Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Μεταφορά μαθητών με… πλαστική σακούλα!


Η πλημμύρα δεν στάθηκε εμπόδιο στην εκπαίδευση - Δείτε τις φωτογραφίες.

Για πολλά παιδιά στον κόσμο η μεταφορά στο σχολείο μπορεί να είναι περιπέτεια. Οι μικροί μαθητές, όμως, στις φωτογραφίες που ακολουθούν, είχαν μέσα στην ατυχία τους την τύχη ένας γονιός να είναι αποφασισμένος να μην χάσουν το μάθημά τους.

Οι εικόνες προέρχονται από το Βιετνάμ όπου η υπερχείλιση ποταμού αχρήστευσε τη γέφυρα που διέσχιζαν οι μαθητές για να πάνε στο σχολείο τους.

Για να μην χάσουν το μάθημά τους, ο αφοσιωμένος γονιός βρήκε μια πραγματικά πρωτότυπη λύση.

Έβαλε ένα- ένα τα παιδιά μέσα σε μία μεγάλη πλαστική σακούλα, για να τα προστατεύσει από το νερό και, κουβαλώντας τα, διέσχισε τον ποταμό με το νερό να του φτάνει ως το λαιμό.

Φτάνοντας στην απέναντι όχθη το κάθε παιδί βγήκε στεγνό και ο αφοσιωμένος πατέρας επέστρεψε με τη σακούλα για να μεταφέρει το επόμενο!

Την επίμονη προσπάθειά του τα παιδιά να μην χάσουν τα μαθήματά τους βιντεοσκόπησε πέρσι ο δάσκαλός τους, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Δείτε τις φωτογραφίες




















Διαβάστε περισσότερα...

Διακοπή δρομολογίων στον ΗΣΑΠ από αύριο


Στο τμήμα Φάληρο-Πειραιάς.

Το επιβατικό κοινό από αύριο Παρασκευή έως και τη Δευτέρα θα αντιμετωπίσει προβλήματα στις μετακινήσεις με τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, στο τμήμα Φάληρο –Πειραιάς.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, λόγω τεχνικών εργασιών θα διακόπτεται η κυκλοφορία των συρμών στο τμήμα Φάληρο- Πειραιάς, στη γραμμή 1 της ΣΤΑΣΥ, την Παρασκευή 21-3-2014, το Σάββατο 22-3-2014 και τη Δευτέρα 24-3-2014, από τις 18:00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Κατά τη διάρκεια διακοπής της κυκλοφορίας οι επιβάτες θα μπορούν να εξυπηρετηθούν, στο τμήμα Πειραιάς- Φάληρο και Φάληρο- Πειραιάς, με το ίδιο εισιτήριο, από τις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές, καθώς και από την ειδική λεωφορειακή γραμμή Χ1 Πειραιάς (Πλ. Καραϊσκάκη)- Σταθμός Φαλήρου.



Διαβάστε περισσότερα...

Παγίδα φόρου η μη αυτοτελής φορολόγηση της υπεραξίας μετοχών


Διευκρινιστική εγκύκλιος του γ.γ. Εσόδων Χ. Θεοχάρη.

Η υπεραξία από την πώληση μετοχών θα φορολογείται μαζί με τα λοιπά εισοδήματα του νομικού ή φυσικού προσώπου και όχι αυτοτελώς αναφέρεται σε διευκρινιστική εγκύκλιο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, κάθε εισόδημα που προκύπτει από υπεραξία μεταβιβάσεως μετοχών εισηγμένων ή μη εισηγμένων σε χρηματιστηριακή αγορά εταιρειών, μεριδίων σε προσωπικές εταιρείες, κρατικά ομόλογα και έντοκα γραμμάτια ή εταιρικά ομόλογα, παράγωγα χρηματοοικονομικά προϊόντα, κ.α. υπόκειται σε φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, εφ όσον δεν συνιστά επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ο δικαιούχος της ωφέλειας (υπεραξίας) θα συμπεριλάβει το παραπάνω εισόδημα στην ετήσια δήλωση φορολογίας εισοδήματος 2015, ώστε να φορολογηθεί με τον προβλεπόμενο συντελεστή 15%. Στο πλαίσιο αυτό ξεκαθαρίζεται πως δεν απαιτείται η υποβολή δηλώσεως φόρου υπεραξίας και η καταβολή του φόρου στην αρμόδια ΔΟΥ.

Η φορολόγηση της υπεραξίας μετοχών μαζί με τα λοιπά εισοδήματα συνεπάγεται πως το εισόδημα που προκύπτει από πωλήσεις τίτλων θα προστεθεί στα υπόλοιπα εισοδήματα του φορολογούμενου και επί αυτών θα υπολογιστεί η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης.



Διαβάστε περισσότερα...

«Μάχη» μεταξύ των καθηγητών ξένων γλωσσών για προσέλκυση μαθητών


Καταγγελίες για χρήση «πρακτικών marketing» κατά την ενημέρωση παιδιών.

Σε «καμπάνια προώθησης» της γαλλικής ή της γερμανικής γλώσσας έχει μετατραπεί ηενημέρωση των μαθητών της Δ' τάξης των δημοτικών σχολείων για την επιλογή μιας εκ των ξένων γλωσσών.

Αυτά αναφέρει η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας σε επιστολή της προς τον προϊστάμενο της διεύθυνσης σπουδών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μάλιστα επισημαίνεται ότι «σε αρκετές περιπτώσεις θύμιζε πρακτικές marketing εμπορικών επιχειρήσεων, χάνοντας τον παιδαγωγικό σκοπό της και διαταράσσοντας το σχολικό κλίμα».

Ιδιαίτερα τονίζεται ότι η ενημέρωση θα επιφέρει μεγάλη αναστάτωση στη σχολική κοινότητα και κυρίως στις διαπροσωπικές σχέσεις των μελών της. «Υπάρχει άλλωστε μεγάλη αναντιστοιχία στον αριθμό των εκπαιδευτικών των δύο ξένων γλωσσών, γεγονός που καταλύει την ισότιμη και ισόνομη μεταχείριση. Φρονούμε πως δεν πρέπει να διαταραχθεί με κανένα τρόπο η διαδικασία ενσωμάτωσης όλων αυτών των συναδέλφων μας στο νέο τους εργασιακό και παιδαγωγικό περιβάλλον».

Για τους παραπάνω λόγους η ΠΕΚΑΓΕ ζητά να μη συμπεριληφθεί στη φετινή υπουργική απόφαση η ρύθμιση περί «διαδικασίας ενημέρωσης των μαθητών της Δ΄ τάξης σχετικά με την επιλογή της 2ης ξένης γλώσσας», όπως προβλεπόταν στις υπουργικές αποφάσεις των δύο προηγούμενων ετών.

Η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα της ενημέρωσης των μαθητών και των γονέων τους για τη σημασία και τη χρησιμότητα της δεύτερης ξένης γλώσσας.

