Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Στην τετράδα της Ευρώπης οι Νεάνιδες

Τεράστια ψυχικά αποθέματα έβγαλαν τα κορίτσια της Εθνικής μας ομάδας υδατοσφαίρισης των Νεανίδων στον προημιτελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Κωνσταντινούπολη κόντρα στη Ρωσία. Παρότι βρέθηκαν να χάνουν περίπου πέντε λεπτά πριν το τέλος με δύο γκολ διαφορά, κατάφεραν με μια φοβερή ανατροπή να πάρουν τη νίκη με 11-10 επί των Ρωσίδων και να προκριθούν στην 4άδα της διοργάνωσης διεκδικώντας πλέον ένα μετάλλιο, λίγες ημέρες μετά το θρίαμβο των Νέων Γυναικών και να επιβεβαιώσουν ότι το ελληνικό γυναικείο πόλο έχει λαμπρό μέλλον.

Η Εθνική μπήκε δυνατά και πήρε προβάδισμα στο πρώτο οκτάλεπτο, αλλά στη συνέχεια έχασε το ρυθμό της και οι Ρωσίδες κατάφεραν να προηγηθούν με 8-7 και 10-8, 5.11 πριν από τη λήξη του αγώνα. Με ένα σερί 3-0, όμως, οι Ελληνίδες έφεραν τα πάνω κάτω. Η Ελευθερία Πλευρίτου ήταν αυτή που ισοφάρισε με πέναλτι και η Χυδηριώτη πέτυχε το νικητήριο γκολ, 50 δευτερόλπετα πριν το τέλος.

ΕΛΛΑΔΑ - ΡΩΣΙΑ 11-10

ΟΚΤΑΛΕΠΤΑ: 3-2, 2-3, 3-4, 3-1.

ΣΚΟΡΕΡ ΕΛΛΑΔΑΣ: Χυδηριώτη 4, Πλευρίτου Ελ. 2, Ξενάκη 2, Πλευρίτου Β. 1, Σώρα 1, Νιαρχάκου 1.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Μορφέσης τόνισε: "Τα κορίτισα έδειξαν χαρακτήρα διότι γύρισαν ένα παιχνίδι απέναντι σε μια τεράστια αντίπαλο. Μια Ρωσία που δεν γνωρίζαμε πριν από το παιχνίδι. Βελτιωνόμαστε από παιχνίδι σε παιχνίδι και διορθώνουμε τα όποια λάθη. Συγχαρητήρια στις αθλήτριες και για άλλη μια φορά επιβεβαιώνουμε ότι οι ελληνικές ομάδες βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο".

ΣΤΟΝ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ του Σαββάτου (7/8, 17.30) η Εθνική μας ομάδα θα αντιμετωπίσει τον νικητή του προημιτελικού Ολλανδία - Γερμανία.



Διαβάστε περισσότερα...

Ποιοι εξαιρούνται από την κινητικότητα


Τρεις κατηγορίες υπαλλήλων που εξαιρούνται της κινητικότητας προστίθενται , με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Αναδιάρθρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Λοιπές Διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Συγκεκριμένα, με την τροπολογία που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εξαιρούνται:

1. Οι υπάλληλοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα το Νοέμβριο του 2012 βάσει του ν. 4093/2012 και τοποθετήθηκαν στις νέες τους θέσεις. "Είναι αυτονόητο ότι δεν μπορεί να χαρακτηρίζεται ως «πλεονάζον» το προσωπικό εκείνο που μόλις πρόσφατα ζητήθηκε από φορείς ως αναγκαίο για την κάλυψη κενών στο πλαίσιο της πρώτης φάσης του προγράμματος κινητικότητας, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα και αφορούσε 1.862 υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ΙΔΑΧ", τονίζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

2. Συγγενείς αποβιώσαντος κατά την εκτέλεση υπηρεσιακού καθήκοντος. "Η ειδική αιτία θέσπισης της εν λόγω διάταξης, που αποτελεί έμπρακτη εκπλήρωση της ηθικής υποχρέωσης της Πολιτείας στους αφοσιωμένους λειτουργούς της, αλλά και εχέγγυο για την τύχη και προοπτική της οικογένειάς τους, ενόσω επιτελούν απερίσπαστοι το καθήκον τους, καθιστά εύλογη και αναγκαία την εξαίρεση των δικαιούχων από το θεσμό της κινητικότητας", σημειώνει το υπουργείο.

3. Υπάλληλοι των οποίων η μισθοδοσία καλύπτεται από Διεθνείς Οργανισμούς (ΝΑΤΟ κ.λπ.). Με την περίπτωση αυτή, επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, "εξαιρείται εύλογα από τη διαδικασία της κινητικότητας αυστηρά και εξαντλητικά προσδιορισμένος αριθμός εργαζομένων, συγκεκριμένων ειδικοτήτων που έχουν προσληφθεί αποκλειστικά για την κάλυψη και εξυπηρέτηση συμμαχικών υποχρεώσεων της χώρας μας σε διεθνείς Οργανισμούς".



Διαβάστε περισσότερα...

