Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Αυτό το βιβλίο διαβάζεται μόνο με μεγεθυντικό φακό


Το μέγεθός του είναι μικρότερο από ένα κέρμα των 5 σεντς.

Αυτό το βιβλίο σίγουρα θα σας «βγάλει τα μάτια». Έχει χαρακτηριστεί ως το μικρότερο βιβλίο στον κόσμο και για να μπορέσει κανείς να διαβάσει το περιεχόμενο του χρειάζεται μεγεθυντικό φακό.

Είναι 62 ετών και το μέγεθός του είναι μικρότερο από ένα κέρμα των 5 σεντς, με τις διαστάσεις των δύο πλευρών του να μην ξεπερνούν τα 3,5 χιλιοστά.

Το μικρότερο βιβλίο στον κόσμο εκτίθεται –μέσα σε ειδική, γυάλινη, προστατευτική θήκη- στο κατάστημα Slado's Recycled Books στην περιοχή Bathurst της Αυστραλίας.



Η ίδια, όπως αναφέρει η MailOnline, ανέφερε ότι το μικροσκοπικό αυτό βιβλίο φτιάχτηκε με σκοπό τη συγκέντρωση πόρων για το μουσείο του Γουτεμβέργιου στο Mainz της Γερμανίας, όμως ανήκει σε ένα συλλέκτη από την περιοχή.



Οι σελίδες στο χειροποίητο βιβλιαράκι έχουν ραφτεί με νήμα στο χέρι, το εξώφυλλό του είναι από μαύρο δέρμα και επάνω του έχει ζωγραφιστεί χρυσός σταυρός. Περιέχει την προσευχή του Κυρίου σε επτά γλώσσες: αγγλικά (ΗΠΑ και Μ. Βρετανίας), γερμανικά, γαλλικά, ολλανδικά, ισπανικά και σουηδικά.



Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, παρότι το συγκεκριμένο βιβλίο χαρακτηρίζεται ως το μικρότερο του κόσμου, δεν είναι αυτό που κατέχει «επίσημα» τον τίτλο των ρεκόρ Γκίνες. Αυτός έχει απονεμηθεί στο Teeny Ted, το οποίο έχει διαστάσεις 0,07 και 0,1 χιλιοστά.




Διαβάστε περισσότερα...

10 προτάσεις σνακ για παιδιά


Τα ενδιάμεσα σνακ είναι πολύ σημαντικά για τα παιδιά καθώς τα εφοδιάζουν με ενέργεια ανάμεσα στα κυρίως γεύματα. Είναι πολύ σημαντικό τα σνακ αυτά να είναι υψηλής θρεπτικής αξίας ώστε να περεχούν στα παιδιά εκτός από ενέργεια και βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και άλλα απαραίτητα στοιχεία για τη σωστή λειτουργία και ανάπτυξη του οργανισμού τους.

Το απόγευμα συνήθως είναι η ώρα που τα παιδιά έχουν τη τάση να τσιμπολογάνε είτε γιατί πεινάνε είτε από λαιμαργία. Αυτό το τσιμπολόγημα πρέπει οι γονείς να το κατευθύνουν έτσι ώστε να γίνετε σε καθορισμένη ώρα και ποσότητα δηλ. να μην γίνετε άστατα και πάντα με υγιεινές επιλογές.

ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΣΝΑΚ:

1.Πρώτη επιλογή είναι το αναντικατάστατο φρούτο, το μόνο που πρέπει να φροντίσουμε είναι να μην γίνετε βαρετό. Αυτό μπορούμε να το αποφύγουμε με ποικιλία και φαντασία πχ. Σουβλάκια φρούτων, να βάλουμε σε ξυλάκια διάφορα πολύχρωμα εποχιακά φρούτα.

2.Σε ένα μπολάκι να βάλουμε διάφορους ξηρούς καρπούς (αμύγδαλα, φουντούκια, καρύδια) με αποξηραμένα φρούτα (δαμάσκηνο, βερύκοκο, κρανμπερυ), στο mix αυτό μπορούμε να προσθέσουμε και λίγα δημητριακά ολικής αλέσεως. Έτσι έχουμε ένα πολύ υγιεινό και θρεπτικό σνακ.

