Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Παραπομπή 16 ατόμων για τα εικονικά τροχαία ατυχήματα


Τι αναφέρει η εισαγγελική πρόταση.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης ως κατηγορούμενων για εικονικά τροχαία ατυχήματα που «σκηνοθέτησαν» εισπράττοντας με τη χρήση πλαστών τιμολογίων αποζημιώσεις από την «Εθνική Ασφαλιστική», «στέλνει» 16 άτομα η αντεισαγγελέας Εφετών Δέσποινα Σιδηροπούλου με πρότασή της προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Σύμφωνα με την πρόταση που υπέβαλε στο Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης, από την «κομπίνα» προκλήθηκε ζημιά ύψους 1,8 εκατ. ευρώ σε βάρος της «Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος», μητρική της «Εθνικής Ασφαλιστικής». Η τελευταία κλήθηκε -σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση- να καταβάλει το ποσό των 335 000 ευρώ για λογαριασμό τρίτων ασφαλιστικών εταιρειών.

Από την έρευνα που προηγήθηκε διαπιστώθηκε ότι το διάστημα από τον Μάιο του 2007 έως τον Σεπτέμβριο του 2011 το κύκλωμα προέβη στην κατάρτιση εκατοντάδων φακέλων με πλαστά τιμολόγια και ψευδείς γνωματεύσεις, που αφορούσαν δήθεν ζημιές σε ασφαλισμένα οχήματα, στοχεύοντας στην είσπραξη ποσών που εγκρίνονταν για τις εικονικές αποζημιώσεις.

Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι υπάλληλοι υποκαταστημάτων της «Εθνικής Ασφαλιστικής» στη Θεσσαλονίκη, συμβεβλημένοι πραγματογνώμονες και πράκτορες ασφαλειών, ένας ερευνητής ατυχημάτων κι ένας ιδιοκτήτης συνεργείου αυτοκινήτων με τη σύζυγο και την αδελφή του.

Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης με βούλευμα που θα δημοσιεύσει το επόμενο διάστημα θα αποφασίσει για την παραπομπή ή όχι των παραπάνω σε δίκη.Διαβάστε περισσότερα...

Σύγχρονοι «σκλάβοι» σχεδόν 36 εκατ. άνθρωποι


Περιπτώσεις εντοπίζονται και στις 167 χώρες που ελέγχθηκαν.

Άνδρες, γυναίκες και παιδιά, σχεδόν 36 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο παραμένουν μέχρι και σήμερα σε κατάσταση δουλειάς και οι περισσότεροι από τους μισούς βρίσκονται σε πέντε χώρες -την Ινδία, την Κίνα, το Πακιστάν, το Ουζμπεκιστάν και τη Ρωσία- όπως αποκάλυψε σήμερα η αυστραλιανή οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Walk Free.

Σύμφωνα με την έρευνα της οργάνωσης αυτής «περιπτώσεις σύγχρονης δουλείας εντοπίζονται και στις 167 χώρες» που ελέγχθηκαν. Μπορεί να αφορούν εμπορία ανθρώπων, σεξουαλική εκμετάλλευση, καταναγκαστική εργασία, υπηρεσία για εξόφληση χρέους ή ακόμη και καταναγκαστικούς γάμους.

Η Walk Free υπολογίζει ότι 35,8 εκατομμύρια άνθρωποι υπηρετούν σήμερα ως «σκλάβοι», αριθμός αυξημένος κατά 20% σε σύγκριση με το 2013. Η αύξηση αυτή δεν οφείλεται πάντως σε μια «έκρηξη» περιπτώσεων δουλείας, αλλά στην καλύτερη μεθοδολογία που χρησιμοποιήθηκε στην έρευνα.

Πάνω από έξι στους δέκα (ποσοστό 61%) ανθρώπους που είναι θύματα εκμετάλλευσης ζουν σε πέντε χώρες: στην κορυφή του καταλόγου βρίσκεται η Ινδία, όπου «υπάρχουν όλες οι μορφές σύγχρονης δουλείας» και τα θύματα υπολογίζεται ότι φτάνουν τα 14,3 εκατομμύρια. Ακολουθούν η Κίνα (3,2 εκατομμύρια), το Πακιστάν (2,1 εκ.), το Ουζμπεκιστάν (1,2 εκ.), η Ρωσία (1,1 εκ.), η Νιγηρία (834.000 άνθρωποι), η ΛΔ του Κονγκό (762.000), η Ινδονησία (714.000), το Μπαγκλαντές (680.900) και η Ταϊλάνδη (475.300).

Το υψηλότερο ποσοστό θυμάτων δουλειάς, αν ληφθεί υπόψη ο συνολικός πληθυσμός μιας χώρας, το έχει πάντως η Μαυριτανία, με 4%. Η οργάνωση εξήγησε ότι στη χώρα αυτή η δουλεία είναι «κληρονομική» και «ριζωμένη στη μαυριτανική κοινωνία». Ακολουθούν το Ουζμπεκιστάν, η Αϊτή και το Κατάρ.

Στις τελευταίες θέσεις του καταλόγου βρίσκονται οι δύο χώρες-υποδείγματα, με 100 θύματα η καθεμία, η Ισλανδία και το Λουξεμβούργο.

Η Ευρώπη συνολικά έχει το χαμηλότερο ποσοστό σκλάβων, με 1,6% που αντιστοιχεί σε 566.200 ανθρώπους οι οποίοι, στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι θύματα σεξουαλικής ή οικονομικής εκμετάλλευσης. Η Βουλγαρία, η Τσεχία και η Ουγγαρία προηγούνται στον κατάλογο όσον αφορά το ποσοστό των «σκλάβων» σε σύγκριση με τον πληθυσμό των χωρών αυτών. Τα περισσότερα θύματα ωστόσο, 185.000 άνθρωποι, εκτιμάται ότι βρίσκονται στην Τουρκία.

Η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης, στην 156η θέση, με 0,013%, ή (κατ' εκτίμηση) 1.400 πρόσωπα να ζουν σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας, ακριβώς κάτω από το Βέλγιο, στην 155η θέση, και την Πορτογαλία, στην 157η, που έχουν ταυτόσημα ποσοστά.

Η σύγχρονη δουλεία έχει πολλά πρόσωπα, όπως τα καταγράφει η Walk Free: «Από τα παιδιά που στερούνται την εκπαίδευση γιατί τα αναγκάζουν να δουλεύουν ή τα παντρεύουν πολύ μικρά, μέχρι άνδρες που δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη δουλειά τους γιατί χρωστούν χρήματα στους πράκτορες εύρεσης εργασίας, γυναίκες και κορίτσια που εργάζονται, χωρίς να πληρώνονται, ως υπηρετικό προσωπικό (...) η δουλεία υπάρχει ακόμη και σήμερα, σε όλες τις χώρες και μας επηρεάζει όλου», τονίζεται στην έκθεση.

Η δουλεία ορίζεται ως η «κατοχή» ή η «άσκηση ελέγχου» σε ανθρώπους κατά τρόπο που τους στερεί την ελευθερία τους με σκοπό την εκμετάλλευσή τους για αποκόμιση οφέλους ή για σεξ, συνήθως δια της βίας, με καταναγκασμό ή μέσω εξαπάτησης.

Σε όλες οι χώρες του κόσμου, εκτός από τη Βόρεια Κορέα, υπάρχουν νόμοι που ποινικοποιούν ορισμένες μορφές δουλείας, όμως οι περισσότερες κυβερνήσεις θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερα για να βοηθήσουν τα θύματα, είπε η επικεφαλής του τμήματος ερευνών της Walk Free, Φιόνα Ντέιβιντ. «Οι έρευνες δείχνουν ότι στα χαρτιά γίνονται πολλά, όμως αυτό δεν συνεπάγεται κατ' ανάγκη ότι θα υπάρχουν και αποτελέσματα», είπε χαρακτηριστικά.Διαβάστε περισσότερα...

Άφησε περιουσία 1 εκατ. ευρώ στους γείτονες


Στη δικαιοσύνη έχουν προσφύγει οι συγγενείς της 91χρονης από την Κάλυμνο.
Με την υπόθεση της διαθήκης της 91χρονης Καλυμνιάς η οποία φέρεται να άφησε στους γείτονες της περιουσία ενός εκατ. ευρώ, θα ασχοληθεί στην προσεχή του συνεδρίαση στις 4 Δεκεμβρίου το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα βρεθούν οχτώ άτομα και συγκεκριμένα, το ζευγάρι των γειτόνων, μία συμβολαιογράφος και πέντε μάρτυρες που φέρονται να εμπλέκονται στη σύνταξη της διαθήκης.

Η παραπομπή των κατηγορουμένων έγινε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για μία εκ των μηνύσεων που έχουν καταθέσει στη δικαιοσύνη οι συγγενείς της 91χρονης δια του συνηγόρου τους κ. Ηλία Γερακιού, και αφορά τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης, ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, άμεση συνέργεια σε ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος.

Η μήνυση στρέφεται κατά της συμβολαιογράφου που συνέταξε τη διαθήκη, του ζευγαριού των γειτόνων στους οποίους και «περνάει» όλη η περιουσία αλλά και των πέντε μαρτύρων.

Έτσι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κω, παρά την απαλλαχτική πρόταση του αρμόδιου εισαγγελέως, με το 63/2013 βούλευμα του παρέπεμψε σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όλους τους εμπλεκόμενους για τα παραπάνω αδικήματα και η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί αρχικά τον περασμένο Μάρτιο όμως αναβλήθηκε και θα εξεταστεί στις 4 Δεκεμβρίου 2014.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες της «Ροδιακής», στην μήνυση η οποία αποτέλεσε και την αρχή για την άσκηση των διώξεων και εν συνεχεία την παραπομπή των εμπλεκομένων, αφού γίνεται αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης τονίζεται μεταξύ άλλων η κατάσταση στην οποία βρισκόταν η 91χρονη την περίοδο εκείνη και έχοντας μερικές μέρες εξέλθει από το νοσοκομείο. Σύμφωνα μάλιστα και με την ιατρική βεβαίωση από το νοσοκομείο Καλύμνου η οποία προσκομίστηκε στην δικαιοσύνη, η ηλικιωμένη γυναίκα είχε νοσηλευτεί με διάγνωση «αδυναμία λήψεως τροφής- ληθαργική κατάσταση» και είχε εξέλθει με διάγνωση «στεφανιαία νόσος- αφυδάτωση- γεροντική άνοια- καταβολή».

Οι δε συγγενείς της υποστηρίζουν επίσης πως η ίδια είχε υποστεί το προηγούμενο διάστημα και σοβαρότατο εγκεφαλικό επεισόδιο.

Σε κάθε περίπτωση στην διαθήκη βεβαιώνεται πως η 91χρονη «δεν υπάγεται σε κάποια περίπτωση του άρθρου 1719 Α.Κ. και δεν στερείται των αισθήσεών της» κάτι που όπως επισημαίνεται και στη μήνυση που έχει υποβληθεί «είναι ψευδές και έγινε εν γνώσει προκειμένου να συνταχθεί η διαθήκη».

