Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Η απαγορευμένη διαφήμιση της PETA για το σεξ και τους vegan


Στο νέο της σποτ η εικόνα χωρίζει στα δύο και δείχνει δύο ζευγάρια κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης.

Η ζωοφιλική οργάνωση PETA που μάχεται για τα δικαιώματα των ζώων, συνηθίζει να προκαλεί με τις ενέργειές της, αυτή τη φορά έβαλε στόχο το σεξ και προειδοποιεί: «Αν θέλετε καλύτερο σεξ, γίνετε vegan»!

Η διαφήμιση που ανέβηκε στο YouTube, διαρκεί μόλις 38 δευτερόλεπτα και δείχνει δυο ζευγάρια στο κρεβάτι. Έχει ήδη πάνω από 2 εκατομμύριο views και έχει απαγορευτεί από την τηλεόραση, αν και ο κύριος σκοπός ήταν να παίξει στο διάλειμμα του Superbowl στις ΗΠΑ, στις 7 Φλεβάρη.

Στην διαφήμιση λοιπόν βλέπουμε δυο ζευγάρια που κάνουν σεξ. Η διαφορά τους; Το ένα είναι χορτοφάγο και το άλλο σαρκοφάγο. Η... ακόμα πιο σημαντική διαφορά τους; Οι σαρκοφάγοι κάνουν σεξ μόλις για 10 δευτερόλεπτα, ενώ οι χορτοφάγοι... του δίνουν και καταλαβαίνει!

Στο νέο της σποτ η εικόνα χωρίζει στα δύο και δείχνει δύο ζευγάρια κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης. Αριστερά ο άντρας που καταναλώνει κρέας και λιπαρά τελειώνει σε χρόνο μηδέν, την ώρα που δεξιά ο χορτοφάγος συνεχίζει ακούραστα να ικανοποιεί την ερωτική του σύντροφο. Όση ώρα το ζευγάρι των χορτοφάγων απολαμβάνει το σεξ, ο άντρας αριστερά ντύνεται και φεύγει από το σπίτι, ενώ καθώς βγαίνει από τον κτίριο πέφτει πάνω του ένα κλιματιστικό.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυνανιζόταν την ώρα που οδηγούσε και σκοτώθηκε σε τροχαίο


Εκσφενδονίστηκε από την οροφή και κατέληξε γυμνός στην άσφαλτο.

Ο 58χρονος Clifford Ray Jones από το Ντιτρόιτ έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα. Ποια ήταν η αιτία που έκανε το όχημά του να αναποδογυρίσει; Ο 58χρονος την ώρα που οδηγούσε έβλεπε πορνό στο κινητό του και αυνανιζόταν!

Ο θάνατος ήταν ακαριαίος καθώς ο Jones δεν φορούσε τη ζώνη ασφαλείας, με αποτέλεσμα να εκσφενδονιστεί από την ηλιοροφή του οχήματος όταν αυτό αναποδογύρισε και να καταλήξει γυμνός στην άσφαλτο, σύμφωνα με την Daily Mail.

Πιστεύεται ότι ο 58χρονος έχασε τον έλεγχο του οχήματος καθώς η προσοχή του είχε αποσπαστεί από το πορνό που παρακολουθούσε και δεν κατάφερε να ελέγξει το όχημα καθώς δεν είχε τα δύο του χέρια στο τιμόνι.

Ο αστυνομικός Mike Shaw είπε ότι αυτό το τροχαίο ήταν ένα από τα πιο παράξενα στην επαγγελματική του πορεία. «Βλέπουμε γυναίκες να βάζουν μέικ απ, ανθρώπους να διαβάζουν βιβλία την ώρα που οδηγούν. Με όλη αυτή την τεχνολογία οι άνθρωποι δίνουν περισσότερη προσοχή σε άλλα πράγματα παρά στο τιμόνι την ώρα της οδήγησης» είπε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παράταση μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου για έκδοση νέων δελτίων κουπονιών ΑμεΑ


Παράταση μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2016 δόθηκε με ανακοίνωση της... Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης στη διαδικασία ανανέωσης και έκδοσης νέων δελτίων κουπονιών ΑΜΕΑ.


Πηγή: http://www.newsnowgr.com
Διαβάστε περισσότερα...

Ασφαλιστικό: Τι αλλαγές ετοιμάζονται - Τι ζητά το ΔΝΤ - Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τους φορείς


Φόβοι για την «βόμβα» του ΔΝΤ για περικοπές 15% στις συντάξεις

«Ο Τόμσεν τινάζει στον αέρα το πρόγραμμα» διαμηνύουν Αθήνα και Βρυξέλλες.

Έντονος εκνευρισμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου μετά τη χθεσινή διαρροή για απόρριψη του προσχεδίου του Ασφαλιστικού από το ΔΝΤ και αιτιάσεις νέων σκληρών μέτρων.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού αρνούνταν να προβούν σε οποιοδήποτε σχόλιο αναφορικά με το ρεπορτάζ της Huffington Post, σύμφωνα με το οποίο το Ταμείο επιμένει σε βαθιές περικοπές 15% μεσοσταθμικά στις συντάξεις, απορρίπτοντας την αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές. Η αμηχανία στο Μαξίμου ήταν έκδηλη, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που με εκνευρισμό παρέπεμπαν στη συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για διαρκή επικοινωνία και «μπλόκο» στις διαρροές που προκαλούν προβλήματα στη διαπραγμάτευση και την ομαλή υλοποίηση του προγράμματος.

Αντίστοιχος εκνευρισμός επικρατεί και στο οικονομικό επιτελείο, καθώς μόλις λίγες ημέρες πέρασαν από τη στιγμή που ο Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε έκκληση στην Ουάσιγκτον να πάρει ξεκάθαρη θέση για τις διαρροές που υπάρχουν όσον αφορά στο συνταξιοδοτικό και για ακόμη μία φορά «διαρροές» μπαίνουν σφήνα στις διαπραγματεύσεις.

Η ελληνική κυβέρνηση και οικονομικοί παράγοντες έχουν συμφωνήσει σε έναν τρόπο για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που επιδιώκουν οι διεθνείς πιστωτές. Ωστόσο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απορρίπτει τη συμφωνία και επιμένει ότι το βάρος των περικοπών πρέπει να βαρύνει τον μέσο Έλληνα, αναφέρεται σε δημοσίευμα της Huffington Post.

Εφόσον επιβεβαιωθεί η διαρροή αυτή πάντως, επιβεβαιώνεται εμφατικά και η κατακλείδα του Αλέξη Τσίπρα στο δημόσιο ντιμπέιτ στο Νταβός, όπου εν ολίγοις εξέφρασε την ελπίδα του να μην τινάξουν στον αέρα το ελληνικό πρόγραμμα οι εσωτερικές διαφωνίες των θεσμών. Η σκληρή στάση του ΔΝΤ επί του παρόντος τουλάχιστον δεν υιοθετείται από τους Ευρωπαίους, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες πληροφορήθηκαν με έντονη ανησυχία για την εν λόγω διαρροή.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Κομισιόν κρίνει με θετικό πρόσημο την ελληνική πρόταση για το συνταξιοδοτικό και ανησυχεί ότι πρόσθετες περικοπές στις συντάξεις που ζητά το ΔΝΤ, θα βλάψουν την οικονομία της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό η ευρωπαϊκή πλευρά των διαπραγματευτών δείχνει προβληματισμένη, καθώς οι ενστάσεις του Ταμείου για το ασφαλιστικό όπως και το ότι ανοίγει πρόωρα θέμα μεταρρύθμισης στην αγορά εργασίας, μπορεί να οδηγήσουν σε αδιέξοδο την τελευταία φάση των μεταρρυθμίσεων που πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα πριν ξεκινήσουν οι συζητήσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει αφήσει να εννοηθεί ότι θα αντιταχθεί στα σχέδια της ελληνικής να αυξήσει τις εργοδοτικές εισφορές, προκειμένου να διασωθούν τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με μια πηγή που πρόσκειται στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών της.

