Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Δονητής προκάλεσε πανικό στη Γερμανία


Ένας δονητής που πετάχτηκε σε κάδο απορριμμάτων, στις τουαλέτες χαρτοπαικτικής λέσχης, στο Χάλμπερσταντ της Γερμανίας, προκάλεσε την παρέμβαση ειδικών... πυροτεχνουργών.

Τρομοκρατημένοι υπάλληλοι, ανησυχώντας για την ασφάλειά τους και μην καταλαβαίνοντας τι ήταν το αντικείμενο που έβγαζε περίεργο βόμβο από τα σκουπίδια, ενημέρωσαν τις αρχές για τον "κίνδυνο" που διέτρεχαν.

Ο δονητής είχε τεθεί σε λειτουργία και ο θόρυβος που έκανε, ενισχυμένος από την αντήχηση μέσα στον μεταλλικό κάδο απορριμμάτων όπου τον είχαν πετάξει, ανησύχησε τους εργαζομένους της λέσχης, ανέφεραν οι αστυνομικές αρχές.

"Για τέτοιου είδους καταστάσεις έχουν δοθεί σαφείς οδηγίες όσον αφορά την επέμβαση της αστυνομίας", εξήγησε ένας εκπρόσωπος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η χαρτοπαικτική λέσχη και τα καταστήματα εκκενώθηκαν και ο δρόμος αποκλείστηκε μέχρι να "εξουδετερωθεί" ο δονητής από τους πυροτεχνουργούς. Η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει γιατί και από ποιον πετάχτηκε το ερωτικό βοήθημα στις τουαλέτες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας προτρέπει τις γυναίκες να μην χρησιμοποιούν πιστολάκι για τα μαλλιά


O πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, απηύθυνε έκκληση στις γυναίκες της χώρας του, να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το πιστολάκι μαλλιών, προκειμένου να εξοικονομήσουν ενέργεια.

Δεδομένης της ενεργειακής κρίσης στην οποία βρίσκεται η Βενεζουέλα, ο Μαδούρο προσπαθεί με κάθε τρόπο να βρει λύσεις. Έτσι πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι οι Παρασκευές θα θεωρούνται αργίες στη Βενεζουέλα, επισημαίνοντας πως με αυτόν τον τρόπο θα διευθετηθεί το ζήτημα της ενεργειακής κρίσης.

Με νέα του ανακοίνωση, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, προτρέπει αυτή τη φορά τις γυναίκες να συμβάλουν στο ενεργειακό ζήτημα της χώρας τους, περιορίζοντας το πιστολάκι για τα μαλλιά.

«Μπορείτε να χρησιμοποιείτε το πιστολάκι μόνο σε ξεχωριστές περιστάσεις». Και προσέθεσε: «Πάντα θεωρούσα ότι μια γυναίκα δείχνει πιο όμορφη όταν τα μαλλιά της στεγνώνουν φυσικά».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τουρίστες περιφέρονται στο έρημο τοπίο του Τσέρνομπιλ


Πώς πραγματικά είναι μια επίσκεψη στην έρημη γη της Ουκρανίας - Δείτε τις φωτογραφίες.

Πριν από τριάντα χρόνια, η ουκρανική πόλη Pripyat ήταν το επίκεντρο μιας από τις χειρότερες καταστροφές στην ιστορία, με πολλούς ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους στην τραγωδία του Τσέρνομπιλ και πολλούς περισσότερους να πεθαίνουν τα χρόνια που ακολούθησαν, από επιπλοκές που σχετίζονταν με το ατύχημα.

Περισσότεροι από 50.000 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη και το ραδιενεργό νέφος που την «κατάπιε», μετά την πυρηνική καταστροφή του Τσέρνομπιλ του Απριλίου του 1986.

Σήμερα η εγκαταλελειμμένη πόλη έχει γίνει τουριστική ατραξιόν για «εναλλακτικούς» επισκέπτες αν και ορισμένοι αντιμετωπίζουν τη ραδιενεργή ζώνη σαν παιδική χαρά.