Η διαθήκη

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η ηλικιωμένη ζούσε στην Κάλυμνο όμως τα τελευταία χρόνια πριν το θάνατο της (Δεκέμβριο του 2005) άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας για αυτό και οι συγγενείς της (δεν είχε σύζυγο και παιδιά) προσέλαβαν αλλοδαπή προκειμένου να την φροντίζει και να την βοηθάει με την φαρμακευτική της αγωγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες και βάση των όσων αναφέρονται στις μηνύσεις που ήδη έχουν κατατεθεί στην δικαιοσύνη, λίγο καιρό αργότερα, την 91χρονη άρχισαν να προσεγγίζουν ζευγάρι γειτόνων της, οι οποίοι έκαναν ενέργειες προκειμένου να δείξουν ότι την νοιάζονται και την φροντίζουν, με αποτέλεσμα να «φύγει» και η αλλοδαπή που την βοηθούσε. Η ηλικιωμένη είχε πλέον την αποκλειστική φροντίδα των γειτόνων της οι οποίοι διαχειρίζονταν και τα χρήματά της.

Αξίζει δε να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους συγγενείς, η 91χρονη είχε μεγάλη περιουσία η οποία αποτελούνταν από ακίνητο 15 στρεμμάτων στην Κάλυμνο, ένα σπίτι, ένα γραφείο στην Αθήνα, αμύθητης αξίας κοσμήματα με πετράδια και διαμάντια, αλλά και καταθέσεις αρκετών χιλιάδων είτε ευρώ είτε δολαρίων σε λογαριασμούς τραπεζών. Μάλιστα μόνο ο αδελφός της ηλικιωμένης της είχε αποστείλει στο λογαριασμό της 250.000 ευρώ για τα έξοδά της!

Η ηλικιωμένη όσο περνούσε ο καιρός, αντιμετώπιζε όλο και σοβαρότερα προβλήματα με την υγεία της (για τα οποία υπάρχουν και βεβαιώσεις γιατρών) ενώ έπασχε και από άνοια. Λίγες μόλις ημέρες πριν το θάνατο της η 91χρονη νοσηλεύτηκε και στο νοσοκομείο Καλύμνου και μόλις είκοσι μέρες (!) πριν αποβιώσει – έχοντας εξέλθει από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε - φέρεται να έχει συντάξει νέα διαθήκη στην οποία αφήνει όλη της την περιουσία στους γείτονες της!

Σύμφωνα πάντα με τα καταγγελλόμενα, η ηλικιωμένη εξέπνευσε στις 2 τα ξημερώματα των Χριστουγέννων του 2012 και άμεσα οι γείτονες της έσπευσαν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας να την κηδεύσουν χωρίς να ειδοποιήσουν ή να περιμένουν να αφιχθούν στο νησί οι συγγενείς της, ορισμένοι εκ των οποίων έμεναν στη Ρόδο!

Το γεγονός αυτό προκάλεσε εύλογα την αντίδραση των συγγενών αλλά και πολλά ερωτηματικά, αφενός πως εκδόθηκε ληξιαρχική πράξη θανάτου, αφού λόγω των Χριστουγέννων ήταν όλα κλειστά και αφετέρου πως και γιατί έγινε η ταφή τόσο εσπευσμένα αν και Χριστούγεννα.

Οι απορίες αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο όταν εμφανίστηκε η διαθήκη της 91χρονης με την οποία κληρονόμοι πλέον της περιουσίας της η οποία αξίζει το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ήταν το ζευγάρι των γειτόνων της!

Οι συγγενείς της θανούσας προσέφυγαν στην δικαιοσύνη καταθέτοντας μηνύσεις. Η μία από αυτές αφορά το αδίκημα της υπεξαίρεσης ποσού άνω των 75 χιλιάδων ευρώ, ενώ έχει κατατεθεί μήνυση και για ψευδή βεβαίωση, ηθική αυτουργία στην ψευδή βεβαίωση και άμεση συνέργεια σε ψευδή βεβαίωση στις οποίες κατηγορούνται από τους συγγενείς ένας γιατρός ένας συμβολαιογράφος και 5 μάρτυρες που φέρονται να εμπλέκονται και στην υπόθεση σύνταξης της διαθήκης.

Παράλληλα έχει κατατεθεί και αγωγή αδικοπραξίας για ψευδορκία και ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή κατά του ζευγαριού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έφηβος βασανίστηκε και δολοφονήθηκε για λόγους «τιμής»


Ο 16χρονος στην Τουρκία θάφτηκε ζωντανός από την οικογένεια της αγαπημένης του.

Απήχθη, βασανίστηκε και έπειτα θάφτηκε ζωντανός από τους συγγενείς της νεαρής αγαπημένης του.

Ο 16χρονος από το Ντενιζλί δολοφονήθηκε στη δυτική Τουρκία στο πλαίσιο ενός εγκλήματος «τιμής» είπε ο πατέρας της συντρόφου του στην αστυνομία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

Η οικογένεια κατηγορεί τους εφήβους ότι είχαν συνευρεθεί σεξουαλικά και υποστήριξε ότι το αγόρι αρνήθηκε να παντρευτεί το κορίτσι.

Ο νεαρός Τούρκος είχε εξαφανιστεί την περασμένη εβδομάδα και το πτώμα του ανακαλύφθηκε μέσα σε ένα δάσος χθες.

Τον είχαν μαχαιρώσει 65 φορές προτού τον θάψουν ζωντανό, προκαλώντας του ασφυξία καθώς οι πνεύμονές του γέμισαν με χώμα, όπως αποκάλυψε η προκαταρκτική έρευνα της αστυνομίας.

Το έγκλημα «αυτό έγινε για λόγους τιμής. Το έχω μετανιώσει. Δεν θα έπρεπε να φθάσω στο σημείο να κάνω κάτι τέτοιο» είπε ο πατέρας.

Ο ίδιος ομολόγησε ότι ο 16χρονος ήταν ζωντανός και μιλούσε μέχρι τη στιγμή που τον έθαψαν.

Ο πατέρας του κοριτσιού και ο αδελφός της έχουν συλληφθεί.

Στην Τουρκία οι «φόνοι τιμής» είναι ένα φαινόμενο που δεν έχει εκλείψει αν και συνήθως τα θύματα τέτοιους είδους εγκλημάτων είναι γυναίκες, που κατηγορούνται για «ανήθικες» πράξεις.Διαβάστε περισσότερα...

Κοιμόταν επί 5 χρόνια με το πτώμα της μητέρας της


Μια 55χρονη Γερμανίδα που πάσχει από σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα εισήχθη σε άσυλο όταν βρέθηκε στο διαμέρισμά της το μουμιοποιημένο πτώμα της μητέρας της που είχε πεθάνει πριν από μια πενταετία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, ένας υπάλληλος της πρόνοιας μετέβη στο σπίτι της γυναίκας στο Μόναχο την περασμένη Πέμπτη για να μιλήσει με την ηλικιωμένη αφού είχε κάνει στο παρελθόν πολλές προσπάθειες για να επικοινωνήσει μαζί της.

Καθώς κανείς δεν του άνοιγε, ο υπάλληλος κάλεσε την αστυνομία που με τη σειρά της ζήτησε από την πυροσβεστική να διαρρήξει την πόρτα του διαμερίσματος. Μέσα, σε ένα διπλό κρεβάτι, βρήκαν τα λείψανα της 77χρονης την οποία οι γείτονες "δεν είχαν δει εδώ και πολύ καιρό".

Όπως διαπιστώθηκε από τους ιατροδικαστές, η ηλικιωμένη πέθανε από φυσικά αίτια τον Μάρτιο του 2009. Η κόρη της, που επί πέντε χρόνια μοιραζόταν το κρεβάτι της με το πτώμα, μεταφέρθηκε σε ψυχιατρείο.

Όλα αυτά τα χρόνια οι γείτονες είχαν παραπονεθεί πολλές φορές στους διαχειριστές του κτιρίου για τη "δυσάρεστη οσμή" που προερχόταν από το διαμέρισμα των δύο γυναικών.Διαβάστε περισσότερα...

Οι τελευταίες εξελίξεις για την Αμφίπολη - Δεν θα μπουν διόδια


Αμφίπολη: Έρευνα για νέους τάφους στον περίβολο

Η ανασκαφή στην Αμφίπολη έφτασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, εντοπίσθηκε δηλαδή ανθρώπινος σκελετός στον υπόγειο κιβωτιόσχημο τάφο, όμως κάθε άλλο παρά «έκλεισε». Ως προς την ανασκαφική διερεύνηση προφανώς δεν έμεινε καμία εκκρεμότητα, αλλά υπάρχουν άλλες εργασίες να γίνουν στον λόφο Καστά.

Η πρώτη είναι η γεωφυσική διασκόπηση, την οποία ανέλαβε το ΑΠΘ με επικεφαλής τον καθηγητή, Γρηγόρη Τσόκα, και που έχει μόλις αρχίσει. Στόχος, να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν άλλοι τάφοι στον μήκους μισού χιλιομέτρου περίβολο ο οποίος αγκαλιάζει τον λόφο δημιουργώντας έναν κύκλο.

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα από το Έθνος:
----------------


Μενδώνη: Χρειάζεται χρόνος για να γίνει επισκέψιμη η Αμφίπολη

«Δεν έχουμε καταλήξει σε ποια ομάδα ειδικών θα ανατεθεί η εξέταση του σκελετού».

Χρειάζεται αρκετός χρόνος για να γίνει επισκέψιμο το μνημείο στην Αμφίπολη, δήλωσε η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ενώ τόνισε ότι οι επιστήμονες θα χρειαστούν τουλάχιστον οκτώ μήνες για να καταλήξουν στο αποτέλεσμα των μελετών στα ανθρωπολογικά ευρήματα.

Το υπουργείο δεν έχει ακόμα καταλήξει σε ποια ομάδα ειδικών θα αναθέσει την εργασία εξέτασης του σκελετού που βρέθηκε στο ταφικό μνημείο, σημείωσε στον ΣΚΑΪ η κ. Μενδώνη, απέφυγε, ωστόσο, να απαντήσει σε ποιον μπορεί να ανήκει ο σκελετός, λέγοντας ότι προτιμά να μείνουμε στα δεδομένα.

Όπως έκανε γνωστό, η πανεπιστημιακή ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου που ασχολείται με τη Βεργίνα συζητά να γίνει εξέταση DNA στα οστά του Φιλίππου.

Αναφερόμενη στην ανασκαφή, είπε ότι εν μέρει η δουλειά στο πεδίο τελείωσε, αλλά πλέον η πολλή δουλειά έχει να κάνει με την μελέτη και την αξιολόγηση των ευρημάτων.


----------------

O Καργάκος για την Αμφίπολη: Φοβάμαι ότι το σοβαρό το κάνουμε γελοίο

Την εκτίμηση ότι ο τάφος του Μεγάλου Αλεξάνδρου βρίσκεται στη Μακεδονία εξέφρασε ο ιστορικός συγγραφέας, Σαράντος Καργάκος, ενώ, παράλληλα, διαφώνησε με τον τρόπο με τον οποίον αντιμετωπίζονται τέτοιες ανακαλύψεις στην Ελλάδα, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την πρόσφατη επίσκεψη της κ. Κλούνεϊ.