Αντιθέτως, η πηγή αυτή που μίλησε στο ρεπορτάζ, είπε ότι το ΔΝΤ πιστεύει ότι ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί μόνο με μειώσεις συντάξεων ύψους 15% μεσοσταθμικά. Μολονότι το Ταμείο δεν έχει επισήμως εκφράσει ενστάσεις στις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, υποστηρίζει ότι η αύξηση των εργοδοτικών εισφορών θα καταστήσει την ελληνική οικονομία λιγότερο ανταγωνιστική.

Το ΔΝΤ, όταν ρωτήθηκε για το θέμα, δεν διέψευσε τους ισχυρισμούς της πηγής αυτής. Παρέπεμψε όμως τη Huffington Post στα σχόλια που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, ο οποίος είπε ότι οι προτάσεις εξετάζονται και η διαδικασία αξιολόγησής τους δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Η αδιαλλαξία του Ταμείου αποδίδεται από ορισμένους στον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος του ΔΝΤ, τον Πάουλ Τόμσεν. «Το ότι ο Τόμσεν διαδραματίζει έναν όχι και τόσο εποικοδομητικό ρόλο είναι το λιγότερο που μπορεί να πει κανείς. Η στάση του ΔΝΤ προκαλεί προβληματισμό και θέλει σαφώς είτε να βγει από το πρόγραμμα ή να τινάξει όλο το πράγμα στον αέρα», υποστήριξε η πηγή της εφημερίδας.

Ο Πίτερ Ντόιλ, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Τόμσεν για πολλά χρόνια προτού παραιτηθεί από το ΔΝΤ διαμαρτυρόμενος για τους χειρισμούς του στην ελληνική κρίση το 2012, πιστεύει ότι τον διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τμήματος «δεν τον νοιάζει» ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις πως η δική του προσέγγιση θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σημείωσε επίσης ότι οι περικοπές στις συντάξεις και η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας που έγιναν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα δεν βοήθησαν στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Η στάση του Τόμσεν εξηγείται από τις εμπειρίες της παρελθούσης καριέρας του στο Ταμείο, υποστηρίζει ο Ντόιλ. «Πέρασε ολόκληρη την καριέρα του στην Ανατολική Ευρώπη —τη Ρουμανία κλπ— και οι περισσότεροι από τους πολιτικούς εκεί ήταν πραγματικά διεφθαρμένοι. Πάει στην Ελλάδα και νομίζει ότι είναι σαν τη Ρουμανία ή σαν τις άλλες, λιγότερο αναπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες», είπε.

Ο Ντόιλ ισχυρίζεται επίσης ότι ο Τόμσεν μπορεί να θέλει να εξασφαλίσει όσο περισσότερες παραχωρήσεις μπορεί από την Ελλάδα πριν ξεκινήσει η διαδικασία για την ελάφρυνση του χρέους.

Η ίδια πηγή είπε ότι το ΔΝΤ συζητά επίσης την πιθανότητα να ζητήσει περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Το Ταμείο όμως διαψεύδει ότι σχεδιάζει να θέσει πρόωρα το ζήτημα της μεταρρύθμισης της αγοράς εργασίας. «Δεν υπήρξαν πρόσφατα συζητήσεις μεταξύ του ΔΝΤ και των ελληνικών αρχών για μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας», είπε ο εκπρόσωπός του, Αντρέας Αντριάνο.

---------------

Με εκπτώσεις για μια τριετία η νέα πρόταση για τις εισφορές στο Ασφαλιστικό

Την απορρίπτουν οι επιστημονικοί φορείς.

Εκπτωση 10%-40% στο σύνολο της ασφαλιστικής επιβάρυνσης για μια τριετία (2017-2019) που θα κλιμακώνεται ανάλογα με το εισόδημα προτείνει η κυβέρνηση για τις εισφορές των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων.

Σύμφωνα με την κυβερνητική πρόταση, οι ασφαλιστικές εισφορές δικηγόρων, γιατρών, μηχανικών, συμβολαιογράφων και λοιπών επιστημόνων συνδέονται με το εισόδημα από το 2017, υπολογίζονται σύμφωνα με τα ποσοστά που περιλαμβάνει το προσχέδιο νόμου και στη συνέχεια απομειώνονται 10-40% για όσους δηλώνουν εισόδημα 7.000 - 50.000 ευρώ (το ποσοστό έκπτωσης φθίνει όσο αυξάνεται το εισόδημα).

Η πρόταση προβλέπει ότι για τα εισοδήματα έως 15.000 ευρώ για την τριετία 2017-2019 θα παρέχεται έκπτωση 40% επί του συνολικού ασφαλίστρου. Για ποσά από 15.000-20.000 θα παρέχεται 35% έκπτωση. Από 20.000-25.000 ευρώ, 30% έκπτωση και από για ποσά από 40.000-50.000 η έκπτωση θα φτάνει στο 10%.

Ξεκαθαρίστηκε ότι οι συντελεστές έκπτωσης είναι υπό συζήτηση καθώς και ότι δεν μπορεί να υπάρξει έκπτωση και μετά το 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση αυτή δεν ικανοποιεί τους εκπροσώπους των επιστημόνων οι οποίοι αντιπρότειναν τη διατήρηση ενός σταθερού ποσού βάσης εισφορών το οποίο στη συνέχεια να συνδεθεί με ένα ποσοστό αύξησης που θα συνδέεται με το εισόδημα.

---------------

Ανυποχώρητοι οι επιστήμονες στο θέμα του ασφαλιστικού

Νέα σύσκεψη των φορέων για τον συντονισμό των κινητοποιήσεων.

Η κατηγορηματική αντίθεση των επιστημόνων της χώρας στις αόριστες προτάσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, εκφράστηκε εκ νέου στη συνάντηση των εκπροσώπων των Επιστημονικών Φορέων – Ελεύθερων Επαγγελματιών που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), δύο ημέρες μετά τη συνάντησή τους με τον Πρωθυπουργό και την επομένη της προ ημερησίας συζήτησης στη Βουλή σε επίπεδο Αρχηγών.

Οι εκπρόσωποι των Επιστημονικών Φορέων της χώρας επανέλαβαν ότι θα εμποδίσουν με κάθε τρόπο την καταστροφή των επαγγελματιών, που επιφέρει η πρόταση για το ασφαλιστικό, συνυπολογιζόμενων των αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων για τα επόμενα έτη.

Ζητούν δε από τη Κυβέρνηση να δημοσιοποιήσει την αναλογιστική μελέτη που έχει αποστείλει – κατά δήλωση των εκπροσώπων της - στους θεσμούς, για τη σύνταξη του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό σύστημα.

«Οι εκπρόσωποι των Επιστημονικών Φορέων δηλώνουμε ότι :

- Συμμετέχουμε ενεργά στις κινητοποιήσεις και είμαστε σε κοινή κατεύθυνση για την κλιμάκωση των δράσεων μας το επόμενο διάστημα.

- Ενισχύουμε τις κινητοποιήσεις των επί μέρους επιστημονικών φορέων, αγροτών και άλλων επαγγελματιών και ζητούμε να έρθει πρόταση με ποσοτικά στοιχεία και αναλογιστική μελέτη, για ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο, με προοπτική, κοινωνικά δίκαιο και δυνατότητα καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών.

- Συμμετέχουμε δυναμικά στη Γενική Απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 και καλούμε τα μέλη μας και όλη την κοινωνία να συμμετέχει ενεργά στην παραπάνω κινητοποίηση», αναφέρει η ανακοίνωση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Είναι γνήσιο το viral-βίντεο με το "φάντασμα" στο σούπερ μάρκετ;


Μυστήριο επικρατεί με ένα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας ενός σούπερ μάρκετ στο Μεξικό στο οποίο φαίνονται κουτιά να πέφτουν ξαφνικά, χωρίς λόγο, από τα ράφια στο πάτωμα.

