Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Ένας ανελέητος πόλεμος χωρίς λογική στο Ελ Σαλβαδόρ


Αδίστακτες συμμορίες αιματοκυλίζουν τη χώρα.

Η συμμορία Mara Salvatrucha ή MS13 θεωρείται μια από τις πιο επικίνδυνες συμμορίες στο Ελ Σαλβαδόρ. Κάθε νέο μέλος που εντάσσεται στους κόλπους της οφείλει να περάσει ένα συγκεκριμένο οδυνηρό τελετουργικό «καλωσορίσματος»: βίαια χτυπήματα, που συμβολίζουν τη δέσμευση του νέου προς τα άλλα μέλη της «οικογένειας».

Επίσης, προετοιμάζει τα μέλη της συμμορίας για τους διπλούς ρόλους που θα αντιμετωπίσουν μπροστά τους, του θύτη και του θύματος. Οι κάτοικοι του Ελ Σαλβαδόρ, γράφει το Time, βιώνουν καθημερινά έναν παράλογο πόλεμο, μια επιδημία δολοφονιών από τα μέλη της συμμορίας. «Από τότε που ήμασταν παιδιά, έχουμε γίνει μάρτυρες τέτοιων σκηνών, που δεν έχουν τέλος. Πτώματα πεταμένα έξω στους δρόμους, αποκεφαλισμούς…», λέει ο 32χρονος Marvin González. «Είναι ένας πόλεμος χωρίς λογική», συμπληρώνει.

Από τότε που ο González αποφυλακίστηκε από τη φυλακή, το 2012, προσπαθεί να δώσει ένα τέλος σε αυτό που αποκαλεί πόλεμο-επιχειρεί να προσεγγίσει και να οργανώσει ανακωχή ανάμεσα σε 18 αντίπαλες συμμορίες.

Μια μάλλον ουτοπική προσπάθεια, σε μια χώρα που βιώνει τα υψηλότερα ποσοστά ανθρωποκτονιών των τελευταίων δεκαετιών. Μόλις τον περασμένο Ιούνιο, διαπράχθηκαν 677 δολοφονίες, σε μια χώρα μόλις 6 εκατομμυρίων. Αν αυτό συνεχιστεί, το Σαλβαδόρ θα γίνει μια από τις πρώτες χώρες σε ποσοστό νεκρών εκτός ζώνης πολέμου.

Ο Ιταλός φωτογράφος Patrick Tombola, κατέγραψε με το φακό του συγκλονιστικές φωτογραφίες από τις ανελέητες αυτές μάχες στους δρόμους της χώρας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι ηρωικοί πιλότοι των Καναντέρ


Ο φακός μπήκε στην αεροπορική βάση της Ελευσίνας.

Στην αεροπορική βάση Ελευσίνας από την οποία απογειώνονται τα Καναντέρ που θα ριχτούν στη μάχη με τις φλόγες, μπήκε ο φακός του Mega.

Εκατοντάδες ώρες πτήσεις καταγράφουν οι ηρωικοί πιλότοι των Καναντέρ, οι οποίοι εκτός από τη φωτιά έχουν να αντιμετωπίσουν και τον καπνό, τους ισχυρούς ανέμους και τις υψηλές θερμοκρασίες στο πιλοτήριο.

Συγκλονιστικές είναι οι αφήσεις των πιλότων από τις επιχειρήσεις πυρόσβεσης στις οποίες έχουν συμμετάσχει.

«Μετά την πτώση του Ήλιος είχε πάρε φωτιά η περιοχή. Ήταν πολύ σκληρές οι εικόνες γιατί επιχειρούμε σε χαμηλό ύψος και η εικόνα είναι καθαρή. Δίπλα στη φωτιά υπήρχαν συντρίμμια του αεροσκάφους και πτώματα ανθρώπινα. Ήταν μια πολύ σκληρή εικόνα», περιγράφει ο αντιπτέραρχος Δημήτρης Δημόπουλος.

Δείτε το βίντεο...
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιδότηση για τη διατήρηση θέσεων εργασίας ζητά η ΓΣΕΒΕΕ


Η Γενική Συνομοσπονδία υπέβαλε σειρά αιτημάτων για τον ΟΑΕΕ στον υπουργό Εργασίας.

Επιδότηση των επιχειρήσεων για τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης με την κάλυψη του μη μισθολογικού κόστους, ζήτησε σήμερα η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Γιώργο Κατρούγκαλο, τονίζοντας σε σχετικό υπόμνημα ότι το μέτρο είναι απαραίτητο «στην παρούσα συγκυρία που αναμένεται αύξηση της ανεργίας και νέα κλεισίματα επιχειρήσεων».

Σε συνάντηση με τον υπουργό η ηγεσία της Συνομοσπονδίας πρότεινε επίσης την επέκταση του εργόσημου στον κλάδο της εστίασης για την κάλυψη -όπως αναφέρει- αποκλειστικά των περιστασιακά εργαζόμενων (έως δύο ημέρες την εβδομάδα) και όχι του μόνιμου προσωπικού. Ως προς το αίτημα της Συνομοσπονδίας για μείωση του ενιαίου προστίμου ύψους 10.500 ευρώ για κάθε ανασφάλιστο εργαζόμενο, ο υπουργός σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, δήλωσε ότι θα υπάρξει αναλογικότητα,

Η ΓΣΕΒΕΕ υπέβαλε εξάλλου σειρά αιτημάτων για τον ΟΑΕΕ, όπως:

- Παροχή της δυνατότητας στον ασφαλισμένο, να επιλέξει ελεύθερα ασφαλιστική κατηγορία, τουλάχιστον για τα δυο επόμενα έτη, πληρώνοντας, ακόμη κι αν έχει οφειλές, μόνο τις τρέχουσες εισφορές του.

- Άμεση απόδοση των εισφορών του κλάδου υγείας, που χρησιμοποιούνται κυρίως για την πληρωμή συντάξεων, στον ΕΟΠΥΥ.

- Απόδοση του τέλους επιτηδεύματος στον ΟΑΕΕ και όχι στον προϋπολογισμό για κάλυψη ελλειμμάτων.

- Παροχή πρωτοβάθμιας ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους (και στους οφειλέτες), χωρίς ασφαλιστική ενημερότητα.

- «Πάγωμα» (κεφαλαιοποίηση) των μέχρι σήμερα ασφαλιστικών οφειλών, δίνοντας στον οφειλέτη τη δυνατότητα για μεταφορά ασφαλιστικού χρόνου στο τέλος του ασφαλιστικού βίου.

- Ειδική μέριμνα για υπερήλικες ασφαλισμένους, που έχουν συμπληρώσει το όριο ηλικίας, έχουν τερματίσει την επαγγελματική τους δραστηριότητα αλλά έχουν οφειλή άνω των 25.000 ευρώ και δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος στελεχών του ΟΒΙ


Κατηγορούνται για απιστία στην υπηρεσία κατά του δημοσίου.
Το «πάρτι» των υψηλών μισθών και επιδομάτων το οποίο, όπως καταγγέλλεται, συνεχίστηκε στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, παρά τις περικοπές που επέβαλαν οι μνημονιακοί νόμοι, φέρνει ενώπιον της δικαιοσύνης τον πρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ και τους γενικούς διευθυντές του Οργανισμού.

Μετά από πολύμηνη προκαταρκτική εξέταση που διενεργήθηκε από τον εισαγγελέα Ιωάννη Σέβη ασκήθηκε σε βάρος των στελεχών του Οργανισμού ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία κατά του δημοσίου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατά συναυτουργία και κατ'εξακολούθηση.

Αφορμή για να μπει στο μικροσκόπιο της δικαιοσύνης η υπόθεση στάθηκαν δημοσιεύματα του Τύπου σύμφωνα με τα οποία οι εργαζόμενοι του Οργανισμού συνέχισαν, παρά την δημοσιονομική κρίση και τις περικοπές , να παίρνουν 15 μισθούς και επιδόματα που ξεπερνούσαν τα 1000 ευρώ το μήνα.
Από την εισαγγελική έρευνα που έγινε στις μισθοδοσίες προέκυψε , σύμφωνα με πληροφορίες, ότι είτε δεν εφαρμόστηκαν καθόλου, ή δεν εφαρμόστηκαν ορθά, οι περικοπές με τους μνημονιακούς νόμους του 2010 και του 2012, με αποτέλεσμα να προκληθεί ζημία ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ περίπου.

Για την υπόθεση είχε συνταχθεί απόρρητη έκθεση σύμφωνα με την οποία εκτός από τους 15 μισθούς οι εργαζόμενοι στον ΟΒΙ έπαιρναν και σειρά επιδομάτων, μεταξύ αυτών ακόμη και επίδομα κυλικείου. Μάλιστα, στην έκθεση αναφέρεται πως οι 97 υπάλληλοι του Οργανισμού έχουν μισθούς που ξεπερνούν ακόμη και τις 7.000 ευρώ το μήνα. Ο συγκεκριμένος φορέας ανήκει στον υπουργείο Ανάπτυξης και είναι επιφορτισμένος να εκδίδει άδειες ευρεσιτεχνίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βρετανία: "Έγινες μητέρα; Απολύεσαι..."


Δεκάδες χιλιάδες νέες μητέρες στη Βρετανία απολύονται ή εξαναγκάζονται σε παραίτηση κάθε χρόνο, σύμφωνα με μια έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Περισσότερες από μία στις δέκα νέες μητέρες δήλωσαν ότι τις απέλυσαν, ότι θεωρήθηκαν πλεονάζον προσωπικό ή ότι τους συμπεριφέρονταν τόσο άσχημα ώστε αναγκάστηκαν να παραιτηθούν από τη δουλειά τους, σύμφωνα με την Επιτροπή Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (EHRC).

"Η έρευνα αυτή αποκαλύπτει τα ανησυχητικά επίπεδα διακρίσεων που αντιμετωπίζουν ακόμη και σήμερα οι γυναίκες στην εργασία" ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αντιπρόεδρος της EHRC Καρολάιν Γουότερς. "Οι διακρίσεις δεν είναι μόνο παράνομες αλλά και κακές για την επιχειρηματικότητα", πρόσθεσε.

