Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Απίστευτη ταλαιπωρία για πολίτη


Αναγκάστηκε να ταξιδέψει από τα Τρίκαλα στην Θήβα για να περάσει από επιτροπή ώστε να ελεγχθεί το ποσοστό αναπηρίας του και δεν βρήκε γιατρό εξαιτίας της σημερινής απεργίας.

Ο γιος του ηλικιωμένου με κινητικά προβλήματα, καταγγέλλει ότι κανείς δεν τους ενημέρωσε ότι η επιτροπή δεν θα συγκροτούνταν, παρόλο που είχε επικοινωνήσει μία ημέρα πριν και είχε ρωτήσει.


 

Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτοί σώνονται από τις περικοπές



Δεν θα συμπεριληφθούν τελικά στο πακέτο των μέτρων, η περικοπή των συντάξεων του ΟΓΑ και των επιδομάτων των ΑΜΕΑ, ενώ ειδικά για το 2013, τα μέτρα, κυρίως από περικοπές δαπανών, ανέρχονται σε περίπου 7,5 δισ. ευρώ.

Αυτό προέκυψε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την ενημέρωση του εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ, Δημήτρη Χατζησωκράτη, από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, εν όψει της αυριανής συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών. Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, στο «τραπέζι» των διαπραγματεύσεων παραμένει η αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση από τα 65 στα 67 έτη, όπως και η περικοπή του ΕΚΑΣ για όσους είναι κάτω των 65 ετών. Ενώ, η ΔΗΜΑΡ δηλώνει αντίθετη με τις απολύσεις στο Δημόσιο και τη διαθεσιμότητα 15.000 υπαλλήλων, η οποία περιλαμβάνεται, σύμφωνα με τον κ. Χατζησωκράτη, στα μέτρα που παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών.

Παράγοντες που συμμετείχαν στη συνάντηση, ανέφεραν ότι άλλαξε στο συνολικό πακέτο και η αναλογία δαπανών - εσόδων. Σύμφωνα με τους ίδιους, αντί των 11,9 δισ. ευρώ, αναζητούνται 10,9 δισ. ευρώ από το σκέλος των δαπανών και 3 δισ. ευρώ (αντί των 2 δισ. ευρώ) από την αύξηση των φορολογικών εσόδων.

Σημειώνεται, ότι μετά από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς, το πακέτο των μέτρων θα συζητηθεί την Παρασκευή στις Βρυξέλλες, στο Euro Working Group (συνεδρίαση Eurogroup με εκπροσώπους των υπουργών), παρουσία των επικεφαλής της τρόικας. Ενώ, γίνεται «αγώνας δρόμου», ώστε το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, στο οποίο θα «ενσωματώνονται» τα μέτρα, να κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή Δευτέρα.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μυστικά που κρύβονται πίσω από το νούμερο της ζυγαριάς



Πώς μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία μας.

Η ζυγαριά ένα όργανο που μας δείχνει το συνολικό μας βάρος και είναι αποτέλεσμα της άθροισης της λιπώδους και της άλιπης μάζας. Είναι απαραίτητο εργαλείο για τους διατροφολόγους, αλλά και για άλλους επιστήμονες επαγγελμάτων υγείας. Η χρησιμότητά του στηρίζεται κυρίως στον έλεγχο του σωματικού βάρους.

Πότε το νούμερο της ζυγαριάς ανεβαίνει;

Ανεβαίνει κυρίως όταν η ημερήσια πρόσληψη τροφής είναι παραπάνω από την επιθυμητή, όταν κατά τη διάρκεια της ημέρας καταναλώνουμε το πολύ ένα με δύο πλούσια γεύματα, όταν υπάρχει κάποια πάθηση, όπως δυσλειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, όταν ακολουθούμε δίαιτες στερητικού τύπου με στόχο τη γρήγορη απώλεια βάρους, όταν το άγχος και η κούραση έχουνε γίνει οι κολλητοί μας φίλοι, όταν υπάρχει έλλειψη ύπνου.

Μπορεί το νούμερο της ζυγαριάς να επηρεάσει την ψυχολογία μας;

Όπως προανέφερα, το νούμερο της ζυγαριάς είναι ικανό να καθορίσει θετικά αλλά και αρνητικά την πορεία ενός περιστατικού. Κάποιες «λανθασμένες σκέψεις», που πολλές φορές παίζουν καθοριστικό ρόλο, είναι οι ακόλουθες:

«Έχασα 1½ κιλό την εβδομάδα, άρα η δίαιτα είναι πολύ καλή».
«Έχασα ½ κιλό την εβδομάδα, άρα έφαγα κάτι παραπάνω, δεν έπρεπε να βγω δύο φορές αυτήν την εβδομάδα για φαγητό».
«Πήρα βάρος, δεν πρόκειται ποτέ να αδυνατίσω, άρα ας φάω σήμερα ό,τι δεν έχω φάει αυτή την εβδομάδα».
«Δεν έχω χάσει πολλά κιλά αυτή την εβδομάδα, άρα πρέπει να φάω λιγότερο».

Η απάντηση είναι ότι μπορεί να επηρεάσει κυρίως αρνητικά την ψυχολογία μας, και οι συνέπειες αυτών των παραπάνω πεποιθήσεων είναι η μείωση της πρόσληψης τροφής με στόχο την απώλεια των κιλών και με αποτέλεσμα την εξάντληση του οργανισμού, αλλά και μακροπρόθεσμα τη μείωση του μεταβολικού ρυθμού, η ψυχολογική εξάντληση και στέρηση, με συνέπεια τις κρίσεις υπερφαγίας που διαδέχονται τις κρίσεις αφαγίας, οι αυξομειώσεις βάρους, αλλά και πολλές φορές η ανάπτυξη διατροφικής διαταραχής (ψυχογενής βουλιμία, αδηφαγική διαταραχή και ψυχογενής ανορεξία ή άτυπη μορφή διατροφικής διαταραχής).

Τι θεωρείται επιτυχία, αν «όχι» η απώλεια βάρους;

Επιτυχία θεωρείται να μάθουμε να κάνουμε δίαιτα για το καλό της υγείας μας, και μέσα από αυτή την προσπάθεια που πραγματοποιείται:

Να αναγνωρίζετε την προσπάθειά σας.
Να προσπαθήσετε να διαφοροποιήσετε τις λανθασμένες συνήθειες και συμπεριφορές που σας έφεραν αντιμέτωπους με τα παραπάνω κιλά.
Να καταφέρετε να προσαρμόσετε τις συνήθειές σας με τις ανάγκες του οργανισμού σας.
Να κατανοήσετε τη χρησιμότητα της τροφής για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού.
Να προσπαθήσετε να διακρίνετε και να αντιμετωπίζετε τις κρίσεις βουλιμίας και υπερφαγίας.
Να αποφεύγετε να ζυγίζεστε όταν ξέρετε ότι επηρεάζει την ψυχολογία σας.
Να βάζετε κάθε μήνα έναν στόχο και όταν αυτός επιτευχθεί να θέτετε τον επόμενο.


Πηγή: http://www.diatrofi.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το κρανίο της αποκόπηκε από τη σπονδυλική στήλη



Κι όμως η 23χρονη γυναίκα κατάφερε να επιζήσει!
Η Rachel Bailey επέζησε ενός τρομακτικού τραυματισμού που υπέστη σε αυτοκινητιστικό ατύχημα το Σεπτέμβριο του 2011 στο Cave Creek Road στο Phoenix των ΗΠΑ. Όπως αναφέρει το AZ Family η νεαρή γυναίκα υπέστη «εσωτερικό αποκεφαλισμό», που σημαίνει ότι το κρανίο της αποκόπηκε από τη σπονδυλική της στήλη!

Χάρη όμως στην έγκαιρη και σωτήρια επέμβαση της πυροσβεστικής η 23χρονη Rachel κατάφερε όχι μόνο να επιζήσει αλλά και να μην μείνει παράλυτη.



Μπορεί να μη θυμάται τι συνέβη στο ατύχημα και το επόμενο διάστημα, όμως μπόρεσε να μάθει από την αρχή να περπατά και να μιλά.

«Στις περισσότερες περιπτώσεις τέτοιου είδους τραυματισμοί είναι θανατηφόροι» είπε η Rachel και πρόσθεσε ότι πλέον βλέπει με άλλο μάτι τη ζωή και ότι δε θα άφηνε το ατύχημα να τη «νικήσει».



Ένα χρόνο μετά το τροχαίο η Rachel επισκέφτηκε τους ανθρώπους που της έσωσαν τη ζωή. Πήγε στο σταθμό της πυροσβεστικής για να συναντήσει τους «ήρωές της» όπως τους αποκαλεί.



«Αυτές οι στιγμές μας θυμίζουν ότι οι άνθρωποι που σώζουμε είναι ο γιος, η κόρη, ο πατέρας ή η μητέρα κάποιου» είπε ο αρχηγός της πυροσβεστικής Wayde Kline χαρακτηρίζοντας τη στιγμή που τη συνάντησαν ξανά ως «συναισθηματικά φορτισμένη».



Διαβάστε περισσότερα...

Η καρδιά του έγινε καλά ενώ ήταν σε λίστα για μεταμόσχευση



Η οικογένεια του Michael Crowe το αποδίδει στη «δύναμη της προσευχής».

Ο 23χρονος Michael Crowe έπασχε από καρδιακή ανεπάρκεια μέχρι που… η καρδιά του γιατρεύτηκε από μόνη της!

Σύμφωνα με δημοσίευμα που μεταδόθηκε στον Omaha World Herald οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν ότι αντί να χρειάζεται να προχωρήσουν σε μεταμόσχευση –όπως αρχικά σχεδίαζαν για την περίπτωση του Michael- η καρδιά του άρχισε να λειτουργεί κανονικά!

Ο ίδιος ο Michael και οι γονείς του αποδίδουν την ανάρρωσή του στη «δύναμη της προσευχής», όπως είπαν χαρακτηριστικά.

Η καρδιά του άρχισε να χτυπά ξανά κανονικά λίγες ώρες αφότου οι γιατροί διέγνωσαν ότι ο Michael έπασχε από μια μόλυνση στο αίμα που απειλούσε οποιαδήποτε προσπάθεια μεταμόσχευσης.

Όταν μεταφέρθηκε στη μονάδα μεταμόσχευσης καρδιάς στο νοσοκομείο Nebraska Medical Centre πριν από ένα μήνα η καρδιά του ήταν έτοιμη να σταματήσει να χτυπάει. Οι γιατροί τον συνέδεσαν με ειδικό μηχάνημα για να κυκλοφορεί κανονικά το αίμα στις αρτηρίες του.

Έπασχε από οξεία μυοκαρδίτιδα. «Όταν σταματά η λειτουργία της καρδιάς, αυτό ορίζεται ως κλινικός θάνατος» είπε ο Dr. John Um. «Στην περίπτωση του Michael το σώμα του έμεινε “ζωντανό” χάρη στο μηχάνημα που έκανε όλη τη δουλειά».

