνωση IOCC ολοκληρώνουμε και φέτος πρόγραμμα διανομής πετρελαίου θέρμανσης εκεί που χρειάζεται. Η αδιαφορία και η έλλειψη κρυώνει περισσότερο τους ανθρώπους, η «Αποστολή» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών προσφέρει στο μέτρο των δυνατοτήτων της τη θαλπωρή μιας ζεστής αγκαλιάς .»

Συνολικά, από το Δεκέμβριο του 2012 έως και τον Ιανουάριο 2016 έχουν διανεμηθεί πάνω από 322.889 λίτρα πετρελαίου σε περισσότερα από 125 σχολεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς και ιδρύματα σε περιοχές της Μακεδονίας, Θράκης και Ηπείρου.

Η δωρεάν διανομή πετρελαίου γίνεται με χρηματοδότηση του International Orthodox Christian Charities - IOCC και όλης της Ελληνικής Κοινότητας Αμερικής. Στο πλαίσιο του προγράμματος GIVE FOR GREECE II, η «Αποστολή» πραγματοποιεί δράσεις ανακούφισης απόρων, ενίσχυσης ιδρυμάτων και νοσοκομείων και υποστήριξης παραγωγικών δραστηριοτήτων αγροτικών ενώσεων στην Ελλάδα.

Στελέχη της «Αποστολής» και του IOCC καταγράφουν συστηματικά τις ανάγκες σε κάθε νομό και ιδιαίτερα στις ακριτικές περιοχές, π.χ. Φλώρινα, Δράμα, Αλεξανδρούπολη, Γιάννενα, όπου μεταβαίνουν ειδικά κλιμάκια για τη διανομή του πετρελαίου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έζησε έξι ημέρες κάτω από 8 μέτρα χιόνι


Ένας Ινδός στρατιώτης, ο οποίος είχε θεωρηθεί επισήμως νεκρός, βρέθηκε ζωντανός ενώ είχε καταπλακωθεί από χιονοστιβάδα, πριν από έξι ημέρες.

Ο στρατιώτης βρίσκονταν κάτω από 8 μέτρα χιόνι, ενώ η χιονοστιβάδα είχε καταπλακώσει τη μονάδα του, στην αμφιλεγόμενη περιοχή του Κασμίρ, στα Ιμαλάια.

Η περιοχή αυτή χαρακτηρίζεται ως μια από τις πιο δύσκολες περιβαντολλογικά περιοχές της γης, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών που επικρατούν σε αυτήν, ενώ βρίσκεται στο επίκεντρο διαμάχης μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν, για σχεδόν τρεις δεκαετίες.

Τα συνεργεία διάσωσης τον εντόπισαν σε ύψος 6000 μέτρων στον παγετώνα Siachen.

“Ελπίζουμε το θαύμα να συνεχιστεί. Προσευχηθείτε μαζί μας,” ανέφερε χαρακτηριστικά σε δήλωσή του, διοικητής του στρατού της Ινδίας.

Ο στρατιώτης μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο, ενώ ο στρατός, χαρακτηρίζει την κατάσταση του, ως κρίσιμη. Οι άντρες των σωστικών συνεργείων προσπαθούσαν να εντοπίσουν εδώ και μία εβδομάδα 10 στρατιώτες, οι οποίοι χάθηκαν όταν καταπλακώθηκαν από τη χιονοστιβάδα, με την πρόβλεψη για τον εντοπισμό τους, να παραμένει απαισιόδοξη, καθώς εκτιμάται ότι είναι νεκροί.

Ο Πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι χαρακτήρισε ως “τραγωδία” το θάνατο των στρατιωτών και συλλυπήθηκε τις οικογένειες τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Μπλόκο» του ΣτΕ στην ανέγερση πολυτελών κατοικιών στο Λαύριο


Έκανε δεκτές τις προσφυγές έξι κατοίκων της Λαυρεωτικής.

«Μπλόκο» του Συμβουλίου της Επικρατείας στη ανέγερση 208 πολυτελών κατοικιών στην περιοχή Πούντα - Ζέζα του Δήμου Λαυρίου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκανε δεκτές τις προσφυγές έξι κατοίκων της Λαυρεωτικής και ζητούσαν να ακυρωθούν οι διοικητικές αποφάσεις που άναβαν το «πράσινο φως» για την κατασκευή και λειτουργία ξενοδοχειακού συγκροτήματος επιπλωμένων πολυτελών διαμερισμάτων πέντε αστέρων, αποτελούμενου από τρεις επιμέρους μονάδες, ιδιοκτησίας της εταιρείας «Μπάμπης Βωβός - Διεθνής Τεχνική Ανώνυμη Εταιρία και Σία Ο.Ε.».

Το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ έκρινε ότι στα Προεδρικά Διατάγματα για την Λαυρεωτική σχετικά με τις τουριστικές εγκαταστάσεις δεν γίνεται καμία μνεία «στις αυτοτελείς τουριστικές κατοικίες, οι οποίες, ακόμη και αν εξυπηρετούνται από κοινές εγκαταστάσεις (υποδοχή, εστιατόρια, χώροι ψυχαγωγίας κ.ά.), δεν μπορούν να ενταχθούν στην κατηγορία των επιπλωμένων διαμερισμάτων, τα οποία χαρακτηρίζονται μεν από λειτουργική αυτονομία, πλην, όμως, εντάσσονται σε ένα ενιαίο πολυώροφο κτιριακό συγκρότημα, τμήμα του οποίου αποτελούν (ξενοδοχείο επιπλωμένων διαμερισμάτων και ξενοδοχείου μεικτού τύπου)».

«Κατ' εκτίμηση τούτων - αναφέρουν οι σύμβουλοι Επικρατείας- στο ευνοϊκό πολεοδομικό καθεστώς των τουριστικών εγκαταστάσεων, που, κατά παραπομπή, εισάγεται με τις προπαρατεθείσες διατάξεις του διατάγματος της Λαυρεωτικής, υπάγονται όχι γενικώς τα τουριστικά καταλύματα, αλλά μόνον οι ρητώς απαριθμούμενες σε αυτό τουριστικές εγκαταστάσεις, ήτοι μόνον τα ξενοδοχεία (κλασικού τύπου, τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων και μεικτού τύπου) και οι λοιπές υποστηρικτικές της λειτουργίας τους τουριστικές εγκαταστάσεις».