Οι επισκέπτες λαμβάνουν ειδική άδεια για να μπουν στην απαγορευμένη ζώνη μέσω εγκεκριμένου τουριστικού γραφείου. Το ημερήσιο εισιτήριο κοστίζει περίπου 100 δολάρια. Οι οδηγοί έχουν μαζί τους μετρητές Geiger για να παρακολουθούν τη ραδιενέργεια στο δηλητηριασμένο τοπίο και λένε πως οι επισκέπτες εκτίθενται σε ραδιενέργεια σε ελεγχόμενα επίπεδα.

Εκτιμάται πως το Pripyat θα παραμείνει επισφαλές για τουλάχιστον 24.000 χρόνια.






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το «αόρατο» τρένο της Ιαπωνίας


Ενσωματώνεται πλήρως στο περιβάλλον του.

Η αρχιτέκτονας Kazuyo Sejima αποκάλυψε τα σχέδιά της για το «αόρατο» ιαπωνικό τρένο της εταιρείας Seibu το οποίο θα έχει ημιδιαφανείς επιφάνειες και επιφάνειες-καθρέφτες για να ενσωματώνεται στο περιβάλλον που κινείται.

Η Seibu ανέθεσε στην Sejima- βραβευμένη με Pritzker- να σχεδιάσει ένα τρένο για τα 100 χρόνια λειτουργίας της.

Η Γιαπωνέζα αρχιτέκτονας θα επανασχεδιάσει το εξωτερικό και το εσωτερικό του τρένου Red Arrow της εταιρείας και η πρώτη αποκάλυψη των σχεδίων της δείχνει το συρμό με την ημι-ανακλαστική επιφάνειά του, κάτι που η ίδια λέει πως δεν έχουμε ξαναδει.

Στο εσωτερικό η Seibu θέλει οι επιβάτες να νιώθουν σαν στο σαλόνι τους ώστε να χαλαρώνουν ταξιδεύοντας.

Το σχέδιο της Sejima θα εφαρμοστεί σε περιορισμένο αριθμό εξπρές τρένων και αναμένεται να πει στις ράγες το 2018.

Στη Seibu ανήκει η Seibu Railways, τα τρένα της οποίας διατρέχουν περίπου 180 χιλιόμετρα σιδηροδρομικού δικτύου στο Τόκιο και την επαρχία Saitama.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στη σκιά του ηφαιστείου


Ζωή μέσα στη στάχτη και τον καπνό - Δείτε φωτογραφίες.

Τις δυσκολίες της ζωής στη σκιά ηφαιστείου που εκρήγνυται αποτυπώνουν οι παρακάτω φωτογραφίες από την Ινδονησία. Εκτιμάται πως 30.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους όταν το ηφαίστειο Sinabung στη Σουμάτρα άρχισε να ξυπνά στις 2 Ιουνίου του 2010, ύστερα από 400 χρόνια αδράνειας.

Έκτοτε ο συναγερμός παραμένει σε υψηλό επίπεδο, με τις εκρήξεις να συνεχίζονται κατά διαστήματα.

Πολλά χωριά στις πλαγιές του ηφαιστείου είναι σήμερα σχεδόν έρημα καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους αναζητώντας στέγη σε καταφύγια.

Οι παρακάτω φωτογραφίες τραβήχτηκαν τον Ιούνιο του 2015 από τον επαγγελματία φωτογράφο Sutanta Aditya, ο οποίος έχασε δύο φίλους σε μία από τις εκρήξεις του ηφαιστείου.

«Για μένα αυτό το θέμα είναι προσωπικό και θλιβερό επειδή έχασα δύο φίλους σε αυτή την τραγωδία», εξηγεί.

Έκτοτε ο Αditya επισκέφθηκε πολλές φορές το Sinabung για να αποτυπώσει στο φακό του πώς ζουν εκείνοι που έμειναν πίσω, στους πρόποδες του ηφαιστειακού γίγαντα- με τα σπαρτά κατεστραμμένα από τη στάχτη και τον αέρα γεμάτο καπνό.

«Νιώθω θλίψη επειδή το σπίτι όπου ζούσαμε καταστράφηκε. Δεν προλάβαμε να πάρουμε τίποτα από τα πράγματά μας ούτε να σώσουμε αντικείμενα συναισθηματικής αξίας. Μέρα με τη μέρα τα πράγματα γίνονται χειρότερα», περιγράφει ο χωρικός Serasi Sembiring.