Ο νεαρός άντρας μπήκε στη λίστα μεταμοσχεύσεων και οι γιατροί τον έβαλαν σε κώμα. Όλο αυτό το διάστημα οι γονείς του Marie και John δεν έφυγαν από το πλευρό του, περιμένοντας με αγωνία το πολυπόθητο τηλεφώνημα.

Μέσα σε τρεις εβδομάδες είχε βρεθεί το κατάλληλο μόσχευμα και οι γιατροί ετοιμάστηκαν για την επικίνδυνη επέμβαση.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά ο Michael έπαθε μια μόλυνση στο αίμα, που σύμφωνα με τους γιατρούς κατά πάσα πιθανότητα σήμαινε ότι δεν είχε πολλές πιθανότητες να επιβιώσει κατά τη διάρκεια της μεταμόσχευσης και για το λόγο αυτό η επέμβαση αναβλήθηκε.

Και τότε, μία ώρα αφότου οι γιατροί ενημέρωσαν τους γονείς του ότι η μεταμόσχευση θα ήταν πολύ επικίνδυνη, η αρτηριακή του πίεση άρχισε να αυξάνει, παρότι ήταν συνδεδεμένος με το μηχάνημα, ο ρόλος του οποίου ήταν να τη διατηρεί σε σταθερά επίπεδα.

Αμέσως οι γιατροί τον εξέτασαν και έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι το αριστερό τμήμα της καρδιάς του… είχε γίνει καλά!
«Η καρδιά του άρχισε να λειτουργεί ξανά από μόνη της. Το αριστερό της τμήμα αντλούσε ξανά αίμα κανονικά» είπε ο Dr. Um στο ABC.

Λίγες ημέρες μετά λειτουργούσε κανονικά χωρίς μηχανική υποστήριξη και ο Michael πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο!
«Είναι ένα ιατρικό θαύμα. Η δύναμη της προσευχής είναι η καλύτερη ιατρική φροντίδα» είπε η μητέρα του Marie.


Διαβάστε περισσότερα...

Προσφορά για την Μεταφορά Μαθητών ΑΜΕΑ με Ταξί στο Ειδκό Σχολείο Νταού Πεντέλης



ΠΡΟΣ : ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ

Ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου πρόκειται να προβεί στην συλλογή ενσφράγιστων προσφορών για την"ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΜΕΑ ΜΕ TAXI ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΤΑΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ"

Συγκεκριμένα θα χρειαστούν δύο (2) ταξί για να μεταφέρουν:

1.Το πρώτο:
- Ένα μαθητή από την περιοχή Αγιου Ανδρέα Λαυρίου
- Ένα μαθητή από την περιοχή Θορικού Λαυρίου
- Ένα μαθητή την περιοχή Κάτω όρια Λαυρίου

έως τα Ειδικά Σχολεία Νταού Πεντέλης.

2. Το Δεύτερο:

- Ένα μαθητή από την περιοχή Αυλώνα

- Ένα μαθητή από την περιοχή Σκάλας Ωρωπού

έως τα Ειδικά Σχολεία Νταού Πεντέλης

Η μεταφορά θα γίνεται πρωί και μεσημέρι επιστρέφοντας τα παιδιά στα σπίτια τους με ώρα προσέλευσης στο σχολείο 08:15 πμ και ώρα αναχώρησης 12:40μμ.
Οι μετακινήσεις των μαθητών και μαθητριών των ειδικών σχολείων θα γίνονται με τη παρουσία συνοδών, που η αποζημίωσή τους βαρύνει τους ανάδοχους. Το κόστος των συνοδών συμπεριλαμβάνεται στον προϋπολογισμό της Υπηρεσίας και θα συνεκτιμηθεί στην προσφορά έκαστου αναδόχου.

ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΤΑΞΙ Νο1

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ
ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
ΚΟΣΤΟΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ
ΑΥΛΩΝΑ – ΣΚΑΛΑ ΩΡΩΠΟΥ - ΡΑΦΗΝΑ
72
84,24
ΡΑΦΗΝΑ - ΣΚΑΛΑ ΩΡΩΠΟΥ - ΑΥΛΩΝΑ
72
84,24


ΣΥΝΟΛΟ ΚΟΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ : 168,48 € + 21,90 € (ΦΠΑ13%) = 190,38 €

ΤΑΞΙ Νο2

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ
ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ
ΚΟΣΤΟΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ
ΛΑΥΡΙΟ - ΘΟΡΙΚΟ - ΡΑΦΗΝΑ
61
71,30
ΡΑΦΗΝΑ – ΘΟΡΙΚΟ- ΛΑΥΡΙΟ
61
71,30


ΣΥΝΟΛΟ ΚΟΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ : 142,60 € + 18,53 € (ΦΠΑ13%) = 161,14 €

  • ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΩΣ 16/11/2012: -45-

  • ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΔΑΠΑΝΗ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΩΝ:

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ

168,48 + 142,60 = 311,08 * 45 = 13.998,60 €

ΦΠΑ 13%

21,90 + 18,53 = 40,43 * 45 = 1.819,35 €

ΣΥΝΟΛΟ

13.998,60 + 1.819,35 = 15817,95 €

  • Η πληρωμή των αναδόχων θα γίνει τμηματικά, σε διαστήματα όχι μικρότερα του ενός (1) μηνός, με την πρόοδο εκτέλεσης του έργου. Για την πληρωμή του ο ανάδοχος οφείλει να προσκομίσει τα απαιτούμενα από τον νόμο δικαιολογητικά, ήτοι:
- Βεβαίωση του διευθυντή του κάθε σχολείου που εξυπηρετεί έκαστο δρομολόγιο για την πραγματοποίηση των δρομολογίων σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ.1δ της ΚΥΑ αρ.35415/28-7-2011
- Τιμολόγιο του αναδόχου
- Φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα
Δεν καταβάλλεται αποζημίωση στον ανάδοχο:
- Στις ημέρες που δεν λειτουργούν τα σχολεία, σε συνεννόηση με τον διευθυντή κάθε σχολείου.
- Στις ημέρες που δεν προσέρχονται οι μαθητές στο σχολείο, λόγω κατάληψης, απεργίας του διδακτικού προσωπικού, κατόπιν συνεννόησης του αναδόχου με τον διευθυντή του κάθε σχολείου. Επίσης, στην περίπτωση που δεν θα εκτελεστεί το δρομολόγιο λόγω ασθενείας των μεταφερομένων μαθητών και υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρξει ενημέρωση του αναδόχου από τον διευθυντή του σχολείου, τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την εκτέλεση του δρομολογίου.
- Στις περιπτώσεις που δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια λόγω κακοκαιρίας, εφόσον τα σχολεία παραμένουν κλειστά, με απόφαση Δημάρχου ή άλλου εξουσιοδοτημένου οργάνου.

Εφόσον σας ενδιαφέρει, παρακαλούμε να υποβάλλετε στο Πρωτόκολλο του Δήμου, Αραφηνίδων Αλών 12, ΤΚ 19009 Ραφήνα, το αργότερο μέχρι την 14η Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 12:00 οικονομική προσφορά σε σφραγισμένο φάκελο, η οποία θα πρωτοκολληθεί και στη συνέχεια θα προωθηθεί στην Επιτροπή Αξιολόγησης Προσφορών.
Στο φάκελο θα πρέπει να αναγράφεται με ευκρίνεια εκτός των στοιχείων του ενδιαφερόμενου προμηθευτή και η ένδειξη «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΜΕΑ ΜΕ TAXI ΣΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΤΑΟΥ ΠΕΝΤΕΛΗΣ .»
Η οικονομική προσφορά θα πρέπει να συνοδεύεται από :
1) Πιστοποιητικό του οικείου Επιμελητηρίου, με το οποίο θα πιστοποιείται, αφενός η εγγραφή του σ' αυτό και το ειδικό επάγγελμά του.
2) Επικυρωμένα αντίγραφα των αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων, που θα χρησιμοποιηθούν για κάθε δρομολόγιο, των ισχυόντων δελτίων τεχνικού ελέγχου των οχημάτων από δημόσιο ή ιδιωτικό Κ.Τ.Ε.Ο., καθώς και φωτοαντίγραφο της ασφάλειάς τους.
Οι τιμές της προσφοράς θα είναι αμετάβλητες για το χρονικό διάστημα ισχύος της σύμβασης.

Γενικές επισημάνσεις:
α. Απαγορεύεται η είσοδος και η παραμονή στα οχήματα κάθε προσώπου εκτός από τον οδηγό, τον/την συνοδό, τους μεταφερόμενους μαθητές και μαθήτριες.
β. Ο μειοδότης είναι υποχρεωμένος να διατηρεί κατά τις ώρες εκτέλεσης του δρομολογίου για τη μεταφορά των μαθητών και μαθητριών να εποπτεύει την κανονική εκτέλεση του έργου της μεταφοράς και να αναλαμβάνει την άμεση ρύθμιση κάθε σχετικού ζητήματος, που προκύπτει ή την άρση κάθε άλλης ανωμαλίας ή εμποδίου και γενικά να λαμβάνει, χωρίς χρονοτριβή, κάθε κατάλληλο μέτρο για την κανονική εκτέλεση του έργου της μεταφοράς των μαθητών και μαθητριών.
γ. Σε περίπτωση έγγραφων καταγγελιών των γονέων/κηδεμόνων για πλημμελή εκτέλεση του δρομολογίου, που υποβάλλονται στον διευθυντή του σχολείου, ο τελευταίος, αφού ελέγξει την ακρίβεια των καταγγελλομένων και διαπιστώσει ότι ευσταθούν, εισηγείται στο εκάστοτε εντεταλμένο πρόσωπο του Δήμου Ραφήνας - Πικερμίου, την επιβολή των προβλεπόμενων κυρώσεων.
δ. Κάθε παράβαση των παραπάνω όρων επισύρει τις συνέπειες που προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις της νομοθεσίας.

H ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ



Πηγή: http://www.dhmoths.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κως: Έκοψαν επίδομα σε 27χρονη με αναπηρία

 

Μια συγκλονιστική υπόθεση, που αφορά πολύτεκνη οικογένεια της Κω, από την οποία το «κράτος πρόνοιας» έχει στερήσει τους τελευταίους μήνες το ποσό των 300 περίπου ευρώ που εισέπρατταν ως επίδομα αναπηρίας, αποκαλύπτει η εφημερίδα Ροδιακή.

Η υπόθεση, που εκτιμάται ότι δεν είναι η μοναδική αλλά αφορά και δεκάδες άλλες οικογένειες από την περιοχή της Δωδεκανήσου, διαδραματίστηκε στην Αντιμάχεια της Κω αλλά σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη φανερώνει ότι η λειτουργία των υπηρεσιών και των επιτροπών μας, αγγίξει απίστευτα επίπεδα αναλγησίας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας όπως κατήγγειλε ο Κ. Κ. οικοδόμος στο επάγγελμα και πατέρας πέντε παιδιών, το κράτος στέρησε από δύο αδέλφια που έχει υιοθετήσει και έχει εντάξει πλήρως στην οικογένειά του, ένα πενιχρό επίδομα που χρησιμοποιούνταν για τις ανάγκες τους.

ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Το ένα από τα δύο αδέλφια η 27χρονη Κατερίνα πάσχει αποδεδειγμένα από βαριά νοητική στέρηση, από προχωρημένο σακχαρώδη διαβήτη και από μερική τύφλωση! Η μητέρα των παιδιών αυτών (που ήταν συγγενής με την οικογένεια του οικοδόμου από την Κω) πέθανε πριν δύο περίπου χρόνια, ο πατέρας ήταν άρρωστος κι έτσι την επιμέλεια των παιδιών πήρε επισήμως η οικογένεια του οικοδόμου.

«Τα νιώθω σαν δικά μου παιδιά – είπε στην «Ροδιακή» ο 55χρονος οικοδόμος. Μεροκαματιάρηδες άνθρωποι είμαστε. Δεν με βαστά η καρδιά μου να το κλείσω στη Λέρο το κορίτσι. Όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει εκεί και το πώς είναι να ζουν και να μεγαλώνουν μέσα σε μια οικογένεια τα παιδιά αυτά.

Δίνω τον δικό μου αγώνα με τη γυναίκα μου να ανταποκριθούμε σε αυτό που αναλάβαμε. Περιμέναμε ότι το κράτος θα μας στήριζε. Αλλά αντί να μας βοηθά, μας άφησε στο έλεος του Θεού. Είμαστε σε απόγνωση, γι αυτό αποφάσισα να επικοινωνήσω με σας. Αν 
μπορέσετε βοηθήστε μας. Με όποιο τρόπο. Εγώ δεν ξέρω πια τι να κάνω..!»


Διαβάστε περισσότερα...

Μια συναυλία για το «Χαμόγελο του Παιδιού»



Ο Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός δίνει τα έσοδα στο Σύλλογο.

Αφιερωμένη στο «Χαμόγελο του Παιδιού» είναι η πρώτη συναυλία της φετινής καλλιτεχνικής σεζόν του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, που πραγματοποιείται την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου στις 20.30.

Το αντίτιμο κάθε εισιτηρίου θα διατεθεί για την ενίσχυση του πανελλαδικού έργου που επιτελεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Δύο νέοι καταξιωμένοι σολίστ, οι τσελίστες Jakob Koranyi και Μιχάλης Χόιπελ συμπράττουν για πρώτη φορά με την Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Αθηναίων σε έργα Mozart, Vivaldi, Haydn και Wagner, υπό τη μουσική διεύθυνση του βραβευμένου άγγλου μαέστρου William Kunhardt.

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός: Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8.


Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινά ο «Καλλικράτης» στην Υγεία



Οι πρώτες συγχωνεύσεις κλινικών στο λεκανοπέδιο.

Τις πρώτες συγχωνεύσεις κλινικών στο λεκανοπέδιο ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον realfm 97,8.

Η αρχή γίνεται από το βορειοδυτικό τμήμα. Συγκεκριμένα ο Ανδρέας Λυκουρέντζος είπε: «Ενισχύουμε το Βορειοδυτικό άξονα της Αττικής, από το Ογκολογικό των Αγίων Αναργύρων, το Σισμανόγλειο και τη Νέα Ιωνία και θα ενισχύσουμε το Αγία Όλγα.

Μετακινούμε κλινικές από τα δύο πρώην θεραπευτήρια του ΙΚΑ, από το 7ο των Πατησίων και το 1ο Θεραπευτήριο. Και το καινούργιο το σύγχρονο ογκολογικό της Κηφισιάς, «Άγιοι Ανάργυροι», θα ενισχυθεί κατά τρόπο που θα έχει νέες κλινικές, θα αξιοποιήσουμε την τεχνολογία που υπάρχει εκεί, θα εμπλουτιστεί το ανθρώπινο δυναμικό και θα ενταχθεί στις εφημερίες».

Και πρόσθεσε: «Μετακινούμε, ενδυναμώνουμε τις υφιστάμενες υποδομές. Θα εγκαταλειφθούν κάποια κτίρια, το 7ο Θεραπευτήριο και το 1ο Θεραπευτήριο. Αυτά τα κτίρια θα κλείσουν».

Επίσης, ο υπουργός υγείας ξεκαθάρισε ότι: «Δεν συζητάμε απολύσεις εργαζομένων στον τομέα της υγείας», ενώ προανήγγειλε ανάλογης μορφής συγχωνεύσεις και στην επαρχία.



Διαβάστε περισσότερα...

Διατηρήστε τον έλεγχο του βάρους κατά την εγκυμοσύνη



Προβλήματα για τη μητέρα και το έμβρυο μπορεί να προκαλέσουν τα περιττά κιλά.

Υπάρχουν σημαντικοί λόγοι για να μην πάρετε περισσότερα κιλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, απ’ αυτά που θα σας συστήσει ο γυναικολόγος σας – και αντίστοιχα καλά και δοκιμασμένα κόλπα για να τα καταφέρετε!

Όχι, δεν μας έχει πιάσει μανία με το βάρος μας, ούτε μετράμε κάθε μέρα πόσους πόντους είναι η περιφέρειά μας. Η υπερβολική όμως αύξηση του βάρους μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στη μητέρα, στο έμβρυο και στη διαδικασία του τοκετού.

Η εγκυμοσύνη και ο τοκετός είναι μια μοναδική εμπειρία για κάθε γυναίκα και όλες θέλουμε να τη ζήσουμε και να την απολαύσουμε. Αν όμως μέσα στο κεφάλαιο «απόλαυση» συμπεριλάβουμε μερικές σοκολάτες και παγωτά την εβδομάδα, τσιμπολογήματα μέσα στη νύχτα επειδή «μας μύρισε» και ατέλειωτα πρωινά με ζεστό ψωμί, βούτυρο και μαρμελάδα, τότε κινδυνεύουμε να μετατρέψουμε μια υπέροχη εμπειρία σε αγχωτική περίοδο.

Κι αυτό, γιατί τα περιττά κιλά στην περίοδο της εγκυμοσύνης μπορεί να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα, όπως περισσότερες πιθανότητες:

-Για διαβήτη της κύησης, να γεννηθεί το μωρό με διαβήτη.
-Να πάρει πολύ βάρος και να μην είναι δυνατός ο φυσιολογικός τοκετός.
-Να εμφανίσετε αυξημένη αρτηριακή πίεση και ένα σωρό άλλα θέματα που, όσο είναι στο χέρι σας, καλό είναι να τα αποφύγετε.

Και για να μην μπαίνουμε σε διαδικασίες όπως μέτρηση θερμίδων και διατροφή, παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τις καλύτερες συμβουλές των διαιτολόγων και των γυναικολόγων σχετικά με τον έλεγχο του βάρους...

«Πόσο κιλά επιτρέπεται να πάρω;»

Τα κιλά που θεωρούνται «φυσιολογικά» αλλάζουν ανάλογα με το σωματότυπο και το αρχικό βάρος της μέλλουσας μητέρας.

Σύμφωνα με μια γενική εκτίμηση, η αύξηση πρέπει να είναι κατά μέσο όρο 0,5-1 κιλό το μήνα στα δύο πρώτα τρίμηνα και περίπου 1,5-2 κιλά το μήνα στο τρίτο τρίμηνο, δηλαδή κατά μέσο όρο να πάρετε έως και 12 κιλά.

Αυτό που είναι πολύ σημαντικό για την υγεία σας είναι να ελέγχετε τακτικά το βάρος σας, ειδικά στο τρίτο τρίμηνο, και να ζυγίζεστε κάθε εβδομάδα ή κάθε 15 ημέρες.

Προσοχή: Οποιαδήποτε απότομη αύξηση βάρους που συνοδεύεται από πρήξιμο των άκρων ή/και έντονους πονοκεφάλους πρέπει να αναφέρεται άμεσα στο γιατρό που σας παρακολουθεί, γιατί μπορεί να σημαίνει το ξεκίνημα προεκλαμψίας, μιας κατάστασης που μπορεί να γίνει επικίνδυνη αν δεν ελεγχθεί.

Πώς θα ελέγξετε το βάρος σας

Τρώτε καλό πρωινό

Το πρωινό είναι ένα πολύ σημαντικό γεύμα αφού προμηθεύει τον οργανισμό με θερμίδες «εκκίνησης» ώστε να λειτουργήσει αποδοτικά μετά από τη νυχτερινή νηστεία.

Επιπλέον, είναι γνωστό πως, αν παραλείπουμε το πρωινό για να γλιτώσουμε τις θερμίδες του, σίγουρα αργότερα θα πεινάσουμε πολύ και θα φάμε χωρίς να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα.

Παράδειγμα πρωινού:

1 ποτήρι γάλα ή γιαούρτι με δημητριακά ή μούσλι και φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα
1 ποτήρι φυσικός χυμός και ένα τοστ με κασέρι ή άσπρο τυρί ή 1 κουλούρι σουσαμένιο με κασέρι ή άσπρο τυρί
1 ποτήρι γάλα και 2 φέτες ψωμί με φυτική μαργαρίνη και μέλι ή μαρμελάδα ή ταχίνι με μέλι

Σχεδιάστε τα γεύματά σας

Αφιερώστε μισή ώρα ένα απόγευμα για να γράψετε τι τροφές θα μπορούσατε να φάτε μέσα στην εβδομάδα ή τις επόμενες ημέρες ώστε να συμπληρώσετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά.

Σημειώστε π.χ. 6 φαγητά για το μεσημέρι, σνακ για το πρωί και το απόγευμα κάθε μέρας και 6 βραδινές επιλογές.

Κάντε αυτή τη διαδικασία κάποια στιγμή που δεν θα πεινάτε και, αν κρατήσετε αυτό το πρόγραμμα, θα διαπιστώσετε πόσο εύκολο είναι να μην πάρετε υπερβολικό βάρος. Μπορείτε σε αυτό να συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας ή να ζητήσετε τη βοήθεια ενός διατροφολόγου.

Παράδειγμα:

Μεσημέρι: 1 μερίδα μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας με λαχανικά και άσπρο τυρί ή κεφαλοτύρι ή 1 μερίδα κοτόπουλο ή ψάρι ψητό ή λεμονάτο ή πλακί στο φούρνο με βραστές πατάτες ή ρύζι και σαλάτα ή 1 μερίδα φασολάκια ή μπάμιες ή μπριάμ με λαχανικά εποχής, 1 φέτα άσπρο τυρί και 2 φέτες ψωμί

Για τα ενδιάμεσα σνακ: Φρουτοσαλάτα με διάφορα φρούτα, καρύδια και μέλι ή 1 γιαούρτι με 2-3 κριτσίνια ή κράκερ ή 1 ποτήρι φυσικό χυμό με μια μπάρα δημητριακών ή 1 κουλούρι

Για βράδυ: Τονοσαλάτα ή κοτοσαλάτα ή σαλάτα του σεφ με αβγό και 1 φέτα ψωμί ή 1 τοστ με κασέρι ή τυρί ή 1 ντάκο με φρέσκια ντομάτα και τυρί ή ½ μερίδα από το μεσημεριανό με σαλάτα και 1 φέτα ψωμί

Επιλέγετε τροφές με χαμηλά λιπαρά και ζάχαρη και με πολλές ίνες

Μάθετε να διαβάζετε τις πληροφορίες που δίνουν οι ετικέτες των τροφίμων. Να θυμάστε πως τα συστατικά που αναγράφονται πρώτα είναι αυτά που περιέχονται σε μεγαλύτερες ποσότητες, οπότε αν η ζάχαρη ή το αλάτι είναι στις πρώτες θέσεις καλύτερα να αποφύγετε τη συγκεκριμένη τροφή.

