Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Γνωρίστε τον άντρα που… πληρώνεται για να κάνει σεξ με ιερόδουλες


Ένας μυστικός πράκτορας με λάγνες υπηρεσίες.

Ο John είναι ένας μεσήλικας, διαζευγμένος άντρας, ο οποίος πληρώνεται για να κάνει σεξ με ιερόδουλες! Ο 60χρονος είναι ένα από τους δεκάδες ιδιωτικούς πράκτορες στην Αυστραλία, που η δουλειά του είναι να εμφανίζεται ως τακτικός πελάτης σε πορνεία προκειμένου να ξεσκεπάζει την παράνομη εργασία.

«Είμαι σίγουρος ότι πολλοί τύποι ζηλεύουν τον τρόπο με τον οποίο κερδίζω χρήματα», λέει στην ιστοσελίδα της Αυστραλίας, news.com.eu ενώ ερωτηθείς αν ήταν ένα καλό συνταξιοδοτικό μπόνους απαντά με αφοπλιστική άνεση: «Ω, σίγουρα!».

Η εργασία του είναι πολύτιμη γιατί οι αρχές δεν έχουν εύκολη πρόσβαση παρά μόνο μέσω δικαστικής εντολής, έτσι είναι δύσκολο να επέμβουν σε οίκους ανοχής που πλασάρονται συνήθως ως αίθουσες μασάζ. Εδώ έρχεται να παρέμβει ο John. Δουλειά του είναι να παρέχει στις αρχές τις κατάλληλες πληροφορίες, δίνοντας ονόματα και εν γένει όλες εκείνες τις λεπτομέρειες που απαιτούνται.

«Η αναφορά που συμπληρώνω, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο δικαστήριο οπότε πρέπει να είναι ακριβής και λεπτομερείς. Δεν είναι κάτι που συμπληρώνεις μέσα σε ελάχιστα λεπτά», λέει.

Φυσικά τα στοιχεία του και η φωτογραφία του δεν αποκαλύπτονται, ενώ όπως σημειώνει το ρεπορτάζ, οι αρχές προσλαμβάνουν παρόμοιους πράκτορες του σέξ- επιλέγουν κυρίως ελεύθερους (για ευνόητους λόγους).



Διαβάστε περισσότερα...

Αυξήθηκε η ανεργία το δ΄τρίμηνο του 2014


Στο 26,1% ενισχύθηκε το ποσοστό ανεργίας το τελευταίο τρίμηνο του 2014 σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο (25,5%) και έναντι του 27,8% του αντίστοιχου τριμήνου του 2013, σύμφωνα με τα μη εποχικά διορθωμένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (51,5%).

Ειδικότερα, κατά το δ’ τρίμηνο ο αριθμός των απασχολούμενων ανήλθε σε 3.535.274 άτομα και των ανέργων σε 1.245.854.

Η απασχόληση μειώθηκε κατά 1,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο ενώ αυξήθηκε κατά 1,6% σε σχέση με το Δ΄ Τρίμηνο του 2013.

Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 1,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και μειώθηκε κατά 6,8% σε σχέση με το Δ΄ Τρίμηνο του 2013.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπαγωγή στη ρύθμιση χρεών ζητά η ΚΕΔΕ


Επιστολή Πατούλη σε Βαλαβάνη και Βούτση.

Επιστολή προς την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη και τον υπουργό Εσωτερικών, Νίκο Βούτση, με την οποία ζητά την υπαγωγή στη ρύθμιση χρεών που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών και των οφειλών προς τους δήμους από βεβαιωμένες εισφορές σε χρήμα ή/και από μετατροπές εισφορών γης σε χρήμα από τις κυρωμένες Πράξεις Εφαρμογής απέστειλε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης

Σύμφωνα με τον κ. Πατούλη, το αίτημα διατυπώνεται, προκειμένου να δοθεί διέξοδος στις πολεοδομικές ανάγκες των δήμων και να διευκολυνθούν οι πολίτες.

Υπενθυμίζεται πως η ΚΕΔΕ έχει ήδη ζητήσει να υπαχθούν στην ίδια ρύθμιση όλες οι βεβαιωμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους δήμους, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014 και να δύνανται να εξοφληθούν μέχρι και σε 100 μηνιαίες δόσεις, με ελάχιστη δόση 20 ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο τεράστιος αλιγάτορας που ζει σε γήπεδο του γκολφ


Απολαμβάνει τη ζωή πάνω στο φρεσκοκομμένο γρασίδι.

Από το «μια μύγα στον καφέ μου», στο «ένας αλιγάτορας στο γήπεδο»… Ένα γιγάντιο ερπετό, αυτόν που βλέπετε στις φωτογραφίες, αντικρίζουν παίκτες και υπάλληλοι του Myakka Pines Golf Club, στο Ίγκλγουν της Φλόριντα των ΗΠΑ, χωρίς να προκαλείται κανένας πανικός-αν και στην περιοχή εκείνη οι αλιγάτορες είναι συνηθισμένο… φαινόμενο.

