Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

«Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων»



Σαλμάς: Δεν είναι ανοχύρωτη η Πολιτεία σε νέες κινητοποιήσεις φαρμακοποιών.

Την πεποίθησή του πως ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος δεν θα προβεί σε νέες κινητοποιήσεις, εξέφρασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, διαβεβαιώνοντας, ωστόσο, παράλληλα πως, σε κάθε περίπτωση, «αυτή τη φορά η Πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη».

Παράλληλα, ο κ. Σαλμάς εκτίμησε πως μέχρι τη 15η Σεπτεμβρίου θα έχει υπογραφεί από το υπουργείο Υγείας το δελτίο τιμών φαρμάκων, «μέσω ενός νέου συστήματος υπολογισμού των τιμών τους που θα έχει απόλυτη διαφάνεια».

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Δημοκρατικής Αριστεράς Κατερίνας Μάρκου, ο κ. Σαλμάς διευκρίνισε πως το υπουργείο βρίσκεται σε διαβούλευση με τους εταίρους, για το νέο σύστημα υπολογισμού των τιμών.

«Πρέπει, όμως και τα off patent και κατ' επέκταση και τα γενόσημα, να έρθουν να ανατιμολογηθούν με πιο σύγχρονο τρόπο, για να κατέβουν οι τιμές τους, ώστε να επιδράσει κι η μείωση των τιμών στη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά την ίδια την φαρμακευτική δαπάνη και απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Σπύρου Χαλβατζή (ΚΚΕ), ο κ. Σαλμάς αρνήθηκε πως υπήρξε ποτέ επίσημη κυβερνητική δέσμευση για πλαφόν 1500 ευρώ το χρόνο για κάθε ασθενή:

«Δεν υπήρξε ποτέ στο τραπέζι το πλαφόν των 1500 ευρώ. Ήταν μια μελέτη ενός ιδρύματος ΚΕΠΕ. Κάποιος τεχνοκράτης το σχεδίασε, που δεν είχε ιδέα από πρακτική πολιτική - και αυτό δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Εμείς, τουλάχιστον, δεν μπορούμε να το εφαρμόσουμε και δεν το θεωρούμε δίκαιο», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Τέλος, αναφορικά με τις ενδεχόμενες κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών, ο κ. Σαλμάς εκτίμησε, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Βασίλη Κικίλια (ΝΔ) πως «ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος που έχει μιαν ωριμότητα και ξέρει τα στοιχεία, δεν θα προχωρήσει σε κινητοποίηση το Σάββατο. Σε κάθε περίπτωση, όμως, θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Αυτή τη φορά η πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη. Έχουμε έτοιμο σχέδιο, το οποίο θα ενεργοποιήσουμε για να προστατεύσουμε την φαρμακευτική παροχή περίθαλψης στους ασφαλισμένους. Ένας οργανισμός που, σε κάθε περίπτωση, παρά τα όποια προβλήματα, μοιράζει στην αγορά πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ ρευστό - και είναι ιδρώτας των εργαζομένων αυτός - δεν εκβιάζεται. Θα βρούμε τον τρόπο, με αυτά τα χρήματα να πληρώνονται φάρμακα για τους εργαζόμενους».


Διαβάστε περισσότερα...

Δροσιστείτε με 5 τροφές που περιέχουν νερό



Μάθετε τα τρόφιμα που μπορούν να σας ενυδατώσουν.

Όταν ο υδράργυρος ανεβαίνει, γνωρίζετε πολύ καλά πως αυξάνονται και οι ανάγκες μας σε νερό. Για να μπορεί το σώμα να λειτουργεί κανονικά χρειάζεται μία συνεχή παροχή υγρών κατά τη διάρκεια της ημέρας, ειδικά όταν οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα υψηλές. Και παρόλο που τίποτα δεν είναι πιο αποτελεσματικό από ένα ποτήρι νερό, οι τροφές που μπορούν να σας ενυδατώσουν σε αρκετά καλά επίπεδα είναι οι παρακάτω:

Μαρούλι

Το μαρούλι βρίσκεται πρώτο στη λίστα μιας και αποτελείται κατά 96% από νερό. Επιπλέον, είναι πλούσιο σε κάλιο, φυλλικό οξύ, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες C και Κ. Μία γενναιόδωρη μερίδα σαλάτας μαρούλι είναι πολύ δροσιστική στα πλαίσια μίας καυτής ημέρας!

Καρπούζι

Υπάρχει λόγος που οι Αμερικανοί δεν πηγαίνουν ποτέ για πικ νικ χωρίς να έχουν μαζί τους καρπούζι. Είναι γευστικό και συνάμα αναζωογονητικό. Επίσης, αποτελείται κατά 91% από νερό, ενώ παράλληλα είναι πηγή των βιταμινών Α και C. Οι φυτικές ίνες, το λυκοπένιο και το κάλιο που ακόμη περιέχει, το καθιστούν τον βασιλιά των καλοκαιρινών φρούτων!

Γκρέιπφρουτ

Δροσιστείτε με γκρέιπφρουτ. Αυτό το τροπικό φρούτο περιέχει περίπου 90% νερό. Επιπλέον, είναι χαμηλό σε θερμίδες και αποτελεί σούπερ πηγή φυτοχημικών και βιταμίνης C. Η κόκκινη ποικιλία περιέχει επίσης λυκοπένιο. Προσθέστε το παγωμένο στο πρωινό σας για να ‘ξυπνήσετε’ αναζωογονημένοι και ενυδατωμένοι!

Μπρόκολο

Μπορεί να μην αποτελεί την πιο προφανή επιλογή της εποχής, το συγκεκριμένο λαχανικό όμως περιέχει περίπου 89% νερό. Επίσης, περιέχει βιταμίνη C, ασβέστιο, φυτικές ίνες, σίδηρο και β-καροτένιο. Δοκιμάστε το με γιαούρτι, ξηρούς καρπούς και σταφίδες, για μια πιο πικάντικη απόλαυση!

Γάλα και γιαούρτι χαμηλών λιπαρών

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα χαμηλών λιπαρών μπορεί να αποτελούν άριστες πηγές πρωτεΐνης, φωσφόρου, καλίου και βιταμινών Α και D, αλλά επιπλέον αποτελούν σημαντικές πηγές νερού μιας και αποτελούνται κατά 85-89% από νερό. Μην παραλείπετε λοιπόν να καταναλώνετε τις 3 μερίδες που χρειάζεστε ημερησίως!


Πηγή: http://www.iatronet.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του παιδιού



Πολλά τα οφέλη υγείας για τα παιδιά που ζουν με κατοικίδιο.

Οι ερευνητές από το φινλανδικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Kuopio υποστηρίζουν ότι τα παιδιά κάτω του ενός έτους που ζουν με ένα σκύλο στο σπίτι έχουν πολλά οφέλη υγείας σε σύγκριση με εκείνα που ζουν χωρίς κατοικίδιο.

Παρατήρησαν επίσης, ότι οφέλη υγείας έχουν και τα παιδιά που ζουν με μια γάτα, αλλά σε μικρότερο βαθμό.

Η έρευνα βασίστηκε στην παρακολούθηση 397 παιδιών κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου της ζωής τους. Παρατηρήθηκε ότι τα παιδιά που δεν είχαν σκύλο στο σπίτι ήταν υγιή το 65% του χρόνου παρακολούθησης. Συγκριτικά τα παιδιά που είχαν σκύλο ήταν υγιή το 72-76% του χρόνου παρακολούθησής τους. Επίσης, τα παιδιά σε οικογένειες με σκύλο ήταν 44% λιγότερο πιθανό να πάθουν ωτίτιδες και 29% λιγότερο πιθανό να χρειαστούν αντιβίωση.

