Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Δέκα μήνες αναμονή για χειρουργείο στη Ρόδο



Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου.

Χάος επικρατεί στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου για να χειρουργηθεί κάποιος ασθενής χρειάζεται να περιμένει ακόμα και 10 μήνες, εξαιτίας της υποστελέχωσης.

Πριν λίγες μέρες ο διοικητής του νοσοκομείου παραιτήθηκε με βολές κατά του Ανδρέα Λοβέρδου και διαμαρτυρόμενος για την έλλειψη προσωπικού που καθιστά τη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος επικίνδυνη.

Χαρακτηριστική είναι η επιστολή όλων των εργαζομένων του νοσοκομείου, γιατρών και νοσηλευτών, αλλά και του παραιτηθέντος διοικητή προς τον πρόεδρο της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής Δημήτρη Κρεμαστινό όπου επισημάνεται ότι η έλλειψη προσωπικού οδηγεί σε αναμονή στα χειρουργεία ακόμη και δέκα μηνών.

Ειδικότερα οι εργαζόμενοι, όπως γράφει το iatropedia.com, αναφέρουν στην επιστολή τους ότι ενώ συνολικά υπηρετούν 131 άτομα στην κατηγορία νοσηλευτικό προσωπικό, τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας τους καταγράφουν ως 290. Και αυτό επειδή συνυπολογίζονται όσοι λείπουν με άδεια χρόνιας ασθένειας, τοκετού, όσοι εργάζονται στο διοικητικό τομέα, οι μαίες, αλλά ακόμη και οι βοηθοί θαλάμων και οι τραυματιοφορείς.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι σε ολόκληρο νοσοκομείο που δεν εξυπηρετεί μόνο τη Ρόδο αλλά και τα γύρω νησιά, υπηρετεί μόνο ένα φαρμακοποιός και αυτός όχι μόνιμος, με συνέπεια η θέση να μείνει κενή από τον Φεβρουάριο καθώς λήγει η σύμβαση του. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται και να αναγκάζονται να μεταβαίνουν ακόμη και στην Αθήνα για να εξυπηρετηθούν.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Το παθολογοανατομικό εργαστήριο ανέστειλε τη λειτουργία του λόγω έλλειψης προσωπικού και τα παρασκευάσματα αποστέλλονται στην Αθήνα.

Επίσης το μικροβιολογικό εργαστήριο ανέστειλε τη λειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων, ενώ το ακτινολογικό εργαστήριο θα πρέπει στο τέλος του μήνα να περιορίσει τις δραστηριότητές του επειδή θα αποχωρήσουν οι συμβασιούχοι.


Διαβάστε περισσότερα...

Χειμερινά σπορ και κίνδυνοι



Τι να προσέξετε.

Τα χειμερινά σπορ έχουν την τιμητική τους αυτόν τον καιρό με τα χιονοδρομικά κέντρα και τις χειμερινές παραθεριστικές τοποθεσίες να ασφυκτιούν. Όπως όμως όλα τα σπορ, έτσι κι αυτά κρύβουν του κινδύνους τους και οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να πάρουν μια σειρά από προληπτικά μέτρα για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν μια πλήρως ευχάριστη εμπειρία αποφεύγοντας παράλληλα όλα τα... δυσάρεστα.

Διαβάστε τι προτείνει η Αμερικανική Ακαδημία Ορθοπεδικών Χειρούργων περί αυτού:

-Προστατεύστε τον εαυτό σας με τη σωστή ενδυμασία, περιλαμβανομένων στρωμάτων ζεστών αδιάβροχων και αντιανεμικών ρούχων, γυαλιών, γαντιών, κράνους και άλλου αναγκαίου προστατευτικού εξοπλισμού.

-Πριν αρχίσετε να αθλείστε, κάντε ζέσταμα για περίπου 10 λεπτά και να θυμάστε να μην το παρακάνετε.

-Να πίνετε άφθονα υγρά.

-Τσεκάρετε όλο τον αθλητικό εξοπλισμό σας και ακολουθείστε όλους τους κανόνες του παιχνιδιού. Αν χρειαστεί πάρτε μαθήματα.

-Τέλος, αναζητήστε αμέσως καταφύγιο αν έχετε συμπτώματα κρυοπαγήματος ή υποθερμίας , περιλαμβανομένων μουδιασμένων λωρίδων χλωμού δέρματος, κηρώδους σκούρου δέρματος ή πρησμένου, δέρματος με φαγούρα ή κάψιμο.


Διαβάστε περισσότερα...

Ο αθλητισμός βοηθά τα παιδιά



Μάθετε όσα πρέπει προτού πάρετε τις αποφάσεις σας.

Το καλύτερο αντίδοτο αποτελούν για τα παιδιά οι χειμερινές (και όχι μόνο) δραστηριότητες. Γι’ αυτό είναι σημαντικό τα παιδιά να ξεφεύγουν από τους «τέσσερις τοίχους» και τα βιβλία και να αθλούνται στο χρόνο που τους απομένει τα σαββατοκύριακα.

Οι τρόποι είναι πολλοί από ένα κλειστό κολυμβητήριο μέχρι να τα γράψετε σε κάποιο άθλημα για να τα βοηθήσετε. Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε από κοντά κάποιες από τις προπονήσεις τους για να έχετε μία καλή εικόνα αν όλα πάνε καλά. Αυτό θα δείξει στους υπεύθυνους ότι ενδιαφέρεστε προσωπικά για την πορεία του παιδιού σας και σε εκείνο θα δείξει ότι είστε πάντα στο πλευρό του και το στηρίζετε.

Σε περίπτωση πάντως που το παιδί σας δεν επιλέξει κάποιο από τα ομαδικά αθλήματα, υπάρχει πάντα και η λύση των ατομικών.

Μάθετε όμως τι πρέπει να γνωρίζετε πριν καταλήξετε σε κάποιο σπορ. Γι’ αυτό αναζητήστε τον υπεύθυνο προγραμμάτων ώστε να μπορείτε να ανατρέξετε σε αυτόν όταν προκύψει κάποιο θέμα. Ρωτήστε πόσο κοστίζει η εγγραφή και συγκρίνετε την με άλλα αθλητικά κέντρα. Προσπαθήστε να καταλάβετε αν τα προγράμματα για παιδιά έως 12 ετών εστιάζουν στην ανάπτυξη των ικανοτήτων τους, στη διασκέδαση και στην άσκηση γενικότερα.

Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να στοχεύουν στον ανταγωνισμό και στη νίκη. Ρωτήστε πόσο διαρκούν τα αθλητικά προγράμματα. Μάθετε με λεπτομέρειες για τον αθλητικό εξοπλισμό του σωματείου. «Είναι σύγχρονος; Συντηρείται σωστά;», είναι μερικά από τα κατεξοχήν ερωτήματα. Και μετά πάρτε τις αποφάσεις τους.


Διαβάστε περισσότερα...

Η σόγια «ασπίδα» κατά του διαβήτη



Στις Ασιατικές χώρες παρατηρείται μικρότερο ποσοστό της ασθένειας.

Ο διαβήτης τείνει να γίνει ένα παγκόσμιο πρόβλημα υγείας, μια τάση που τείνει να κυριαρχήσει στις δυτικές κοινωνίες. Προβλέπεται ότι το ποσοστό των ενηλίκων που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 θα υπερβεί το επίπεδο του 30% μέσα στα επόμενα 50 χρόνια.

Η παχυσαρκία θεωρείται ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για την ανάπτυξη του διαβήτη καθώς η παχυσαρκία αυξάνει τον κίνδυνο περισσότερο από ενενήντα φορές. Είναι, επομένως, σημαντικό να καθοριστεί αν υπάρχουν τρόφιμα που μπορεί να αποτρέψουν ή να καθυστερήσουν την εμφάνιση του διαβήτη και των συναφών επιπλοκών της νόσου.

Επιδημιολογικά στοιχεία που συνδέουν την κατανάλωση σόγιας ως αποτρεπτικού παράγοντα για την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2 κάνουν περισσότερο απαντώνται κυρίως σε Ασιατικές χώρες. Η μεγαλύτερη κατανάλωση τρόφιμων με σόγια ήταν αντιστρόφως ανάλογη με την παρουσία διαβήτη τύπου 2 σε άνδρες και σε γυναίκες κινεζικής καταγωγής στη Σιγκαπούρη. Η κατανάλωση σόγιας ήταν αντιστρόφως ανάλογη με τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 σε μεσήλικες κινέζες γυναίκες (Μελέτη της Σαγκάης).

Αντιθέτως, μελέτη της Οργανισμού Δημόσιας Υγείας στην Ιαπωνία (Japan Public Health Study) κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπήρχε κανένα πλεονέκτημα από την κατανάλωση σόγιας σχετικά με τον κίνδυνο ανάπτυξης του διαβήτη. Ωστόσο, η κατανάλωση σόγιας ήταν αντιστρόφως ανάλογη με τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 σε υπέρβαρες Γιαπωνέζες γυναίκες.

Επόμενη μελέτη που διεξήχθη στη Χαβάη (Hawaii Multiethnic Cohort Study) δεν έδειξε καμία προστατευτική επίδραση της κατανάλωσης σόγιας στον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη στον πληθυσμό. Ωστόσο, τα ποσοστά πρόσληψης σόγιας στη Χαβάη είναι χαμηλότερα από τα αντίστοιχα σε χώρες της Ασίας. Συνεπώς, τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν είναι απολύτως σαφή αλλά αρκετές μελέτες που πραγματοποιήθηκαν σε Ασιατικές χώρες συνδέουν τη σόγια ως αποτρεπτικό παράγοντα εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Οι Kwak και συνεργάτες ανέφεραν ότι τα πεπτιδικά συμπληρώματα σόγιας βελτίωσαν τον έλεγχο των επιπέδων γλυκόζης σε άτομα με προ-διαβητική συμπεριφορά καθώς και σε πρόσφατα διαγνωσμένα άτομα με διαβήτη τύπου 2. Ένα διατροφικό γεύμα σόγιας βελτίωσε τον έλεγχο της γλυκόζης σε διαβητικούς ασθενείς. Η κατανάλωση σόγιας βελτίωσε το προφίλ των λιπιδίων σε ενήλικες με διαβήτη τύπου 2, αλλά δεν είχε καμία επίδραση στην έκκριση ινσουλίνης σε μετα-εμμηνοπαυσιακές γυναίκες χωρίς διαβήτη και δεν βελτίωσε τον γλυκαιμικό έλεγχο και την ευαισθησία στην ινσουλίνη σε κινέζες γυναίκες με προ-διαβητική συμπεριφορά ή με πρόσφατα διαγνωσμένο αλλά χωρίς θεραπευτική αγωγή διαβήτη.

Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση πρωτεΐνης σόγιας μπορεί να αποβεί ευεργετική για τη διαβητική νεφροπάθεια, με επακόλουθο την επιβράδυνση της επιδείνωσης της νεφρικής λειτουργίας και τη μείωση της πρωτεϊνουρίας. Επιπλέον, η εφαρμογή της διατροφής με βάση τη σόγια έχει ως αποτέλεσμα τη μικρότερη υπερδιήθηση και σπειραματική υπέρταση, και κατά συνέπεια, επηρεάζει με θετικό τρόπο τους ενήλικες με διαβήτη τύπου 1.

Συμπερασματικά, η σόγια είναι ένα τρόφιμο που συμβάλει σε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Η επίδραση της στον διαβήτη δεν είναι απολύτως σαφής αλλά αρκετές μελέτες αποδίδουν ευεργετικές ιδιότητες όσον αφορά την αποτροπή της εμφάνισης και των συμπτωμάτων που συνδέονται με τον διαβήτη τύπου 2.


Πηγή: http://www.iator.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η χειμερινή κολύμβηση είναι μόνο για λίγους



Τι πρέπει να προσέξετε.

Αν σας καλέσουν για μία βόλτα στην παραλία ένα κρύο πρωινό του χειμώνα, μην πείτε όχι. Να αρνηθείτε μόνο να κολυμπήσετε με τους λάτρεις αυτού του χειμερινού σπορ, σε περίπτωση που δεν το έχετε ξανακάνει.

Και μπορεί οι πρωταθλητές της κολύμβησης να είναι ψηλοί, γεροδεμένοι με γραμμωμένο σώμα όμως, οι χειμερινοί διαφέρουν κατά πολύ καθώς είναι συνήθως μικρόσωμοι, έχουν παραπανίσια κιλά και κολυμπούν όλο το χρόνο. Άλλωστε, η χειμερινή κολύμβηση είναι ένα χόμπι μόνο για τους πάρα πολύ καλά προπονημένους. Δεν είναι για όλους.