Μολονότι οι περισσότεροι Βρετανοί εργοδότες δεσμεύονται να στηρίξουν τις γυναίκες που απασχολούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους αλλά και αφού γεννήσουν, στη μελέτη που διενεργήθηκε από την Υπηρεσία Επιχειρήσεων, Καινοτομίας και Ικανοτήτων εκτιμάται ότι περίπου 54.000 νέες μητέρες μπορεί να χάνουν τη δουλειά τους κάθε χρόνο. Ο αριθμός αυτός είναι σχεδόν διπλάσιος από εκείνον που είχε καταγραφεί σε μια αντίστοιχη έρευνα του 2005.

"Όχι μόνο εμποδίζονται οι γυναίκες να εκπληρώσουν το δυναμικό τους, αλλά και οι κοντόφθαλμες επιχειρήσεις χάνουν τα γυναικεία ταλέντα τους", τόνισε η Μπελίντα Φιπς, η πρόεδρος της οργάνωσης για τα δικαιώματα των γυναικών Fawcett Society.

Σχεδόν το 10% των γυναικών είπαν ότι ο εργοδότης τους τις αποθάρρυνε να τηρήσουν τα ραντεβού με τον γιατρό τους πριν γεννήσουν, σύμφωνα πάντα με τη μελέτη αυτή, την μεγαλύτερη στο είδος της κατά τους ερευνητές. Μία στις πέντε γυναίκες παρενοχλήθηκαν στη δουλειά τους ή έγιναν στόχος αρνητικών σχολίων κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης τους ή αφού επέστρεψαν από την άδεια τοκετού και μία στις 10 είπε ότι ο εργοδότης τους συμπεριφερόταν χειρότερα αφού απέκτησαν παιδιά.

Περισσότερες από μία στις 20 γυναίκες δέχτηκαν πιέσεις να παραιτηθούν όταν έληξε η άδειά τους.

Περίπου οι μισές από τις νέες μητέρες, στις οποίες επιτράπηκε να έχουν ευέλικτο ωράριο, είπαν στους ερευνητές ότι οι ευκαιρίες ανέλιξής τους ελαχιστοποιήθηκαν και η άποψή τους δεν εισακουόταν.

Οι γυναίκες αποτελούν το 47% του εργατικού δυναμικού της Βρετανίας όμως μια γυναίκα κερδίζει μόνο το 80% του μισθού ενός άνδρα συναδέλφου της.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άλογο γεννήθηκε με σχήμα… αλόγου στην πλάτη του


Αυτό το άλογο γεννήθηκε στο Yorkshire της Αγγλίας και φέρει ένα παράξενο σημάδι στην πλάτη του. Όπως φαίνεται καθαρά και στις φωτογραφίες ο Da Vinci, όπως ονομάζεται, έχει ένα σημάδι λευκού αλόγου στην πλάτη, γεγονός που προκάλεσε έκπληξη στην ιδιοκτήτριά του.

«Τα άλογα της ράτσας αυτής έχουν συνήθως σημάδια στο σώμα τους, αλλά αυτό ήταν πολύ πρωτότυπο», δήλωσε η ίδια στην Daily Mail. Ο Da Vinci είναι άλογο ιππασίας και αναμένεται στο μέλλον να ξεχωρίσει, πρωτίστως για την εμφάνισή του.

Δείτε τις φωτογραφίες
Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ρουμανία: Προσεύχονται για να... βρέξει


Η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρουμανίας κάλεσε σήμερα τους ιερείς και τους πιστούς να προσευχηθούν για να... βρέξει καθώς η χώρα αντιμετωπίζει παρατεταμένη ξηρασία, σε συνδυασμό με ένα κύμα καύσωνα και θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς.

"Σ' αυτήν την περίοδο της ξηρασίας που επηρεάζει σοβαρά τις αγροτικές καλλιέργειες σε όλη τη χώρα και έχει σοβαρές συνέπειες για τη ζωή των ανθρώπων, το Πατριαρχείο της Ρουμανίας απευθύνει έκκληση στους ιεράρχες, στους ιερείς και στους ορθόδοξους πιστούς να εντείνουν τις προσευχές τους" για να βρέξει, αναφέρεται σε μια ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία Τύπου της Εκκλησίας.

"Έχουμε πίστη στο έλεος του Θεού και ελπίζουμε ότι θα ανταποκριθεί στις προσευχές μας" προστίθεται στην ανακοίνωση του Πατριαρχείου.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει 18 εκατομμύρια πιστούς στη Ρουμανία -δηλαδή το 86% του συνολικού πληθυσμού- και είναι ένας από τους πλέον αξιοσέβαστους θεσμούς της χώρας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απόφαση "ανάσα" για συνταξιούχο δανειολήπτη


"Κούρεμα" του χρέους κατά 68% για συνταξιούχο δανειολήπτη! Σύμφωνα με το Cretapost.gr, πρόκειται για έναν συνταξιούχο ναυτικό ο οποίος όφειλε σε τέσσερις τράπεζες πάνω από 70.000 ευρώ με το ειρηνοδικείο των Χανίων να αποφασίζει το κούρεμα του χρέους του σε ποσοστό 68% και ρύθμιση του υπολοίπου σε δόσεις πενταετίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ο συνταξιούχος ναυτικός προσέφυγε από το έτος 2010, αιτώντας την στήριξη, καθοδήγηση και ένταξη στο ν.3869/2010 (ν.Κατσέλη) καθώς ένιωσε αδυναμία πληρωμής του ληξιπρόθεσμου χρέους του, σε τέσσερις τράπεζες, συνολικού ποσού οφειλής 70.153,62 ευρώ

Πρόκειται για δανειολήπτη 62 ετών, διαζευγμένο, πατέρα δύο ενηλίκων τέκνων, που οικονομικά δεν τον βαρύνουν, ζει μόνος του, με εισόδημα από την σύνταξη του, σε ενοικιαζόμενη κατοικία.

Εισόδημα που διαθέτει ο εν λόγω δανειολήπτης είναι η σύνταξη του 1.200 ευρώ μηνιαίως.Το κόστος διαβίωσης του, όπως ο ίδιος αιτιολογεί, ανέρχεται στο ποσό των 830,00 ευρώ μηνιαίως.

Το Ειρηνοδικείο των Χανίων, με την υπαρ 236/2015 απόφαση του, αποφάσισε:

Έκανε δεκτή την αίτηση του συνταξιούχου δανειολήπτη, όπως αυτή υποβλήθηκε παρά τις ενστάσεις των πιστωτικών Τραπεζών, περί αοριστίας.

Ορίζει δόση πενταετίας 370 ευρώ (370Χ 60) = 22.200 ευρώ, για το υπόλοιπο ποσό των 47.954,00 ευρώ, απαλλάσσεται.

Αφού τηρηθούν τα της απόφασης, για το υπόλοιπο χρέος του ποσού των 47.954,00 ευρώ, ο δανειολήπτης απαλλάσσεται. "Κούρεμα" δηλαδή του χρέους κατά 68%.

Για την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, θεωρείται μια θετικότατη απόφαση, καθώς ρυθμίστηκε το χρέος του συνταξιούχου με το δικό του "μπορώ", απαλλάσσοντας τον από τον βραχνά της υπερχρέωσης, αλλά και "κουρεύοντας " το κατά 68% και από 70.153,62 ευρώ, συνολικής χρέωσης θα πληρώσει μόνο 22.200 ευρώ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αδήλωτες φορολογικές ταμειακές μηχανές εντοπίστηκαν στη Σαντορίνη


Τι έδειξαν οι έλεγχοι της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.

Αδήλωτες φορολογικές μηχανές αποκαλύπτουν οι έλεγχοι της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σε τουριστικά νησιά της χώρας. Μετά τη Μύκονο, αυτή τη φορά, στη Σαντορίνη διαπιστώθηκε η ύπαρξη αδήλωτης φορολογικής ταμειακής μηχανής από προμηθευτή επιχείρησης, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της εστίασης. Επίσης, σε ελέγχους στις 22 και 23 Ιουλίου κατασχέθηκαν από τη ΔΟΥ Θήρας, ακόμα δύο φορολογικές ταμειακές μηχανές, οι οποίες βρέθηκαν να μην έχουν δηλωθεί από επιχειρήσεις κλάδου λιανικού εμπορίου και εστίασης.

Οι έλεγχοι πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου έτους 2015 για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Σημειώνεται ότι και πρόσφατα σε έλεγχο που είχε πραγματοποιηθεί στη Μύκονο είχε διαπιστωθεί επιχείρηση (ξενοδοχειακή μονάδα) που έκοβε αποδείξεις από δύο αδήλωτες φορολογικές ταμειακές μηχανές που διατηρούσε.

Το φαινόμενο απασχολεί τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, καθώς εκτιμάται ότι προσλαμβάνει μεγάλες διαστάσεις στις τουριστικές περιοχές της χώρας. Για αυτό και έχει καταρτισθεί ειδικό σχέδιο ελέγχων για αδήλωτες ταμειακές μηχανές στα νησιά και στους άλλους τουριστικούς προορισμούς.

Σημειώνεται ότι σήμερα στα τουριστικά νησιά ο ΦΠΑ είναι μειωμένος κατά 30% σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας. Από 1 Οκτωβρίου όμως, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που ψηφίσθηκε στη Βουλή, το καθεστώς στα νησιά θα εναρμονισθεί με την υπόλοιπη χώρα. Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι η αύξηση του ΦΠΑ, ιδιαίτερα στον κλάδο της εστίασης στο 23% από 13% σήμερα, σε συνδυασμό με την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, θα αυξήσει τον κίνδυνο μεγαλύτερων απωλειών στα έσοδα από το φόρο αυτόν στις συγκεκριμένες περιοχές, καθώς το κίνητρο της φοροδιαφυγής θα είναι μεγαλύτερο. Γι’ αυτό και αναμένεται να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι προς την κατεύθυνση αυτή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παραδίδεται στην κυκλοφορία τον Οκτώβριο η τοξωτή γέφυρα στην Τσακώνα


Αφορά τον εθνικό αυτοκινητόδρομο Τρίπολης - Καλαμάτας.

