Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Γυναικείο προφυλακτικό υπόσχεται εκτός από ασφάλεια και... οργασμό


Σε σχήμα καρδιάς με μηχανισμό δόνησης...

Οι προδιαγραφές του, σύμφωνα με σχεδιαστές και κατασκευαστές, ξεπερνούν κάθε γυναικεία προσδοκία και υπόσχονται εκτός από προστασία από απρόσμενες εγκυμοσύνες και σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και αμέριστη ερωτική ολοκλήρωση σε κάθε σεξουαλική συνεύρεση... Ο λόγος για το νέο γυναικείο προφυλακτικό, αμερικανικής προέλευσης, η διάθεσή του οποίου στην αγορά αναμένεται να προκαλέσει... καταναλωτικό οργασμό!

Η ονομασία του είναι VA w.o.w και όπως ανακοινώνει η κατασκευάστρια εταιρεία, Ixu, σε σχετικές δοκιμές που έγιναν σε δείγμα 50 γυναικών, η επιτυχία ήταν 100%, αφού είχαν οργασμό και οι 50, βέβαια μετά την τέταρτη φορά που το χρησιμοποίησαν. Η διαφορά του σε σχέση με ότι έχει μέχρι στιγμής κυκλοφορήσει έγκειται στο σχήμα στη βάση του που μοιάζει με καρδιά. Μέσα στην καρδιά υπάρχει ένας μικρός μηχανισμός ο οποίος δονείται κατά τη διάρκεια της πράξης και προκαλεί ερεθισμό των έξω γυναικείων γεννητικών οργάνων της.



Όπως διευκρινίζουν μάλιστα οι κατασκευαστές του η γυναίκα μπορεί να το φορέσει μέχρι και 8 ώρες πριν από την χρήση, δηλαδή την επαφή. Φυσικά με τη χρήση του δεν απαιτείται και η ταυτόχρονη χρήση προφυλακτικού από τον άνδρα. Στις βλέψεις μάλιστα της εταιρείας, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου τύπου, είναι τα εξελιγμένα τεχνολογικά προφυλακτικά τα οποία θα συνδέονται με smartphones και θα ελέγχονται με ένα απλό touch screen..

Στην μακρά ιστορία της προφύλαξης αξίζει να σημειώσουμε πως το πρώτο γυναικείο προφυλακτικό δημιουργήθηκε πριν από 20 χρόνια με την ονομασία femaledom, ένας συνδυασμός των αγγλικών λέξεων female και condom…Οι πρώτες κριτικές δε, ήταν απογοητευτικές, αφού πολλές γυναίκες παρομοίασαν την συνουσία φορώντας με το σεξ με πλαστική σακούλα...



Διαβάστε περισσότερα...

Ήρθε η άνοιξη, καιρός για… σεξ στο πάρκο!


Το ζευγάρι δεν κρατιόταν...

Γενική ευφορία επικρατεί στη Βρετανία καθώς ο υδράργυρος ανεβαίνει σηματοδοτώντας τον ερχομό της άνοιξης. Ο κόσμος ξεχύθηκε στα πάρκα να απολαύσει την ευχάριστη θερμοκρασία και τις ευεργετικές ακτίνες του ήλιου.

Ένα ζευγάρι στο Three Bridges του Sussex ζεστάθηκε όμως… λίγο παραπάνω από τους υπόλοιπους. Χωρίς να υπολογίζει το ότι βρισκόταν σε κοινή θέα, το ζευγάρι δεν μπόρεσε να κρατηθεί και μοιράστηκε με τους «πολλούς» παριστάμενους μια πολύ προσωπική στιγμή…

Τη φωτογραφία δημοσιεύει η εφημερίδα Mirror




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προς εκταφή οι σοροί νεκρών του Περλ Χάρμπορ


Στόχος να γίνει η αναγνώριση των στρατιωτών και να κηδευτούν.

Οι σοροί περίπου τετρακοσίων Αμερικανών στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους στο Περλ Χάρμπορ θα εκταφούν προκειμένου να αναγνωριστούν και να γίνουν ατομικές κηδείες, όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας.

Πρόκειται για άνδρες που επέβαιναν στο πολεμικό πλοίο «Oklahoma» όταν αυτό τορπιλίστηκε από την Ιαπωνία το 1941.

Οι σοροί είχαν ταφεί ομαδικά στη Χαβάη και μετά την εκταφή θα γίνει προσπάθεια αναγνώρισής τους με τη χρήση των πλέον εξελιγμένων ιατροδικαστικών και γενετικών μεθόδων.