Όπως λένε οι έμπειροι του είδους, αυτή την περίοδο το νερό της θάλασσας κυμαίνεται περίπου στους 15 βαθμούς στην Αττική. Ένα αγύμναστο κορμί είναι πολύ δύσκολο να προσαρμοστεί σε αυτή τη θερμοκρασία ιδιαίτερα εάν έχει περάσει τα 40 έτη ή αντιμετωπίζει προβλήματα καρδιάς.

Σύμφωνα με τους παθολόγους, ο ανθρώπινος οργανισμός λειτουργεί στους 37 βαθμούς. Το δέρμα της μασχάλης δείχνει 36,6 λόγω της απώλειας θερμότητας στην επιφάνεια του σώματος. Στο νερό η θερμότητα χάνεται δύο φορές πιο γρήγορα ενώ το νερό της θάλασσας επειδή έρχεται σε πλήρη επαφή με το δέρμα αποκτά τη ζεστασιά του σώματος με μεγαλύτερη ευκολία. Κι αυτό εξηγεί γιατί οι άνθρωποι με περισσότερα κιλά μπορούν να αντέξουν για περισσότερη ώρα το κρύο νερό.

Όπως εξηγούν μάλιστα οι ειδικοί, τα λιποκύτταρα που υπάρχουν κάτω από το δέρμα είναι ο καλύτερος τρόπος προστασίας. Βέβαια, δεν παραλείπουν να αναφερθούν και στη συνήθεια αυτών των ανθρώπων να κολυμπούν όλο το χειμώνα. Φανταστείτε ότι εάν προσπαθήσει ένας νέος κολυμβητής να αντέξει το κρύο νερό του χειμώνα, θα νιώσει το κρύο και δεν θα αντέξει για αρκετή ώρα, όσο νέος και υγιής αν είναι.

Πάντως, η κολύμβηση σε κατάλληλη θερμοκρασία νερού ρυθμίζει την πίεση, μετριάζει τους πόνους στα οστά και προσφέρει ευφορία και υγεία στους οπαδούς τους. Όλα αυτά βέβαια όταν η θερμοκρασία του νερού είναι περίπου 30 βαθμούς. Γιατί σε διαφορετική περίπτωση, αυτό κουράζει όσους το επιχειρούν. Προκαλεί με λίγο λόγια κόπωση και μπορεί επίσης να προκαλέσει και επικίνδυνες αρρυθμίες ή υπερτασικές κρίσεις.


Διαβάστε περισσότερα...

Συμβουλές για γερά παιδικά δόντια



Γιατί το χαμόγελο δημιουργείται από την παιδική ηλικία.

Είστε μητέρα και αναζητάτε πώς το παιδί σας θα έχει πάντα γερά δόντια; Τότε, πρέπει να θυμάστε ότι βασικό σας μέλημα είναι από την εμφάνιση των πρώτων δοντιών του, να τα φροντίζετε σωστά. Οφείλετε να δώσετε μεγάλη σημασία στην πρόληψη της στοματικής υγεία για να μην εμφανιστούν αργότερα οδοντικά προβλήματα.

Ήδη από την ηλικία του 1 έτους τα παιδιά αρχίζουν να βγάζουν τα πρώτα δόντια τους. Στην αρχή πρέπει να χρησιμοποιείτε μία βρεγμένη γάζα μετά το μπάνιο ή μετά το τάισμα και όταν πλησιάζει τα 3 έτη, ο καθαρισμός τους πρέπει να γίνεται με οδοντόβουρτσα μικρή και μαλακή.
Στην προσχολική ηλικία, από 3 μέχρι 6 ετών, το βούρτσισμα αποτελεί καθημερινότητα για το παιδί.

Έτσι, πρέπει να του τα βουρτσίζετε δύο φορές την ημέρα (πρωί – βράδυ). Στη δεύτερη παιδική ηλικία (6 – 8 ετών) τα παιδιά αρχίζουν να βγάζουν τα μόνιμα δόντια τους. Κατά την περίοδο αυτή, τα μπροστινά τους δόντια αρχίζουν να πέφτουν και βγαίνουν τα πρώτα μόνιμα. Από εκεί και μετά, τα παιδιά αποκτούν μόνο τα μόνιμα τους δόντια, τα οποία οφείλετε, να τα προσέχετε και να παρακολουθείτε εάν τα βουρτσίζουν ή όχι. Και φυσικά πρέπει να τα πηγαίνετε στον οδοντίατρο για να τα παρακολουθεί.


Διαβάστε περισσότερα...

Πωλείται κρεβατι νοσηλείας

Πωλείται κρεβατι νοσηλείας ηλεκτρικό με πλαινά προστασίας, τηλεχειριστήριο, το στρώμα του, καφέ σιδερένιο σκελετό, (αγορασμένο από κατάστημα ορθοπαιδικών) σε άριστη κατάσταση.
Αξία: 480€



Πληροφορίες 
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6955488318     
Κυρία Ιρις Λιναρδάτου
Διαβάστε περισσότερα...

Ροχαλητό… τέλος



Μάθετε πώς θα το καταφέρετε.

Κοιμάστε και ροχαλίζετε; Το ροχαλητό δεν είναι μόνο μία απλή ενόχληση, η οποία μόνο ευχάριστη δεν μπορεί να είναι για τους γύρω σας.

Ακολουθήστε λοιπόν τους τρόπους αντιμετώπισής του για να μην είναι αναγκασμένοι και οι γύρω σας να σας υπομένουν.
Αρχικά να θυμάστε ότι πρέπει να αποφύγετε τη χρήση αλκοόλ και φαρμάκων που μειώνουν την αναπνοή. Καλό είναι να κόψετε το κάπνισμα ή να το μειώσετε. Πρέπει να προσέχετε και τις ποσότητες του φαγητού που καταναλώνετε και να θυμάστε ότι πρέπει να γυμνάζεστε.