Το συγκεκριμένο άγριο ζώο, κάνει τις βόλτες του στο καταπράσινο χώρο του γηπέδου ανενόχλητο, κινούμενο με τους αργούς ρυθμούς του γύρω από τις λίμνες και απολαμβάνοντάς τις ηλιόλουστες μέρες πάνω στο φρεσκοκομμένο γρασίδι.

«Παλαιότερα, ζούσε εδώ, για πάνω από 10 χρόνια, ο ‘Big George’, ένας άλλος αλιγάτορας που πέθανε πρόσφατα», ανέφερε στη New York Daily News ο γενικός μάνατζερ του γκολφ, Mickie Zada. «Δεν ενοχλούν τους ανθρώπους, εφόσον βέβαια οι άνθρωποι δεν τους ενοχλήσουν».




Διαβάστε περισσότερα...

Τροπολογία για τα διαθέσιμα δημόσιων φορέων και ταμείων


Αξίωση αποζημίωσης κατά του Ελληνικού Δημοσίου θα έχουν οι ασφαλιστικοί φορείς και τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου που τα διαθέσιμά τους θα τοποθετούν σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης της ΤτΕ, σύμφωνα με την τροπολογία που θα καταθέσει το υπουργείο Οικονομικών στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών η τροπολογία θα προβλέπει τα εξής: «Τα κεφάλαια που κατατίθενται από τα Ν.Π.Δ.Δ. και Α.Φ. στην Τράπεζα της Ελλάδος σε λογαριασμούς ταμειακής διαχείρισης δύνανται να επενδύονται στο σύνολό τους σε συμβάσεις αγοράς ή πώλησης τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου με σύμφωνα επαναπώλησης/επαναγοράς με αντισυμβαλλόμενο το Ελληνικό Δημόσιο (repos, reverse repos, buy/sell back, sell/buy/back). Σε περίπτωση κεφαλαιακών ζημιών των Ν.Π.Δ.Δ. και Α.Φ. από την για οποιονδήποτε λόγο μη προσήκουσα και ιδίως μη έγκαιρη ή μη ολοσχερή εκπλήρωση των υποχρεώσεων του Ελληνικού Δημοσίου ως αντισυμβαλλομένου σε συμβάσεις αγοράς ή πώλησης με σύμφωνα επαναγοράς, το Ν.Π.Δ.Δ. ή ο Α.Φ. που υπέστη τη ζημία έχει απευθείας αξίωση αποζημίωσης κατά του Ελληνικού Δημοσίου.»

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, αυτό σημαίνει, όπως προκύπτει και από την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, ότι:

1. Ο περιορισμός των επενδυτικών επιλογών της ΤτΕ διασφαλίζει ότι τα κεφάλαια των δημόσιων οργανισμών θα δύνανται να επενδύονται αποκλειστικά σε άμεσα ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία.

2. Δεν υποχρεώνονται τα Ταμεία και οι φορείς να μεταφέρουν τα κεφάλαια τους στην ΤτΕ, απλώς αν το επιλέξουν θα έχουν την διασφάλιση του Ελληνικού Δημοσίου.

3. Επιδιώκεται η καλύτερη αξιοποίηση των κεφαλαίων των φορέων και των ταμείων

4. Θεσπίζεται η απευθείας αξίωση των Φορέων και των Ταμείων κατά του Ελληνικού Δημοσίου για τυχόν κεφαλαιακές ζημίες που υφίστανται από την επένδυση των κεφαλαίων τους.

5. Το Ελληνικό Δημόσιο, καλύπτοντας απευθείας τέτοιες ζημίες, εξασφαλίζει ταυτόχρονα την έγκαιρη ικανοποίηση των τρεχουσών αναγκών των δημόσιων οργανισμών».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Προτάσεις για μία ΕΡΤ πλήρως προσβάσιμη!


Δελτίο Τύπου 11.03.2015


Αρ. Πρωτ.: 510

Με επιστολή της στον αρμόδιο υπουργό Επικρατείας Ν. Παππά αλλά και με συμμετοχή της στην διαβούλευση, η ΕΣΑμεΑ παρεμβαίνει με προτάσεις επί του νομοσχεδίου για την ΕΡΤ.

Η ΕΣΑμεΑ εξέφρασε τη θέση της από την πρώτη ημέρα που έπεσε το «μαύρο» στην ΕΡΤ, χαρακτηρίζοντάς το άδικο και παράνομο. Ως αποτέλεσμα του τρόπου που η προηγούμενη κυβέρνηση χειρίστηκε την υπόθεση της ΕΡΤ, τέθηκαν εκτός εργασίας δεκάδες άτομα με αναπηρία και μέλη των οικογενειών τους, που είχαν διοριστεί στην ΕΡΤ με βάση τη συνταγματική επιταγή του άρθρου 21 του Συντάγματος, το οποίο προβλέπει προστασία των ατόμων με αναπηρία και μέσω της ειδικής νομοθεσίας του ν.1648/86 και του ν.2643/98, καθώς επίσης άτομα ειδικών προσόντων όπως οι διερμηνείς Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (με Σ.Α.Χ. ή Σ.Ο.Χ.) όσο και οι γονείς παιδιών με αναπηρία.