3.Γιαούρτι με δημητριακά ολικής άλεσης και μέλι ή με αποξηραμένα φρούτα.

4.Τοστάκι....διαφορετικό.Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το κλασικό άσπρο ψωμί με ψωμί ολικής άλεσης ή πολύσπορο και να βάλουμε μέσα τυρί ή σπιτική σάλτσα από γιαούρτι και λαχανικά κομμένα σε διάφορα σχήματα.

5. Παστέλι με μούσλι και αποξηραμένα φρούτα.

6. Κέικ με αλεύρι ολικής και αποξηραμένα φρούτα.

7. Ρυζογκοφρέτες και χυμό φρούτων.

8. Πολύσπορα κριτσίνια ή κριτσίνια με καρότο ή με σπανάκι

9. Μεσογειακά ντακάκια (κρίθινα παξιμαδάκια, με ντομάτα, φέτα, ρίγανη)

10.Διάφορα Smothies με φρούτα ή λαχανικά. Ιδιαίτερα το καλοκαίρι είναι πολύ απολαυστική επιλογή.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι τα παιδιά πολλές φορές λόγο μίμησης ή επιρροής από φίλους στο σχολείο ή από τη τηλεόραση μπορεί να ζητήσουν κάποια σνακ χαμηλής θερμιδικής αξίας όπως πατατάκια, γαριδάκια κ.α. Οι γονείς δεν πρέπει να βιαστούν να τα βαφτίσουν κακά και απαγορευμένα για να μη δημιουργήσουν διατροφικά απωθημένα. Οπότε μπορούν να τα προσφέρουν στο παιδί σε αραιά διαστήματα και σε μικρή ποσότητα εξηγώντας πάντα τη διαφορά τους με τα υγιεινά. Έτσι σιγά –σιγά τα παιδιά θα αποκτήσουν σωστή διατροφική συνείδηση.


Πηγή: http://www.boro.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα κοντέινερ είναι τα… νέα σπίτια


Ένα πολυτελές σπίτι δεν σημαίνει κατά ανάγκην ότι πρέπει να είναι εκατοντάδες τετραγωνικά τσιμέντου.

Οι σύγχρονοι αρχιτέκτονες συμβιβάστηκαν με τα δεδομένα της κρίσης κι αξιοποίησαν τις γνώσεις και το ταλέντο τους για να μετατρέψουν κοντέινερ σε ονειρεμένα σπίτια.

Το μόνο που χρειάζεστε για ένα τέτοιο σπίτι είναι 1500 ευρώ, καλή διάθεση, γούστο και φαντασία.

Πάρτε μια ιδέα για το πώς μπορεί να μεταμορφωθεί ένα κοντέινερ:










































Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος μιας μαζικής εξαφάνισης


Πώς μπορούμε να αποφύγουμε αυτό το ενδεχόμενο.

Τα ζωικά και φυτικά είδη του πλανήτη εξαφανίζονται με ρυθμό 1.000-10.000 φορές γρηγορότερα απ’ ό,τι συνέβαινε προτού εμφανιστούν οι άνθρωποι στη Γη.

Αν αυτός ο ρυθμός συνεχιστεί υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το ένα τρίτο ή και τα μισά είδη του πλανήτη μας να έχουν εξαφανιστεί μέχρι το τέλος του αιώνα που διανύουμε.

Τα ανησυχητικά αυτά στοιχεία ήρθαν στο φως μέσα από την έρευνα του βιολόγου Stuart Pimm από το πανεπιστήμιο Duke.

Πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη προσπάθεια υπολογισμού του «ποσοστού θανάτου» των ζωικών και φυτικών ειδών που υπάρχουν στον κόσμο, γράφει ο Brad Plumer στο vox.com.

Ο ίδιος ο ερευνητής, ωστόσο, εστιάζει στα «καλά» που ανακύπτουν από την κατά τ’ άλλα άκρως ανησυχητική έρευνά του.

Ο Pimm υποστηρίζει, ότι γνωρίζοντας οι επιστήμονες ποια είδη κινδυνεύουν περισσότερο μπορούν να εστιάσουν την προσοχή τους σε αυτά και να βοηθήσουν τις οργανώσεις διατήρησης και προστασίας των ειδών στο έργο τους.