Με αφορμή τον εντοπισμό του σκελετού του νεκρού της Αμφίπολης, ο κ. Καργάκος επισήμανε στον τηλεοπτικό σταθμό Star: «Εδώ και πολλά χρόνια, υποστηρίζω ότι, εφόσον ο τάφος του Αλεξάνδρου δεν βρίσκεται στην Αίγυπτο και, ειδικά, στην Αλεξάνδρεια, πρέπει να αναζητηθεί στη Μακεδονία. Τα τελευταία χρόνια, είχα εντοπίσει το ενδιαφέρον μου στην περιοχή της Αμφιπόλεως και στο τελευταίο βιβλίο μου είχα γράψει ότι πιθανόν ο τάφος να έχει βρεθεί και να μην το έχουμε αντιληφθεί. Ο λόφος Καστά είναι γεμάτος από κρυμμένους θησαυρούς».

Παράλληλα, ο ιστορικός συγγραφέας εξέφρασε τις επιφυλάξεις του σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η χώρα τέτοιου είδους ανακαλύψεις. «Φοβάμαι ότι το σοβαρό το κάνουμε γελοίο στον τόπο αυτό. Και ειλικρινά σας λέω ότι τρέμω στην ιδέα ότι μπορεί να βρεθεί σκελετός του Μεγάλου Αλεξάνδρου, διότι και αυτόν θα τον θεατροποιήσουμε. Δεν είμαστε σοβαροί, ώστε να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα ορισμένα πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Καργάκος εξαπέλυσε πυρά εναντίον της κ. Κλούνεϊ, λέγοντας ότι απαξίωσε να ανέβει στην Ακρόπολη, «γιατί λέει ότι δεν είχε τα κατάλληλα υποδήματα».

Δείτε το βίντεο από το Star:
----------------

Δεν μπαίνουν διόδια στην Αμφίπολη

Δεν υπάρχει σχέδιο για σταθμό διοδίων στην Αμφίπολη, σημειώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα εφημερίδας.

«Οι τρεις ανισόπεδοι κόμβοι από Θεσσαλονίκη προς Καβάλα στην επίμαχη περιοχή είναι: Ασπροβάλτα, Κερδύλλια, Στρυμωνικό. Η Αμφίπολη απέχει από τον κόμβο Στρυμωνικού τέσσερα χιλιόμετρα. Ο σταθμός διοδίων θα τοποθετηθεί μεταξύ Ασπροβάλτας και Κερδυλλίων περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά από τον κόμβο Στρυμωνικού και περίπου 25 από Αμφίπολη. Από τον αρχικό σχεδιασμό μετατοπίζεται ελάχιστα για λόγους καθαρά συγκοινωνιακούς» αναφέρεται στην ανακοίνωδση του υπουργείου και προστίθεται ότι «λόγω της αναλογικής χρέωσης καμιά σημασία δεν έχει πού μπαίνουν οι σταθμοί».

Σε ό,τι αφορά το ότι το αναλογικό σύστημα θα ολοκληρωθεί το 2017, το οποίο σχολιάζεται ως «υποχώρηση του υπουργείου και κατάργηση της αναλογικότητας», η απάντηση του υπουργείου είναι:

«Για να λειτουργήσει η αναλογικότητα χρειάζεται οι οδηγοί να εφοδιασθούν με πομπούς, όπως για παράδειγμα στην Αττική οδό. Χωρίς πομπούς δεν μπορεί να αναγνωρισθεί το όχημα και ο τρόπος συνδρομής του στα διόδια. Πουθενά, κυριολεκτικά πουθενά στον κόσμο δεν δουλεύει διαφορετικά. Οι περισσότεροι νέοι σταθμοί για να κατασκευασθούν χρειάζονται 12-18 μήνες. Στο διάστημα αυτό θα εξοπλισθούν με τα συστήματα αναγνώρισης οχημάτων και θα αποκτήσουν υποδομές για ηλεκτρονικά διόδια. Στο ίδιο διάστημα θα κληθούν οι οδηγοί, χρήστες του αυτοκινητόδρομου να αποκτήσουν πομπούς, ώστε να επωφεληθούν της αναλογικής χρέωσης. Είναι κατά συνέπεια απολύτως εύλογο και επιστημονικά άρτιο να λέγεται, ότι το 2017 θα έχει ολοκληρωθεί το σύστημα».


----------------

Οι ερευνητές συγκρίνουν τα DNA Αμφίπολης - Βεργίνας


Δύσκολα θα εξακριβωθεί αν ο νεκρός της Αμφίπολης, έχει κάποια σχέση με την βασιλική οικογένεια της Μακεδονίας, καθώς όπως εξήγησε η Λίνα Μενδώνη, η σύγκριση με το DNA, του Φιλίππου , δεν θα είναι εύκολη γιατί το γενετικό υλικό που βρέθηκε στην Βεργίνα είναι αρκετά καταπονημένο.

Την ίδια στιγμή, από την επιστημονική μελέτη των ευρημάτων που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου 8 μήνες, αναμένεται να δοθούν ασφαλείς απαντήσεις.

Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤΠηγή: http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο δρόμο εξαμελής οικογένεια στην Ηλεία


Κάηκε ολοσχερώς το σπίτι τους.

Μέσα σε λίγα λεπτά ξεσπιτώθηκε μια εξαμελής οικογένεια στην Οινόη Ηλείας, όταν ξέσπασε πυρκαγιά στο διώροφο σπίτι της.

Από θαύμα σώθηκαν τα δύο εγγόνια που, όπως αναφέρει το ilialive.gr, βρίσκονταν την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά στο σπίτι.

Παρά την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας δεν κατέστει δυνατό να διασωθεί κάτι από το σπίτι.

Στο πλευρό της οικογένειας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή όλο το χωριό, ενώ έχει ενημερωθεί και ο δήμος Ήλιδας.


Άμεση και επιτακτική είναι η ανάγκη για να στεγαστούν τα έξι μέλη της οικογένειας με τον χειμώνα προ των πυλών.
Διαβάστε περισσότερα...

«Τα επεισόδια σε σχολικούς αγώνες δε θα γίνονται ανεκτά»


Τι αναφέρει εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας.

«Κάθε χρόνο 7.500 σχολικές ομάδες λαμβάνουν μέρος στο σύνολο των αγώνων Λυκείων, η τήρηση του πνεύματος των Σχολικών Αγώνων και η αποφυγή εκτρόπων και επεισοδίων αποτελούν απαράβατους κανόνες για όλες τις Οργανωτικές Επιτροπές Σχολικών Αγώνων (Ο.Ε.Σ.Α.). (μέσω Ε.Ο.Ε.). Σε κάθε περίπτωση πάντως, επεισόδια κατά τη διάρκεια των Σχολικών Αγώνων, αποτελούν σοβαρή εκτροπή από τους σκοπούς και τους στόχους του Σχολικού Αθλητισμού και δεν πρόκειται να γίνουν ούτε κατ’ ελάχιστον ανεκτά».

Τα παραπάνω αναφέρονται σε εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, που έχει αναρτήσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας με την οποία εντάσσονται οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες εξ ολοκλήρου στο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου» με διαρκή υλοποίηση των αξόνων «Πρόληψη και αντιμετώπιση χουλιγκανισμού» και «Ρατσισμός – Διαφορετικότητα». Η υλοποίηση των αξόνων αυτών επιτυγχάνεται με δύο βασικούς μοχλούς παρέμβασης:

Α. Έδραση όλων των ενεργειών προετοιμασίας των σχολικών ομάδων στον παιδαγωγικό ρόλο των Σχολικών Αγώνων (βλ. σχετικές οδηγίες στη συνέχεια της παρούσης).
Β. Με συμμετοχή των σχολικών ομάδων σε βιωματικές δράσεις υλοποίησης των αξόνων του «Κοινωνικού Σχολείου». Σχετικές οδηγίες και κατευθύνσεις θα αποσταλούν για τις επόμενες φάσεις των αγώνων.

Καθώς περίπου 7.500 σχολικές ομάδες λαμβάνουν μέρος στο σύνολο των αγώνων Λυκείων κάθε χρόνο, η τήρηση του πνεύματος των Σχολικών Αγώνων και η αποφυγή εκτρόπων και επεισοδίων αποτελούν απαράβατους κανόνες για όλες τις Οργανωτικές Επιτροπές Σχολικών Αγώνων (Ο.Ε.Σ.Α.). (μέσω Ε.Ο.Ε.)Σε κάθε περίπτωση πάντως, επεισόδια κατά τη διάρκεια των Σχολικών Αγώνων, αποτελούν σοβαρή εκτροπή από τους σκοπούς και τους στόχους του Σχολικού Αθλητισμού και δεν πρόκειται να γίνουν ούτε κατ’ ελάχιστον ανεκτά.

Για τη διασφάλιση του παιδαγωγικού χαρακτήρα του Σχολικού Αθλητισμού, την εξάλειψη της παραμικρής πιθανότητας εκτροπών και την παράλληλη επίτευξη των στόχων του «Κοινωνικού Σχολείου» παρακαλούνται :
• Οι Διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων να προετοιμάζουν, έγκαιρα και κατάλληλα, τόσο τους μαθητές και τις μαθήτριες που συμμετέχουν στις ομάδες του σχολείου, όσο και τους μαθητές / τριες που παρακολουθούν ως φίλαθλοι τις αθλητικές συναντήσεις των ομάδων του σχολείου. Δεν θέλουμε Σχολικούς Αγώνες κεκλεισμένων των θυρών, δεν υπάρχει κανένας λόγος διεξαγωγής τέτοιων αγώνων στα σχολεία μας. Θέλουμε οι Σχολικοί Αγώνες να συμβάλλουν βιωματικά, για αθλητές και φιλάθλους, στην προαγωγή του εύ αγωνίζεσθαι, του σεβασμού των κανόνων και του αντιπάλου και στην αυτο-βελτίωση μέσα από προσωπική και ομαδική προσπάθεια. Όλα αυτά μόνο οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, με την κατάλληλη παιδαγωγική προσέγγιση και σε συνεργασία με τους μαθητές και τις μαθήτριες, μπορούν να τα κάνουν πράξη. Η συνεργασία των Διευθυντών των σχολικών μονάδων με τις οικείες Δ.Δ.Ε., καθώς και η συνοδεία των θεατών – μαθητών από Διευθυντές και συναδέλφους κατά τη διάρκεια των αθλητικών συναντήσεων, θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην υλοποίηση όλων των παραπάνω.

Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των σχολικών μονάδων για τη συμμετοχή τους στους αγώνες η εφαρμογή δράσεων για τους άξονες του «Κοινωνικού Σχολείου» «Πρόληψη και αντιμετώπιση χουλιγκανισμού» και «Ρατσισμός – Διαφορετικότητα» θα συμβάλουν αποτελεσματικότατα τόσο στη βιωματική εμπέδωση των αξιών του αθλητισμού όσο και στην αποφυγή εκτρόπων και επεισοδίων.

• Οι κατά τόπους Ο.Ε.Σ.Α., εάν συμβεί οποιοδήποτε έκτροπο κατά τη διάρκεια Σχολικών Αγώνων, να ενημερώνουν άμεσα και λεπτομερώς, με έγγραφό τους, την Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αγώνων (Κ.Ο.Ε.Σ.Α.) και τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ.
• Οι Ο.Ε.Σ.Α., σε κάθε περίπτωση εκτροπής, να συνεδριάζουν άμεσα και να επιβάλουν με μεγάλη αυστηρότητα τις ενδεικνυόμενες κατά περίπτωση ποινές που το θεσμικό πλαίσιο προβλέπει. Στη συνέχεια, να ενημερώνουν άμεσα και λεπτομερώς, με έγγραφό τους, την Κ.Ο.Ε.Σ.Α. και τη Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υ.ΠΑΙ.Θ.