Στο νομοσχέδιο για τη νέα ΕΡΤ αναφέρεται ότι η νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση απευθύνεται προς το ευρύ κοινό και ότι τα ραδιοτηλεοπτικά προγράμματα απευθύνονται σε όλα τα τμήματα του πληθυσμού, και για το σκοπό αυτό λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες ιδιαίτερων κοινωνικών ομάδων, ανεξάρτητα από την ακροαματικότητα και θεαματικότητα των εκπομπών αυτών.

Για να καλύψει όμως αυτό το νομοσχέδιο τις ανάγκες της κοινωνικής ομάδας των ατόμων με αναπηρία θα πρέπει στις διατάξεις του να υπάρξει ρητή αναφορά για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία στο παραγόμενο περιεχόμενο.

Οι προτάσεις της ΕΣΑμεΑ ώστε να καταστεί η νέα ΕΡΤ πλήρως προσβάσιμη, πλουραλιστική, κοιτίδα πολιτισμού και αντικειμενικής ενημέρωσης για ΌΛΟΥΣ και ΟΛΕΣ, επισυνάπτονται.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (135.83 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Χρειάζεται έργο για τον «Τουρισμό για Όλους»


Δελτίο Τύπου 11.03.2015

Αρ. Πρωτ.: 505

Προτάσεις για την προώθηση της ισότιμης συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία στον τομέα του Τουρισμού, στο πλαίσιο των επιταγών της νέας Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, κατέθεσε με υπόμνημά της η ΕΣΑμεΑ στην υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, μέσω επιστολής.

Στην επιστολή παρουσιάζεται πληθώρα στοιχείων που αποδεικνύουν ότι η ενσωμάτωση στο εθνικό τουριστικό προϊόν των αρχών του «Τουρισμού για Όλους» ή «Προσβάσιμου Τουρισμού», του τουρισμού δηλαδή που διασφαλίζει ότι «κάθε ένας - ασχέτως αναπηρίας - πρέπει να μπορεί να ταξιδέψει προς μία χώρα, στο εσωτερικό της και σε οποιαδήποτε τοποθεσία, αξιοθέατο ή εκδήλωση που θα ήθελε να επισκεφθεί» , προσθέτει επιπλέον υπεραξία στις εθνικές πολιτικές για την προώθησή του, αυξάνει την αγορά των δυνητικών πελατών, συμβάλλει στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου με αποτέλεσμα την αύξηση της ανταγωνιστικότητας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και συνεπώς την τόνωση της εθνικής οικονομίας.

Σε αυτό το πνεύμα, στοχεύοντας αφενός στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του εθνικού τουριστικού προϊόντος και παράλληλα στη διασφάλιση για τα άτομα με αναπηρία του δικαιώματος στον τουρισμό, η Ε.Σ.Α.μεΑ. θεωρεί ότι ο «Τουρισμός για Όλους» («Προσβάσιμος Τουρισμός») θα πρέπει να αποτελέσει την βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Τουρισμού και των λοιπών Φορέων που σχετίζονται με τον τουρισμό στη χώρα μας, πάνω στην οποία πρέπει να οικοδομηθεί το αναβαθμισμένο εθνικό τουριστικό προϊόν. Την θέση της δε αυτή είχε θέσει υπόψη κατ' επανάληψη στις προηγούμενες ηγεσίες του Υπουργείου. Μάλιστα στο πνεύμα αυτό, η Ε.Σ.Α.μεΑ. συνυπέγραψε με το Υπουργείο Τουρισμού στις 28.03.2014 Πρωτόκολλο Συνεργασίας και του οποίου την υλοποίηση ευελπιστεί ότι θα στηρίξει η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού.

Αναλυτικά οι προτάσεις στην επιστολή που επισυνάπτεται.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (135.95 KB).



Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε οριακό σημείο η στάθμη στη λίμνη Κερκίνη


Μετά τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών πολλά είναι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στο δήμο Σερρών, με τη στάθμη της λίμνης Κερκίνης να έχει ανέβει, σε ανησυχητικό βαθμό.

«Πλησιάζει τα όριά της η λίμνη Κερκίνη», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο το φράγμα να ανοίξει τελικά πριν από το Σάββατο, που αρχικά είχε ανακοινωθεί.

«Κάνουμε συνεχείς ελέγχους της στάθμης του νερού της λίμνης» τόνισε ο κ. Μωυσιάδης, ο οποίος, πάντως, είναι καθησυχαστικός λέγοντας ότι «δεν θα προκύψουν οι τεράστιες πλημμύρες που φοβούνται πολλοί δήμαρχοι και κάτοικοι του νομού Σερρών».

Η στάθμη της Κερκίνης, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, Κωνσταντίνο Σαμαρά, βρίσκεται ήδη σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις στα 35,60 μέτρα, με οριακό σημείο αντοχής της τα 36 μέτρα.