Οι πελάτες τρομαγμένοι προσπαθούν να διαπιστώσουν για ποιο λόγο η μαγιονέζα "έβγαλε φτερά" ωστόσο δεν καταλήγουν σε κάποια λογική εξήγηση. Στο τέλος του βίντεο ένας από τους πελάτες του σούπερ μάρκετ λέει πως ένιωσε την παρουσία ενός φαντάσματος...




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόταση γάμου σε αγώνα ποδοσφαίρου


Πρόταση γάμου στην αγαπημένη του Κατερίνα έκανε ένας ποδοσφαιριστής στην Κύπρο. Ο Γιώργος Γιαννακάς πριν ξεκινήσει το παιχνίδι του Διγενή Βορόκλινης U21 - Ελπίδα Ξυλοφάγου, με τη βοήθεια όλης της ομάδας έκανε πρόταση γάμου στην σύντροφο του. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς την κερκίδα οπού άκουσε το πολυπόθητο «ναι».




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι αποφάσισαν οι αγρότες της Αργολίδας


«Στην πανελλαδική σύσκεψη των μπλόκων στη Νίκαια, αποφασίσαμε να μην μπούμε σε κανένα διάλογο με την κυβέρνηση αν δεν αποσύρει το ασφαλιστικό και δεν καταργηθούν τα βαριά φορολογικά μέτρα» σημειώνουν σε ανακοίνωση τους οι αγρότες από το μπλόκο της Αργολίδας.

«Δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα ενός «διαλόγου» ο οποίος δεν θα δίνει συγκεκριμένες απαντήσεις στο καθένα από τα συγκεκριμένα αιτήματα, που έχουμε καθορίσει και ιεραρχήσει» προσθέτουν.

«Με την κλιμάκωση και τον πανελλαδικό συντονισμό του αγώνα, εμείς οι μικρομεσαίοι αγρότες αυξάνουμε την πίεση στην κυβέρνηση, με άμεσους στόχους να αποσύρει το σχέδιο για ασφαλιστικό, να πάρει πίσω τα μέτρα που, ήδη, έχουν ψηφιστεί στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου και εφαρμόζονται, όπως η επιβολή φόρου από το πρώτο ευρώ στο αγροτικό εισόδημα και η φορολόγηση με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, η αύξηση από 13% στο 23% του ΦΠΑ για τα αγροτικά μέσα και εφόδια και η μείωση και στη συνέχεια κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης αγροτικού πετρελαίου και να μην εφαρμόσει τις μεγάλες περικοπές στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις που επιβάλλονται με τη νέα ΚΑΠ της ΕΕ και θα φτάσουν, σταδιακά, στο 60% μέχρι το 2019. Ενώ, ήδη, στα δυο προηγούμενα χρόνια, 2014 και 2015 έχουν κοπεί, συνολικά, κατά 23%» σημειώνουν.

Οι αγρότες επισημαίνουν ότι στη συνέλευση τους αποφάσισαν:


  • Παράσταση διαμαρτυρίας στην ΠΕ Αργολίδας την Παρασκευή στις 12 το πρωί, απαιτώντας από την Περιφέρεια, το σφράγισμα των αθεώρητων βιβλιαρίων υγείας.
  • Σύσκεψη φορέων στο χώρο του μπλόκου, την Κυριακή στις 7 μμ.
  • Κατάληψη στο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στο Άργος, την Δευτέρα 1 Φλεβάρη στις 10 το πρωί.
  • Συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 4 Φλεβάρη, στην πλ. Αγ. Πέτρου στο Άργος.
  • Κάθε μέρα να κλείνουμε συμβολικά την ΕΟ Άργους-Ναυπλίου από τις 7μμ-9μμ.

«Παλεύουμε πλάι με τους εργαζόμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης-ΕΕ που μας ξεκληρίζει» τονίζουν.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΥΠΟΙΚ: Παράταση για εκπρόθεσμη διακοπή επιχειρηματικής δραστηριότητας


Παράταση στην προθεσμία υποβολής εκπρόθεσμων δηλώσεων διακοπής επιχειρηματικής δραστηριότητας, μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2016 έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες το Υπουργείο Οικονομικών .

Η σχετική προθεσμία έληγε στο τέλος της εβδομάδας.

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα η απόφαση.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνομιλίες με νέους πεζογράφους στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του δήμου Αθηναίων


Ελεύθερη είσοδος για το κοινό.

Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου o Σωτήρης Δημητρίου συναντά το συγγραφέα Θοδωρή Ρακόπουλο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Συνομιλίες με νέους πεζογράφους», που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων στην Κεντρική Βιβλιοθήκη.

Αποσπάσματα από το έργο του συγγραφέα θα διαβάσει η Λαρίσα Βέργου.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, την επιμέλεια των οποίων έχει η Μάρω Δούκα και ο Σωτήρης Δημητρίου, δεκατέσσερις συγγραφείς θα συστηθούν στο κοινό, ενώ ηθοποιοί θα διαβάζουν αποσπάσματα των έργων τους.

Κεντρική Βιβλιοθήκη Δήμου Αθηναίων: Δομοκού 2, Σταθμός Λαρίσης τηλ.: 210-8810884, 210-8846011

Ώρα έναρξης: 19.00

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κολύμπησε με το φουσκωτό του... σε λίμνη γεμάτη κροκόδειλους


Ένας τολμηρός άνδρας πήρε τον φουσκωτό του κροκόδειλο και κολύμπησε μέσα σε λίμνη με πραγματικά ερπετά.

Το συμβάν έλαβε χώρα σε μια λίμνη στη Φλόριντα και στο βίντεο απεικονίζεται ο γενναίος άνδρας, που ακούει στο όνομα Τσαρλς Γίαντ, να μπαίνει στη λίμνη πάνω στο φουσκωτό του κροκόδειλο και να κολυμπάει δίπλα στους αλιγάτορες, χωρίς φόβο.

Σε μια στιγμή, μάλιστα, ένας κροκόδειλος πλησιάζει απειλητικά τον άνδρα, κόβοντας την ανάσα όσων παρακολουθούν το βίντεο.

Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στα 1,40 ευρώ η τιμή του εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες


Η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου θα παραμείνει στα 60 λεπτά.

Αυξάνεται από την 1η Φεβρουαρίου, η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου στις αστικές συγκοινωνίες, από 1,20 σε 1,40 ευρώ, ενώ σταθερή, στα 60 λεπτά, παραμένει η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Σκουμπούρης, η νέα τιμολογιακή πολιτική στις συγκοινωνίες Αθηνών θα ισχύει από την ερχόμενη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου. «Όλα είναι έτοιμα, αναμένεται η δημοσίευση στο ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των αρμοδίων υπουργών (Οικονομικών και Μεταφορών) για να ισχύει η νέα τιμή στα εισιτήρια», ανέφερε ο κ. Σκουμπούρης και διευκρίνισε πως η τιμή του μειωμένου εισιτηρίου θα παραμείνει στα 60 λεπτά, ενώ αυξάνεται η χρονική διάρκεια από 70 λεπτά που είναι σήμερα σε μιάμιση ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι η αύξηση της τιμής επέρχεται λόγω της αύξησης του ΦΠΑ.

Αυξήσεις έρχονται από τον Φεβρουάριο στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών των μέσων μαζικής μεταφοράς,.

Οι ανατιμήσεις έγιναν μόνο στις κάρτες για χρήση σε όλα τα μέσα μεταφοράς, συμπεριλαμβανομένου και του αεροδρομίου και στις κάρτες για όλα τα μέσα εκτός Αεροδρομίου με εξαμηνιαία και ετήσια διάρκεια.