Εάν μάλιστα ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που έχουν παραπανίσια κιλά, χάστε βάρος. Προσπαθήστε να αλλάξετε και τρόπους που εφαρμόζετε όταν κοιμάστε. Δηλαδή να σηκώνετε το κεφαλάρι του κρεβατιού σας και να μην χρησιμοποιείτε πολλά μαξιλάρια. Μην ξεχνάτε πάντως να έχετε ανοιχτό κάποιο παράθυρο για να μπαίνει στο χώρο αέρας. Εάν πάλι δεν τα καταφέρνετε, δουλειά κάνουν και τα αυτοκόλλητα που υπάρχουν στο εμπόριο.


Διαβάστε περισσότερα...

Επαναλειτουργεί το κολυμβητήριο Ηρακλείου



Αποπληρώνει ποσό των οφειλόμενων στην ΔΕΥΑΗ.

Δόθηκε τελικά λύση στο πρόβλημα της ύδρευσης του κολυμβητηρίου Ηρακλείου, εξαιτίας του οποίου παρέμενε κλειστή η πισίνα, σύμφωνα με το cretalive.

Το κολυμβητήριο κατέβαλε 10.000 ευρώ ως προκαταβολή στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου και για το υπόλοιπο ποσό, ως την αποπληρωμή του συνόλου των περίπου 70.000 ευρώ της οφειλής, θα καταβάλλονται -κατόπιν διακανονισμού- 3.000 ευρώ το μήνα.


Διαβάστε περισσότερα...

Η νικοτίνη φάρμακο προστασίας της... μνήμης



Έμπλαστρο βοήθησε στη μείωση απωλειών.

Έμπλαστρο νικοτίνης για την αντιμετώπιση της... άνοιας; Η επιστημονική ομάδα του Center for Cognitive Medicine am Vanderbilt University Medical Center in Nashville, USA, έκανε μια πολύ σπουδαία παρατήρηση. Πάνω σε μία ομάδα 74 ηλικιωμένων άνω των 76 χρόνων , που ήταν μη καπνιστές , ερευνήθηκε η γνωστική λειτουργία και η εξέλιξη.

Η ομάδα χωρίστηκε σε δύο μικρότερες, όπου μόνο στη μια χρησιμοποιήθηκε ένα έμπλαστρο νικοτίνης των 15 mg ημερησίως και για 6 μήνες. Εν συνέχεια τέθηκαν και οι δύο ομάδες σε tests , που βαθμολογούσαν τη συνδυαστική σκέψη- επεξεργασία πληροφοριών , καθώς επίση και τη μνήμη.

Παρατηρήθηκε, ότι η ομάδα που λάμβανε το έμπλαστρο είχε πολύ καλύτερες επιδώσεις στους παραπάνω τομείς, ενώ η ομάδα χωρίς το έμπλαστρο απώλεσε κατά 26% τις αρχικές επιδώσεις της. Όταν έλαβε και εκείνη το σχετικό αμπλαστρο σε ημερήσια βάση, πέτυχε παρόμοια αποτελέσματα .

Είναι γνωστό, ότι με το γήρας επέρχεται απώλεια νευρώνων, που παράγων την ακετυλοχολίνη (π.χ. στην άνοια τύπου Alzheimer). Με τους αναστολείς της χολινεστεράσης (ενζύμου, που διασπά την ακετυλοχολίνη), που χρησομοποιούνται πλέον ευρέως, επιδιώκεται μια επιβράδυνση αυτής της απώλειας.

Η νικοτίνη από την άλλη συνδέεται απευθεία με τον υποδοχέα της ακετυλοχολίνης και έτσι επιτυγχάνεται η νευρική λειτουργία , χωρίς να είναι απαιτητή η ικανή παραγωγή της ακετυλοχολίνης. Έτσι ηλικιωμένοι με πρώτα συμπτώματα άνοιας θα έχουν σύντομα κατ αυτόν τον τρόπο ένα νέο «φάρμακο» προστασίας της μνήμης τους.


Πηγή: http://www.iator.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για γυμναστική;



Όποια εξυπηρετεί εσάς!
Οι ειδικοί δεν έχουν καταλήξει πότε πρέπει να γυμναζόμαστε: πρωί ή βράδυ. Iδανική ώρα είναι αυτή που εξυπηρετεί εσάς καλύτερα, γιατί έτσι θα μπορέσετε να συνεχίσετε το πρόγραμμα εκγύμνασης για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αν είστε πρωινός τύπος

Η πρωινή προπόνηση μειώνει τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων για όλη τη διάρκεια της ημέρας, ακόμα και μετά τα γεύματα. Αυτό σας βοηθά να μειώσετε τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, όπως αναφέρει μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal Medicine and Science in Sports & Exercise.

Αν είστε μεσημεριανός τύπος
Μέχρι το μεσημέρι η ενέργειά σας σίγουρα έχει πέσει. Η άσκηση στη μέση της ημέρας ενισχύει την αδρεναλίνη σας, έτσι ώστε να είστε σε ετοιμότητα το απόγευμα για οποιαδήποτε δραστηριότητα έχετε στο πρόγραμμά σας.

Αν είστε απογευματινός τύπος

Το απόγευμα η άσκηση θα σας φανεί ευκολότερη, καθώς ο ρυθμός της προσπάθειας στην απογευματινή γυμναστική είναι χαμηλότερος απ’ ότι το πρωί, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sports Sciences.

Αν είστε βραδινός τύπος

H άσκηση, μετά τις 10 το βράδυ, μπορεί να επηρεάσει σε κάποιο βαθμό την ώρα του ύπνου σας, ενώ η γυμναστική ελεγχόμενης έντασης, η οποία γίνεται και λίγο νωρίτερα (μεταξύ 8 – 9 το βράδυ), συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητάς του. Μάλιστα, άνθρωποι που πάσχουν από αϋπνία είναι πιθανό να βοηθηθούν από τη βραδινή άσκηση.

Αν θέλετε να κάψετε περισσότερο λίπος οι ειδικοί προτείνουν να το κάνετε το πρωί, πριν φάτε. Τα επίπεδα του γλυκογόνου (αποθηκευμένοι υδατάνθρακες) στους μυς και στο συκώτι είναι πάρα πολύ χαμηλά. Αυτό είναι το καταλληλότερο περιβάλλον για να κάψετε λίπος αντί για υδατάνθρακες. Έρευνες έχουν δείξει ότι καίμε έως και 300% περισσότερο λίπος όταν κάνουμε αερόβιες ασκήσεις με χαμηλά ποσοστά γλυκογόνου.