Αυτό που φοβούνται ορισμένοι δήμαρχοι του νομού, είναι αν από τα νερά της λίμνης που θα απελευθερωθούν υπάρχει κίνδυνος να σπάσουν κι άλλα αναχώματα, όπως αυτό του Πεθελινού, στο δήμο Εμμανουήλ Παππά, το οποίο δεν άντεξε τη ροή του Στρυμόνα.

Σύμφωνα με το σχέδιο της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, η εκτόνωση των νερών της Κερκίνης πρόκειται να γίνεται σταδιακά, με πλήρη έλεγχο και μετρήσεις σε όλες τις περιοχές.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανήλικα κορίτσια χτυπoύν αλύπητα μαθήτρια


Ένα βίντεο που πραγματικά σοκάρει, κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου από την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Το περιστατικό συνέβη σε εστιατόριο των McDonald’s στο Μπρούκλιν των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου μπροστά στα μάτια δεκάδων παιδιών και δύο ενηλίκων τέσσερα κορίτσια επιτίθενται με απίστευτη αγριότητα σε απροστάτευτη μαθήτρια.

Η μαθήτρια από πολλαπλά και βίαια χτυπήματα πέφτει κάτω, σχεδόν αναίσθητη και ένα από τα κορίτσια συνεχίζει να την χτυπά με μένος στο πρόσωπο. Την ώρα εκείνη ένας ενήλικος επεμβαίνει, την σηκώνει από το πάτωμα και την βάζει πάνω σε τραπέζι, όπου το κορίτσι καταρρέει.

Σύμφωνα με την αστυνομία που ανέλαβε την υπόθεση, το άτυχο κορίτσι έχει μώλωπες σε όλο του το σώμα και δύο μαυρισμένα μάτια. Η ίδια, αν και παραλίγο να χάσει τη ζωή της, αρνήθηκε να κατονομάσει στην αστυνομία αυτές που της επιτέθηκαν.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αρνήθηκε να πληρώσει χωρίς απόδειξη και του… έσπασαν το σαγόνι


Με την καταδίκη των δύο εκ των τεσσάρων κατηγορουμένων ολοκληρώθηκε, στο Κακουργοδικείο της Ξάνθης, δίκη για υπόθεση ξυλοδαρμού φοιτητών, στις 2 Απριλίου του 2013 στην Κομοτηνή, που είχαν αρνηθεί να πληρώσουν λογαριασμό 8 ευρώ για σφηνάκια σε μπαρ, επειδή δεν τους έκοψαν απόδειξη.

Οι κατηγορούμενοι, ο 22χρονος σερβιτόρος, του καταστήματος στην πλατεία της Κομοτηνής, και ο 32χρονος φίλος του, είχαν συλληφθεί και παραπεμφθεί με την κακουργηματική κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης για τον ξυλοδαρμό των φοιτητών μόλις αποχώρησαν από το κατάστημα. Ο 32χρονος είχε χτυπήσει τον έναν εκ των φοιτητών, ηλικίας 21 ετών, με αποτέλεσμα να του σπάσει το σαγόνι!

Η δίκη ήταν μαραθώνια στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ξάνθης, ξεκίνησε στις 10 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτης. Το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία σε βαριά σωματική βλάβη, πλημμεληματικού χαρακτήρα, και καταδίκασε τον 32χρονο σε φυλάκιση 5 ετών με 3ετή αναστολή και τον 22χρονο σερβιτόρο σε φυλάκιση 2 ετών με 3ετή αναστολή για συνέργεια. Το δικαστήριο απάλλαξε τους δύο ιδιοκτήτες του καταστήματος που κατηγορούνταν επίσης.

Για τη σοβαρότητα του τραυματισμού του φοιτητή από την Κέρκυρα, που χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση στην Αθήνα, μίλησε ο ιατροδικαστής Παύλος Παυλίδης, ο οποίος ανέλυσε τις πιθανές συνθήκες και τη σκληρότητα του χτυπήματος. Δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις από την έδρα και τους δικηγόρους για τη ζημιά που θα μπορούσε να επιφέρει η γροθιά που δέχτηκε στο κρανίο το θύμα, με τον ιατροδικαστή να απαντά ότι θα μπορούσε να υπάρξει ελαφρύτερη αλλά και βαρύτερη βλάβη από αυτή που προκλήθηκε.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προκαταρκτική έρευνα για την τραγωδία με την 17χρονη στην Ρώμη


Τις συνθήκες, υπό τις οποίες η 17χρονη μαθήτρια του 2ου Λυκείου Αλεξάνδρειας Ημαθίας Αναστασία Δ. έπεσε, στις 4 Μαρτίου, από τον δεύτερο όροφο ξενοδοχείου στη Ρώμη, στη διάρκεια της πενθήμερης εκδρομής του σχολείου και χθες τη νύχτα κατέληξε από τα τραύματά της, διερευνά η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.



Ο προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Χρήστος Σκούπρας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο από την προκαταρκτική έρευνα, που είναι σε εξέλιξη, καθώς υπάρχει δέσμευση για απόρρητο της διαδικασίας, μέχρι την ολοκλήρωσή της.