Έτσι, πλέον για όλα τα μέσα και το αεροδρόμιο:

-η τιμή της μηνιαίας κάρτας ανέρχεται σε 49 ευρώ, από 45 ευρώ (25 ευρώ από 23 ευρώ η μειωμένη)

-η τριμηνιαία ανέρχεται σε 142 ευρώ από 130 ευρώ (71 ευρώ από 65 ευρώ η μειωμένη)

-η εξάμηνη ανέρχεται σε 250 ευρώ από 230 ευρώ (125 ευρώ από 115 ευρώ)

-η ετήσια κάρτα ανέρχεται σε 490 ευρώ από 450 ευρώ (245 ευρώ από 230 ευρώ η μειωμένη)

Για όλα τα μέσα εκτός αεροδρομίου:

-η εξαμηνιαία κάρτα κοστίζει πλέον 170 ευρώ από 165 ευρώ

-η ετήσια από 320 ευρώ αυξάνεται στα 330 ευρώ

Τέλος, οι αντίστοιχες μειωμένες κάρτες έχουν αυξηθεί σε 85 ευρώ (από 83) και 165 ευρώ (από 160).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

82 χρόνια παντρεμένοι με ένα... χρυσό μυστικό


Για τον Νικολάς και την Ραφαέλα Ορντάζ, ο έρωτας διαρκεί για πάντα. Το ζευγάρι από την Καλιφόρνια, γιορτάζει την 82η επέτειο γάμο τους. Ο Νικόλας είναι 102 χρονών και η Ραφαέλα έκλεισε τα 100 τον περασμένο Οκτώβριο.



«Οι γονείς τους έζησαν και αυτοί μέχρι τα 100 τους χρόνια και ήταν εξίσου τρισευτυχισμένοι με τον γάμο τους», αναφέρει στην Today η Λετίσι Ορτνάζ, η εγγονή του ζευγαριού.

"Το να καλλιεργείς τέτοιου είδους σχέσεις είναι σημαντικό βήμα για την εξέλιξη του πολιτισμού μας", συμπλήρωσε η κοπέλα.

«Είναι τόσο αγαπημένοι ακόμη και τώρα, μετά από τόσα χρόνια. Είναι συγκλονιστικό πως σε κάθε φωτογραφία τους κρατιούνται χέρι - χέρι και προσπαθούν να φιλήσουν ο ένας τον άλλον».

“Θυμάμαι μια φόρα που ο παππούς μου, άρπαξε τη γιαγιά μου μπροστά σε όλους και της είπε να πάει στην κρεβατοκάμαρα. Φυσικά μείναμε όλοι άναυδοι και αρχίσαμε να γελάμε".

«Αλλά αυτός ούτε που κοκκίνισε. Είπε ότι έχει παντρευτεί την πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο και ότι το σώμα της εξακολουθεί να είναι ελκυστικό».

Φυσικά μια μακροχρόνια σχέση χρειάζεται κάτι παραπάνω από απλό πάθος.

Το ζευγάρι εξομολογείται πως το μυστικό για τη μεγάλη διάρκεια της σχέσης τους είναι ο αμοιβαίος σεβασμός και οι συμβιβασμοί.

«Φροντίζουν ο ένας τον άλλον συνέχεια» λέει η Λετίσια.

«Στο πάρτι που έκαναν για να γιορτάσουν την επέτειό τους, ο παππούς μου κοιτούσε συνεχώς τη γιαγιά μου και την παρακολουθούσε για να μην φάει κανένα γλυκό,γιατί έχει διαβήτη».

«Τώρα μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα και η μνήμη τους αποδυναμώνεται. Ξεχνούν τα πάντα,αλλά θυμούνται πάντα ο ένας τον άλλον», περιγράφει η εγγονή τους.

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ:






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί τα γράμματα στο πληκτρολόγιο είναι… ανακατεμένα;


Κοιτάζοντας το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας, αλλά και των παλαιότερων γραφομηχανών, θα διαπιστώσετε ότι τα “Q, W, E, R, Τ και Υ” είναι τα πρώτα έξι γράμματα, ενώ όλα είναι μπερδεμένα μεταξύ τους! Ποιος, όμως, αποφάσισε τη ρύθμιση αυτή και για ποιο λόγο ανακάτεψε τα γράμματα; Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα από την αρχή! Η πρώτη γραφομηχανή κατασκευάστηκε το 1868 στις ΗΠΑ από τον Christopher Sholes Latham και περιελάμβανε έναν κινητό μηχανισμό με μελάνι, έναν μοχλό για τη συστροφή του χαρτιού και ένα πληκτρολόγιο με γράμματα, τα οποία ήταν τοποθετημένα αλφαβητικά.

Από την αρχή, όμως, της λειτουργίας τους οι γραφομηχανές παρουσίασαν πολλά προβλήματα, επειδή μπλόκαραν συνέχεια τα γράμματα και “κολλούσαν”, εξαιτίας της μεγάλης ταχύτητας των γραμματέων. Η μόνη λύση στο πρόβλημα αυτό ήταν να μειώσουν την ταχύτητά τους οι δακτυλογράφοι, έτσι ώστε να μην “κολλάνε” τα πλήκτρα. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι το πρόβλημα παρουσίαζαν κυρίως τα πρώτα γράμματα της Αλφαβήτα. Ο Latham σκέφτηκε τότε ότι μία ήταν η λύση: Έπρεπε να… μπερδέψει τις γραμματείς, ανακατεύοντας τα γράμματα στο πληκτρολόγιο!

Αυτό ήταν! Η σκέψη του ήταν… μεγαλειώδης και η επιτυχία της αποτυπώθηκε πολύ γρήγορα και στην πράξη, αποδεικνύοντας ότι τελικά το… μπέρδεμα είχε αποτέλεσμα. Η ταχύτητα των γραμματέων μειώθηκε αισθητά, αφού για να σχηματίσουν πλέον μια λέξη έπρεπε να “διανύσουν” μεγαλύτερη… απόσταση με τα δάχτυλα στο πληκτρολόγιο, αλλά και να… ψάξουν λίγο παραπάνω τα γράμματα! Και -ω! του θαύματος- τα “κολλήματα” στα γράμματα εξαφανίστηκαν! Η επιτυχία του πληκτρολογίου “QUERTY” συνεχίζεται μέχρι σήμερα…


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς είναι να ταξιδεύεις ολομόναχος μέσα σε ένα αεροπλάνο


Η πιο διασκεδαστική πτήση.

Την πιο ωραία πτήση της ζωής του έκανε ένας 28χρονος τουρίστας ο οποίος πέρασε όλη την ώρα μόνος του μέσα στο αεροπλάνο. O 28χρονος Alex Simon ήταν σαν να ταξίδευε με το δικό του ιδιωτικό τζετ καθώς ήταν ο μοναδικός επιβάτης της πτήσης των Philippine Airlines από τη Μανίλα για το Μπορακάι.

Ο ταξιδιωτικός blogger ο οποίος ζει στο Ischgl της Αυστρίας ήταν έκπληκτος όταν κανείς άλλος δεν επιβιβάστηκε στο αεροσκάφος αφήνοντάς τον μόνο του με δύο αεροσυνοδούς και δύο πιλότους.

Ο ενθουσιασμένος ταξιδιώτης ανακάλυψε έτσι ότι είναι ο μοναδικός επιβάτης στην πτήση. O Simon τράβηξε αρκετές φωτογραφίες μέσα στο αεροσκάφος και είχε την ευκαιρία επίσης να μπει στον θάλαμο διακυβέρνησης και να συνομιλήσει με τους πιλότους πριν την απογείωση του αεροπλάνου.

Το πλήρωμα επίσης διασκέδασε με το ασυνήθιστο αυτό περιστατικό με τον επιβάτη να τραβάει βίντεο και να κάνει βόλτες στο αεροπλάνο. Ο ίδιος μιλώντας στην Daily Mail είπε «Όταν έφτασα στο αεροδρόμιο άκουσα το όνομά μου από έναν εκφωνητή. Κύριε Alexander Simon, παρακαλούμε ελάτε στις πληροφορίες. Η γυναίκα μου εξήγησε ότι δεν θα χρειαζόταν να περιμένω 2 ώρες για την ενδιάμεση πτήση μου και ότι θα ξεκινούσαμε σε 30 λεπτά καθώς ήμουν ο μοναδικός επιβάτης. Στην αρχή εξεπλάγην και δεν μπορούσα να το πιστέψω. Νόμιζα ότι ήταν ένα όνειρο. Μετά όταν επιβιβάστηκα συνειδητοποίησα ότι θα είναι μια μοναδική πτήση» και πρόσθεσε «Έκατσα στη θέση μου και στη συνέχεια, ρώτησα μια αεροσυνοδό αν μπορώ να κάτσω δίπλα στο παράθυρο. Εκείνη μου απάντησε «Μπορείτε να καθίσετε οπουδήποτε θέλετε επειδή είστε ο μοναδικός επιβάτης.»