Σύμφωνα με τον φωτογράφο, ορισμένοι κάτοικοι επέστρεψαν στα χωριά τους αλλά πολλοί δεν θέλουν να γυρίσουν επειδή το μέλλον εκεί είναι αβέβαιο.

Το Sinabung είναι ένα από τα 129 ενεργά ηφαίστεια της Ινδονησίας.




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μια βόλτα στην περίφημη λίμνη του Κόμο


Το φημισμένο στολίδι της Ιταλίας.

Το φυσικό κάλλος, η ρομαντική ατμόσφαιρα και οι γαλήνιες βόλτες στην περιοχή της Λίμνης Κόμο είναι μερικοί μόνο λόγοι για να οργανώσει κανείς το επόμενό του ταξίδι στην Ιταλία. Η λίμνη δημιουργήθηκε όταν οι παγετώνες έσκαψαν το πέτρωμα και χωρίστηκαν πηγαίνοντας ο ένας ανατολικά και ο άλλος δυτικά δίνοντας στη λίμνη το σημερινό σχήμα της και την απαράμιλλη ομορφιά.

Ένας ιδιαίτερα δημοφιλής τουριστικός προορισμός στην Λομβαρδία, στη βόρεια Ιταλία, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία που αποτελεί και αγαπημένο καταφύγιο των διασήμων. Εξάλλου αποτελεί και μια από τις δημοφιλέστερες λίμνες της Ευρώπης με πολλούς καλλιτέχνες να εμπνέονται από την ομορφιά της, καθώς προσφέρει μια αίσθηση ρομαντισμού και αριστοκρατίας ταυτόχρονα.

Γύρω από τη λίμνη θα δει κανείς πράσινους λόφους και βουνά, ενώ μπορεί να ακολουθήσει διάφορα μονοπάτια για πεζοπορία που θα τον φέρουν πιο κοντά με την φυσική ομορφιά της περιοχής. Εκτός βέβαια από το φυσικό κάλλος της λίμνης, τα βλέμματα τραβούν και οι πολυτελείς και αριστοκρατικές βίλες που είναι χτισμένες στην όχθη της λίμνης. Σε απόσταση μόλις μιας ώρας από το Μιλάνο ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά την κουκλίστικη και φημισμένη αυτή περιοχή της Ιταλίας (και μάλιστα από την Ρωμαϊκή εποχή) και να κάνει μια ρομαντική απόδραση.

Μια ιδανική εποχή για να επισκεφτεί κανείς την κορωνίδα των ιταλικών λιμνών είναι η άνοιξη, ιδιαίτερα αν θέλει περισσότερη ηρεμία καθώς όπως είναι λογικό το καλοκαίρι η κίνηση είναι πολύ αυξημένη. Η πόλη Κόμο αποτελεί το ιδανικό ορμητήριο για το ταξίδι σας ώστε να εξερευνήσετε τη γύρω περιοχή και τα όμορφα διάσπαρτα χωριά της. Ωστόσο η οδήγηση περιμετρικά της λίμνης απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή λόγω των στροφών και της στενότητας του δρόμου. Σε όλη την πορεία βέβαια θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τη μαγευτική θέα και τα χωριά που είναι πνιγμένα στη φύση. Η παρουσία της λίμνης έχει κάνει το κλίμα της περιοχής πιο ήπιο και έτσι θα συναντήσετε μεσογειακή βλάστηση.

Το «μαργαριτάρι» της λίμνης θεωρείται το Bellagio με τα στενά σοκάκια και τα προσεγμένα σπίτια με τα ολάνθιστα μπαλκόνια προσφέροντας μια θέα που κόβει την ανάσα. Στην λίμνη Κόμο θα βρει κανείς ξενοδοχεία για όλα τα βαλάντια, από πανάκριβα έως και απλησίαστα πολυτελή καταλύματα, μέχρι καλά οργανωμένες ξενοδοχειακές μονάδες έτοιμες να σας φιλοξενήσουν για το ταξίδι στο όνειρο. Μια ρομαντική απόδραση που θα σας μείνει αξέχαστη...
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μικρόψυχες πράξεις πολιτικών αντρών


Η μικροπολιτική στα απολύτως γελοιωδέστατά της.

Λένε ότι η πολιτική ακροβατεί συχνά μεταξύ σοβαρότητας και αστειότητας, αν και εδώ θα μιλήσουμε για πραγματικά μικρόψυχες πράξεις ηγετών που πέρασαν στην ιστορία της μικροπολιτικής ταπεινότητας.