Ο κ. Σκούπρας γνωστοποίησε ότι, κατόπιν ενεργειών της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και σχετικού αιτήματος από τη Διεύθυνση του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας, τρεις ψυχολόγοι βρίσκονται σε καθημερινή βάση στο σχολείο, προκειμένου να υποστηρίξουν ψυχολογικά τους συμμαθητές της 17χρονης, οι οποίοι έχουν υποστεί σοκ από το τραγικό συμβάν.

Η διαδικασία, όπως διευκρίνισε, προβλέπει ότι όποιος μαθητής κρίνει πως έχει ανάγκη από υποστήριξη απευθύνεται κατ' ιδίαν σε κάποιον από τους καθηγητές του και στη συνέχεια, σε ειδικό χώρο, προγραμματίζεται η συνάντηση με τους ψυχολόγους. Ήδη, σύμφωνα, με τον κ. Σκούπρα υπήρξαν μαθητές που αναζήτησαν βοήθεια.



Διαβάστε περισσότερα...

Παρουσιάστηκε ο οδικός χάρτης για το Άσυλο και τη Μετανάστευση


Παρέμβαση της Χριστοδουλοπούλου στο Συμβούλιο της ΕΕ.

Τον οδικό χάρτη της ελληνικής κυβέρνησης για το Άσυλο και τη Μετανάστευση παρουσίασε σήμερα στο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Στην παρέμβασή της, η κ. Χριστοδουλοπούλου επισήμανε την ανάγκη προώθησης μιας ευρωπαϊκής πολιτικής μετανάστευσης και ασύλου που θα βασίζεται στον σεβασμό των δικαιωμάτων του ανθρώπου αλλά και στην ανάληψη και τον επιμερισμό της ευθύνης από όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με ενεργοποίηση άμεσων μέτρων αλληλεγγύης στις χώρες υποδοχής, όπως η Ελλάδα.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τον οδικό χάρτη, υπογράμμισε τη βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να αλλάξει την κατάσταση με τα κέντρα κράτησης στην Ελλάδα, μέσω της εξασφάλισης των 2.500 θέσεων φιλοξενίας σε ανοιχτές δομές, να καταρτίσει μια εθνική στρατηγική για τα ασυνόδευτα ανήλικα και να προχωρήσει στην άμεση και γρήγορη εξέταση των αιτημάτων ασύλου σε όλους όσοι το δικαιούνται. Επισήμανε επίσης ότι οι προβλέψεις του ν.3907/2011 θα εφαρμοστούν, προκειμένου να αξιοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα εργαλεία και κυρίως, η ενεργοποίηση της αναστολής απέλασης για τους ανθρώπους που δεν μπορούν να απελαθούν στις πατρίδες τους.

Παράλληλα, υπογράμμισε: «Στόχος μας είναι να καταγράψουμε όσο γίνεται μεγαλύτερο αριθμό αυτών των ανθρώπων. Δε νοείται ένα κράτος να μην ξέρει πόσους και ποιους έχει στην επικράτειά του». Ταυτόχρονα, η πολιτική των επιστροφών, οικειοθελών και μη, πάντα με την τήρηση των νόμων, συνεχίζει να αποτελεί πολιτική του υπουργείου, είπε η κ. Χριστοδουλοπούλου η οποία παρουσίασε το σχέδιο συγκρότησης της ενιαίας Υπεύθυνης Αρχής που θα συσταθεί υπό τον υπουργό Εσωτερικών για τη διαχείριση του Πολυετούς Χρηματοδοτικού Πλαισίου 2014- 2020, ώστε να υπάρχει ενιαία εθνική στρατηγική και να αναζητούνται και άλλες πηγές συγχρηματοδότησης των δράσεων.

Η αναπληρώτρια υπουργός, τέλος, τόνισε ότι δεν τίθεται ζήτημα μονομερών ενεργειών από πλευράς της Ελλάδας σε θέματα που έχουν σχέση με τις υποχρεώσεις της χώρας, όπως αυτές απορρέουν από τη Συνθήκη Σέγκεν και τους Κανονισμούς Δουβλίνο ΙΙΙ (604/2013) και EURODAC (603/2013). Επισήμανε, ωστόσο, πως στο πλαίσιο της λειτουργίας της ΕΕ και της αρχής της αλληλεγγύης είναι αυτονόητο ότι η κατανομή στα 28 κράτη- μέλη της Ένωσης των υπηκόων τρίτων χωρών είναι επιβεβλημένη.



Διαβάστε περισσότερα...

Η ενδοσχολική βία στη Γαλακτοκομική Σχολή, στο μικροσκόπιο του ΕΛΓΟ «Δήμητρα»


Διευκρινίσεις για το πόρισμα της διοικητικής εξέτασης έδωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού.