Πηγή: http://www.omorfamystika.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένας «κατάσκοπος» στο στομάχι



Φάρμακα με ενσωματωμένο τσιπ θα καταγράφουν πληροφορίες που θα στέλνουν σε smartphone.

Η τελευταία λέξη στην ιατρική τεχνολογία είναι εδώ, ή μάλλον στη Βρετανία, καθώς εκεί θα ξεκινήσουν σύντομα να πωλούνται τα «έξυπνα φάρμακα» η λήψη των οποίων θα καταγράφεται ηλεκτρονικά μέσω αυτοματοποιημένης διαδικασίας.

Τα νέα αυτά χάπια θα ενσωματώνουν ένα μικροσκοπικό πομπό, στέλνοντας σήμα σε ένα δέκτη που θα φοράει ο ασθενής σαν τσιρότο στο μπράτσο του. Ο πομπός είναι κατασκευασμένος από βρώσιμα υλικά και αντιδρά με τα στομαχικά υγρά.

Ο ειδικός αυτός δέκτης θα ανιχνεύει, την ώρα και την ποσότητα του φαρμάκου που έλαβε ο ασθενής και θα στέλνει τις πληροφορίες αυτές σε υπολογιστές και smartphones στις οποίες τόσο ο γιατρός όσο και ο ασθενής θα μπορούν να ανατρέχουν. Επιπλέον θα καταγράφονται και άλλα ιατρικά δεδομένα του ανθρώπου που θα το φοράει, όπως είναι οι καρδιακοί παλμοί και η θερμοκρασία του σώματος.

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της νέας αυτής τεχνολογίας, είναι πως θα δίνει τη δυνατότητα στον ασθενή να γνωρίζει πότε χρειάζεται να πάρει το επόμενο φάρμακο. Η συσκευή όπου και θα καταγράφονται οι προηγούμενες λήψεις του φαρμάκου, θα έχει προγραμματιστεί ώστε να «θυμάται» πότε και ποια φάρμακα πρέπει να λαμβάνονται καθημερινά και θα ειδοποιεί το χρήστη ώστε να μην παραλείψει κάποια δόση. Επιπλέον, ο γιατρός θα είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να πληροφορηθεί αν ο ασθενής του παρέλειψε κάποια δόση και τι ποσότητες φαρμάκων κατανάλωσε.


Αυτό, θα βοηθήσει ανθρώπους που πάσχουν από ασθένειες, οι οποίες καθιστούν αναγκαία την καθημερινή λήψη πλήθους φαρμάκων. Τέτοιες είναι οι καρδιοπάθειες και ο σακχαρώδης διαβήτης καθώς οι περισσότερο πάσχοντες μπορεί να παίρνουν περισσότερα από 5 διαφορετικά φάρμακα, 3 φορές την ημέρα.

Ομάδες για την υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κρατάει επιφυλάξεις απέναντι στη νέα αυτή τεχνολογία που θα είναι διαθέσιμη στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον επόμενο Σεπτέμβρη, προειδοποιώντας ότι «πέρα από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στην υγειονομική περίθαλψη δεν πρέπει να υιοθετηθεί με κόστος την απεμπόληση των προσωπικών πληροφοριών».



Διαβάστε περισσότερα...

Αντιμετωπίστε τη ξηροδερμία



Συμβουλές για μια υγιή επιδερμίδα.

Το πρόβλημα της ξηροδερμίας μπορεί να γίνει πιο έντονο κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Συνήθως, συνοδεύεται και από άλλα προβλήματα της επιδερμίδας, όπως κοκκινίλες ή ακόμη και σπυράκια.

Οι παρακάτω συμβουλές προέρχονται από ειδικούς της κλινικής του Κλίβελαντ και καλό είναι να τις ακολουθήσουμε σε περίπτωση που πάσχουμε από ξηροδερμία.

- Όχι στο καυτό νερό. Μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση του δέρματος, και χαλάρωση. Όταν κάνετε μπάνιο, το νερό θα πρέπει να είναι χλιαρό.

- Το ντους δεν θα πρέπει να διαρκεί πάνω από δέκα λεπτά.

- Αμέσως μετά το ντους, ενυδατώστε το δέρμα σας με μία κρέμα που θα σας συστήσει ο δερματολόγος σας ή ο φαρμακοποιός σας.

- Το καθαριστικό προσώπου που χρησιμοποιείτε θα πρέπει να είναι ενυδατικό, ειδικό για ξηρά δέρματα.

- Τις κρύες μέρες του χειμώνα, η κρέμα ημέρας θα πρέπει να είναι πιο ενισχυμένη σε ενυδάτωση.

- Τις μέρες που έχει ηλιοφάνεια και δεν έχει κρύο, μπορείτε να χρησιμοποιείτε μία κρέμα με λιγότερη ενυδάτωση.

Σε κάθε περίπτωση, καλό θα είναι να συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας. Είναι ο καταλληλότερος για να σας υποδείξει την κατάλληλη κρέμα που πρέπει να χρησιμοποιείτε.


Διαβάστε περισσότερα...

Η επικίνδυνη πλευρά του ποδοσφαίρου



Μεγάλη προσοχή πρέπει να δίνεται στις κεφαλιές ώστε να μην υπάρξει τραυματισμός.

Οι κίνδυνοι που υπάρχουν για τους ποδοσφαιριστές κυρίως από τις κεφαλιές που επιχειρούν, βρέθηκαν στο επίκεντρο μελέτης ερευνητών που δημοσιεύτηκε σε ειδικευμένο ιατρικό περιοδικό.

Οι ποδοσφαιριστές πρέπει να χρησιμοποιούν τις σωστές τεχνικές για αποφυγή πιθανού τραυματισμού του κεφαλιού τους, επισημαίνουν οι ερευνητές. Αν και δεν έχουν βρει κάποια σύνδεση μεταξύ αθλητισμού και εγκεφαλικής βλάβης, οι εμπειρογνώμονες δήλωσαν ότι οι μπάλες ποδοσφαίρου κινούνται σε υψηλές ταχύτητες, όταν έρχονται σε επαφή με τα κεφάλια των παικτών, βάζοντάς τους σε κίνδυνο κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης.