Προσοχή όμως! Σε μια φυσιολογική εγκυμοσύνη χρειάζονται και τα λιπαρά, οπότε δεν πρέπει να τα αποκλείσετε από τη διατροφή σας.

Απλά, αντί να φάτε ένα ντόνατ ή μια έτοιμη τυρόπιτα, προτιμήστε να πάρετε τα λιπαρά σας από ένα ποτήρι φρέσκο γάλα ή ένα πλήρες γιαούρτι ή 2 κουταλιές της σούπας καλής ποιότητας ελαιόλαδο στη σαλάτα σας.

Από την άλλη πλευρά, η ζάχαρη δεν είναι απαραίτητη και είναι αρκετή για τον οργανισμό η ποσότητα που λαμβάνουμε μέσα από τα φρούτα και τα λαχανικά.

«Έξυπνη» διατροφή στην πράξη

-Τρώτε ένα μεγάλο μπολ σαλάτα πριν από το κυρίως γεύμα σας.

-Προτιμάτε το ψωμί ολικής άλεσης που σας παρέχει φυτικές ίνες και βοηθά να νιώθετε για περισσότερες ώρες χορτάτη.

-Αν πεινάτε ανάμεσα στα γεύματα, μασουλήστε ένα κρίθινο παξιμάδι.

-Πίνετε άφθονα υγρά και κατά προτίμηση νερό – προσθέστε μια δυο φέτες από ένα καλοπλυμένο λεμόνι και παγάκια για να μοιάζει με αναψυκτικό.

-Γεμίστε τα ντουλάπια και το ψυγείο σας με υγιεινές τροφές: ωμούς ξηρούς καρπούς όπως φουντούκια, ηλιόσπορους και αμύγδαλα, σνακ ολικής άλεσης με πολλές φυτικές ίνες, μπάρες δημητριακών, γιαούρτια με χαμηλά λιπαρά, λαχανικά που «μασουλιούνται» όπως αγγουράκια και καρότα, φρούτα και μέλι.

Μερικοί συνδυασμοί τους μάλιστα μπορούν να αντικαταστήσουν ένα γεύμα (γιαούρτι με ψιλοκομμένα φρούτα και μέλι ή γιαούρτι με ξηρούς καρπούς και μέλι), ενώ άλλα είναι πολύ γευστικά και υγιεινά σνακ.

-Φάτε κάτι ελαφρύ προτού βγείτε για φαγητό. Ένα γιαούρτι ή ένα μικρό σάντουιτς με ψωμί σίκαλης, τυρί με λίγα λιπαρά και γαλοπούλα θα σας κόψει την πείνα και θα απολαύσετε χωρίς τύψεις (και υπερβολές) το φαγητό σας.

-Έχετε στην τσάντα σας ένα σακουλάκι με αποξηραμένα φρούτα. Έτσι θα έχετε πάντα μαζί σας κάτι γλυκό και θρεπτικό για να αντιμετωπίζετε τις «λιγούρες».

-Μην ακούτε τις συμβουλές τρίτων. Όχι, η έγκυος δεν πρέπει να τρώει για δύο, ούτε για τρεις, και σίγουρα το μωρό δεν θα γεννηθεί με ένα σημάδι σαν «πάστα σοκολάτας» επειδή αντισταθήκατε και δεν φάγατε το γλυκό που σας προσέφεραν!


Πηγή: http://www.mybabysworld.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φροντίζουν νεογνά με την Πολιτεία απούσα



Οκτώ μήνες παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στο κέντρο βρεφών «Μητέρα».

Προσφέρουν την αγκαλιά τους στα παιδιά που φιλοξενούνται στο κέντρο βρεφών «Μητέρα», όμως, η επίσημη Πολιτεία τους έχει γυρίσει την πλάτη. Τεχνικοί, βρεφονηπιοκόμοι και γιατροί παραμένουν απλήρωτοι εδώ και οκτώ μήνες. Τους οφείλουν χρήματα από νυχτερινές βάρδιες, Κυριακές και αργίες, χρήματα, τα οποία δεν γνωρίζουν πότε θα πάρουν.
Εκατόν είκοσι εργαζόμενοι από τους συνολικά 240 αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα από τον περασμένο Ιανουάριο διότι, όπως υποστηρίζουν μέλη του προσωπικού, έγινε η μεταφορά της εποπτείας του ιδρύματος από το υπουργείο Υγείας στη Γενική Γραμματεία Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας.

Αποτέλεσμα, όπως καταγγέλλουν, είναι να μην έχουν κωδικοποιηθεί ακόμα οι εκτός κανονικού ωραρίου αμοιβές ώστε να μπορεί ο κάθε εργαζόμενος να λαμβάνει αυτά που δικαιούται.

«Έχουμε παιδιά και υποχρεώσεις που τρέχουν. Δεν τα βγάζουμε πέρα με τον πετσοκομμένο μισθό που παίρνουμε κάθε μήνα. Δουλεύουμε νυχτερινά, αρκετές μέρες της εβδομάδας και είναι δικαίωμά μας να πληρωνόμαστε γι' αυτό», τονίζουν προς πάσα κατεύθυνση.

Εδώ και έναν περίπου μήνα και συγκεκριμένα στις 22 Αυγούστου έστειλαν επιστολή απόγνωσης, στην οποία απευθύνονται στους: υφυπουργό Υγείας, υφυπουργό Εργασίας καθώς και στη Γενική Γραμματέα Πρόνοιας.

Ζητούν την καταβολή των δεδουλευμένων τους και προειδοποιούν ότι αν δεν λάβουν μέχρι και το τελευταίο ευρώ τις οφειλές τους, θα καταφύγουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Σήμερα, το προσωπικό εργασίας πραγματοποίησε τρίωρη στάση από τις 09:00 μέχρι τις 12:00. Όπως λένε μάλιστα οι εργαζόμενοι, θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες προκειμένου να πληρωθούν. Όμως, δεν είναι οι μοναδικοί από το χώρο της Υγείας στους οποίους οφείλονται χρήματα...


Διαβάστε περισσότερα...

Στο παγκόσμιο Τop 10 των εραστών οι Έλληνες



Σεξ τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

Τρεις στους τέσσερις ανθρώπους παγκοσμίως κάνουν σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα εταιρείας προφυλακτικών σχετικά με την Σεξουαλική Ευεξία των λαών.

Την πρωτιά κατέχει η Νότια Αμερική, με το 85% του πληθυσμού να κάνει σεξ επί εβδομαδιαίας βάσεως, ενώ με μεγάλη διαφορά ακολουθεί στη δεύτερη θέση η Αφρική (72%), έπειτα η Ευρώπη (71%) και η Ασία (70%).

Η Βόρεια Αμερική έρχεται τελευταία στην κατάταξη, καθώς μόνο το 56% των ερωτηθέντων απάντησε πως κάνει σεξ κάθε εβδομάδα.

Όσον αφορά στην Ευρώπη, αξίζει να σημειωθεί πως το μεγαλύτερο ποσοστό των Ελλήνων (80%) δήλωσε πως κάνει σεξ τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, γεγονός που κατατάσσει την Ελλάδα στην πρώτη δεκάδα της παγκόσμιας κατάταξης.

Στη Νότια Αμερική, οι Κολομβιανοί φαίνεται να είναι ο πιο σεξουαλικά ενεργός λαός, με το 89% αυτού να δηλώνει πως κάνει σεξ σε εβδομαδιαία βάση. Ομοίως, υψηλές επιδόσεις επιτυγχάνονται από τους Ρώσους και τους Ινδονήσιους (88%), ενώ υψηλά στη λίστα βρίσκονται και οι Πορτογάλοι (85%).

Στον αντίποδα συναντάμε τους Βρετανούς (55%) και τους Καναδούς (56%), ενώ οι Ιάπωνες φαίνεται να κατέχουν την τελευταία θέση στη λίστα, καθώς μόλις το 27% των ερωτηθέντων απάντησε πως κάνει σεξ με αυτή τη συχνότητα.

Οσον αφορά τα «προκαταρκτικά», σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι άνθρωποι ανά τον κόσμο αφιερώνουν κατά μέσο όρο 16,9 λεπτά για τα ερωτικά παιχνίδια.

Και εδώ η Νότια Αμερική κρατάει τα ηνία, με τους ερωτηθέντες να απαντούν πως ξοδεύουν κατά μέσο όρο 19,7 λεπτά στα προκαταρκτικά, ακολουθούμενη από την Ωκεανία (18,1 λεπτά) και την Ευρώπη (17,4 λεπτά), ενώ στην Ασία αφιερώνουν όχι περισσότερο από 14,6 λεπτά συνήθως.

Παρόλα αυτά μία ευρωπαϊκή χώρα κατέχει την πρωτιά σε αυτό τον τομέα, και αυτή είναι η Ελλάδα, με τους Έλληνες να αφιερώνουν κατά μέσο όρο 21,2 λεπτά στα προκαταρκτικά, ακολουθούμενοι από τους Βραζιλιάνους (20,8 λεπτά) και τους Μεξικάνους (20,5 λεπτά). Στο άλλο άκρο της λίστας, συναντάμε τους Ταϊλανδούς, με μόλις 11,2 λεπτά.

Πόση ώρα λοιπόν διαρκεί η κυρίως πράξη; Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, ο χρόνος που αφιερώνεται κατά μέσο όρο είναι 19,2 λεπτά, έναντι των 16,9 λεπτών που διαρκούν τα προκαταρκτικά.

Οι Νοτιαμερικανοί είναι ξεκάθαρα εκείνοι που καταβάλλουν τη μεγαλύτερη προσπάθεια στον συγκεκριμένο τομέα, καθώς αφιερώνουν κατά μέσο όρο 23,8 λεπτά στην σεξουαλική επαφή. Ακολουθεί ο πληθυσμός της Ωκεανίας (21,3 λεπτά), της Ασίας (20 λεπτά), της Αφρικής (19 λεπτά) και της Ευρώπης (18,8 λεπτά), ενώ τελευταία στην κατάταξη έρχεται ο πληθυσμός της Βόρειας Αμερικής με 16,1 λεπτά.

Εδώ την πρωτιά φαίνεται πως καταλαμβάνουν οι πολίτες του Χονγκ Κονγκ, με 29,4 λεπτά διάρκειας της σεξουαλικής επαφής - χρόνος υπερδιπλάσιος σε σχέση με τα 14,3 λεπτά που αφιερώνουν οι Γάλλοι. Άλλοι λαοί που βρίσκονται ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη είναι οι Βραζιλιάνοι (27,2 λεπτά) και οι Ελβετοί (26,2 λεπτά), ενώ οι Βρετανοί (14,5 λεπτά) και Ιάπωνες (14,6 λεπτά) διαθέτουν εξίσου λίγο χρόνο με τους Γάλλους. Οι Έλληνες και εδώ βρίσκονται ιδιαίτερα ψηλά στη διαβάθμιση, με 25,3 λεπτά.

Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά ή για πόση ώρα διαρκεί το σεξ, η ολοκλήρωση αποτελεί κάτι δεδομένο για την πλειοψηφία των ανθρώπων στον πλανήτη. Συγκεκριμένα, το 53% του παγκόσμιου πληθυσμού πάντα ή σχεδόν πάντα βιώνουν οργασμό κατά την σεξουαλική επαφή.

Και εδώ η Νότια Αμερική έχει την πρωτιά, καθώς το 63% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι έχουν οργασμό, ακολουθούμενη από την Ευρώπη (60%) και την Βόρεια Αμερική (59%). Στην Ασία αντίθετα, μόνο 1 στους 3 αναφέρουν ότι φτάνουν στην κορύφωση.

Όσον αφορά την Ευρώπη, φαίνεται να κατέχει και τις 3 πρωτιές σε αυτό το θέμα, με τους Ούγγρους (75%), τους Έλληνες (71%) και τους Ισπανούς (70%) να εμφανίζουν τα μεγαλύτερα ποσοστά. Στο άλλο άκρο συναντάμε τους Κινέζους και τους Νοτιοκορεάτες, στους οποίους το συγκεκριμένο ποσοστό ανέρχεται μόλις σε 23% και 25% αντίστοιχα.

Τι γίνεται, όμως, αναφορικά με την προστασία κατά τη διάρκεια του σεξ; Σε παγκόσμιο επίπεδο το 60% των ανθρώπων δηλώνει ότι έκανε χρήση προφυλακτικού την τελευταία φορά που έκανε σεξ, με τους Ασιάτες να κατέχουν την πρωτιά (66%) και τους Βορειοαμερικάνους να ακολουθούν (64%). Αντίθετα, μόνο το 52% των ερωτηθέντων στην Αφρική χρησιμοποίησε προφυλακτικό κατά την πιο πρόσφατη σεξουαλική του επαφή.

Η Κίνα είναι εκείνη που εμφανίζει τα μεγαλύτερα ποσοστά χρήσης προφυλακτικού παγκοσμίως (77%), ακολουθούμενη από το Χονγκ Κονγκ (73%) και την Ινδία (71%). Στο άλλο άκρο βρίσκονται οι Κροάτες και οι Πορτογάλοι, με μόλις 1 στους 2 να παίρνουν προφυλάξεις κατά τις σεξουαλικές τους επαφές.

Όσον αφορά τους Ευρωπαίους πολίτες, στην πλειοψηφία τους κάνουν χρήση προφυλακτικού (56%), με τους Ιρλανδούς να ηγούνται της κατάταξης (70%) και τους Έλληνες να βρίσκονται περίπου στο μέσο της λίστας (62%).



Διαβάστε περισσότερα...

Στο βυθό με τα... σοκολατόδεντρα!



Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά με ελεύθερη είσοδο.

Εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο της Ελένης Σβορώνου «Ντετέκτιβ Βεντουζίνι- Ο βυθός με τα σοκολατόδεντρα» διοργανώνεται το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι στον Πολυχώρο των εκδόσεων Μεταίχμιο, Ιπποκράτους 118, Αθήνα, για παιδιά από έξι ετών και πάνω.

Η συγγραφέας Ελένη Σβορώνου και ο ντετέκτιβ Βεντουζίνι καλούν τους ενεργούς πολίτες του βυθού και της στεριάς
να βοηθήσουν στη διάσωση του λαίμαργου Λιχουδίνι, του γιου του Βεντουζίνι, που τον έχουν απαγάγει.

Οι απαγωγείς του δεν αστειεύονται. Με δόλωμα τη σοκολάτα έστησαν στον μικρό μια πολύ επικίνδυνη παγίδα.

Θα προλάβει ο πατέρας να σώσει τον γιο;

Θα μπορέσουμε ποτέ να συνδυάσουμε την ανάπτυξη, τη δικαιοσύνη και την προστασία του περιβάλλοντος;

Ο Βεντουζίνι μοιάζει να έχει σοβαρές προτάσεις!

Στο τέλος της εκδήλωσης δύο τυχεροί θα κερδίσουν το βιβλίο ενώ σε όλα τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση θα δοθούν δωράκια.

Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Διαβάζω ιστορίες – Υποβρύχιο 9+, η οποία περιλαμβάνει σύνθετες ιστορίες που διευρύνουν τους αναγνωστικούς ορίζοντες του παιδιού.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της εκδήλωσης, οι γονείς μπορούν να παραμείνουν στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ, όπου μπορούν να πιουν τον καφέ ή το τσάι τους, ή να επιστρέψουν μετά τη λήξη της.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να καλείτε στο 211 3003580.


Διαβάστε περισσότερα...

Aνασφάλιστα 2 εκατ. οχήματα



Περίπου δύο εκατομμύρια ανασφάλιστα αυτοκίνητα -σε σύνολο 5 εκατ.- εντόπισε ο έλεγχος στιχείων του υπουργείου Μεταφορών και των ασφαλιστικών εταιρειών. Εάν εξαιρεθούν τα κρατικά οχήματα, που δεν υποχρεούνται να ασφαλιστούν και εκείνα των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν καταθέσει πινακίδες, εκτιμάται ότι θα προκύψουν περίπου 1-1,5 εκατ. ανασφάλιστα Ι.Χ.

Οι ιδιοκτήτες τους θα λάβουν ειδοποίηση τις επόμενες μέρες είτε να προσκομίσουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο, εάν έχουν, είτε να πληρώσουν πρόστιμο 250 ευρώ και να ασφαλίσουν το όχημά τους.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου θα μεταβιβάζονται στην αστυνομία, για να επιβληθούν κυρώσεις.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό είναι το πακέτο των μέτρων



Οριστικοποιήθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Γιάννη Στουρνάρα το πακέτο των μέτρων για τη διετία 2013-2014. Το πακέτο θα παρουσιαστεί προς έγκριση στον Ευάγγελο Βενιζέλο και στον Φώη Κουβέλη, στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Real FM, το πακέτο προβλέπει ότι θα περικοπούν περίπου 9 δισ. ευρώ από μισθούς, συντάξεις και επιδόματα, ενώ τα υπόλοιπα 2,5 δισ. ευρώ θα προέλθουν από διαρθρωτικά μέτρα και διαρθρωτικές αλλαγές.

Το πακέτο περιλαμβάνει αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης από τα 65 χρόνια στα 67 χρόνια, ενώ για τους συνταξιούχους προβλέπεται κατάργηση δώρων και στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις.

Επίσης, προωθούνται μειώσεις στις συντάξεις από 1.000 ευρώ και πάνω, κλιμακωτά. Συγκεκριμένα για τις συντάξεις από 1.000-1.500 ευρώ θα υπάρξει 2% μείωση, από 1.500-2.000 μείωση 5%, και για τις συντάξεις από 2.000 και πάνω 10% μείωση.

Ακόμα, στο πακέτο προβλέπεται αύξηση των ενσήμων που απαιτούνται για τη θεμελίωση της βασικής σύνταξης, από τα 4.500 ένσημα στα 6.000 ένσημα.

Όσον αφορά στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων καταργούνται τα επιδόματα εορτών και διακοπών. Προχωρούν μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια, μεσοσταθμικά κατά 12%, ενώ για κάποιες κατηγορίες που εντάσσονται σε αυτά, όπως οι δικαστικοί, οι μειώσεις μπορεί να φθάσουν στο 30%.

Προβλέπεται ακόμα εφαρμογή ενιαίου μισθολογίου στις ΔΕΚΟ, που για αρκετούς επιχειρηματίες σημαίνει μειώσεις εως 30% με 35%, σε σχέση με συγκεκριμένα εισοδήματα που είχαν το 2009.

Προωθείται μείωση κατά 1 δις. ευρώ στις δαπάνες του κράτους για επιδόματα και προχωρά η κατάργηση του αφορολόγητου για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Αλλάζει επίσης ο τρόπος φορολόγησης των αγροτών, οι οποίοι θα φορολογούνται με τον ίδο τόπο με τους ελεύθερους επαγγελματίες, πιθανότατα όμως με χαμηλότερο συντελεστή.



Διαβάστε περισσότερα...

Μάχη ζωής δίνει 7χρονος


Πρόκειται για ένα αγοράκι από την Αλεξανδρούπολη που παρασύρθηκε από απορριμματοφόρο τον περασμένο Ιούλιο. Τώρα δάσκαλοι και νηπιαγωγοί συγκεντρώνουν χρήματα για να μεταφερθεί σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης του εξωτερικού.

Ο μικρός νοσηλεύεται σε κώμα στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διάλεξε Στάση: Αντισύλληψη ή Ανασφάλεια;



Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης η 26η Σεπτεμβρίου.

«Διάλεξε Στάση: Αντισύλληψη ή Ανασφάλεια;» είναι το θέμα της εκστρατείας για την αντισύλληψη, με στόχο να βελτιώσει την ενημέρωση σχετικά με την αντισύλληψη για να βοηθήσει τους νέους να παίρνουν υπεύθυνες αποφάσεις για τη σεξουαλική και αναπαραγωγική τους υγεία.

Στην Ελλάδα φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Αντισύλληψης (26 Σεπτεμβρίου) θα εορταστεί με συναυλία σήμερα στο Μall Athens στο Μαρούσι, στις 18:30.

Τη συναυλία θα παρουσιάσουν η Μαίρη Συνατσάκη και η Άννα Πρέλεβιτς, ενώ η Τάμτα θα τραγουδήσει μαζί με τους Cabin 54 και ένα συγκρότημα έκπληξη.


Διαβάστε περισσότερα...

Η κρίση βλάπτει τις γεννήσεις



Εθνος παππούδων κινδυνεύει να καταντήσει η Ελλάδα καθώς τα περισσότερα νέα ζευγάρια δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσουν και να αναθρέψουν παιδιά, με αποτέλεσμα ο ετήσιος αριθμός των γεννήσεων να μειώνεται ραγδαία και το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας να γιγαντώνεται.

Οι γεννήσεις από Ελληνίδες μητέρες μετά βίας άγγιξαν τις 75.000 το 2011, παρουσιάζοντας 25% μείωση σε σύγκριση με τα προ ύφεσης χρόνια.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Σκάψε, σκάψε, κάτι θα βρεις!»



Μικροί αρχαιολόγοι στην ανασκαφή του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος».

Αρκούν ένα φτυάρι, μυστρί, λεπτά πινέλα, καπέλο και καλή διάθεση ώστε τα παιδιά, σαν μικροί αρχαιολόγοι, να βρουν τα «μυστικά» που κρύβουν τα σκάμματα του «Ελληνικού Κόσμου»!