Τροπολογία για την εργασία ατόμων με αναπηρία


Κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, τροπολογία με την οποία θεωρείται, για τα άτομα με αναπηρία, που εργάστηκαν το 2013 σε δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις, πως συνεχίζουν να εργάζονται, εφ' όσον ο εργοδότης δηλώνει πως επιθυμεί τη συνέχιση της απασχόλησής τους.

Η ρύθμιση ισχύει για κάθε είδους σύμβαση εργασίας. Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, με τη διάταξη αυτή, εξομοιώνονται τα άτομα με αναπηρία με νεοπροσλαμβανόμενους- και έτσι δεν ισχύει για τις εν λόγω συμβάσεις, η νομολογία (συνταγματική και μη) με την οποία απαγορεύεται ρητά η δυνατότητα συνέχισης των συμβάσεων.

Με την ίδια τροπολογία επίσης, μεταξύ άλλων:

- Εξοφλεί το κράτος τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΟΤΑ προς την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ (αφαιρουμένων των προστίμων και των προσαυξήσεων), παρακρατώντας τα σχετικά ποσά από την τακτική τους επιχορήγηση.

- Εξαιρούνται της διαθεσιμότητας, εκείνοι οι υπάλληλοι που ένεκα προηγούμενης διαθεσιμότητας, υπηρετούν στις νέες τους θέσεις, καθώς, όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, οι θέσεις αυτές δεν είναι δυνατό να θεωρηθούν ως πλεονάζουσες.

- Εξαιρούνται της κινητικότητας, οι διορισθέντες βάσει διατάξεων προηγούμενων νομοσχεδίων, που επιβράβευαν τους πεσόντες εν υπηρεσία αστυνομικούς, στρατιωτικούς, πυροσβέστες κλπ.

- Μειώνεται από 1% σε 0,75%, η ειδική εισφορά για το γάλα, ανεξαρτήτως της προέλευσής του.

- Καταργείται η δυνατότητα επιδότησης των Ελλήνων κτηνοτρόφων, για την αγορά ζωοτροφών σε περίπτωση ανάγκης ή κρίσης, ως αντικείμενη στο ενωσιακό δίκαιο.

- Παρατείνεται η ισχύς των κατεχόμενων βεβαιώσεων εγγραφής των εργοληπτικών εταιρειών 3ης έως 7ης τάξης στα σχετικά Μητρώα, προκειμένου να συγκεντρώσουν τις προϋποθέσεις ανανέωσης της εγγραφής τους.

Εξάλλου, με άλλη τροπολογία που κατατέθηκε στο ίδιο νομοσχέδιο, δίνεται η δυνατότητα στο υπουργείο Παιδείας να καταρτίζει για τα προσεχή δύο εκπαιδευτικά έτη, μισθώσεις έργου για τον καθαρισμό των σχολικών μονάδων, σε περίπτωση που δεν επαρκεί σχετικά το προσωπικό των δημοτικών υπηρεσιών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Επίδομα θέρμανσης για τα άτομα με αναπηρία


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 05.09.2013

Με επιστολή της στον υπουργό Οικονομικών η ΕΣΑμεΑ καταθέτει τις προτάσεις της για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους.

Η οικονομική δυσπραγία της πλειονότητας των ατόμων με αναπηρία αποτυπώνονταν σε διεθνείς και Ευρωπαϊκές Στατιστικές Μελέτες και προ οικονομικής κρίσης. Μετά από 3 και πλέον χρόνια εντεινόμενης οικονομικής κρίσης ευνόητο είναι ότι τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους έχουν βιώσει σε πολλαπλάσιο βαθμό τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό, αφού επιβαρύνονται με πρόσθετα έξοδα για την αντιμετώπιση των αναγκών της αναπηρίας τους.

Υπό αυτό το πρίσμα επιβάλλεται η λήψη πρόσθετων κοινωνικών κριτηρίων και η χορήγηση του επιδόματος σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα με αναπηρία και οικογένειες που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με αναπηρία.

Στον καθορισμό εισοδηματικού κριτηρίου πρέπει να ληφθεί υπόψη το πρόσθετο κόστος που απαιτείται για την κάλυψη των αναγκών της αναπηρίας, συνυπολογίζοντας ότι το κόστος αυτό βαίνει αυξανόμενο λόγω της συρρίκνωσης και υποβάθμισης των δομών του κοινωνικού κράτους. Εξυπακούεται ότι οποιοδήποτε επίδομα αναπηρίας (προνοιακό, εξωϊδρυματικό, διατροφικό κ.λπ.) δεν αποτελεί εισόδημα (βάσει και πρόσφατης εγκυκλίου της Γ.Γ. πληροφοριακών συστημάτων) και δεν λαμβάνεται υπόψη κατά τον υπολογισμό του ύψους του εισοδήματος.

Αυτονόητο είναι ότι σε περίπτωση καθορισμού ανώτατου ύψους περιουσιακών κριτηρίων, όπως και επιφάνειας ακινήτου ζητούμε, επίσης, να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες της αναπηρίας (π.χ. αύξηση του ύψους επιφάνειας ακινήτου για άτομα με βαριά κινητική αναπηρία κ.λπ).