Όπως αναφέρεται στην 30347/Γ4/20-3-12 εγκύκλιο, η οραματική στόχευση των Σχολικών Αγώνων είναι «να δημιουργήσουν μια νέα κυρίαρχη αθλητική τάση στην ελληνική κοινωνία, τους “Δια Βίου Ασκούμενους”. Επίσης να διαμορφώσουν τις νέες γενιές αθλητών, προπονητών, διαιτητών, παραγόντων και κυρίως φιλάθλων με προσήλωση στις υψηλές αξίες του αθλητισμού και τις αρχές του “ευ αγωνίζεσθαι”, προκειμένου να είναι σε θέση να μεταλαμπαδεύσουν τη συγκεκριμένη “Αθλητική Παιδεία” στις επόμενες γενεές».

Η υλοποίηση αυτού του οράματος αποτελεί ηθική μας υποχρέωση προς το μαθητικό πληθυσμό της χώρας και τον ελληνικό αθλητισμό στο σύνολό του. Η καθημερινή εκπαιδευτική πράξη και οι ενταγμένοι στο «Κοινωνικό Σχολείο» Σχολικοί Αγώνες, με την ολιστική αθλητική και παιδαγωγική προσέγγισή τους, είναι το πρώτο και ουσιαστικότερο βήμα για τη διαμόρφωση των μελλοντικών υγιώς σκεπτόμενων αθλητών και φιλάθλων.Διαβάστε περισσότερα...

«Αναλογικά τα διόδια στην Εγνατία Οδό»


Τι απαντά το υπουργείο Υποδομών σε σχετικό δημοσίευμα.

Από την Εγνατία οδό καθιερώνονται, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τα αναλογικά διόδια, όπως σημειώνει το υπουργείο Υποδομών, διαψεύδοντας σχετικό δημοσίευμα σε ηλεκτρονική σελίδα. Το σύστημα θα είναι έτοιμο το 2017.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο, για πρώτη φορά υπάρχει δικαιοσύνη στον τρόπο χρέωσης. Ο χρήστης του δρόμου θα πληρώνει μόνο για τη διαδρομή που διανύει. Πρόκειται για σημαντική αλλαγή, που σίγουρα θα επηρεάσει μελλοντικά και τον τρόπο χρέωσης στους υπόλοιπους αυτοκινητόδρομους της χώρας.

Από σήμερα αρχίζει στην Εγνατία και συγκεκριμένα στον κάθετο άξονα των Ευζώνων, η πιλοτική εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων με ελεύθερη ροή χωρίς μετωπικούς σταθμούς. Μετά την πιλοτική φάση που θα διαρκέσει έξι με οκτώ μήνες, θα αρχίσει η σταδιακή εφαρμογή του στους υφιστάμενους σταθμούς.

«Η αλλαγή έγινε. Τα διόδια θα είναι δίκαια. Ας φωνάζουν κι ας παραπληροφορούν, όσοι δεν τολμούν να δουν το μέλλον και δεν βολεύονται με την αλήθεια», αναφέρει το υπουργείο Υποδομών.

Σε ότι αφορά στην αναγκαιότητα χωροθέτησης νέων σταθμών, αλλά και τα σχόλια περί διοδίων στην Αμφίπολη, το υπουργείο σημειώνει ότι:

  • Σήμερα, ο δημόσιος προϋπολογισμός καλύπτει το 50% των εξόδων συντήρησης της Εγνατίας Oδού, αδικώντας κατάφωρα όσους πολίτες πληρώνουν χωρίς να χρησιμοποιούν το δρόμο. Είναι επίσης αυτονόητο ότι αυτή η κατάσταση των ελλειμμάτων θα οδηγούσε σε πλήρες αδιέξοδο την Εγνατία.
  • Με τους νέους σταθμούς το Δημόσιο αντιδρά έγκαιρα και προληπτικά. Αυξάνονται τα έσοδα της Εγνατίας. Από τους χρήστες κι όχι από τους φόρους των άλλων. Εφαρμόζονται δίκαια και προηγμένης τεχνολογίας διόδια που μειώνουν το κόστος λειτουργίας των σταθμών.
  • Παράλληλα, με τους νέους σταθμούς το Δημόσιο επενδύει επιπλέον 70 εκατ. ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του αυτοκινητόδρομου και την άμεση βελτίωση της οδικής ποιότητας και ασφάλειας του.
  • Σύμφωνα με το υπουργείο Υποδομών, δεν πρόκειται για νέα διόδια και τάχα, νέα άδικα βάρη στους πολίτες.
  • Πρόκειται για ολοκληρωμένη πολιτική που αποδίδει δικαιοσύνη, εκσυγχρονίζει και αυξάνει την αξία του αυτοκινητόδρομου, βελτιώνει τις συνθήκες οδήγησης και ασφάλειας.
  • Ταυτόχρονα, δίνει αξία και προοπτική στην Εγνατία, διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον.

Διαβάστε περισσότερα...

Αρχαία καταστήματα αποκαλύφθηκαν σε ανασκαφές στην Πάφο


Τα ευρήματα χρονολογούνται από τον 15ο-16ο αι. μΧ.

Αρχαία καταστήματα ήρθαν στο φώς από την αρχαιολογική σκαπάνη στις ανασκαφές που γίνονται στο ελληνιστικό θέατρο της Πάφου, το οποίο αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Στον χώρο του θεάτρου κάνει ανασκαφές, από το 1995, η αρχαιολογική αποστολή του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ και σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Αρχαιοτήτων Κύπρου, οι έρευνες υπό τη διεύθυνση του δρα Κρεγκ Μπάρκερ αποκάλυψαν το νότιο άκρο ενός κτιρίου συνολικού μήκους 20 μέτρων, με τοίχους, πλάτους ενός μέτρου, που χρονολογείται από τον 15ο-16ο αι. μΧ.Τα έως στιγμής ανασκαφικά δεδομένα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για σειρά καταστημάτων, ενώ οι ενδείξεις από την κεραμική, που βρέθηκε, υποδηλώνουν ότι τα μπάζα, που ανασκάφηκαν, σχετίζονται με τον σεισμό του 4ου αι. μΧ.

Η αποστολή από την Αυστραλία θα συνεχίσει τις ανασκαφές της στο θέατρο και τον ερχόμενο και παράλληλα θα συνεχίσει τη μελέτη για τη δημοσίευση των ερευνών της. Το Τμήμα Αρχαιοτήτων σημειώνει ότι η ομάδα, ως αποτέλεσμα των πολύχρονων ερευνών της στον χώρο, έχει αποκαλύψει αρχιτεκτονικά κατάλοιπα λαξευμένα στον φυσικό βράχο, στη νότια πλαγιά του λόφου Φάμπρικα, στο βόρειοανατολικό τμήμα της αρχαίας οχυρωμένης πόλης της Νέας Πάφου.

Ο χώρος του θεάτρου λειτουργούσε ως πεδίο παραστάσεων και διασκέδασης για περισσότερους από έξι αιώνες, μεταξύ του 300 πΧ και του ύστερου 4ου αι. μΧ. Το 365 μΧ το θέατρο καταστράφηκε από σεισμό, ενώ στη συνέχεια το οικοδομικό του υλικό υπέστη μεγάλες ζημιές από λιθορυχία.

Κατά την περίοδο των Σταυροφοριών μέχρι και τα ενετικά και οθωμανικά χρόνια, ο χώρος πάνω από τα αρχαία κατάλοιπα χρησιμοποιήθηκε για γεωργικούς και βιοτεχνικούς σκοπούς. Η ανασκαφική ομάδα έχει κατά τα τελευταία έτη επικεντρωθεί στη διερεύνηση του αστικού ιστού της περιοχής γύρω από το θέατρο. Έχει επίσης αποκαλύψει ένα ρωμαϊκό νυμφαίο και έναν λιθόστρωτο ρωμαϊκό δρόμο στα νότια του θεάτρου.Διαβάστε περισσότερα...

Τα αγροτικά προϊόντα διέπρεψαν στη διάρκεια της κρίσης


Είναι ο μοναδικός παραγωγικός κλάδος με θετικούς δείκτες, αναφέρθηκε σε ημερίδα.

Στην εγχώρια αγορά αγροτικών προϊόντων πρέπει να στηριχθούν οι κοινοπραξίες ώστε να εξασφαλιστούν οικονομίες κλίμακας με στόχο τις ανταγωνιστικές τιμές και την ένταση της παραγωγής, αλλά και να υλοποιηθούν συντονισμένες πολιτικές για την επίλυση των ουσιαστικών προβλημάτων του αγροτικού τομέα.

Αυτό είναι το συμπέρασμα ενημερωτικής ημερίδας για την πλατφόρμα του έργου e-Auction, το Ηλεκτρονικό Δημοπρατήριο στον Αγροδιατροφικό τομέα, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Στη σημασία του αγροδιατροφικού τομέα και την πρωταρχική του θέση στην οικονομία της χώρας αναφέρθηκε ο καθηγητής Αγροτικής Πολιτικής της Αγροτικής Οικονομίας Τμήματος Γεωπονίας του ΑΠΘ Κωνσταντίνος Μάττας, τονίζοντας ότι πρόκειται για το μοναδικό παραγωγικό κλάδο ο οποίος καθ΄ όλη τη διάρκεια της κρίσης στην Ελλάδα παρουσίασε θετικούς δείκτες.

Ο σύμβουλος εξαγωγικού marketing στον αγροδιατροφικό τομέα, Σταύρος Τσουρουκίδης, αναφερόμενος στη γερμανική αγορά τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τα ελληνικά προϊόντα που διακρίνονται για τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε ότι η συγκεκριμένη αγορά, λόγω της υψηλής συσπείρωσης που παρουσιάζει, απαιτεί μεγάλες ποσότητες προϊόντος κατά παραγγελία.

Στην ημερίδα, παρουσιάστηκε η συνολική δράση του έργου, από τον Αλέξανδρο Παζαΐτη, της NOISIS Σύμβουλοι Ανάπτυξης Α.Ε., καθώς και η λειτουργία του e-Auction από τον Αθανάσιο Λιάκο, IT Consultant Engineer, της PROFILE ΑΕ, υπεργολάβο της πλατφόρμας.

Το έργο e-Auction
Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο συμμετέχει ως εταίρος στο έργο e-Auction, του IPA Διασυνοριακού Προγράμματος «Ελλάδα - πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013». Επικεφαλής του έργου είναι το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, ενώ συμμετέχουν και το Επιμελητήριο Κιλκίς από την Ελληνική πλευρά. Από την πλευρά της γειτονικής χώρας συμμετέχει το Foundation for Local and IT Development - Gevgelija και ο Δήμος του Kavadarci.

Το e-Auction λειτουργεί ως ένα Business-to-Βusiness (B2B) εργαλείο το οποίο αναπτύχθηκε με σκοπό να ενισχύσει την επιχειρηματική δραστηριότητα στη διασυνοριακή περιοχή, βοηθώντας τους τοπικούς παραγωγούς να ανταποκριθούν στη ζήτηση των προϊόντων και να δημιουργηθούν νέοι δίαυλοι διανομής προϊόντων στην εγχώρια και παγκόσμια αγορά.Διαβάστε περισσότερα...