Τα πιο υγιή όλων των παιδιών ήταν εκείνα που είχαν σκύλο στο σπίτι ο οποίος περνούσε μέχρι έξι ώρες μέσα στο σπίτι. Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτό οφείλεται στο ότι τα ζώα περνούν αρκετό χρόνο εκτός σπιτιού οπότε «φέρνουν» στο σπίτι αρκετούς μικροοργανισμούς που συμβάλλουν στην ωρίμανση και τη θωράκιση της άμυνας του ανοσοποιητικού συστήματος των παιδιών.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Pediatrics.


Πηγή:  http://www.vita.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα σταφύλια της… ζωής



Τι προσφέρει στον οργανισμό.

Τα νόστιμα σταφύλια – όποια ποικιλία – κι αν διαλέξετε δίνουν αυτό ακριβώς στον οργανισμό μας, Ζωή!
Τα σταφύλια αποτελούν μια πλήρη τροφή για τον οργανισμό και αντίθετα απ’ ότι πιστεύουν πολλοί δεν είναι παχυντικά καθώς 100γρ σταφυλιού κάπου δηλαδή 15 με 20 ρώγες μας δίνουν μόλις 70 θερμίδες. Επίσης τα 100 γρ. μας προσφέρουν 16γρ υδατάνθρακες που μεταφράζονται σε 12,3γρ. σάκχαρα, 0,8γρ. πρωτεΐνης, 79ml νερό, 1γρ. φυτικών ινών και καθόλου λίπος.

Τι προσφέρει στον οργανισμό το σταφύλι

Είναι πολύ καλή πηγή ενέργειας για τον οργανισμό λόγω των υδατανθρακών που περιέχει.

Η βιταμίνη Α συμβάλλει στην καλή λειτουργία της όρασης και προστατεύει από διάφορες οφθαλμολογικές παθήσεις.

Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε κάλιο αυξάνει τη διούρηση και καταπολεµά την κατακράτηση των υγρών, ενώ παράλληλα συµβάλλει και στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε χαµηλά επίπεδα.

Όσον αφορά τις αντιοξειδωτικές ουσίες, τις πολυφαινόλες και κυρίως τη ρεσβερατρόλη (βρίσκεται στη φλούδα των σταφυλιών) οι ευεργετικές τους δράσεις είναι πολλές και ποικίλες:

1. Ισχυρή αντιγηραντική δράση- προστατεύουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη των ιστών, βοηθώντας στη διατήρηση της νεότητας και στη λάμψη του δέρματος.

2. Ισχυρή καρδιοπροστατευτική δράση: μειώνουν την οξείδωση της LDL χοληστερόλης, προλαμβάνουν τη συσσώρευση των αιμοπεταλιών και έτσι μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης αθηρωμάτωσης και στεφανιαίας νόσου.

3. Σημαντική αντικαρκινική δράση: η ρεσβερατρόλη εικάζεται ότι περιορίζει τον κίνδυνο για φλεγμονή και τη συσσώρευση μεταλλάξεων στο DNA.

Στις αντιοξειδωτικές ουσίες του σταφυλιού περιλαμβάνεται επίσης και η βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει από διάφορες λοιμώξεις.

Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του εντέρου λόγω των φυτικών ινών που περιέχει.

Επιλέξτε λοιπόν φρέσκα σταφύλια όχι πολύ ώριμα και απολαύστε τα είτε μεταξύ γευμάτων ως σνακ, είτε ως γεύμα, είτε ως φρούτο.

Υπάρχουν μάλιστα και κάποιοι που χρησιμοποιούν το σταφύλι ως μοναδική διατροφή για μερικές ημέρες για μια πλήρη αποτοξίνωση του οργανισμό την λεγόμενη σταφυλοθεραπεία. Δεν συνίσταται σε άτομα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και προβλήματα παχέως εντέρου. Η συγκεκριμένη μονοφαγική δίαιτα προκαλεί διάρροια.

Το «γαλλικό παράδοξο»

Χάρη στα σταφύλια και το κρασί και την άμεση σχέση που έχουν στην διατήρηση της υγείας έχει προκύψει και το λεγόμενο «γαλλικό παράδοξο». Eίναι γνωστό ότι οι Γάλλοι καταναλώνουν υψηλές ποσότητες λιπαρών και χοληστερόλης, αφού δείχνουν ιδιαίτερη προτίµηση στο βούτυρο, το αβγό, την κρέµα γάλακτος και άλλες λιπαρές τροφές. Παρ’ όλα αυτά βρίσκονται χαμηλά στην παγκόσμια κατάταξη καρδιαγγειακών παθήσεων εξαιτίας της ταυτόχρονης υψηλής κατανάλωσης σταφυλιών και κρασιού.

Απολαύστε το σταφύλι στα καλύτερά του, με μέτρο και χωρίς υπερβολές και είναι σίγουρο ότι ο καρπός της αμπέλου θα λειτουργήσει ευεργετικά για τον οργανισμό σας.


Πηγή: http://www.cosmedic.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατά μάνα, κατά... κόρη


Εξιχνιάστηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας, υπόθεση απάτης σε βάρος του ΙΚΑ Κέρκυρας και συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου δύο γυναίκες, ηλικίας 66 και 36 ετών.

Οι δύο γυναίκες, μητέρα και κόρη, επιχείρησαν να καταθέσουν πλαστογραφημένα πιστοποιητικά, που παρουσίαζαν ψευδώς εν ζωή έναν 86χρονο, προκειμένου να συνεχίσουν να λαμβάνουν παράνομα το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης.

Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε σε βάρος τους δικογραφία, στο πλαίσιο της αυτοφώρου, διαδικασίας για τα αδικήματα της απάτης κατά συναυτουργία, της χρήσης πλαστογραφημένων πιστοποιητικών και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο το πρωί, η 66χρονη κατέθεσε σε υπάλληλο του ΙΚΑ Κέρκυρας πλαστή εξουσιοδότηση και υπεύθυνη δήλωση 86χρονου, με τα οποία βεβαιώνονταν ότι την εξουσιοδοτούσε να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης συνταξιούχων.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας σε συνεργασία με το ΙΚΑ Κέρκυρας, ο 86χρονος είχε πεθάνει πριν από ένα χρόνο περίπου και η 66χρονη, με την οποία συζούσε, συνέχισε να λαμβάνει το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης, πλαστογραφώντας δικαιολογητικά τα οποία τον εμφάνιζαν εν ζωή.

Επιπλέον, προέκυψε ότι η 66χρονη πλαστογραφούσε τα δικαιολογητικά σε συνεργασία με την 36χρονη κόρης της, η οποία περίμενε χθες το πρωί σε αυτοκίνητο έξω από το ΙΚΑ Κέρκυρας την μητέρα της και όταν εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας, προσποιούμενη την ανιψιά του 86χρονου.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, διαπιστώθηκε ότι η 66χρονη έχει καρπωθεί τουλάχιστον το ποσό των 2.492 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στις συντάξεις του 86χρονου για τον Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο του έτους 2012.

Η προανάκριση που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κέρκυρας βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης από τις δύο συλληφθείσες και άλλων αξιόποινων πράξεων, καθώς σε έρευνες που πραγματοποιηθήκαν στο αυτοκίνητο που οδηγούσε η 36χρονη και στην οικία που διαμένει με την 66χρονη μητέρας της, βρέθηκε πληθώρα πλαστογραφημένων πιστοποιητικών, υπεύθυνων δηλώσεων και λοιπών εγγράφων του 86χρονου.

Οι δύο συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κερκύρας.



Διαβάστε περισσότερα...