Το «Oklahoma» ήταν ένα από τα πολλά πολεμικά πλοία που μπήκαν στο στόχαστρο των ιαπωνικών υποβρυχίων και αεροσκαφών στην επίθεση της 7ης Δεκεμβρίου του 1941. Περισσότεροι από 2.400 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με το BBC, έχουν μέχρι στιγμής αναγνωριστεί οι σοροί μόνο των 35 ναυτών από τους συνολικά 429 που επέβαιναν στο «Oklahoma». Οι υπόλοιπες σοροί τάφηκαν με την ένδειξη «άγνωστος» σε εθνικό κοιμητήριο στο νησί του Ειρηνικού.

Όπως είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press ο Tom Gray, η οικογένειά του περίμενε για περισσότερα από 70 χρόνια για να κάνει την κανονική κηδεία του ξαδέλφου του Edwin Hopkins που σκοτώθηκε πάνω στο πολεμικό πλοίο.

Παρότι αποτελεί τιμή για τον ξάδελφό του που κηδεύτηκε σε εθνικό κοιμητήριο, όπως λέει ο Gray, «νιώθω πως δεν είναι σωστό για ένα αγόρι που δίνει τη ζωή του στα 19 του χρόνια να καταλήγει σε έναν ομαδικό τάφο ως ‘άγνωστος’», προσθέτει.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέος τρόπος δήλωσης κατάστασης στο Facebook


Στο slidebar status, θα «μαρτυρά» μέσω εικονιδίων τι κάνουν οι φίλοι μας κάθε στιγμή.

Ένα νέο τρόπο για να δηλώνουν οι χρήστες του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου την κατάστασή τους, ετοιμάζεται να παρουσιάσει τo Facebook, ώστε να είναι εμφανής η ασχολία του καθενός και το κατά πόσο βρίσκεται ενεργός μπροστά από την οθόνη.

Το νέο slidebar status, έτσι θα ονομάζεται ο τρόπος παρουσίασης του news feed, με το οποίο ο αμερικανικός κολοσσός έχει ξεκινήσει ήδη από την Τετάρτη να πειραματίζεται, θα προσφέρει την δυνατότητα στο χρήστη εκτός από το να βλέπει με ένα swipe προς τα δεξιά τη λίστα με τις επαφές του να μαθαίνει και τι ακριβώς κάνει ο καθένας, αφού δίπλα σε κάθε επαφή θα υπάρχει ένα κατανοητό εικονίδιο για την κατάσταση της την δεδομένη στιγμή.



Τα μικρά αυτά μηνύματα κατάστασης θα είναι ενεργά για 12 ώρες, ή όποτε επιλέγει να αλλάξει την κατάσταση ο ίδιος ο χρήστης, ενώ ο ίδιος μπορεί να καθορίσει το ποιοι θα είναι εκείνοι οι χρήστες που θα μπορούν να δουν την κοινοποίηση της κατάστασής του με αυτόν τον τρόπο. Επίσης οι χρήστες θα μπορούν να επιλέγουν τους πιο κοντινούς διαδικτυακούς φίλους τους ώστε να ενημερώνονται για όποια ανανέωση δραστηριότητας πραγματοποιούν στο προφίλ τους.

Η default ρύθμιση θα είναι να μπορούν όλοι να δουν τις κοινοποιήσεις κατάστασης, με τον χρήστη να επεμβαίνει όταν το επιθυμεί. Η λειτουργία αυτή είναι σε δοκιμαστικό στάδιο και δεν είναι ακόμα σαφές το πότε θα δοθεί στο κοινό του Facebook.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιες περιοχές της Ελλάδας προτιμούν το... one night stand


Έρευνα χαρτογραφεί τις περιφέρειες όπου οι Ελληνίδες λένε ναι στη σχέση μιας βραδιάς.

Εφαρμογές για κινητά, έρευνες για τις προτιμήσεις του καθενός, ιστοσελίδες που προωθούν τις γνωριμίες και πολλά άλλα είναι μερικά από όσα αποδεικνύουν πως το αλατοπίπερο της ζωής πρέπει να χαρακτηρίζεται ερωτικό και το θέμα του συντρόφου και του σεξ απασχολεί...Μέσα στα ποικίλα δεδομένα που έχουν μέχρι στιγμής προκύψει, μια πρόσφατη έρευνα έρχεται να μας διαφωτίσει και ως προς το ποιες περιοχές στην Ελλάδα προτιμούν τη σχέση μιας βραδιάς από τις μακροχρόνιες δεσμεύσεις.

Προσπαθώντας να αναδείξει λοιπόν τις προτιμήσεις των χρηστών του σε ό, τι αφορά το σεξ, το Blindchat.gr - site γνωριμιών και κοινωνικής δικτύωσης, έθεσε μια σειρά ερωτήσεων στους χρήστες του. Οι υπεύθυνοι ανέλυσαν τις απαντήσεις του ερωτηματολογίου και κατέληξαν σε έναν χάρτη της Ελλάδας με τις... προτιμήσεις των γυναικών αναφορικά με την ιδανική σχέση.