Όπως είπε επίσης ούτως ή άλλως η πτήση ήταν πολύ ωραία και σε ένα πολύ όμορφο μέρος αλλά το ότι ήταν μόνος του τον έκανε να νιώθει ξεχωριστός. Μάλιστα μια αεροσυνοδός του είπε ότι συνήθως αυτές οι πτήσεις είναι γεμάτες. Ο blogger έχει ανεβάσει εδώ και καιρό το βίντεό του στο ΥouΤube αλλά έγινε viral μόλις πριν λίγες μέρες όταν το κοινοποίησαν διάφορες ιστοσελίδες. Ο ίδιος λέει «Αυτό είναι το δικό μου αεροπλάνο. Κανείς δεν είναι εδώ. Έχω κάνει κράτηση ολόκληρο το αεροπλάνο μόνο για μένα και το πλήρωμα. Ίσως εγώ θα κάθομαι και δίπλα στον πιλότο». Το βίντεο δείχνει τις σειρές με τις κενές θέσεις κατά τη διάρκεια της απογείωσης.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι γνώμη έχουν τα παιδιά για τον γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων;


Τα παιδιά λένε πάντα την αλήθεια!

Με αφορμή την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών ότι ο γάμος μεταξύ ομόφυλων αποτελεί θεμελιώδες συνταγματικό δικαίωμα και στις 50 πολιτείες της χώρας, ο παρουσιαστής του δημοφιλούς Jimmy Kimmel show βγήκε μια βόλτα στους δρόμους της Νέας Υόρκης και ζήτησε από τα παιδιά να απαντήσουν στην ερώτηση: ''Τι είναι ο γάμος ομοφυλοφίλων''.

Οι απαντήσεις τους; Μάλλον μας βάζουν τα γυαλιά!




Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλεξιάδης: Τι είπε για φορολογικές δηλώσεις, ΕΦΚ στο κρασί και την φορολογία των αγροτών


Επιβάρυνση των υψηλότερων εισοδημάτων με την κλίμακα του 2016.


Για τα εισοδήματα του 2015 δεν θα υπάρχουν αλλαγές στη φορολογία και έχει ήδη σχεδόν ολοκληρωθεί το έντυπο των φορολογικών δηλώσεων, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, στην ΕΡΤ. Κατά 99% είναι έτοιμο το έντυπο και είναι αυτό που έχει δει το φως της δημοσιότητας, πρόσθεσε.

Για τα εισοδήματα του 2016, ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι αυτή την περίοδο γίνεται ο σχεδιασμός της νέας φορολογικής κλίμακας μαζί με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, σημείωσε ότι θα υπάρχει αφορολόγητο ποσό και για τα εισοδήματα του 2016, αλλά δεν μπορεί ακόμη να πει σε ποιο ύψος (αν θα είναι 8.000, 10.000 ή 12.000 ευρώ), όπως δεν μπορεί να πει σε ποιο ύψος θα είναι και οι συντελεστές της κλίμακας.

Θα προσπαθήσουμε, πρόσθεσε, να γίνει πιο αναλογική η κλίμακα (σ.σ.: κάτι που σημαίνει περισσότερους φορολογικούς συντελεστές) και πιο δίκαιη, με μεταφορά βαρών από τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα στα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα.

Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι με τη νέα κλίμακα η κυβέρνηση θα πρέπει να έχει επιπλέον έσοδα 150 εκατ. ευρώ, όπως προβλέπεται από το νέο μνημόνιο.

Αναφορικά με τα εισοδήματα από ενοίκια, ο υπουργός είπε ότι για το 2015 δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή, ενώ για το 2016 θα ανακοινωθεί, όταν ολοκληρωθεί η πρόταση για τον νέο τρόπο φορολόγησής τους.

Για το αφορολόγητο του 2016, ο υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι ένα ποσοστό του μπορεί να καλυφθεί με πληρωμές που γίνονται τοις μετρητοίς, αν και είπε ότι το υπουργείο εξετάζει να υπολογίζεται εξ ολοκλήρου με βάση δαπάνες που θα γίνονται με κάρτες. Για τους ηλικιωμένους και κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, το αφορολόγητο θα συνεχίσει να υπολογίζεται με τον παλαιό τρόπο.

Όσον αφορά στον νέο ΕΝΦΙΑ, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι θα υπολογισθεί είτε με βάση τις νέες μειωμένες αντικειμενικές τιμές ή θα υπολογισθεί με το νέο σύστημα των εμπορικών τιμών, αν αυτό είναι έτοιμο. Σε κάθε περίπτωση, είπε, θα γίνουν εσωτερικές αλλαγές στον φόρο, ώστε να εξασφαλισθούν τα έσοδα 2,65 δις. ευρώ που υπήρχαν και πέρυσι.

------------

Αλεξιάδης: Δεν μπορεί ο μέσος φόρος των αγροτών να μειωθεί κάτω από τα 350 ευρώ


Θα πάω στα μπλόκα να κάνω διάλογο με τους αγρότες για τη φορολογία τους, αρκεί να εξασφαλισθούν συνθήκες διαλόγου, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης στην ΕΡΤ, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να γίνει ξανά αυτό που έγινε στην Κομοτηνή ή τις Σέρρες.

Ο υπουργός είπε μεν ότι η κυβέρνηση δεν λέει πως οι αγρότες είναι φοροφυγάδες, αλλά σημείωσε ότι υπάρχει ένας μεγάλος γκρίζος κορμός στη φορολογία τους, που αφορά στην παραοικονομία και πρέπει να ενσωματωθεί στη φορολογία.

Χαρακτηριστικά είπε ότι ο μέσος φόρος για το σύνολο των φορολογούμενων ήταν 950 ευρώ ενώ για τους αγρότες ο μέσος φόρος ήταν μόνο 350 ευρώ. Δεν μπορούμε να συζητήσουμε να πληρώνουν λιγότερο από 350 ευρώ οι αγρότες, πρόσθεσε.

Ο κ. Αλεξιάδης επανέλαβε ότι δεν υπάρχει τώρα συζήτηση για αλλαγές στη φορολογία των αγροτών, αλλά παραδέχθηκε ότι υπάρχει υποχρέωση από το μνημόνιο για την αύξηση του συντελεστή φορολογίας από το 13% στο 20% για τα εισοδήματα του 2016.

------------

Μεγαλύτερα περιθώρια πληρωμής του ΕΦΚ για τους μικρούς οινοπαραγωγούς


Απόφαση, με την οποία δίνεται μεγαλύτερο περιθώριο για την καταβολή του νέου Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στους μικρούς οινοπαραγωγούς, υπέγραψε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, όπως είπε στην ΕΡΤ.

Ο νέος φόρος αντιστοιχεί σε 20 λεπτά ανά φιάλη κρασιού (των 750 ml) ή 30 λεπτά στο λίτρο

------------

Αλεξιάδης: Παράταση στην καταβολή του ΕΦΚ στο κρασί


Παράταση στην καταβολή του ΕΦΚ στο κρασί θα δώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη με σκοπό να βοηθηθούν οι οινοποιοί, και ειδικά οι μικροί οινοποιοί, θα κυκλοφορήσει σήμερα η απόφαση η οποία θα δίνει μεγαλύτερα χρονικά περιθώρια καταβολής δόσεων και υποβολής των σχετικών δηλώσεων σε τελωνεία κλπ, σχετικά με τον ΕΦΚ στο κρασί.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr , http://www.enikonomia.gr , http://www.enikonomia.gr και http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Λεωνίδας Καβάκος κέρδισε το βραβείο Léonie Sonning


Ο Λεωνίδας Καβάκος είναι ο νικητής του ακριβοθώρητου βραβείου Léonie Sonning Music Prize 2017, το βραβείο συνοδεύεται από έπαθλο αξίας €80,000. Πρόκειται για την υψηλότερη μουσική διάκριση στην Δανία.