Τον Οκτώβριο αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία η μεγάλη τοξωτή γέφυρα στο τμήμα Παραδείσια-Τσακώνα του εθνικού αυτοκινητόδρομου Τρίπολης-Καλαμάτας, στο σημείο των συχνών κατολισθήσεων, όπου σήμερα λειτουργεί προσωρινή παράκαμψη.

ΤΣΑΚΩΝΑ ΓΕΦΥΡΑ

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός διευθυντής Συγκοινωνιακών Υποδομών Διονύσης Μακρής διευκρίνισε πως «η συμβατική προθεσμία της αναδόχου εταιρείας για την ολοκλήρωση του έργου είναι το τέλος Σεπτεμβρίου, αλλά αυτή ενδέχεται να παραταθεί έως και το τέλος Οκτωβρίου, καθώς το υπουργείο δεν συναινεί στην πρόταση της εταιρείας για 10ήμερη εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον παλιό δρόμο, ώστε να πέσει ο ασφαλτοτάπητας στη γέφυρα».

«Αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί και θα προβούμε σε εναλλάξ κλείσιμο του ενός ρεύματος της παρακαμπτηρίου, με αποτέλεσμα η παράδοση της γέφυρας να καθυστερήσει. Αυτή τη στιγμή γίνεται η σκυρόδεση και η όποια κυκλοφοριακή αλλαγή θα ξεκινήσει από τις 15 Σεπτεμβρίου» τόνισε ο κ. Μακρής

Χθες, εξάλλου, σε σύσκεψη που έλαβε χώρα στα Παραδείσια, όπου συμμετείχαν στελέχη του υπουργείου Υποδομών, της εταιρείας «Μορέας» (που ανέλαβε τη μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα και του κλάδου Λεύκτρο-Σπάρτη), αλλά και της κατασκευάστριας εταιρείας της τοξωτής γέφυρας στην Τσακώνα, επισημάνθηκε ότι το εργοτάξιο είναι το μοναδικό της χώρας που εργάζεται με τέτοιους ρυθμούς, και δεν πρόκειται να σταματήσει για διακοπές ούτε το Δεκαπενταύγουστο, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος και να παραδοθεί το έργο εντός των συμβατικών προθεσμιών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσαγωγές και στη Λάρισα για επιβάτες χωρίς εισιτήριο


Το προσωπικό του ΟΣΕ κατέβασε τους νεαρούς λαθρεπιβάτες και κάλεσε την αστυνομία.
Επεισόδια σημειώθηκαν, σήμερα το μεσημέρι, στο σιδηροδρομικό σταθμό Λάρισας, όταν σε αμαξοστοιχία προερχόμενη από την Αθήνα επέβαιναν 13 νεαρά άτομα, με προορισμό τη Βόρεια Ελλάδα, δίχως να έχουν εισιτήριο.

Το προσωπικό του ΟΣΕ τους κατέβασε στην Λάρισα, ενώ παράλληλα είχε ειδοποιηθεί η αστυνομία, η οποία και προχώρησε σε προσαγωγές. Στη συνέχεια οι νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό που σημειώνεται με επιβάτες χωρίς εισιτήριο σε τραίνο του ΟΣΕ, μέσα σε 24 ώρες, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις στν σταθμό Λαρίσης, όταν περίπου 100 άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, προσπάθησαν να επιβιβαστούν σε τρένο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, χωρίς να πληρώσουν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εγκρίθηκαν ποσά για επιχορήγηση προνοιακών φορέων


Ενημέρωση της Φωτίου προς εκπροσώπους των εργαζομένων στον κλάδο.
Δαπάνη ύψους 1,9 εκατ. ευρώ έχει εγκριθεί από τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου για επιχορήγηση προνοιακών φορέων που είναι ΝΠΙΔ και που εδρεύουν στην Περιφέρεια Αττικής (η επιχορήγηση αφορά το α’ εξάμηνο του 2015), όπως ανέφερε σήμερα η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του Σωματείου Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα, Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ).

Κύριο αίτημα των εργαζομένων είναι η άμεση επιχορήγηση των φορέων όπου εργάζονται, έτσι ώστε αφενός να καταστεί δυνατή η αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους και αφετέρου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των φορέων στο μέλλον.

Επίσης η αναπληρώτρια υπουργός ενημέρωσε ότι έχει γίνει κατανομή και θα διατεθεί άμεσα στους προνοιακούς φορείς ποσό προηγούμενων ετών, το οποίο δεν έχει απορροφηθεί, ύψους 473.000 ευρώ από το λογαριασμό του Ειδικού Κρατικού Λαχείου, ενώ παράλληλα αναμένεται η κατανομή και διάθεση ποσού 445.000 ευρώ από το λογαριασμό του Ειδικού Κρατικού Λαχείου για το 2015.

Η κ. Φωτίου τόνισε ότι το υπουργείο θα προβεί σε όλες τις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις προκειμένου να αναμορφωθεί το πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας των ΝΠΙΔ προνοιακών φορέων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας στον Πειραιά


Πακέτα με βασικά είδη ανάγκης θα δίνονται μία φορά το μήνα.

Σε μια προσπάθεια να υπάρξει στήριξη των οικονομικά αδύναμων πολιτών, ο δήμος Πειραιά σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, προχωρά στην υλοποίηση του Προγράμματος Επισιτιστικής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρόγραμμα αφορά μεμονωμένα άτομα με ετήσιο εισόδημα μέχρι 3.000 ευρώ και 4.500 ευρώ για ζευγάρι. Οι εγγραφές ξεκινούν τη Δευτέρα 27 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως τις 5 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πακέτα που θα δίνονται μια φορά το μήνα με βασικά είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα καθώς και είδη οικιακού καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής, ρουχισμό, βρεφικά και παιδικά είδη. Επίσης στους μαθητές δημοτικών σχολείων θα παρέχονται καθημερινά έτοιμα μαγειρεμένα σχολικά γεύματα όπως και στους άστεγους της πόλης μέσω συσσιτίων.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται στην Διεύθυνση Δημ. Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών (Ηρώων Πολυτεχνείου 19 Πειραιάς) από πιστοποιημένους υπαλλήλους της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν το ΑΦΜ, τον ΑΜΚΑ, την Ταυτότητα, καθώς και το Ε1 και το Ε9 του οικονομικού έτους 2015 (χρήση 2014), όπως και τον κωδικό για το TAXIS.

Σημειώνεται ότι για την εγγραφή είναι απαραίτητο να προηγηθεί η υποβολή της φορολογικής δήλωσης του 2015. Οι ωφελούμενοι μπορούν επίσης να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους μέσω της ιστοσελίδας της ΗΔΙΚΑ ΑΕ (ΤΕΒΑ):https://www.idika.org.gr/teba/Default.aspx

Ο δήμος Πειραιά καλεί όσους γνωρίζουν άτομα που θα μπορούσαν να είναι ωφελούμενοι να τους ενημερώσουν και να τους προτρέψουν να εγγραφούν στο πρόγραμμα. Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα: 2131601816, 2131601806-807, 2131601804.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναστολή της αποχής αποφάσισαν οι δικηγόροι


Η ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδας θα συνέλθει και πάλι στις 15 Σεπτεμβρίου.

Στις 15 Σεπτεμβρίου θα συγκληθεί εκ νέου η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας προκειμένου να επανεξετάσει την στάση των δικηγόρων σχετικά με τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας ο οποίος προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στο δικηγορικό σώμα αλλά και στο σύνολο του νομικού κόσμου.

Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνεδρίασης της εστίασε στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται μετά την ψήφιση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Το ενδεχόμενο να προχωρήσουν, οι δικηγόροι της χώρας, άμεσα σε κινητοποιήσεις βρέθηκε πάνω στο τραπέζι από την πρώτη στιγμή, ωστόσο, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τάχθηκαν υπέρ της άποψης να τηρηθεί στάση αναμονής μέχρι το Φθινόπωρο . Τελικώς, αποφασίστηκε η διατήρηση της απόφασης τους για αναστολή της αποχής από τα καθήκοντα τους.

Στην πράξη αυτό σημαίνει πως οι δικηγόροι θα συνεχίσουν να εργάζονται κανονικά και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβριο.

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν για τους δικηγόρους , εβδομάδα διαβουλεύσεων και πρωτοβουλιών με αιχμή το νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας για το οποίο ζήτησαν από τους αρμόδιους φορείς την απόσυρση ή εναλλακτικά την άμεση διόρθωση των πιο κραυγαλέων αστοχιών του.

Η αντίδραση ήταν αναμενόμενη καθώς όπως διαπιστώθηκε το επίμαχο νομοσχέδιο ήταν το «σχέδιο Χαμηλοθώρη» δηλαδή αυτό που είχε κατατεθεί τον περασμένο Νοέμβριο από την προηγούμενη κυβέρνηση και είχε αποδοκιμάσθηκε από το 93% του δικηγορικού σώματος αλλά και το σύνολο του νομικού κόσμου της χώρας. Μάλιστα, οι δικηγόροι , με αφορμή τον νέο Κώδικα είχαν ξεκινήσει αποχή διαρκείας από τα καθήκοντα τους την οποία σταμάτησαν λόγω των εκλογών.

Έτσι, αμέσως μόλις το νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή, μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ολομέλειας Βασίλη Αλεξανδρή, συναντήθηκαν με εκπροσώπους των περισσότερων κοινοβουλευτικών κομμάτων και τον γενικό διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν τα θέματα αντισυνταγματικότητας που, όπως λένε, εγείρονται καθώς από την εφαρμογή του συγκεκριμένων διατάξεων του νομοσχεδίου προκύπτει ζημία σε βάρος του Δημοσίου και των ασφαλιστικών οργανισμών. Ο κ. Αλεξανδρής, μάλιστα, σε τοποθέτηση του ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής ,τόνισε, πως η επίμαχη νομοθετική πρωτοβουλία όχι μόνο δεν συμβάλλει στην επιτάχυνση των δικαστικών διαδικασιών, αλλά πλήττει τις αρχές της δίκαιης δίκης και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα των πολιτών.