Η απόρρητη έκθεση για τις συντάξεις


Ψαλίδι σε όλες τις συντάξεις, ενδεχομένως και από το όριο των 600 ευρώ, προτείνει η έκθεση του ΚΕΠΕ, που αποκαλύπτει το Βήμα της Κυριακής. Επίσης, προτείνεται η περικοπή των προνοιακών επιδομάτων, καθώς και του εφάπαξ όλων των Ταμείων.

Η έκθεση του ΚΕΠΕ βρίσκεται στα χέρια του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στην έκθεση:

• Υποδεικνύεται η μείωση των αμοιβών των ειδικών μισθολογίων κατά 12%, ώστε να οδηγηθούν αυτόματα σε μείωση όλες οι συντάξεις που καταβάλλονται σήμερα σε πανεπιστημιακούς, δικαστικούς, στρατιωτικούς, γιατρούς, κ.ά.

• Προτείνονται σκληρά μέτρα που ξεκινούν από την επιβολή εισφοράς σε όλες τις συντάξεις άνω των 600 ευρώ, περικοπές των πολλαπλών συντάξεων, κατάργηση των δώρων (13ης και 14ης σύνταξης) για όλους και επιβολή πλαφόν τόσο στις κύριες όσο και στις επικουρικές.

Οι προτεινόμενες περικοπές θίγουν περίπου το 50% των 2,1 εκατομμυρίων συνταξιούχων και καθορίζουν το μέλλον όλων όσων εργάζονται και βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.

Στα εναλλακτικά σενάρια προτάθηκε η γενική αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 66 ή στα 67 χρόνια για όλους, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά κρίθηκε ότι αυτό το μέτρο δεν θα αποδώσει άμεσα.

Έτσι, αντιπροτάθηκε η κατάργηση όλων των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων κάτω του σημερινού ορίου ηλικίας και η αναστολή της καταβολής του ΕΚΑΣ σε όλους ως το 65ο έτος ηλικίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Λονδίνο 2012: Το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών στη διοργάνωση (29/8-9/9)




Ακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012 με όλες τις ελληνικές συμμετοχές καθημερινά σε κάθε αγώνισμα.
Το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών ανά ημέρα, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου (29 Αυγούστου - 9 Σεπτεμβρίου)...

Πέμπτη 30 Αυγούστου
ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ
Ατομικό Ολυμπιακό τόξο γυναικών 
(σε όρθια στάση)                              Άννα Τζίκα
16:00 Γύρος κατάταξης

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
50μ. πρόσθιο ανδρών (κατ. SB2)                Γιάννης Κωστάκης
13:41 Σειρές
22:19 Τελικός

Παρασκευή 31 Αυγούστου
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΙΣΤΑΣ
Ατομική χρονομέτρηση (tandem) B 1χλμ γυναικών Αδαμαντία Χαλκιαδάκη/Αργυρώ Μηλάκη
11:30 Τελικός

ΣΤΙΒΟΣ
Κορίνα ανδρών (κατ. F31/32/51)                Νίκος Καπλάνης
12:05 Τελικός
400μ. γυναικών (κατ. T13)                     Αλεξάνδρα Δημόγλου
12:45 Πρώτος γύρος
Σφαίρα ανδρών (κατ. F52/53)                   Γεράσιμος Βρυώνης, Γιώργος Καραμηνάς,
                                              Σεζόν Φερνάντες
21:08 Τελικός

Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΙΣΤΑΣ
Ατομική χρονομέτρηση (tandem) Β 1χλμ ανδρών   Χρήστος Στεφανάκης/Κωνσταντίνος Τρουλινός
11:30 Τελικός

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ
Ατομικό Ολυμπιακό τόξο γυναικών 
(σε όρθια στάση)                              Άννα Τζίκα
12:30 Γύρος "32"
13:30 Γύρος "16"

ΣΤΙΒΟΣ
Κορίνα γυναικών (κατ. 31/32/51)               Μαρία Σταματουλά
12:05 Τελικός
Σφαίρα ανδρών (κατ. 54/55/56)                 Ηλίας Ναλμπάντης, Μανώλης Στεφανουδάκης
12:08 Τελικός
200μ. γυναικών (κατ. Τ11)                     Παρασκευή Καντζά
12:54 Πρώτος γύρος
400μ. γυναικών (κατ. Τ13)                     Αλεξάνδρα Δημόγλου
14:09 Ημιτελικά

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
2.4mR                                         Γιώργος Δεληκούρας
13:00 1η & 2η ιστιοδρομία                     
Sonar                                         Βασίλης Χριστοφόρου, Θεόδωρος Αλεξάς, 
                                              Αργύρης Νοτάρογλου
13:00 1η & 2η ιστιοδρομία                     

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
Μικτό Αεροβόλο Τουφέκι πρηνηδόν R5 10μ.-SH2   Ευάγγελος Κακοσαίος, Θεοδώρα Μουτσίου

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
200μ. ελεύθερο ανδρών (κατ. S5)               Κωνσταντίνος Καραούζας
12:47 Σειρές
20:44 Τελικός
50μ. ελεύθερο ανδρών (κατ. S13)               Χαράλαμπος Ταϊγανίδης
13:32 Σειρές
21:42 Τελικός
200μ. ελεύθερο ανδρών (κατ. S2)               Αριστείδης Μακροδημήτρης
13:59 Σειρές
22:36 Τελικός

Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου
ΜΠΟΤΣΙΑ
Μικτά Ζευγάρια - BC3                          Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκος Πανανός,
                                              Μαρία Ελένη Κορδαλή
10:40 Προκριματικά
15:30 Προκριματικά

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΠΙΣΤΑΣ
Ατομικό (tandem) Σπριντ Β ανδρών              Χρήστος Στεφανάκης/Κωνσταντίνος Τρουλινός
11:30 Προκριματικά
12:45 Προκριματικά
16:00 Ημιτελικά
16:55 Τελικός
Ατομικό (tandem) Σπριντ Β γυναικών            Αδαμαντία Χαλκιαδάκη/Αργυρώ Μηλάκη
12:00 Προκριματικά
14:40 Τελικός

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ
Ατομικό Ολυμπιακό τόξο γυναικών 
(σε όρθια στάση)                              Άννα Τζίκα
12:00 Προημιτελικά

ΣΤΙΒΟΣ
Δίσκος ανδρών (κατ. F42)                      Μαρίνος Φυλαχτός
13:40 Τελικός
200μ. γυναικών (κατ. Τ11)                     Παρασκευή Καντζά
14:56 Ημιτελικά
21:36 Τελικός
400μ. ανδρών (κατ. Τ13)                       Γιάννης Πρώτος
15:14 Πρώτος γύρος
Μήκος γυναικών (κατ. F46)                     Στυλιανή Σμαραγδή
21:45 Τελικός
400μ. γυναικών (κατ. Τ13)                     Αλεξάνδρα Δημόγλου
22:54 Τελικός

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
2.4mR                                         Γιώργος Δεληκούρας
13:00 3η & 4η ιστιοδρομία                     
Sonar                                         Βασίλης Χριστοφόρου, Θεόδωρος Αλεξάς, 
                                              Αργύρης Νοτάρογλου 
13:00 3η & 4η ιστιοδρομία                     

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ
Μικτό Αεροβόλο Τουφέκι 
Όρθια Στάση R4 10μ.-SH2                       Ευάγγελος Κακοσαίος, Θεοδώρα Μούτσιου
11:00 Προκριματικά
14:00 Τελικός

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟ
Κατηγορία 67.50μ. ανδρών                      Νίκος Γκουντάνης
17:00 Γκρουπ Β
17:35 Γκρουπ Α

