Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΕΣΑμεΑ: Εκτός οι εκπαιδευτικοί με αναπηρία;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 24.07.2015


Αρ. Πρωτ.: 1993

Αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ, ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης και ο πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ Ιωάννης Λυμβαίος, συναντήθηκαν σήμερα στο υπουργείο Παιδείας με τον διευθυντή του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Α. Κουράκη, κ. Πιλαλή, στον οποίο και εξέθεσαν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία στην εκπαίδευση και τις δυσοίωνες προοπτικές που διαφαίνονται για την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς.

Με ιδιαίτερη ένταση παρουσίασαν την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος των εκπαιδευτικών με αναπηρία, των αναπληρωτών γενικής και ειδικής εκπαίδευσης. Ανέφεραν ότι ο διωγμός των εκπαιδευτικών με αναπηρία πρέπει να σταματήσει και να τηρηθούν οι δεσμεύσεις: και ως προς το 10% για τη γενική εκπαίδευση και για την επαναφορά του πίνακα Α στην ειδική.

Ο κ. Πιλαλής δεσμεύτηκε ότι θα προβεί σε άμεσες ενέργειες και θα υπάρξει νεότερη επικοινωνία με την ΕΣΑμεΑ την ερχόμενη εβδομάδα.

Η ΕΣΑμεΑ καλεί τους εκπαιδευτικούς με αναπηρία και τους εκπαιδευτικούς με παιδιά με αναπηρία να συνεχίσουν τις πιέσεις τηλεφωνώντας στο υπουργείο Παιδείας για τα σοβαρά αυτά θέματα.

Η προσπάθεια πρέπει να είναι μεγάλη και να είναι από κοινού!

Η ΕΣΑμεΑ έχει προβεί σε πληθώρα παρεμβάσεων το τελευταίο διάστημα και θα συνεχίσει μέχρι να υπάρξει αποτέλεσμα!

Ξεκινώντας με το πολυνομοσχέδιο που είχε κατατεθεί από τον Ιούνιο σε διαβούλευση και ακόμη δεν έχει βρει το δρόμο του προς τη Βουλή, η ΕΣΑμεΑ στηλίτευσε το γεγονός ότι μέσα στις 84 σελίδες του πολυνομοσχεδίου, μέσα σε 78 άρθρα που αφορούν σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας, δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στα εκρηκτικά ζητήματα που απασχολούν την εκπαίδευση των ατόμων με αναπηρία.

Η ΕΣΑμεΑ κατέθεσε τις προτάσεις της επί του νομοσχεδίου.

Επίσης παρενέβη ζητώντας τη διασφάλιση της εργασίας των εκπαιδευτικών με αναπηρία που έχουν εργαστεί στην εκπαίδευση ως αναπληρωτές επί σειρά ετών.

Για το άνοιγμα της Γενικής Εκπαίδευσης στους εκπαιδευτικούς με αναπηρία, η ΕΣΑμεΑ κατήγγειλε τη νέα εγκύκλιο που ετοιμάζεται για την πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών, στην οποία δεν υπάρχει πρόβλεψη για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών με αναπηρία σε ποσοστό 5%, μιας και η διάταξη του άρθρου 8 του ν.4283/2014 ίσχυε μόνο για το Σχολικό έτος 2014-2015 και όχι για το έτος 2015-2016!

Για το συγκεκριμένο θέμα η ΕΣΑμεΑ επανήλθε με νέα επιστολή, ζητώντας να διορθωθεί άμεσα αυτή η αδικία και να τροποποιηθεί η εν λόγω εγκύκλιος, ώστε να δίνεται η δυνατότητα στα άτομα με αναπηρία και τους γονείς ατόμων με αναπηρία να κάνουν χρήση του ανωτέρω νόμου.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (135.08 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.