Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Κάνουν τα ράσα τον παπά;


Η γνωστή ελληνική έκφραση για το πόσο σημαντική είναι η εμφάνισή μας βρίσκει την ρεαλιστική της εκδοχή στη φωτογράφιση του Joel Parés.

Ο φωτογράφος δημιούργησε μια σειρά φωτογραφιών αποδεικνύοντας πόσο επηρεάζει την κρίση μας η εμφάνιση ενός ατόμου κυρίως όταν αυτή συνδυάζεται με εθνικότητες που βρίσκονται στο στόχαστρο ρατσιστικών αντιλήψεων.

"Πολλοί από μας κρίνουμε λανθασμένα από την εθνικότητα κάποιου, το επάγγελμά ή το σεξουαλικό ενδιαφέρον," λέει ο Joel Parés εξηγώντας τον σκοπό της φωτογράφισης.

"Ο σκοπός αυτής της σειράς φωτογραφιών είναι να ανοίξουμε τα μάτια μας και να σκεφτούμε δύο φορές πριν κρίνουμε κάποιον, πριν τον καταδικάσουμε”.

Δείτε τις φωτογραφίες 


 

 

 

 

 

 

 

 

 
Διαβάστε περισσότερα...

Βελόνες, αίμα και μελάνι...


Ένα συνέδριο διαφορετικά από τα άλλα.

Τόνοι μελανιού χύθηκαν σε καμποσα τετραγωνικά μέτρα… δέρματος στο 10ο Διεθνές Συνέδριο Τατουάζ στο Λονδίνο που διεξήχθη τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν μερικοί από τους κορυφαίους του είδους ενώ πλήθος κόσμου πέρασε από τα άβολα-βολικά ειδικά καθίσματα για να κοσμήσει το σώμα με ένα ακόμα τατουάζ.


























Διαβάστε περισσότερα...

Γιγαντιαίες τρύπες στη Γη


Τις ονομάζουν «Sinkholes» και είναι γιγαντιαίες τρύπες που προκαλούνται στο έδαφος της Γης και «καταβροχθίζουν» δρόμους, πεζοδρόμια, αυτοκίνητα ακόμα και σπίτια, ενώ μπορεί να αγγίξουν μεγάλη έκταση και τεράστιο βάθος.

Πρόσφατα, μία τέτοια τρύπα σχηματίστηκε στη μέση ενός αυτοκινητόδρομου στην Κριμαία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους έξι άτομα που επέβαιναν σε ένα αυτοκίνητο που κατέπεσε μέσα.



Αυτές οι «τρύπες» προκαλούνται όταν το υπέδαφος που αποτελείται από ασβεστόλιθο, ή άλλα παρόμοια υλικά, «τρώγονται» από υπόγεια νερά που συσσωρεύονται από καταρρακτώδεις βροχές ή σπασμένους σωλήνες ύδρευσης, ή και από άλλους παράγοντες που έχουν ως αποτέλεσμα την καθίζηση του εδάφους.






























Διαβάστε περισσότερα...

Έρχεται το 4ο «Micro μ Festival»


Μία ημέρα, 7 πόλεις, 15 ταινίες, ένας νικητής.

Σε επτά πόλεις ταυτόχρονα θα διεξαχθεί στις 5 Οκτωβρίου το 4ο Micro μ Festival. Πρόκειται για ένα ετήσιο ελληνικό διαγωνιστικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους διάρκειας μιας ημέρας.

Το φεστιβάλ βασίζει την ιδιαιτερότητα του σε μια σημαντική καινοτομία: την προβολή 15 ταινιών μικρού μήκους την ίδια ημέρα και ώρα σε πολλές πόλεις ταυτόχρονα και τη «ζωντανή» αναμετάδοση των αποτελεσμάτων.

Φέτος, η τέταρτη κατά σειρά διοργάνωση του Micro μ θα φιλοξενηθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Χανιά, Πτολεμαΐδα, Κέρκυρα και Παρίσι.



Οι ταινίες του 4ου MμF:
1. Αυτή που είμαι του Πάνου Σπινθηρόπουλου
2. Για πάντα νύχτα του Θέμη Κατσιμίχα
3. διΕΧΙςΤ του Αριστοκράτη Χαρατσάρη
4. Εβίβα των Αμερίσσα Μπάστα & Δημήτρη Νάκου
5. Ελεύθερη βούληση του Αντώνη Σωτηρόπουλου
6. Έλλη της Γιάννας Δελατόλα
7. Θα πάρω μια βαθιά ανάσα και θα σου πω του Αλέξανδρου Χαντζή
8. Μαμά Βασίλισσα της Άρτεμης Αναστασιάδου
9. Παγόβουνο του Κώστα Γεραμπίνη
10. Σχέση Κατά του Φάνη Τοψαχαλίδη
11. Blind Trust του Δημήτρη Αγγελίδη
12. Pray της Θελγίας Πετράκη
13. Sunday του Βαγγέλη Σέρφα
14. The exceptional story of Jeremy Swindon του Παύλου Εμμανουηλίδη
15. 0619 του Μιχάλη Φελάνη


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ορειβάτες κατέκλυσαν τις Άλπεις για μια επική φωτογράφιση


Εκατοντάδες φωτάκια απλώθηκαν στην κορυφή Matterhorn – Δείτε τους.

Ήθελαν να στήσουν μια γιορτή και το κατάφεραν και με το παραπάνω, καθώς το φαινόμενο που δημιούργησαν ήταν πραγματικά εντυπωσιακό. Εκατοντάδες ορειβάτες έγιναν ο καθένας από μια ψηφίδα για να επιτευχθεί μια εκπληκτική φωτογράφιση στις Άλπεις.

Ο γκρεμός βρισκόταν συνεχώς στο πλάι τους και… απειλητικός, ο άνεμος δεν ήταν με το μέρος τους και γενικότερα οι καιρικές συνθήκες μόνο ευνοϊκές δε θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν. Παρόλα αυτά, δεν τα παράτησαν, αλλά έκαναν πραγματικότητα την επιθυμία τους και μετέτρεψαν το αλπικό τοπίο σε κάτι… μαγικό, με τη θέληση και τα σώματα τους.

θέλησαν να γιορτάσουν την 150η επέτειο της… κατάληψης της κορυφής Matterhorn από τον Edward Whymper και την ομάδα του. Ο τρόπος ήταν ένας και μοναδικός. Έπρεπε να βρεθούν οι ίδιοι εκεί ψηλά. Μόνο που δε σκόπευαν να το κάνουν με μια απλή ανάβαση-αναρρίχηση. Οι ορειβάτες ζήτησαν από τον Ελβετό φωτογράφο Robert Bösch να συνδράμει στην προσπάθεια τους και να «γιορτάσει» μαζί τους.

Όπως και έγινε με τον Bösch να επιτυγχάνει μοναδικές λήψεις, την ώρα που η ομάδα των ορειβατών με κόκκινα φωτάκια στα χέρια πρόσφερε ένα μοναδικό θέαμα. Προχωρώντας ο καθένας στη σειρά και χωρίς να χάνει ρυθμό ή βηματισμό έστεψαν την προσπάθεια τους με επιτυχία. Δηλαδή, φώτισαν κατά μήκος ολόκληρου του μονοπατιού που ακολούθησε ο Whymper και η ομάδα του στην πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια ανάβασης στην κορυφή Matterhorn.

Δείτε τις… μοναδικές φωτογραφίες:





























Διαβάστε περισσότερα...