Ωστόσο θεωρεί «πως πρέπει να αποφευχθεί η οποιαδήποτε εμπλοκή των εκπαιδευτικών γερμανικής και γαλλικής φιλολογίας στη διαδικασία, όπως επίσης η διανομή διαφημιστικού υλικού καθώς και οποιαδήποτε μορφή εκδήλωσης για το σκοπό αυτό. Η αποστολή μιας ενημερωτικής επιστολής από τους κατά τόπους Σχολικούς Συμβούλους Γερμανικής και Γαλλικής, εκτιμούμε πως αρκεί για να καλύψει την ανάγκη αυτή. Για την αποφυγή οποιασδήποτε διατάραξης του ομαλού σχολικού κλίματος προτείνουμε να δοθεί γραπτή οδηγία στους διευθυντές και τις διευθύντριες των δημοτικών σχολείων σχετικά με την ταυτόχρονη διανομή και των δύο ενημερωτικών επιστολών».

Οι καθηγητές της γερμανικής γλώσσας ζητούν να ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Κεδίκογλου για τα προβλήματα που δημιουργεί η ρύθμιση για τη διαδικασία ενημέρωσης των μαθητών ενώ παράλληλα ζητούν να κοινοποιηθούν οι καταγγελίες που έχουν φτάσει στη διεύθυνση σπουδών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του Υ.ΠΑΙ.Θ κατά τη τελευταία διετία εφαρμογής της ρύθμισης αυτής.



Διαβάστε περισσότερα...

Εκδήλωση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο


Μέτρα προστασίας των παιδιών παρουσιάστηκαν στο δημαρχείο Κηφισιάς.

Στην αίθουσα «Δήμαρχος Β. Γκατσόπουλος» του δημαρχείου Κηφισιάς, παρόντος του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νικολάου Δένδια και του δημάρχου Κηφισιάς, Νίκου Γ. Χιωτάκη, πραγματοποιήθηκε χτες, Τετάρτη, εκδήλωση για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, με τίτλο «Σερφάρω δημιουργικά και με ασφάλεια», με ομιλητή το διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχο Μανώλη Σφακιανάκη.

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από το δήμο Κηφισιάς σε συνεργασία με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη και την υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος είχε ως στόχο να ενημερώσει τους πολίτες και ειδικά τους γονείς για τις δυνατότητες του διαδικτύου και την ορθή αξιοποίηση του.

Ο δήμαρχος Κηφισιάς, Νίκος Γ. Χιωτάκης στο σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε το διευθυντή Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχο Μανώλη Σφακιανάκη, τους συνεργάτες του και τον παιδοψυχίατρο – διδάκτωρα του ΑΠΘ, Βάιο Νταφούλη, για την παρουσία τους, επισημαίνοντας πως όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στη χρήση της νέας τεχνολογίας και των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

«Η γνώση και η εμπειρία θα μας καταστήσει ικανούς να διαχειριστούμε και να προλάβουμε τα όποια προβλήματα προκύψουν στην ψηφιακή καθημερινότητα των παιδιών μας και να τα προστατέψουμε» υπογράμμισε ο Νίκος Γ. Χιωτάκης.

Από την πλευρά του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας ανέφερε ότι «όταν ήμασταν παιδιά, στη αλάνα που παίζαμε, οι γονείς μας ήξεραν πολύ καλά με ποιον παίζαμε. Ήξεραν τι κινδύνους αντιμετωπίζαμε. Ήξεραν τους γονείς των άλλων παιδιών. Μπορούσαν να μας προστατεύσουν. Σήμερα αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει. Είναι μάλλον εκτός των δυνατοτήτων. Εδώ λοιπόν χρειάζεται τεράστια προσοχή. Και τον ρόλο του γονέα έρχεται, στο βαθμό που μπορεί, να παίξει η Ελληνική Αστυνομία και η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Να προστατεύσει τα παιδιά μας από τους μεγάλους κινδύνους και να τους επιτρέψει να εκμεταλλευτούν τις τεράστιες ευκαιρίες που δίνει το διαδίκτυο, που δίνει η επικοινωνία, που δίνει το αύριο».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι εξειδικευμένοι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στα μέτρα προστασίας των παιδιών από τη σεξουαλική κακοποίηση, στην ηλεκτρονική διαπόμπευση - cyberbullying και την πρόληψη αυτοκτονιών, καθώς και στις απειλές από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Στην ομιλία του ο Μανώλης Σφακιανάκης, υπογράμμισε ότι η αστυνομία δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο για ένα ασφαλές ηλεκτρονικό περιβάλλον και τόνισε ότι με τη σωστή χρήση του διαδικτύου μπορούμε να κάνουμε θαυμάσια πράγματα. Για το cyber bullying επισήμανε ότι είναι ένα είδος τρομοκρατίας, το οποίο υφίστανται καθημερινά περίπου 20.000 παιδιά παγκοσμίως. Τα παιδιά τόνισε πρέπει να αγνοούν αυτόν που τα ενοχλεί, να αποθηκεύουν τα μηνύματα που τους στέλνει και να ζητούν αμέσως βοήθεια.

Ο κ. Σφακιανάκης για τα social media ανέφερε ότι δεν υπάρχει σεβασμός των προσωπικών μας δεδομένων ούτε εγγύηση τήρησης μυστικότητας, ενώ για την ηλεκτρονική απάτη, υπογράμμισε ότι είναι αναξιόπιστα όλα τα ηλεκτρονικά μηνύματα, που ανακοινώνουν στον παραλήπτη ότι δήθεν κέρδισε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό ή ότι μπορεί να διεκδικήσει μια ελκυστική επαγγελματική ευκαιρία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με το Μανώλη Σφακιανάκη να απαντά σε ερωτήσεις γονέων σχετικά με την ορθή χρήση του διαδικτύου. Το συντονισμό της συζήτησης είχε ο δημοσιογράφος κ. Γιώργος Κουβαράς.

Παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι, Στάθης Κύρλος, Νίνα Βλάχου, Μανώλης Κουρμαδιάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιώργος Παπαδόπουλος, Γιάννης Διονυσιώτης, Αντώνης Μπιτσάνης, Λίλα Παπαδημητρίου, Αγγελική Βαλασοπούλου, Λεωνίδας Ψυχόπαιδας, Περικλής Καραγιαννάκης και Αγγελική Συνοδινού.














Διαβάστε περισσότερα...

Αυτοί δικαιούνται κοινωνικό μέρισμα από το πρωτογενές πλεόνασμα


Συνεδρίαση της ειδικής επιτροπής στο υπουργείο Οικονομικών για τον ακριβή καθορισμό τους.

Χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, εγγεγραμμένοι μακροχρόνιοι και επιδοτούμενοι άνεργοι (εφόσον πληρούν τα κριτήρια), ελεύθεροι επαγγελματίες, των οποίων έχει διακοπεί η επαγγελματική δραστηριότητα (σχετικά στοιχεία για τη διακοπή της επαγγελματικής δραστηριότητας έχουν ζητηθεί από τον ΟΑΕΕ) και ΑμεΑ (με πιθανή ευνοϊκότερη μεταχείριση), είναι οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος που θα διανεμηθεί από το πρωτογενές πλεόνασμα.