Ειδικά για άτομα που η ζωή τους εξαρτάται από μηχανική υποστήριξη ή έχουν αδυναμία μετακίνησης αποδεδειγμένα, σύμφωνα με γνωμάτευση αναπηρίας σε ισχύ, και για άτομα με αναπηρία που κατοικούν σε περιοχές με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες σε μεγάλη χρονική περίοδο (γεωγραφικά κριτήρια), ζητείται η χορήγηση του επιδόματος ανεξαρτήτως εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Η επιστολή επισυνάπτεται.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Διακήρυξη σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 94 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 127 KB)



Πηγή: http://www.esaea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Εργαζόμενοι με αναπηρία σε διαθεσιμότητα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 05.09.2013

Δεν προστατεύονται οι εργαζόμενοι με αναπηρία κάτω του 67% του ν. 1648/1986 και του ν. 2643/98, αφού οι διατάξεις του ν. 4172/13 (ΦΕΚ 167Α΄) εξαιρούν από το μέτρο της διαθεσιμότητας τα άτομα με αναπηρία και μέλη της οικογενείας τους υπό την προϋπόθεση ότι το ποσοστό αναπηρίας προσδιορίζεται τουλάχιστον σε 67%.

Οι υπάλληλοι που εργάζονται με τους ανωτέρω νόμους και έχουν ποσοστό αναπηρίας < 67% εντάσσονται σε καθεστώς διαθεσιμότητας. Ο καθορισμός όμως της διαδικασίας μοριοδότησης τους βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων (τρόπος πρόσληψης, τυπικά προσόντα, υπηρεσιακή αξιολόγηση κ.λπ), δημιουργεί εύλογη ανησυχία για την παραμονή τους στην εργασία τους, αφού ο νομοθέτης δεν έχει λάβει υπόψη του τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ανάγκες που απορρέουν από την αναπηρία των υπαλλήλων, ούτε και τη συνταγματική επιταγή για την προστασία των ατόμων με αναπηρία. Αγνοεί τις μειωμένες ευκαιρίες που έχουν οι υπάλληλοι με αναπηρία λόγω της αδυναμίας της Πολιτείας να δημιουργήσει ένα περιβάλλον ίσων ευκαιριών -π.χ. κακής ποιότητας εκπαιδευτικές υπηρεσίες έως και έλλειψη πρόσβασης σε αυτές, μη εφαρμογή της αρχής των εύλογων προσαρμογών (άρθρο 10 ν. 3304/2005, έλλειψη στοιχειωδών κανόνων εργονομικής διευθέτησης, εχθρικό εργασιακό περιβάλλον λόγω στερεοτύπων προκαταλήψεων κ.λπ).

Σε περιόδους οικονομικής κρίσης τα άτομα με αναπηρία είναι ιστορικά καταγεγραμμένο ότι είναι οι πρώτοι που απολύονται και οι τελευταίοι που προσλαμβάνονται.

Οι επιταγές του μνημονίου θίγουν βασικά ανθρώπινα δικαιώματα που προστατεύονται πρώτα και κύρια με την παρ. 6 του άρθρου 21 του αναθεωρημένου Συντάγματος της χώρας το 2001.

Η ένταξη των εργαζομένων με αναπηρία σε καθεστώς διαθεσιμότητας παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα όπως αυτά υπαγορεύονται από τη Σύμβαση για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Η Συνομοσπονδία απαιτεί την άμεση τροποποίηση των διατάξεων του ν. 4172/2013, ούτως ώστε να εξαιρεθεί από το μέτρο της διαθεσιμότητας με διακριτό τρόπο το σύνολο των προσληφθέντων υπαλλήλων με αναπηρία μέσω του ν. 1648/1986 και του ν. 2643/98.

Η επιστολή προς τον υπουργό Δ. Μεταρρύθμισης επισυνάπτεται.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 95 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 135 KB).



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Στα Γιάννενα ο Ι. Βαρδακαστάνης στις 7 Σεπτεμβρίου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 05.09.2013

Στη συνεδρίαση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Ηπείρου και Β. Ιονίων Νήσων θα παρευρεθεί ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ, του EDF και της IDA Ιωάννης Βαρδακαστάνης, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.30 π.μ.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στο παλαιό Νοσοκομείο Χατζηκώστα.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 91 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

Υπ.Εργασίας: 102.580 νέες θέσεις εργασίας


Το καλύτερο οκτάμηνο από την έναρξη της κρίσης και τον καλύτερο Αύγουστο της δεκαετίας δείχνουν τα στοιχεία του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας, που καταγράφουν τις ροές απασχόλησης στο σύνολο της ελληνικής οικονομίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, στο οκτάμηνο Ιανουάριος - Αύγουστος 2013 δημιουργήθηκαν 102.580 νέες θέσεις εργασίας, ενώ τον Αύγουστο δημιουργήθηκαν 10.969 νέες θέσεις εργασίας.

«Τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «Εργάνη» για τον μήνα Αύγουστο -τα οποία μου παρέδωσαν χθες οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας- επιβεβαιώνουν για μία ακόμη φορά την εκτίμηση ότι οι αυξητικοί ρυθμοί της ανεργίας ανακόπτονται και η αγορά εργασίας εισέρχεται σε φάση σταθεροποίησης», δήλωσε παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης.

Τόνισε, εξάλλου, ότι «για έκτο συνεχή μήνα το ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων στην ιδιωτική μισθωτή οικονομία εξακολουθεί να είναι θετικό». Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, η αυξημένη τουριστική κίνηση διαδραμάτισε «σημαντικό ρόλο» στην ενίσχυση της απασχόλησης τον Αύγουστο.

«Δεν πρέπει, όμως, να παραβλέψουμε και τη συμβολή των εντατικών ελέγχων της Επιθεώρησης Εργασίας, αλλά και των νέων ιδιαίτερα υψηλών προστίμων για την αδήλωτη εργασία, των υψηλότερων που έχουν ποτέ επιβληθεί και που οδήγησαν σε μεγαλύτερη συμμόρφωση των εργοδοτών» κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία παρατηρείται, επίσης, μικρή αύξηση των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε σχέση με τις συμβάσεις μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης. Από το σύνολο των προσλήψεων του οκταμήνου, το 62% (333.142) ήταν συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, το 31,25% (165.327) μερικής απασχόλησης και το 5,77% (30.499) εκ περιτροπής απασχόλησης.

Από τα στοιχεία για τον Αύγουστο του 2013 προκύπτει ότι οι περισσότερες προσλήψεις (4.852) αφορούν τις ηλικίες από 30- 44 ετών και έχουν γίνει στους κλάδους της εστίασης του χονδρικού εμπορίου και της εκπαίδευσης, ενώ αρνητικό ισοζύγιο στις ροές των προσλήψεων εμφανίζουν οι κλάδοι της κοινωνικής μέριμνας, της βιομηχανίας τροφίμων, της δημόσιας διοίκησης των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών και της διαφήμισης. Το υψηλότερο θετικό ισοζύγιο προσλήψεων-απολύσεων εμφανίζουν οι περιοχές της Πελοποννήσου, της Κρήτης, του Νοτίου και του Βορείου Αιγαίου, της Αττικής, της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ αρνητικό ισοζύγιο εμφανίζει η περιοχή της Ηπείρου. Στελέχη του υπουργείου Εργασίας επισημαίνουν ότι η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας θα συνεχιστεί και θα εντατικοποιηθεί, καθώς από τα μέσα Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει νέο κύμα ελέγχων από τα μεικτά κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας και των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

72 συγγενείς πεσόντων στο Δημόσιο


Με το διορισμό 72 συγγενών -ενός μέλους από κάθε οικογένεια- στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που έπεσαν κατά τη διάρκεια εκτέλεσης του καθήκοντος για την Πατρίδα, καθώς και ενός μέλους οικογένειας που έχει υποστεί βλάβη από το Ελληνικό Δημόσιο, εκπληρώνεται ένα –ηθικό κυρίως- χρέος της Πολιτείας.

Ειδικότερα, ο κ. Μητσοτάκης υπέγραψε Απόφαση Κατανομής Προσωπικού στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ύστερα από σχετική πρόταση του αρμόδιου υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, για περιπτώσεις διορισμού που εκκρεμούσαν στα συναρμόδια υπουργεία αρκετά χρόνια. Ο συνολικός αριθμός των σχετικών αιτημάτων από τις οικογένειες των θανόντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και αυτών που έχουν υποστεί βλάβη από το Ελληνικό Δημόσιο, που ικανοποιήθηκε είναι 72.

Με τον τρόπο αυτό, η Πολιτεία εκπληρώνει υποχρεώσεις με ιδιαίτερο ηθικό βάρος απέναντι στις οικογένειες στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που διακινδυνεύουν τη ζωή και τη σωματική τους ακεραιότητα, για να διασφαλίσουν την εθνική ασφάλεια της χώρας. Επίσης, εκπληρώνει, ως οφείλει, την υποχρέωσή της απέναντι σε εκείνες τις οικογένειες που έχουν υποστεί βλάβη από το Ελληνικό Δημόσιο.

Στα αιτήματα που ικανοποιήθηκαν με την Υπουργική Απόφαση, καθώς συντρέχουν οι προϋποθέσεις, ώστε οι αιτούντες να διοριστούν σε υπηρεσίες των Γενικών Επιτελείων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, περιλαμβάνεται συγγενής του υποσμηναγού Γιώργου Λυκούδη, που, στις 14 Οκτωβρίου 2004, κατέπεσε με το μαχητικό αεροσκάφος F – 16, στο Πήλιο Μαγνησίας, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης.

Επίσης, περιλαμβάνεται συγγενής του σμηναγού Ιωσήφ Αναστασάκη, που, στις 26 Αυγούστου 2010, κατέπεσε με το μαχητικό αεροσκάφος F – 16, πλησίον της Ιεράπετρας Κρήτης, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής.

Ακόμη, περιλαμβάνεται συγγενής του Αρχιλοχία Κωνσταντίνου Γκιώκα, που, στις 30 Ιουλίου 2010, κατέπεσε με το επιθετικό ελικόπτερο Apache AH – 64, στην Πάχη Μεγάρων.