Οι ερευνητές εφιστούν την προσοχή και στα παιδιά, αναφέροντας ότι πρέπει να χρησιμοποιούν τις κατάλληλες για την ηλικία τους μπάλες, μέχρι να αναπτύξουν δύναμη στο λαιμό και να έχουν τον έλεγχο του σώματός τους.

Ο άγγλος ποδοσφαιριστής Jeffrey Astle, έχασε τη ζωή του λόγω εκφυλιστικής νόσου του εγκεφάλου το 2002. Η εγκεφαλική βλάβη που υπέστη, ήταν παρόμοια με χρόνια τραυματική εγκεφαλοπάθεια, που εμφανίζεται σε ποδοσφαιριστές και άλλους αθλητές, αναφέρουν οι ερευνητές.

Επιπλέον σημείωσαν ότι οι μπάλες ποδοσφαίρου δεν είναι πλέον από δέρμα, και δεν απορροφούν υγρασία, με αποτέλεσμα να είναι πιο ασφαλείς. Επίσης υπάρχει μία συζήτηση σχετικά με τη χρήση μαλακών καλυμμάτων κεφαλής για την προστασία των παικτών.


Διαβάστε περισσότερα...

Οι εποχιακές ιώσεις ταλαιπωρούν τους ασθενείς



Τι πρέπει να προσέχουμε και πώς θα απαλλαγούμε από αυτές.

«Προσέξτε μην κρυώσετε», προειδοποιούν οι πνευμονολόγοι με αφορμή τις εποχικές ιώσεις που έχουν κάνει ξανά την εμφάνισή τους. Ειδικά αυτή την περίοδο που κάνει πολύ κρύο, οι ειδικοί συνιστούν σε όλους και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες να είναι πολύ προσεκτικοί. Τα κύρια χαρακτηριστικά των εποχικών ιώσεων, όπως επισημαίνουν οι γιατροί, είναι το συνάχι, ο βήχας και φυσικά ο πυρετός.

Έτσι, ο πρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν τους κλειστούς χώρους, εκεί όπου επικρατεί δηλαδή συνωστισμός. Τέτοιοι χώροι είναι τα καφενεία, οι αίθουσες σινεμά, οι καφετέριες κ.ά.

Για να μπορέσουν οι πολίτες να αντιμετωπίσουν τέτοιου τύπου ιώσεις πρέπει να πίνουν πολλά υγρά και ζεστά, να ντύνονται καλά και να παίρνουν αντιπυρετικά μόνο στην περίπτωση που ο πυρετός τους ξεπεράσει το 38,5.

Εκτός αυτού πάντως ο πνευμονολόγος συνιστά στον κόσμο να ακολουθεί μία διατροφή, λαμβάνοντας τροφές πλούσιες σε αντιοξειδωτικά όπως για παράδειγμα πορτοκάλια, ψάρια κ.ά.


Διαβάστε περισσότερα...

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς για τα παιδικά παιχνίδια



Συμβουλές για την επιλογή του κατάλληλου.

Τα παιδικά παιχνίδια μπορούν να χαρίσουν ατελείωτες ώρες διασκέδασης στους μικρούς μας φίλους. Ωστόσο, αν δεν έχουν επιλεγεί σωστά μπορεί να γίνουν επικίνδυνα για τα παιδιά καθώς και να προκαλέσουν τραυματισμούς.

Ακολουθούν όλα όσα πρέπει να γνωρίζει ο γονιός σε σχέση με τα παιδικά παιχνίδια ώστε να επιλέγει τα κατάλληλα για τα δικά του παιδιά. Οι συμβουλές προέρχονται από αμερικανούς παιδίατρους.

- Σιγουρευτείτε ότι το παιχνίδι που αγοράζετε ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κάθε ηλικίας. Δείτε προσεχτικά την ηλικία που αναγράφεται σε κάθε συσκευασία.

- Πρέπει να διαβάζετε πάντα τις οδηγίες χρήσης τους.

- Μη δίνετε σε παιδιά κάτω των 10 ετών να χρησιμοποιήσουν ένα παιχνίδι που απαιτεί συνδεσμολογία.

- Βεβαιωθείτε ότι δεν δίνετε σε παιδιά κάτω των 3 ετών, παιχνίδι που αποτελείται από μικρά κομμάτια

- Τα παιχνίδια για μικρά παιδιά δεν θα πρέπει να έχουν μαγνήτες, μπαταρίες, κορδέλες και μπαλόνια.

- Εάν έχετε στο σπίτι παιδιά διαφορετικής ηλικίας, καλό θα ήταν να ξεχωρίζετε τα παιχνίδια τους. Μπορεί το μικρότερο σε ηλικία παιδί να παίξει με ένα παιχνίδι που δεν είναι για την ηλικία του και να τραυματιστεί.


Διαβάστε περισσότερα...

Πέντε συμβουλές για την καταπολέμηση του άγχους



Το παν είναι να ελέγχεις την κατάσταση.

Η καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου επιβάλλει πιεστικούς ρυθμούς σε σπίτι και δουλειά και ελάχιστο χρόνο για χαλάρωση. Σκοπός είναι λοιπόν να αξιοποιείτε αυτόν τον χρόνο αποτελεσματικά και να περνάτε τη μέρα σας με καλή διάθεση και όρεξη για δημιουργικότητα.

Διαβάστε πέντε συμβουλές για να το πετύχετε:

- Θυμηθείτε πως χρειάζονται 5 λεπτά πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι για να χαλαρώσετε, να αναπνεύσετε βαθιά και να αποφασίσετε με τι διάθεση θα θέλατε να ξεκινήσει η ημέρα σας. Θα βοηθήσει να ξεκινήσετε την ημέρα απαλλαγμένοι από νεύρα, ενώ θα διατηρήσετε τα επίπεδα του άγχους σας σε πλήρη έλεγχο και την ψυχική και σωματική υγεία σας σε φόρμα.

- Κάνοντας ένα διάλειμμα μουσικής όταν είστε σε κατάσταση στρες μπορείτε να μειώσετε τα επίπεδα του άγχους σας, ακόμη και μετά από ακρόαση ενός και μόνο τραγουδιού. Στο τέλος του μουσικού διαλείμματος, εφόσον έχετε χαλαρώσει, ελέγξετε εάν είστε πεινασμένος, και αν ναι κάντε και το ενδιάμεσο γεύμα σας. Μην ξεχνάτε πως αγνοώντας την πείνα σας γίνεστε πιο επιρρεπείς σε εξωτερικά γευστικά ερεθίσματα και νεύρα.