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
150μ. μικτή ατομική ανδρών SM3                Ιωάννης Κωστάκης
13:10 Σειρές
22:05 Τελικός

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου
ΜΠΟΤΣΙΑ
Μικτά ζευγάρια BC3                            Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκος Πανανός,
                                              Μαρία Ελένη Κορδαλή
11:00 Προκριματικά
17:25 Ημιτελικά

ΣΤΙΒΟΣ
400μ. ανδρών T13                              Ιωάννης Πρώτος
21:33 Τελικός    

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
2.4mR                                         Γιώργος Δεληκούρας
13:00 5η & 6η ιστιοδρομία
Sonar                                         Βασίλης Χριστοφόρου, Θεόδωρος Αλεξάς, 
                                              Αργύρης Νοτάρογλου 
13:00 5η & 6η ιστιοδρομία

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟ
Κατηγορία 75 κιλά ανδρών                      Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης
20:00 Γκρουπ Β
20:35 Γκρουπ Α

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
100μ. ελεύθερο ανδρών S7                      Νίκος Τσότρας
11:56 Σειρές
19:46 Τελικός
100μ. ελεύθερο ανδρών S2                      Αριστείδης Μακροδημήτρης, Γιώργος Καπελλάκης
12:12 Σειρές
20:12 Τελικός
100μ. ελεύθερο γυναικών S3                    Σεμιχά Ριζάογλου, Μαρία Καλπακίδου
12:23 Σειρές
20:20 Τελικός
100μ. ύπτιο ανδρών S13                        Χαράλαμπος Ταϊγανίδης
13:17 Σειρές
21:42 Τελικός
50μ. πρόσθιο ανδρών SB3                       Βασίλης Τσαγκάρης, Κωνσταντίνος Καραούζας
13:31 Σειρές
22:08 Τελικός

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου
ΜΠΟΤΣΙΑ
Μικτά Ζευγάρια BC3                            Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Νίκος Γκουντάνης,
                                              Μαρία-Ελένη Κορδαλή
12:35 Τελικοί
17:45 Τελικοί

ΤΟΞΟΒΟΛΙΑ
Ατομικό Ολυμπιακό τόξο γυναικών 
(σε όρθια στάση)                              Άννα Τζίκα
12:30 Ημιτελικά
13:15 Τελικός

ΣΤΙΒΟΣ
Μήκος ανδρών F11                              Αθανάσιος Μπαράκας
12:05 Τελικός
Ακόντιο ανδρών F52/53                         Γεράσιμος Βρυώνης, Γιώργος Καραμηνάς
12:08 Τελικός
Σφαίρα ανδρών F57/58                          Αθανάσιος Τσίου, Δημήτρης Ντομγκιόνι
12:11 Τελικός
100μ. γυναικών T46                            Στυλιανή Σμαραγδή
14:50 Γύρος 1ος
Μήκος ανδρών F20                              Ευάγγελος Καναβός
21:15 Τελικός
Δίσκος ανδρών F40                             Πασχάλης Σταθελάκος, Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης
22:30 Τελικός

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
2.4mR                                         Γιώργος Δεληκούρας
13:00 7η & 8η ιστιοδρομία                     
Sonar                                         Βασίλης Χριστοφόρου, Θεόδωρος Αλεξάς, 
                                              Αργύρης Νοτάρογλου 
13:00 7η & 8η ιστιοδρομία 

ΑΡΣΗ ΒΑΡΩΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟ
Κατηγορία 90κ. ανδρών                         Παύλος Μάμαλος
20:00 Γκρουπ Β
20:35 Γκρουπ Α

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
100μ. πρόσθιο γυναικών SB4                    Χρυσούλα Αντωνιάδου
12:48 Σειρές
21:16 Τελικός
100μ. πρόσθιο ανδρών SB4                      Αντώνης Τσαπατάκης
12:48 Σειρές
21:10 Τελικός
50μ. ελεύθερο ανδρών S7                       Νίκος Τσότρας
13:21 Σειρές
22:05 Τελικός

Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου
ΜΠΟΤΣΙΑ
Μικτό ατομικό BC1                             Παναγιώτης Σουλάνης
11:00 Προκριματιά
14:45 Γύρος «16»
18:40 Γύρος «16»
Μικτό ατομικό BC3                             Νίκος Πανανός, Γρηγόρης Πολυχρονίδης
11:00 Προκριματικά
13:25 Γύρος «32»
17:20 Γύρος «32»
Μικτό ατομικό BC2                             Αλέξανδρος Παπαδάκης
12:20 Προκριματικά
14:45 Γύρος «32»
17:20 Γύρος «32»

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΔΡΟΜΟΥ
Ατομική χρονομέτρηση                          Χρήστος Στεφανάκης/Κωνσταντίνος Τρουλινός
16:30 Ατομικό Β                               
Ατομική χρονομέτρηση                          Σταμάτης Κοτζιάς
16:30 Μικτό Τ 1-2
Ατομική χρονομέτρηση                          Αργυρώ Μηλάκη/Αδαμαντία Μηλάκη
16:30 Ατομικό Β 

ΣΤΙΒΟΣ
Μήκος ανδρών F36                              Αναστάσιος Πετρόπουλος
12:05 Τελικός
Δίσκος ανδρών F54/55/56                       Ηλίας Ναλμπάντης
12:08 Τελικός
Σφαίρα ανδρών F32/33                          Δημήτρης Ζησίδης
12:11 Τελικός
100μ. γυναικών Τ13                            Ανθή Καραγιάννη, Αλεξάνδρα Δημόγλου
21:18 Γύρος 1ος
Σφαίρα γυανικών F20                           Ευαγγελία Ζίσκα
22:00 Τελικός
100μ. γυναικών Τ46                            Στυλιανή Σμαραγδή
23:18 Τελικός

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
2.4mR                                         Γιώργος Δεληκούρας
13:00 9η & 10η ιστιοδρομία
Sonar                                         Βασίλης Χριστοφόρου, Θεόδωρος Αλεξάς, 
                                              Αργύρης Νοτάρογλου 
13:00 9η & 10η ιστιοδρομία

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
50μ. ύπτιο ανδρών S2                          Αριστείδης Μακροδημήτρης, Γιώργος Καπελλάκης
13:17 Σειρές
21:44 Τελικός
50μ. ύπτιο γυναικών S2                        Μαρία Καλπακίδου
13:24 Σειρές
21:50 Τελικός

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου
ΜΠΟΤΣΙΑ
Μικτό ατομικό BC2                             Αλέξανδρος Παπαδάκης
11:00 Γύρος «16»
17:20 Προημιτελικά
Μικτό ατομικό BC3                             Νίκος Πανανός, Γρηγόρος Πολυχρονίδης
12:05 Γύρος «16»
19:30 Προημιτελικά
Μικτό ατομικό BC1                             Παναγιώτης Σουλάνης
18:25 Προημιτελικά

ΣΤΙΒΟΣ
Δίσκος ανδρών F51/52/53                       Νίκος Καπλάνης, Παντελής Καλόγερος
12:05 Τελικός
Τριπλούν ανδρών F11                           Αθανάσιος Μπαράκας
12:10 Τελικός
Σφαίρα ανδρών F40                             Πασχάλης Σταθελάκος, Αλέξανδρος Κωνσταντινίδης
12:50 Τελικό
200μ. αδρών T13                               Ιωάννης Πρώτος
12:57 Γύρος 1ος
00:10 Ημιτελικά
Σφαίρα γυναικών F32/33                        Μαρία Σταματουλά
21:03 Τελικός
100μ. γυναικών Τ13                            Ανθή Καραγιάννη, Αλεξάνδρα Δήμογλου
22:54 Τελικός