«Το εάν πραγματικά διαπιστώθηκαν θέματα ενδοσχολικής βίας στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων, και κατά πόσο αυτό ήταν σε γνώση του προσωπικού και των διδασκόντων» ήταν τα δύο ερωτήματα του πορίσματος της διοικητικής εξέτασης του ΕΛΓΟ "Δήμητρα" για την υπόθεση των συνθηκών εξαφάνισης του 20χρονου Ρεθυμνιώτη σπουδαστή, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Σέρκο Χαρουτουνιάν.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση του οργάνου, η οποία πραγματοποιήθηκε σε χώρο της Γαλακτοκομικής Σχολής, ο κ. Χαρουτουνιάν απάντησε σε ερωτήματα που αφορούν το πόρισμα. Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΔΣ ανέφερε, μεταξύ άλλων:

«Το πόρισμα αναφέρει ότι, πραγματικά, υπήρξαν κάποια γεγονότα, και επειδή με ρωτάτε πάρα πολύ, θα ήθελα να σας πω ότι το πόρισμα δεν είναι ανακοινώσιμο, γιατί είναι μία εσωτερική διοικητική διαδικασία του Οργανισμού. Παρόλα αυτά, ο έλεγχος που έγινε σταμάτησε κάποια στιγμή, ψάχνοντας εάν υπήρξε ή όχι. Η απάντηση ήταν "ναι". Τώρα, το πόσο και τι, είναι πάρα πολύ λιγότερα από όσα εγώ βλέπω στις τηλεοράσεις».

Απαντώντας δε σε σχετική ερώτηση είπε ότι είναι θέμα της Αστυνομίας να διαπιστώσει εάν όλα αυτά που λέγονται στις τηλεοράσεις και στις καταγγελίες έχουν βάση και εάν γίνονταν κατ' εξακολούθηση ή είναι μεμονωμένα γεγονότα. Επίσης, επισήμανε πως το πόρισμα θα σταλεί στις εισαγγελικές και τις αστυνομικές Αρχές, για να αξιολογήσουν τα όσα καταγράφηκαν στη διοικητική εξέταση.

«Αυτό που ξέρω είναι ότι περιγράφονται κάποια γεγονότα, πολλά από αυτά είναι "άκουσα", "είδα", "είπαν", τα οποία εγώ προσωπικά δεν μπορώ να αξιολογήσω. Υπάρχουν αστυνομικές και εισαγγελικές Αρχές, οι οποίες είναι πολύ πιο έμπειρες από εμένα. Γι αυτό τον λόγο, το ΔΣ ζήτησε όλο αυτό το πόρισμα να μεταβιβαστεί σε αυτές τις Αρχές» σημείωσε.

Ο κ. Χαρουτουνιάν, ωστόσο, αναγνώρισε ότι υπάρχουν σε πολλές Σχολές προβλήματα λειτουργικά, ειδικά λόγω ελλείψεων προσωπικού, για να τονίσει πως «αυτό δεν δικαιολογεί με τίποτα φαινόμενα ενδοσχολικής βίας».
Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν ο πρώην διευθυντής της Σχολής είχε προειδοποιήσει, σε σχετική επιστολή του, για πιθανές καταστάσεις με νομικές προεκτάσεις που πιθανόν να προκύψουν στη Σχολή, λόγω ελλείψεων στο προσωπικό και με δεδομένο ότι στο Οικοτροφείο φιλοξενούνται αγόρια και κορίτσια, ο αξιωματούχος του ΕΛΓΟ "Δήμητρα" είπε ότι δεν γίνεται αναφορά για ενδοσχολική βία. «Θέλω να σας πω κατηγορηματικά, δεν ήρθε ποτέ καμία τέτοια ειδοποίηση για ένα τέτοιο θέμα. Τώρα από εκεί και μετά, είναι γεγονός ότι εδώ φιλοξενούμε αρκετούς μαθητές, με δύσκολα μέσα σε μία δύσκολη κατάσταση για τη χώρα» τόνισε και διερωτήθηκε: «Τι θα μπορούσατε εσείς να μου προτείνετε, καλύτερα να το κλείσουμε;».

Τέλος, ο κ. Χαρουτουνιάν διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει ενδεχόμενο να σταματήσει να λειτουργεί η Σχολή, «η οποία εδώ και πάρα πολλά χρόνια παράγει καλούς επαγγελματίες στον χώρο».

Το Δ.Σ του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» μεταξύ άλλων αποφάσισε να τοποθετήσει προσωρινά στη θέση διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής την Αλεξάνδρα Μέγα, η οποία θα υπηρετεί με παράλληλα καθήκοντα στη θέση της στο Τμήμα Επιθεωρήσεων και Ελέγχων Ηπείρου. Επιπλέον αποφασίστηκε να ζητηθεί συνδρομή από το Υπουργείο Παιδείας με προσωπικό και ανθρώπους ,οι οποίοι θα μπορούν να συμβουλεύουν καλύτερα τους σπουδαστές για θέματα ενδοσχολικής βίας, παρότι για το θέμα αυτό ,είχε γίνει σημαντική δουλειά και πέρυσι, από τη Διεύθυνση της Σχολής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, όπως υπογράμμισε ο Πρόεδρος του ΔΣ.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΓΟ Κ. Μαλλίδης έκανε έκκληση, να σταματήσει η ανάρτηση φωτογραφιών στα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης , καθώς γίνεται στοχοποίηση σπουδαστών που δεν εμπλέκονται στην υπόθεση.



Διαβάστε περισσότερα...