- Φέρνοντας το δικό σας μεσημεριανό γεύμα στη δουλειά ή το σχολείο θα έχετε τον έλεγχο της ποιότητας και της ποσότητας των τροφίμων που καταναλώνετε εξασφαλίζοντας πιο ισορροπημένη διατροφή, ενώ ταυτόχρονα θα εξοικονομήσετε επιπλέον χρήματα!

- Μια βολτίτσα στη λιακάδα κάνει πάντα καλό. Λίγα λεπτά κάτω από φυσικό φως του ήλιου μπορεί να μειώσει το άγχος, να τονώσει την πνευματική διαύγεια, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και φυσικά να φτιάξει τη διάθεσή σας! Παράλληλα φροντίζετε και για την υγεία των οστών σας αρκεί να επιτρέψετε στις ακτίνες του ήλιου να αγγίξουν το δέρμα των χεριών, του λαιμού, του στέρνου και του προσώπου σας.

- Την επόμενη φορά που θα καθίσετε για φαγητό, πάρτε χρόνο και απολαύστε το γεύμα σας. Όταν τρώμε βιαστικά, δεν μασάμε την τροφή μας καλά με αποτέλεσμα να αναγκάζουμε το στομάχι να κάνει τη δουλειά αυτή καθυστερώντας την πέψη. Ξοδέψτε 5 λεπτά παραπάνω για το μεσημεριανό σας γεύμα. Θα αισθανθείτε πιο χορτάτοι και δεν θα νιώσετε τόσο «πεσμένοι» μετά το γεύμα.


Διαβάστε περισσότερα...

Ζητούν άμεσα γιατρούς και περίθαλψη στην Πάτμο



Οι κάτοικοι του νησιού κατέλαβαν το Κέντρο Υγείας.

Συνεχίστηκε και σήμερα η κατάληψη του Κέντρου Υγείας στην Πάτμο από κατοίκους του νησιού, διαμαρτυρόμενοι για τα προβλήματα λειτουργίας που υπάρχουν και τα οποία προκαλούν συνεχή υποβάθμιση του επιπέδου παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας.

Ύστερα και από την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πάτμου, από νωρίς το πρωί, δεκάδες κάτοικοι του νησιού, κυρίως νέοι, κατέλαβαν το Κέντρο Υγείας, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την διαμαρτυρία τους.

Οι κάτοικοι του νησιού αιτούνται άμεσα από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τους λοιπούς αρμόδιους φορείς, τα παρακάτω:

1. Στο Κέντρο Υγείας Πάτμου να υπηρετούν σε μόνιμη βάση τουλάχιστον τρεις αγροτικοί ιατροί.

2. Να υπηρετούν απαραιτήτως ένας ιατρός Γενικής Ιατρικής κι ένας παθολόγος, είτε με διορισμό είτε με απόσπαση ή μετάθεση.

3. Κανένας από τους παραπάνω ιατρούς δεν θα απουσιάζει με άδεια, εάν προηγουμένως δεν αντικαθίσταται από άλλον ανάλογης ειδικότητας.

4. Άμεση τοποθέτηση, με διορισμό απόσπαση ή μετάθεση παρασκευάστριας για αιματολογικές εξετάσεις, αφού οι κάτοικοι του νησιού μας αναγκάζονται ακόμη και για μία απλή εξέταση αίματος να μετακινούνται σε γειτονικά νησιά ή στον Πειραιά, με ότι αυτό συνεπάγεται σε οικονομική επιβάρυνση και χάσιμο χρόνου.

5. Κάθε δίμηνο ή το αργότερο τρίμηνο να παραβρίσκεται Παιδίατρος στο Κέντρο Υγείας Πάτμου για τουλάχιστον μία εβδομάδα, παρακολουθώντας τα παιδιά του νησιού μας, τα οποία στο σύνολό τους είναι άνω των 550.

6. Αγορά και διάθεση στο Κέντρο Υγείας Πάτμου καινούριου ασθενοφόρου μέχρι τέλος Ιανουαρίου και άμεση παύση λειτουργίας του ήδη υπάρχοντος, το οποίο εγκυμονεί κινδύνους για το πλήρωμα και τους ασθενείς.

7. Έγκαιρη και χωρίς καθυστέρηση προμήθεια του Κέντρου Υγείας Πάτμου από το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου με αναλώσιμα υλικά.


Διαβάστε περισσότερα...

Κίνητρα για την αντικατάσταση αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας



Παράταση στη διαδικασία έδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που ψηφίσθηκε ήδη από την Βουλή η διαδικασία χορήγησης κινήτρων για την αντικατάσταση αυτοκινήτων παλαιάς τεχνολογίας παρατείνεται μέχρι το τέλος του 2012. Οι διατάξεις εφαρμόζονται για επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και φορτηγά μικτού βάρους μέχρι και 3,5 τόνων που θα αποσυρθούν μέχρι 20-12-2012.

Οι διατάξεις της απόφασης αυτής έχουν εφαρμογή για επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης κυλινδρισμού κινητήρα μέχρι 2.000 κυβικών εκατοστών που παραλαμβάνονται σε αντικατάσταση επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης παλαιάς τεχνολογίας για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα μέχρι 31-12-1998 που αποσύρονται από την κυκλοφορία για καταστροφή, με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται από τον ν. 3899/2010.

Για τα αποσυρόμενα αυτά οχήματα προβλέπεται ότι έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου γίνεται η διαγραφή, καθώς και τυχόν οφειλές προηγουμένων ετών. Στις ρυθμίσεις εμπίπτουν τα οχήματα που έχουν αποσυρθεί από την ημερομηνία έναρξης της ισχύος της (21-2-2011) έως και την 20-12-2012. Στην περίπτωση που το όχημα προέρχεται από τον ΟΔΔΥ και η άδειά του έχει εκδοθεί μετά την 1.1.1999, αυτό μπορεί να αποσυρθεί εφόσον διαπιστωθεί από την υπηρεσία Μεταφορών & Επικοινωνιών της Περιφέρειας ότι, αυτό είχε κυκλοφορήσει στην Ελλάδα πριν την 31.12.1998.