Η βάση της συζήτησης για τον ακριβή καθορισμό των δικαιούχων, τέθηκε κατά τη συνεδρίαση, το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών, της ειδικής επιτροπής που έχει συσταθεί και αναμένονται τα στοιχεία από τον ΟΑΕΕ, τον ΟΑΕΔ και τον ΟΓΑ, τα οποία στη συνέχεια θα διασταυρωθούν με στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα που συμμετέχει στην επιτροπή, ο αριθμός των δικαιούχων και τα εισοδηματικά όρια αλληλοεπηρεάζονται και η συζήτηση ξεκίνησε με εισοδηματικό όριο τις 7.000 ευρώ- 10.000 ευρώ. Ταυτόχρονα, θα τεθούν και περιουσιακά κριτήρια, από τα οποία, σύμφωνα με τον συγκεκριμένο παράγοντα, θα εξαιρεθεί, κατά πάσα πιθανότητα, η πρώτη κατοικία (σ.σ. πάντως, η επιτροπή δεν έχει ακόμη υπεισέλθει σε λεπτομέρειες). Σημειώνεται, ότι τα εισοδήματα που θα ληφθούν υπόψη για τον καθορισμό των δικαιούχων, είναι εκείνα που αποκτήθηκαν το 2012 και δηλώθηκαν με τις φορολογικές δηλώσεις του 2013.



Διαβάστε περισσότερα...

Άνοιξε το Taxis


Σε λειτουργία από τις 9 το βράδυ η εφαρμογή ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων.

Σε λειτουργία τέθηκε στις 9 το βράδυ η ηλεκτρονική εφαρμογή υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων 2014.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης ανακοίνωσε πως η εφαρμογή για την υποβολή του Ε1 θα ανοίξει σήμερα μετά το μεσημέρι.

Ο κ. Θεοχάρης είπε ακόμη πως ταμεία και τράπεζες έχουν διορία μέχρι τις 28 Μαρτίου ώστε να στείλουν τα σχετικά στοιχεία με τις βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από ελευθέρια επαγγέλματα και εισοδημάτων από εμπορικές επιχειρήσεις.

Το νέο έντυπο Ε1 της εφορίας ενσωματώνει 30 αλλαγές στους κωδικούς. Παγίδες φόρων συνιστούν η υποχρεωτική δήλωση των τόκων καταθέσεων αλλά και η επίσης υποχρεωτική καταγραφή των αυθαιρέτων ή των ημιυπαίθριων που τακτοποιήθηκαν και αυξάνουν τα τεκμήρια.

Μισθωτοί και συνταξιούχοι θα φορολογηθούν φέτος για πρώτη φορά με βάση το νέο σύστημα σταθερής έκπτωσης φόρου 2.100 ευρώ για όσους έχουν εισοδήματα έως 21.000 ευρώ. Το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ έχει καταργηθεί, όπως και το πρόσθετο αφορολόγητο για όσους έχουν παιδιά.

Οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος θα υποβληθούν φέτος από όλα τα φυσικά πρόσωπα από τις 20 Μαρτίου έως τις 30 Ιουνίου. Η εκκαθάριση θα γίνεται με την υποβολή της δήλωσης και όλοι οι φορολογούμενοι με χρεωστικό εκκαθαριστικό θα πληρώσουν σε τρεις διμηνιαίες δόσεις τον πρόσθετο φόρο.Η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί έως το τέλος Ιουλίου και η τελευταία έως το τέλος Νοεμβρίου.



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Ομιλητής στη διάσκεψη υψηλού επιπέδου της ΕΟΚΕ ο Ι. Βαρδακαστάνης - «It’s now or never: Για την Ευρώπη, για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 20.03.2014

Στη διάσκεψη υψηλού επιπέδου της ΕΟΚΕ, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 20 Μαρτίου στην Αθήνα στο Ζάππειο, μίλησε ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο οποίος είναι μέλος του προεδρείου της ΕΟΚΕ (Ομάδα 3).

Σκοπός αυτής της σημαντικής διάσκεψης ήταν η ανάλυση των κοινωνικοοικονομικών συνεπειών της κρίσης και η εξεύρεση τρόπων για την επίτευξη προόδου προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Μεταξύ των ομιλητών ήταν οι κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Όλγα Κεφαλογιάννη, υπουργός Τουρισμού, Αθανάσιος Σκορδάς, υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Luca Jahier, πρόεδρος της Ομάδας Διαφόρων Δραστηριοτήτων της ΕΟΚΕ, Άννα Διαμαντοπούλου, πρώην υπουργός κλπ.

Στην ομιλία του, στην ενότητα «Μια νέα πορεία προς την ανάπτυξη, την ανάκαμψη, την αλληλεγγύη και μια κοινωνική Ευρώπη», ο κ. Βαρδακαστάνης, περιέγραψε το πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον, τις κοινωνικές επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας της τρόικας, το πώς οι πολίτες έφτασαν να φοβούνται την Ευρωπαϊκή Ηγεσία και κατ’ επέκταση την ίδια την ΕΕ, και εντέλει την ήττα του νεοφιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου. «Με την Ανάπτυξη για τους λίγους ξεχάστηκε η κοινωνική διάσταση της Ανάπτυξης. Η κοινωνική πολιτική και το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο θεωρήθηκε εμπόδιο για την οικονομική ανάπτυξη. Αυτό οδήγησε σε αύξηση της φτώχειας, του κοινωνικού αποκλεισμού και σε υψηλά ποσοστά ανεργίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν μπορεί να υπάρξει Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς κοινωνική ένωση. Η Στρατηγική της ΕΕ για το 2020 δεν θα πρέπει να αναθεωρηθεί. Θα πρέπει να αντικατασταθεί. Η κοινωνική ένωση θα πρέπει να θεωρείται ως συμπληρωματική προς την οικονομική ένωση και για την οικονομική ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς. Χρειαζόμαστε μια νέα συμφωνία στον κοινωνικό τομέα. Μια νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να προτείνει μια ριζική κοινωνική πρωτοβουλία για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Αυτή η κοινωνική πρωτοβουλία θα πρέπει να έχει έναν πραγματικό προϋπολογισμό με στόχευση τις ευπαθείς ομάδες της κοινωνίας. Χρειαζόμαστε μια νέα κοινωνική ατζέντα που θα ασχοληθεί με τα θεμελιώδη και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σε λίγες εβδομάδες θα πάμε στην κάλπη. Ως αναπηρικό κίνημα μελετάμε τα προγράμματα όλων και τα βρίσκουμε χωρίς όραμα, άτολμα, να παρακολουθούν αδύναμα τους ευρωσκεπτικιστές να επελαύνουν. Το τραγούδι It’s now or never μπορεί να είναι σημαδιακό για την Ευρώπη, η οποία είναι οι πολίτες της και όχι οι σπεκουλαδόροι που την έχουν κυβερνήσει, όχι οι πολιτικές που φόβισαν τους πολίτες της, που δημιούργησαν αυτόν τον φόβο που θα οδηγήσει στην οργή και τους πολίτες της μακριά από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Θυμάμαι την εποχή που είμασταν υπερήφανοι για την Δημοκρατία που πρέσβευε η Ευρώπη. Με την αδιαφάνεια με την οποία λειτούργησε η τρόικα αυτό το αίσθημα χάθηκε. Αν υπάρχει ένα μήνυμα που μπορούμε σήμερα να στείλουμε εμείς από εδώ, από την Αθήνα, από αυτό το σημείο δίπλα από την Ακρόπολη, είναι η επόμενη 5ετία να είναι μια 5ετία αναζήτησης της πολιτικής νομιμοποίησης, του χαμένου ονείρου, της ανάπτυξης για όλους, της Δημοκρατίας».