Σύμφωνα με την απόφαση, «οι τουριστικές κατοικίες, οι οποίες, κατά την αληθή έννοια τόσο του διατάγματος αυτού όσο και της ισχύουσας, κατά τον χρόνο αυτό, νομοθεσίας για την εκτός σχεδίου δόμηση, επιτρέπονται μεν στην περιοχή της Λαυρεωτικής, πλην, όμως, εξομοιώνονται, ως προς τους όρους και περιορισμούς δομήσεώς τους, με απλές παραθεριστικές κατοικίες, καθόσον, υπό την αντίθετη εκδοχή, θα επιτρεπόταν, κατά καταστρατήγηση των οικείων πολεοδομικών διατάξεων, η ανέγερση πλειόνων κατοικιών, υπό μορφή αυτοτελών τουριστικών καταλυμάτων, με τους ιδιαιτέρως ευνοϊκούς όρους που ισχύουν για τις τουριστικές εγκαταστάσεις, αποτέλεσμα που δεν εναρμονίζεται με τον βασικό στόχο του οικείου ρυθμιστικού σχεδίου περί ανασχέσεως της οικιστικής ανάπτυξης των εκτός σχεδίου περιοχών της Αττικής».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το «Παπαγεωργίου» φέρνει κοντά υπουργείο Υγείας και Δήμο Θεσσαλονίκης


Το νοσοκομείο «νοσεί» οικονομικά λόγω μη καταβολής χρεών ύψους 210 εκατομμύρια ευρώ.

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, θα επιδιώξει αντιπροσωπεία του δήμου Θεσσαλονίκης με επικεφαλής τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου».

Η απόφαση για συνάντηση με τον υπουργό ελήφθη ομόφωνα στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης. Το Σώμα έλαβε γνώση για τα προβλήματα του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» από τον πρόεδρό του, Βασίλη Παπά και την πρόεδρο των εργαζομένων, Μαρία Γιοκατζή.

Ο κ. Παππάς στην ομιλία του αναφέρθηκε στα χρέη ύψους 210 εκατ. ευρώ από τον ΕΟΠΠΥ, τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο «Παπαγεωργίου», με αποτέλεσμα η διοίκηση του νοσοκομείου να μην μπορεί να τακτοποιήσει οφειλές προς τους προμηθευτές, που ανέρχονται σε 75 εκατ. ευρώ, και να κινδυνεύει το νοσοκομείο να μείνει χωρίς φάρμακα και υγειονομικό υλικό.

Η κ.Γιοκατζή στάθηκε στους ανασφάλιστους που προσέρχονται στο νοσοκομείο και στις ιδιαίτερες ομάδες ασθενών που πληθαίνουν, σημειώνοντας πως «το 2015, το νοσοκομείο έχει παράσχει υπηρεσίες ύψους 5 εκατ. ευρώ γι αυτές τις ομάδες ασθενών, και έχει πάρει λάβει μόλις το 0.8% δηλαδή 40.000 ευρώ».

«Δεν είναι δυνατόν να έχουμε ένα νοσοκομείο σαν το Παπαγεωργίου και να είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης», δήλωσε ο δήμαρχος Γ. Μπουτάρης, ο οποίος πρότεινε να συσταθεί μια αντιπροσωπεία με τη συμμετοχή όλων των δημοτικών παρατάξεων και να συναντηθεί με τον υπουργό Υγείας.

«Το νοσοκομείο αποτελεί πυλώνα για τον τομέα της υγείας στη Βόρεια Ελλάδα και θα πρέπει να ενώσουμε με κάθε τρόπο τις φωνές μας», υποστήριξε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Για παιδική πορνογραφία και ρατσισμό οι περισσότερες καταγγελίες χρηστών του Διαδικτύου


Τι δείχνουν τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Ανοικτή Γραμμή Safe Line.

Το μεγαλύτερο ποσοστό καταγγελιών χρηστών για το 2015 αφορούσε εγκλήματα σχετικά με την παιδική πορνογραφία, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, τις οικονομικές απάτες στο Διαδίκτυο και την παραβίαση προσωπικών δεδομένων, κυρίως μέσα από κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Ανοικτή Γραμμή Safe Line με αφορμή το σημερινό εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.

Ο συνολικός αριθμός καταγγελιών που δέχθηκε η Safe Line πέρυσι, έφθασε περίπου τις 4.000. Οι καταγγελίες για ρατσιστικά εγκλήματα τριπλασιάστηκαν από το 2014 (152 από 46). Αξιοσημείωτη αύξηση παρατηρήθηκε και στις καταγγελίες για εγκλήματα σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση του παιδιού στον κυβερνοχώρο, συγκεκριμένα τη σεξουαλική κακοποίηση μέσω διαδικτύου και τον κυβερνοεκφοβισμό (cyberbullying).

Οι καταγγελίες που δέχθηκε η SafeLine με θέμα την παιδική πορνογραφία, ξεπέρασαν το 2015 τις 160, ενώ όσον αφορά τις καταγγελίες για παράνομες δραστηριότητες μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα, υπήρξαν 830 καταγγελίες μόνο για τo Facebook.

Η SafeLine, μια δράση του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, είναι η Ελληνική Ανοικτή Γραμμή Καταγγελιών για το παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο και από το 2003 το επίσημο μέλος της Ελλάδας στον INHOPE (Διεθνής Σύνδεσμος Ανοικτών Γραμμών).

Εξάλλου, η Γραμμή Βοηθείας 210-6007686/info@help-line.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου δέχτηκε το 2015 συνολικά 1.497 αιτήματα. Η πλειονότητα των αιτημάτων (75%) προήλθε από ενήλικες, ενώ οι επαγγελματίες και οι ανήλικοι που απευθύνθηκαν στη γραμμή, ακολουθούσαν με παρόμοιο ποσοστό (από 13% περίπου).

