Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Στη σκιά του ηφαιστείου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζωή μέσα στη στάχτη και τον καπνό - Δείτε φωτογραφίες.

Τις δυσκολίες της ζωής στη σκιά ηφαιστείου που εκρήγνυται αποτυπώνουν οι παρακάτω φωτογραφίες από την Ινδονησία. Εκτιμάται πως 30.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους όταν το ηφαίστειο Sinabung στη Σουμάτρα άρχισε να ξυπνά στις 2 Ιουνίου του 2010, ύστερα από 400 χρόνια αδράνειας.

Έκτοτε ο συναγερμός παραμένει σε υψηλό επίπεδο, με τις εκρήξεις να συνεχίζονται κατά διαστήματα.

Πολλά χωριά στις πλαγιές του ηφαιστείου είναι σήμερα σχεδόν έρημα καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους αναζητώντας στέγη σε καταφύγια.

Οι παρακάτω φωτογραφίες τραβήχτηκαν τον Ιούνιο του 2015 από τον επαγγελματία φωτογράφο Sutanta Aditya, ο οποίος έχασε δύο φίλους σε μία από τις εκρήξεις του ηφαιστείου.

«Για μένα αυτό το θέμα είναι προσωπικό και θλιβερό επειδή έχασα δύο φίλους σε αυτή την τραγωδία», εξηγεί.

Έκτοτε ο Αditya επισκέφθηκε πολλές φορές το Sinabung για να αποτυπώσει στο φακό του πώς ζουν εκείνοι που έμειναν πίσω, στους πρόποδες του ηφαιστειακού γίγαντα- με τα σπαρτά κατεστραμμένα από τη στάχτη και τον αέρα γεμάτο καπνό.

«Νιώθω θλίψη επειδή το σπίτι όπου ζούσαμε καταστράφηκε. Δεν προλάβαμε να πάρουμε τίποτα από τα πράγματά μας ούτε να σώσουμε αντικείμενα συναισθηματικής αξίας. Μέρα με τη μέρα τα πράγματα γίνονται χειρότερα», περιγράφει ο χωρικός Serasi Sembiring.

Σύμφωνα με τον φωτογράφο, ορισμένοι κάτοικοι επέστρεψαν στα χωριά τους αλλά πολλοί δεν θέλουν να γυρίσουν επειδή το μέλλον εκεί είναι αβέβαιο.

Το Sinabung είναι ένα από τα 129 ενεργά ηφαίστεια της Ινδονησίας.




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.