Με βάση τις απαντήσεις έφτιαξαν έναν χάρτη στον οποίο φαίνεται το ποσοστό των γυναικών που θα προτιμούσε μια σχέση της μιας βραδιάς, αντί για μια μακροχρόνια σχέση ανά περιφέρεια.

Η ερώτηση κλειδί που έδωσε τις απαντήσεις για το χάρτη ήταν «πόσο θα ήθελες να διαρκέσει η επόμενη σχέση σου» και οι δυνατές απαντήσεις ήταν : μία βραδιά, μερικούς μήνες, μερικά χρόνια και για πάντα.

Ο μέσος όρος πανελλαδικά των γυναικών που θα προτιμούσαν το one night stand είναι θα έλεγε κανείς χαμηλός, αφού φτάνει το 18,3%. Οι άντρες από την άλλη, προκρίνουν το σεξ της μιας φοράς σε ποσοστό 25,8%.

Όσο για την κατανομή τους σε περιφέρειες φαίνεται ότι στη Δυτική Μακεδονία και την Ήπειρο οι γυναίκες δεν πιστεύουν πάρα πολύ στους αιώνιους έρωτες με τα ποσοστά των γυναικών που θέλουν η επόμενη σχέση του να κρατήσει για πάντα να είναι κάτω από 1%. Ο αντίστοιχος μέσος όρος στην επαρχία είναι 29.11%. Από την άλλη στην Κρήτη, την Κεντρική Μακεδονία και την Αττική το ποσοστό των γυναικών που θέλουν η επόμενη σχέση του να είναι και παντοτινή είναι πάνω από 30% (Κρήτης: 37.84%, Κ. Μακεδονία: 30.10%, Αττική: 30.53%).

Από αντρικής πλευράς, στη Στερεά Ελλάδα μόνο το 5,29% είπε πως θέλει σχέση για μια ζωή με τους περισσότερους να αναζητούν σχέση μερικών μηνών (45,67%). Η επόμενοι λιγότερο ρομαντικοί στην Ελλάδα είναι οι άντρες της Δυτικής Μακεδονίας από τους οποίους μόνο το 16,05% επιθυμεί η επόμενη σύντροφός τους να είναι μαζί τους για πάντα. Όλα τα άλλα γεωγραφικά διαμερίσματα κινούνται σε ποσοστά 23-26% με ένα εντυπωσιακό στοιχείο να είναι η σύγκρισή τους με την Κύπρο όπου οι άντρες φαίνεται να θέλουν κάτι σταθερό. Περίπου 1 στους 3 από αυτούς θέλει μία σχέση για πάντα!

Κι αν σαν πανελλαδικό ποσοστό δεν παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, το πράγμα αλλάζει αν εξετάσει κανείς κάθε περιφέρεια της Ελλάδας ξεχωριστά. Τα σκήπτρα εδώ κρατάει η Δυτική Μακεδονία όπου εκείνοι που έχουν αποτάξει τη σκέψη του αιώνιου έρωτα είναι 2 στους 5, άντρες και γυναίκες. Μάλιστα, η Δυτική Μακεδονία είναι η Περιφέρεια με το μεγαλύτερο ποσοστό (40%) αλλά και τη μικρότερη διαφορά με ανάμεσα στα δύο φύλα, μόλις 0.87%.

Ακολουθούν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και αυτή της Ηπείρου με 34,18% και 33,19% αντίστοιχα. Οι δύο αυτές περιφέρειες έχουν και την ιδιαιτερότητα ότι είναι οι μόνες στις οποίες οι γυναίκες που θέλουν σχέση μιας βραδιάς είναι περισσότερες από τους άντρες.

Στο άλλο άκρο, όπου το one night stand συγκεντρώνει τα μικρότερα ποσοστά προτιμήσεων συναντάμε την Κρήτη με 9,61% στις γυναίκες, με την Ανατολή Μακεδονία και Θράκη να ακολουθεί με 14%, την Στερεά Ελλάδα με 14,48% και τη Κεντρική Μακεδονία με 15,53%. Η Κρήτη είναι και η Περιφέρεια που έχει τη μεγαλύτερη διαφορά ανάμεσα στα δύο φύλα που φτάνει το 14,41% με την αμέσως επόμενη μεγαλύτερη διαφορά να είναι στην Κεντρική Μακεδονία, 10,55%.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ογκώδης η πορεία των επιζώντων στο Άουσβιτς - Μπίρκεναου


Χιλιάδες άνθρωποι στην εκδήλωση μνήμης των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Πολλές χιλιάδες νεαροί Εβραίοι από το Ισραήλ και άλλες χώρες, συνοδευόμενοι από νεαρούς Πολωνούς, συμμετείχαν σήμερα στην ετήσια Πορεία των Επιζώντων προς τιμήν των θυμάτων του Ολοκαυτώματος στο πρώην στρατόπεδο συγκέντρωσης των ναζί Άουσβιτς-Μπίρκεναου στην Πολωνία.