Φωτογραφικό υλικό στο προφίλ της ΕΣΑμεΑ στο facebook.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 103 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

«Αιώνιοι φοιτητές» με αναπηρία κινδυνεύουν με διαγραφή


Δεν υπάρχει μέριμνα για όσους έχουν αναπηρία άνω του 67% στο σχετικό νόμο.

Συνολικά 180.000 φοιτητές απειλούνται με διαγραφή, όπως έχει γράψει και το newsbeast.gr. Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκεται και ένας αριθμός φοιτητών με αναπηρία άνω του 67% για τους οποίους δημιουργείται και ένα κοινωνικό θέμα.

Σχετική ερώτηση κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής κ. Καπερνάρος παραθέτοντας και σχετικά άρθρα του συντάγματος ως ακολούθως:

«Με βάση το άρθρο 21 του συντάγματος παρ.3 το κράτος οφείλει να μεριμνά για την υγεία των πολιτών και να παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος και για την περίθαλψη των απόρων.

Με βάση το άρθρο 16 παρ.4 όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, στα κρατικά εκπαιδευτήρια. Το κράτος ενισχύει τους σπουδαστές που διακρίνονται καθώς και αυτούς που έχουν ανάγκη από βοήθεια ή ειδική προστασία, ανάλογα με τις ικανότητές τους».

Ο βουλευτής ζητά να μάθει αν ο υπουργός Παιδείας προτίθεται να διαγράψει τους αιώνιους φοιτητές συμπεριλαμβάνοντας σε αυτούς τα άτομα με αναπηρίες άνω του 67%.

Επίσης ζητά να μάθει τα μέτρα που έχει λάβει το υπουργείο Παιδείας για τη διευκόλυνση των σπουδαστών με αναπηρίες, καθώς και το δημοσιονομικό όφελος από τη διαγραφή των φοιτητών και δη των ανάπηρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νόμο 4009/6-9-2011 δεν υπάρχει ειδική μέριμνα για τους φοιτητές με αναπηρία άνω του 67% οπότε συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς που είναι υποψήφιοι για διαγραφή.



Διαβάστε περισσότερα...

6 στους 10 ψάχνουν ταίρι στο διαδίκτυο


Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας, 6 στους 10 Έλληνες ψάχνουν για σεξ και σχέση στο διαδίκτυο. Σχεδόν οι μισοί (43%) δηλώνουν ότι έχουν κάνει σχέση μέσα από το ίντερνετ. Όμως οι περισσότεροι παραδέχονται ότι δεν ψάχνουν για σοβαρή και μόνιμη σχέση. Μάλιστα πολλοί παντρεμένοι απάντησαν ότι χρησιμοποιούν σάιτ γνωριμιών για «εφήμερη σχέση». Παρά την «εμμονή» στο εφήμερο και το σεξ, σύμφωνα με την έρευνα το 8% των σχέσεων μέσω διαδικτύου κατέληξε σε γάμο και το 25% σε μακροχρόνιο δεσμό.

Όσον αφορά στο διαδικτυακό σεξ και τους άνδρες, τόσο οι έγγαμοι όσο και άγαμοι με μακροχρόνια σχέση, θεωρούν ότι βοηθά στην βελτίωση της σεξουαλικής τους ζωής και συνολικά της σχέσης τους. Πάντως μεγάλο ποσοστό παντρεμένων και μεγαλύτερων και σε ηλικία, θεωρούν το διαδικτυακό σεξ ένας είδος απιστίας.


Πηγή http://www.metrogreece.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ψάχνει χορηγούς το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας


Καμπάνια για την προσέλκυση πόρων που θα συμβάλουν στη συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας του ιδρύματος ξεκινά το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο με επιστολές του σε ανθρώπους του επιχειρηματικού κόσμου, σε ομογενείς της δυτικής Μακεδονίας, σε οργανώσεις και οργανισμούς, θα ζητήσει την οικονομική τους στήριξη, προκειμένου να αποφύγει ακόμη και την αναστολή λειτουργίας τμημάτων, εξαιτίας κυρίως της έλλειψης διδακτικού προσωπικού.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Ιδρύματος, Ιωάννης Βέργαδος, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου, παρουσίασε την καμπάνια προσέλκυσης «ξένων» πόρων και απηύθυνε έκκληση σε κάθε ενδιαφερόμενο να στηρίξει οικονομικά το ΤΕΙ, προκειμένου να αντιμετωπίσει τα λειτουργικά του προβλήματα.



«Εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα άντλησης δημόσιων πόρων και αξιοποιήσαμε την πρόβλεψη για μεταφορά αποθεμάτων της προηγούμενης χρονιάς στην τρέχουσα, προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες για 40 έκτακτους διδάσκοντες, ωστόσο, η προσπάθεια αυτή βρίσκεται σε εκκρεμότητα» είπε ο κ. Βέργαδος.

Το ΤΕΙ διαθέτει ήδη λίστα περίπου 20 αποδεκτών – πιθανών χορηγών, στους οποίους θα αποστείλει σχετική επιστολή, ενώ σκοπεύει να συστήσει Επιτροπή καθηγητών του καθώς και από άλλα επιστημονικά ιδρύματα, η οποία θα διαχειριστεί τους πόρους που θα συλλέξει, έχοντας έναν εποπτικό ρόλο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με το 37% των γιατρών άρχισε το ΠΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη


Με το 37% των γιατρών του ΕΟΠΥΥ που υπάγονταν στην 3η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) και το 48% εκείνων που υπάγονταν στη 4ης ΥΠΕ άρχισε σήμερα στη Θεσσαλονίκη η λειτουργία του ΠΕΔΥ (Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας), σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι διοικητές των δύο ΥΠΕ, Δημοσθένης Ανδριόπουλος και Θρασύβουλος Βεντούρης αντίστοιχα.

Ήδη έχουν αποσταλεί οι διοικητικές πράξεις για το διορισμό των γιατρών που δήλωσαν ότι επιθυμούν να παραμείνουν στο ΠΕΔΥ και δεν απαιτείται δημοσίευση του διορισμού στο ΦΕΚ, διότι προέρχονται από αυτούς που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, ανέφερε ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ κ. Βεντούρης απαντώντας σε καταγγελίες του αντιπροέδρου του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού Θεσσαλονίκης-Βορείου Ελλάδος και γενικού γραμματέα του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκου Νίτσα, περί μη δημοσίευσης των διορισμών σε ΦΕΚ.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Τσάμης, ανέφερε: “Ο ιατρικός κόσμος έχει υποστεί τεράστιες περικοπές την τελευταία τετραετία «συμβάλλοντας» στα οικονομικά αποτελέσματα που με ενθουσιασμό παρουσίασε η κυβέρνηση”.