Διαβάστε παρακάτω μερικά σημεία, με τη μορφή ερωτήσεων-απαντήσεων, στα οποία αναφέρθηκε ο ερευνητής γύρω από το συγκεκριμένο ζήτημα:

Ο ρυθμός εξαφάνισης των ειδών αυξήθηκε με την έλευση των ανθρώπων. Γιατί;

Υπάρχουν τέσσερις σημαντικοί παράγοντες.

Ο πρώτος είναι η καταστροφή των ενδιαιτημάτων. Καταστρέφουμε τα ενδιαιτήματα διαφόρων ειδών. Περίπου τα δύο τρίτα όλων των ειδών στη γη ζουν σε τροπικά δάση… κι εμείς συνεχίζουμε να τα συρρικνώνουμε.

Δεύτερον, είναι η υπερθέρμανση του πλανήτη. Καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει κάποια είδη πρέπει να μετακινούνται προς τους πόλους ή τα βουνά.

Τρίτον, είμαστε πολύ απρόσεχτοι με τα μετακινούμενα είδη στον κόσμο και τέλος, μην ξεχνάμε και την υπεραλίευση στους ωκεανούς.

Με ποιους τρόπους θα μπορούσαμε να αποφύγουμε –ή τουλάχιστον να μετριάσουμε- μια μαζική εξαφάνιση;

Καταρχήν να σημειώσουμε ότι πλέον διαθέτουμε πολλούς καλούς χάρτες, οι οποίοι μας δείχνουν πού είναι τα διάφορα είδη σε στεριά, θάλασσα και γλυκά νερά.

Ένα πολύ σημαντικό σημείο-«κλειδί» στην προσπάθειά μας να μετριάσουμε ή αποφύγουμε την εξαφάνιση των ειδών είναι να στρέψουμε την προσοχή μας σε αυτά που συμβαίνουν στα παράκτια τροπικά δάση της Βραζιλίας. Μιλάμε για μια έκταση 1 εκατ. τετραγωνικών χιλιομέτρων! Όσο η Καλιφόρνια, το Όρεγκον και η Ουάσινγκτον μαζί!

Σε αυτήν την περιοχή υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός απειλούμενων ειδών. Χάρη στην επιστήμη γνωρίζουμε σε ποια τμήματα μπορεί να βρίσκονται και ποια από αυτά θα χάσουν πιο γρήγορα και τα περισσότερα είδη που ζουν σε αυτά.

Πώς επηρεάζει η κλιματική αλλαγή τις προσπάθειες αυτές;

Γνωρίζουμε ότι καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει τα διάφορα είδη θα πρέπει είτε να μετακινούνται προς τους πόλους, ή να αρχίσουν να… παίρνουν τα βουνά.

Σε πολλές περιπτώσεις ο χώρος δεν είναι αρκετός. Μία από τις ανησυχίες που υπάρχουν είναι ότι τα είδη θα χάσουν το γεωγραφικό τους φάσμα, αν μπορούν να μετακινηθούν.

Πώς μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς το πρόβλημα των χωροκατακτητικών ειδών («εισβολείς»);

Ήμασταν πολύ απρόσεκτοι σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση ειδών (φυτά, ζώα, ψάρια) από το ένα μέρος στο άλλο. Τα είδη-«εισβολείς» αποτελούν ένα πάρα πολύ σημαντικό παράγοντα εξαφάνισης των ειδών.

Η καλύτερη προσέγγιση είναι να μην τα μετακινεί κανείς καθόλου, εξαρχής. Από τη στιγμή που θα φτάσουν σε ένα τόπο, θα πρέπει κανείς πολύ γρήγορα να εξαφανίσει τον πληθυσμό τους. Διαφορετικά θα πρέπει απλά να τον ελέγχει, όμως αυτός ο έλεγχος πολλές φορές είναι ουσιαστικά αδύνατος.



Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί το YouTube μπλοκάρει δημοφιλείς καλλιτέχνες;


Στα χαρακώματα βρίσκονται YouTube και ανεξάρτητοι καλλιτέχνες για τη μουσική χωρίς διαφημίσεις.