Πολιτικοί άντρες που αποφασίζουν καθημερινά για λογαριασμό εκατομμυρίων ανθρώπων δηλαδή, παίρνοντας τα έθνη στις πλάτες τους, δεν βγάζουν κάθε φορά τον καλύτερό τους εαυτό, δημιουργώντας εκρηκτικά αστείες καταστάσεις πολιτικής ευτέλειας.

Που καταφέρνουν φυσικά να γίνουν φάροι μικροπρέπειας!

Ο Νίξον κήρυξε τον πόλεμο στα ναρκωτικά για να υπονομεύσει μαύρους και χίπις



Η μεγαλοψυχία δεν περιλαμβανόταν στις ψυχικές αρετές του διαβόητου αμερικανού προέδρου, καθώς η μικροψυχία του ήταν παροιμιώδης ήδη από την περίοδο της διακυβέρνησής του. Η λίστα του με τους «εχθρούς» και τα παλικάρια του που έβαζε να ξεθάψουν όλες τις βρομιές των αντιπάλων του άφησαν ζοφερή παρακαταθήκη στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα.

Αν και η πλέον μικρόψυχη πράξη του ήταν ο «πόλεμος κατά των ναρκωτικών» που κήρυξε, καθώς τα κίνητρά του μόνο ευγενή δεν ήταν: αντί να αναπτύξει δηλαδή ένα πρόγραμμα που θα τα έβαζε με την πραγματική μάστιγα του εθισμού, ο Νίξον έβλεπε τον πόλεμό του αποκλειστικά κα μόνο ως τρόπο να υπονομεύσει τις κοινότητες των Αφρο-αμερικανών και των παιδιών των λουλουδιών. Ήταν γνωστό εξάλλου ήδη από το 1968 ότι ο αμερικανός πρόεδρος είχε ψύχωση με δυο πληθυσμιακές ομάδες του εσωτερικού, τους μαύρους Αμερικανούς και τους αριστερούς με τα αντιπολεμικά αισθήματα.

Καθώς λοιπόν δεν μπορούσε να απαγορεύσει το να είσαι μαύρος ή αριστερός, σκέφτηκε να τα βάλει με το αγαπημένο ψυχαγωγικό ναρκωτικό των ΗΠΑ, τη μαριχουάνα, κι αυτό για να μπει στο μάτι των προαιώνιων εχθρών του. Ο πρώην επικεφαλής της εσωτερικής πολιτικής του Νίξον, John Ehrlichman, που πήγε στη φυλακή για το Σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ, επιβεβαίωσε το 1994 την εμμονή του προέδρου με τους μαύρους, τους χίπις και τους αριστερούς, χαρακτηρίζοντάς τον ρατσιστή, παρανοϊκό και μικρόψυχο…

Ο Φραγκλίνος Ρούσβελτ λάτρευε να πειράζει τον Χέρμπερτ Χούβερ



Ο 31ος πρόεδρος των ΗΠΑ, Χέρμπερτ Χούβερ, είναι άλλος ένας πρόεδρος που δεν λατρεύεται ακριβώς από το αμερικανικό κοινό, μια αλήθεια που επικρατούσε ήδη από την εποχή της διακυβέρνησής του και έβρισκε φυσικά σύμφωνο και τον διάδοχό του, Φραγκλίνο Ρούσβελτ, που τον θεωρούσε σχετικά ανόητο. Κι έτσι τον είχε συνεχώς απέναντι και όχι πάντα για τους σωστούς λόγους: ακόμα και πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, ο Ρούσβελτ προσπαθούσε να γκρεμίσει την κληρονομιά του Χούβερ αρνούμενος να υποστηρίξει τα σχέδια της κυβέρνησης του τελευταίου μπας και τέλειωνε ποτέ η Μεγάλη Ύφεση.