Τα περισσότερα αιτήματα αφορούσαν σε θέματα διαδικτυακής εξάρτησης (41%), διαδικτυακού εκφοβισμού (17%) και παραβίασης της ιδιωτικότητας (κλοπή κωδικών, παραβίαση λογαριασμού κ.α.) με 13%. Οι 141 περιπτώσεις παραπέμφθηκαν στην Ανοιχτή Γραμμή Καταγγελιών Safeline.gr, στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για περιπτώσεις ηλεκτρονικού εγκλήματος ή σε άλλους αρμόδιους φορείς (π.χ. καταναλωτικές οργανώσεις κ.λπ.)

Η Γραμμή Βοηθείας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου απευθύνεται σε εφήβους και τις οικογένειές τους, παρέχοντας υποστήριξη και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με τη χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών (εκφοβισμός, υπερβολική ενασχόληση, επιβλαβές περιεχόμενο, επικίνδυνες επαφές κ.α.).

Μπορεί κανείς να επικοινωνήσει με το προσωπικό της γραμμής είτε καλώντας στον αριθμό 210-6007686 από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:00 - 17:00, είτε αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα στο info@help-line.gr, είτε επιλέγοντας chat συνομιλία μέσω της ιστοσελίδας www.help-line.gr.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοβαρός τραυματισμός από πτώση καμινάδας στη Γαλλία


Σε κατάσταση συναγερμού 26 διαμερίσματα λόγω των σφοδρών ανέμων.

Είκοσι έξι διαμερίσματα της δυτικής και της κεντρικής Γαλλίας τέθηκαν σήμερα σε κατάσταση συναγερμού λόγω των ιδιαίτερα σφοδρών ανέμων, που προκάλεσαν τον τραυματισμό ενός ακόμη ανθρώπου.

Ένας 53χρονος τραυματίστηκε σοβαρά σήμερα το πρωί στην Τρουά (κεντρο-ανατολική Γαλλία) από κομμάτια καμινάδας που κατέρρευσε λόγω του ανέμου, έγινε γνωστό από τους διασώστες. Ένας άλλος άνθρωπος τραυματίστηκε ελαφρά στο ίδιο περιστατικό.

Δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά χθες στο Παρίσι από την πτώση διαφημιστικής πινακίδας που ξεριζώθηκε από το μπουρίνι.

Η ένταση του ανέμου μειώθηκε στην ακτογραμμή της Βρετάνης και της Νορμανδίας, αλλά οι καταιγίδες παραμένουν ισχυρές στο βόρειο τμήμα της χώρας, «με ανέμους που πνέουν με ταχύτητα από 80 έως 100 χλμ την ώρα, με ριπές που πλησιάζουν τα 110 χλμ την ώρα», σύμφωνα με τη γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία Météo-France.

Χθες, άνεμοι που έπνεαν με ταχύτητα έως και 140 χλμ την ώρα σάρωσαν το βόρειο και το δυτικό τμήμα της Γαλλίας προκαλώντας την εμφάνιση εντυπωσιακών κυμάτων στις ακτές, αλλά περιορισμένες υλικές ζημιές.

Στα νοτιοδυτικά, τα κύματα έφθασαν τα έξι με επτά μέτρα στα ανοικτά στη διάρκεια της νύχτας και μερικά έσκασαν στους δρόμους που βρίσκονται δίπλα στη θάλασσα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε το «δεξί χέρι» του Ράτκο Μλάντιτς


Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο επιβεβαίωσε τον θάνατο του σερβοβόσνιου στρατηγού Τόλιμιρ.

Στη φυλακή άφησε την τελευταία του πνοή ο σερβοβόσνιος, πρώην στρατηγός Ζντράβκο Τόλιμιρ ο οποίος ήταν το δεξί χέρι του Ράτκο Μλάντιτς. Το θάνατό του επιβεβαίωσε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ).

Πέθανε το «δεξί χέρι» του Ράτκο Μλάντιτς

«Ο Ζντράβκο Τόλιμιρ απεβίωσε την περασμένη νύκτα στο κέντρο κράτησης του ΟΗΕ στο Σεβενίνγκεν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία, μετά την γνωστοποίηση του θανάτου του το πρωί από τον σερβικό Τύπο.

«Ένας γιατρός κλήθηκε αμέσως και οι ολλανδικές αρχές άρχισαν έρευνα ρουτίνας, όπως απαιτεί ο νόμος», πρόσθεσε το δικαστήριο.

Ο Ζντράβκο Τόλιμιρ, ο οποίος ήταν 67 ετών, υπήρξε ο επικεφαλής των υπηρεσιών Πληροφοριών και Ασφαλείας στους κόλπους των στρατιωτικών δυνάμεων των Σέρβων της Βοσνίας (VRS).

Όταν είχε συλληφθεί, το 2007 στο Μπράτουνατς, στην ανατολική Βοσνία, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν αναφέρει πως πάσχει από καρκίνο.

Ο Ζντράβκο Τόλιμιρ καταδικάσθηκε πρωτοδίκως σε ισόβια τον Δεκέμβριο 2012 για γενοκτονία, καθώς και για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου, μεταξύ των οποίων δολοφονίες, εξόντωση και διωγμούς. Η ετυμηγορία επιβεβαιώθηκε σε δεύτερο βαθμό τον Απρίλιο του 2015.

Ο Ζντράβκο Τόλιμιρ «ανέμενε τη μεταγωγή του σε ένα κράτος για να εκτίσει εκεί την ποινή του», πρόσθεσε το ΔΠΔ.

Είχε καταδικασθεί κυρίως για τον ρόλο του στη σφαγή της Σρεμπρένιτσα, η οποία διαπράχθηκε τον Ιούλιο του 1995, λίγο καιρό μετά το τέλος του πολέμου της Βοσνίας (1992-1995). Σχεδόν 8.000 Μουσουλμάνοι, άνδρες και αγόρια, είχαν σκοτωθεί μέσα σε διάστημα μερικών ημερών από τις δυνάμεις των Σέρβων της Βοσνίας σ' αυτό τον θύλακο της ανατολικής Βοσνίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κλειστοί οι δρόμοι από τους αγρότες - Κατεβαίνουν σε διάλογο για τα αιτήματά τους


Οι αγρότες κλείνουν τα Τέμπη και ζητούν διάλογο από τον Τσίπρα

Έσπασε το μπλόκο και η κοινή κάθοδος στην Αθήνα.

Έσπασε το μπλόκο των αγροτών και πλέον βασικά μπλόκα κινούνται σε διαφορετική γραμμή.