Έπειτα από παράπονα που δέχθηκε το YouTube από εκατομμύρια χρήστες, η Google αποφάσισε να «χοντρύνει» το παιχνίδι και να δημιουργήσει μια νέα υπηρεσία στο πλαίσιο της οποίας οι χρήστες θα πληρώνουν συνδρομή για να παρακολουθήσουν μουσικά βίντεο χωρίς διαφημίσεις.

Αυτό όμως σημαίνει κακά μαντάτα για τους ανεξάρτητους καλλιτέχνες. Και αυτό για το YouTube ενδέχεται να «μπλοκάρει» τα μουσικά βίντεο καλλιτεχνών όπως η Adele, οι Arctic Monkeys και οι Radiohead, επειδή δεν έχουν υπογράψει συμφωνίες με τους νέους όρους με τη δημοφιλή ιστοσελίδα.

Ήδη, οι τρεις μεγάλες δισκογραφικές, Universal, Sony και Warner, έχουν έρθει σε συμφωνία με το YouTube, για τους νέους όρους της νέας μουσικής συνδρομητικής υπηρεσίας, όρους που όμως πολλά ανεξάρτητα labels χαρακτηρίζουν ως πολύ κακούς.

Σύμφωνα μάλιστα με το BBC, ο κιθαρίστας των Radiohead Εντ Ο' Μπράιαν κατηγόρησε την Google ότι προσπαθεί να εξαναγκάσει στην αποδοχή χαμηλών αμοιβών.

Η εταιρεία υποστηρίζει ότι η νέα υπηρεσία θα βοηθήσει τους τραγουδιστές να βγάζουν περισσότερα χρήματα από το site του YouTube, κάτι που συμμερίζεται η πλειονότητα των καλλιτεχνών.

Το YouTube αναμένεται να αρχίσει τις δοκιμές της νέας υπηρεσίας μέσα σε μερικές ημέρες, και μόνο μέσα στην Google σε πρώτη φάση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έξι χρονών και θέλει να προπονήσει ομάδα Champions League!


Τον προπονητή της επόμενης 30ετίας βρήκε η Σέλτικ.

Στο άκουσμα της είδησης πως η Σέλτικ προσέλαβε τον Ρόνι Ντέιλα ως αντικαταστάτη του Λένον στην τεχνική ηγεσία πολλοί φίλοι της «πάγωσαν» καθώς θεωρούν πως ο μόλις 38 ετών Νορβηγός μάλλον δεν διαθέτει αρκετή εμπειρία.

Μαθαίνοντας, όμως, το παρασκήνιο πίσω από την πρόσληψή του πιθανότατα θα αναγκαστούν να αναθεωρήσουν, καθώς συγκρινόμενος με τον… ανταγωνισμό που είχε για τη θέση, ο Ντέιλα μάλλον θα πρέπει να θεωρείται… μαθουσάλας.

Και αυτό διότι μεταξύ των υποψηφίων για τη θέση του προπονητή ήταν και ένα παιδάκι μόλις 6 ετών που είχε τα κότσια να στείλει επιστολή στη διοίκηση των «καθολικών» και να διεκδικήσει τον πάγκο της ομάδας.

Ο Άινταν Χέντριτζ δεν κατάφερε να πείσει πως είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη δουλειά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο κόπος του πήγε και εντελώς χαμένος. Ο εκτελεστικός διευθυντής της Σέλτικ απάντησε προσωπικά στον πιτσιρικά, ενώ του έστειλε και μια εμφάνιση της ομάδας για να τον κρατήσει «ζεστό» εν όψει της συνέχειας που κανείς δεν ξέρει τι θα φέρει.





Διαβάστε περισσότερα...

Παιδί και ηλίαση: Σωστή χρήση του αντηλιακού


Ποια είναι τα μυστικά για ασφάλεια στην παραλία;

Αποφεύγουμε να βάζουμε τα παιδιά στη θάλασσα από τις 12.30 εώς τις 4. Τα φοράμε πάντα καπέλο, με μεγάλο γείσο ακόμα και κάτω από την τέντα. Καλό θα είναι τα παιδιά να χρησιμοποιούν γυαλιά ηλίου.