Αυτή είναι η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές


Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις.

Ληξιπρόθεσμα χρέη ως την 1 Μαρτίου 2015 θα μπορούν να υπάγονται στη ρύθμιση των 100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογούμενων.

Παράλληλα, σύμφωνα με το σχετικό νομοσχέδιο το οποίο αναρτήθηκε σήμερα για δημόσια διαβούλευση στο «opengov.gr», η «προσφορά» του υπουργείου Οικονομικών για κούρεμα προσαυξήσεων ίσο με το κεφάλαιο ληξιπρόθεσμης οφειλής που προκαταβάλλεται, θα ισχύσει έως τις 27 Απριλίου.

Μεταξύ άλλων, στο νομοσχέδιο γίνεται ευνοϊκότερη η κλίμακα διαγραφής των προσαυξήσεων ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων, η ελάχιστη μηνιαία δόση περιορίζεται σε 20 ευρώ, καταργείται η επιβάρυνση με τόκους για οφειλές εντός ρύθμισης έως 5.000 ευρώ ενώ για υψηλότερα ποσά ο ετήσιος τόκος περιορίζεται σε 3%.

Στην περίπτωση καθυστέρησης καταβολής δόσης η μηνιαία προσαύξηση ορίζεται σε 0,25%.

Επίσης το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ακόμη:

• Ευνοϊκότερες διατάξεις για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία,

• Αύξηση από 5.000 σε 50.000 ευρώ του ορίου της ληξιπρόθεσμης οφειλής ωστε το αδίκημα να οδηγεί σε ποινικές διώξεις

• κατάργηση των προστίμων 10%,20% και 30% τα οποία επιβάλλονται σήμερα σε ληξιπρόθεσμες οφειλές ανάλογα με το χρόνο καθυστέρησης

• Κατάργηση της ελάχιστης ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης διαβίωσης σε περιπτώσεις απόκτησης εισοδήματος μόνο από τόκους και ακίνητα

- Συγκέντρωση του συνόλου των ακινήτων του δημοσίου στο ΤΑΙΠΕΔ.

Αναλυτικότερα, στη ρύθμιση θα μπορούν να υπαχθούν ο φορολογούμενοι έως τις 26 Μαΐου ενώ ως τις 27 Απριλίου θα μπορούν να αξιοποιήσουν την ιδιαίτερα ευνοϊκή διάταξη που προβλέπει ότι όσο μέρος της αρχικής οφειλής εξοφληθεί άλλο τόσο από τις προσαυξήσεις διαγράφεται. Προϋπόθεση για την αξιοποίηση της διάταξης αυτής είναι ο οφειλέτης να καταβάλει ως προκαταβολή τουλάχιστον ποσό ίσο με το δεκαπλάσιο της ελάχιστης δόσης που του αναλογεί με βάση τη ρύθμιση.

Πέραν της διάταξης αυτής, η ρύθμιση προβλέπει διαγραφή προσαυξήσεων ανάλογα με τις δόσεις εξόφλησης του χρέους που θα επιλέξει ο οφειλέτης. Έτσι προβλέπεται το εξής:

• Για εφάπαξ εξόφληση της οφειλής διαγράφεται το σύνολο των προσαυξήσεων και τόκων εκπρόθεσμης καταβολής

• από δύο έως και πέντε μηνιαίες δόσεις διαγραφή του 90% των προσαυξήσεων και των τόκων

• από έξι έως και δέκα μηνιαίες δόσεις, απαλλαγή από το 80% των προσαυξήσεων και των τόκων

• από ένδεκα έως και είκοσι μηνιαίες δόσεις απαλλαγή από το 75%.

• από είκοσι μία έως και τριάντα μηνιαίες δόσεις απαλλαγή από το 70%

• από τριάντα μία έως και σαράντα μηνιαίες δόσεις απαλλαγή από το 65%.

• από σαράντα μία έως και πενήντα μηνιαίες δόσεις απαλλαγή από το 60%

• από πενήντα μία έως και εξήντα μηνιαίες δόσεις απαλλαγή από το 55%

• από εξήντα μία έως και εβδομήντα μηνιαίες δόσεις, απαλλαγή από το 50%.

• από εβδομήντα μία έως και ογδόντα μηνιαίες δόσεις απαλλαγή από το 45%

• από ογδόντα μία έως και ενενήντα μηνιαίες δόσεις απαλλαγή από το 40%

• από ενενήντα μία έως και εκατό μηνιαίες δόσεις απαλλαγή από το 30%.

Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου:

- η ελάχιστη μηνιαία δόση μειώνεται από 50 ευρώ σήμερα σε 20 ευρώ

- ο ετήσιος τόκος περιορίζεται από 5,6% σε 3%

- η καθυστέρηση καταβολής μίας δόσης επιβαρύνεται με επιτόκιο 0,25% το μήνα

- Ληξιπρόθεσμες οφειλές μέχρι 5.000 ευρώ που υπάγονται στη ρύθμιση δεν επιβαρύνονται πλέον με προσαυξήσεις ή τόκους εκπρόθεσμης καταβολής.



Διαβάστε περισσότερα...