Αυτό το στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου ένα εκατομμύριο Εβραίοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου από τους ναζί, θεωρείται σύμβολο του Ολοκαυτώματος.

«Μην πιστεύετε στη μαγική συνταγή του “Ποτέ ξανά”, έχει ήδη ξανασυμβεί. Σκεφτείτε τη Βοσνία, το Σουδάν, τη Ρουάντα. Με διαφορετικούς τρόπους, σε διαφορετικούς λαούς, όμως έχει συμβεί», δήλωσε ο Ζίγκμουντ Ρόλατ, επιζών του Ολοκαυτώματος στην ομιλία του προς τους συμμετέχοντες στην 24η Πορεία.

«Το Σόα (Ολοκαύτωμα) παραμένει μοναδικό με την έννοια ότι δεν είχε υπάρξει προηγούμενο. Όλες οι γενοκτονίες είναι τραγικές με τον τρόπο τους και η διατήρηση της μνήμης είναι το πρώτο βήμα για να αποφύγουμε να επαναληφθούν», πρόσθεσε.

Όπως κάθε χρόνο, οι συμμετέχοντες στην πορεία πέρασαν υπό τον ήχο του σόφαρ, του πνευστού μουσικού οργάνου που χρησιμοποιούν οι Εβραίοι στις τελετές τους, την πύλη του Άουσβιτς με την επιγραφή «Η εργασία απελευθερώνει».

Στη συνέχεια διέσχισαν πεζή τον δρόμο από το Άουσβιτς προς το Μπιρκενάου, το κύριο μέρος εξόντωσης των εβραίων, που βρίσκεται 3 χιλιόμετρα μακριά για να παραστούν στην τελετή μνήμης.

«Μεγάλωσα διαβάζοντας για αυτό το μέρος, μαθαίνοντας για αυτό το μέρος, όμως τίποτε δεν σε προετοιμάζει για την πραγματικότητα εδώ. Είναι το κέντρο του απόλυτου κακού», δήλωσε ο 36χρονος Ντάνιελ Σόλομον που ήρθε από το Λονδίνο.

Σύμφωνα με τον Ιβάν Γκαμπόρ, 82 ετών και επιζώντα του Ολοκαυτώματος με καταγωγή από την Ουγγαρία, οι νεαροί που ήρθαν σήμερα στο Άουσβιτς «δεν κατανοούν ακόμη τι είναι αυτό το μέρος, όμως θα το καταλάβουν με τον καιρό. Θα επιστρέψουν σπίτι τους, θα έχουν χρόνο να σκεφτούν και τότε θα καταλάβουν πολύ καλύτερα το μέρος αυτό».

Από το 1940 και ως τις αρχές του 1945 η ναζιστική Γερμανία εξόντωσε στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου περίπου 1,1 εκατομμύριο ανθρώπους, εκ των οποίων ένα εκατομμύριο Εβραίους από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Στο στρατόπεδο αυτό, που κατασκευάστηκε στα περίχωρα της πολωνικής πόλης Οσβιέτσιμ, βρήκαν επίσης τον θάνατο περίπου 80.000 μη Εβραίοι Πολωνοί , 25.000 Ρομά και 20.000 σοβιετικοί στρατιώτες.

Οι κρατούμενοι απελευθερώθηκαν από τον Κόκκινο Στρατό τον Ιανουάριο του 1945.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ιδρύεται η Εθνική Αναπτυξιακή Τράπεζα


Τον σχεδιασμό ενέκρινε το κυβερνητικό συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής.

Το σχεδιασμό για την ίδρυση Εθνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, ενέκρινε σε συνεδρίασή του το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥ.Σ.ΟΙ.Π.)

Όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γιάννη Δραγασάκη, «σύμφωνα με την εισήγηση, στην Αναπτυξιακή Τράπεζα θα ενταχθούν το Τ.Π. & Δανείων, το Ε.Τ.Ε.ΑΝ., ενδεχομένως δε και άλλοι κυβερνητικοί φορείς με χρηματοδοτικές λειτουργίες».

Εξάλλου με ευθύνη της Ομάδας Χρηματοπιστωτικού Τομέα του γραφείου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, το σχέδιο θα τεθεί σύντομα σε δημόσια διαβούλευση, στο πλαίσιο της οποίας κάθε ενδιαφερόμενος θα έχει τη δυνατότητα να καταθέσει απόψεις και προτάσεις με σκοπό την επίτευξη του βέλτιστου δυνατού αποτελέσματος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρουσίασε 20 δράσεις αντεγκληματικής πολιτικής ο Γ. Πανούσης


Για τις αρχές και τους στόχους της αντεγκληματικής πολιτικής μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, ο οποίος παρουσίασε 20 δράσεις του υπουργείου.

«Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντά μου επιδίωξα την τακτική και συνεχή ενημέρωση των Μ.Μ.Ε. και της κοινής γνώμης για τις δράσεις και τους στόχους του Υπουργείου στα ζητήματα αντεγκληματικής πολιτικής, όπως έγινε και με τις προηγούμενες ανακοινώσεις μου την 03, 10, και 17 Μαρτίου. Θεωρώ ότι η ενημέρωση αυτή είναι απαραίτητη για την ποιοτικότερη λειτουργία της Δημοκρατίας.

Στο Υπουργείο προχωρήσαμε σε δράσεις, που υπηρετούν το στόχο μιας συμμετοχικής αντεγκληματικής πολιτικής, η οποία στηρίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και διαρκή επικοινωνία μεταξύ της Αστυνομίας και των πολιτών.

Ειδικότερα, οι δράσεις είναι οι ακόλουθες:

1. Κινητές Αστυνομικές Μονάδες
Εκπονήθηκε και τίθεται άμεσα σε εφαρμογή ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο, με το οποίο θα τεθούν σε πιλοτική λειτουργία τέσσερα (4) οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας, ως Κινητές Αστυνομικές Μονάδες, στην Αρκαδία, την Εύβοια, τα Ιωάννινα και τις Σέρρες. Οι Μονάδες αυτές θα μεταβαίνουν σε προγραμματισμένο χρόνο, σε απομακρυσμένες περιοχές και με τον διαθέσιμο τεχνολογικό τους εξοπλισμό θα είναι σε θέση να παρέχουν επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες.

2. Σχέδιο Προγραμματικής Συμφωνίας με Περιφέρεια Αττικής
Εκπονήθηκε Σχέδιο Προγραμματικής Συμφωνίας του Υπουργείου μας με την Περιφέρεια Αττικής. Το Σχέδιο προωθεί τη συνεργασία σε δύο βασικούς άξονες δράσης: α) στην ασφάλεια και στην προστασία των πολιτών, των εγκαταστάσεων και των δράσεων της Περιφέρειας και β) στην πολιτική προστασία και στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Η χρονική διάρκεια της Προγραμματικής Συμφωνίας είναι 4 έτη. Ανατέθηκε στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) και στις αρμόδιες Υπηρεσίες της Περιφέρειας, ο από κοινού προγραμματισμός, σχεδιασμός και υλοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτούμενων δράσεων.

3. Εκπονήθηκε σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Αστυνόμευσης για το κέντρο της Αθήνας.

4. Εκπονήθηκε σε συνεργασία με τους τοπικούς Δήμους Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Αστυνόμευσης για το σύνολο των περιοχών της Δυτικής Αττικής.

5. Εκπονήθηκε και υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής Ειδικό Επιχειρησιακό Σχέδιο για το Πεδίον του Άρεως.

6. Προωθείται η επικαιροποίηση της συνεργασίας της Ελληνικής Αστυνομίας με το «Χαμόγελο του Παιδιού».

7. Δημοτική Αστυνομία

Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τη σύμφωνη γνώμη της Κ.Ε.Δ.Ε. εκπονήθηκε διάταξη Νόμου με την οποία προβλέπεται ουσιαστικά η ανασύσταση του θεσμού της Δημοτικής Αστυνομίας, με ταυτόχρονη επαναφορά των Δημοτικών Αστυνομικών στους Ο.Τ.Α. αλλά και άλλες υπηρεσίες (όπως αυτές του Ασύλου κ.λπ.).

8. Η Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων, στην Ελληνική Αστυνομία.
Προς την κατεύθυνση της περαιτέρω βελτίωσης των Σχέσεων Κράτους-Πολίτη, σχεδιάστηκε και υλοποιείται, μεταξύ των άλλων δράσεων και πρωτοβουλιών, η Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων, στην Ελληνική Αστυνομία.

Στόχος είναι η εγκαθίδρυση ενός σταθερού πλαισίου ανοικτής επικοινωνίας των πολιτών με τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα με τα Αστυνομικά Τμήματα, τα οποία αποτελούν το βασικό κύτταρο του Αστυνομικού Οργανισμού.

Συγκεκριμένα, καθιερώνεται, πιλοτικά κατ’ αρχήν, σε συγκεκριμένες Υπηρεσίες Αττικής, Θεσσαλονίκης και της Περιφέρειας και κατόπιν αξιολόγησης των σχετικών αποτελεσμάτων με την παρέλευση διμήνου, σε όλη την επικράτεια, μία ημέρα ανά δεκαπενθήμερο, κατά την οποία και επί ένα δίωρο, οι διοικητές των Αστυνομικών Τμημάτων θα δέχονται πολίτες, φορείς και κοινωνικούς εταίρους.