Συγκεκριμένα, είπε ότι οι αμοιβές των νοσοκομειακών ιατρών μειώθηκαν περισσότερο από 30%, οι εφημερίες των νοσοκομειακών ιατρών είναι απλήρωτες εδώ και μήνες, η αμοιβή των επισκέψεων στους ιδιώτες συμβεβλημένους ιατρούς μειώθηκε κατά 50%, οι οφειλές των παλαιών ταμείων «κουρεύτηκαν» κατά 15%, χιλιάδες ιατροί του ΕΟΠΥΥ οδηγήθηκαν σε αυτοαπόλυση, οι ιατροί των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ οδηγούνται από τη διαθεσιμότητα στην απόλυση, ο ΕΟΠΥΥ εξακολουθεί να οφείλει για πληρωμή εξετάσεων και ιατρικών πράξεων από παλιά ταμεία από το 2010 και ότι το συνολικό ποσό των οφειλών για όλη την Ελλάδα φθάνει τα 800 εκατομμύρια ευρώ.

“Η λειτουργία του συστήματος υγείας επιτυγχάνεται χάρη στις προσπάθειες και την άτυπη χρηματοδότησή του από τους ιατρούς. Ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να πει την αλήθεια στους ιατρούς και στους ασφαλισμένους σχετικά με τις δυνατότητες που έχει να πληρώνει τις ιατρικές υπηρεσίες που λαμβάνουν. Πρέπει να σταματήσει η διαρκής μείωση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, να μη φορολογηθούν οι ιατροί για εισοδήματα που δεν πραγματοποιήθηκαν και τα οποία ο ΕΟΠΥΥ επιχειρεί να «κουρέψει» αναδρομικά, να εφαρμοσθούν τα θεραπευτικά και διαγνωστικά πρωτόκολλα, να ενημερώνονται οι ιατροί για τη δυνατότητα του ΕΟΠΥΥ να πληρώνει τις εξετάσεις που πραγματοποιούνται και να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις ώστε να ολοκληρωθούν σύντομα και να υπογραφούν οι νέες δίκαιες και ισοβαρείς συμβάσεις” πρόσθεσε ο κ. Τσάμης.



Διαβάστε περισσότερα...

Ελεύθερος ο ιερέας που εξαπατούσε ανέργους


Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο ιερέας και ο συνεργός του, που κατηγορούνταν κατά περίπτωση για πλαστογραφία, σύσταση συμμορίας, απάτη κακουργηματικής μορφής κατ΄επάγγελμα, άμεση συνέργεια σε απάτη. Επίσης, τους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Στο φερόμενο ως "εγκέφαλο" της σπείρας απατεώνων ιερέα επιβλήθηκε, επίσης, η χρηματική ποινή των 30.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως η σπείρα απατεώνων, που σήμερα απολογήθηκε στην πρώτη τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, έταζε εν μέσω κρίσης δουλειά σε δεκάδες άνεργους πολίτες στη Θεσσαλονίκη, από τους οποίους αποσπούσε διάφορα χρηματικά ποσά. Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερα από 160 άτομα εξαπατήθηκαν, όλοι άνεργοι, ενώ τα παράνομα έσοδα των μελών του κυκλώματος ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γίνε και εσύ "εικονικός νονός"


Ένα πασχαλινό δέμα γεμάτο αγάπη προς τα παιδιά οικογενειών, που δοκιμάζονται από την κρίση, θα έχουν την ευκαιρία να στείλουν, όσοι επιλέξουν να γίνουν "εικονικοί νονοί", στο πλαίσιο της δράσης "Ένα παιδί περιμένει εσένα, για να κάνει Ανάσταση", που υλοποιεί το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας.

Η συγκεκριμένη δράση αφορά 160 παιδιά, από βρέφη ενός έτους μέχρι και εφήβους 16 και 17 ετών, που περιμένουν από τους "εικονικούς νονούς" ένα δέμα με "όσα δίνει ένας νονός στο βαφτιστήρι του: Mία λαμπάδα, ένα τσουρέκι, ένα αυγό και ένα δώρο ή δώρα. Ό,τι μπορεί κανείς και έχει την ευχέρεια" εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η συντονίστρια του Κέντρου, κοινωνική λειτουργός Σουζάνα Μουρατίδου, σημειώνοντας ότι το Κέντρο θα συλλέγει τα δέματα από την 1η μέχρι και τις 11 Απριλίου.

Η δράση υλοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Πέρυσι αφορούσε 120 με 130 παιδιά, ενώ φέτος ο αριθμός των παιδιών έχει αυξηθεί.

Σύμφωνα με την κ. Μουρατίδου, το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν πολίτες όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και από το εξωτερικό είναι μεγάλο. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση Ελληνίδας από την Ισπανία που έγινε πέρυσι "εικονική νονά" και φέτος, μόλις ενημερώθηκε για τη δράση, τηλεφώνησε στο Κέντρο, για να συμμετάσχει και πάλι.

Την περασμένη χρονιά, η συμμετοχή του κόσμου ήταν τόσο ικανοποιητική που το Κέντρο ετοίμασε και διέθεσε πασχαλινά πακέτα και στα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS στο Αρίστηνο.

Στη φετινή δράση, όπως και πέρυσι, ξεχωρίζει η διακριτικότητα με την οποία αντιμετωπίζονται τα παιδιά και οι οικογένειές τους, που συνήθως προέρχονται από χαμηλά κοινωνικά και οικονομικά "στρώματα".

Έτσι, όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν "εικονικοί νονοί", μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο (τηλέφωνο επικοινωνίας 25310-82788), από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το απόγευμα, προκειμένου να τους δοθούν οι απαραίτητες πληροφορίες, για να στείλουν το πασχαλινό δέμα στον άγνωστο παραλήπτη. "Τους δίνουμε έναν αύξοντα αριθμό, το φύλο και την ηλικία του παιδιού και από εκεί κι έπειτα η διαδικασία παίρνει το δρόμο της" σημειώνει η κ. Μουρατίδου.

Η ίδια εκφράζει την ελπίδα πως και η φετινή δράση θα είναι επιτυχής, επισημαίνοντας ότι το Κέντρο συνέλεξε 20 πακέτα-δέματα αγάπης για τα παιδιά μέχρι τις 11 Απριλίου.

Πολλά από τα παιδιά που εντάσσονται στη δράση μπορεί να έχουν νονούς, όμως, εξαιτίας της κρίσης, ενδέχεται να πάρουν μόνο μία λαμπάδα, οπότε το Κέντρο "τους δίνει περισσότερη χαρά", προσθέτει η κ. Μουρατίδου.

Το Κέντρο παρέχει, μεταξύ άλλων, συμβουλευτική, ψυχολογική και μαθησιακή στήριξη στις οικογένειες που στηρίζει και υλοποιεί διάφορες δράσεις, όπως η δημιουργική απασχόληση παιδιών.

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής (πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.sosvillages.gr) ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Απρίλιο του 2012 σε ιδιόκτητο ακίνητο, που αποτελεί δωρεά της οικογένειας Εμμανουήλ Νικολαiδη και είναι η μοναδική δομή στην ευρύτερη περιοχή που προσφέρει ολοκληρωμένες ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες στην κατεύθυνση της πρόληψης.