Φυλάκιση 51 μήνες στην οδηγό για την τραγωδία του ΕΚΑΒ


Την ενοχή της οδηγού του δεύτερου εμπλεκόμενου οχήματος και την απαλλαγή του οδηγού του μοιραίου ασθενοφόρου- όπως είχε προτείνει νωρίτερα η Εισαγγελέας- αποφάσισε το Δικαστήριο που εξέτασε την υπόθεση του τραγικού θανάτου που βρήκαν, μέσα στο φλεγόμενο ασθενοφόροδυο άτομα το Δεκέμβριο του 2012, μετά από τροχαίο, στο ΒΟΑΚ, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας.

Σύμφωνα με την απόφαση του Δικαστηρίου, η οδηγός κρίθηκε ένοχη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ' αμελείας κατά συρροή και της επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 28 μηνών για κάθε μια από αυτές, καθώς και 18 μήνες φυλάκιση για την πρόκληση σωματικών βλαβών στον οδηγό του ασθενοφόρου.Η ποινή που της επιβλήθηκε κατά συγχώνευση είναι 51 μήνες φυλάκιση. Το Δικαστήριο χορήγησε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής, υπό τον όρο της αφαίρεσης της άδειας οδήγησης για 3 μήνες. Επίσης αποφάσισε η έφεση να έχει αναστέλουσα δύναμη.

Όπως υποστήριξε η Εισαγγελέας στην πρότασή της, θεωρεί αποκλειστική υπεύθυνη για το τροχαίο την οδηγό του οχήματος, όμως εκτιμά ότι ήταν υπεύθυνη μόνον κατά 50% για το θάνατο των δύο άτυχων ανδρών. Όπως είπε, η οδηγός δεν ήταν συνεπής στην οδήγησή της, και ως νέα αιφνιδιάστηκε από το γεγονός ότι το ασθενοφόρο είχε υπερβεί κατ' ελάχιστο τη διαχωριστική γραμμή. Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι υπήρξε υπέρβαση του ορίου ταχύτητας και η ολισθηρότητα του οδοστρώματος οδήγησαν στο μοιραίο.

Σε σύντομη δήλωση του ο οδηγός του ασθενοόρου έκανε λόγο για "μεγάλη δικαίωση για τις δύο ψυχές που έφυγαν και τις οικογένειες τους".Διαβάστε περισσότερα...

Συνολική εξέταση για τις Β' αναθέσεις μαθημάτων προανήγγειλε ο Λοβέρδος


Θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των αλλαγών στο Λύκειο.

«Αναφορικά με το ζήτημα της διενέργειας μελέτης από το ΙΕΠ για τις Β' αναθέσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σημειώνεται ότι θα εξεταστούν συνολικά τα ζητήματα που αφορούν τις αναθέσεις μαθημάτων στους επιμέρους κλάδους των εκπαιδευτικών μετά την ολοκλήρωση των αλλαγών στο Λύκειο».

Τα παραπάνω αναφέρει ο υπουργός Παιδείας σε γραπτή του απάντηση σε δελτίο Τύπου της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος που κατατέθηκε ως αναφορά από το Βουλευτή κ. Νικολόπουλο.

Η ΕΠΕ ζητούσε μεταξύ των άλλων τον προγραμματισμό και την υλοποίηση μελέτης για τις Β' αναθέσεις στη δευτεροβάθμια, από το ΙΕΠ σε άμεση και διαρκή συνεργασία με τα τριτοβάθμια ιδρύματα της χώρας, στην οποία θα συμμετέχουν οι εκπαιδευτικές και επιστημονικές ενώσεις αλλά και η ίδια η κοινωνία, με τη μορφή ουσιαστικής διαβούλευσης στην οποία θα μπορούν να τοποθετηθούν.

Τα οποιαδήποτε αποτελέσματα θα είναι σαφώς Επιστημονικά και Παιδαγωγικά τεκμηριωμένα και θα επικαιροποιούνται περιοδικά και δεν θα μπορεί κάποια ειδικότητα να έχει παραπάνω από κάποιο μικρό αριθμό Β' αναθέσεων.

Ο υπουργός κάνει γνωστό ότι σύμφωνα με το ΦΕΚ 654 ισχύουν τα εξής για τις Β' αναθέσεις:

Με τα μαθήματα Α' ανάθεσης οι εκπαιδευτικοί καλύπτουν το υποχρεωτικό τους ωράριο, ενώ με τα μαθήματα Β' ανάθεση συμπληρώνουν το υποχρεωτικό τους ωράριο ή καλύπτουν εκπαιδευτικές ανάγκες. Όταν ένας εκπαιδευτικός διδάσκει μαθήματα Β' ανάθεσης, είτε από τη βασική του ειδικότητα, είτε από δεύτερη ειδικότητα που του έχει αποδοθεί, οι ώρες των μαθημάτων Β' ανάθεσης δεν πρέπει να υπερβαίνουν το όριο των 10 διδακτικών ωρών.

Περαιτέρω επισημαίνεται ότι οι αναθέσεις στους κλάδους των εκπαιδευτικών κατανέμονται με βάση τα τυπικά τους προσόντα (πτυχίο, μεταπτυχιακό κ.α.) καθώς και με βάση τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών των αντίστοιχων σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.Διαβάστε περισσότερα...

Απλήρωτοι έχουν μείνει αναπληρωτές εκπαιδευτικοί


Απειλούν με επίσχεσης εργασίας.

Και όμως υπάρχουν αναπληρωτές που βαδίζουν στον 3ο μήνα εργασίας και δεν έχουν πληρωθεί. Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατ. Αττικής « Κώστας Σωτηρίου» πρόκειται για αναπληρωτές του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) που στην Αν. Αττική δεν έχουν πληρωθεί!

Σύμφωνα με το σύλλογο, η διοίκηση στην Αν. Αττική επικαλείται καθυστερήσεις στην τράπεζα για το νέο λογαριασμό και άλλα διαδικαστικά και δεν απαντάει πώς άλλες διευθύνσεις πλήρωσαν από την προηγούμενη εβδομάδα.

«Αλήθεια ποια παρέμβαση έκανε προς την τράπεζα ώστε να επισπεύσει τις διαδικασίες, αν αυτό είναι το πρόβλημα; Τελικά επιβεβαιώνεται ότι ο μόνος που πληρώνει τόσο τις αλχημείες με τις κάθε είδους διαφορετικές προσλήψεις από το υπουργείο για να επιβληθεί η πολιτική της ΕΕ και του ΟΟΣΑ για τις περικοπές εκπαιδευτικών αλλά και τις καθυστερήσεις και δυσλειτουργίες της δ/νσης Αν. Αττικής είναι οι αναπληρωτές που αδυνατούν να πληρωθούν και να καλύψουν τις ανάγκες τους», αναφέρει ο σύλλογος.

Ο σύλλογος καλεί όλους τους αναπληρωτές του ΠΔΕ την Τρίτη 18/11, στις 2μμ στη δ/νση σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Αν μέχρι τότε δεν υπάρξει νεότερο για την άμεση πληρωμή τους θα ενημερώσει τους αναπληρωτές για να αποφασίσουν όλοι μαζί το χρόνο εκδήλωσης επίσχεσης εργασίας.

Η ανακοίνωση του συλλόγου είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του.Διαβάστε περισσότερα...

Νομοθετική ρύθμιση για το «σχολείο» 18 Άνω


Έχει σταλεί εγκύκλιος για την εύρεση προσωπικού.

Ερώτηση για τη λειτουργία του σχολείου του 18 Άνω κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Μαντάς κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

«Θα κάνω ένα ερώτημα και θα διατυπώσω μια άποψη. Το ερώτημα είναι και θα ήθελα μια απάντηση γιατί είναι κρίσιμο, τι θα γίνει με την λειτουργία του σχολείου του 18 Ανω. Έχει πραγματική και συμβολική αξία προς όλη την κοινωνία και θα σας παρακαλούσα πραγματικά, ξέρω την εξέλιξη, να δώσετε μια απάντηση με σαφήνεια. Νομίζω ότι πρέπει, παρά τις όποιες αλλαγές θέλετε να κάνετε, να γίνει η προκήρυξη των θέσεων των εκπαιδευτικών. Έχει μια φιλοσοφία, έχει ένα νόμο, έχει παιδευτεί κόσμος να το κάνει αυτό το πλαίσιο, μην το τινάξετε στον αέρα» ανέφερε ο κ. Μαντάς.

Για όσους δεν γνωρίζουν το «σχολείο» λειτουργεί στη Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω και όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα «συμμετέχουν οι θεραπευόμενοι που επιθυμούν να δώσουν εξετάσεις προκειμένου να αποκτήσουν απολυτήριο Γυμνασίου ή Λυκείου ή να προετοιμαστούν για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, όπως επίσης για να μάθουν Αγγλικά και χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση ΣΕΠΕΔ του Υπουργείου Παιδείας διδάσκουν καθηγητές όλων των ειδικοτήτων, που καλύπτουν τα μαθήματα σύμφωνα με την υπουργική απόφαση 153789/Γ7/ΦΕΚ65/ΤΒ’/28-1-11 για δημιουργία σχολικών τμημάτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τα μαθήματα γίνονται 3 φορές την εβδομάδα το απόγευμα ενώ μια φορά την εβδομάδα λειτουργούν τα τμήματα αγγλικών και Η/Υ.

Οι θεραπευόμενοι μαθητές στα πλαίσια της εφαρμογής της νομοθεσίας για τους κατ΄ ιδίαν διδαχθέντες (νόμος που τους δίνει το δικαίωμα να εξεταστούν χωρίς να έχουν παρακολουθήσει το σχολείο, λόγω ένταξής τους σε θεραπευτικό πρόγραμμα απεξάρτησης), δίνουν τις εξετάσεις τους σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

H συμμετοχή του θεραπευόμενου στο Σχολείο του 18 Άνω είναι εθελοντική. Γίνεται με δική του απόφαση και επιθυμία την οποία συζητάει με τον ατομικό του θεραπευτή. Στη συνέχεια φέρνει το αίτημά του αυτό στην θεραπευτική ομάδα του Σχολείου, παρακολουθώντας συνεδρίες συμβουλευτικής και επαγγελματικού προσανατολισμού και διαμορφώνοντας ένα προσωπικό αίτημα για τη σχολική εκπαίδευση και για τη θεραπευτική του πορεία γίνεται δεκτός στο σχολείο και κατατάσσεται σε κάποιο τμήμα διδασκαλίας σύμφωνα με το εκπαιδευτικό του επίπεδο. Ο θεραπευόμενος μπορεί εάν το θελήσει να παρακολουθήσει ένα άλλο σχολείο, απόφαση η οποία επίσης αξιολογείται στη θεραπεία του».
Να σημειώσουμε ότι στο «σχολείο» δεν προσλαμβάνονται αδιόριστοι εκπαιδευτικοί αλλά εκπαιδευτικοί που ήδη υπηρετούν σε δημόσια σχολεία και οι οποίο μετά από πρόσκληση καταθέτουν αίτηση εργασίας. Οι καθηγητές θα πρέπει να πληρούν μια σειρά από προϋποθέσεις ενώ προηγείται και εκπαίδευσή τους από τους αρμόδιους του σχολείου.