Στο πλαίσιο της άμεσης αυτής διαπροσωπικής επικοινωνίας θα έχουν την ευκαιρία να διατυπώσουν σκέψεις, προτάσεις, επισημάνσεις και γενικά να εκφέρουν τις απόψεις τους και να συζητούν για θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος, που απασχολούν την τοπική τους κοινωνία, διαμορφώνοντας με τον τρόπο αυτό μια σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και κατανόησης.

9. Ενισχύεται η Υπηρεσία Καταπολέμησης της Εμπορίας Ανθρώπων (anti-trafficking) , ώστε σε συνεργασία με τον Εθνικό Εισηγητή κ. Ηρ. Μοσκώφ και άλλους συναρμόδιους φορείς να καταρτισθεί και να εφαρμοσθεί ένα περισσότερο αποτελεσματικό σχέδιο δράσης, 2015-2019.

10. Αναμένονται οι εισηγήσεις από τις τρεις Νομικές Σχολές (Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Κομοτηνής) και από ειδικούς επιστήμονες , σχετικά με την αναγκαιότητα Ίδρυσης Δικαστικής Αστυνομίας (ν. 2145/93). Το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα καταθέσει δική του άποψη ώστε να προβούμε σε σύνθεση (προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση).

11. Ρύθμιση καίριων ζητημάτων Ελληνικής Αστυνομίας. Συγκρότηση Ειδικών Επιτροπών.
Με πρωτοβουλία του Υπουργείου συγκροτήθηκαν Ειδικές Επιτροπές, από Καθηγητές Πανεπιστημίων και εκπροσώπους Φορέων, για την εξέταση και τη διαχείριση συγκεκριμένων ζητημάτων, τα οποία αφορούν στην αναβάθμιση του ρόλου και της αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας και στην εκπλήρωση της αποστολής της.
Ειδικότερα, συγκροτήθηκαν και συνεδρίασαν οι ακόλουθες Ειδικές Επιτροπές:
για τη βελτίωση του ρόλου και του έργου των Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης Παραβατικότητας,
για τη βελτίωση του ρόλου και του έργου του Αστυνομικού της Γειτονιάς,
για την αναβάθμιση και τον ουσιαστικό εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης των αστυνομικών,
για τη συμβολή της Ελληνικής Αστυνομίας στη διαχείριση – αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας, και
για την Ίδρυση Ινστιτούτου Αντεγκληματικής Πολιτικής.

12. Παράταση Προθεσμίας για ένταξη Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. σε Ε.Τ.Ε.Α.
Με την παρ. 2 του άρθρου 31 του Ν. 4320/2015 (α΄ 29/19-3-2015) παρατείνονται έως 30-6-2015 οι προβλεπόμενες στις παρ. 1 και 2 του άρθρου 119 του ν. 4316/2014 προθεσμίες, προκειμένου κατά το χρονικό αυτό διάστημα να εξεταστεί και να αντιμετωπιστεί κατά τρόπο λυσιτελή το θέμα του ασφαλιστικού φορέα των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας.

13. Έγινε η προκήρυξη για στελέχωση του Γραφείου Αυθαιρεσίας, για την εξασφάλιση της ταχείας και αποτελεσματικής διερεύνησης καταγγελιών σε βάρος στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας, αλλά και η εξάλειψη κάθε υπόνοιας για συγκάλυψη αυτών, στο πλαίσιο της κακώς εννοούμενης συναδελφικής αλληλεγγύης.

14. Διορίσθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) στο οποίο συμμετέχουν Καθηγητές Πανεπιστημίων.

15. Έγινε δεκτή πρόταση προς το Πάντειο Πανεπιστήμιο για Ίδρυση Πανεπιστημιακού Τμήματος Εγκληματολογίας και Αντεγκληματικής Πολιτικής.

16. Βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αξιοποίησης του Αρχείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Ήδη Καθηγητής/Αντιπρύτανης, κατόπιν πρόσκλησής μου, έχει καταθέσει σχετική εισήγηση.

17. Εστάλησαν ερωτήματα σε Πρυτανικές Αρχές για τα δικά τους μέτρα περιφρούρησης των Ιδρυμάτων, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

18. Προωθείται αλλαγή του θεσμικού πλαισίου, που αφορά στην αστυνόμευση σε σχέση με την κακοποίηση των ζώων.

19. Διορίσθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Κέντρου της Αστυνομίας (ΠΟ.ΚΕ.Α .) που εκκρεμούσε από το 2008.

20. Καταβάλλονται προσπάθειες ανανέωσης του στόλου των οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας και ενίσχυσης των Περιφερειακών Διευθύνσεων.