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ
2.4mR                                         Γιώργος Δεληκούρας
13:00 11η ιστιοδρομία
Sonar                                         Βασίλης Χριστοφόρου, Θεόδωρος Αλεξάς, 
                                              Αργύρης Νοτάρογλου 
13:00 11η ιστιοδρομία

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
50μ. ύπτιο ανδρών S1                          Χρήστος Ταμπαξής, Ανδρέας Κατσαρός,
                                              Αλέξανδρος Ταξιλδάρης
13:17 Σειρές
21:40 Τελικός

ΞΙΦΑΣΚΙΑ ΜΕ ΑΜΑΞΙΔΙΟ
Ατομικό σπάθης ανδρών (Κατ. Α)                Γεράσιμος Πυλαρινός, Γιώργος Αλεξάκης
13:00 Προκριματικά
15:30 Γύρος «16»
16:45 Προημιτελικά
18:45 Ημιτελικά
19:30 Τελικός
Ατομικό σπάθης ανδρών (Κατ. Β)                Παναγιώτης Τριανταφύλλου, Μανώλης Μπόγδος
13:00 Προκριματικά
15:30 Γύρος «16»
16:45 Προημιτελικά
18:45 Ημιτελικά
19:30 Τελικός

Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου
ΜΠΟΤΣΙΑ
Μικτό ατομικό BC2                             Αλέξανδρος Παπαδάκης
11:00 Ημιτελικά
14:10 Τελικοί
17:00 Τελικοί
19:55 Ημιτελικά
Μικτό ατομικό BC3                             Νίκος Πανανός, Γρηγόρης Πολυχρονίδης
12:05 Ημιτελικά
14:10 Τελικοί
15:00 Τελικοί
18:20 Ημιτελικά
Μικτό ατομικό BC1                             Παναγιώτης Σουλάνης
12:05 Ημιτελικά
14:10 Τελικοί
17:00 Τελικοί
18:20 Ημιτελικά

ΣΤΙΒΟΣ
Μήκος γυναικών F11/12                         Παρασκευή Καντζά
12:15 Τελικός
Σφαίρα ανδρών F20                             Ευστράτιος Νικολαίδης, Κωνσταντίνος Ντιμπίδης
21:10 Τελικός
Μήκος γυναικών F13                            Ανθή Καραγιάννη
21:40 Τελικός
200μ. ανδρών Τ13                              Ιωάννης Πρώτος
21:51 Τελικός

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
50μ. ελεύθερο ανδρών S2                       Αριστείδης Μακροδημήτρης, Γιώργος Καπελλάκης,
                                              Χρήστος Ταμπαξής
12:40 Σειρές
20:43 Τελικός
50μ. ελεύθερο γυναικών S3                     Σεμιχά Ριζάογλου, Μαρία Καλπακίδου
12:48 Σειρές
20:49 Τελικός
50μ. πεταλούδα γυναικών S5                    Αντώνης Τσαπατάκης, Κωνσταντίνος Καραούζας
13:00 Σειρές
21:11 Τελικός

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου
ΜΠΟΤΣΙΑ
Μικτό ατομικό BC1                             Παναγιώτης Σουλάνης
11:00 Τελικοί
15:35 Τελικοί
Μικτό ατομικό BC3                             Νίκος Πανανός, Γρηγόρης Πολυχρονίδης
11:00 Τελικοί
18:25 Τελικοί
Μικτό ατομικό BC2                             Αλέξανδρος Παπαδάκης
12:35 Τελικοί
16:55 Τελικοί

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ ΔΡΟΜΟΥ
Κατηγορία Τ 1-2                               Σταμάτης Κοτζιάς
13:32 Αγώνας Αντοχής
Κατηγορία Β
16:30 Αγώνας Αντοχής                          Αργυρώ Χαλκιαδάκης/Αδαμαντία Μηλάκη

ΣΤΙΒΟΣ
Ακόντιο ανδρών F54/55/56                      Μανώλης Στεφανουδάκης
12:15 Τελικός
Ακόντιο ανδρών F57/58                         Αναστάσιος Τσίου, Δημήτριος Ντομγκιόνι
21:05 Τελικός

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ
50μ. ύπτιο ανδρών S3                          Ιωάννης Κωστάκης
13:39 Σειρές
22:10 Τελικός

Περισσότερα για το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα είτε με ακόλουθα άρθρα είτε εδώ:

Διαβάστε επίσης:
Διαβάστε περισσότερα...

Τα θρεπτικά συστατικά του πεπονιού



Σημαντικές προστατευτικές και ευεργετικές δράσεις για την υγεία μας.

Μέσα στον πυρετό του καλοκαιριού και την απογείωση του υδραργύρου, το πεπόνι αποτελεί μια «όαση δροσιάς», με πλούσια γεύση και χρυσαφένιο χρώμα, καθώς αποτελεί ένα από τα πιο διαδεδομένα καλοκαιρινά φρούτα.

Με καταγωγή από την Ασία, κατάφερε από πολύ νωρίς να συνοδευτεί από σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Πιο συγκεκριμένα, το κιτρινωπό πεπόνι, που είναι γνωστό με την ονομασία cantaloupe, χρησιμοποιείται στην Κίνα για τη θεραπεία της ηπατίτιδας. Επίσης, οι σπόροι του χρησιμοποιούνται στις Φιλιππίνες, για την αντιμετώπιση του καρκίνου και την πρόκληση εμμηνόρροιας, στην Ινδία χρησιμοποιείται ως διουρητικό και στην Αφρική γίνονται χυλός και τρώγεται για την πρόκληση αποβολών.

Σήμερα, στην Ελλάδα οι μεγαλύτερες καλλιέργειες πεπονιού απαντώνται στην Πελοπόννησο και στην Κρήτη, ενώ, παγκοσμίως, τα σκήπτρα της παραγωγής κρατά η Κίνα και ακολουθούν η Ισπανία, η Τουρκία, το Ισραήλ, και οι Η.Π.Α.

Στη χώρα μας, το πεπόνι κατέχει υψηλή θέση στις προτιμήσεις των καταναλωτών, λόγω της ιδιαίτερα γλυκιάς και δροσιστικής του γεύσης, της υψηλής περιεκτικότητάς του σε νερό, αλλά και του πλήθους βιταμινών που διαθέτει, προσφέροντας συνάμα λίγες θερμίδες.

Περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά

Το πεπόνι αποδίδει μόνο 34 θερμίδες/100 gr, 8,16 gr υδατάνθρακες και 90gr νερό. Δε θα πρέπει να ξεγελάει η ελαφριά του γεύση αφού έχει αρκετή φυσική ζάχαρη και έτσι η υπερκατανάλωσή του μπορεί να είναι επιβαρυντική για το βάρος μας.

Η χημική του ανάλυση έχει δείξει ότι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, καθώς και σε θειαμίνη, νιασίνη, Β6 και κάλιο, ενώ δεν περιέχει καθόλου χοληστερόλη. Καλό θα είναι να τρώγεται ώριμο, διαφορετικά παρέχει ελάχιστα από τα παραπάνω διατροφικά στοιχεία. Όσο πιο ώριμο είναι το πεπόνι, τόσο μεγαλύτερα και τα ποσοστά β-καροτίνης περιέχει. Χαρακτηριστικό δείγμα της ωριμότητας ενός πεπονιού, είναι το άρωμά του.

Διαλέξτε επομένως πεπόνια με ικανοποιητικό βάρος και έντονο αρωματικά (γλυκιά οσμή). Διαφορετικά, τοποθετήστε το για μερικές μέρες σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να αποκτήσει το άρωμά του και κόψτε το μετά.