Είναι προφανές, ότι α κρύσταλλα πρέπει να είναι πλαστικά και όχι γυάλινα (για αποφυγή ατυχημάτων) πολύ σκούρου χρώματος. Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ηλικία, πάνω από την οποία τα χρησιμοποιούμε (βέβαια είναι λογικό το παιδί να είναι μεγαλύτερο των 2 ετών). Βάζουμε αρκετή ποσότητα αντηλιακού υψηλού δείκτη σε όλο το σώμα. (δεν ξεχνάμε τα αυτιά και τα πόδια του από τα γόνατα και κάτω). Κάνουμε συχνές επαλείψεις του αντηλιακού κάθε 1.5 - 2 ώρες ή και νωρίτερα να το παιδί μπει στη θάλασσα.

Διαλέγουμε αντηλιακό που να γράφει ξεκάθαρα πως προστατεύει από την UVA και από την UVB ακτινοβολία. Δεν βάζουμε αντηλιακό σε βρέφη μικρότερα των 5 μηνών. ΠΟΤΕ δεν υποτιμάμε την συννεφιά. Μπορεί να προκαλέσει τα ίδια εγκαύματα σαν τον ήλιο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αράχνες που τρώνε… ψάρια


Οκτώ είδη μπορούν και περπατούν πάνω στο νερό και κολυμπούν - Δείτε το βίντεο.

Οι αράχνες είναι σαρκοφάγες, ως γνωστό. Το 2009 ανακαλύφθηκε ένα είδος τους που τρέφεται με φυτά. Τώρα μαθαίνουμε ότι υπάρχουν οκτώ, από τα 109 είδη-οικογένειες αραχνών ανά τον κόσμο, τα οποία τρώνε… ψάρια! Κι όμως είναι αληθινό.

Για να καταλάβετε τα συγκεκριμένα είδη αποκαλούνται «νερό-αράχνες», καθώς έχουν την ικανότητα «να βουτούν στο νερό, να περπατάνε στην επιφάνεια του και να κολυμπούν», αναφέρει έκθεση του πανεπιστημίου της Βασιλείας «Μάρτιν Νάιφέλερ» και εκείνου της δυτικής Αυστραλίας «Μπράντλει Πούσει», σύμφωνα με τον Guardian. Παράλληλα τονίζεται ότι αυτά (τα είδη) είναι που πιάνουν και σκοτώνουν ψάρια.

Στήνουν ενέδρα και περιμένουν υπομονετικά στην άκρη της υδάτινης επιφάνειας και επιτίθενται στο ψάρι, τσιμπώντας το και χορηγώντας του φονική δόση δηλητηρίου και μετά το τρώνε. Όπως έχει αναφερθεί το μεγαλύτερο ψάρι που έχει πιάσει αράχνη έχει εννέα εκατοστά μήκος (!), με το περιστατικό να αναφέρεται στο Σίδνεϊ. Πάντως, οι περισσότερες επιθέσεις έχουν γίνει στη βόρεια Αμερική, 45 τον αριθμό, ενώ 12 έχουν γίνει στην Αυστραλία.

Η μελέτη που έγινε εξέτασε 89 επιθέσεις αραχνών σε ψάρια, κάποιες από τις οποίες δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά. «Η τάση που έχουν αυτές οι αράχνες να τρέφονται με ψάρια και η σημασία αυτού στην τροφική αλυσίδα, είναι κάτι που μέχρι στιγμής παραμένει αδιευκρίνιστο».












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Να γιατί πληρώνουμε ακριβά τα ψάρι


Στην Ελλάδα που οι θάλασσες είναι πλούσιες σε ψάρια το ερώτημα είναι γιατί η τιμή του ψαριού που φτάνει στο πιάτο του καταναλωτή έχει αυξηθεί. Όπως λένε οι ψαράδες η τιμή του ψαριού αυξάνεται κατά 30% από αυτήν που την πουλούν οι ίδιοι στους μεσάζοντες. Δείτε το βίντεο του STAR.





Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι καλύτερες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο


Μια τροφή πλούσια σε ασβέστιο δεν δυναμώνει μόνο τα οστά και τα δόντια, αλλά δρα ενάντια στην οστεοπόρωση, μειώνει τον κίνδυνο για καρκίνο, ελέγχει την πίεση και ηρεμεί τα νεύρα. Πρόσφατες μελέτες έδειξαν επίσης ότι το ασβέστιο βοηθά στην καύση του λίπους.

Μελέτες συνιστούν να καταναλώνουμε 1.000-1.300mg ασβεστίου καθημερινώς, ποσότητα που αντιστοιχεί σε περίπου 3-4 κούπες γάλατος ή γιαουρτιού.

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι πλούσια σε ασβέστιο, αλλά είναι και πλούσια σε θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά εάν είναι πλήρη. Οπότε συνιστάται η κατανάλωση γαλακτοκομικών χαμηλών λιπαρών (μέχρι 2%).

Το αποβουτυρωμένο γάλα είναι μια από τις καλύτερες πηγές. Περιέχει 300mg ασβέστιο και μόνο 85 θερμίδες.

Ακολουθεί μια λίστα με τρόφιμα τα προτείνονται ως συνιστώμενες πηγές ασβεστίου. Δεν περιέχει μόνο γαλακτοκομικά προϊόντα, καθώς υπάρχουν και άλλα είδη τροφών με υψηλή περιεκτικότητα αυτού του στοιχείου:

Άπαχο γάλα. Ένα φλιτζάνι άπαχο γάλα παρέχει 306mg ασβεστίου, έχει πολύ λίγες θερμίδες, ενώ είναι πλούσιο σε βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία, όπως βιταμίνη D, η οποία ενισχύει την απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό.

Τυρί Ricotta. Μια ποσότητα ημιαποβουτυρωμένου τυριού Ricotta, που αντιστοιχεί σε ένα φλιτζάνι, περιέχει 669mg ασβεστίου, περισσότερα από το κότατζ τυρί και από το γάλα. Αν και περιέχει 336 θερμίδες ανά φλιτζάνι θεωρείται μια από τις καλύτερες πηγές για την κατανάλωση ασβεστίου.

Γιαούρτι. Μια συσκευασία απλού γιαουρτιού, 225 γραμμαρίων, το οποίο φτιάχνεται από αποβουτυρωμένο γάλα, περιέχει 488mg ασβέστιο και 137 θερμίδες.

Ενισχυμένο γάλα σόγιας. Τα 225 γραμμάρια περιέχουν περίπου 300mg ασβεστίου και 130 θερμίδες. Επίσης, έχει χαμηλά λιπαρά, χωρίς τη γαλακτοκομική λακτόζη και χοληστερόλη.

Τοφού. Εύκολο στην πέψη και υψηλό σε πρωτεΐνες. Μισό φλιτζάνι σκληρού τοφού περιέχει 253mg ασβεστίου και μόνο 88 θερμίδες. Περιέχει λίγα λιπαρά και αλάτι, ενώ καθόλου χοληστερόλη.

Σπανάκι. Ένα φλιτζάνι σπανάκι περιέχει μόνο 41 θερμίδες αλλά 245mg ασβέστιο. Υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο έχουν και τα γογγύλια, οι λαχανίδες, καθώς και το κατσαρό λάχανο.

Σαρδέλες. Τα 100 γραμμάρια σαρδέλες με τα κόκαλα έχουν 191 θερμίδες και 351mg ασβέστιο. Μια άλλη πηγή ασβεστίου είναι και ο σολομός.

Ελβετικό τυρί. Τα 30 γραμμάρια περιέχουν 204mg ασβεστίου, 108 θερμίδες και 5 γραμμάρια κορεσμένου λίπους.

Η μοτσαρέλα, η παρμεζάνα και το τσένταρ είναι εξίσου καλές επιλογές.

Ξερά φασόλια. Πλούσια σε πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, φυλλικό οξύ και φυτικές ίνες, τα φασόλια είναι από τις καλύτερες πηγές ασβεστίου. Ένα φλιτζάνι περιέχει 161mg ασβέστιο και 307 θερμίδες.