Η δράση του πλαισιώνεται από μία δραστήρια τοπική ομάδα εθελοντών και φίλων SOS. Με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Κέντρο προσφέρει τις υπηρεσίες του σε 100 και πλέον παιδιά και είναι σε άμεση σχέση με το αντίστοιχο Κέντρο του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης στην Αλεξανδρούπολη.



Διαβάστε περισσότερα...

Παράταση στις δηλώσεις των αγροτών


Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χάρη Θεοχάρη, δίνεται παράταση στις δηλώσεις ενάρξεων και μετατάξεων των αγροτών έως και τις 15 Απριλίου, ενώ στις δηλώσεις αποθεμάτων δίνεται παράταση έως 30 Μαΐου 2014.



Διαβάστε περισσότερα...

Φορολογικές παραβάσεις σε 127 επιχειρήσεις


Σε 127 επιχειρήσεις εντοπίστηκαν 201 παραβάσεις από τους προληπτικούς ελέγχους σε 1.479 επιχειρήσεις, που πραγματοποίησαν οι εφορίες, στο διάστημα, από 10-03 -2014 έως 16-03-2014, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Στο 88% των περιπτώσεων, οι παραβάσεις αφορούν στη μη έκδοση ή ανακριβή έκδοση φορολογικών στοιχείων, ενώ οι περισσότερες επιχειρήσεις με παράβαση (51) εντοπίστηκαν στην Πελοπόννησο.

Συνολικά, μαζί με τα τελωνεία, διενεργήθηκαν στο ίδιο διάστημα 2.166 έλεγχοι, όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Οικονομικών.

Από τους 687 ελέγχους των τελωνείων, μεταξύ άλλων, το 26% αφορά τη διακίνηση οινοπνευματωδών, το 28% την κυκλοφορία οχημάτων, το 22% τη διακίνηση καπνικών προϊόντων και 11% τη διακίνηση πετρελαιοειδών. Σε 29 από τις περιπτώσεις ελέγχου, διαπιστώθηκε παράβαση, ενώ σε 18 η έρευνα για τον καταλογισμό παράβασης βρίσκεται σε εξέλιξη.



Διαβάστε περισσότερα...

Ελέγχονται οι δημόσιοι υπάλληλοι


Εντατικοποιείται ο έλεγχος εγκυρότητας των πιστοποιητικών με τα οποία προσελήφθησαν οι δημόσιοι υπάλληλοι, διασφαλίζοντας την επιτάχυνση και την αποτελεσματικότερη παρακολούθηση εντοπισμού πλαστών εγγράφων, σύμφωνα με εγκύκλιο που απέστειλε προς τους φορείς του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με την εγκύκλιο, αποσαφηνίζονται όλες οι λεπτομέρειες και η διαδικασία αντιμετώπισης των περιπτώσεων που εντοπίζονται πλαστά δικαιολογητικά, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από δημοσίους υπαλλήλους, κατά το στάδιο του διορισμού, πρόσληψης ή μετατροπής της σύμβασης εργασίας τους.

Η εγκύκλιος αφορά στον έλεγχο νομιμότητας των πτυχίων, πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του προσωπικού μητρώου των υπαλλήλων. Μέσω αυτής, παρέχονται διευκρινίσεις σχετικά με την ανάκληση διορισμού και την καταγγελία συμβάσεων υπαλλήλων που εντοπίζονται να έχουν διοριστεί ή προσληφθεί, κάνοντας χρήση πλαστών δικαιολογητικών ή ψευδών βεβαιώσεων.

Επίσης, αφορά ζητήματα σχετικά με τις πειθαρχικές διαδικασίες που ακολουθούνται για τα μέλη των οργάνων που εξέδωσαν τις παράνομες πράξεις. Επίσης, επισημαίνεται η δυνατότητα των διοικήσεων να ανακαλούν τους διορισμούς όσων εντοπίζονται να έχουν κάνει χρήση πλαστών δικαιολογητικών, ακόμη και αν έχουν προηγουμένως υποβάλει την παραίτησή τους, λόγω του διενεργούμενου ελέγχου.

Τέλος, για πρώτη φορά, ζητείται από το σύνολο των δημοσίων υπηρεσιών να ενημερώσουν ηλεκτρονικά το Σώμα Επιθεωρητών- Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) για τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί μέχρι σήμερα για τη διασταύρωση της εγκυρότητας των δικαιολογητικών, αλλά και να γνωστοποιήσουν συνολικά τα μέχρι τώρα αποτελέσματά τους στον εντοπισμό πλαστών δικαιολογητικών στο Δημόσιο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε σχετικά ότι «ο έλεγχος εγκυρότητας των δικαιολογητικών των δημοσίων υπαλλήλων αρχίζει και παράγει τα πρώτα αποτελέσματα. Ήδη, οι υπάλληλοι που διαπιστώθηκε ότι είχαν προσληφθεί στη δημοτική αστυνομία, κάνοντας χρήση πλαστών δικαιολογητικών, απομακρύνθηκαν». Τόνισε δε ότι «κάνουμε μία προσπάθεια αποκατάστασης χρόνιων αδικιών και ενίσχυσης της αξιοπιστίας της δημόσιας διοίκησης. Βάζουμε τέλος σε ένα καθεστώς ανομίας, δημιουργώντας παράλληλα διαδικασίες και δομές που δεν θα επιτρέπουν την επανάληψη αυτών των απαράδεκτων φαινομένων στο μέλλον».

Προτεραιότητα στον έλεγχο του μόνιμου προσωπικού

Ειδικότερα, στην εγκύκλιο επισημαίνεται «η υποχρέωση για τη διενέργεια ελέγχου νομιμότητας όλων των πιστοποιητικών και λοιπών στοιχείων του προσωπικού μητρώου αφορά το σύνολο των υπαλλήλων, ανεξαρτήτως της εργασιακής σχέσης, με την οποία υπηρετούν στις δημόσιες υπηρεσίες, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και δημόσιες υπηρεσίες. Ωστόσο, επισημαίνεται ότι μεγαλύτερη βαρύτητα και προτεραιότητα κατά τον έλεγχο θα δοθεί στο μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου προσωπικό και ακολούθως στους εποχικούς/ορισμένου χρόνου υπαλλήλους».

Σημειώνεται δε ότι μπορεί να γίνει, στην περίπτωση χρήσης πλαστών εγγράφων, ανάκληση διορισμού ή μετατροπής συμβάσεων ή και μετάταξης και πέραν της διετίας, ενώ, αν διαπιστωθεί ότι ο υπάλληλος που διορίστηκε, προκάλεσε δολίως ή υποβοήθησε την παρανομία για το διορισμό του, δεν κινείται η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του, αλλά εφαρμόζονται οι διατάξεις περί ανάκλησης διορισμού του.