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, που διοργανώνεται την Κυριακή 7 Οκτωβρίου, τα παιδιά θα βιώσουν τη μοναδική εμπειρία της ανασκαφής και θα πάρουν μέρος σε ένα εργαστήρι συντήρησης και έκθεσης των ευρημάτων. Χρησιμοποιώντας πραγματικά εργαλεία μέσα στο σκάμμα και παρακολουθώντας εικονικές αναπαραστάσεις συντήρησης αγγείων, θα νιώσουν για λίγο πραγματικοί αρχαιολόγοι και θα συμμετάσχουν στη μαγευτική διαδικασία που οδηγεί τα ευρήματα από το χώμα στο μουσείο!

Για παιδιά 5 έως 12 ετών

Το κόστος συμμετοχής είναι 8,50 ευρώ για κάθε παιδί.
Ώρες προσέλευσης: 10:00 και 12:00. Ώρες έναρξης: 10:30 και 12:30. Διάρκεια προγραμμάτων 90 λεπτά.

Είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση, λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, σε εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο: 212 254 0600

Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»
Πειραιώς 254, Ταύρος 177 78
(δίπλα από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών)
Τηλέφωνο: 212 254 0000
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: http://www.hellenic-cosmos.gr/.



Διαβάστε περισσότερα...

Μνήμη υπολογιστή στο μυαλό του



Ο 20χρονος Aurelien Hayman είναι ένας από τους ελάχιστους ανθρώπους στον κόσμο που πάσχει από υπερθυμησία (hyperthymesia), δηλαδή μια υπερβολικά αποτελεσματική, αυτοβιογραφική μνήμη (είδος μνήμης που μας επιτρέπει να θυμόμαστε προσωπικά βιώματα τοποθετημένα σε χρόνο και χώρο).

«Ήταν κάτι που αντιλήφθηκα ένα βράδυ, όταν ήμουν 14 ετών. Κατάλαβα ότι μπορούσα να θυμηθώ με εκπληκτικά πολλές λεπτομέρειες πράγματα που μου είχαν συμβεί χρόνια πριν», δηλώνει ο ίδιος στο BBC και την καθηγήτρια Giuliana Mazzoni για το ντοκιματέρ "Το αγόρι που δεν μπορεί να ξεχάσει".

Να σημειωθεί ότι μόνο 20 άνθρωποι στον κόσμο έχουν διαγνωστεί με υπερθυμησία και πιστεύεται ότι ο Aurelien είναι ο μοναδικός στη Μεγάλη Βρετανία.

«Δεν υπάρχει κάποια μέθοδος ή τεχνική. Δεν συνειδητοποιώ ότι οι αναμνήσεις μου κωδικοποιούνται. Είναι απλώς σαν να έχω πρόσβαση σε ένα αρχείο πολύ γρήγορα. Είναι σαν οι ημερομηνίες να συνοδεύονται από σειρά εικόνων», προσθέτει.
Διαβάστε περισσότερα...

Εγκυμοσύνη και διατροφή



Οι απαραίτητες ουσίες για μια ομαλή κύηση.

Οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν ιδιαίτερη ανάγκη από μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή για να εξασφαλίσουν την ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου και τη μείωση των επιπλοκών κατά τη διάρκεια της κύησης. Το σκεπτικό ότι η έγκυος πρέπει «να τρώει για δύο» δεν ισχύει, ενώ γενικά θα πρέπει να αποφεύγονται οι υπερβολές.

Το πρώτο τρίμηνο η έγκυος γυναίκα δεν θα πρέπει να αυξήσει ιδιαίτερα τις θερμίδες που καταναλώνει ενώ υπό κανονικές συνθήκες αναμένεται αύξηση βάρους κατά 1-2 κιλά.

Τους επόμενους 6 μήνες οι θερμίδες που θα καταναλώνει η μέλλουσα μητέρα θα πρέπει να είναι κατά 200-300 περισσότερες από ότι συνήθως καταναλώνει ενώ αναμένεται η αύξηση βάρους να είναι 4-5 κιλά ανά τρίμηνο.

Η βάση της διατροφής κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης θα πρέπει να είναι οι υδατάνθρακες ολικής άλεσης όπως το ψωμί, τα δημητριακά, τα ζυμαρικά, το ρύζι, το πλιγούρι και τα δημητριακά προγεύματος.

Οι υδατάνθρακες ολικής άλεσης προσφέρουν ενέργεια, βιταμίνες και τέλος φυτικές ίνες απαραίτητες για τη μείωση της δυσκοιλιότητας που παρατηρείται σε πολλές γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Απαραίτητα για την ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου είναι φυσικά τα φρούτα και τα λαχανικά τα οποία είναι πλούσια σε β-καροτένιο, βιταμίνη C και φυτικές ίνες. Τα φρούτα μπορούν να καταναλώνονται σαν ενδιάμεσα σνακ ενώ η σαλάτα θα πρέπει να συνοδεύει πάντοτε το κυρίως πιάτο.

Συστήνεται η κατανάλωση 5 μερίδων φρούτων και λαχανικών ημερησίως π.χ 2-3 μερίδες λαχανικά και 2-3 μερίδες φρούτα την ημέρα. Εκτός από τα φρούτα και τα λαχανικά συστήνεται επίσης η κατανάλωση οσπρίων αν και θα πρέπει να αποφεύγονται τα όσπρια που προκαλούν στην εγκυμονούσα έντονα φουσκώματα και δυσπεψία.

Ένα καλό συνοδευτικό με τα όσπρια είναι ο χυμός πορτοκάλι ή η ντομάτα που έχουν βιταμίνη C και αυξάνουν την απορροφητικότητα του σιδήρου που βρίσκεται στα όσπρια.

Σημαντική βιταμίνη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι το φυλλικό οξύ που είναι απαραίτητο για τη νευρολογική ανάπτυξη του εμβρύου.

Εκτός από τα συμπληρώματα φυλλικού οξέως, η μέλλουσα μητέρα θα πρέπει να καταναλώνει πράσινα φυλλώδη λαχανικά (π.χ σπανάκι), πορτοκάλια, αμύγδαλα, καρύδια, σουσάμι και όσπρια που είναι πλούσιες πηγές της βιταμίνης αυτής.

Τα αμύγδαλα και τα καρύδια θα πρέπει να καταναλώνονται πάντοτε ανάλατα και σε μικρή ποσότητα λόγω της μεγάλης περιεκτικότητας τους σε θερμίδες.

Το κρέας, τα πουλερικά και τα θαλασσινά είναι απαραίτητα κατά τη διάρκεια της κύησης γιατί παρέχουν πρωτεΐνη που χρειάζεται για την ομαλή ανάπτυξη του εμβρύου ενώ το κόκκινο κρέας είναι πλούσια πηγή σιδήρου. Σύμφωνα με έρευνες η συχνή κατανάλωση ψαριού κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μειώνει τις πιθανότητες για επιλόχεια κατάθλιψη.

Τέλος τόσο το έμβρυο όσο και η μέλλουσα μητέρα έχουν ανάγκη από ασβέστιο γι αυτό συστήνεται η κατανάλωση 3 μερίδων γαλακτοκομικών ημερησίως. Μία μερίδα γαλακτοκομικών ισούται με 1 φλιτζάνι γάλα, 1 μικρό κεσεδάκι γιαούρτι και 1 φέτα τυρί.

Τι θα πρέπει να αποφεύγει η έγκυος:

-Μαλακά τυριά τύπου μπρί, καμεμπέρ, ροκφόρ και οποιαδήποτε γαλακτοκομικά έχουν παρασκευαστεί από μη παστεριωμένο γάλα.

-Ωμά θαλασσινά, πουλερικά και κρέατα που δεν έχουν ψηθεί καλά και τέλος μελάτα αβγά.

-Λαχανικά και φρούτα που δεν έχουν πλυθεί καλά.

-Μέλι που η συσκευασία του ήταν ανοικτή για πολλούς μήνες.

-Υπερβολική κατανάλωση συκωτιού. Το συκώτι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α και μπορεί να βλάψει το έμβρυο.

-Τα οινοπνευματώδη ποτά και η καφεΐνη θα πρέπει να καταναλώνονται σε πολύ περιορισμένες ποσότητες.


Πηγή: http://www.iator.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνέδριο Ανώνυμων Αλκοολικών στα Ιωάννινα



Θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 5-7 Οκτωβρίου.

Ένα συνέδριο, εντελώς διαφορετικό από τα συνηθισμένα θα γίνει στις αρχές Οκτωβρίου στα Γιάννινα σε μεγάλο ξενοδοχείο. Συγκεκριμένα το τριήμερο 5 - 7 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αλκοολικών Ανώνυμων με τη συμμετοχή της ΑΛ-ΑΝΩΝ (Ομάδες Συγγενών & Φίλων Αλκοολικών). Τίτλος του Συνεδρίου είναι «Υπάρχει Λύση».

Το Σάββατο 6 Οκτωβρίου, από τις 6 έως τις 7:30 το απόγευμα, θα διεξαχθεί ανοιχτή ενημερωτική παρουσίαση των προγραμμάτων ανάρρωσης των Αλκοολικών Ανωνύμων (Α.Α.) και των Ομάδων Συγγενών Αλκοολικών (ΑΛ - ΑΝΩΝ). Οι Ομάδες των Αλκοολικών Ανωνύμων ξεκίνησαν στην Αμερική στις αρχές του 1935, όταν συναντήθηκαν τυχαία δύο άνθρωποι: Ο Bill Wilson, αθεράπευτα αλκοολικός και ο Robert Holbrook Smith γιατρός με σοβαρό πρόβλημα αλκοολισμού, ανακαλύπτουν με έκπληξη ότι ανταλλάσοντας τις προσωπικές τους εμπειρίες, μπορούσαν να παραμείνουν μακριά από το αλκοόλ. Και έτσι έγινε. Μέχρι τον θάνατό τους, ο Bill W. και ο Dr. Bob -όπως έγιναν γνωστοί- δεν ξαναήπιαν ούτε σταγόνα.

Οι δυο τους έγιναν αφορμή να δημιουργηθούν οι Α.Α. σαν θεραπευτικός θεσμός και να λειτουργούν χιλιάδες ομάδες στον κόσμο και να αναρρώνουν αυτή τη στιγμή εκατομμύρια άνθρωποι από την ασθένεια του αλκοολισμού.

Στην Ελλάδα οι Ανώνυμοι Αλκοολικοί ιδρύθηκαν πριν από 30 χρόνια περίπου στην Αθήνα, διατηρούν τα κεντρικά τους γραφεία στη Σόλωνος και μέχρι σήμερα λειτουργούν περίπου έντεκα ομάδες σε όλη τη χώρα. Δέχονται οποιονδήποτε στις ομάδες τους που επιθυμεί να σταματήσει να πίνει. Χωρίς καμία διάκριση ως προς τη φυλή, την οικονομική και κοινωνική τάξη, το σεξουαλικό προσανατολισμό και δεν παίρνουν θέση απέναντι σε κοινωνικά, θρησκευτικά ή πολιτικά ζητήματα.