Τέλος, θέλω να υπογραμμίσω ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, σε κάθε περίπτωση, διαφυλάττει τη νομιμότητα και το Κράτος Δικαίου, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών. Ωστόσο, θα επαναλάβω ότι η Ελληνική Αστυνομία δεν είναι αρμόδια για να επιλύει πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, που διαρκούν εδώ και 40 χρόνια. Απαιτείται συλλογική διαχείρισή τους από όλους τους αρμόδιους Φορείς και τις πολιτικές δυνάμεις.
Θεωρώ ότι όλοι θα συμβάλλουν θετικά στο αναγκαίο για την κοινωνία εγχείρημα της συλλογικής αναδιάρθρωσης και αναβάθμισης του θεσμού της Ελληνικής Αστυνομίας και της συμφιλίωσής της με τους πολίτες».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ογκώδης διαδήλωση φοιτητών στη Χιλή


Δεκάδες χιλιάδες φοιτητές διαδήλωσαν στο Σαντιάγο της Χιλής εναντίον της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που προωθεί η πρόεδρος Μισέλ Μπατσελέτ, αλλά και εναντίον της διαφθοράς.

Οι διαδηλώσεις για τα προβλήματα της παιδείας είναι συχνές τα τελευταία χρόνια στη Χιλή, αλλά η θεματική της διαφθοράς είναι μια διάσταση που έκανε την εμφάνισή της στις κινητοποιήσεις, μετά τα αλλεπάλληλα σκάνδαλα που έχουν ξεσπάσει στη χώρα και στα οποία εμπλέκονται τόσο η δεξιά της Χιλής, όσο και μέλη της οικογένειας της σοσιαλίστριας προέδρου Μισέλ Μπατσελέτ, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.



Διαβάστε περισσότερα...

Αγορές από τα σχολικά κυλικεία με κάρτα σίτισης


Το μέτρο μελετάται από το υπουργείο Παιδείας.

Η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στα σχολεία εντάσσεται στις προτεραιότητες του υπουργείου Παιδείας, όπως άλλωστε είχε τονιστεί και στις προγραμματικές δηλώσεις του υπουργού Αριστείδη Μπαλτά.

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισής της το υπουργείο θα προχωρήσει στην χαρτογράφηση των σχολείων, ώστε να εντοπισθούν εκείνα στα οποία οι μαθητές αντιμετωπίζουν ουσιαστικό πρόβλημα σίτισης και δεν λειτουργούν κυλικεία, ώστε να εστιάσει την προσπάθειά του εκεί.

Παράλληλα το υπουργείο μελετά την επέκταση της Κάρτας Σίτισης του υπουργείου Εργασίας και στα σχολικά κυλικεία, ώστε να διατηρήσουν την αξιοπρέπειά τους όσοι έχουν ανυπέρβλητες ανάγκες. Η κάρτα είναι ανώνυμη και έχει τη μορφή μίας πιστωτικής κάρτας και πιστώνονται σε αυτή έξοδα σίτισης. Σε αυτήν μπορούν να συμπεριληφθούν και οι αγορές από σχολικά κυλικεία.

Ο κ. Μπαλτάς δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι υπήρξε μία προσπάθεια από την προηγούμενη κυβέρνηση για την καταπολέμηση της φτώχειας μέσω μιας προσφοράς φαγητού στους μαθητές. Αυτό απέτυχε διότι σκόνταφτε πρώτον στην αξιοπρέπεια των παιδιών και των οικογενειών τους, και δεύτερον στο γεγονός ότι έγινε με τρόπο «οριζόντιο».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ορμονική θεραπεία για τον 10χρονο που γεννήθηκε κορίτσι αλλά ένιωθε πάντα αγόρι


Στα 16 του θα κάνει αλλαγή φύλου.

Όπως τα περισσότερα αγόρια, ο Kai Windsor προτιμά να παίζει ποδόσφαιρο παρά με κούκλες. Αλλά ο Kai ξεκίνησε τη ζωή του ως κορίτσι και ήδη από τα τρία του χρόνια γνώριζε πως είχε γεννηθεί σε λάθος σώμα…

Γεννημένος Kaia, ο Kai ήδη από τα τέσσερά του αρνιόταν να φορέσει φορέματα και στα έξι του ήθελε να κόψει τα μαλλιά του κοντά και συμπεριφερόταν σαν αγόρι. Στα εννιά του μίλησε ανοιχτά στην 37χρονη μητέρα του: «Είμαι στην πραγματικότητα αγόρι», της είπε.

Στα δέκα του χρόνια σήμερα ο Kai θα υποβληθεί σε ορμονική θεραπεία για να καθυστερήσει την εφηβεία και την εξέλιξή του σε γυναίκα.



«Από μικρός ήθελε να παίζει μόνο με μπάλα, δεν του άρεσαν ποτέ οι κούκλες», διηγείται στη Daily Mail η μητέρα του. «Από τότε που άρχισε το σχολείο ήθελε να φορά μόνο παντελόνια όπως τα αγόρια και ντρεπόταν κάθε φορά που υπήρχε κάποιο κορίτσι κοντά».