Τα πυρά των δικηγόρων δέχτηκε και η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου περί «δυνατότητας τροποποίησης» των διατάξεων που μόλις ψηφίσθηκαν καθώς όπως λένε αυτή έχει «αυστηρώς παρηγορητικό χαρακτήρα». Την ίδια ώρα χαρακτηρίζουν παράδοξο το γεγονός ότι συνεχίζεται η λειτουργία και το έργο της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής που ο κ. Παρασκευόπουλος συνέστησε με προεδρεύοντα τον Αρεοπαγίτη κ. Κράνη αφού όπως υπογραμμίζουν με αυτό τον τρόπο «παραγνωρίζεται ότι η εν λόγω επιτροπή έχει ήδη υποβάλει πλήρες σχέδιο προτεινόμενων διατάξεων καθώς και σχετική αιτιολογική έκθεση που, όπως αποδείχθηκε, αγνοήθηκαν επιδεικτικά».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επτά νεκροί από έκρηξη σε βιομηχανία βεγγαλικών στην Ιταλία


Δύο από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Επτά άτομα έχασαν την ζωή τους από έκρηξη βιομηχανίας βεγγαλικών στην κωμόπολη Μοντούνιο της Απουλίας, στην Κάτω Ιταλία. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε σε φορτηγό που βρισκόταν μέσα στον χώρο της βιομηχανίας και στην συνέχεια η φωτιά επεκτάθηκε στον χώρο παραγωγής.

ital

Έξι εργαζόμενοι τραυματίσθηκαν, εκ των οποίων δυο είναι σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση, με εγκαύματα σε όλο το σώμα.

Οι υπόλοιποι τραυματίες αλλά και κάτοικοι της γύρω περιοχής διηγήθηκαν ότι άκουσαν τρία δυνατά βουητά, είδαν την φωτιά και αμέσως μετά σχηματίσθηκε μαύρο σύννεφο καπνού. Μέρος των εργαζομένων φόρτωνε τα βεγγαλικά σε φορτηγό, για μια γιορτή πολιούχου της Απουλίας. Η έκρηξη, σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μπορεί να οφείλεται στις ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες των ημερών αυτών.

Ο εισαγγελέας του Μπάρι, Τζουσέππε Βόλπε, τόνισε ότι για να σβήσει εντελώς η φωτιά θα πρέπει να περάσουν περίπου εικοσιτέσσερις ώρες και μόνον τότε θα μπορέσει να υπάρξει, με απόλυτη βεβαιότητα, ένας οριστικός απολογισμός των θυμάτων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Εκτός οι εκπαιδευτικοί με αναπηρία;


Δελτίο Τύπου 24.07.2015


Αρ. Πρωτ.: 1993

Αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης και ο πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ Ιωάννης Λυμβαίος, συναντήθηκαν σήμερα στο υπουργείο Παιδείας με τον διευθυντή του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Α. Κουράκη, κ. Πιλαλή, στον οποίο και εξέθεσαν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην εκπαίδευση και τις δυσοίωνες προοπτικές που διαφαίνονται για την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

Με ιδιαίτερη ένταση παρουσίασαν την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος των εκπαιδευτικών με αναπηρία, των αναπληρωτών γενικής και ειδικής εκπαίδευσης. Ανέφεραν ότι ο διωγμός των εκπαιδευτικών με αναπηρία πρέπει να σταματήσει και να τηρηθούν οι δεσμεύσεις: και ως προς το 10% για τη γενική εκπαίδευση και για την επαναφορά του πίνακα Α στην ειδική.

Ο κ. Πιλαλής δεσμεύτηκε ότι θα προβεί σε άμεσες ενέργειες και θα υπάρξει νεότερη επικοινωνία με την ΕΣΑμεΑ την ερχόμενη εβδομάδα.

Η ΕΣΑμεΑ καλεί τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία και τους εκπαιδευτικούς με παιδιά με αναπηρία να συνεχίσουν τις πιέσεις τηλεφωνώντας στο υπουργείο Παιδείας για τα σοβαρά αυτά θέματα.

Η προσπάθεια πρέπει να είναι μεγάλη και να είναι από κοινού!

Η ΕΣΑμεΑ έχει προβεί σε πληθώρα παρεμβάσεων το τελευταίο διάστημα και θα συνεχίσει μέχρι να υπάρξει αποτέλεσμα!

Ξεκινώντας με το πολυνομοσχέδιο που είχε κατατεθεί από τον Ιούνιο σε διαβούλευση και ακόμη δεν έχει βρει το δρόμο του προς τη Βουλή, η ΕΣΑμεΑ στηλίτευσε το γεγονός ότι μέσα στις 84 σελίδες του πολυνομοσχεδίου, μέσα σε 78 άρθρα που αφορούν σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας, δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στα εκρηκτικά ζητήματα που απασχολούν την εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία.

Η ΕΣΑμεΑ κατέθεσε τις προτάσεις της επί του νομοσχεδίου.

Επίσης παρενέβη ζητώντας τη διασφάλιση της εργασίας των εκπαιδευτικών με αναπηρία που έχουν εργαστεί στην εκπαίδευση ως αναπληρωτές επί σειρά ετών.

Για το άνοιγμα της Γενικής Εκπαίδευσης στους εκπαιδευτικούς με αναπηρία, η ΕΣΑμεΑ κατήγγειλε τη νέα εγκύκλιο που ετοιμάζεται για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, στην οποία δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών με αναπηρία σε ποσοστό 5%, μιας και η διάταξη του άρθρου 8 του ν.4283/2014 ίσχυε μόνο για το Σχολικό έτος 2014-2015 και όχι για το έτος 2015-2016!

Για το συγκεκριμένο θέμα η ΕΣΑμεΑ επανήλθε με νέα επιστολή, ζητώντας να διορθωθεί άμεσα αυτή η αδικία και να τροποποιηθεί η εν λόγω εγκύκλιος, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στα άτομα με αναπηρία και τους γονείς ατόμων με αναπηρία να κάνουν χρήση του ανωτέρω νόμου.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (135.08 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θολό το τοπίο για τις οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων


Ενημέρωση από τη ΔΟΕ για τη συνάντηση με τον Τάσο Κουράκη.

Αναλυτικό δελτίο τύπου για τη σημερινή συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Παιδείας Τάσο Κουράκη εξέδωσε η ΔΟΕ. Σε αυτό αναφέρονται τα ακόλουθα:

Στη σημερινή συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Κουράκη διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά ότι η συνέχιση της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών στην εκπαίδευση οδηγεί στη διάλυσή της και κάνει αμφίβολη ακόμη και τη στοιχειώδη λειτουργία των σχολείων στη νέα σχολική χρονιά πλήττοντας (επί της ουσίας) τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.

Οι απαντήσεις που έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ήταν γενικόλογες και δεν περιελάμβαναν καμία δέσμευση.

Συγκεκριμένα, όλα τα σημαντικά ζητήματα που έθεσε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (διορισμοί, προσλήψεις αναπληρωτών, κατάργηση των νόμων της αξιολόγησης, δημιουργία οργανικών θέσεων ειδικοτήτων- μετατάξεις, πειθαρχικό δίκαιο, συνταξιοδοτικά θέματα, ειδική αγωγή, προσχολική αγωγή, αναμοριοδότηση σχολικών μονάδων…) οι «απαντήσεις» που δόθηκαν ήταν οι παρακάτω:

-Δεν είναι σε θέση το Υπουργείο να προσδιορίσει τον αριθμό και το χρόνο πραγματοποίησης μόνιμων διορισμών. Δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμη καμία πίστωση για μόνιμους διορισμούς.

-Οι προσλήψεις αναπληρωτών θα γίνουν «κατ’ ανάγκη» με βάση την ισχύουσα νομοθεσία (Νόμος Λοβέρδου 4283/14). Παρά το γεγονός ότι ασκήθηκε πίεση από το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ώστε να βρεθεί νομοθετική λύση (π.χ. τροπολογία) για προσλήψεις με βάση τις αποφάσεις του κλάδου, η απάντηση ήταν ότι τα χρονικά περιθώρια δεν επιτρέπουν την άμεση ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου (που περιλαμβάνει τις σχετικές ρυθμίσεις) ενώ δεν υπάρχει κατατεθειμένο νομοσχέδιο στο οποίο θα μπορούσαν να ενσωματωθούν οι ρυθμίσεις. Ο Υπουργός δήλωσε ότι υιοθέτησε στο μεγαλύτερο μέρος τους τις αποφάσεις του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και της 84ης Γ.Σ. του κλάδου. Το Δ.Σ. ζήτησε πριν τη διαδικασία των δηλώσεων των αναπληρωτών να ανακοινωθούν οι πίνακες με τα μόριά τους και τα κενά ανά περιοχή καθώς και να γίνουν οι προσλήψεις σε μια φάση. Αξίζει, βέβαια, να σημειωθεί ότι ούτε οι πιστώσεις για προσλήψεις αναπληρωτών έχουν εξασφαλιστεί ακόμη.

-Δεν είναι ακόμη σαφές το αν και πόσες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων θα συσταθούν. Ο Υπουργός ανακοίνωσε ότι οι μετατάξεις όπως έχουν πραγματοποιηθεί συνεχίζουν να ισχύουν και ότι μόνο δυνατότητα εθελοντικής ανάκλησης μπορεί να υπάρξει. Οι όποιες θέσεις, σε πιθανή πραγματοποίηση μεταθέσεων, θα διεκδικηθούν με τους ίδιους όρους από όλους.