Ο Λεωνίδας Καβάκος κέρδισε το βραβείο Léonie Sonning

Το βραβείο θα απονεμηθεί στον Καβάκο σε μια συναυλία που θα λάβει χώρα στις 12 Ιανουαρίου 2017 και θα είναι μέρος ενός φεστιβάλ στην Κοπεγχάγη, κατά το οποίο ο διάσημος βιολιστής θα δώσει μερικές παραστάσεις αλλά και μια σειρά σεμιναρίων.

‘Ο Λεωνίδας Καβάκος είναι ένας από τους πιο εκφραστικούς βιολιστές που μπορεί κανείς να ακούσει σήμερα. Ερμηνεύει τα αριστουργήματα για βιολί των Μπαχ και Μότσαρτ για τους κλασικούς του 20ού αιώνα με βαθιά κατανόηση της μουσικής. Η ισχυρή προσωπικότητα, η δεξιοτεχνία του και ο ειλικρινής, άμεσος χαρακτήρας του παιξίματος του, τον ξεχωρίζουν ως καλλιτέχνη σπάνιου διαμετρήματος» δήλωσε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Esben Tange.


Πηγή: http://www.ellines.com
Διαβάστε περισσότερα...

Επική γκάφα: Έπαιξαν βίντεο με... πορνό σε κηδεία


Έκπληκτοι έμειναν οι παρευρισκόμενοι σε μία κηδεία στο Κάρντιφ της Βρετανίας όταν αντί για το αφιερωματικό βίντεο για τη μνήμη των νεκρών έπαιξε... μία ταινία πορνό.

Ο 33χρονος άντρας έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Στο αυτοκίνητό επέβαιναν η εγκυμονούσα σύζυγός του και η μικρή του κόρη, οι οποίες διασώθηκαν.

Λίγες μέρες αργότερα η γυναίκα του υποβλήθηκε σε καισαρική τομή και γέννησε ένα αγοράκι το οποίο όμως δεν κατάφερε να επιβιώσει.

Φίλοι και συγγενείς συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη στο κρεματόριο της πόλης για να τιμήσουν τους δύο νεκρούς.

Όταν όμως ο αρμόδιος πάτησε το κουμπί για να παίξει το αφιέρωμα στη μνήμη του 33χρονου στις οθόνες έπαιξε ταινία πορνό.

Οι διοργανωτές της κηδείας δήλωσαν ότι ακόμα δεν γνωρίζουν πώς συνέβη το εν λόγω περιστατικό και ότι θα διεξαχθεί έρευνα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το αγόρι «Μπέντζαμιν Μπάτον» γιορτάζει τα 15α γενέθλιά του


Διέψευσε ακόμη και τους γιατρούς...

Ένα νεαρό αγόρι με μια εξαιρετικά σπάνια γενετική πάθηση που τον κάνει να μοιάζει με έναν ηλικιωμένο άνθρωπο έχει διαψεύσει έχει όλους τους γιατρούς και γιόρτασε τα 15α γενέθλιά του.

Ο Nihal Bitla έχει το σπάνιο σύνδρομο Hutchinson-Gilford (ή προγηρία) την πάθηση του «Μπέντζαμιν Μπάτον» όπως συνηθίζουν να την χαρακτηρίζουν και το σώμα του γερνάει οκτώ φορές πιο γρήγορα από ό, τι γίνεται συνήθως. Ο Nihal, που ζει στα περίχωρα της Βομβάης στην Ινδία, δεν έχει μαλλιά, έχει ρυτίδες και σοβαρά εξασθενημένα άκρα. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής Sun το μέσο προσδόκιμο ζωής για τα παιδιά με προγηρία είναι τα 14 έτη και τα περισσότερα πεθαίνουν από κάποια καρδιακή πάθηση, αρτηριοσκλήρυνση, που εμφανίζεται συνήθως σε ηλικίες άνω των 60 ετών.

Αλλά ο Nihal τους διέψευσε όλους και γιόρτασε την 15η επέτειο των γενεθλίων του στις 20 Ιανουαρίου καθιστώντας τον το μεγαλύτερο παιδί διαγνωστεί με προγηρία στην Ινδία. Ο μπαμπάς του Nihal, Srinivas Bitla αναφέρει ότι άρχισε να αναπτύσσει σημάδια στο σώμα του σε νεαρή ηλικία και δήλωσε: «Ο Nihal δεν ήταν έτσι από τη γέννησή του. Μετά από λίγους μήνες άρχισε να εμφανίζει σημάδια. Νομίζαμε ότι είναι κηλίδες και ότι ίσως παρουσίασε κάποιο γενετικό πρόβλημα. Ωστόσο μετά από επισκέψεις σε πολλούς γιατρούς μας είπαν ότι ήταν προγηρία.» Ο Tamhankar Parag γενετιστής και παιδίατρος στο Κέντρο Γενετικών Ερευνών στη Βομβάη, διέγνωσε τον Nihal με προγηρία. «Εκείνη την εποχή ήταν ένα παιδί 10 ετών και είχε αρχίσει να μοιάζει με έναν 60χρονο. Ήξερα ότι ήταν κάτι σαν προγηρία» είπε ο γιατρός και πρόσθεσε «Ο Nihal έχει πολλά σωματικά προβλήματα. Οι αρθρώσεις του είναι σκληρές και η αντοχή του έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια. Ακόμα και όταν αλλάζει τα ρούχα του φοβάμαι ότι ίσως προκαλέσει εξάρθρωση».

Αρχικά το γενναίο αγόρι ξεκίνησε να πηγαίνει σχολείο αλλά αργότερα έπεσε θύμα σχολικού εκφοβισμού. «Ο Nihal αρχικά πήγαινε στο σχολείο τακτικά και ποτέ δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα. Μερικοί από τους φίλους του τον βοηθούσαν να μεταφέρει την τσάντα του, καθώς δεν ήταν σε θέση να το κάνει ο ίδιος» είπε ο πατέρας του και πρόσθεσε ότι αργότερα κάποια παιδιά άρχισαν να τον χλευάζουν και μέσα και έξω από το σχολείο οπότε και σταμάτησε να θέλει να πηγαίνει. Πλέον περνάει το χρόνο του παίζοντας στον υπολογιστή ή ζωγραφίζοντας ή παίζοντας με την μικρή του αδερφή η οποία έχει γίνει «προστάτης» του αν τυχόν τον πειράξει κάποιος. Ο Nihal βρέθηκε στην Αμερική το Δεκέμβριο του 2014 για δωρεάν θεραπεία, η οποία φαίνεται ότι είχε θετικό αντίκτυπο. Ο πατέρας του ανέφερε ότι υπήρξαν πολλές ορατές αλλαγές στην υγεία του όπως για παράδειγμα στην ευελιξία του σώματός του.

Πλέον γνωρίζοντας ότι δεν έχει πολλά χρόνια ζωής προσπαθεί να εκπληρώσει όλα τα όνειρά του, όπως το να δει από κοντά μια Λαμποργκίνι και να πάει στην Ντίσνεϋλαντ.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αεροπορική εταιρεία ετοιμάζει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια πτήση χωρίς στάση


Πάνω από 18 ώρες στον αέρα!

Τη μεγαλύτερη σε διάρκεια πτήση χωρίς στάση εξετάζει να κάνει η αεροπορική εταιρεία Qatar Airways. Πρόκειται για πτήση από την πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα μέχρι το Ώκλαντ στη Νέα Ζηλανδία η οποία έχει απόσταση 9.000 μίλια και θα διαρκεί πάνω από 18 ώρες.