Τονίζεται δε ότι η υποβολή της αίτησης παραίτησης από υπάλληλο και η αποδοχή της από την υπηρεσία δεν αναστέλλει την ανάκληση του διορισμού. «Σε κάθε περίπτωση, όλα τα ανωτέρω πραγματικά περιστατικά και στοιχεία θα υποβληθούν στην υπηρεσία, η οποία είναι αρμόδια για τα συνταξιοδοτικά θέματα του υπαλλήλου και θα δηλώνονται και στο Μητρώο Απογραφής Μισθοδοτούμενων Ελληνικού Δημοσίου τόσο ως ανάκληση διορισμού/ καταγγελία σύμβασης και, στη συνέχεια, κατόπιν της αποδοχής της παραίτησης ως λόγος διαγραφής θα δηλώνεται η αποδοχή της παραίτησης.

Τέλος, με την εγκύκλιό του, ο κ. Μητσοτάκης καλεί τις υπηρεσίες να ολοκληρώσουν τον έλεγχο εντός προθεσμίας ενός μηνός από την κοινοποίηση της εγκυκλίου.



Διαβάστε περισσότερα...

Θα αποζημιώνονται οι κάτοχοι καρτών απεριορίστων διαδρομών


Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Συνήγορος του Πολίτη για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΣΑ να αποζημιώνονται και οι κάτοχοι των ετήσιων καρτών απεριόριστων διαδρομών, υιοθετώντας πρόταση που είχε υποβάλει, μετά τις απεργίες του 2011 και κατόπιν υποβολής πολλών αναφορών από χρήστες των δημόσιων συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με την απόφαση, η αποζημίωση θα πραγματοποιείται είτε με μείωση επί της αξίας της ετήσιας κάρτας είτε με παροχή ισόποσης αξίας εισιτηρίων, ανάλογα με τις ημέρες της απεργίας.

Όπως αναφέρει η αρχή, η εξέλιξη αυτή έρχεται σε συνέχεια της απόφασης του υπουργείου Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων του 2013, που ρύθμιζε την αποζημίωση για τους κατόχους μηνιαίων καρτών, κατά τη διάρκεια απεργιακών κινητοποιήσεων, μετά την αποδοχή αντίστοιχης πρότασης του Συνηγόρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Συνήγορος του Πολίτη είχε προτείνει την πρόβλεψη αποζημίωσης για τους κατόχους ετήσιας και μηνιαίας κάρτας απεριορίστων διαδρομών, υπό τη μορφή παροχής δωρεάν εισιτηρίων για κάθε ημέρα απεργίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Στους 104 οι νεκροί από τη γρίπη


Τους 104 έφθασαν οι άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους, μέχρι σήμερα, εξαιτίας της εποχικής γρίπης στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις επιστημόνων, παρότι το φαινόμενο δείχνει να είναι σε φάση αποδρομής, 45 ασθενείς εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε κρεβάτια ΜΕΘ, ενώ συνολικά από την εμφάνιση της γρίπης, 277 άνθρωποι έχουν νοσηλευθεί σε Mονάδες Eντατικής Θεραπείας.



Διαβάστε περισσότερα...

Εγκαινιάσθηκε η Τράπεζα Δοτών Μυελού των Οστών


«Ο περισσότερος κόσμος δε γνωρίζει ούτε πόσο απλό πράγμα είναι να γίνεις εθελοντής δότης ούτε πόσο απλό πράγμα είναι να είσαι και δότης, αν χρειαστεί, με τις νέες μεθόδους και τις νέες τεχνικές» τόνισε ο υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργάδης, που είναι ήδη εθελοντής δότης και παρέστη σήμερα στα εγκαίνια της τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών που έγιναν στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μ. Βαρδινογιάννη- Ελπίδα».



Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Πάνος Παναγιωτόπουλος, η υπουργός Τουρισμού, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, ο πρόεδρος Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, κ. Αλκιβιάδης Κωστάκης και ο διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», Εμμανουήλ Παπασάββας, καθώς η πρέσβυς Καλής Θελήσεως της UNESCO και Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» και Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», Μαριάννα Βαρδινογιάννη, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στόχος μας, όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης είναι τα επόμενα χρόνια να πάει τόσο καλά η τράπεζα εθελοντών δοτών μυελού των οστών «Όραμα Ελπίδας», ώστε «να μη χρειάζεται ποτέ να ψάχνουμε στο εξωτερικό και όλα μας τα παιδιά αλλά και όλοι οι Έλληνες οι οποίοι θα χρειαστούν μεταμόσχευση, να μπορούν να βρουν εδώ, σε εμάς, αυτό το οποίο χρειάζονται σε πρώτο χρόνο, ώστε να μπορούμε να βοηθήσουμε στην υγεία τους».



Διαβάστε περισσότερα...

Ψυχίατρος συνταγογραφούσε ναρκωτικά χάπια


Ένα ζευγάρι και ένας ψυχίατρος συνελήφθησαν την Τρίτη από άντρες της Δίωξης Ναρκωτικών για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων φαρμακευτικών-ναρκωτικών δισκίων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το μεσημέρι της Τρίτης συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένα ζευγάρι ημεδαπών, ένας 46χρονος άνδρας και μία 43χρονη γυναίκα, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων φαρμακευτικών-ναρκωτικών δισκίων.

Επίσης, συνελήφθη ένας 58χρονος ψυχίατρος για παράνομη συνταγογράφηση των φαρμακευτικών-ναρκωτικών δισκίων.

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση υπόθεσης που αφορούσε στη διακίνηση φαρμακευτικών δισκίων από ζευγάρι τοξικομανών, το οποίο προμηθεύονταν, καθ' υπέρβαση της προβλεπόμενης ποσότητας για ημερήσια χρήση, με διπλότυπες συνταγές που χορηγούνται από συγκεκριμένους ιατρούς και εκτελούνται σε συγκεκριμένα φαρμακεία, εντοπίσθηκαν τα εμπλεκόμενα άτομα.

Επιπλέον, εξακριβώθηκε το σπίτι στο οποίο διέμεναν, το οποίο χρησιμοποιούσαν και ως χώρο απόκρυψης των δισκίων.

Μετά από αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη το ζευγάρι των ημεδαπών και όπως διαπιστώθηκε λάμβαναν συνταγές για χορήγηση ναρκωτικών φαρμάκων πέραν των δικαιολογουμένων για ημερήσια χρήση, τα οποία στη συνέχεια μεταπωλούσαν, σε διάφορους τοξικομανείς, σε τιμές υψηλότερες του κανονικού.

Στο σπίτι του ζευγαριού βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 897 δισκία του φαρμακευτικού σκευάσματος, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους 3,3 γραμμαρίων, 4 κινητά τηλέφωνα, 1 μαχαίρι τύπου σουγιά και 2 συνταγές χορήγησης φαρμακευτικών δισκίων στο όνομα του συλληφθέντος.

Στη συνέχεια αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, μαζί με συνεργείο της Υπηρεσίας Ελέγχου Δαπανών Υγείας Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, διεξήγαγαν έρευνα σε ιατρείο που βρίσκεται στην Αθήνα, όπου συνελήφθη ο 58χρονος ψυχίατρος, ο οποίος είχε χορηγήσει τις προαναφερθείσες συνταγές.

Εντός του ιατρείου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 48 δισκία φαρμακευτικών σκευασμάτων, ένα συνταγολόγιο του Ν. 3459/2006, από το οποίο είχαν χορηγηθεί 12 κενές συνταγές σε άγνωστα άτομα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και άλλων εμπλεκομένων ατόμων.