Κύριος σκοπός τους είναι η ανάρρωση από την ασθένεια του αλκοολισμού, και όλη η φιλοσοφία τους στηρίζεται στην ανωνυμία των μελών και στην μεταξύ τους αυτοβοήθεια. Το Α.Α. δεν κατευθύνεται από κανέναν επαγγελματία πχ. γιατρό, ψυχίατρο, κοινωνικό λειτουργό κτλ. και είναι αυτοσυντήρητοι, δεν δέχονται καμία συνεισφορά από άτομα ή φορείς. Οι συναντήσεις τους πραγματοποιούνται καθημερινά όλες τις μέρες του χρόνου και η ανάρρωση στηρίζεται στο μοίρασμα της εμπειρίας και της ελπίδας μεταξύ των μελών μέσα από την ασφάλεια που εξασφαλίζει η ανωνυμία. Το θεραπευτικό μοντέλο των αλκοολικών ανωνύμων στηρίζεται στα 12 βήματα ανάρρωσης τα οποία εμπεριέχουν κυρίως την παραδοχή της ασθένειας μέσα από την αυτογνωσία και την στήριξη του εαυτού μέσα στο κοινωνικό πλαίσιο, και τη μεταφορά του μηνύματος σ' αυτούς που υποφέρουν. Στη συνέχεια ο εσωτερικός κανονισμός των Α.Α. στηρίζεται στις 12 παραδόσεις, οι οποίες είναι προτάσεις για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των ομάδων.

Τι κάνουν οι Ανώνυμοι Αλκοολικοί

Στις συναντήσεις των Α.Α. τα μέλη μοιράζονται την εμπειρία της ανάρρωσής τους με οποιοδήποτε άτομο με πρόβλημα ποτού το οποίο ζητάει βοήθεια, και δίνουν προσωπική βοήθεια ή «υποστήριξη» (sponsorship) στους αλκοολικούς που έρχονται στο Α.Α. Η παρουσία σε "κλειστές" συγκεντρώσεις είναι περιορισμένη σε άτομα που είναι αλκοολικοί ή που νομίζουν πως έχουν πρόβλημα με το ποτό. Μη αλκοολικοί επισκέπτες είναι ευπρόσδεκτοι στις "ανοιχτές" συναντήσεις των Α.Α. Το πρόγραμμα των Α. Α., όπως αυτό διατυπώνεται στα Δώδεκα Βήματα για την ανάρρωση, προσφέρει στον αλκοολικό μία ευκαιρία να αναπτύξει έναν ικανοποιητικό τρόπο ζωής ελεύθερος από το αλκοόλ.

Οι Ανώνυμοι Αλκοολικοί, δεν κάνουν ιατρικές ή ψυχιατρικές διαγνώσεις ή προγνώσεις, ή δεν προσφέρουν συμβουλές, δεν παρέχουν υπηρεσίες για αποτοξίνωση ή περίθαλψη, νοσηλεία, φάρμακα, στέγαση, δουλειές, χρήματα ή άλλες υπηρεσίες πρόνοιας, δεν δέχονται χρήματα για τις υπηρεσίες τους ή εξωτερικές συνεισφορές. Επίσης, δεν παρέχουν συστατικές επιστολές σε επιτροπές αποφυλάκισης, δικηγόρους, δικαστικούς λειτουργούς, κοινωνικούς λειτουργούς, εργοδότες, κλπ. και δεν εμπλέκονται με ή δεν υποστηρίζουν την εκπαίδευση, την έρευνα, ή την επαγγελματική θεραπευτική αγωγή.

«…Η ανάρρωσή μας στηρίζεται στο μοίρασμα της εμπειρίας μας, της δύναμης και της ελπίδας μεταξύ μας, ότι μπορούμε να λύσουμε το κοινό μας πρόβλημα. Ακόμη πιο σημαντικό, η συνεχιζόμενή μας νηφαλιότητα εξαρτάται από το να βοηθούμε άλλους να αναρρώσουν από τον αλκοολισμό…», τονίζεται σε ανακοίνωσή τους.


Διαβάστε περισσότερα...

Οι ηλεκτρολύτες και η σημασία τους στην προπόνηση



Η ρύθμιση της σωστής ισορροπίας βοηθά στη σύσπαση των μυών.

Σαν να μην έφτανε για τους αθλούμενους η ανησυχία που έχουν για την καλή και σωστή διατροφή αλλά και για τα προγράμματα προπόνησης προκειμένου να βελτιστοποιήσουν την αύξηση των μυών τους, υπάρχει και άλλος ένας παράγοντα, που θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους: να κρατάνε ισορροπημένους τους ηλεκτρολύτες τους.

Η ρύθμιση της σωστής ισορροπίας των ηλεκτρολυτών στο σώμα σας, βοηθά στην σύσπαση των μυών.

Ρυθμίζει επίσης και την ενυδάτωση του σώματος μέσω των κυτταρικών μεμβρανών καθώς και την κατάλληλη λειτουργία τόσο των νεφρών όσο και των νεύρων.

Αν δεν έχετε εύκαιρο κάποιο ενεργειακό ποτό για να αντικαταστήσετε τους ηλεκτρολύτες μετά το πέρας (ή και κατά τη διάρκεια) της προπόνησής σας, μπορείτε να απολαύσετε ένα σνακ μετά την προπόνηση, που αποτελείται από φρούτα ή και αλατισμένα αμύγδαλα.

Μπορείτε επίσης να συμπεριλάβετε και τομάτα, πατάτες ή αβοκάντο στο γεύμα που θα φάτε μετά την προπόνηση. Όλες αυτές οι πλήρεις τροφές είναι πηγές σημαντικών ηλεκτρολυτών (χλωριούχο νάτριο, κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο) που χρειάζεται απαραιτήτως το σώμα σας.


Πηγή: http://www.iator.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τσεκούρι 40% στους φοροφυγάδες



Aντιμέτωποι με φόρο έως και 40% στη διαφορά καταθέσεων και δηλωθέντων εισοδημάτων αναμένεται να βρεθούν σύντομα όσοι φορολογούμενοι έχουν στην τράπεζα ή έβγαλαν στο εξωτερικό περισσότερα από όσα δήλωσαν στην εφορία.

Σύμφωνα με τα Νέα, ετοιμάζεται πρόταση νομοθετικής ρύθμισης, σύμφωνα με την οποία θα επιβληθεί φόρος στη διαφορά που προκύπτει ανάμεσα στα ποσά των εμβασμάτων εξωτερικού ή στο ύψος των καταθέσεων εσωτερικού και στα δεδομένα των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων από το 2000 έως σήμερα.

Προϋπόθεση για να επιβληθεί ο φόρος, βέβαια, είναι αφενός το υπουργείο Οικονομικών να έχει στη διάθεσή του τον πλήρη κατάλογο των φορολογουμένων οι οποίοι είτε έβγαλαν στο εξωτερικό, είτε διαθέτουν σε τραπεζικές καταθέσεις εντός Ελλάδας ποσά τα οποία υπερβαίνουν τα δηλωθέντα εισοδήματά τους.



Διαβάστε περισσότερα...

"Θερίζει" η σκλήρυνση κατά πλάκας


Αύξηση παρουσιάζουν τα κρούσματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας, σύμφωνα με τους επιστήμονες, και αυτό μπορεί να οφείλεται σε παράγοντες όπως η διάγνωση σε πρωιμότερο στάδιο, η αυξημένη επαγρύπνηση και τα περισσότερο ευαίσθητα διαγνωστικά κριτήρια.

Η νόσος δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση στο γυναικείο φύλο, καθώς σύμφωνα με τα δεδομένα προσβάλλει σχεδόν διπλάσιο αριθμό γυναικών, συγκριτικά με αυτόν των ανδρών.

Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι η συνηθέστερη διαταραχή του κεντρικού νευρικού συστήματος σε νέους ενήλικες και επηρεάζει έως 2,5 εκατ. άτομα παγκοσμίως, ανέφερε ο διευθυντής της Νευρολογικής Κλινικής του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, Δήμος - Δημήτριος Μητσικώστας, σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τον ένα χρόνο κυκλοφορίας στην Ελλάδα της φινγκολιμόδης, του πρώτου φαρμάκου που χορηγείται από το στόμα και, όπως είπε ο κ. Μητσικώστας, βελτιώνει την ποιότητα ζωής των ασθενών, μειώνοντας τη συχνότητα των υποτροπών και επιβραδύνοντας την εξέλιξη της αναπηρίας.

Στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας ανέρχονται σε 500.000, ενώ στη χώρα μας υπολογίζεται ότι πάσχουν από τη νόσο 10.000 άτομα. Η σκλήρυνση κατά πλάκας γενικά προσβάλλει νεαρούς ενήλικες ηλικίας 20 έως 40 ετών και η υψηλότερη επίπτωση της νόσου εμφανίζεται μεταξύ των 25 και 29 ετών. Η μέγιστη επίπτωση, ωστόσο, εμφανίζεται στην ηλικιακή ομάδα μεταξύ 40 - 49 ετών τόσο στους άντρες όσο και στις γυναίκες.



Διαβάστε περισσότερα...

Νηστικά 4.000 παιδιά


Χωρίς φαγητό έμειναν χθες 4.000 παιδιά των βρεφονηπιακών σταθμών, λόγω της προειδοποιητικής κατάληψης των μαγειρείων του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών από εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου. Αποτέλεσμα ήταν να παρασκευαστεί φαγητό μόνο για τους άστεγους του δήμου Αθηναίων.

Η διοίκηση του Βρεφοκομείου επιχείρησε να καλύψει τις ανάγκες αποστέλλοντας συσκευασμένα σάντουιτς στους παιδικούς σταθμούς, ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις εργαζόμενοι δεν αποδέχτηκαν το πακέτο με το φαγητό καθώς δεν ήταν βέβαιο αν πληρούσε τους κανόνες υγιεινής.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την απόλυση 272 από τους συνολικά 420 συμβασιούχους του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών (κατόπιν δικαστικής απόφασης), οι οποίοι απασχολούνταν για χρόνια με δίμηνες συμβάσεις.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΔΕΗ το μεγαλείο σου...



Ελλαδάρα ολέ... Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα σε νεφρολογική κλινική στην Αίγινα, την ώρα που ασθενείς, έκαναν αιμοκάθαρση.

Δείτε το βίντεο από το πρωινό του ΑΝΤ1.






Διαβάστε περισσότερα...

Τους "προίκιζαν" οι νεκροί σύζυγοι


Εισέπρατταν τη σύνταξη του πεθαμένου συζύγου τους παράνομα ακόμα και για 20 χρόνια. Είχαν παντρευτεί εκ νέου και δεν είχαν ενημερώσει το ΙΚΑ όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να προχωρήσει στη διακοπή της πληρωμής και τώρα που το Ίδρυμα, επιτέλους, εκσυγχρονίστηκε μηχανογραφικά και ΄΄τσιμπάει΄΄ τους παρανομούντες, ετοιμάζεται να τους υποβάλει μήνυση την Παρασκευή για να ζητήσει πίσω τα παρανόμως εισπραχθέντα!

Η αρχική έρευνα του ΙΚΑ είχε εντοπίσει δύο ασφαλισμένους που εισέπρατταν παρανόμως τη σύνταξη των πεθαμένων συζύγων τους (διαβάστε εδώ) αλλά όπως αποκαλύπτει σήμερα εντοπίστηκαν συνολικά 5 περιπτώσεις από τις οποίες το ΙΚΑ έχασε , περίπου 100.000 ευρώ!