-Στο ζήτημα της αξιολόγησης δήλωσε ότι το Πολυνομοσχέδιο (με το οποίο καταργείται το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο) θα κατατεθεί στη Βουλή μόλις ολοκληρωθεί και η επεξεργασία των οικονομικών δεδομένων, με πιθανό χρόνο ψήφισής του το τέλος Αυγούστου- αρχές Σεπτεμβρίου.

-Σε ότι αφορά τις αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ δηλώθηκε ότι θα γίνει προσπάθεια να πραγματοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν.

Ο κλάδος θα πρέπει να βρίσκεται σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσει τις δυσμενείς επιπτώσεις της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών στην εκπαίδευση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διορίζονται 51 γιατροί


Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τα Κέντρα Υγείας.

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για τον διορισμό 51 γενικών γιατρών σε Κέντρα Υγείας - ΠΕ.ΔΥ. σε όλη τη χώρα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας .

Ήδη, έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του Υπουργείου Υγείας Π.Κουρουμπλή για 10 γενικούς γιατρούς σε Κέντρα Υγείας της 2ης, και της 7ης Υ.ΠΕ. όπου οι ανάγκες είναι ιδιαίτερα αυξημένες λόγω της τουριστικής περιόδου.

Πιο συγκεκριμένα, οι γιατροί- οι οποίοι θα έχουν πενταετή θητεία- θα τοποθετηθούν στα Κέντρα Υγείας Απερίου στην Κάρπαθο, στα Καλουδιανά Χανίων, στον Αερολιμένα της Χίου, στην Καλαμωτή Χίου, στο Σπήλιο Ρεθύμνου, στην Αντιμάχεια της Κω, στον Φοίνικα Σύρου, στον Αρχάγγελο της Ρόδου και στο Γαζί Ηρακλείου όπου θα διοριστούν δύο γιατροί.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η δημοσίευση του ΦΕΚ για το διορισμό των υπολοίπων 41 γενικών γιατρών οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε Κέντρα Υγείας σε όλη την επικράτεια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φάλαινα σφηνώθηκε σε βράχια


Πολύωρη επιχείρηση διάσωσης.

Μια νεαρή φάλαινα όρκα βρέθηκε σφηνωμένη ανάμεσα σε βράχια, ανοιχτά των ακτών του Καναδά. Ένας άντρας, ακούγοντας τους ήχους που έβγαζε το ζώο, ειδοποίησε τους υπεύθυνους της ακτοφυλακής και άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση μετακίνησής της πίσω στη θάλασσα. Μια διαδικασία που διήρκεσε τουλάχιστον έξι ώρες.

«Έκλαιγε συνέχεια και μας σπάραξε την καρδιά, αλλά χάρη στη παλίρροια, η φάλαινα κατάφερε και ελευθερώθηκε», έγραψαν στο Facebook η ομάδα διάσωσης, The Cetacean Lab.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βασικά σημεία της νέας εγκυκλίου των αναπληρωτών


Ξεκινούν τη Δευτέρα οι αιτήσεις.

Ανακοινώθηκε σήμερα η εγκύκλιος των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και για ακόμη μια χρονιά περίπου 60-70.000 εκπαιδευτικοί αναμένεται να καταθέσουν τις αιτήσεις τους το διάστημα από Δευτέρα 27 Ιουλίου έως και Παρασκευή 7 Αυγούστου.

Το newsbeast.gr σημειώνει τις βασικές αλλαγές που φέρνει η ένα εγκύκλιος:

1. Δεν προσμετρούνται τα σχολικά έτη 2010-2011 και 2011-2012

Στους ενιαίους πίνακες αναπληρωτών εκπαιδευτικών (του σχολ. έτους 2015-16) προσμετρώνται μόρια προϋπηρεσίας(βλ. και παρ. 2α της παρούσας Ενότητας) όλων των σχολικών ετών, με εξαίρεση τα σχολ. έτη 2010-2011 και 2011-2012 (για τα οποία δεν προσμετρώνται μόρια προϋπηρεσίας).

2. Προσμέτρηση δυσπρόσιτων σχολείων

Στις διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 9 του ν.3391/2005 (ΦΕΚ 240/04.10.2005 τ.Α΄) ορίζεται ότι η υπηρεσία αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες, που χαρακτηρίζονται κατά τις οικείες διατάξεις ως δυσπρόσιτες, λογίζεται από το σχολικό έτος 2002-2003 στο διπλάσιο για την κατάταξη στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών της παρ. 5 του άρθρου 6 του ν.3255/2004. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 3 του ν.3687/2008 (ΦΕΚ 159/01.08.2008 τ.Α΄) στο διπλάσιο υπολογίζεται και η υπηρεσία των ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας των περιοχών στις οποίες λειτουργούν σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν χαρακτηρισθεί δυσπρόσιτα.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Σε εφαρμογή των διατάξεων της παρ.2 του άρθρου 9 του ν.3848/2010 (βλ. παρ. 1ε της παρούσας Ενότητας) o διπλασιασμός της μοριοδότησης των προϋπηρεσιών σε δυσπρόσιτα σχολεία και σε Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, που λειτουργούν σε περιοχές με δυσπρόσιτα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ισχύει για προϋπηρεσίες προσφερθείσες α) μέχρι και 30-06-2010 και β) μετά την 01-09-2012.

3. Χρόνος κτήσης πτυχίου

Στις διατάξεις της παρ.4 του άρθρου 9 του ίδιου νόμου, όπως ισχύουν με τα εδάφια που προστέθηκαν με την παρ.2 του άρθρου 72 του ν.4316/2014 (ΦΕΚ 270/24.12.2014 τ.Α΄), ορίζεται ότι στην εξαιρετική περίπτωση εξάντλησης των ενιαίων πινάκων συντάσσονται αντιστοίχως πίνακες με σειρά κατάταξης βάσει του χρόνου κτήσης του πτυχίου και, εφόσον ο χρόνος αυτός συμπίπτει για περισσότερους υποψηφίους, λαμβάνεται υπόψη ο βαθμός του πτυχίου. Ο χρόνος κτήσης του πτυχίου δεν λαμβάνεται υπόψη μεταξύ υποψηφίων που απέκτησαν το πτυχίο μετά από συμμετοχή τους στην ίδια εξεταστική περίοδο (εξεταστική περίοδος, χειμερινού εξαμήνου ή εξεταστική περίοδος εαρινού εξαμήνου ή εξεταστική περίοδος Σεπτεμβρίου).

4. Πότε δε μετρά η σειρά στους πίνακες για μετατροπή από μειωμένο σε πλήρες ωράριο

Σε περίπτωση κατά την οποία ο εκπ/κός προσληφθεί ως αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου (από 9 έως 15 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως): (i) είναι δυνατή κατά τη διάρκεια της χρονιάς η τροποποίηση του ωραρίου του από την οικεία Δ/νση έως το μέγιστο των 15 ωρών εβδομαδιαίως στο ίδιο ή άλλο/α σχολείο/α της ίδιας περιοχής της ίδιας βαθμίδας εκπ/σης και (ii) παραμένει διαθέσιμος για πρόσληψη από την Κεντρική Υπηρεσία αποκλειστικά και μόνο ως αναπληρωτής πλήρους ωραρίου στην ίδια περιοχή της ίδιας βαθμίδας εκπ/σης, εφόσον το έχει δηλώσει στην αίτησή του και κατά τη διαδικασία της ροής προγράμματος προσλήψεων προηγείται στη σειρά κατάταξης των υπολοίπων υποψηφίων εκπ/κών [Σημ.: Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 46 του ν.4264/2014 – βλ. Μέρος Α΄ - Κεφ. Γ΄ - Επισ. 1 και μόνο για τις προσλήψεις για την παράλληλη στήριξη της Β/θμιας δεν εξετάζεται η σειρά κατάταξης, καθώς μπορεί ο οικείος Δ/ντης Δ.Ε. να μετατρέπει τη σύμβαση σε πλήρους,]. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει αναλάβει υπηρεσία ως αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου και να συνεχίζει να υπηρετεί μέχρι την ημερομηνία αναβάθμισής του.

Η εγκύκλιος αναλυτικά


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναζητούν λύση για την εξασφάλιση ρευστότητας των αγροτών


Σύσκεψη είχε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και διευθυντές του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Με πρωτοβουλία του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτη Σγουρίδη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 22 Ιουλίου σύσκεψη με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Στουπή, με διευθυντές του ΟΠΕΚΕΠΕ και την κα Μπουφούνου, εκπρόσωπο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η εξεύρεση λύσης, ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο τραπεζικό προϊόν που θα βοηθήσει τους αγρότες να καλύπτουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους, καθώς και να μπορούν να επιλέγουν τη διαδικασία συμψηφισμού οφειλών με τα χρήματα που δικαιούνται από τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, τις ευρωπαϊκές ενισχύσεις και τις επιδοτήσεις.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ο υφυπουργός κ. Σγουρίδης δεσμεύτηκε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα ο έλληνας αγρότης θα απελευθερωθεί από το γόρδιο δεσμό της γραφειοκρατίας και ότι θα υπάρξει βέλτιστη αντιμετώπιση στο πρόβλημα της ρευστότητας των αγροτών που δημιουργείται μέσα από τις δαιδαλώδεις διαδικασίες των πληρωμών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μελετάται συντεταγμένα το ζήτημα των μετατάξεων


«Αφήνοντας τον απαιτούμενο χρόνο αλληλεπίδρασης».

Το υπουργείο Παιδείας μελετά συντεταγμένα το ζήτημα των μετατάξεων αφήνοντας σε όλους τους ενδιαφερόμενους τον απαιτούμενο χρόνο αλληλεπίδρασης, υπογραμμίζοντας όμως ότι η διαιώνιση της σχετικής εκκρεμότητας επιδρά αρνητικά στο εκπαιδευτικό κλίμα και στις ίδιες τις ζωές των εκπαιδευτικών.