Επιπλέον, περιλαμβάνεται συγγενής θανόντα ιδιώτη, ο οποίος σκοτώθηκε, στις 18 Μαϊου 2000, όταν μαχητικό αεροσκάφος F – 4 κατέπεσε σε σπίτι στα Αντίκυρα Βοιωτίας, με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο οι δύο πιλότοι και δύο κορίτσια.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε σχετικά: «Στο πλαίσιο των περιορισμένων προσλήψεων που θα γίνουν στο Δημόσιο, τη διετία 2013 - 2014, η Πολιτεία λαμβάνει ιδιαίτερη μέριμνα για ορισμένους συμπολίτες μας. Αυτή τη μέριμνα δείχνουμε σήμερα –και αυτή την ηθική υποχρέωση εκπληρώνουμε– αποκαθιστώντας στενούς συγγενείς των ανδρών και γυναικών των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας που έχασαν τη ζωή τους, υπηρετώντας την Πατρίδα μας, διασφαλίζοντας την εθνική μας άμυνα και ασφάλεια από κάθε ξένη επιβουλή.

Παράλληλα, την ίδια ηθική υποχρέωση έχουμε και απέναντι σε οικογένειες που έχουν υποστεί βλάβη από το Ελληνικό Δημόσιο. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους που θυσιάστηκαν προς χάριν της Πατρίδας και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, δήλωσε σχετικά:

«Με τη ρύθμιση αυτή, εκπληρώνεται μία ηθική υποχρέωση απέναντι στις οικογένειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που θυσίασαν τη ζωή τους, επιτελώντας το καθήκον τους στην Πατρίδα και στην κοινωνία».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανάκληση τόνου σε κονσέρβα από τον ΕΦΕΤ


Στην ανάκληση τόνου σε κονσέρβα λόγω υπέρβασης των νομοθετημένων μεγίστων ορίων για την ισταμίνη, προχώρησε ο ΕΦΕΤ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων, στο πλαίσιο του Προγράμματος "Επίσημος έλεγχος μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων ζωικής και φυτικής προέλευσης Προσδιορισμός ισταμίνης σε αλιευτικά προϊόντα", μετά τη διενέργεια δειγματοληψίας τόνου σε κονσέρβα και σε συνεργασία με τη Β' Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης του Γενικού Χημείου του Κράτους, διαπίστωσε την υπέρβαση των νομοθετημένων μεγίστων ορίων για την ισταμίνη.

Πρόκειται για το προϊόν "cavos τόνος σε λάδι", με κωδικό T78E2COYN 35GEA, ημερομηνία παραγωγής 10-5-2013 και λήξης 10-5-2018. Το προϊόν διακινήθηκε από την εταιρεία με την επωνυμία Δ. & Ν. Μαργαρίτης ΑΕ, που εδρεύει στη Σίνδο και κρίθηκε μη κανονικό- μη ασφαλές.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση- απόσυρση του συνόλου του εν λόγω προϊόντος από την εταιρεία και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.




Διαβάστε περισσότερα...

Δίνονται στην κυκλοφορία 3 οδικοί άξονες


Την απόδοση τριών οδικών αξόνων σε κυκλοφορία ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
Πρόκειται για τον κάθετο άξονα 75 «Κομοτηνή – Νυμφαία - Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα», τον κάθετο άξονα 80 «Αρδάνιο-Ορμένιο» (Παράκαμψη Διδυμότειχου) και το αριστερό παράπλευρο οδικό δίκτυο (S.R) «Ράχες – Πελασγία».

1. Κάθετος άξονας 75 «Κομοτηνή – Νυμφαία - Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα»

Ο Κάθετος Άξονας 75 της Εγνατία Οδού «Κομοτηνή – Νυμφαία – Ελληνοβουλγαρικά Σύνορα», μήκους 17 χλμ περίπου, ο οποίος δια μέσου του βελτιωμένου υφιστάμενου οδικού δικτύου της περιοχής συνδέεται με την Κομοτηνή και την Εγνατία Οδό. Στην απόδοση του έργου, που θα γίνει σε κυκλοφορία στις 9 Σεπτεμβρίου, θα παραστεί ο Στράτος Σιμόπουλος Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων.

Ο Κάθετος Άξονας 75 αποτελεί μέρος του Πανευρωπαϊκού Άξονα ΙΧ και συνδέει την Εγνατία Οδό με το συνοριακό σταθμό Μάκαζας (Βουλγαρία) και το κύριο οδικό δίκτυο της Βουλγαρίας. Σύμφωνα με το υπουργειό, η ολοκλήρωση της κατασκευής του άξονα «αποτελεί έργο προτεραιότητας σε εθνικό επίπεδο καθώς συμβάλλει στη σύνδεση της Βόρειας Ελλάδας με τις Βαλκανικές χώρες και στην αύξηση της προσπελασιμότητας των περιοχών που διατρέχει ενισχύοντας την εθνική αναπτυξιακή στρατηγική στον τομέα των μεταφορών».