Κάνοντας αυτή την πτήση θα ξεπεράσει τον σημερινό κάτοχο του ρεκόρ (για τις πτήσεις που είναι εν ενεργεία όχι τις παλιότερες) την εταιρεία Qantas με το ταξίδι από το Σίδνεϊ προς το Ντάλας. Η αποκάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης με τον Διευθύνοντα Συμβούλου της Qatar Airways, Akbar Al Baker. Η πτήση είναι περίπου 9.000 μίλια και θα διαρκέσει 18 ώρες και 34 λεπτά, γεγονός που θα την καθιστά τη μεγαλύτερη σε διάρκεια στον κόσμο σύμφωνα με την βρετανική Mirror. Όπως είπε ο Al Baker η εταιρεία του σχεδιάζει να κάνει κι άλλες μεγαλύτερης διάρκειας πτήσεις συμπεριλαμβανομένης επίσης ακόμη μίας από τη Ντόχα προς στο Σαντιάγκο, στη Χιλή. Αυτή η πτήση θα αποτελεί ένα ταξίδι 8950 μιλίων με διάρκεια 18 ώρες και 25 λεπτά, πράγμα το οποίο θα την καθιστά τη δεύτερη μεγαλύτερη πτήση σε διάρκεια στον κόσμο.

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει για τις πτήσεις με αυτές τις νέες διαδρομές τα αεροσκάφη Boeing 777-200LR τα οποία διαθέτουν 217 καθίσματα στην οικονομική θέση και 42 στη business class και θα μπορεί να κάνει ένα ταξίδι 10.900 μιλίων όταν είναι γεμάτο από καύσιμα. Η εταιρεία μάλιστα αναμένει να παραλάβει νέα αεροσκάφη με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται το 2018. Σύμφωνα βέβαια με την Guardian πριν γίνει η πρώτη πτήση της Qatar, η Emirates θα εγκαινιάσει ένα νέο δρομολόγιο από το Ντουμπάι προς την Πόλη του Παναμά στις 31 Μαρτίου. Η πτήση της Emirates θα διαρκεί 17 ώρες 41 λεπτά αλλά σύντομα θα έρθει η πτήση της Qatar να την ξεπεράσει.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η εταιρεία που είχε παλιότερα το ρεκόρ αλλά πλέον έχουν σταματήσει οι πτήσεις της συγκεκριμένης διαδρομής είναι η Singapore Airlines, η οποία λέγεται ότι σκοπεύει το 2018 να επαναφέρει τη σύνδεση Νέα Υόρκη- Σιγκαπούρη, που διεκόπη το 2013, και η οποία διαρκούσε 18 ώρες και 50 λεπτά καλύπτοντας 9.535 μίλια.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στα μέσα Φεβρουαρίου η έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων


Αλεξιάδης: Υπεγράφη η απόφαση για τον ΕΦΚ στο κρασί.

Αρχές με μέσα Φεβρουαρίου θα αρχίσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να κατατεθούν «όσο πιο νωρίς μπορούμε», για να μην συσσωρευτούν οι φορολογικές υποχρεώσεις για τους πολίτες στο τέλος του έτους, όπως το 2015.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι υπεγράφη η απόφαση για τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο κρασί, ο οποίος θα εισπραχθεί μέσω τελωνείων, ενώ απαντώντας στις επικρίσεις, ζήτησε να καταθέσουν τις προτάσεις τους όσοι αντιδρούν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκλεβε ρεύμα επί 3 χρόνια


Χειροπέδες σε 44χρονη στην Ξάνθη.

Στην σύλληψη μια 44χρονης γυναίκας από την περιοχή προχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης άντρες του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, για ρευματοκλοπή.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η γυναίκα όπως προέκυψε από τις σχετικές έρευνες το χρονικό διάστημα από 13-3-2013 έως 26-1-2016, προέβαινε σε κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος από τη ΔΕΔΔΗΕ, έχοντας παραβιάσει τον μετρητή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος της οικίας της, η οποία βρίσκεται στην πόλη της Ξάνθης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκατοντάδες δρομείς στο Attica Bank 3o Run&Fun Grand Prix


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας στον Δήμο Γαλατσίου - Δείτε βίντεο.

«Ποτάμι» δρομέων παρά το δριμύ ψύχος κατέκλυσε την Κυριακή 24/01/2016, την Λεωφόρο Βεΐκου στο Γαλάτσι στο Attica Bank 3o Run&Fun Grand Prix!

Εκατοντάδες δρομείς κάθε ηλικίας με επικεφαλής/νικητές τον πρωταθλητή Κώστα Πούλιο (10 χλμ ), την Ελευθερία Πετρουλάκη (10 χλμ γυναικών), τον Κώστα Δρόσο (5χλμ ανδρών) χάρηκαν μία άψογη διοργάνωση από κάθε πλευρά!

Η FEEL GOOD Sports Club με τον Δήμο Γαλατσίου, τον φίλαθλο Δήμαρχο κο Γεώργιο Μαρκόπουλο και με την υποστήριξη του Μεγάλου Χορηγού ATTICA BANK διοργάνωσαν έναν αγώνα στα πλαίσια διεθνών προδιαγραφών.

Ο Δήμαρχος κος Γιώργος Μαρκόπουλος ευχαρίστησε τους εκατοντάδες δρομείς που τίμησαν την διοργάνωση παρά το ψύχος, την Attica Bank που χωρίς την βοήθειά της δε θα γινόταν η σπουδαία και επιτυχημένη εκδήλωση χαράς. Υποσχέθηκε δε στους Δημότες του «πολλές ακόμη αθλητικές διοργανώσεις που θα τονώσουν το αίσθημα αισιοδοξίας και μαχητικότητας στους πολίτες στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περνάει η χώρα!».

Ο εκπρόσωπος της Attica Bank κος Ηλίας Παπαλεξάνδρου τόνισε ότι η Attica Bank στηρίζει το ευ αγωνίζεσθαι και εκδηλώσεις όπως αυτή που προκαλούν ευεξία και υγεία στους συμμετέχοντες. Οι αγώνες ATTICA BANK 3o RUN&FUN Grand Prix είναι και μήνυμα προς όλους ότι όταν αγωνιζόμαστε διεκδικούμε και τα καταφέρνουμε. Έναν τέτοιον αγώνα κέρδισε πρόσφατα και η τράπεζά μας η οποία θα συνεχίσει την κοινωνική της προσφορά και τη στήριξη παρόμοιων εκδηλώσεων.

Ραντεβού στις 14 Φεβρουαρίου 2016 στον Β’ Αγώνα ATTICA BANK 3o RUN&FUN Grand Prix στον Δήμο Λυκόβρυσης/Πεύκης.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ρυθμίσεις για οινοπαραγωγούς ανακοίνωσε το ΥΠΟΙΚ


Θα ισχύσουν μόνο για τη φετινή χρονιά.

Για διευκολύνσεις προς τους οινοπαραγωγούς σε σχέση με την επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο κρασί κάνει λόγο απόφαση του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με την απόφαση:

1. Όλοι οι οινοπαραγωγοί οι οποίοι θα υπαχθούν σε καθεστώς φορολογικής αποθήκης θα πρέπει:

- έως 15/2/2016 να υποβάλουν τη Δήλωση Αποθεμάτων στα αρμόδια τελωνεία

- έως 29/02/2016 να υποβάλουν αίτηση για την έκδοση αδειών φορολογικής αποθήκης και εγκεκριμένου αποθηκευτή στα αρμόδια τελωνεία μόνο με την προσκόμιση της άδειας λειτουργίας του οινοποιείου. Με την υποβολή της αίτησης χορηγούνται άμεσα οι άδειες φορολογικής αποθήκης και εγκεκριμένου αποθηκευτή.

- έως 30/04/2016 να προσκομίσουν τα λοιπά δικαιολογητικά που απαιτούνται.