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Kai δεν είναι ο μόνος που αντιμετωπίζει προβλήματα με το φύλο του. Ο αριθμός των διεμφυλικών παιδιών ηλικίας κάτω των 11 ετών στη Βρετανία έχει τετραπλασιαστεί από το 2009.

Η μητέρα του δεν ήξερε τι να κάνει για το παιδί της αλλά, όπως λέει, είχε πολλή στήριξη από το σχολείο του που της πρότεινε να δεχθεί βοήθεια.

«Όταν κατέληξε πως ήταν διεμφυλικός, το σχολείο έστειλε επιστολή σε όλους τους γονείς των παιδιών της τάξης του εξηγώντας πως πλέον ο Kai ήθελε να τον αντιμετωπίζουν ως αγόρι», λέει. «Έγινε ένα ειδικό μάθημα για όλα τα παιδιά, για να τους εξηγήσουν τι σημαίνει διεμφυλικός. Πλέον κατασκευάζουν και unisex τουαλέτες για να διευκολύνουν τη ζωή του Kai και άλλων παιδιών όπως εκείνος».



«Κοιτάζοντας πίσω στην παιδική ηλικία του Kai καταλαβαίνω πως ήξερε ήδη πως ήταν αγόρι. Δεν ενδιαφερόταν για τις κούκλες, ήθελε να παίζει μόνο ποδόσφαιρο. Όταν βρισκόμασταν έξω πάντα κοιτούσε στα μαγαζιά στο τμήμα με τα αγορίστικά είδη, ψάχνοντας παιχνίδια με τον Spiderman», λέει η μητέρα του.

Οι βαθμοί του, που επιδεινώνονταν, άρχισαν να βελτιώνονται μόλις του παρασχέθηκε βοήθεια και αναγνωρίστηκε επισήμως ο διεμφυλικός. «Όταν οι άνθρωποι σταμάτησαν να τον αντιμετωπίζουν ως κορίτσι και έγινε το αγόρι που πάντα ήθελε, ήταν πολύ πιο ευτυχισμένος», τονίζει.

Ο Kai θα υποβληθεί σε ορμονική θεραπεία και αν στα 16 του θέλει να ολοκληρώσει τη μετάβασή του στο ανδρικό φύλο θα υποβληθεί σε επέμβαση αλλαγής φύλου.

«Έκλαψα πολύ, είναι πολύ δύσκολο να βλέπεις το παιδί σου να περνά τέτοια δοκιμασία. Αλλά ό,τι και να γίνει τα είμαι πάντα εδώ για να τον στηρίζω. Είναι μεγάλη ανακούφιση που επιτέλους τον βλέπω χαρούμενο μέσα στο σώμα του», καταλήγει η μητέρα του.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επέζησε από ένα φρικτό ατύχημα


Η καθαρίστρια παρασύρθηκε με σφοδρότητα - Δείτε το βίντεο.
Μια οδοκαθαρίστρια από τη Κίνα παρασύρεται από φορτηγάκι, σε ένα τρομερό ατύχημα που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας σε διασταύρωση στην επαρχία Guizhou.

Η άτυχη-τυχερή γυναίκα, όπως βλέπετε και στο βίντεο, βρίσκεται στο δρόμο και καθαρίζει όταν ξαφνικά ένα φορτηγό που κινείται με μεγάλη ταχύτητα, την χτυπά με σφοδρότητα.

Το απίθανο είναι ότι μετά το τροχαίο, η καθαρίστρια καταφέρνει και στέκεται στα πόδια της με τη βοήθεια ενός περαστικού. Αλλά και ο οδηγός του φορτηγού, βγαίνει αλώβητος από το όχημά του.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καίνε τα σκουπίδια στις γειτονιές του Πύργου


Σε «λύσεις» απελπισίας προβαίνουν οι κάτοικοι του Πύργου, αφού το πρόβλημα των σκουπιδιών τους εξωθεί στο να βάζουν φωτιά στα σκουπίδια που έχουν στοιβαχτεί στις γειτονιές της πόλης.



Η καύση των σκουπιδιών, εκτός από τον κίνδυνο μιας ευρύτερης επέκτασης της φωτιάς είτε σε παρακείμενα αυτοκίνητα είτε ακόμα σε σπίτια παράγει καρκινογόνες διοξίνες στην ατμόσφαιρα που αποτελεί ότι χειρότερο.



Η φωτογραφία είναι από χθεσινοβραδινό περιστατικό στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδων στον Πύργο.



Ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί και η ανεξέλεγκτη εναπόθεση σκουπιδιών σε ρέματα και παραπόταμους στα χωριά του Δήμου Πύργου, αγνοώντας τις πινακίδες που «προειδοποιούν» ότι τα νερά καταλήγουν στη θάλασσα.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...