Αμύγδαλα. Τα 23 αμύγδαλα περιέχουν 164 θερμίδες, 70 mg ασβεστίου, καθώς και το 50% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας κατανάλωσης βιταμίνης Ε. Δεν έχουν καθόλου χοληστερόλη, έχουν χαμηλά κορεσμένα λίπη, ενώ περιέχουν όλα τα ωφέλιμα λιπαρά που μειώνουν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης. Καλές πηγές ασβεστίου είναι επίσης τα καρύδια, το σουσάμι και τα ξηρά σύκα.



Πηγή: http://www.boro.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι συνταγές του Μουντιάλ


Στους ρυθμούς του Μουντιάλ ζει τις τελευταίες εβδομάδες η Βραζιλία. Ο τουρισμός έχει αυξηθεί και οι οικοδεσπότες έχουν πάρει τα μέτρα τους ώστε να μείνει σε όλους αξέχαστη η εμπειρία από τη χώρα του καφέ και της σάμπα. Δείτε το βίντεο του ALPHA.





Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με το έργο “Ερμής” συστήματα πρόσβασης ΑμεΑ στη θάλασσα


Η Oργάνωση Παραπληγικών Κύπρου (ΟΠΑΚ) ανακοίνωσε ότι έχει εγκριθεί για υλοποίηση του έργου "ΕΡΜΗΣ", το οποίο στόχο έχει την εγκατάσταση τεσσάρων συστημάτων πρόσβασης στη θάλασσα "SEATRAC" σε παραλίες της Κύπρου και την καταγραφή προσβάσιμων υποστατικών στις γύρω περιοχές.

“Η εγκατάσταση τέτοιας υποδομής στις παραλίες μας, θα προσφέρει εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα σε σε άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ) στη χώρα μας και τοποθετεί την Κύπρο στον παγκόσμιο χάρτη των προορισμών προσβάσιμου τουρισμού με πολλαπλά κοινωνικοοικονομικά οφέλη για τη χώρα μας”, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση η ΟΠΑΚ, σημειώνοντας ότι “εξαιρετικά σημαντικό” είναι πως η Οργάνωση πέτυχε την αγορά αυτού του εξοπλισμού να γίνει με χορηγία 80% από κοινοτικούς πόρους αφού υλοποιείται μέσα από το πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013.

Αναφέρει ότι η εγκατάσταση αυτών των συστημάτων είναι μια σημαντική εξέλιξη για την εξυπηρέτηση ατόμων με βαριές κινητικές αναπηρίες αφού με τη χρήση του seatrac μπορούν εύκολα και με ασφάλεια να μπουν και να βγουν από τη θάλασσα και προσθέτει ότι το σύστημα είναι αυτόνομο και λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια.

Η ΟΠΑΚ αναφέρει ότι πέρσι εγκαταστάθηκαν τα δύο πρώτα συστήματα αυτόνομης πρόσβασης με μεγάλη επιτυχία και φέτος θα εγκατασταθούν τα υπόλοιπα και ότι οι Δήμοι που επιλέχτηκαν στην Κύπρο είναι η Πάφος, Λεμεσός, Αγία Νάπα και Παραλίμνι.

Σημειώνει ότι η καταγραφή προσβάσιμων υποστατικών ξεκίνησε πέρσι και συνεχίζεται φέτος με στόχο την διάθεση των πληροφοριών σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή.

Τέλος, αναφέρει αυτό επιτεύχθηκε σε συνεργασία με το ΤΕΠΑΚ και το Δήμο Λήμνου.


Πηγή: http://www.sigmalive.com
Διαβάστε περισσότερα...

Μ’ αυτό τον συγκλονιστικό τρόπο έγινε το εναρκτήριο λάκτισμα στο Μουντιάλ


Να και μια θετική είδηση σχετικά με το  Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου που διεξάγεται από τις 12 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου στη Βραζιλία. 

Με έναν πολύ εντυπωσιακό τρόπο που αποθεώνει την τεχνολογία και δίνει ελπίδα σε χιλιάδες άτομα με κινητικές δυσκολίες ή και καθολική αναπηρία, πρόκειται να έγινε το εναρκτήριο λάκτισμα του εικοστού κατά σειρά Μουντιάλ. 