Οι αγρότες από το μπλόκο του Προμαχώνα δεν θα πάρουν το δρόμο για Αθήνα, καθώς διαφωνούν με την απόφαση που έλαβαν τα 68 μπλόκα στη σύσκεψη που έγινε στη Νίκαια της Λάρισας.

Είχε προηγηθεί το «όχι» από την Πανελλαδική Συντονιστική, τα Τέμπη και την Πρωτοβουλία Αγροτών, οι οποίοι δεν θα συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που σχεδιάζεται στην Αθήνα την Παρασκευή.

Οι αγρότες των Τεμπών θα κατεβούνστην Αθήνα για να συναντηθούν και να συζητήσουν με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, όπως δήλωσε στο πρακτορείο 104,9 FM ο εκπρόσωπός τους, Τριαντάφυλλος Τσινούλης.

«Στην Αθήνα θα πάμε να κάνουμε διαπραγμάτευση και να τελειώσουμε τη διαδικασία αυτή. Θα καθήσουμε να μιλήσουμε με τον πρωθυπουργό» είπε.

Ωστόσο, η Αστυνομία σχεδιάζει ήδη μέτρα για τον αποκλεισμό των τρακτέρ εκτός των πυλών της πρωτεύουσας. «Δεν υπάρχει περίπτωση να μπουν τα τρακτέρ στην Αθήνα. Θα μπλοκαριστούν εκτός, στους οδικούς άξονες, ενώ δεν θα επιτραπεί να μπουν τρακτέρ στα πλοία από την Κρήτη για τον Πειραιά» είπαν στα Νέα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Σημειώνεται ότι επ' αόριστον κλείνει από τις 12 το μεσημέρι η κοιλάδα των Τεμπών μετά την απόφαση που έλαβαν οι αγρότες του μπλόκου, εντείνοντας ακόμη περισσότερο τις κινητοποιήσεις τους, προκειμένου να δοθούν λύσεις στα προβλήματα τους.

Αντιπροσωπεία αγροτών του μπλόκου των Τεμπών οδεύει προς τον Προμαχώνα όπου στη 1 το μεσημέρι, υπάρχει προγραμματισμένη πανελλαδική συνάντηση μπλόκων.

Κλειστό θα παραμείνει και το Δερβένι στο χρονικό διάστημα 10:00-15:00, ενώ έως τις 18:00 θα δοθεί στην κυκλοφορία ένα ρεύμα και στις δύο πλευρές.

Κλειστό παραμένει το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία.

Το μπλόκο στο τελωνείο της Εξοχής, στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα, άνοιξε από αργά τη νύχτα έως και τις 11 το πρωί.

Υπό κατάληψη παραμένει η Εγνατία Οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ.

Στις 12:00 ολοκληρώνεται η 24ωρη κινητοποίηση του αποκλεισμού στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Καβάλας.

Στο νομό Κιλκίς, όπου έχουν στηθεί δύο μπλόκα, στα τελωνεία των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ και στη Δοϊράνη, στο μεν πρώτο θα συνεχιστεί ο αποκλεισμός 13:00-15:00 και 20:00-22:00, ενώ στο δεύτερο η διέλευση θα παραμείνει αποκλεισμένη τις ώρες 18:00-22:00.

Στα διόδια των Μαλγάρων, όπου τα καθηλωμένα τρακτέρ υπερβαίνουν τα 800, ο αποκλεισμός ξεκίνησε το Σάββατο στις 12:00 και θα συνεχιστεί έως και την Παρασκευή.

Σε αποκλεισμό βρίσκεται για ένατη ημέρα ο κόμβος του Νησελίου επί της Εγνατίας Οδού στο τμήμα Θεσσαλονίκης-Βέροιας.

Στον κόμβο της Κουλούρας (Ημαθία) καθημερινά γίνεται συμβολικός αποκλεισμός μιας ώρας από τις 16:00. Η δύναμη στο μπλόκο υπερβαίνει τα 400 τρακτέρ.

Στον νομό Πέλλας, η απόφαση που ελήφθη αφορά κινητοποιήσεις και κλείσιμο διέλευσης στους κόμβους: Μελισσίου (17:00-22:00), Μαυροβουνίου Πέλλας (17:30-21:00), Μεσημερίου (17:30-21:00), Αλυσίδας Βεγορίτιδας (12:00-14:00 και 17:30-21:00), Αψάλου 17:00-21:00) και Γυψοχωρίου (17:00-17:30).

Σημειώνεται ότι στη σερβική γέφυρα στα Γιαννιτσά, ο αποκλεισμός που αποφασίστηκε είναι 24ωρος, από τις 10:00 το πρωί. Επιπλέον συζητείται το ενδεχόμενο αποκλεισμού και του παράδρομου στη γέφυρα Τσικαρλί, όπως και η ενδυνάμωση του τελωνείου των Ευζώνων.

Πολύωρους αποκλεισμούς πραγματοποιούν οι οδηγοί περισσότερων των 550 τρακτέρ στο μπλόκο της Χαλκηδόνας.

Στον κόμβο Αντιγίνου στο Αμύνταιο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, στις 12:00 λήγει ο 24ωρος αποκλεισμός.

Στη Δυτική Μακεδονία, ο αποκλεισμός στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία, και Νίκης, με την ΠΓΔΜ, ισχύει 10:00-23:00 και 11:00-23:00, στα Γρεβενά πρώτη έξοδος προς την Εγνατία Οδό με κατεύθυνση τα Ιωάννινα 13:00-15:00 και στα δύο ρεύματα, στη Νεάπολη Τσοτυλίου 14:00-16:00 και 18:30-20:00, στο Άργος Ορεστικού, κάθετα στην Εγνατία, στο ρεύμα προς Καστοριά 12:00-13:30 και 16:00-18:30, αντίστοιχα σε Αγία Κυριακή και Δεσκάτη. Στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης ο αποκλεισμός θα διαρκέσει από τις 12:00 έως και τις 14:00.

Στην Κορινθία, η νέα εθνική οδός είναι κλειστή για πάνω από δύο εβδομάδες και οι αγρότες εντός της ημέρας θα κλείσουν και την παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στο Καλαμάκι, από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ. Σημειώνεται ότι όταν είναι κλειστή και η παλαιά εθνική οδός, η κυκλοφορία διεξάγεται από μικρή παράκαμψη μέσα από το χωριό Καλαμάκι Κορινθίας.

Στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Κορίνθου, οι αγρότες της Αρκαδίας θα κλείσουν στα διόδια Νεστάνης από τις 6 το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα και για όσο είναι κλειστός ο αυτοκινητόδρομος, η κυκλοφορία διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - 'Αργους μέσω Αχλαδόκαμπου.

Στην Αργολίδα, οι αγρότες θα μείνουν στα μπλόκα τους σε Δαλαμανάρα και Κουτσοπόδι με ανοικτούς δρόμους και στη Λακωνία θα κλείσουν 6.00 το απόγευμα με 8.00 το βράδυ την γέφυρα του Ευρώτα στην εθνική οδό Σπάρτης - Τρίπολης.

Ανοικτή μόνο για δύο ώρες, από 12:00-14:00, θα μείνει η εθνική οδός Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, αφού οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο, αποφάσισαν να την κλείσουν από τις 14:00 το μεσημέρι έως τις 12:00 την Τετάρτη.

Στην Αιτωλοακαρνανία, από τις 12:00 έως τις 15:00, αγρότες από την περιοχή της Ναυπάκτου και της Δωρίδας θα κλείσουν την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιτέας, στον κόμβο του Ξηροπήγαδου, στην περιμετρική της Ναυπάκτου.

Ακόμη, αγρότες από την περιοχή του Μεσολογγίου θα κλείσουν από τις 17:00 έως τις 20:00 την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων, στην γέφυρα του ποταμού Ευήνου.

Στο μεταξύ, στην Αχαΐα αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του κόμβου της Κάτω Αχαΐας αναμένεται να μεταβούν στην Πάτρα στις 10 το πρωί, προκειμένου να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό της ΔΟΥ και του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Επίσης, αγρότες αναμένεται να κλείσουν την εθνική οδό Πατρών - Πύργου στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, από τις 16:00 έως τις 22:00

Στην Αιγιάλεια, θα κλείσουν από τις 8 το βράδυ και για δύο ώρες τη νέα εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου, ενώ μέλη επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων, αναμένεται να κλείσουν, από τις 7 το απόγευμα, έως τις 9 το βράδυ, την παλαιά εθνική οδό Πατρών - Αθηνών, στο ύψος της γέφυρας του Μεγανίτη.

Στην Ηλεία, αγρότες παραμένουν στα μπλόκα επί της εθνικής οδού Πατρών - Πύργου και συγκεκριμένα στους κόμβους Κουρτεσίου, Μαραθιάς και Αγίου Γεωργίου ενώ έχουν προγραμματίσει να κλείσουν, από τις 12 το μεσημέρι και για έξι ώρες την εθνική οδό, στο ύψος του Κουρτεσίου.

-------------

Δεν πάνε στη Βουλή οι αγρότες, αναβάλλεται η συζήτηση

Άρνηση των εκπροσώπων τους να ανταποκριθούν στην πρόσκληση.

Την αναβολή της προγραμματισμένης για τις 15:00 το απόγευμα συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου αποφάσισαν κατά πλειοψηφία τα μέλη της, μετά την άρνηση των εκπροσώπων των αγροτών να ανταποκριθούν στη σχετική πρόσκληση που τους είχε απευθύνει τόσο ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, όσο και η πρόεδρος της Επιτροπής, Χαρά Καφαντάρη.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέρριψαν τις ευθύνες στην κυβέρνηση για το «ναυάγιο» του διαλόγου, μίλησαν για δίκαια αιτήματα των αγροτών και στήριξαν την πρόταση τους για συζήτηση από μηδενική βάση, ενώ χαρακτήρισαν προσχηματική και επικοινωνιακή την πρόσκληση για διακομματικό διάλογο.

«Η πρόσκληση διαλόγου προς τον αγροτικό κόσμο παραμένει ανοικτή», τόνισε η πρόεδρος της Επιτροπής Χαρά Καφαντάρη.

Παράλληλα, η πρόεδρος της Επιτροπής, αιτιολογώντας την απόρριψη της πρότασης του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά, για την συγκρότηση διακομματικής επιτροπής που θα επισκεφθεί τα μπλόκα και θα συζητήσει με τους αγρότες, αντέτεινε ότι η βουλή είναι θεσμός και μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο και από εκεί και πέρα ο κάθε βουλευτής οφείλει να είναι κοντά στους αγρότες και να συζητά μαζί τους.

-------------

Ποια θα είναι η στάση των ΜΑΤ απέναντι στην κάθοδο των αγροτών στο Σύνταγμα

Το 20% των ανδρών που υπηρετούν στα ΜΑΤ είναι παιδιά αγροτών, λένε οι συνδικαλιστές.

Αστάθμητοι παράγοντες φαίνεται ότι ενδέχεται να επηρεάσουν τις εξελίξεις την Παρασκευή, οπότε και οι αγρότες ετοιμάζονται να κατέβουν με λεωφορεία και τρακτέρ στην Αθήνα.

Η κυβέρνηση τονίζει ότι υπάρχουν κανόνες και ξεκάθαρες εντολές για τα οχήματα που επιτρέπεται να μπουν στο κέντρο της Αθήνας, όμως κανείς δεν γνωρίζει αν τα ΜΑΤ θα πειθαρχήσουν ή θα πετάξουν τις ασπίδες και τα γκλοπ.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην υπακούσουν σε εντολές που θα τους δοθούν, προκειμένου να μπλοκάρουν τους αγρότες που θα επιχειρήσουν να κατέβουν στην Αθήνα την Παρασκευή με τα γεωργικά τους οχήματα, αφήνουν οι αστυνομικοί.

Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε: «Το 20% των ανδρών που υπηρετούν στα ΜΑΤ είναι παιδιά αγροτών. Είναι παιδιά ηλικίας από 19 έως 27 ετών και κανείς δεν γνωρίζει πώς θα αντιδράσουν σε περίπτωση που τους δοθεί η διαταγή να σταματήσουν τους αγρότες».

«Είναι πρόβλημα για τους αστυνομικούς να βρεθούν αντιμέτωποι με λαϊκές μάζες, οι οποίες έχουν δίκιο» συμπλήρωσε ο κ. Μπαλάσκας.

Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε πως «είναι άγνωστο αν θα πειθαρχήσουν πολλοί αστυνομικοί στην εντολή της Παρασκευής» και υπενθύμισε πως «σε παλιότερες κινητοποιήσεις των αγροτών, όταν η τότε κυβέρνηση φοβήθηκε πως τα ΜΑΤ θα πετάξουν κάτω τα γκλομπ και τις ασπίδες, αποφασίστηκε να ξεφουσκώσουν τα λάστιχα των τρακτέρ…».

Από την πλευρά της η κυβέρνηση φαίνεται ότι ποντάρει στην τροχαία και την αστυνομία να σταματήσουν τους αγρότες, τουλάχιστον τα τρακτέρ τους.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, ξεκαθάρισε ότι «οι νόμοι υπάρχουν για να τηρούνται. Όπως, εάν ανέβω με το αυτοκίνητό μου στο πεζοδρόμιο, η Τροχαία θα με σταματήσει, έτσι υπάρχουν κανόνες για το ποια οχήματα μπορούν να μπουν στο κέντρο της Αθήνας».

-------------

«Ανοιχτή» η πρόσκληση διαλόγου μετά το «όχι» των αγροτών

Προσχηματικό και επικοινωνιακό τον χαρακτήρισε η αντιπολίτευση.


Την αναβολή της προγραμματισμένης για σήμερα συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, αποφάσισαν κατά πλειοψηφία τα μέλη της, μετά την άρνηση των εκπροσώπων των αγροτών να ανταποκριθούν στην σχετική πρόσκληση που τους είχε απευθύνει, τόσο ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, όσο και η πρόεδρος της Επιτροπής Χαρά Καφαντάρη. Όπως γνωστοποίησε η κ. Καφαντάρη, από τους 20 εκπροσώπους αγροτικών συνδικαλιστικών φορέων στους οποίους είχαν σταλεί προσκλήσεις, μόνο ένας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στον διακομματικό διάλογο.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέρριψαν τις ευθύνες στην κυβέρνηση για το ναυάγιο του διαλόγου, μίλησαν για δίκαια αιτήματα των αγροτών, στήριξαν την πρόταση τους για συζήτηση από μηδενική βάση, ενώ χαρακτήρισαν προσχηματική και επικοινωνιακή την πρόσκληση για διακομματικό διάλογο.

Νωρίτερα, η Επιτροπή απέρριψε και την πρόταση του βουλευτή του Ποταμιού Γιώργου Αμυρά, να συγκροτηθεί διακομματική επιτροπή με στόχο να επισκεφθεί τα μπλόκα των αγροτών και να συζητήσει μαζί τους τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

«Η Βουλή είναι θεσμός και μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο, υπό αυτήν την έννοια είχε σταλεί και η πρόσκληση. Από εκεί και πέρα, ο κάθε βουλευτής οφείλει να είναι κοντά στους αγρότες και να συζητά μαζί τους. Η πρόσκληση διαλόγου προς τον αγροτικό κόσμο παραμένει ανοικτή», αντέτεινε η πρόεδρος της Επιτροπής.

Η κ. Καφαντάρη, υποστήριξε ότι έγινε μια σοβαρή προσπάθεια για να καλυφθεί γεωγραφικά όλη η Ελλάδα και να προσέλθουν έτσι όλοι οι εκπρόσωποι των μπλόκων των αγροτών στην Επιτροπή, ωστόσο όπως είπε, η ανταπόκριση που υπήρξε δεν ήταν ενθαρρυντική.

Από την πλευρά του, ο παριστάμενος υφυπουργός Μεταφορών Παναγιώτης Σγουρίδης, τάχθηκε υπέρ του «να συγκροτηθεί και να σταλεί επίσημη διακομματική επιτροπή προς όλα τα μπλόκα και τις οργανώσεις, να ξαναγίνει συζήτηση χωρίς να μπαίνει συγκεκριμένη ατζέντα και έτσι αυτός ο διάλογος μπορεί να βοηθήσει».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νικόλαος Συρμανέλιος, τάχθηκε υπέρ του να συνεδριάσει η Επιτροπή ακόμα και αν είναι λίγοι οι εκπρόσωποι τους, ώστε να γίνει η συζήτηση.

Ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης, κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψη της την δυσαρμονία που υπάρχει με τους αγρότες, όπως είπε που δεν την εμπιστεύονται πλέον και να αναθεωρήσει τη στάση της απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ εμφανίστηκε θετικός στο να γίνει η συζήτηση στην Επιτροπή.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Μιχάλης Τζελέπης, ζήτησε μεταξύ άλλων, η Επιτροπή να αποδοκιμάσει την δήλωση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη, που παραλλήλισε, όπως είπε, τα τρακτέρ με τα τανκς.

«Η άρνηση τους να έρθουν στην Επιτροπή έχει κάποια βάση. Είναι επιφυλακτικοί και έχουν κάθε λόγο να είναι. Οι αγρότες δεν βρίσκονται στο δρόμο για να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο αλλά για την επιβίωση τους. Πρέπει να γίνουμε πιο διαλλακτικοί γιατί βρίσκονται στο όριο τους», υποστήριξε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Σαχινίδης.

Για προσχηματικό διάλογο μίλησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Μανώλης Συντυχάκης και κάλεσε τους αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα, να αχρηστεύσουν όλες τις παγίδες που στρώνει η κυβέρνηση. «Ήταν αποκαλυπτική η στάση της κυβέρνησης μετά την απόφαση των 63 μπλόκων να κατέβουν στην Αθήνα διαδηλώνοντας. Φοβάται την φωνή των αγροτών, την ενότητα τους με τους εργάτες. Η κυβέρνηση κατ' εντολή της ΕΕ θέλει να τους πετάξει στον Καιάδα των αχρήστων», υποστήριξε.

«Η κυβέρνηση επειδή τα βρήκε μπαστούνια στην επικοινωνιακή της προσπάθεια επιχειρεί να παρασύρει και την Επιτροπή σε αυτό το χάος», υπογράμμισε από την πλευρά του ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι. Παράλληλα, πρότεινε να συγκροτηθεί διακομματική επιτροπή και να σταλεί στα μπλόκα των αγροτών, για να αρχίσει μαζί τους διάλογος.