Τα παραπάνω αναφέρει μεταξύ των άλλων σε έγγραφό του ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης ενώ σημειώνει ότι το ζήτημα των υποχρεωτικών μετατάξεων της παρ.11 του άρθρου 82 του νόμου 4172/2013 έχει απασχολήσει έντονα τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Η πολυπλοκότητα του θέματος, οι δεκάδες διοικητικές παράμετροι και οι σοβαρές συνέπειες των ειλημμένων αποφάσεων σε πάρα πολλές κατηγορίες εκπαιδευτικών καθιστούν εξαιρετικά σύνθετη την απάντηση στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε την ενδελεχή μελέτη του θέματος άμεσα, από τον Φεβρουάριο. Επί του ζητήματος έχουν ήδη πραγματοποιηθεί εκατοντάδες ώρες συζήτησης και διαβούλευσης με φορείς και εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων των μεταταχθέντων αλλά και των εκπαιδευτικών της Αθμιας που δεν είχαν τη δυνατότητα συμμετοχής στη διαδικασία. Έχουν παραληφθεί στο ίδιο πλαίσιο δεκάδες υπομνήματα για το εν λόγω ζήτημα. Ταυτόχρονα έχουν διενεργηθεί πάρα πολλές διαβουλεύσεις με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΟΠΑΙΘ, όλες οι τεχνικές παράμετροι έχουν τεθεί επί τάπητος καθώς και όλα τα σχετικά χρονοδιαγράμματα. Ολοκληρώνοντας αυτόν τον μεγάλο κύκλο μελέτης αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής μελέτης του θέματος, ώστε να τοποθετηθούν όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων του εκπαιδευτικού κόσμου.

Ως σημείο έναρξης των εργασιών της επιτροπής αυτής τέθηκε η εισήγηση του Υπουργείου, η οποία στηρίχθηκε αμιγώς στις μαραθώνιες διαβουλεύσεις που προαναφέρθηκαν. Το βασικό ζητούμενο που τέθηκε επίσης ήταν ότι υπάρχουν μια σειρά από αντικειμενικά δεδομένα τα οποία απαιτούν συγκεκριμένες απαντήσεις σε σύντομο χρόνο.

Σημειώνουμε ότι τα παραπάνω αποτελούν απάντηση σε επιστολή της Συντονιστικής Επιτροπής Μεταταχθέντων Εκπαιδευτικών του Ν.4172/2013 που κατατέθηκε ως αναφορά από τον βουλευτή κ. Νικολόπουλο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης για το όζον


Οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού από το υπουργείο Υγείας.

Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημερώνει ότι σήμερα 24/07/2015 σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, υπήρξε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον σε έναν σταθμό μέτρησης. Συγκεκριμένα μέχρι τις 15:00 σημειώθηκε μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 190 μg/m3 στο Σταθμό Μέτρησης Νέας Σμύρνης.

Για το λόγο αυτό σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού:

«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Αναμένεται η σταδιακή μείωση των τιμών όζοντος από το απόγευμα.

Η αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΑΠΕΝ παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε 24-ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση εφόσον υπάρξει αξιόλογη μεταβολή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγός για τις αιτήσεις αναπληρωτών


Ερωτήσεις και απαντήσεις για την εγκύκλιο.

Τη Δευτέρα 27 Ιουλίου ξεκινά η κατάθεση των αιτήσεων των εκπαιδευτικών για εργασία ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι στα δημόσια σχολεία. Η καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης είναι η 7η Αυγούστου. Η εγκύκλιος πρόσληψης αφορά τους εκπαιδευτικούς των ειδικοτήτων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ09, ΠΕ10, ΠΕ11, ΠΕ12, ΠΕ13, ΠΕ14, ΠΕ15, ΠΕ17, ΠΕ18, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32, ΠΕ33, ΠΕ34, ΠΕ40, ΠΕ60, ΠΕ70, ΤΕ01 και ΔΕ01 πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης . Το newsbeast.gr παρουσιάζει οδηγίες για την αίτηση των αναπληρωτών.

1. Που κατατίθενται οι αιτήσεις;

Η Αίτηση-Δήλωση υποβάλλεται σε μία οποιαδήποτε Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας (κλάδοι ΠΕ60 και ΠΕ70) ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (λοιποί κλάδοι) αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο πρόσωπο και αποτελεί ταυτόχρονα Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του ν.1599/1986. Επισημαίνεται ότι είναι στην ευχέρεια των Προϊσταμένων των Δ/νσεων Εκπ/σης ο καθορισμός των ειδικότερων λεπτομερειών της διαδικασίας παραλαβής και καταχώρισης των αιτήσεων, κατά τρόπο που κρίνεται ως ο πλέον αποτελεσματικός για τη λειτουργία των υπηρεσιών και για την εξυπηρέτηση των υποψηφίων. Σε κάθε περίπτωση, οι εν λόγω λεπτομέρειες θα πρέπει να αναρτώνται στο διαδικτυακό τόπο της οικείας Δ/νσης καθώς και στον πίνακα ανακοινώσεων, για την ενημέρωση των υποψηφίων..

2. Τι δικαιολογητικά πρέπει να καταθέσω;

Όσοι εκπαιδευτικοί κατέθεσαν αίτηση το 2012-13, το 2013-14, το 2014-15 δεν χρειάζεται να καταθέσουν εκ νέου δικαιολογητικά εκτός της αίτησής τους. Οι εν λόγω υποψήφιοι καταθέτουν εκ νέου :

α) μόνο όσα εκ των βασικών δικαιολογητικών έχουν τροποποιηθεί (π.χ. δελτίο ταυτότητας ή διαβατηρίου).

Σημειώνεται ότι με τη συμπλήρωση της σχετικής αίτησης, η οποία ενέχει και θέση υπεύθυνης δήλωσης, είναι δυνατή και η τροποποίηση των λοιπών καταχωρισμένων πεδίων στον προσωπικό ηλεκτρονικό φάκελο του εκπ/κού (π.χ. πόλη μόνιμης κατοικίας και τηλέφωνο επικοινωνίας).

β) το σύνολο των συμπληρωματικών δικαιολογητικών ειδικών κατηγοριών που τους αφορούν, εφόσον έχει παρέλθει η ισχύς τους, βάσει των κάτωθι αναφερομένων.

Α. Σε περίπτωση μη προσκόμισης των (υπό τροποποίηση) βασικών δικαιολογητικών, η αίτηση δεν θα γίνεται δεκτή.

Β. Σε περίπτωση μη προσκόμισης των συμπληρωματικών δικαιολογητικών ειδικών κατηγοριών, ο υποψήφιος δεν θα τυγχάνει του αντίστοιχου ευεργετήματος.

3. Δεν κατέθεσα αίτηση αναπληρωτών το 2012-13 ή το 2013-14, 14-15 τι πρέπει να καταθέσω μαζί με την αίτηση;

Οι υποψήφιοι που δεν υπέβαλαν αίτηση την περίοδο 2012-15 καταθέτουν:

α) το σύνολο των βασικών δικαιολογητικών.

β) το σύνολο των συμπληρωματικών δικαιολογητικών που τους αφορούν.

Α. Σε περίπτωση μη προσκόμισης των βασικών δικαιολογητικών, η αίτηση δεν θα γίνεται

δεκτή.

Β. Σε περίπτωση μη προσκόμισης των συμπληρωματικών δικαιολογητικών ειδικών κατηγοριών, δεν θα καταχωρούνται τα αντίστοιχα πεδία στον ηλεκτρονικό φάκελο του υποψηφίου και αυτός δεν θα τυγχάνει του αντίστοιχου ευεργετήματος

4. Επιθυμώ να εργαστώ ως αναπληρωτής σε εκκλησιαστικά σχολεία. Χρειάζονται επιπρόσθετα δικαιολογητικά;

Οι υποψήφιοι των κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ11, ΠΕ19 και ΠΕ20 που επιθυμούν να προσληφθούν ως προσωρινοί αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί σε εκκλησιαστικά γυμνάσια και λύκεια, υποβάλουν (πέραν των ανωτέρω κατά περίπτωση αναφερομένων δικαιολογητικών) σύμφωνα με τις ειδικές διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 39 του ν.3848/ 2010:

α) υποχρεωτικά βιογραφικό σημείωμα του οποίου το περιεχόμενο θα εναρμονίζεται με τις διατάξεις της υπουργικής απόφασης 67728/Α2/11-06-2010 (ΦΕΚ 863 Β΄) και

β) προαιρετικά συστατική επιστολή από προσωπικότητα του χώρου της Ορθοδοξίας.

Σε περίπτωση μη προσκόμισης του βιογραφικού σημειώματος δεν θα γίνεται η καταχώριση των προτιμήσεων των εκκλησιαστικών σχολείων.

5. Τι άλλο πρέπει να ξέρω για τα εκκλησιαστικά σχολεία;

Οι υποψήφιοι (για πρόσληψη σε εκκλησιαστικά σχολεία) προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί σε εκκλησιαστικά σχολεία μόνο κατόπιν θετικής αξιολόγησης από το Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης με τη διευρυμένη σύνθεσή του. Επιπλέον, για την πρόσληψη ειδικά στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία του Αγίου Όρους, όπως και στη Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή, προϋπόθεση είναι η έγκριση από την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους ή το Πολυμελές Συμβούλιο της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής αντίστοιχα. Επισημαίνεται ότι στην Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Ακαδημία, λόγω του ειδικού νομικού καθεστώτος, δεν προσλαμβάνονται γυναίκες εκπαιδευτικοί.

6. Πόσες περιοχές μπορώ να δηλώσω στην αίτησή μου;

Για τους εκπαιδευτικούς που απασχολούνται αποκλειστικά σε μια εκ των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης πχ Φιλόλογοι, μαθηματικοί, δάσκαλοι, νηπιαγωγοί κ.α. στην Αίτηση-Δήλωση στο πεδίο «α. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ-ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ» δηλώνονται, κατά σειρά προτεραιότητας, από μία (1) μέχρι και τριάντα (30) περιοχές προτίμησης αναπληρωτών με πλήρες ή/και με μειωμένο της αντίστοιχης βαθμίδας εκπαίδευσης.