Ο κ. Δερμεντζόπουλος απάντησε στον κ. Μαντά ότι θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση ώστε να λυθεί το πρόβλημα τη λειτουργίας του «αλλά μέχρι τότε και επειδή αφορά ένα ευαίσθητο θέμα, από την περασμένη εβδομάδα έχω αποστείλει προσωπικά εγκύκλιο στον Περιφερειακό Διευθυντή για να μου βρει προσωπικό το οποίο θα το στείλει. Όταν το ζήτημα λυθεί νομοθετικά, τότε θα αποσταλεί και το συγκεκριμένο προσωπικό που ζητά δικαιολογημένα η Διοίκηση του 18ΆΝΩ» δήλωσε ο Υφυπουργός Παιδείας.

Ο κ. Δερμεντζόπουλος παραδέχθηκε ότι εδώ και δύο χρόνια που λειτουργεί, υπήρχε πρόβλημα πληρωμής. Ο Υφυπουργός επεσήμανε ότι το πρόβλημα δεν ήταν η έλλειψη 6.000 ευρώ αλλά το γεγονός ότι η ΚΥΑ που θεσπίστηκε για τη λειτουργία του ήταν ανεπαρκής δημοσιονομικά, λογιστικά, ελεγκτικά.Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Συνταξιοδοτικά αιτήματα στελεχών Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας με γονιό / αδερφό/ τέκνο με αναπηρία


Δελτίο Τύπου 17.11.2014


Αρ. Πρωτ.: 4583

Σχετικά με τη ρύθμιση που αναμένεται να κατατεθεί εντός της εβδομάδα στη Βουλή, στην οποία θα περιλαμβάνονται ευνοϊκές διατάξεις για το συνταξιοδοτικό καθεστώς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας όπως και σειρά άλλων συνταξιοδοτικών ρυθμίσεων, παρενέβη η ΕΣΑμεΑ με επιστολή της προς το υπουργείο Οικονομικών και τη Βουλή.

Μεταξύ άλλων στη ρύθμιση προβλέπεται η καταβολή της σύνταξης σε στρατιωτικούς, άντρες και γυναίκες, που έχουν ανάπηρο παιδί ή ανάπηρο σύζυγο, με τη συμπλήρωση 25 ετών συντάξιμης υπηρεσίας και του 50ου έτους της ηλικίας, προκειμένου να τηρηθούν συνθήκες ίσης μεταχείρισης με τους πολιτικούς συνταξιούχους, σε ένδειξη απολύτου σεβασμού της Πολιτείας σε περιπτώσεις ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους.

Εκτός αυτής της διάταξης, που είναι άκρως θετική, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, στο πλαίσιο της τήρησης της αρχής της ίσης μεταχείρισης, επισημαίνει την απουσία ανάλογης ευνοϊκής συνταξιοδότησης και για τους αδελφούς κηδεμόνες ατόμων με βαριές αναπηρίες υπό ορισμένες προϋποθέσεις (δικαστική συμπαράσταση την τελευταία τουλάχιστον πενταετία), όπως άλλωστε ισχύει και στο συνταξιοδοτικό καθεστώς του ιδιωτικού τομέα. Από τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις του δημοσίου απουσιάζει επίσης διάταξη για τη συνταξιοδότηση των ορφανών ατόμων με αναπηρία και από τους δύο γονείς όπως ήδη ισχύει στον ιδιωτικό τομέα. Άλλος περιορισμός θέτει εκτός των ανωτέρω ευνοϊκών ρυθμίσεων τους παλαιούς ασφαλισμένους αναγκάζοντας γονείς ατόμων με βαριές αναπηρίες να συνταξιοδοτηθούν συμπληρώνοντας το 67ο έτος της ηλικίας τους.

Σύμφωνα με το αναθεωρημένο Σύνταγμα που ορίζει την αρχή της ισονομίας (παρ. 1 του άρθρου 4) και σε συνδυασμό με την παρ. 6 του άρθρου 21 του Συντάγματος, προτείνονται οι ακόλουθες διατάξεις:

• Να προβλεφθεί διάταξη μέσω της οποίας θα συμπεριληφθούν και τα αδέλφια - νόμιμοι κηδεμόνες ατόμων με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67% υπό την προϋπόθεση ότι έχουν την δικαστική συμπαράσταση των ατόμων με αναπηρία για τουλάχιστον μία πενταετία προς του χρόνου αίτησης της συνταξιοδότησής τους.

• Να προβλεφθεί διάταξη μέσω της οποίας θα επεκταθούν οι ρυθμίσεις του ιδιωτικού τομέα και στο δημόσιο τομέα, ούτως ώστε παιδιά ορφανά και από τους δύο γονείς που πάσχουν από νοητική αναπηρία ή αυτισμό ή σύνδρομο down, ή από πολλαπλές βαριές αναπηρίες, ή από βαριά κινητική αναπηρία, ή από χρόνιες ψυχικές διαταραχές που επιφέρουν μόνιμο ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω να δικαιούνται το σύνολο του ποσού της σύνταξης δημοσίου που πράγματι ελάμβανε ο θανών γονέας, ή προκειμένου περί ασφαλισμένου, το ποσό που δικαιούταν να λάβει ο θανών, υπό την προϋπόθεση ότι δεν εργάζονται ή δεν ασκούν κάποιο επάγγελμα ή δεν παίρνουν σύνταξη από δική τους εργασία.

• Να προβλεφθεί διάταξη μέσω της οποίας θα ορισθεί ότι τα ανωτέρω ισχύουν για παλαιούς και νέους ασφαλισμένους, δηλαδή ανεξαρτήτως χρόνου υπαγωγής τους στην ασφάλιση και του ημερολογιακού έτους κατά το οποίο θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

• Να προβλεφθεί διάταξη με την οποία θα καθορίζεται η αποδοχή των γνωματεύσεων αναπηρίας της ΑΣΥΕ για την χορήγηση οιοδήποτε κοινωνικών και οικονομικών παροχών από κάθε δημόσια αρχή.

Σημειώνεται ότι η ΑΣΥΕ όπως και η ΑΝΥΕ και η ΑΑΥΕ συνεχίζουν και λειτουργούν μετά την ίδρυση του ΚΕΠΑ (άρθρο 6 του ν. 3863/2010). Οι Υγειονομικές επιτροπές της ΑΣΥΕ πιστοποιούν και αξιολογούν το ποσοστό αναπηρίας σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νέου Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας (ΦΕΚ 1506/4.5.2012). Επομένως η ενιαία χρήση των γνωματεύσεων αναπηρίας της ΑΣΥΕ όπως ισχύει για τις γνωματεύσεις ΚΕΠΑ είναι μέτρο που θα διευκολύνει και θα ανακουφίσει τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους από πρόσθετη ταλαιπωρία.

Οι νέες οικονομικές εξελίξεις επιβάλλουν πλέον τη λήψη ισχυρών προστατευτικών μέτρων για τα άτομα με αναπηρία, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια της οικονομικής κρίσης έχουν συνεισφέρει υπέρμετρα και δυσανάλογα των πραγματικών δυνατοτήτων τους, επιβαρύνοντας περαιτέρω τη δεινή οικονομική τους θέση.

Η επιστολή επισυνάπτεται.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (137.48 KB)Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Για το «διάσημο» ΚΕΠΕΠ Λεχαινών…


Δελτίο Τύπου 17.11.2014

Αρ. Πρωτ.: 4577

Για άλλη μία φορά, ρεπορτάζ διεθνούς ΜΜΕ αναδεικνύει τις συνθήκες που επικρατούν στο ΚΕΠΕΠ Λεχαινών. Ως ελληνική κοινωνία, ας μη πέφτουμε συνεχώς από τα σύννεφα: δεν είναι το μοναδικό κέντρο τέτοιου τύπου και παρόμοιων συνθηκών και δεν είναι σημερινή η κατάσταση που βιώνουν τα άτομα που διαβιούν εκεί.

Η ΕΣΑμεΑ επανειλημμένα έχει αναδείξει και μιλήσει για τα Λεχαινά, όπως και για όλα τα κέντρα κλειστής περίθαλψης, δημόσια και ιδιωτικά. Με ελάχιστο προσωπικό, με τρόφιμους παιδιά και ενήλικες ξεχασμένους από Θεό και ανθρώπους.

Η ΕΣΑμεΑ και τα μέλη της στα ΔΣ των δομών έχουν επανειλημμένα ζητήσει από την Κυβέρνηση, την Εισαγγελία, τον Συνήγορο του Πολίτη, να διασφαλιστούν πρωτίστως τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων όσων διαβιούν σε κέντρα κλειστής περίθαλψης, να πραγματοποιούνται έλεγχοι και να προστατεύεται η ποιότητα ζωής τους. Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF) και η Human Rights Watch (HRW) επίσης έχουν καταγγείλει την κατάσταση http://www.hrw.org/fr/news/2011/06/14/open-letter-mr-loverdos-greek-minister-health

Ο τομέας της Πρόνοιας αποτελεί διαχρονικά το «φτωχό συγγενή». Ακόμα και σε ανθούσες για τη χώρα οικονομικά περιόδου, άτομα με νοητική αναπηρία, σύνδρομο down, αυτισμό, βαριές και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης είτε ήταν έγκλειστα σε δημόσια ψυχιατρεία και άθλιες συνθήκες διαβίωσης,
Η απογύμνωση των δομών πρόνοιας από εξειδικευμένο προσωπικό συντελείται σταδιακά και σε βάθος χρόνου. Πλέον, η οικονομική κρίση, για την οποία οι μόνοι που δεν ευθύνονται είναι τα άτομα με αναπηρία και τα άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες, έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω χειροτέρευση των συνθηκών.

Η ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των δομών και ενίσχυσής τους με επιστημονικό και εξειδικευμένο βοηθητικό προσωπικό είναι ζήτημα ζωής και προφανώς δεν θα πάψει να υφίσταται, όταν το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών χαθεί από τη δημοσιότητα. Η Ε.Σ.Α.μεΑ έχει θέσει πολλάκις το θέμα της σταδιακής κατάρρευσης των προνοιακών δομών της χώρας στα αρμόδια Υπουργεία και έχει καταθέσει τις προτάσεις της για την διευθέτησή του με πρώτη και κύρια την εξεύρεση οικονομικών πόρων για την ενίσχυση του τομέα της Πρόνοιας και την κατάργηση της αναλογίας 1 πρόσληψη ανά 5 αποχωρήσεις σε ότι αφορά στις προσλήψεις στους προνοιακούς φορείς.

Στο δια ταύτα, η διαμόρφωση νέων δομών προστατευμένης διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία κάτω από τον έλεγχο της τοπική κοινωνίας, για να μην διαιωνίζονται τα ιδρύματα - αποθήκες ψυχών, αποτελεί αίτημα του αναπηρικού κινήματος, δικαίωμα των ατόμων με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και υποχρέωση της Πολιτείας και της κοινωνίας, η οποία δεν μπορεί να καλύπτεται πίσω από ανέξοδες ευαισθησίες.