Παρά το γεγονός ότι αυτές οι διαφορές ήταν κυρίως ιδεολογικές, ο Ρούσβελτ απέδειξε την πολιτική του μικρότητα στις περιπέτειες του Φράγματος Χούβερ, το οποίο το 1933 θέλησε επίτηδες να το μετονομάσει για να σβήσει έτσι τον προκάτοχό του από τον αμερικανικό χάρτη! Με φιρμάνι του Λευκού Οίκου και για καθαρά προσωπικούς λόγους, ο Ρούσβελτ, που μισούσε θανάσιμα και τον Χούβερ και όσα αυτός πρέσβευε, όταν εγκαινίαζε το Φράγμα Χούβερ δεν δίστασε να υπαινιχθεί πως «αυτό το τεράστιο επίτευγμα της μηχανικής δεν θα πρέπει να φέρει το όνομα κανενός ανθρώπου», αφήνοντάς το προσωρινά χωρίς όνομα!

Αν και τελευταίος θα γελούσε τελικά ο Χούβερ, καθώς μετά τον θάνατο του Ρούσβελτ, ο Χάρι Τρούμαν υπέγραψε το 1947 ένα διάταγμα που έδινε και πάλι επισήμως στο φράγμα το όνομα του Χούβερ…

Ο Λίντον Τζόνσον βοήθησε τον Νίξον να κερδίσει την προεδρία για τον πλέον γελοίο λόγο



Είναι γνωστό ότι κάθε πολιτικός ηγέτης που απέρχεται από τα αξιώματά του προσπαθεί να διασφαλίσει ότι η εξουσία θα παραμείνει στα χέρια του κόμματός του, αν και ο Λίντον Τζόνσον δεν το ασπαζόταν αυτό. Κι έτσι όταν ο υποψήφιος των Δημοκρατικών (και αντιπρόεδρος του Τζόνσον) Χιούμπερτ Χάμφρεϊ υπαινίχθηκε ότι ο Πόλεμος του Βιετνάμ ήταν άσκοπος, ο απερχόμενος πρόεδρος αποφάσισε να παραδώσει την προεδρία στους Ρεπουμπλικανούς!

Ο εγωμανής Τζόνσον θεωρούσε όσους ασκούσαν κριτική στα αιματοβαμμένα χρονικά των ΗΠΑ στο Βιετνάμ προδότες και κομμουνιστές, γι’ αυτό και δεν συγχώρεσε στον Χάμφρεϊ την αναίδειά του. Αντιθέτως, διέδιδε τώρα ότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών ήταν ένας αναξιόπιστος και δειλός άντρας και αρνήθηκε μάλιστα να τον βοηθήσει στην προεκλογική του κούρσα. Στα πολιτική πηγαδάκια εξομολογούνταν μάλιστα ότι ο Νίξον θα ήταν καλύτερος για τον Λευκό Οίκο.

Με την αμέριστη υποστήριξη του πολιτικού του αντιπάλου, ο Νίξον ενθρονίστηκε στο τιμόνι των ΗΠΑ για τα επόμενα οχτώ χρόνια…

Ο Λόρδος Άσκροφτ συνδέει για πάντα τα γεννητικά όργανα του Ντέιβιντ Κάμερον με ένα πεθαμένο γουρούνι



Ήταν το 2015 όταν οι διαδηλωτές κατά των πολιτικών του Συντηρητικού Κόμματος του Ντέιβιντ Κάμερον άρχισαν να φορούν μάσκες γουρουνιών στις πορείες διαμαρτυρίας, θυμίζοντας σε όλους τις αποκαλύψεις του Λόρδου Μάικλ Άσκροφτ, πρώην αντιπροέδρου του Συντηρητικού Κόμματος και ενός από τους πλουσιότερους ανθρώπους στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο ζάμπλουτος πολιτικός, που είχε βοηθήσει ιδιαιτέρως με το αμέτρητο χρήμα του την εκλογή του Κάμερον το 2010, έγραψε μια δική του «βιογραφία» για τον πρωθυπουργό της Αγγλίας, στην οποία υπαινίχθηκε ότι ο Κάμερον είχε κάνει κάποτε σεξ με το κομμένο κεφάλι ενός γουρουνιού!