Ειδικά για τους αναπληρωτές της Βθμιας εκπαίδευσης στο σύνολο των 30 προτιμήσεων δύνανται να επιλέγουν, ανάλογα με την ειδικότητα, τη Σιβιτανίδειο Σχολή, τα εκκλησιαστικά λύκεια και γυμνάσια και τα καλλιτεχνικά σχολεία

7. Είμαι εκπαιδευτικός που μπορώ να εργαστώ και στις δυο βαθμίδες εκπαίδευσης. Πόσες περιοχές δηλώνω;

Οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32 και ΠΕ18.41 μπορούν να απασχοληθούν στην Α/θμια και στη Β/θμια Εκπ/ση. Ως εκ τούτου μπορούν να δηλώσουν, κατά σειρά προτεραιότητας, από μία (1) μέχρι και εξήντα (60) περιοχές προτίμησης αναπληρωτών με πλήρες ή/και με μειωμένο ωράριο (μέχρι και τριάντα περιοχές της Α/θμιας, συν μέχρι και τριάντα περιοχές της Β/θμιας, της Σιβιτανιδείου, των εκκλησιαστικών Λυκείων και Γυμνασίων και των καλλιτεχνικών σχολείων) (βλ. υπόδειγμα αίτησης κοινών κλάδων στο Παράρτημα Ι, Υποπαρ. Β΄).

π.χ. για τον κλάδο ΠΕ06:

Α/Α Περιοχές Προτίμησης (κατά σειρά)

1 Α-Β΄ Πειραιά

2 Β-Β΄Πειραιά

3 Β-Α΄ Αθήνας

4 Α-Α΄ Αθήνας

5 Α-Β΄ Πειραιά – Μειωμένου Ωραρίου

6 Καλλιτεχνικό Σχολείο Ηρακλείου Κρήτης

… …

60 Β-Α΄ Αθήνας – Μειωμένου Ωραρίου

Σημειώνεται ότι στην 1η προτίμηση Α-Β΄ Πειραιά το γράμμα «Α-» δηλώνει τη βαθμίδα της A/θμιας Εκπ/σης και το «Β΄ Πειραιά» υποδηλώνει την περιοχή πρόσληψης αναπληρωτή με πλήρες ωράριο, ενώ στην 60ηπροτίμηση Β-Α΄ Αθήνας-Μειωμένου Ωραρίου το γράμμα «Β-» δηλώνει τη βαθμίδα της B/θμιας Εκπ/σης και το «Α΄ Αθήνας-Μειωμένου Ωραρίου» υποδηλώνει την περιοχή πρόσληψης αναπληρωτή με μειωμένο ωράριο, αντίστοιχα. Τονίζεται, δε, ότι η επιλογή συγκεκριμένης περιοχής της μιας βαθμίδας εκπ/σης (π.χ. 1ηπροτίμηση-> Β΄ περιοχή της Δ/νσης Α/θμιας Εκπ/σης Πειραιά) δεν προεξοφλεί την εκδήλωση ενδιαφέροντος για πρόσληψη στην αντίστοιχη περιοχή της άλλης βαθμίδας εκπ/σης, αλλά ο υποψήφιος, εφόσον το επιθυμεί, υποχρεούται να τη δηλώσει ξεχωριστά ως περιοχή προτίμησης (π.χ. 2η προτίμηση-> Β΄ περιοχή της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Πειραιά).

Ομοίως επισημαίνεται ότι η εκδήλωση ενδιαφέροντος για πρόσληψη με μειωμένο ωράριο σε μια περιοχή πχ Β Αθήνας Μειωμένο δεν προεξοφλεί αντίστοιχο ενδιαφέρον για πρόσληψη στην ίδια περιοχή με πλήρες ωράριο και το αντίστροφο.

8. Πως δηλώνω τα εκκλησιαστικά σχολεία, Σιβιτανίδειο, Καλλιτεχνικά;

Τα σχολεία αυτά δηλώνονται ονομαστικά στον πίνακα με τις προτιμήσεις σας τόσο για εργασία με πλήρες ωράριο όσο και για εργασία με μειωμένο ωράριο.

Παράδειγμα

1. Β- Α Αθήνας Πλήρους

2. Β – Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα Πλήρους

3. Β – Α Αθήνας Μειωμένο

4. Β-Καλλιτεχνικό Σχολείο Γέρακα Μειωμένο

5. Β- Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών Πλήρους

6. Β-Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών Μειωμένο

7. …..

Δηλαδή αν θέλετε να εργαστείτε σε αυτά είτε με πλήρες είτε με μειωμένο ωράριο θα πρέπει να τα δηλώσετε ονομαστικά όπως δηλώνετε μια περιοχή-ΔΔΕ.

9. Πόσες ώρες εργάζεται ο αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου;

Ο αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου (ΑΜΩ) εργάζεται από 9 έως 15 ώρες. Δηλαδή με αν κάποιος έχει από 9 έως και 15 ώρες διδασκαλίας θεωρείται ΑΜΩ. Ο αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου πληρώνεται κάθε μήνα λαμβάνοντας τμήμα των αποδοχών του αναπληρωτή πλήρους ωραρίου ανάλογα και με τα χρόνια υπηρεσίας, οικογενειακή κατάσταση, παραμεθόριος. Δηλαδή αν κάποιος εκπαιδευτικός στη Βθμια προσληφθεί για 15 ώρες θα λαμβάνει τα 15/23 του συναδέλφου του που είναι πλήρους ωραρίου.

10. Πόσες ώρες εργάζεται ο ωρομίσθιος;

Από 1 έως και 8 ώρες εργασίας θεωρείται κάποιος ωρομίσθιος και αμείβεται για τις ώρες που έχει διδάξει κάθε μήνα. Χριστούγεννα, Πάσχα οι απολαβές είναι μειωμένες γιατί λόγω διακοπών οι ώρες εργασίας είναι περιορισμένες.

11. Πως μπορώ να γίνω από αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου σε αναπληρωτή πλήρους ωραρίου;

Σε περίπτωση κατά την οποία ο εκπ/κός προσληφθεί ως αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου (από 5 έως 15 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως):

i. είναι δυνατή κατά τη διάρκεια της χρονιάς η τροποποίηση του ωραρίου του από την οικεία Δ/νση έως το μέγιστο των 15 ωρών εβδομαδιαίως στο ίδιο ή άλλο/α σχολείο/α της ίδιας περιοχής της ίδιας βαθμίδας εκπ/σης και

ii. (ii) παραμένει διαθέσιμος για πρόσληψη από την Κεντρική Υπηρεσία αποκλειστικά και μόνο ως αναπληρωτής πλήρους ωραρίου στην ίδια περιοχή της ίδιας βαθμίδας εκπ/σης, εφόσον το έχει δηλώσει στην αίτησή του και κατά τη διαδικασία της ροής προγράμματος προσλήψεων προηγείται στη σειρά κατάταξης των υπολοίπων υποψηφίων εκπ/κών. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει αναλάβει υπηρεσία ως αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου και να συνεχίζει να υπηρετεί μέχρι την ημερομηνία αναβάθμισής του.

Καλό είναι αν επιθυμείται να εργαστείτε σε μια περιοχή ως αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου να τη δηλώσετε και για εργασία ως αναπληρωτές πλήρους ωραρίου ώστε να έχετε πιθανότητα να αναβαθμιστείτε.

Παράλληλη Στήριξη και αναβάθμιση από μειωμένο ωράριο σε πλήρες

Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 46 του ν.4264/2014 – βλ. Μέρος Α΄ - Κεφ. Γ΄ - Επισ. 1 και μόνο για τις προσλήψεις για την παράλληλη στήριξη της Β/θμιας δεν εξετάζεται η σειρά κατάταξης, καθώς μπορεί ο οικείος Δ/ντης Δ.Ε. να μετατρέπει τη σύμβαση σε πλήρους.

Τι αναφέρει το άρθρο 46 παρ.2:

Το δεύτερο και τρίτο εδάφιο της περίπτωσης 11 της παρ. 2 του άρθρου 11 του ν. 4229/2014 (Α΄ 8), καταργούνται και τίθενται εδάφια ως εξής: «Οι προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών ΔΕΕΑΕ για την παράλληλη στήριξη, πραγματοποιούνται αποκλειστικά ως μειωμένου ωραρίου. Για τους ανωτέρω προσληφθέντες εκπαιδευτικούς μειωμένου ωραρίου, η σύμβαση πρόσληψής τους μπορεί με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης να μετατραπεί σε πλήρους ωραρίου, εφόσον οι εκπαιδευτικοί το έχουν δηλώσει στην αρχική αίτησή τους, για το ίδιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και στην ίδια περιοχή της

ίδιας βαθμίδας εκπαίδευσης. Οι ανωτέρω εκπαιδευτικοί, καθώς και οι εκπαιδευτικοί ΠΕ ΕΑΕ και ΠΕ Γενικής Αγωγής που προσλαμβάνονται για την παράλληλη στήριξη, εφόσον δε συμπληρώνουν το προβλεπόμενο διδακτικό τους ωράριο, παρέχουν συμπληρωματικά υπηρεσίες με σειρά προτεραιότητας: α) παράλληλη στήριξη−συνεκπαίδευση και σε άλλους μαθητές με αναπηρία ή/και

ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, β) ενισχυτική διδασκαλία στους μαθητές με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στους οποίους παρέχεται παράλληλη στήριξη−συνεκπαίδευση, στην ίδια σχολική μονάδα ή σε άλλη σχολική μονάδα

της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, γ) υπηρεσίες σε ΚΕΔΔΥ για τις ειδικότητες που προβλέπεται….

12. Υπάρχουν κυρώσεις αν δεν αναλάβω υπηρεσία ως αναπληρωτής πλήρους ή και μειωμένου ωραρίου;

α) Εκπαιδευτικοί οι οποίοι προσλαμβάνονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διαγράφονται από τους πίνακες αναπληρωτών για το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση της πρόσληψης και για το επόμενο σχολικό έτος, εφόσον δεν αναλαμβάνουν για οποιονδήποτε λόγο υπηρεσία εντός πέντε ημερών από την ανακοίνωση της πρόσληψής τους ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και παραιτούνται κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους.