Πρέπει επιτέλους να δημιουργηθεί και να προχωρήσει ένα εθνικό πρόγραμμα από- ιδρυματοποίησης. Η κατάσταση που επικρατεί στα προγράμματα και στις υπηρεσίες που η ελληνική πολιτεία παρέχει στα άτομα με νοητική αναπηρία, σύνδρομο down, αυτισμό, βαριές και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης είναι ΝΤΡΟΠΙΑΣΤΙΚΗ, αλλά είναι και γνωστή, διαχρονικά κρυμμένη κάτω από το χαλί.

Παλαιότερες παρεμβάσεις της ΕΣΑμεΑ:

http://www.esamea.gr/our-actions/yyka/359-aneparkeis-politikes-gia-aytismo-nohtikh-anaphria-kai-syndromo-down-aitia-aparadektwn-synthhkwn-noshleias-stis-psyxiatrikes-klinikes

http://www.esamea.gr/our-actions/yyka/1409-protaseis-kai-theseis-tis-e-s-amea-epi-toy-n-s-anasygkrotisi-foreon-koinonikis-allileggyis-kentra-apokatastasis-anadiarthrosi-e-s-y-kai-alles-diataxeis

http://www.esamea.gr/our-actions/ypoik/1408-ithiki-kai-politiki-ypoxreosi-i-stirixi-kai-endynamosi-toy-pronoiakoy-tomea
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (137.99 KB).Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Συνέδριο για την Κοινωνική Προστασία - Πρόνοια και τα Άτομα με Αναπηρία, Αθήνα 24-25 Νοεμβρίου 2014 Στο πλαίσιο της 3ης Δεκέμβρη - Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία


Ανακοίνωση 17.11.2014

Η Ε.Σ.Α.μεΑ., στο πλαίσιο της 3ης Δεκέμβρη - Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, διοργανώνει Συνέδριο με θέμα: «Κοινωνική Προστασία - Πρόνοια και Άτομα με Αναπηρία: Υπό το πρίσμα της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία σε περίοδο οικονομικής κρίσης».

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 24 και 25 Νοεμβρίου 2014 στην Αθήνα στο ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL, αίθουσα ΟΛΥΜΠΙΑ. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα αναπτυχθούν θεματικές ενότητες όπως:

1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
2. ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ (ΔΗΜΟΣΙΟΣ, ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ) ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
3. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ
4. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ
5. ΑΠΟΪΔΡΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ - ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ
Το Συνέδριο έχει σκοπό την ανάδειξη σημαντικών θεμάτων στον χώρο της κοινωνικής προστασίας των ατόμων με αναπηρία, τα οποία έχουν προκύψει από τις αλλαγές σε θεσμικό, νομικό, κοινωνικό και, κυρίως, σε οικονομικό επίπεδο λόγω της οικονομικής κρίσης και των αλλαγών στη δημοσιονομική πολιτική.
Για όσους δεν καταφέρουν να παρευρεθούν θα υπάρχει ζωντανή αναμετάδοση και τις δύο ημέρες, μέσω της ιστοσελίδας www.esamea.gr
Με το πέρας του Συνεδρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Επισυνάπτονται το πρόγραμμα και η φόρμα συμμετοχής.
Η ανακοίνωση σε μορφή MS Word 2013 (135.12 KB)
Η φόρμα συμμετοχής σε μορφή MS Word 2013 (30.84 KB)
Το πρόγραμμα σε μορφή MS Word 2013 (122.87 KB)Διαβάστε περισσότερα...

Το Skype θα μπορεί να τρέξει από γνωστούς browsers


Δεν θα απαιτείται η εγκατάσταση του προγράμματος.

Εφικτή θα γίνει σύντομα η χρήση του Skype απευθείας από browser, δίχως να απαιτείται δηλαδή να κατεβάσουμε και να εγκαταστήσουμε το πρόγραμμα.

Προς το παρόν, η εφαρμογή για browser είναι σε μορφή beta και η χρήση γίνεται μόνο κατόπιν πρόσκλησης και για επιλεγμένους φυλλομετρητές. Ωστόσο, τα σχέδια της Microsoft, είναι η εφαρμογή να γίνει διαθέσιμη σε ολόκληρο τον κόσμο μέσα στους επόμενους μήνες.

Έτσι, οι χρήστες της δημοφιλούς εφαρμογής, όταν βρίσκονται σε υπολογιστή που δεν έχει εγκατεστημένο το πρόγραμμα, θα μπορούν να επισκέπτονται τη σελίδα Skype.com και να πραγματοποιούν είσοδο στο λογαριασμό τους, όπου θα μπορούν να στέλνουν άμεσα μηνύματα και να πραγματοποιούν κλήσεις με ήχο και βίντεο.

Για τους χρήστες Windows, η διαδικτυακή έκδοση της εφαρμογής, θα μπορεί να «τρέξει» σε Internet Explorer 10 ή μεταγενέστερο και τις νεότερες εκδόσεις του Chrome και Firefox. Από την άλλη, οι χρήστες Mac θα πρέπει να διαθέτουν τον Safari 6 ή μεταγενέστερη έκδοση.Διαβάστε περισσότερα...

Η κοπέλα που δεν ξέρει τι σημαίνει «οργασμός»


Δεν είχε ποτέ στη ζωή της.

Είναι οργισμένη και απογοητευμένη και αποφάσισε να αποκαλύψει το μυστικό που έκρυβε και τη βασάνιζε. Η Μέγκαν Γούρντ είναι μια όμορφη 19χρονη φοιτήτρια, η οποία δεν έχει καταφέρει να μάθει στην πράξη τι σημαίνει η λέξη «οργασμός».

Η Βρετανίδα αποφάσισε να πει για το πρόβλημα της σε μια ιστοσελίδα για φοιτητές στο Μπέρμιγχαμ. Η 19χρονη τόνισε ότι ποτέ στην ζωή της δεν είχε οργασμό, αν και έχει δοκιμάσει τα «πάντα». Επισκέφθηκε γιατρούς και προσπάθησε να λύσει το πρόβλημα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει τίποτα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να χαρεί τη σχέση της. «Φαντάζομαι δεν μπορείς να καταλάβεις τι χάνεις, όταν δεν το έχεις νιώσει ποτέ», λέει η ίδια.

Μάλιστα, η 19χρονη υποστηρίζει ότι προσπάθησε να χρησιμοποιήσει τέσσερα διαφορετικά είδη δονητών, προσπάθησε με τον σύντροφό της, αλλά δεν είχε κανένα αποτέλεσμα. Έτσι, τον περασμένο Μάρτιο επισκέφθηκε ειδικό επιστήμονα -θεραπευτή για το σεξ. Η κοπέλα πάσχει από μια δυσλειτουργία στο σεξ που παρουσιάζεται σε μία στις είκοσι γυναίκες και ονομάζεται «ανοργασμία», η οποία μεγεθύνεται και λόγω του άγχους, όπως αναφέρει. Εξήγησε και εκείνη, πως υπάρχουν πολλοί λόγοι που μια γυναίκα μπορεί να πάθει ανοργασμία και ποικίλουν από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Σύμφωνα με τον θεραπευτή της, η κοπέλα βάζει η ίδια εμπόδια με την σκέψη της και δεν μπορεί να φθάσει σε οργασμό, αλλά και η ίδια παραδέχεται ότι αισθάνεται πως «ένας τοίχος μέσα στο κεφάλι της, την εμποδίζει να χαρεί το σεξ». Παρόλα αυτά, δεν είδε καμιά βελτίωση, αν και έκανε οκτώ συνεδρίες με τον θεραπευτή και δηλώνει απελπισμένη, αφού ακόμα και οι μέθοδοι που αποδείχθηκαν αποτελεσματικές για άλλες γυναίκες, απέτυχαν σε εκείνη. Παράλληλα, εξήγησε ότι «αν και αρχικά ο θεραπευτής μου ήταν αισιόδοξος και πίστευε ότι δεν ανήκω στην κατηγορία όπου μια στις 20 γυναίκες δε μπορούν να καταλάβουν τι εστί κορύφωση, φαίνεται τελικά ότι ανήκω».

Έτσι, η Μέγκαν εγκατέλειψε τις συνεδρίες λέγοντας «είμαι μια αποτυχία» και αναφέρει ότι μέχρι σήμερα νόμιζε πως το σεξ είναι «ένα παγωτό και ο οργασμός είναι το κερασάκι στην κορυφή του», τώρα όμως αντιλαμβάνεται, μετά τις ανεπιτυχείς προσπάθειές της, ότι «ο οργασμός είναι το παγωτό και το κερασάκι είναι όλα τα υπόλοιπα στο σεξ»!

Μέσα στην απελπισία της λοιπόν, αποφάσισε να δώσει άλλη μια ευκαιρία στον εαυτό της, αλλά και στον θεραπευτή της και θα τον επισκεφθεί για μία ακόμη αλλά τελευταία φορά, καθώς θέλει όσο τίποτε άλλο να ξεπεράσει το πρόβλημα της, εξηγώντας ότι η σχέση της υφίσταται μεγάλη πίεση εξαιτίας της απουσίας οργασμού εκ μέρους της.

Η συμπαράσταση από τις φίλες της δεν αρκεί στη Μέγκαν (η 2η από αριστερά) για να την κάνει να νιώσει καλύτερα.Διαβάστε περισσότερα...

Διακόσιοι εκπαιδευτικοί στην ανεργία


Το πρόγραμμα «Διάπολις» ολοκληρώθηκε στις 31 Οκτωβρίου.

Την παράταση του Προγράμματος «Διάπολις» ζητά η Ένωση Εκπαιδευτικών της Ελληνικής ως Δεύτερης Ξένης Γλώσσας με επιστολή που κατατέθηκε ως αναφορά στη Βουλή.

Η Ένωση επισημαίνει ότι χιλιάδες δίγλωσσα παιδιά σ’ όλη την επικράτεια, μετανάστες, παλιννοστούντες πρώτης και δεύτερης γενιάς, μένουν χωρίς υποστήριξη στο γλωσσικό μάθημα, ενώ ταυτόχρονα οδηγούνται στην ανεργία εκατοντάδες εκπαιδευτικοί.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί του προγράμματος δεν μπορούν να διεκδικήσουν κανέναν βασικό εργασιακό δικαίωμα, μιας και εργάζονται με μπλοκάκι και χωρίς να προσμετράται η προϋπηρεσία τους. «Εργασιακό μοντέλο από το μέλλον, το οποίο όμως εφαρμόζεται και λειτουργεί αποτελεσματικά από το Υπουργείο Παιδείας.

Το πρόγραμμα «Διάπολις: Εκπαίδευση Αλλοδαπών και Παλιννοστούντων μαθητών» υλοποιείται από το ΑΠΘ και συγχρηματοδοτείται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. Υλοποιείται σε σχολεία όλης της επικράτειας και σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες. Απασχολούνται κυρίως απόφοιτοι των τμημάτων Φιλοσοφικών Σχολών και Παιδαγωγικών Τμημάτων.

Οι εργαζόμενες και εργαζόμενοι επιλέγονται με διαφανή κριτήρια, τα οποία ορίζει το ΑΠΘ και έχουν να κάνουν με την κατοχή διδακτορικού ή μεταπτυχιακού τίτλου, την προϋπηρεσία, την επιμόρφωση στο αντικείμενο της ελληνικής ως δεύτερη ξένης γλώσσας.

