Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Ελεύθερος ο σωφρονιστικός υπάλληλος που κατηγορήθηκε για «φακελάκι»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Απολογήθηκε στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης.

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αφέθηκε μετά την απολογία του στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 34χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος των φυλακών Γρεβενών, που συνελήφθη από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ., κατηγορούμενος ότι ζήτησε και πήρε από κρατούμενο «φακελάκι» 5000 ευρώ, προκειμένου να εισηγηθεί θετικά τη χορήγηση άδειας για λογαριασμό του.

Ο κατηγορούμενος αρχιφύλακας, απολογούμενος, αρνήθηκε την κατηγορία της δωροληψίας που του αποδίδεται. Προανακριτικά φέρεται να υποστήριξε ότι λόγω της γνωριμίας του με τον κρατούμενο, εκείνος του παρέδωσε τα χρήματα για να τα φυλάξει.

Εισαγγελέας και ανακρίτρια τον άφησαν ελεύθερο υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της αυτοπρόσωπης εμφάνισης κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα και της καταβολής εγγυοδοσίας, ύψους 3000 ευρώ.

Για τη σύλληψή του στήθηκε επιχείρηση από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, όπου είχε γίνει η σχετική καταγγελία του Σομαλού κρατούμενου. Μάλιστα, ο 34χρονος ταξίδεψε στη Θεσσαλονίκη για να συναντήσει τον αλλοδαπό. Ο τελευταίος, έχοντας λάβει στο μεταξύ άδεια από τις φυλακές, παρέδωσε στο σωφρονιστικό υπάλληλο το ποσό των 5000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ενώ κατά την ώρα της παράδοσης επενέβησαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. και τον συνέλαβαν.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ερευνάται τυχόν εμπλοκή του 34χρονου σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις, και καταγγελίες που έγιναν σε βάρος του για εισαγωγή στο κατάστημα κράτησης, όπου υπηρετεί, απαγορευμένων ειδών έναντι αμοιβής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.