Διευκρινίζεται ότι ο έλεγχος των δικαιολογητικών και η αυτοψία από τις αρμόδιες τελωνειακές αρχές, θα ολοκληρωθούν σταδιακά εκ των υστέρων. Σε περίπτωση που με την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ελέγχων, διαπιστωθεί ότι δεν πληρούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση των ανωτέρω αδειών, οι χορηγηθείσες άδειες θα ανακληθούν και θα καταστούν άμεσα απαιτητές οι φορολογικές και λοιπές επιβαρύνσεις που αναλογούν στα αποθηκευμένα προϊόντα.

Τα παραπάνω θα ισχύσουν και για τους μικρούς οινοπαραγωγούς του άρθρου 71 του ν. 2960/01 που θα επιλέξουν να ενταχθούν στις φορολογικές αποθήκες 2.

2. Οι μικροί οινοπαραγωγοί που δεν επιθυμούν να ενταχθούν στο καθεστώς της φορολογικής αποθήκης θα πρέπει:

- έως την 15/2/2016 να υποβάλουν τη Δήλωση Αποθεμάτων στα αρμόδια τελωνεία

- έως 29/04/2016 να υποβάλουν Δήλωση ΕΦΚ για το ¼ των αποθεμάτων

- έως 30/06/2016 να υποβάλουν Δήλωση ΕΦΚ για το επόμενο ¼ των αποθεμάτων

- έως 31/08/2016 να υποβάλουν Δήλωση ΕΦΚ για το επόμενο ¼ των αποθεμάτων

- έως 31/10/2016 να υποβάλουν Δήλωση ΕΦΚ για το εναπομείναν ¼ των αποθεμάτων.

Οι παραπάνω μικροί οινοπαραγωγοί θα μπορούν να διενεργούν πωλήσεις, εφόσον προηγουμένως υποβάλουν τη δήλωση αποθεμάτων, ενημερώνοντας σχετικά το αρμόδιο τελωνείο, με συγκεντρωτική κατάσταση, κατά τις ημερομηνίες υποβολής των Δηλώσεων ΕΦΚ.

Οι παραπάνω ρυθμίσεις θα ισχύσουν αποκλειστικά και μόνο για τη φετινή χρονιά, καθώς αποτελεί μεταβατικό στάδιο επιβολής του ΕΦΚ στο κρασί, προκειμένου να παρασχεθεί ο απαραίτητος χρόνος προετοιμασίας για την προσαρμογή των οινοπαραγωγών, αλλά και να αποκατασταθεί η ομαλή ροή των εμπορικών δραστηριοτήτων του οίνου στη χώρα μας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στη Βουλή η τροπολογία για τις τηλεοπτικές άδειες


Τι αναφέρει για τον αριθμό των αδειών.

Στην ανάληψη της προαναγγελθείας κυβερνητικής πρωτοβουλίας για τις τηλεοπτικές άδειες μετά το «μπλόκο» στη Διάσκεψη των Προέδρων την περασμένη εβδομάδα προχωρεί η κυβέρνηση, καταθέτοντας τροπολογία που θα ρυθμίζει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών εθνικής εμβέλειας.

Η τροπολογία του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, αναφέρει ότι η ολομέλεια της Βουλής θα είναι αυτή που θα εγκρίνει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών που θα προτείνεται από τον αρμόδιο υπουργό.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των καναλιών που θα εκπέμπουν ανά κατηγορία θα ορίζεται αρχικά από τον αρμόδιο υπουργό και στην συνέχεια θα καλείται η Βουλή να εγκρίνει ή να καταψηφίζει τον συγκεκριμένο αριθμό



---------------




Διαβάστε περισσότερα...

Πότε θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ


Τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν σε 667.574 συνταξιούχους του ΟΓΑ οι συντάξεις μηνός Φεβρουαρίου με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛΤΑ.

Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων του Φεβρουαρίου 2016 ανέρχεται στο ποσό των 298.268.022 ευρώ.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις η ΠΝΟ - Δεμένα τα πλοία Παρασκευή και Σάββατο


Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε η ΠΝΟ, η οποία κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις της. Αυτό σημαίνει ότι τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα μέχρι και το πρωί της Κυριακής (6.00), δεδομένου ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη από την Τετάρτη 48ωρη απεργία, η οποία είχε προκηρυχθεί την περασμένη εβδομάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΝΟ:

«Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η οποία συνήλθε σήμερα, αφού εκτίμησε την εξέλιξη της απεργίας, που συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα με καθολική επιτυχία και συμμετοχή, διαπίστωσε ότι δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση της Κυβέρνησης στα αιτήματα των ναυτεργατών με κυρίαρχο εκείνο της διάλυσης του ΝΑΤ, που επέρχεται με την κυκλοφορία κειμένου «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας – Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης».

Η Διοίκηση απεφάσισε, με μυστική ψηφοφορία, να κλιμακώσει για δεύτερο 48ωρο την απεργιακή κινητοποίησή της, με έναρξη την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 και από ώρα 06.00.

Κλιμακώνοντας οι Έλληνες ναυτεργάτες την απεργιακή κινητοποίησή τους παλεύουν για την διατήρηση του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου, του αρχαιότερου ασφαλιστικού Ταμείου της χώρας μας, αλλά και για την κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, την αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων σε βάρος της ασφάλειας των δρομολογίων και των επιβατών, τον ευτελισμό των συντάξεων, την οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου.

Ακόμη, αγωνίζονται ενάντια στην μαύρη ανασφάλιστη εργασία η οποία και μπορεί να καταπολεμηθεί με την πρόσληψη των ναυτεργατών σε όλα τα πλοία που φορολογούνται με τον Ν. 27/75 μέσω ΓΕΝΕ, με την διασφάλιση εφαρμογής των ΣΣΕ και της κοινωνικής ασφάλισης, την συνεχή παραβίαση των όρων εργασίας, την συστηματική και κατ’ εξακολούθηση υποβάθμιση των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών, την προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των δικαιωμάτων του κλάδου και την σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των Υπευθύνων και του Κράτους, τα οποία δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η συγκλονιστική καταγγελία του 7χρονου που πήρε μόνος του στο "Χαμόγελο του Παιδιού"


Μια συγκλονιστική ιστορία με πρωταγωνιστή τον 7χρονο Βαγγέλη έφερε στη δημοσιότητα το «Χαμόγελο του Παιδιού». Ο μικρός κάλεσε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» από καρτοτηλέφωνο και ανέφερε ότι έχει φύγει από το σπίτι του και χρειάζεται βοήθεια. Όπως κατήγγειλε ο Βαγγέλης τόσο ο ίδιος, όσο και η μητέρα του και η γιαγιά του κακοποιούνταν από το νέο σύντροφο της μητέρας του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού:

«Ο Βαγγέλης 7 ετών, κάλεσε στην «Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056», από καρτοτηλέφωνο πρωινές ώρες και ανέφερε ότι έχει φύγει από το σπίτι του και χρειάζεται βοήθεια.

Του ζητήσαμε να μας πει το λόγο φυγής του από το σπίτι του και που βρίσκεται την ώρα της συνομιλίας μας. Ο Βαγγέλης ανέφερε ότι κακοποιείται σωματικά τόσο ο ίδιος αλλά και η μητέρα του και η μητρική γιαγιά του, από τον νέο σύντροφο της μητέρας του και δεν αντέχει άλλο αυτή την κατάσταση!

Ενημερώθηκε ο Βαγγέλης για τη διαδικασία που ακολουθεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε περιπτώσεις όπως τη δική του, και στην συνέχεια ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές για να επιληφθούν και να παραλάβουν το παιδί από το σημείο που μας υπέδειξε.

Λίγη ώρα αργότερα ο Βαγγέλης βρισκόταν σε ασφαλές περιβάλλον και στη συνέχεια παραδόθηκε στη ζεστή αγκαλιά της μητέρας του.

Ακολούθως οι δυο τους καθώς και τα δυο μικρότερα σε ηλικία αδέλφια του Βαγγέλη, μεταφέρθηκαν σε προστατευμένο χώρο, ασφαλείς, μακριά από τον νέο σύντροφο της μητέρας του».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...