Οι εκπαιδευτικοί θεωρούν ότι θα ήταν ιδιαίτερα ευνοϊκό για μαθητές και εκπαιδευτικούς η παράταση του προγράμματος και για το επόμενο σχολικό έτος. Αυτό δεν αποτελεί βέβαια μόνιμη λύση αλλά: Δεν αφήνει τις σχολικές μονάδες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα χωρίς υποστήριξη για τους αλλόγλωσσους μαθητές και δεν στέλνει στην ανεργία περίπου 200 εκπαιδευτικούς που εργάζονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα

«Θεωρούμε πολύ σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας τη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης ξένης γλώσσας από εξειδικευμένους εκπαιδευτικούς σε μόνιμη και σταθερή βάση, σε όλα τα σχολεία με υψηλό ποσοστό αλλόγλωσσων μαθητών/τριων» αναφέρεται μεταξύ των άλλων στην ανακοίνωση.

Στην πιο πάνω επιστολή, που κατέθεσε ως αναφορά ο Βουλευτής ΝΔ. κ.Σκρέκας, απάντησε ο Υπουργός Παιδείας δηλώνοντας ότι το Πρόγραμμα «Διάπολις» είναι πληροφοριακό σύστημα που έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης ΕΠ Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας, Πράξης με τίτλο «Εκπαίδευση αλλοδαπών και παλιννοστούντων μαθητών». Το ανωτέρω πρόγραμμα ολοκλήρωσε τις δράσεις του στις 31/10/2014.

Αναφορικά με τη λειτουργία των Τάξεων Υποδοχής και τη γλωσσική υποστήριξη των μαθητών, η προαναφερόμενη υπηρεσία του ΥΠΑΙΘ έχει εκδώσει την Πρόσκληση με πόρους από το νέο ΕΣΠΑ.Διαβάστε περισσότερα...

Το κρούσμα γρίπης των πτηνών δεν οφείλεται στον H5N1


Σφάζουν τα πουλερικά για προληπτικούς λόγους.

Το κρούσμα γρίπης των πτηνών που εντοπίσθηκε σε αγρόκτημα της βόρειας Αγγλίας δεν οφείλεται στο θανατηφόρο στέλεχος της γρίπης H5N1, ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση, καθώς οι αρμόδιες αρχές έχουν ήδη αρχίσει τη σφαγή χιλιάδων πουλερικών.

Η ανακοίνωση γίνεται μία ημέρα αφού οι αρχές της Ολλανδίας ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν κρούσματα γρίπης των πτηνών του στελέχους H5N8 σε αγρόκτημα της κεντρικής Ολλανδίας, αν και δεν είναι σαφές εάν οι δύο αυτές περιπτώσεις συνδέονται μεταξύ τους.

Ο επικεφαλής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών της Βρετανίας Νάιτζελ Γκίμπενς δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ότι, αν και το στέλεχος της γρίπης των πτηνών στη βόρεια Αγγλίας προκαλεί σοβαρή ασθένεια στα πουλερικά, δεν συνιστά κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Η Υπηρεσία Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι έχει ορίσει ζώνη απαγόρευσης γύρω από το αγρόκτημα του Γιορκσάιρ και έχει αρχίσει η σφαγή των πουλερικών για να προληφθεί η μετάδοση της νόσου. Ωστόσο, θα χρειασθεί μέρες για να ταυτοποιηθεί το ακριβές στέλεχος του ιού.

Χθες, οι αρμόδιες ολλανδικές αρχές ανακοίνωσαν ότι άρχισε η σφαγή 150.000 πουλερικών στο αγρόκτημα όπου εντοπίσθηκε το κρούσμα της γρίπης των πτηνών. Ο H5N8 δεν έχει ποτέ εντοπισθεί στον άνθρωπο.Διαβάστε περισσότερα...

Ψαροντουφεκάς αλίευσε δηλητηριώδες λαγόψαρο


Μπορεί να επιφέρει ακόμα και θάνατο!

Για ψάρεμα πήγε ένας νεαρός στην παραλία Τσούτσουρος στον Ηράκλειο της Κρήτης… και η λεία του ήταν διαφορετική από τα συνηθισμένα.Ο ψαροντουφεκάς, σύμφωνα με το candianews, ψάρεψε ένα «λαγόψαρο», ένα μεγάλο και ιδιαίτερα επικίνδυνο ψάρι, το οποίο αν φαγωθεί χωρίς να έχουν αφαιρεθεί προσεκτικά τα δηλητηριώδη μέρη του, μπορεί να προκαλέσει μέχρι και το θάνατο.

Το συγκεκριμένο ψάρι, Lagocephalus sceleratus της οικογένειας Tetraodontidae, έχει κάνει την εμφάνιση του σε Λιβυκό και Αιγαίο τα τελευταία χρόνια λόγω της κλιματικής αλλαγής και προέρχεται από την Ερυθρά Θάλασσα.

Οι τοξίνες σε διάφορα μέρη του σώματός του (π.χ. εντόσθια, δέρμα), σε περίπτωση που δεν αφαιρεθούν πριν το μαγείρεμα, μπορεί να επιφέρουν αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση και ακόμη και θάνατο.Διαβάστε περισσότερα...

Νέες προσλήψεις αναπληρωτών


Αφορούν το πρόγραμμα της Παράλληλης Στήριξης.

Προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, που αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αναμένονται σήμερα. Οι προσλήψεις που θα πραγματοποιηθούν αφορούν εκπαιδευτικούς ΠΕ70-ΠΕ70.50 για το πρόγραμμα της Παράλληλης Στήριξης.

Θυμίζουμε ότι ο αιρετός στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ) κ. Δημήτρης Μπράτης, μέσα από την προσωπική του ιστοσελίδα, έχει παρουσιάσει την κατανομή των 376 θέσεων και απ’ ότι φαίνεται είναι όλα έτοιμα για τις προσλήψεις που αναμένονται από μέρα σε μέρα.Διαβάστε περισσότερα...

Τον έσπρωξε στις ράγες την ώρα που περίμενε το μετρό


Οι αρχές δίνουν 2.000 δολάρια για όποιον δώσει πληροφορίες για τον δράστη.

Ένας 61χρονος άνδρας έχασε τη ζωή του χθες στη Νέα Υόρκη όταν άγνωστος τον έσπρωξε στις ράγες κατά την άφιξη συρμού του μετρό, ανακοίνωσε η αστυνομία που έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τον ύποπτο.

Το δράμα εκτυλίχθηκε στο Μπρονξ, την ώρα που το θύμα περίμενε το μετρό D στη στάση της 167ης οδού με τη σύζυγό του για να μεταβούν στην Τσάιναταουν στο Μανχάταν. O άγνωστος έσπρωξε τον 61χρονο Ουάι Κουέν Κουόκ στις ράγες, ενώ το μετρό έφθανε στη στάση λίγο πριν από τις 9.00 μπροστά στα έντρομα μάτια της γυναίκας του. Οι δύο άνδρες δεν γνωρίζονταν και δεν είχε υπάρξει διαπληκτισμός μεταξύ τους.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τον δράστη της δολοφονίας ο οποίος στη συνέχεια επιβιβάστηκε σε λεωφορείο και απομακρύνθηκε από το σημείο. Στο βίντεο διακρίνεται ένας άνδρας που φορά σκούρο πανωφόρι να κατεβαίνει από λεωφορείο και να καπνίζει τσιγάρο στο πεζοδρόμιο. Οι αρχές δίνουν 2.000 δολάρια για κάθε πληροφορία που θα βοηθήσει στην πρόοδο της έρευνας.Κάθε χρόνο δεκάδες άνθρωποι σκοτώνονται στο μετρό της Νέας Υόρκης, αλλά είναι η πρώτη φορά από τον Δεκέμβριο του 2012 που άνθρωπος σπρώχνεται από την αποβάθρα, πέφτει στις ράγες και σκοτώνεται. Τον Δεκέμβριο του 2012 δύο άνθρωποι είχαν σκοτωθεί, αφού είχαν σπρωχθεί στις ράγες.

Ινδός μετανάστης είχε σπρώξει και ρίξει στις ράγες γυναίκα στις 28 Δεκεμβρίου στη συνοικία Κουίνς και στις 3 Δεκεμβρίου ένας άνδρας είχε σπρωχθεί από αποβάθρα στο Μανχάταν, ύστερα από διαπληκτισμό με έναν άστεγο. Τότε η εφημερίδα New York Post είχε προκαλέσει σκάνδαλο δημοσιεύοντας στην πρώτη της σελίδα την φωτογραφία του άνδρα αυτού να κρέμεται από την αποβάθρα, ενώ το μετρό εισερχόταν στο σταθμό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αντιδράσεις για το άνοιγμα των πινάκων αναπληρωτών


Σύλλογος φιλολόγων καλεί σε δικαστική προσφυγή κατά του υπ. Παιδείας.

Κάλεσμα σε αναπληρωτές απευθύνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αναπληρωτών Φιλολόγων για συμμετοχή σε δικαστική προσφυγή κατά του ανοίγματος των πινάκων κατά παράβαση του νόμου 3848/2010.

Ο ΠΑΣΑΦ ζητά την εφαρμογή της μοριοδότησης του 3848 ή τη συνέχιση της μεταβατικής περιόδου μέχρι τη διενέργεια του επόμενου ΑΣΕΠ. «Επειδή η περίοδος για τα εργασιακά μας ζητήματα λόγω των νομικών επιλογών και πρακτικών του υπουργείου είναι εξαιρετικά κρίσιμη και η θέση μας στον πίνακα αναπληρωτών πιο επισφαλής από ποτέ, καλούμε όλους τους συναδέλφους αναπληρωτές φιλολόγους που πιστεύουν ότι θίγονται από το άνοιγμα των πινάκων κατά παράβαση του ν. 3848/2010 να συμμετέχουν στη δικαστική προσφυγή με στόχο να μπλοκάρουμε τη ρύθμιση» αναφέρεται στο κείμενο κάλεσμα.

Ο ΠΑΣΑΦ μετά από επικοινωνία με δικηγόρο κ. Θεοδωράτο Hλία παρουσιάζει και τη νομική οδό που πρέπει να ακολουθηθεί η οποία έχει ως εξής:

Γίνεται μία αίτηση προς το υπουργείο με την οποία ζητείται να απαντήσει το υπουργείο για τον τρόπο ανοίγματος των πινάκων αναπληρωτών. Μόλις δοθεί η απάντηση γίνεται δικαστική προσφυγή εναντίον αυτής.

Το κόστος της αίτησης είναι 850 ευρώ. Βασική αρχή της δικονομίας είναι ότι η αίτηση πρέπει να γίνεται από ομοίους - μόνο από τους φιλολόγους- και τους άμεσα θιγόμενους, ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα.

Ο ΠΑΣΑΦ καλεί όμως και τους εκπαιδευτικούς άλλων ειδικοτήτων να εκδηλώσουν ενδιαφέρον, καθότι μία δικαστική απόφαση που θα δικαιώσει τους εκπαιδευτικούς προφανώς θα ισχύσει και για τις υπόλοιπες ειδικότητες της δευτεροβάθμιας.

Το κόστος συμμετοχής ατομικά ανέρχεται στο ποσό των 20 ευρώ. Σε περίπτωση που ξεπεραστεί το ποσό των 850 ευρώ τα χρήματα θα διατεθούν για την επόμενη κίνηση που θα είναι η δικαστική προσφυγή.Διαβάστε περισσότερα...