Την πρόταση του κ. Αμυρά υποστήριξε και ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Αναστάσιος Μεγαλομύστακας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για αυταρχική λογική και τονίζοντας ότι, «έπρεπε να λάβει υπόψη της τις απόψεις και τις προτάσεις των αγροτών πριν ανακοινώσει τις δικές της προτάσεις».

«Επιμένω ότι χρειάζονται βελτίωση και το ασφαλιστικό και το αγροτικό. Θεωρώ όμως ότι από το διάλογο μόνο θετικά στοιχεία μπορούν να βγουν», τόνισε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Γιώργος Λαζαρίδης.

«Εμείς διεκδικούμε διάλογο με τους αγρότες, τους καλούμε να έρθουν να συζητήσουμε πάνω σε μια πρόταση που κατέθεσε η κυβέρνηση και όχι νομοσχέδιο ή προσχέδιο, και να καταθέσουν τις απόψεις τους. Υπάρχει το κάλεσμα στους αγρότες από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για να συζητήσουν πάνω στα μεγάλα προβλήματα», αντέτεινε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, ενώ χαρακτήρισε άσκοπο να συνεδριάσει η Επιτροπή, μετά την άρνηση των αγροτών να συμμετάσχουν.

«Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην Επιτροπή για το ποια άποψη εκφέρουμε για τις κινητοποιήσεις των αγροτών καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος, δυνάμεις και πολιτικά κόμματα να εντρυφήσουν σε απόψεις που ούτε στην ιδεολογία τους είναι ούτε προσφέρουν», πρόσθεσε ο κ. Μπάρκας.

Για την ανάγκη «ενός σοβαρού ουσιαστικού διαλόγου», μίλησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δημαράς, σημειώνοντας ότι «ίσως οι αγρότες δεν κατάλαβαν με τα φαξ και τα emails ότι στην Επιτροπή συζητάνε όλα τα κόμματα και όλοι όσοι θέλουν λύση».

«Εδώ που φτάσανε τα πράγματα θα πρέπει να πέσουν οι τόνοι και να μην ρίχνουν λάδι στη φωτιά», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Καρασμάνης.

«Ο διάλογος πάντα ωφελεί. Όμως ο διάλογος που θέλει η κυβέρνηση δια της Βουλής είναι προσχηματικός και επικοινωνιακός όταν υπάρχουν ειλημμένες αποφάσεις και συγκεκριμένη ατζέντα», σημείωσε ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου.

«Ο διάλογος είναι διάλογος. Εσείς φαίνεται να μην τον θέλετε. Εμείς κάνουμε έκκληση στους αγρότες και σε όλα τα κόμματα να προσέλθουν στο διάλογο», σχολίασε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτα Βράντζα.

«Δεν μπορεί να θέλετε το διάλογο και να έχετε το γενικό γραμματέα του υπουργείου Εργασίας να παραλληλίζει τα τρακτέρ με τα τανκς. Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει δείξει την δημοκρατική της ευαισθησία», επεσήμανε ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Ανδριανός.

«Τα κύρια αιτήματα των αγροτών μπορούν να εκφραστούν μέσα από την αυτή την Επιτροπή που είναι θεσμικό όργανο της βουλής. Δεν έχουμε την επεξεργασία ενός νομοσχεδίου. Όταν έρθει θα γίνει ενδελεχής συζήτηση. Μιλάμε για πρόταση που διατυπώθηκε από την κυβέρνηση. Καλό είναι οι αγρότες που διαμαρτύρονται, γιατί υπάρχουν ζητήματα και κανείς δεν το αρνείται αυτό, να έρθουν να συζητήσουμε», υπογράμμισε η κ. Καφαντάρη.

«Η πρόσκληση της Επιτροπής είναι ανοικτή για να κάνουμε διάλογο με τους αγρότες. Αυτός είναι ο ρόλος μας, να διευκολύνουμε να γίνει ένας ουσιαστικός διάλογος», κατέληξε η πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου.

-------------

Πώς η αστυνομία σχεδιάζει να μπλοκάρει τα τρακτέρ των αγροτών

Οι τρεις κύκλοι μπλόκων που σχεδιάζει να τοποθετήσει η Τροχαία.

Τρεις κύκλους μπλόκων σχεδιάζει η αστυνομία για να μπλοκάρει την είσοδο των αγροτών με τρακτέρ στο κέντρο της Αθήνας, την Παρασκευή.

Ο πρώτος κύκλος, θα περιλαμβάνει 3 μπλόκα τα οποία θα βρίσκονται περιμετρικά της Αττικής με σκοπό να μην μπορέσουν να ξεκινήσουν καν οι αγρότες την κάθοδο στην Αθήνα, όπως ανέφερε ο Alpha.

Εάν αυτή η «γραμμή άμυνας» σπάσει, η αστυνομία θα στήσει μια δεύτερη ομάδα μπλόκων: Όσοι επιχειρήσουν να έρθουν από την Αθηνών-Κορίνθου, θα μπλοκαριστούν στο Παλατάκι. Όσοι επιχειρήσουν να έρθουν από τον Μαραθώνα, η τροχαία θα τους σταματήσει στο Σταυρό της Αγ. Παρασκευής. Το ίδιο θα συμβεί στην Αττική Οδό, στον Κόμβο Κατεχάκη, αλλά και στην είσοδο της Αττικής Οδού για όσους επιχειρήσουν να έρθουν από την Αθηνών-Λαμίας.

Εάν και πάλι οι αγρότες κατορθώσουν να σπάσουν τα μπλόκα αυτά, θα υπάρχει κι ένα τρίτος κύκλος που θα περικλείει τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα: Θα είναι η Συγγρού, η Λεωφόρος Αλεξάνδρας, η Αχαρνών και η Πατησίων.

Δείτε το βίντεο…



-------------

Έτοιμοι για συνάντηση με τον πρωθυπουργό δηλώνουν τώρα οι αγρότες

«Όποτε μας καλέσει θα πάμε να συζητήσουμε επί των προτάσεών μας» διαμηνύουν στο Μαξίμου.