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται:

-για τον Δ.Β, 49 χρόνων αγρότη από την ενδοχώρα του Νομού, ο οποίος είχε ξαναπαντρευτεί το 2008, χωρίς να ενημερώσει το ΙΚΑ, ζημιώνοντας το με 16.000 ευρώ.

-για τον 72χρονο Κ.Κ, ο οποίος είχε νυμφευθεί εκ νέου το 2007 εισπράττοντας παράνομα 7.000 ευρώ.

-για τον Σ.Μ 52 χρόνων οποίος αν και είχε παντρευτεί ξανά το 2006 είχε βάλει στην τσέπη 28.000 ευρώ,

-για την Σ.Α 49 χρόνων που είχε παντρευτεί το 1992(!) και για 20 χρόνια είχε εισπράξει 38.000 ευρώ και τέλος

- για τον Τ.Ε, 74 χρόνων που από το 2006 είχε ΄΄ τσεπώσει΄΄ 13.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι υπηρεσίες του ΙΚΑ δυσκολεύτηκαν να τους εντοπίσουν, εξαιτίας των αδυναμιών που έχει το θεσμικό πλαίσιο. Για παράδειγμα αν κάποιος που εισέπραττε σύνταξη πεθαμένου συζύγου από την Κρήτη, ξαναπαντρευόταν στη Νίκαια του Πειραιά και δεν δήλωνε το γάμο, το σύστημα μέχρι πρόσφατα δεν μπορούσε να τον εντοπίσει.

Η διοίκηση του ΙΚΑ πάντως έχει τη βούληση, δεδομένης πλέον και της αρχής της μηδενικής ανοχής στην παραβατικότητα να ...ξεδιπλώσει όλες τις περιπτώσεις που αποτελούν οικονομική αιμορραγία όχι μόνο για το ΙΚΑ αλλά και για την Πολιτεία και τις αμέσως επόμενες ημέρες θα αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε το ταχύτερο δυνατόν να ξεδιαλύνει όλες αυτές τις περιπτώσεις. Όσο δε για τις 5 περιπτώσεις που σας αποκαλύψαμε, την Παρασκευή το πρωί ο προϊστάμενος του τοπικού ΙΚΑ Νίκος Ροκαδάκης, με εντολή της Διοίκησης του Ιδρύματος θα περάσει το γραφείο του εισαγγελέα για να υποβάλει μηνυτήριες αναφορές!


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γραμμή για κακοποιημένες γυναίκες



Χέρι βοήθειας σε κακοποιημένες γυναίκες απλώνει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) με την τηλεφωνική γραμμή SOS 15900.

Όπως αποκάλυψε η διευθύντρια εργασιακών σχέσεων και κοινωνικής πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων Θεοδώρα Κατσιβαρδάκου, «στους 18 μήνες λειτουργίας της (13-3-2011 έως 11-9-2012) η τηλεφωνική γραμμή SOS δέχθηκε 4.436 κλήσεις που αφορούσαν καταγγελίες κακοποιημένων γυναικών από όλη την Ελλάδα.

Από αυτές οι 603, ποσοστό 14%, προέρχονταν από τη Μακεδονία, και οι μισές από αυτές, δηλαδή οι 364, ήταν από τον νομό Θεσσαλονίκης».

Η κακοποίηση είναι ένα συχνό πρόβλημα στη σημερινή κοινωνία και παρατηρείται σε όλα τα κοινωνικοοικονομικά στρώματα. «Αυτό που πιστεύω είναι ότι τα περιστατικά βίας έχουν αυξηθεί», επισημαίνει η κ. Κατσιβαρδάκου. Δεν είναι εύκολο για μια γυναίκα να παραδεχτεί ότι υφίσταται βία ή κακοποίηση. Είναι ακόμη πιο δύσκολο όμως η κακοποιημένη γυναίκα να βρει έναν τρόπο να ξεφύγει από μια σχέση ή από μια κατάσταση στην οποία δέχεται κάποια μορφή βίας.

Για τον λόγο αυτό και η διευθύντρια εργασιακών σχέσεων και κοινωνικής πολιτικής της Γενικής Γραμματείας Ισότητας Φύλων προτρέπει: «Πρέπει οι γυναίκες να μάθουν ότι το να τις χτυπάει ο άντρας τους δεν είναι κάτι θεμιτό. Στην περίπτωση αυτή μπορούν να απευθυνθούν σε εμάς. Υπάρχει λύση. Το εξειδικευμένο προσωπικό θα μπορέσει να τις βοηθήσει. Είμαστε εδώ γι’ αυτές. Δεν είναι ταμπού πλέον. Σήμερα υπάρχει πια η αναγνώριση της βίας. Όταν ο άντρας αρχίζει να σε πιέζει, να μη θέλει να δουλεύεις, να είσαι αποκομμένη από το υπόλοιπο φιλικό και συγγενικό περιβάλλον, αυτά είναι στοιχεία ενός βίαιου χαρακτήρα. Οι γυναίκες όμως που πέφτουν θύματα δεν το καταλαβαίνουν έγκαιρα και το νιώθουν όταν καταλήγουν στο νοσοκομείο».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο δρόμο με τα αμαξίδια


Η Συντονιστική επιτροπή Αγώνα Αναπήρων με ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι «Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, διαδηλώνουν με το ΠΑΜΕ σήμερα στις 10 το πρωί, στην Θεσσαλονίκη, ξεκινώντας από το άγαλμα του Βενιζέλου, ενώ για την επόμενη ημέρα, το ραντεβού έχει κλειστεί για τις 10 το πρωί μπροστά στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην Αριστοτέλους.»



Διαβάστε περισσότερα...

Τα παιδιά ταξιδεύουν στις πέντε αισθήσεις



Απογευματινό εργαστήρι στο Παιδικό Μουσείο.

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο διοργανώνει απογευματινό εργαστήρι με θέμα «Ταξίδι στις πέντε αισθήσεις» μέσα από τα εκθέματα του Παιδικού Μουσείου για παιδιά ηλικίας από ενός έως 2,5 ετών, κατά την περίοδο Οκτωβρίου – Νοεμβρίου 2012.

Τα παιδιά και οι συνοδοί τους με αφορμή ένα μπισκότο και οδηγό τις αισθήσεις τους ανακαλύπτουν μέσα σε πέντε διαφορετικά εκθέματα του μουσείου υφές, γεύσεις, ακούσματα, εικόνες και μυρωδιές. Απλά υλικά μαγειρικής, μουσικά όργανα, μαγειρικά σκεύη, χρώματα, σχήματα και φυσικά οι συλλογές του μουσείου πλέκονται και ξεπλέκονται βοηθώντας τα παιδιά να εξοικειωθούν, να χρησιμοποιήσουν τις αισθήσεις τους και να αποκτήσουν μια πρώτη ευχάριστη μουσειακή εμπειρία.

Τα εκθέματα που θα αξιοποιηθούν στη διάρκεια του ταξιδιού ανακάλυψης των αισθήσεων είναι:
- «Ανακαλύπτω τον εαυτό μου, Θεματική ενότητα: Πώς κινούμαι;» - Αίσθηση «Αφή»
Πόσο διαφορετικό είναι το αλεύρι από τη ζάχαρη; Ποιο είναι πιο μαλακό; Τι διαφορά έχει ένα ξύλινο από ένα μεταλλικό κουτάλι όταν χαϊδεύει το μάγουλό σου; Τα παιδιά και οι συνοδοί τους ανακαλύπτουν διαφορετικά υλικά και υφές με το σώμα τους.
- «Γεια σου, Πυθαγόρα!» - Αίσθηση «Ακοή»
Τι ήχο κάνουν οι κατσαρόλες και τα κουτάλια; Πόσο διαφορετικά ηχεί ένα γυάλινο από ένα μεταλλικό ποτήρι;
Τα παιδιά και οι συνοδοί τους ξεχωρίζουν υλικά της κουζίνας με βάση τους ήχους τους και τα συνδέουν με μουσικά όργανα. Στη συνέχεια οργανώνουν μια πρωτότυπη συναυλία από μαγειρικά σκεύη και τα υλικά της συνταγής ενός μπισκότου.
- «Σοφίτα» - Αίσθηση «Όσφρηση»
Πόσο διαφορετικές είναι οι μυρωδιές ενός παλιού κι ενός καινούριου βιβλίου συνταγών; Πώς μυρίζει η ζεστή και πώς η κρύα σοκολάτα; Βανίλια ή ρίγανη; Τα παιδιά και οι συνοδοί τους μυρίζουν διαφορετικά υλικά και προσπαθούν να ξεχωρίσουν ποια ταιριάζουν και ποια όχι σε μια συνταγή για μπισκότα, με στόχο να δημιουργήσουν μια δική τους πρωτότυπη συνταγή με μόνο οδηγό τη μύτη τους!
- «Η Αγορά» - Αίσθηση «Όραση»
Ποιο υλικό κρύβεται πίσω από το αλεύρι; Τι χρώμα έχει ένα καλαμπόκι; Τι χρώμα έχει η μαύρη ζάχαρη; Υπάρχει λαχανικό άσπρο σαν το αλεύρι; Τι κόκκινο μπορώ να βάλω μέσα στο μπισκότο μου; Πόσα διαφορετικά σχήματα μπορώ να ανακαλύψω και να μετρήσω στα προϊόντα της Αγοράς;
- «Κουζίνα, ανακαλύπτω τον κόσμο του μπισκότου» - Αίσθηση «Γεύση»
Πικρό, γλυκό, ξινό, αλμυρό, καυτερό! Τα παιδιά και οι συνοδοί τους ανακαλύπτουν τις διαφορετικές γεύσεις και τις συνδυάζουν με διαφορετικά υλικά. Εξερευνούν τα υλικά ενός μπισκότου, το παρασκευάζουν και το δοκιμάζουν!

Το εργαστήρι ολοκληρώνεται σε 4 ωριαίες συναντήσεις ξεκινώντας από την
- Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012 & ώρες 7μμ έως 8μμ
- Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012 & ώρες 7μμ έως 8μμ
- Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012 & ώρες 7μμ έως 8μμ
- Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012 & ώρες 7μμ έως 8μμ

H οικονομική συμμετοχή στο εργαστήρι ανέρχεται στο ποσό των 70€ (για 1 ενήλικο και 1 παιδί) & 60€ για τους συνδρομητές του Ε.Π.Μ.

Γίνεται ειδική συνεννόηση για περισσότερα παιδιά της ίδιας οικογένειας.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο 2103312995.



Διαβάστε περισσότερα...

Προσλήψεις εκπαιδευτικών για τα μουσικά σχολεία



Οι προσλαμβανόμενοι πρέπει να αναλάβουν υπηρεσία μέχρι 28 Σεπτεμβρίου.

Το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι θα προσληφθούν για το σχολικό έτος 2012-2013 248 εκπαιδευτικοί κλάδων ΠΕ16.01, ΠΕ16.02 και ΤΕ16 ανά μουσική ειδίκευση για τα Μουσικά Σχολεία.

Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στους προϊστάμενους των Δ/νσεων Δ/θμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 μέχρι και Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...