Οφέλη για την υγεία

Το πεπόνι, κατά την άποψη πολλών ερευνητών σε θέματα διατροφής, είναι πλούσιο σε έναν αριθμό συστατικών που είναι γνωστό ότι μειώνουν την πίεση του αίματος και την χοληστερόλη και συνάμα προστατεύουν από διάφορους τύπους καρκίνου.

Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία που έρχονται στο φως για το πεπόνι cantaloupe καθιστούν το φρούτο ακόμα πιο σημαντικό από ότι υποστηρίζουν οι παραδοσιακές θεωρίες. Σε ένα ενδιαφέρον πείραμα αποδείχτηκε ότι διαθέτει αντιπηκτικές και αντιθρομβωτικές ιδιότητες.

Στο πείραμα, οι ερευνητές ανέμιξαν αιμοπετάλια με τη γλυκιά, νερουλή σάρκα του πεπονιού και διαπίστωσαν ότι το πεπόνι περιέχει έναν παράγοντα, που εμποδίζει τη συσσώρευση των ανθρωπίνων αιμοπεταλίων. Τα αιμοπετάλια δεν κατάφεραν να ενωθούν, σχηματίζοντας τους θρόμβους που ευθύνονται για τις καρδιοπάθειες και τα εγκεφαλικά επεισόδια. Το αντιπηκτικό χημικό του πεπονιού είναι η αδενοσίνη, ένα συστατικό που υπάρχει επίσης στα κρεμμύδια, στο σκόρδο και στα μανιτάρια. Από ό,τι φαίνεται, λοιπόν, το πεπόνι είναι ακόμη μια τροφή που βοηθά στην αραίωση του αίματος, μειώνοντας τις πιθανότητες καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών.

Επίσης, το πεπόνι είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών, καθώς περιέχει βιταμίνη C και, β-καροτίνη, συμβάλλοντας έτσι στην προστασία του οργανισμού από διάφορους τύπους καρκίνου, καρδιακά νοσήματα και άλλα ακόμα προβλήματα που συνδέονται με την μεγάλη ηλικία, όπως ο καταρράκτης (Phytother Res. 2005). Ακόμη, περιέχει βιταμίνη Α (19%/100gr), η οποία είναι σημαντική για την καλύτερη όραση και την αποτελεσματικότερη άμυνα στις μολύνσεις, καθώς ενδυναμώνει τα λεμφοκύτταρα του οργανισμού. Όσον αφορά στη βιταμίνη C, περιέχεται σε υψηλά ποσοστά (41%/100gr), βοηθώντας και αυτή με τη σειρά της το αμυντικό σύστημα του οργανισμού ενάντια στις μολύνσεις, προστατεύοντας παράλληλα από το οξειδωτικό στρες και τα προϊόντα του μεταβολισμού που επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης. Περιέχει ακόμη βιταμίνη Β6, η οποία συμβάλλει στην σύνθεση των νευροδιαβιβαστών του εγκεφάλου καθώς συντελεί στην καλύτερη πνευματική και ψυχολογική υγεία.

Πλούσιο, συν τοις άλλοις, σε κάλιο, συμβάλλει στη ρύθμιση της καρδιακής λειτουργίας και της αρτηριακής πίεσης, διαθέτοντας συνάμα διουρητική δράση (κυρίως λόγω του μεγάλου ποσοστού νερού που περιέχει). Σε μία πρόσφατη μελέτη, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι άτομα με υψηλότερα επίπεδα καλίου στον οργανισμό τους εμφάνισαν χαμηλότερη πίεση αίματος. Αντίθετα, άτομα με ελάχιστες ποσότητες καλίου στο αίμα, διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο υψηλής πίεσης του αίματος. Παράλληλα, μελέτες έδειξαν ότι το κάλιο μπορεί να παρεμποδίσει την δράση της LDL χοληστερόλης (κακή χοληστερόλη) και να αποβεί επιζήμια για τον οργανισμό.

Το πεπόνι είναι επομένως μια αξιοσημείωτη πηγή ωφέλιμων και θρεπτικών ουσιών, με σημαντικές προστατευτικές και ευεργετικές δράσεις για την υγεία μας και όχι μόνο. Στην αρχαιότητα είχε και καλλυντικές ιδιότητες, τις οποίες χρησιμοποιούμε ακόμα και σήμερα, χρησιμοποιώντας μάσκες προσώπου που γίνονται από φλούδες πεπονιού. Πιστεύεται ότι η φλούδα του πεπονιού τονώνει το δέρμα και βοηθά στην μείωση της ακμής κατά την εφηβεία.

Κατανάλωση

Ωμό, σε φέτες ή σε φρουτοσαλάτες, χτυπώντας το στο μίξερ και φτιάχνοντας γρανίτα, παγωτό, χυμό ή αναψυκτικό.
Προσοχή όμως! Μην αφήνεται το πεπόνι κομμένο σε φέτες για πολλή ώρα, διότι ότι η βιταμίνη C που περιέχει, καταστρέφεται γρήγορα, αν εκτεθεί στον αέρα. Γι’ αυτό και είναι πολύ σημαντικό να καταναλώνεται αμέσως μόλις κοπεί.


Πηγή: http://www.mednutrition.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ασθένεια επικίνδυνη όσο το AIDS ανακάλυψαν στην Ασία



Προκαλεί ανεπάρκεια του ανοσοποιητικού αλλά δεν φαίνεται να είναι μεταδοτική.

Μια νέα ασθένεια επικίνδυνη όσο το AIDS ανακάλυψαν ερευνητές στην Ασία.

Η μυστηριώδης ασθένεια, που δεν έχει καν ακόμη επίσημο όνομα και προκαλεί ανεπάρκεια του ανοσοποιητικού συστήματος, αναγνωρίστηκε και τα αίτιά της παραμένουν άγνωστα, με τους επιστήμονες να σηκώνουν μέχρι στιγμής τα χέρια ψηλά για μια πιθανή θεραπεία.

Η ανοσοανεπάρκεια που προκαλεί θυμίζει κατά πολύ τα συμπτώματα του AIDS, ως προς τα παθολογικά συμπτώματα.

Οι ερευνητές εντόπισαν 100 ασθενείς σε διάφορες χώρες στην Ασία, στο πλαίσιο μελέτης του αμερικανικού Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων.

Το γεγονός πως όλα τα κρούσματα αφορούν Ασιάτες, κάνει τους επιστήμονες να υποθέτουν πως οφείλεται σε συνδυασμό γενετικών και περιβαλλοντικών παραγόντων. Πάντως, επισημαίνεται ότι παρομοιάζει και σε λοίμωξη της παιδικής ηλικίας.

Τουλάχιστον, μέχρι στιγμής η ασθένεια δεν φαίνεται να είναι μεταδοτική, όπως ο ιός HIV.


Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσθιος χιαστός



Αποκατάσταση με γυμναστική.

Ο πρόσθιος χιαστός είναι ο σύνδεσμος του γόνατος που υφίσταται συχνότερα τραυματισμό. Η συχνότητα της κάκωσης αυτής αυξάνεται συνεχώς, λόγω της αυξανόμενης συμμετοχής ατόμων στον επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό αθλητισμό. Παρά τη σοβαρότητα του τραυματισμού, η διάγνωση της μερικής ή ολικής ρήξης του πρόσθιου χιαστού τις περισσότερες φορές δεν γίνεται άμεσα και η θεραπευτική αντιμετώπιση είναι συχνά ανεπαρκής. Παρ' όλ'αυτά, η χειρουργική αντιμετώπιση δεν είναι πάντα η λύση! Αρκετοί αθλητές προτιμούν την σωστή εκγύμναση των κάτω άκρων, παρά ένα χειρουργείο.