«Πλέον οι αγρότες με το έγγραφο που στέλνουνε, έχουνε τεκμηριωμένες απόψεις και θέσεις, οπότε η κυβέρνηση είναι πολύ πιο εύκολο πλέον να κάνει λίγο στην άκρη το ασφαλιστικό και να συζητήσει τις απόψεις των αγροτών», επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου των Τεμπών, Παναγιώτης Καλογιάννης. Απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση, στο πλαίσιο της παρουσίας του στη σημερινή συνάντηση στον Προμαχώνα, ο ίδιος μας τόνισε, «όποτε μας καλέσει σε διάλογο ο πρωθυπουργός, επί των προτάσεων που του καταθέτουμε, εμείς θα πάμε».

Όπως μας εξήγησε ο κ. Καλογιάννης, «το αργότερο εντός της αυριανής ημέρας το κείμενο με τις προτάσεις μας θα φτάσει στο γραφείο του πρωθυπουργού, στον πρόεδρο της Βουλής, αλλά και στους αρχηγούς όλων των κομμάτων και θα περιμένουμε τις εξελίξεις».

Στο μεταξύ, διίστανται οι απόψεις αυτών που συμμετείχαν στη σημερινή συνάντηση στον Προμαχώνα, με ορισμένους να αναφέρουν ότι «ήταν χάσιμο χρόνου» και άλλους να την χαρακτηρίζουν εποικοδομητική. Οι περισσότεροι εκπρόσωποι μπλόκων που συμμετείχαν στη σημερινή συνάντηση υπέγραψαν τις προτάσεις των Τεμπών και όσοι δεν το έπραξαν έχουν προθεσμία μέχρι αύριο να το κάνουν. «Πρέπει να συζητηθεί το κείμενο στη γενική μας συνέλευση απόψε και μετά να υπογράψουμε», επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου Δοϊράνης, Γιώργος Τερζής, διατυπώνοντας ωστόσο την εκτίμηση «δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει να πάμε σε διάλογο και όχι σε συλλαλητήρια».

Στο μεταξύ, το μπλόκο του Προμαχώνα φαίνεται ότι πρώτα θέλει να μελετήσει εκτενώς το κείμενο με τις προτάσεις και τις θέσεις που θα αποστείλουν τα Τέμπη και μετά θα κρίνουν εάν θα το υπογράψουν. Πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρουν ότι «δεν πρόκειται να υπογραφεί», ενώ από τη σημερινή συνάντηση προκύπτει ότι μερίδα αυτών έχουν ήδη αποφασίσει να κατέβουν την Παρασκευή στην Αθήνα. Οι ζυμώσεις πάντως ακόμα συνεχίζονται και οι επόμενες ημέρες, αν όχι ώρες, κρίνονται ιδιαίτερα κρίσιμες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μουσική διαμαρτυρία κατά του ασφαλιστικού από τους δικηγόρους


Συγκέντρωση την Παρασκευή στο υπουργείο Εργασίας.

Μουσική διαμαρτυρία με τη συμμετοχή καλλιτεχνών και των χορωδιών του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών , θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Παρασκευής στο υπουργείο Εργασίας.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Συλλόγου κατά του προσχεδίου της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

Ο ΔΣΑ , με ανακοίνωση του, καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν μαζικά στην εκδήλωση-μουσική διαμαρτυρία, "απαιτώντας την απόσυρση του κυβερνητικού σχεδίου και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με όλους τους κοινωνικούς φορείς, αφού παρασχεθούν από την κυβέρνηση συγκεκριμένα και ποσοτικοποιημένα στοιχεία».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Ντένια ξεκινά το ταξίδι της ελπίδας με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος


Συγκίνηση έχει προκαλέσει ο αγώνας της Ντένιας Παράσχη από τη Ζάκυνθο η οποία πάσχει από σπάνια μορφή καρκίνου στην καρδιά.

Η Ντένια ξεκινά το ταξίδι της ελπίδας με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος

Πριν κλείσει τα 28 η Ντένια διαγνώστηκε με μια σπάνια μορφή καρκίνου κοντά στην καρδιά που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί στην Ελλάδα. Το κόστος για τη νοσηλεία της σε εξειδικευμένο κέντρο της Αμερικής ξεπερνά την οικονομική δυνατότητα της οικογένειάς της. Έτσι χιλιάδες άνθρωποι από κάθε γωνιά της Ελλάδας έχουν κινητοποιηθεί προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό.

Σύμφωνα με το imerazante.gr, πριν από λίγο έγινε γνωστή η είδηση ότι ξεκινά το ταξίδι της ελπίδας για την 28χρονη Ντένια Παράσχη.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον υφυπουργό Πολιτισμού, Σταύρο Κοντονή τον ενημέρωσε ότι παραχωρείται έτοιμο και εξοπλισμένο ιατρικά το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, προκειμένου να γίνει η μεταφορά της Ντένιας στη Βοστόνη.

«Έχω κάνει την κυβέρνηση άνω-κάτω και άμεσα θα δρομολογηθεί το ζήτημα», δήλωσε στο imerazante.gr ο Υφυπουργός Σταύρος Κοντονής ο οποίος βρισκόταν καθ' οδόν προς το νοσοκομείο για να βρεθεί κοντά στην ίδια και τους γονείς της.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έφαγε κλήση 200 ευρώ γιατί... πήγαινε με ποδήλατο στην Αθήνα


Ένας φτωχός ποδηλάτης από τα Τρίκαλα δεν πίστευε στα μάτια του όταν είδε υπεύθυνο της Τροχαίας να του κόβει κλήση γιατί χρησιμοποίησε το ποδήλατό του για να μεταβεί στην Αθήνα.

«Πήγαινα στην Αθήνα με το ποδήλατο γιατί δεν είχα χρήματα να πάρω το λεωφορείο», δηλώνει ο ποδηλάτης που ενώ βρισκόταν στο ύψος του Αλμυρού, τον σταμάτησε έλεγχος της Τροχαίας και του βεβαίωσε κλήση 200 ευρώ για κίνηση στο οδόστρωμα.

«Μόνο το ποδήλατο έχω και ούτε ένα ευρώ. Φοβάμαι τι θα συμβεί», προσθέτει ο ποδηλάτης με βλέμμα γεμάτο απελπισία.

Δείτε την κλήση εδώ:



Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...