Ο σχεδιασμός όλος ήταν ως εξής: ένας έφηβος με καθολική αναπηρία, που θα βρίσκεται στο γήπεδο της τελετής έναρξης, θα σηκωθεί από το αναπηρικό αμαξίδιο και θα κλωτσήσει τη μπάλα, με τη βοήθεια μιας ρομποτικής εξωσκελετικής στολής, και ειδικών εξαρτημάτων που έχουν δημιουργηθεί με τη βοήθεια τρισδιάστατης εκτύπωσης. Η ρομποτική στολή θα ελέγχεται πλήρως με εντολές που θα δέχεται από τον εγκέφαλο του ασθενή. 

Το σύστημα ρομποτικού εξωσκελετού, αποτελεί τον καρπό της συλλογικής προσπάθειας ενός διεθνούς team σχεδιαστών, επιστημόνων της ρομποτικής και γιατρών από επτά πανεπιστημιακά ιδρύματα ανά τον κόσμο, γνωστό με την ονομασία Walk Again Project. Όπως αναφέρουν πολλά διεθνή μέσα, το προγραμματισμένο event, πρόκειται να είναι η πρώτη παγκόσμια δημόσια επίδειξη ρομποτικού εξωσκελετικού συστήματος που ελέγχεται μέσω του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος. Δείτε περισσότερα για το ελπιδοφόρο Walk Again Project, στο παρακάτω βίντεο:




Πηγή: http://www.philenews.com
Διαβάστε περισσότερα...

Πολλές… τάπες στη βία και το ρατσισμό


Περισσότεροι από 1200 νέοι στην πρώτη μέρα του τουρνουά 3x3 «Τάπα στη βία και το ρατσισμό».

Τεράστια συμμετοχή, που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και προσδοκία, είχε η πρώτη μέρα του τουρνουά 3x3, που συνδιοργανώνουν ΕΟΚ και ΠΣΑΚ με σύνθημα «Τάπα στη βία και το ρατσισμό», στην Ελευσίνα.

Περισσότεροι από 1.200 νέοι έδωσαν το «παρών» στην παραλιακή οδό Κανελλοπούλου, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ (πέρσι ήταν 1.000 άτομα και πρόπερσι 850).



Την έναρξη του τουρνουά, σήμανε ο αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών Γιάννης Καλαμπόκης.

Επόμενος σταθμός για τα αστέρια του ελληνικού μπάσκετ, είναι το άλλο Σαββατοκύριακο (28 & 29 Ιουνίου) το Ηράκλειο Κρήτης, το οποίο θα φιλοξενήσει για 4η συνεχόμενη χρονιά τουρνουά 3Χ3.

Το τουρνουά συνδιοργανώνουν, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών και η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης και τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ, ενώ γίνεται υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6, το www.sport-fm.gr και η SportDay.

Οι εγγραφές για το τουρνουά 3Χ3 στο Ηράκλειο Κρήτης συνεχίζονται και όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στο τουρνουά, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, στο www.3on3streetball.gr.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το μεγαλύτερο 3D γκράφιτι στον κόσμο


Ένας δρόμος πραγματική οφθαλμαπάτη.

Το «σπίτι» της μεγαλύτερης 3D ζωγραφικής δρόμου στον κόσμο, βρίσκεται σε κινεζική πανεπιστημιούπολη και μπορούν να κάνουν τον καθένα να νιώσει σαν ήρωας κόμικ.

Είκοσι ημέρες εργαζόντουσαν Κινέζοι καλλιτέχνες, με επικεφαλής τον Yang Yongchun, για να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο έως σήμερα 3D γκράφιτι στον κόσμο!

Το έργο δημιουργήθηκε σε δρόμο της πανεπιστημιούπολης στην πόλη Nanjing για τον εορτασμό των δεύτερων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων Νέων. Η εικαστική παρέμβαση ονομάζεται «Ρυθμός της νιότης» και καταλαμβάνει 2.737,5 τετραγωνικά μέτρα.












Διαβάστε περισσότερα...