Το τμήμα του άξονα που αποδίδεται στην κυκλοφορία περιλαμβάνει 2 Ισόπεδους Κόμβους, 3 τεχνικά κάτω διαβάσεων και 5 Σήραγγες συνολικού μήκους 1,75 χλμ. Το μεγαλύτερο μέρους του τμήματος διασχίζει ορεινό ανάγλυφο με αποτέλεσμα την κατασκευή δεκάδων υψηλών ορυγμάτων και επιχωμάτων. Το κόστος κατασκευής του τμήματος αυτού ανέρχεται σε 90 εκ. €. ενώ χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του Ε.Π./ΟΑΛΑΑ του Γ΄ΚΠΣ και στο πλαίσιο του ΕΠ/Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας του ΕΣΠΑ. Σημειώνεται, ότι στο παραπάνω τμήμα επιτρέπεται, σε πρώτη φάση για διάστημα 6 μηνών, η κυκλοφορία οχημάτων μέχρι 3,5 τόνους και λεωφορεία ενώ θα απαγορευθεί η κυκλοφορία οχημάτων που μεταφέρουν επικίνδυνα φορτία.

2. Κάθετος άξονας 80 «Αρδάνιο-Ορμένιο» (Παράκαμψη Διδυμότειχου)

Αποδίδεται σε κυκλοφορία, στις 9 Σεπτεμβρίου 2013, το τελευταίο τμήμα μήκους 500 μ. περίπου, «Μάνδρα-Ψαθάδες» του Κάθετου Άξονα 80 της Εγνατίας Οδού «Αρδάνιο- Ορμένιο» το οποίο συνδέεται με την Παράκαμψη του Διδυμότειχου. Σύμφωνα με το υπουργείο, με την παράδοση του συγκεκριμένου τμήματος αναμένεται η αναβάθμιση του επιπέδου της οδικής κυκλοφορίας τόσο στο θέμα της ασφάλειας όσο και της άνεσης της κυκλοφορίας.

3. Αριστερό παράπλευρο οδικό δίκτύο (S.R) «Ράχες – Πελασγία»

Αποδίδεται σε κυκλοφορία, στις 6 Σεπτεμβρίου 2013, το έργο του αριστερού παράπλευρου αυτοκινητοδρόμου ΠΑΘΕ στην περιοχή των Ραχών Φθιώτιδας. Το έργο, συνολικού μήκους 3.300μ περίπου που περαιώθηκε στις 26-8-2013, αποκαθιστά τη συνέχεια του αριστερού παράπλευρου οδικού δικτύου (S.R) στην περιοχή μεταξύ Ραχών και Πελασγίας και αποτελεί τη λύση σε ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το υπουργείο, εξυπηρετεί τη μετακίνηση των δημοτών του Δήμου Στυλίδας εντός των ορίων του Δήμου, χωρίς να απαιτείται πλέον στις εσωτερικές μετακινήσεις τους, η χρήση του Π.Α.Θ.Ε. και η καταβολή του αντιτίμου των διοδίων.
Επίσης, το συγκεκριμένο έργο αποτελεί και εναλλακτική διαδρομή διοχέτευσης της κυκλοφορίας των οχημάτων σε περίπτωση που παρουσιασθεί κάποιο πρόβλημα στον Π.Α.Θ.Ε.
«Οι οδικοί άξονες αποτελούν εθνικές υποδομές. Δημιουργούν θέσεις εργασίας, βελτιώνουν τις ζωές των ανθρώπων, δημιουργούν το κατάλληλο περιβάλλον για επενδύσεις. Επηρεάζουν την ανταγωνιστικότητα της χώρας και είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την
ευημερία της κοινωνίας. Ο άξονας «Κομοτηνή – Νυμφαία – Ελληνοβουλγαρικά σύνορα» αναβαθμίζει τους διεθνείς άξονες μεταφορών, το τμήμα «Αρδάνιο-Ορμένιο» βελτιώνει τις συνθήκες οδικής ασφάλειας στην περιοχή και το έργο στις Ράχες Φθιώτιδας εξυπηρετεί την τοπική κοινωνία,
προσφέροντας εναλλακτικές διαδρομές. Προχωρούμε στην επιτάχυνση όλων των έργων ώστε να παραδοθούν γρηγορότερα στους πολίτες.», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.



Διαβάστε περισσότερα...

Η δραματική στιγμή της απομάκρυνσης παιδιού από τους γονείς


Το βίντεο που προσπάθησαν να μπλοκάρουν οι δικαστικές αρχές της Βρετανίας.

Σε μείζον θέμα έχει εξελιχθεί στη Βρετανία η υπόθεση γύρω από την προβολή ενός βίντεο που απεικονίζει τη στιγμή που οι κοινωνικές υπηρεσίες απομακρύνουν ένα νεογέννητο μωρό από τους φυσικούς του γονείς.