Αν και εφόσον ο γιατρός επιτρέπει την κίνηση του γόνατος, μπορούμε με τις σωστές ασκήσεις να επαναφέρουμε την άρτια λειτουργεία του γόνατος άλλα και να αποτρέψουμε πιθανούς μετέπειτα τραυματισμούς λόγω έλλειψης ισορροπίας, συχνό αποτέλεσμα μιας τέτοιας κάκωσης. Με δυνατό τετρακέφαλο το γόνατο μπορεί να «αναπληρώσει» την έλλειψη του συνδέσμου, ο οποίος και το κρατάει σταθερό.

Στο πρόγραμμα αποκατάστασης, ο ασκούμενος εκτελέι μόνο ισομετρικές ασκήσεις σε όλο το κάτω άκρο, συσπά δηλαδή τους αντίστοιχους μύες χωρίς όμως να κινείται το μέλος. Φυσικά, επικεντρωνόμαστε στις ασκήσεις του τετρακέφαλου, με προσοχή να μην κάμπτεται το γόνατο! Πριν και μετά την άσκηση, καλό θα είναι να βάζουμε πάγο πάν στο γόνατο για 10-15 λεπτά.

Σε μεταγενέστερο στάδιο, μπορεί ο γυμναστής να προσθέσει ασκήσεις με κίνηση της άρθρωσης του γόνατος, με λάστιχα και ελαφρές αντιστάσεις για αύξηση της μυϊκής ισχύος του σκέλους, καθώς και ασκήσεις ιδιοδεκτικότητας με μπάλες, τραμπολίνο και δίσκο ισορροπίας. Εδώ ο ασκούμενος μπορεί να ξεκινήσει και ένα ήπιο πρόγραμμα αερόβιας γυμναστικής με περπάτημα σε διάδρομο ή και στο δρόμο.


Πηγή: http://www.diatrofi.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα αντιβιοτικά στα νεογνά μπορούν να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους



Επηρεάζουν ενδεχομένως βακτήρια στο έντερο.

Η χορήγηση αντιβιοτικών σε νεογνά μπορεί ενδεχομένως να αυξήσει το βάρος τους αργότερα, σύμφωνα με Αμερικανούς ερευνητές.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 11.532 νεογνά και δημοσιεύεται στο περιοδικό «International Journal of Obesity», έδειξε ότι παιδιά κάτω των 6 μηνών στα οποία δόθηκε αντιβίωση ήταν παχύτερα αργότερα.

Οι ερευνητές δήλωσαν ότι τα φάρμακα θα μπορούσαν να επηρεάζουν βακτήρια στο έντερο οδηγώντας σε αλλαγές του βάρους.

Ωστόσο, δήλωσαν ότι χρειάζονται νέες έρευνες για να επιβεβαιωθεί η σχέση.

Στην έρευνα, παιδιά στα οποία δόθηκαν αντιβιοτικά μεταξύ της γέννησης και της ηλικίας των 5 μηνών, ήταν ελαφρώς πιο βαριά μεταξύ 10 και 20 μηνών. Μετά τους 38 μήνες είχαν 22% περισσότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαρα.

Ο ερευνητής, Dr Leonardo Trasande από το New York University School of Medicine, δήλωσε ότι συνήθως θεωρούμε την παχυσαρκία σαν επιδημία που σχετίζεται με την ανθυγιεινή διατροφή και την καθισιτκή ζωή, όμως όλο και περισσότερες έρευνες υποδεικνύουν ότι είναι πιο περίπλοκο το θέμα.

Πρόσθεσε ότι μικρόβια στα έντερα μπορεί ενδεχομένως να παίζουν σημαντικό ρόλο στον τρόπο που απορροφούμε θερμίδες και η έκθεση σε αντιβιοτικά, ιδιαίτερα αρχικά στη ζωή, μπορεί ενδεχομένως να εξουδετερώνει υγιεινά βακτήρια που επηρεάζουν τον τρόπο που απορροφούμε θρεπτικές ουσίες και που αλλιώς θα μας κρατούσαν αδύνατους.


Διαβάστε περισσότερα...

Οι εφορίες περνούν στην ηλεκτρονική εποχή



Ποιες υπηρεσίες πρέπει να περαστούν άμεσα στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Στην «ηλεκτρονική εποχή» θα πρέπει να περάσει όλο το φορολογικό σύστημα μέχρι τα τέλη του έτους. Οι αρμόδιες υπηρεσίες εργάζονται αυτή τη στιγμή πάνω στον τρόπο με τον οποίο θα μπορούν να λειτουργούν όλα ηλεκτρονικά, καθώς υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα φέτος θα πρέπει να έχει κλείσει 200 εφορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στόχος αυτός δεν θα επιτευχθεί εύκολα. Ηδη έχουν κλείσει 49 ΔΟΥ από τις 200. Από τις άλλες 151 εφορίες, εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχουν κλείσει περίπου 120. Το νούμερο δεν είναι μικρό, αν αναλογιστεί κανείς την προεργασία που πρέπει να γίνει τόσο για να είναι λειτουργικές όσες μείνουν ανοικτές και να εξυπηρετούν τον κόσμο, όσο και για να υπάρχουν τα πάντα σε ηλεκτρονική μορφή για να εξυπηρετούνται οι φορολογούμενοι.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή, μέσα στο επόμενο δίμηνο, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) θα πρέπει να έχει περάσει στο ηλεκτρονικό της σύστημα μία σειρά υπηρεσιών που μέχρι και τώρα γίνονται χειρόγραφα:

1. Την υποβολή των μισθωτηρίων.

2. Τις τροποποιητικές δηλώσεις του Ε1

3. Περίπου 40 τύπους δηλώσεων να έχουν αναρτηθεί στο Taxisnet. Παράλληλα, θα πρέπει να γίνει ένα ξεκαθάρισμα σε 98 άλλους τύπους δηλώσεων, ώστε να καταργηθούν κάποιες με συναφή θέματα και να ενοποιηθούν σε λιγότερες για να γίνει το σύστημα πιο απλό.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα όσα θα πρέπει να γίνονται ηλεκτρονικά από το 2013. Υπενθυμίζεται ότι φέτος θα είναι η πρώτη φορά που θα πληρωθούν ηλεκτρονικά και τα τέλη κυκλοφορίας.

Δηλαδή, οι υπόχρεοι (με εξαίρεση εκείνους που έκαναν χειρόγραφα την δήλωσή τους και θα τους σταλεί ειδοποιητήριο) θα πρέπει κάποια στιγμή να εισέλθουν στο Taxisnet και να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματός τους.

Με την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, είναι ευκολότερη και η άμεση διασταύρωση στοιχείων.

Οσο περισσότερα στοιχεία για κάθε φορολογούμενο ή για κάθε επιχείρηση έχει στη διάθεσή της η ΓΓΠΣ, τόσο πιο εύκολο θα είναι να ελέγξει τον κάθε ένα και να διαπιστώσει εάν φοροδιαφεύγει και μάλιστα με ποιον τρόπο έχει κατορθώσει να αποφύγει τη φορολόγησή του.



Διαβάστε περισσότερα...

Πόσο επικίνδυνο είναι το κραγιόν σας



Τι κρύβουν οι ουσίες που περιέχει.

Πολλές γυναίκες νιώθουν… γυμνές στην ιδέα να βγουν έξω χωρίς το κόκκινο κραγιόν να τονίζει τα χείλη τους.

Νέα έρευνα όμως αποκαλύπτει πως πολλά από τα συστατικά που περιέχει ένα κραγιόν μπορούν να προκαλέσουν από αλλεργίες και αρθριτικά μέχρι χαμηλή γονιμότητα.