β) Οι διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου δεν εφαρμόζονται για τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται για χρονικό διάστημα μικρότερο των τεσσάρων ημερολογιακών μηνών, τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται με πλήρες ή μειωμένο ωράριο για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων που λειτουργούν σε Ειδικά Καταστήματα Κράτησης Νέων, τους εκπαιδευτικούς που προσλαμβάνονται κατά τη διάρκεια της εκπλήρωσης των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων και αδυνατούν για το λόγο αυτόν να αναλάβουν υπηρεσία, καθώς και για τους εκπαιδευτικούς που υποχρεούνται να παραιτηθούν προκειμένου να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις

13. Αναπληρωτές σε Ενισχυτική Διδασκαλία και Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη

Αν κάποιος προσληφθεί ως αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου σε ένα από τα πιο πάνω προγράμματα συνεχίζει να είναι υποψήφιος στους πίνακες Γενικής Παιδείας ως αναπληρωτής πλήρους και μειωμένου ωραρίου. Σε περίπτωση που προσληφθεί στη Γενική Παιδεία και δεν παρουσιαστεί υφίσταται τις κυρώσεις που αναφέρονται στη 12η ερώτηση.

14. Πως μπορώ να απενεργοποιήσω την αίτησή μου;

Προκειμένου να απενεργοποιήσει/τροποποιήσει την αίτηση-δήλωσή του κατά τα ανωτέρω (παρ. 1, 2 & 3), ο υποψήφιος καταθέτει σχετική υπεύθυνη δήλωση συνοδευόμενη με τα κατά περίπτωση απαραίτητα δικαιολογητικά σε οποιαδήποτε Δ/νση Εκπ/σης της βαθμίδας στην οποία ανήκει, η οποία διαβιβάζεται αμέσως στο αρμόδιο τμήμα της Κ.Υ. με τον προσφορότερο τρόπο (fax, e-mail) για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:Η απενεργοποίηση/τροποποίηση της αίτησης πραγματοποιείται από το αρμόδιο τμήμα της Κ.Υ. του Υπουργείου Παιδείας από την ημερομηνία παραλαβής αυτής έως και την επόμενη εργάσιμη ημέρα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν ανακόπτεται η ομαλή πορεία της διαδικασίας ολοκλήρωσης των εκάστοτε προσλήψεων. Η διαδικασία, δε, θεωρείται ότι έχει ολοκληρωθεί μόνο εφόσον αποσταλεί στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του εκπ/κού σχετικό επιβεβαιωτικό ηλεκτρονικό μήνυμα.

15. Για την αίτηση για ωρομίσθιος χρειάζεται να προσέξω κάτι;

Στην Αίτηση-Δήλωση στο πεδίο «β. ΩΡΟΜΙΣΘΙΟΙ-ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ» δηλώνονται οι περιοχές προτίμησης μιας (1) μόνο Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Οι εκπ/κοί των κλάδων ΠΕ05, ΠΕ06, ΠΕ07, ΠΕ08, ΠΕ11, ΠΕ19, ΠΕ20, ΠΕ32 και ΠΕ18.41, οι οποίοι επιθυμούν να απασχοληθούν σε δημοτικά σχολεία ως ωρομίσθιοι θα πρέπει να επιλέξουν στην αίτηση ωρομισθίου και περιοχές Α/θμιας Εκπ/σης.

16. Τι θα παραλάβω μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας;

Μετά την καταχώριση, ο υποψήφιος θα παραλάβει αντίγραφο της μηχανογραφημένης αίτησής του, στο οποίο θα αναγράφεται το σύνολο των μορίων της προϋπηρεσίας του μέχρι τις 30-06-2010, υπογεγραμμένο από τον ίδιο ή το εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, τον αρμόδιο υπάλληλο ηλεκτρονικής καταχώρισης της αίτησης και θεωρημένο από τον Προϊστάμενο της οικείας Διεύθυνσης ή από τον αρμόδιο υπάλληλο, στον οποίο έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα αυτό. Σημειώνεται ότι δεν εμφανίζονται στο εν λόγω αντίγραφο μόρια επιτυχίας από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Εφιστάται η προσοχή των υποψηφίων στην ορθή συμπλήρωση της αίτησης και στον έλεγχο της προϋπηρεσίας τους κατά την παραλαβή του αντιγράφου της αίτησής τους. Μετά την παραλαβή του αντιγράφου της αίτησης ο ενδιαφερόμενος εκπαιδευτικός έχει την αποκλειστική ευθύνη του περιεχομένου αυτής. Σε περίπτωση που διαπιστώσει οποιοδήποτε λάθος ή παράλειψη ή επιθυμεί την τροποποίηση αυτής, οφείλει να υποβάλει σχετική αίτηση εντός των οριζόμενων με την παρούσα εγκύκλιο προθεσμιών.

17. Μετάνιωσα για μια επιλογή μου ενώ δεν έχει λήξει η προθεσμία (7/8) μπορώ να κάνω διόρθωση;

Κατά τη διάρκεια της υποβολής των αιτήσεων είναι δυνατή: (α) η τροποποίηση της αίτησης τόσο για το σύνολο των επιλογών/πεδίων, που εμφανίζονται σε αυτή, όσο και για τις επιλογές/πεδία, που έχουν να κάνουν με τα προσωπικά στοιχεία του εκπαιδευτικού προσκομίζοντας τα απαραίτητα πιστοποιητικά, και (β) η ανάκληση της αίτησης

Μετά το πέρας της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τροποποίηση δύναται να πραγματοποιηθεί μόνο για ειδικές περιπτώσεις.

18. Έληξε η προθεσμία. Μπορώ να κάνω αλλαγές;

Αν δεν ανήκετε σε μια από τις περιπτώσεις της σελίδας 18 δεν μπορείτε να κάνετε αλλαγές .Ωστόσο καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολ. έτους, δίνεται στον υποψήφιο εκπ/κό η δυνατότητα απενεργοποίησης της αίτησης -δήλωσης αναπληρωτή ή/και ωρομίσθιου εκπ/κού που έχει υποβάλει. Σημειώνεται ότι στην περίπτωση αυτή δεν είναι δυνατή, για κανένα λόγο, η εκ νέου ενεργοποίησή της.

19. Τι γίνεται με την προϋπηρεσία της περιόδου 2010-11, 2011-12;

Η μόνη προϋπηρεσία που δεν θα προσμετρηθεί είναι αυτή της περιόδου 2010-2012. Οι προϋπηρεσίες που προσφέρθηκαν μέχρι 30-6-2010 και από το σχολικό έτος 2012-13 και εξής θα προσμετρηθούν όπως και τα δυσπρόσιτα που δίνουν διπλά μόρια στον πίνακα αναπληρωτών.

20. Ήμουν στον πίνακα μηδενικής προϋπηρεσίας και εργάστηκαν το 2013-14 και 2014-15 θα πρέπει να καταθέσω κάποια αίτηση για να μεταφερθώ στον πίνακα προϋπηρεσίας;

Όχι δε χρειάζεται ειδική αίτηση τα μόρια της προϋπηρεσίας θα καταχωρηθούν και αυτομάτως θα μεταφερθείτε στον πίνακα προϋπηρεσίας.

21. Η προϋπηρεσία της περιόδου 2010-2012 προσμετράται για ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς ή εκπαιδευτικούς σχολείων Ε.Ε;

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο «ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ επί των ΛΟΙΠΩΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ α, β και γ ανωτέρω ( Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, με προϋπηρεσία σε σχολεία Ε.Ε και λοιπούς φορείς):

Δεν προσμετράται για την εγγραφή στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπ/κών τυχόν προϋπηρεσία που διανύθηκε από την 1η Ιουλίου 2010 έως και την 31η Αυγούστου 2012

Περισσότερες πληροφορίες μπορούν να αντλήσουν οι ενδιαφερόμενοι από τηνεγκύκλιο


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ομολόγησε τη δολοφονία του άντρα της 8 μήνες μετά


Με κάθε λεπτομέρεια περιέγραψε τη στιγμή που πυροβόλησε δύο φορές τον 42χρονο άντρα της στην περιοχή Κοιλάδα Αργολίδας, η 38χρονη σύζυγος του.

Το άγριο έγκλημα είχε σημειωθεί τον περασμένο Δεκέμβριο έξω από γειτονικό σπίτι του ζευγαριού με την δράστιδα όλους αυτούς τους μήνες να προσποιείται πως δεν γνώριζε τίποτα ενώ ζητούσε τη σύλληψη των δραστών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές η δράστιδα υποστήριξε πως διαπληκτίστηκε με τον σύζυγο της έξω από το σπίτι ενός φίλου τους και εκείνος την απειλούσε με πιστόλι που ανήκει σε έναν γνωστό τους. Στη συνέχεια της κατάθεσης της ανέφερε πως κατάφερε και απέσπασε το όπλο το οποίο εκπυρσοκρότησε δύο φορές πετυχαίνοντας τον πρώην καπετάνιο στο θώρακα και το κεφάλι.

Αρχικά οι αστυνομικές αρχές θεώρησαν πως πρόκυπτε για αυτοκτονία με την συζυγοκτόνο να προσπαθεί να καλύψει τα ίχνη της, ενώ εμφανίστηκε στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» προσποιούμενη ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το τι συνέβη τη μοιραία ημέρα. Τελικά σήμερα μετά τα στοιχεία που κατάφεραν να συλλέξουν οι αρχές η 38χρονη «έσπασε» και ομολόγησε τη δολοφονία του συζύγου της.

Υπερασπιζόμενη τον εαυτό της υποστήριξε πως ο 42χρονος την ζήλευε παραφορά. Η 38χρονη, η όποια συνελήφθη, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου, ενώ η δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - που σχηματίστηκε σε βάρος της περιλαμβάνει τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της παράβασης της νομοθεσίας για τα όπλα.


Πηγή: http://www.enikos.gr/
Διαβάστε περισσότερα...