Το μωρό γεννήθηκε τον Απρίλιο και μόλις λίγες ώρες αργότερα οι κοινωνικές υπηρεσίες επιχείρησαν να το απομακρύνουν, μιας και η μητέρα αντιμετωπίζει μαθησιακές δυσκολίες, ο πατέρας είχε περάσει κατάθλιψη, ενώ η σχέση τους είχε θεωρηθεί άστατη. Ανάλογη απόφαση είχε ληφθεί και εφαρμοστεί και για άλλα τρία παιδιά του ζευγαριού, καθώς θεωρήθηκε από το δικαστήριο ότι το περιβάλλον αυτό θα έβλαπτε τα παιδιά.

Ωστόσο, ο πατέρας κατέγραψε την τελευταία επίσκεψη των κοινωνικών υπηρεσιών με τη βοήθεια της κάμερας του υπολογιστή του, χωρίς αυτό να γίνει αντιληπτό από τις Αρχές.

Στο σοκαριστικό βίντεο που μπορείτε να δείτε παρακάτω, η μητέρα ακούγεται να φωνάζει «όχι», τη στιγμή που ο εκπρόσωπος της κοινωνικής υπηρεσίας λέει πως «θα πάρουμε το μωρό».

Το βίντεο είχε ανέβει στο διαδίκτυο, κάτι που οδήγησε στην καταδίκη του πατέρα σε φυλάκιση 6 εβδομάδων με αναστολή, καθώς αρνήθηκε να συνεργαστεί στην απομάκρυνση του βίντεο από τα διάφορα sites.

Ωστόσο, την απόφαση αυτή ανέτρεψε ο ανώτερος δικαστικός Sir James Munby, που έκρινε ότι ο πατέρας έχει κάθε δικαίωμα στο διαμοιρασμό πληροφοριών σχετικά με την υπόθεση.

«Τα παιδιά δεν κακοποιήθηκαν ποτέ. Απομακρύνθηκαν από εμάς σαν ένα προληπτικό μέτρο», λέει με παράπονο ο πατέρας, επισημαίνοντας ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η σύζυγός του είναι απολύτως ικανοί για την επιμέλεια των παιδιών τους.

Δείτε το επίμαχο βίντεο...












Διαβάστε περισσότερα...

Αερογέφυρα ζωής για νεογέννητο μωρό


Μεταφέρθηκε από τη Ρόδο στο Ηράκλειο.

Αερογέφυρα ζωής για ένα νεογέννητο μωρό στήθηκε το πρωί της Παρασκευή από τη Ρόδο στο Ηράκλειο προκειμένου να εξετασθεί από εξειδικευμένο προσωπικό του ΠΑΓΝΗ.

Το μωρό έφτασε στο Ηράκλειο στις δέκα το πρωί της Παρασκευής με στρατιωτικό ελικόπτερο με τη συνοδεία του πατέρα του και αμέσως διακομίσθηκε στο νοσοκομείο καθώς πάσχει από δύσπνοια.


Πηγή: http://www.prismanews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιοι Έλληνες εισάγονται στα πανεπιστήμια της Κύπρου


Τα αποτελέσματα της Β' κατανομής.

Οι κενές θέσεις που προέκυψαν από την άρνηση των επιτυχόντων να φοιτήσουν στα δυο δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου μοιράστηκαν εκ νέου με τη λεγόμενη Β κατανομή σε όσους εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους.

Όσοι έχουν πετύχει θα πρέπει το αργότερο μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Β κατανομή είχε ως αποτέλεσμα να μειωθούν αρκετά οι βάσει εισαγωγής και πλέον σε πολλά τμήματα υποψήφιο με λίγο πάνω από το 10 βαθμό πρόσβασης κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια θέση στα δημόσια πανεπιστήμια της Κύπρου.

Μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου αιτήσεις εγγραφής

Οι επιτυχόντες φοιτητές και φοιτήτριες προερχόμενοι από την Ελλάδα θα πρέπει να συμπληρώσουν το έντυπο εγγραφής το οποίο μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας www.ucy.ac.cy/fmweb επιλέγοντας το σύνδεσμο ΄Ανακοινώσεις΄ και να το καταθέσουν μαζί με τα αναγκαία επισυναπτόμενα (απολυτήριο Λυκείου, 1 φωτογραφία, αντίγραφο πολιτικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και αντίγραφο της ιατρικής ασφαλιστικής κάλυψης (Εurocard)) στην Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας (ΥΣΦΜ) στην Πανεπιστημιούπολη, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013.

Διαμονή στις Εστίες

Οι φοιτητές προερχόμενοι από την Ελλάδα που έχουν εξασφαλίσει θέση για πρώτη φορά στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με τη Β´ Κατανομή, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για διαμονή στη Φοιτητική Εστία του Πανεπιστημίου Κύπρου για την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά, την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου ή τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013. Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβληθούν στο Γραφείο Στέγασης της ΥΣΦΜ, στην Πανεπιστημιούπολη.

Για έντυπα αιτήσεων διαμονής στη Φοιτητική Εστία και περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στο Γραφείο Στέγασης της ΥΣΦΜ, τηλ. 22894045/4035 και στην ιστοσελίδα www.ucy.ac.cy/fmweb, επιλέγοντας το σύνδεσμο «Ανακοινώσεις».