Η επικών προδιαγραφών κόντρα μεταξύ Άσκροφτ και Κάμερον κλιμακώθηκε λοιπόν στο λιβελογράφημα του Λόρδου, που ήθελε τον Κάμερον χρήστη ναρκωτικών και μέλος μυστικιστικών φοιτητικών κοινοτήτων, σε μια «απόκρυφη τελετουργία» των οποίων ο Κάμερον είχε τοποθετήσει τα γεννητικά του όργανα σε μια γουρουνοκεφαλή. Παρά το γεγονός ότι ο ισχυρισμός είναι πιθανότατα ψευδής και το πόνημα σωστό λιβελογράφημα, θυμίζοντας τακτικές λασπολογίας άλλων εποχών, το τέχνασμα λειτούργησε και με το παραπάνω, καθώς πολλοί πιστεύουν πια ότι ο πρωθυπουργός της Αγγλίας είχε βεβηλώσει άλλοτε ένα γουρούνι…

Εκτός συναγωνισμού: ο Τζένγκις Χαν σκότωσε τους πάντες για ασήμαντη αφορμή



Ο πλέον αιμοβόρος κατακτητής του κόσμου πριν μετατραπεί στον φοβερό και τρομερό στρατηλάτη ήταν άλλος ένας τοπικός μογγόλος πολέμαρχος, ο οποίος ξαπέστειλε κάποια στιγμή ένα διπλωματικό καραβάνι για σύναψη σχέσεων με βασίλειο της κεντρικής Ασίας. Όταν λοιπόν έφτασαν στα αυτιά του τα νέα για τον θάνατο της αποστολής του, η εκδίκηση θρονιάστηκε στο κεφάλι του και τίποτα δεν θα στεκόταν εμπόδιο στον ανηλεή δρόμο του.

Η ολική καταστροφή του βασιλείου θα κρατούσε τρία ολόκληρα χρόνια, καθώς τόσο του πήρε για να σκοτώσει κάθε άντρα, γυναίκα και παιδί. Στην πόλη Νισαπούρ, ο Χαν εκδήλωσε και πάλι την εκδικητική του μανία, εξοντώνοντας όχι μόνο τον ανθρώπινο πληθυσμό αλλά και κάθε έμβιο ον: τα ζώα κτηνοτροφίας, τα σκυλιά και τις γάτες, αλλά και ό,τι άλλο μπόρεσαν να βρουν οι μογγόλοι στρατιώτες του. Κάπου 36 μήνες μετά, ένα μεγάλο τμήμα της περσικής αυτοκρατορίας είχε εξαφανιστεί από τον χάρτη.

Κατά τις αναφορές, ο Τζένγκις Χαν δεν ήθελε ποτέ τον πόλεμο με τους γείτονές του, καθώς το μόνο που αποζητούσε ήταν οι εμπορικές σχέσεις με τα γύρω βασίλεια. Και ήταν μάλιστα ο φόνος των απεσταλμένων του που θα τον έκανε να εξολοθρεύσει τα πάντα σε μια ακτίνα 1.600 χιλιομέτρων, μην αφήνοντας κανέναν ζωντανό για να ανταλλάζει αγαθά…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τουρίστες χαϊδεύουν φάλαινα και βάζουν το χέρι στο στόμα της


Δείτε το βίντεο με το περιστατικό.

Αυτές οι γκρίζες φάλαινες στην Καλιφόρνια φημίζονται για την αλληλεπίδραση που έχουν με τους ανθρώπους που κάνουν το ταξίδι για να τις συναντήσουν. Αυτό το βίντεο δείχνει ακριβώς τη στιγμή που μια ομάδα τουριστών έχει την ευκαιρία να χαϊδέψει μια τέτοια φάλαινα, ακόμη και να μπορέσουν να ακουμπήσουν για λίγο τα χέρια τους στο στόμα της.

Η ομάδα των επισκεπτών που ακούγονται να μιλούν στην ισπανική γλώσσα, δεν μπορούν να πιστέψουν την τύχη τους, όταν το τεράστιο πλάσμα της θάλασσας έφτασε στο σκάφος και είχαν την ευκαιρία να έρθουν τόσο κοντά με το τεράστιο θηλαστικό.

falaina1

Το ιδιαίτερα φιλικό ζώο, τούς επιτρέπει να χαϊδέψουν το κεφάλι του προκαλώντας τα χαμόγελα και τα γέλια τους. Στη συνέχεια η φάλαινα ανοίγει το στόμα της αποκαλύπτοντας τις μπαλένες της, δηλαδή τα ελάσματα από κερατίνη που αντικαθιστούν τα δόντια της.