Μεταξύ των ουσιών που προκαλούν προβλήματα είναι τα parabends, το μεθακρυλικό, ο μόλυβδος και το κάδμιο.

Σύμφωνα όμως με τη νέα έρευνα το επικίνδυνο χημικό που εντοπίστηκε σε διάφορα κραγιόν λέγεται triclosan.

Το εν λόγω συστατικό φέρεται να δημιουργεί αντιδράσεις στον οργανισμό που προκαλούν μυϊκούς πόνους αλλά και καρδιακά προβλήματα.

Οι επιστήμονες λένε ότι οι έρευνες είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο και συστήνουν στους καταναλωτές να αγοράζουν καλλυντικά προϊόντα που περιέχουν όσο το δυνατό λιγότερα χημικά.


Πηγή: http://fe-mail.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τρία πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε στις διακοπές



Η ζέστη ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία.

Όλοι θέλουμε να περνάμε καλά το καλοκαίρι. Αλλά η ζέστη κρύβει και σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, που ίσως να μη φαντάζεστε. Προετοιμαστείτε λοιπόν και χαλαρώστε χωρίς έγνοιες.

1. Μην περπατάτε για πολλή ώρα με σαγιονάρες

Οι γιατροί συνιστούν προσοχή. Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στην επιθεώρηση Journal of the American Podiatric Medical Association (APMA), οι σαγιονάρες μπορεί να μεταβάλλουν το βάδισμά σας, προκαλώντας διαστρέμματα στους αστραγάλους και προβλήματα στα πέλματα. Αν πρόκειται να περπατήσετε για πολλή ώρα προτίμησε παπούτσια με καλύτερη στήριξη.

2. Πίνετε νερό τακτικά

Εντάξει, οι τουαλέτες στην παραλία ή το beach bar είναι συνήθως βρόμικες. Αλλά το να διψάσετε για να τις αποφύγετε, μπορεί να κάνει τα πράγματα ακόμα πιο δυσάρεστα. Όταν κάνει ζέστη, μπορεί να αφυδατωθείτε και να πάθετε θερμοπληξία, η οποία χαρακτηρίζεται από υπερβολική εφίδρωση, αδυναμία, ζαλάδα και ναυτία.

Γι’ αυτό φροντίστε να πίνετε νερό τακτικά. Μια καλή επιλογή είναι επίσης τα αθλητικά ροφήματα, γιατί περιέχουν ηλεκτρολύτες, όπως το νάτριο, τους οποίους χάνετε όταν ιδρώνετε. Το ίδιο αποτέλεσμα μπορείς να έχετε τρώγοντας ζουμερά φρούτα (όπως το πεπόνι), ειδικά αν τα συνδυάσετε με ένα αλμυρό σνακ (όπως κράκερ) για να βοηθήσετε το σώμα σας να συγκρατήσει τα υγρά. Αποφύγετε ωστόσο, τα διουρητικά όπως το αλκοόλ και η καφεΐνη. Κι αν σας έρθει η ανάγκη να ουρήσετε, μην κρατηθείτε. Πάρτε ένα αντισηπτικό χεριών και μερικά χαρτομάντιλα και πηγαίνετε άφοβα στην πιο κοντινή τουαλέτα.

3. Ποτέ αλκοόλ και κολύμπι

Τα beach bar – αλλά και το μίνι ψυγείο που παίρνετε μαζί σας, γεμάτο μπίρες- είναι fun, αλλά το αλκοόλ και το κολύμπι είναι επικίνδυνος συνδυασμός. Το αλκοόλ ευθύνεται σχεδόν για τους μισούς θανάτους που επέρχονται στα παιχνίδια με το νερό. Όσοι έχουν πιει δεν έχουν μόνο μεγαλύτερες πιθανότητες να πνιγούν, αλλά διατρέχουν επίσης και υψηλότερο κίνδυνο τραυματισμών, όπως κατάγματα στα άκρα, κοψίματα και γρατζουνιές. Αν σκοπεύετε να πέσετε στην πισίνα ή στη θάλασσα, περιοριστείτε στην κατανάλωση νερού ή κοκτέιλ φρούτων χωρίς αλκοόλ.

Το μυστικό

Μην ξεχνάτε το αντηλιακό σας! Ακόμη κι αν το χρώμα σας έχει γίνει σταρένιο και δεν κινδυνεύετε από ηλιακό εγκαύμα δε σημαίνει πως πρέπει να ξεχάσετε την ηλιοπραστασία. Η αυξημένη ποσότητα μελανίνης σας προστατεύει μεν από το έγκαυμα όχι όμως κι από τις υπόλοιπες βλαβερές επιπτώσεις του ήλιου.


Πηγή: http://omorfamystika.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η τηλεόραση κάνει τα παιδιά δυστυχισμένους ενήλικες



Μαθαίνουν ότι μπορούν να αποκτήσουν την ευτυχία μέσω των υλικών αγαθών.

Υλιστές και εξαρτημένους από τα υλικά αγαθά ως ενήλικες μπορεί να κάνει η τηλεόραση τα παιδιά.

Σύμφωνα με ψυχολογική έρευνα που δημοσιεύει το Reuters, τα παιδιά που δεν είναι χαρούμενα και βλέπουν πολλή τηλεόραση -και συνεπώς διαφημίσεις- μπορεί να συνδέσουν στο μυαλό τους την ευτυχία και την κατανάλωση και την κατοχή υλικών αγαθών.

Μάλιστα, όπως έδειξε η μελέτη, η δυστυχία και ο καταναλωτισμός είναι δυο καταστάσεις που συνδυαζόμενες δημιουργούν έναν φαύλο κύκλο: οι άνθρωποι που νιώθουν δυστυχισμένοι πιστεύουν ότι τα υλικά αγαθά θα τους βελτιώσουν τη ζωή.

Και όταν αυτή η προσδοκία τους διαψεύδεται, γίνονται ακόμη πιο δυστυχισμένοι.


Διαβάστε περισσότερα...

Τρόφιμα αντί για εισιτήριο


Συγκινητική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στον "Μαραθώνιο στήριξης", που διοργανώθηκε από το Σωματείο Γυναικείας Επιχειρηματικότητας Μαγνησίας, με στόχο την συλλογή τροφίμων διαρκείας τα οποία διατέθηκαν στο Κοινωνικό Παντωπολείο Βόλου, αλλά και στο Γηροκομείο του Βόλου.

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν περίπου 6.500 θεατές και ο "Μαραθώνιος στήριξης" εκφράστηκε μέσα από μια συναυλία, στην οποία συμμετείχαν μεγάλα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου, όπως οι Ελένη Τσαλιγοπούλου, Διονύσης Τσακνής και Δημήτρης Ζερβουδάκης, ενώ στην προσπάθεια αυτή συνέβαλε και ο ταλαντούχος Βολιώτης τραγουδοποιός και ερμηνευτής Απόστολος Μόσιος.

Η συναυλία πραγματοποιήθηκε χωρίς εισιτήριο, αλλά με τρόφιμα. Στο τέλος της βραδιάς συγκεντρώθηκαν 8,5 τόνοι τροφίμων, με την Ελένη Τσαλιγοπούλου να σημειώνει πως είναι η πρώτη φορά που τραγουδά χωρίς εισιτήριο, αλλά με τρόφιμα, δηλώνοντας βέβαιη πως θα το κάνει ξανά και με τον Διονύση Τσακνή να ευχαριστεί τον κόσμο που έδειξε αλληλεγγύη, απευθύνοντας του κάλεσμα να βρεθούν το ίδιο αλληλέγγυοι και στους δρόμους.

Δείτε το βίντεο από τη συναυλία:
Διαβάστε περισσότερα...