Βάσεις

Με τη Β κατανομή οι βάσεις μειώθηκαν αισθητά και πλέον αρκετά τμήματα έχουν βάση εισαγωγής λίγο πάνω από το 10. Για παράδειγμα το τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας είχε βάση με τη β κατανομή 10.12 ( Α κατανομή 15.42), το τμήμα κλασικών σπουδών διαμόρφωσε τη βάση του στο 10.98, η κοινωνιολογία 10.88, το οικονομικό 10.61, η διοίκηση επιχειρήσεων 10.03.

Τις υψηλότερες βάσεις εισαγωγής και μετά τη Β κατανομή την είχαν η Ιατρική με 18.13 καθώς και η νομική που ο τελευταίος εισαχθείς είχε 18.13. Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τα αποτελέσματα της Β κατανομής. Οι Κύπριοι ανακοινώνουν στο διαδίκτυο τους επιτυχόντες άλλα δεν αναφέρουν τα ονόματα τους άλλα μόνο τον αριθμό της ταυτότητας. Οι επιτυχόντες έχουν αναρτηθεί εδώ.



Τμήμα
πεδίο
Α κατανομή 2013
Β κατανομή
ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
(Παν. Κύπρου)
1ο

13.22
-
ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ
(Παν. Κύπρου)
1ο
15.42
10.12
ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ (ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ) (Παν. Κύπρου)
1ο
15.60
10.98
ΚΛΑΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ (ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ) (Παν. Κύπρου)
1ο
14.29
-
ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
(Παν. Κύπρου)
1ο
17.43
16.55
ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ (Παν. Κύπρου)
1ο
10.58
-
ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ   (Παν. Κύπρου)
1ο
14.57
11.27
ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΕΣΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ)  (Παν. Κύπρου)
1ο
10.50
-
ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ) (Παν. Κύπρου)
1ο
15.50
10.88
ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ (ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ) (Παν. Κύπρου)
1ο
16.57
14.70
ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ
(Παν. Κύπρου)
1ο
17.95
17.28
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ (ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ)
(Παν. Κύπρου)
1ο -2ο-3ο -5ο
16.25
13.52
ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ (ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ)  (Παν. Κύπρου)
1ο -2ο-3ο -5ο
15.13
12.04
ΝΟΜΙΚΗΣ
(Παν. Κύπρου)
1ο
18.50
18.13
ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
(Παν. Κύπρου)
2ο-3ο
18.08
17.68
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ
(Παν. Κύπρου)
2ο
14.32
11.98
ΦΥΣΙΚΗΣ
(Παν. Κύπρου)
2ο
14.63
13.03
ΧΗΜΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
(Παν. Κύπρου)
2ο
17.42
16.73
ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ
(Παν. Κύπρου)
2ο
17.72
17.38
ΧΗΜΕΙΑ ΥΛΙΚΩΝ
(Παν. Κύπρου)
2ο
17.18
15.33
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
(Παν. Κύπρου)
2ο
14.50
11.65
ΙΑΤΡΙΚΗ
3ο
18.40
18.13
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ) (Παν. Κύπρου)
4ο
17.52
15.60
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ) (Παν. Κύπρου)
4ο
17.49
15.48
ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ (Παν. Κύπρου)
4ο
16.93
16.12
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ  (Παν. Κύπρου)
4ο
16.83
16.32
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ
(Παν. Κύπρου)
4ο
16.62
14.08
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (Παν. Κύπρου)
5ο
13.46
10.03
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
(Παν. Κύπρου)
5ο
14.17
10.61
ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ
5ο
13.66
11.49
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
2ο
12.92
11.76
ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (Παν. Κύπρου)
5ο
13.29
11.64
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ (Παν. Κύπρου)
1ο
16.82
13.43
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ
(ΤΕ.ΠΑ.Κ.)
3ο
13.03
-
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ MHXANIKOI H/Y KAI ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ(ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ) (ΤΕ.ΠΑ.Κ.)
4ο
17.62
-
MHXANIKOI H/Y KAI ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ(ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Η/Υ) (ΤΕ.ΠΑ.Κ.)
4ο
16.83
-
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΥΛΙΚΩΝ (ΤΕ.ΠΑ.Κ.)
4ο
16.77
-
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ) (ΤΕ.ΠΑ.Κ.)
4ο
16.77
-
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
(ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΓΕΩΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ)  (ΤΕ.ΠΑ.Κ.)
4ο
16.32
-
ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ (ΤΕ.ΠΑ.Κ.)
4ο
14.78
-
Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος (ΤΕ.ΠΑ.Κ.)
4ο
14.60
-
αποκαταστασησ-λογοθεραπεια
(τε.πΑ.Κ)
3Ο
14.63
-
ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΤΕ.ΠΑ.Κ.)
5ο
11.79
-
ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ (ΤΕ.ΠΑ.Κ.)
5ο
13.26
-
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
(ΤΕ.ΠΑ.Κ.)
5ο
12.85
-
ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ- ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ
(ΤΕ.ΠΑ.Κ.)
5ο
16.59
-
ΠΟΛΥΜΕΣΩΝ ΚΑΙ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ- ΠΟΛΥΜΕΣΑ
(ΤΕ.ΠΑ.Κ.)
5ο
16.75
-



Διαβάστε περισσότερα...