Με τον ν. 3899/2010 δίνεται η δυνατότητα παραλαβής καινούργιου επιβατικού αυτοκινήτου με μερική ή ολική απαλλαγή από τέλος ταξινόμησης σε αντικατάσταση παλαιού επιβατικού αυτοκινήτου, το οποίο παραδίδεται προς καταστροφή (αποσύρεται) στο εγκεκριμένο σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής.

Οι απαλλαγές έχουν ως εξής:

α) μέχρι και 900 κ.ε., απαλλαγή από το Τέλος Ταξινόμησης (Τ.Τ.) για εργοστασιακή αξία μέχρι και 6.000 ευρώ.

β) από 901 μέχρι και 1400 κ.ε., απαλλαγή από το Τ.Τ. για εργοστασιακή αξία μέχρι και 8.000 ευρώ.

γ) από 1401 μέχρι και 1600 κ.ε., απαλλαγή από το 65% του Τ.Τ. και για εργοστασιακή αξία μέχρι και 11.000 ευρώ.

δ) από 1601 μέχρι και 2000 κ.ε., απαλλαγή από το 50% του Τ.Τ. και για εργοστασιακή αξία μέχρι και 14.000 ευρώ.

Δικαιούχα της ως άνω απαλλαγής πρόσωπα ορίζονται ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου το οποίο αποσύρεται ή το πρόσωπο στο οποίο ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου έχει εκχωρήσει το δικαίωμα προς απόσυρση.


Διαβάστε περισσότερα...

Πάτρα η πόλη των αστέγων



Τραγική η οικονομική κατάσταση χιλιάδων πολιτών.

Πληθαίνουν οι περιπτώσεις των αστέγων στην Πάτρα και σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Θεοχάρη Μασσαρά η αύξηση αυτή αντιστοιχεί σε ένα ποσοστό του 20%.

Όπως αναφέρει στο thebest.gr, από τον Οκτώβριο έως σήμερα στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου έχουν απευθυνθεί 15 άνθρωποι, που δεν έχουν ένα κατάλυμα και που κάποιοι εξ αυτών αντιμετωπίζουν παράλληλα ψυχολογικά προβλήματα και εξαρτήσεις από ποτό ή ναρκωτικές ουσίες.

Μάλιστα ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού προβλέπει σημαντική αύξηση, ακόμα και διπλασιασμό των αστέγων στην Πάτρα, μιας και πολλοί άνθρωποι προστρέχουν ήδη στην υπηρεσία και ζητούν βοήθεια, προκειμένου να πληρώσουν τα ενοίκια που οφείλουν, με αποτέλεσμα να απειλούνται με έξωση.

«Φοβάμαι ότι με την οικονομική κατάσταση που επικρατεί γενικά, θα έχουμε κύμα εξώσεων».

Η οικονομική θέση αρκετών νοικοκυριών είναι τραγική και μπορεί να οδηγήσει σε «κοινωνική έκρηξη», την οποία ο Δήμος ενδεχομένως να μην έχει τις δυνατότητες να αντιμετωπίσει, σύμφωνα με τον κ. Μασσαρά.


Διαβάστε περισσότερα...

Κοινωνικό φαρμακείο στις Σέρρες



Δικαιούχοι ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης άποροι και ανασφάλιστοι.

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Κοινωνικό Φαρμακείο από το δήμο Σερρών σε συνεργασία με το Φαρμακευτικό Σύλλογο και την σύμπραξη της Α’ ΔΟΥ Σερρών.

Σύμφωνα με την ΕΡΑ Σερρών, το Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργεί στο χώρο των γραφείων του Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών, στην οδό Δημητρίου Σπυρίδη 12, και δικαιούχοι είναι οι συνδημότες μας που δεν δικαιούνται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη λόγω οφειλών τους στο ασφαλιστικό ταμείο τους και άποροι που το νοσοκομείο δεν μπορεί να τους προμηθεύσει τα φάρμακα που δικαιούνται λόγω έλλειψης τους ή λόγω της αξίας τους.

Λειτουργεί Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή από τις 11 έως τις 12 το πρωί.


Διαβάστε περισσότερα...

Έξι τόνοι τρόφιμα από τους αστυνομικούς της Αργολίδας



Τα πρόσφεραν σε φιλανθρωπικά σωματεία και στο νοσοκομείο Άργους.

Τους τελευταίους μήνες, η τοπική διοίκηση Αργολίδας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, διέθεσε όσα χρήματα είχε συγκεντρώσει την τελευταία δεκαετία προκειμένου να οικοδομήσει στο Ναύπλιο ιερό ναό στο όνομα του προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, Αγίου Αρτεμίου, σε φιλανθρωπικά σωματεία που αντιμετωπίζουν προβλήματα βιωσιμότητας.

Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, «η κωλυσιεργία της Ναοδομίας να εγκρίνει την άδεια οικοδομής και η απόφαση του δήμου Ναυπλίου να αποδεσμεύσει οικόπεδο που είχε διαθέσει ο δήμος το 2004 και προοριζόταν για την ανέγερση του ιερού ναού», τους οδήγησε στην απόφαση να διαθέσουν όλα τα χρήματα που υπήρχαν σε δύο τραπεζικούς λογαριασμούς, σε φορείς και οργανώσεις που επιτελούν σημαντικό κοινωνικό έργο.

Συνολικά, προμηθεύτηκαν 6 τόνους τρόφιμα, τα οποία διέθεσαν στον ιερό ναό της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου, για το «συσσίτιο της αγάπης» που παρέχει καθημερινά, μεσημέρι και βράδυ, στο «Χαμόγελο του Παιδιού», παράρτημα Αρχαίας Κορίνθου, στον ξενώνα του μη κερδοσκοπικού σωματείου «Η ΦΛΟΓΑ» για παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες, καθώς και στον ξενώνα που διαθέτει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ειδικής μέριμνας και προστασίας μητέρας και παιδιού «Η Κιβωτός του Κόσμου».

Τέλος, οι αστυνομικοί της Αργολίδας, για τις άμεσες και λειτουργικές ανάγκες της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου Άργους, δώρισαν κι ένα ιατρικό μηχάνημα τελευταίας τεχνολογίας, το οποίο θα παραδοθεί τις προσεχείς ημέρες.


Διαβάστε περισσότερα...