Διαβάστε περισσότερα...

"Νοθεία" στην ψηφοφορία για το ελληνικό σήμα


Τη διακοπή της διαδικτυακής ψηφοφορίας για το ελληνικό σήμα που ξεκίνησε την Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014 ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, καθώς-παρά τα μέτρα ασφαλείας που είχαν ληφθεί– ανακαλύφθηκε προσπάθεια για την αλλοίωση του αποτελέσματος, προερχόμενη από ηλεκτρονικές διευθύνσεις του εξωτερικού.



Ειδικότερα, σύμφωνα με το υπουργείο από τη Δευτέρα 17 Μαρτίου διαπιστώθηκε μια ασυνήθιστα υψηλή συμμετοχή στην ψηφοφορία και όταν έγινε ο σχετικός έλεγχος διαπιστώθηκε ότι κάποιες ηλεκτρονικές διευθύνσεις κυρίως από χώρες του εξωτερικού καταχώρησαν πολλές εκατοντάδες ψήφους στο σύστημα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις ακόλουθες περιπτώσεις :

- Από μια ηλεκτρονική διεύθυνση (ip) προερχόμενη από Γαλλία ψήφισαν 930 φορές συγκεκριμένη πρόταση

- Από τρεις ηλεκτρονικές διευθύνσεις (ip), προερχόμενες από Ολλανδία, ψήφισαν συνολικά 1358 φορές συγκεκριμένη πρόταση

- Από δύο ηλεκτρονικές διευθύνσεις (ip), προερχόμενες από Ελλάδα, ψήφισαν συνολικά 1307 φορές συγκεκριμένη πρόταση

- Από μία ηλεκτρονική διεύθυνση (ip) προερχόμενη από Ελβετία ψήφισαν 565 φορές συγκεκριμένη πρόταση

- Από μια ηλεκτρονική διεύθυνση (ip) προερχόμενη από Σουηδία ψήφισαν 501 φορές συγκεκριμένη πρόταση

- Από μία ηλεκτρονική διεύθυνση (ip), προερχόμενη από τις ΗΠΑ, ψήφισαν 338 φορές συγκεκριμένη πρόταση

- Από μία ηλεκτρονική διεύθυνση (ip), προερχόμενη από Γερμανία, ψήφισαν 300 φορές συγκεκριμένη πρόταση

Με βάση αυτά τα δεδομένα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς έδωσε εντολή για την άμεση ακύρωση και επανάληψη της σχετικής ψηφοφορίας.

Οι εργαζόμενοι στο ΥΠΑΑΝ που ασχολούνται με το θέμα εργάζονται ήδη εντατικά για να επιλυθεί το θέμα και η ψηφοφορία θα επαναληφθεί την Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014 με αυστηρότερους τεχνικούς περιορισμούς συμμετοχής και επιπλέον προδιαγραφές ασφαλείας.



Διαβάστε περισσότερα...

49 λόγοι για να αγαπάς την Ελλάδα


49 φωτογραφίες και λόγοι αποδεικνύουν γιατί αξίζει κάποιος να ζει, να επισκέπτεται και κυρίως να αγαπά την Ελλάδα και τους Έλληνες.


1. Οι Έλληνες παίρνουν τον χρόνο τους.


2. Κρατούν τις όμορφες στιγμές περισσότερο.


3. Είναι παθιασμένοι.


4. Όπως και οι πρόγονοί τους , οι Έλληνες εξακολουθούν να είναι στοχαστές


5. Ζουν κοντά στη φύση. 



6. Για τους Έλληνες , ο χρόνος με την οικογένεια και τους φίλους έχει προτεραιότητα.


7.... Και διασκεδάζουν σαν να είναι η τελευταία μέρα τους στη Γη.


8. Οι Ρωμαίοι έζησαν εδώ.
 


9. Όπως και οι Σταυροφόροι.
 


10. Το ίδιο έκαναν και οι Ενετοί.


Και οι Τούρκοι...


11. Το 80% της χώρας αποτελείται από γραφικά βουνά...


12. ... και οι παραλίες τους κόβουν την ανάσα





13. Και οι χώρες μοιάζουν έτσι…





14. Η μεσογειακή διατροφή κατάγεται από εδώ.



15. Η ελληνική κουζίνα είναι πολλά περισσότερο από σουβλάκια και γύρο.


16. Φέτα.


17. Τα φρέσκα θαλασσινά...


18. Τα σύκα είναι μαγική τροφή


19. Το πρωινό στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερο .


20. Τα διαλείμματα για καφέ δεν είναι αστεία υπόθεση.


21. Οι Έλληνες ξέρουν να φτιάχνουν και να απολαμβάνουν την μπύρα.


22. Η Αθήνα …


23. Η νυχτερινή ζωή της Αθήνας, συνεχίζεται μέχρι το πρωί.


24. Η κεντρική αγορά της Αθήνας είναι η χώρα των θαυμάτων του νόστιμου φαγητό.


25. Η γειτονιά των Εξαρχείων δεν παραδίνεται ποτέ.


26. Αφήνουν τον παράδεισο άθικτο.


27. Υπάρχουν πάνω από 1200 πανέμορφα νησιά για να διαλέξετε.


28. Είναι δύσκολο να φθάσεις σε κάποια σημεία της Ελλάδας κι αυτό είναι καλό…


29. Από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο δεν θα δείτε ούτε ένα σύννεφο.


30. Στη Μύκονο γίνεται το μεγαλύτερο πάρτι του καλοκαιριού.


31. Μέρη που δεν έχουν ακόμα εξερευνηθεί...


32. Η Φολέγανδρος είναι ένα από τα πιο μαγευτικά μέρη στη Γη.


33. Λέσβος είναι ένα πραγματικό σημείο και είναι όμορφο.


34. Η Κρήτη έχει περισσότερο ιστορία και εκπληκτικά τοπία από ορισμένες μεγάλες χώρες.


35. Το Άγιον Όρος εξακολουθεί να είναι μυστηριώδες σχεδόν 1000 χρόνια μετά.


36. Η ακουστική της Επιδαύρου θα σας εντυπωσιάσει.


37. Η αναρρίχηση στο νησί της Καλύμνου είναι μοναδική.


38. Το περίφημο ηλιοβασίλεμα από την Οία της Σαντορίνης.


39. Το μοναστήρια στα Μετέωρα.


40. Οι Έλληνες έσωσαν εδώ τον δυτικό πολιτισμό.


41. Τα ερείπια της αρχαίας Σπάρτης με τη σύγχρονη Σπάρτη στο φόντο.


42. Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν από εδώ.


43. Ο Δίας κάποτε κυβερνούσε τον κόσμο από ψηλά.


44. Το μαντείο των Δελφών.


45. ... Και ο ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο.


46. Το νησί της Ικαρίας.


47. Το θέατρο γεννήθηκε εδώ.


48. … και η φιλοσοφία


49. Η δημοκρατία επινοήθηκε σε αυτόν τον βράχο.


Οι Έλληνες σήμερα περνάνε δύσκολα...



Αλλά μετά από ένα παγωμένο χειμώνα, ένα ζεστό ελληνικό καλοκαίρι μας περιμένει.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...