Οι γκρίζες φάλαινες που κολυμπούν στα νερά της περιοχής θεωρούνται το πιο φιλικό είδος όλων των φαλαινών και συχνά εμφανίζονται σε όσους επισκέπτες κινούνται με σκάφη στην περιοχή.

Δείτε το βίντεο...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι χώρες που δε χρειάζεται να αφήνετε πουρμπουάρ


Πού θεωρείται προσβολή και ποιοι είναι οι πιο γαλαντόμοι.

Οι Αμερικανοί είναι οι πιο ανοιχτοχέρηδες στον κόσμο όσον αφορά το πουρμπουάρ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε ο ταξιδιωτικός ιστότοπος TripAdvisor. Το 60% των Αμερικανών, δηλώνει ότι ανοίγει το πορτοφόλι παραπάνω για το σέρβις, αλλά αυτό το κάνουν γιατί είναι μια πρακτική που συνηθίζεται τις ΗΠΑ. Υπάρχουν φυσικά και εργαζόμενοι σε άλλες χώρες του κόσμου, που δε περιμένουν το φιλοδώρημα ως ανταπόδοση στις υπηρεσίες που προσφέρουν γιατί πληρώνονται με ικανοποιητικό μισθό –συγκριτικά με τις ΗΠΑ.

Για παράδειγμα, ο μέσος μισθός για έναν σερβιτόρο στην Αυστραλία, είναι 15 δολάρια την ώρα – μαζί με διάφορα οικονομικά προνόμια-, τη στιγμή που στο αντίστοιχο στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 2,13 δολάρια την ώρα.

Παρακάτω, δείτε τις χώρες όπου το φιλοδώρημα δεν είναι απαραίτητο - αλλά αν νιώθετε ότι έχετε μείνει ικανοποιημένοι είστε ελεύθεροι να το κάνετε.

Αυστραλία: Ο μέσος μισθός ενός σερβιτόρου στην Αυστραλία είναι περίπου 15 δολάρια την ώρα συν τα όποια εξτρά επιδόματα.



Βέλγιο: Οι περισσότεροι τομείς υπηρεσιών περιλαμβάνουν τη χρέωση του σέρβις στον λογαριασμό - σε εστιατόρια, κομμωτήρια, και τα ταξί



Κίνα: Το φιλοδώρημα στην Κίνα ίσως προκαλέσει κάποια σύγχυση, αλλά συνήθως είναι κάτι που δεν γίνεται κι αυτό γιατί απαγορεύεται και θεωρείτε αγένεια. Αλλά λόγω της τουριστικής έκρηξης, αρκετοί ξεναγοί βασίζονται στα φιλοδωρήματα. 


Δανία: Το πουρμπουάρ συμπεριλαμβάνεται στο λογαριασμό.


Εσθονία: Τα φιλοδωρήματα δεν επιτρέπεται να συμπεριλαμβάνονται στο λογαριασμό. Ανεξάρτητα από αυτό, δεν είστε υποχρεωμένοι να αφήσετε χρήματα αν δε θέλετε.


Φινλανδία: Το σέρβις περιλαμβάνεται πάντα στο λογαριασμό.


Γαλλία: Όπως και στην Φινλανδία, το tip μπαίνει στο λογαριασμό.


Ισλανδία: Και σε αυτή τη χώρα δεν «υποχρεούστε» να αφήνετε πουρμπουάρ.


Ιταλία: Το ίδιο, όπως γίνεται σε Γαλλία κ.α.


Ιαπωνία: Σε μερικές περιπτώσεις, θα το θεωρήσουν ως προσβολή και θα αρνηθούν. 


Μαλαισία: Δεν είναι σύνηθες το φιλοδώρημα αλλά ούτως ή άλλων χρεώνεται ένα 10% για αυτό.


Νέα Ζηλανδία: Οι υπάλληλοι κερδίζουν ένα ικανοποιητικό μισθό, οπότε δεν είναι κάτι που συνηθίζεται. 


Σιγκαπούρη: Όπως συμβαίνει και με την Νέα Ζηλανδία.



Σλοβενία: Δεν είναι κάτι που συνηθίζεται.


Νότια Κορέα: Δεν απαιτείται και συνήθως χρεώνεται στο λογαριασμό.


Σουηδία: Δεν είναι υποχρεωτικό και συνήθως υπάρχει χρέωση 10% στο λογαριασμό.

Διαβάστε περισσότερα...