«Κανένας πρώην δημοτικός αστυνομικός δεν χάνει τη δουλειά του»


Διευκρινίσεις για την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας.

«Κανένας πρώην δημοτικός αστυνομικός δεν χάνει τη δουλειά του» στη ρύθμιση για την επανασύσταση της δημοτικής αστυνομίας, τονίζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σε ανακοίνωσή του τονίζει πως εφαρμόζει ομοιόμορφους και αντικειμενικούς κανόνες, ίδιους για τους «διαθέσιμους» υπαλλήλους ακολουθώντας, ως προς την εκτίμηση των πραγματικών αναγκών, τη γνώμη των αρμόδιων υπουργών.

Με αφορμή κάποια δημοσιεύματα, αναφέρει το υπουργείο, «οι απολυμένοι ή όσοι επρόκειτο να απολυθούν γιατί δεν είχαν τοποθετηθεί αλλού επιστρέφουν στην παλαιά τους θέση. Όπως συμβαίνει με όλους τους υπαλλήλους που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, όσοι έχουν τοποθετηθεί οριστικά παραμένουν στις νέες θέσεις τους. Όσοι δεν έχουν τοποθετηθεί οριστικά, αλλά με βάση προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ έχουν δικαίωμα να επιλέξουν αν θα παραμείνουν στις θέσεις αυτές ή θα επιστρέψουν στην Δημοτική Αστυνομία. Οι μόνοι που υποχρεωτικά επιστρέφουν στην παλαιά τους θέση του δημοτικού αστυνομικού είναι αυτοί που είχαν μετακινηθεί στην Ελληνική Αστυνομία, και τούτο διότι κρίθηκε από το αρμόδιο υπουργείο ότι δεν ήταν λειτουργικά χρήσιμη η αξιοποίησή τους εκεί».

Όπως σημειώνει ακόμη, «το μέτρο εντάσσεται στη γενικότερη ρύθμιση για την επαναφορά των απολυμένων και σε διαθεσιμότητα υπαλλήλων, που αποσκοπεί όχι μόνο στην αποκατάσταση αδικιών, αλλά και στην κάλυψη των αναγκών της διοίκησης. Η ρύθμιση της επανασύστασης της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία συντάχθηκε λαμβάνοντας υπόψη και σχετικές προτάσεις της ΚΕΔΕ, μετά από διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς και συνεννόηση με τα συναρμόδια υπουργεία, σέβεται απολύτως τις παραπάνω αρχές. Ανασυστήνει μια υπηρεσία, η οποία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη για την καθημερινή ζωή των πολιτών και προσπορίζει σημαντικά οικονομικά έσοδα στους δήμους».



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Στη Βουλή για το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση


Ανακοίνωση 11.03.2015


Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής της Βουλής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, οι εκπρόσωποι των κοινωνικών φορέων που προσκλήθηκαν επιφύλαξαν πλήθος παρατηρήσεων. Στη θέση του προέδρου της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη, που απουσίαζε για λόγους ασθενείας, ήταν το μέλος της Εκτελεστικής της ΕΣΑμεΑ και πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ Γιάννης Λυμβαίος, ο οποίος και παρουσίασε τις προτάσεις του αναπηρικού κινήματος επί του νομοσχεδίου, όπως έχουν δημοσιευθεί.

Η παρέμβαση της ΕΣΑμεΑ κρίνεται ιδιαίτερα επιτυχημένη καθώς τόσο ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δ. Στρατούλης όσο και η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, συμφώνησαν με το βασικό αίτημα της ΕΣΑμεΑ να μην συνυπολογίζονται τα αναπηρικά επιδόματα στα εισοδηματικά κριτήρια για την πρόσβαση στις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση.
«Ήρθε η ώρα να αποκατασταθούν οι αδικίες για τα άτομα με αναπηρία», τόνισε ο κ. Λυμβαίος, που πρότεινε μεταξύ άλλων, πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δωρεάν ρεύμα για όσους χρειάζονται μηχανικής υποστήριξης κλπ. Οι προτάσεις της ΕΣΑμεΑ αναλυτικά.



Διαβάστε περισσότερα...

Ανάγκες σε προσωπικό καλούνται να δηλώσουν τα υπουργεία


Διορία ως τις 19 Μαρτίου δίνει εγκύκλιος του Γ. Κατρούγκαλου.

Να αποστείλουν τα υπουργεία ως τις 19 Μαρτίου αιτήματα για κάλυψη άμεσων λειτουργικών αναγκών σε προσωπικό ζητά με εγκύκλιό του ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, στο πλαίσιο της υπό κατάθεσης και κατάρτισης σχεδίου νόμου, για την επαναπρόσληψη των απολυμένων και διαθέσιμων του Δημοσίου και λοιπές διατάξεις.

«Ενόψει της κάλυψης των εν λόγω αναγκών, είτε μέσω της πλήρωσης κενών οργανικών θέσεων, όπου αυτές υπάρχουν, είτε μέσω της ανασύστασης θέσεων ή κλάδων ή και της σύστασης προσωποπαγών θέσεων, από προσωπικό που τέθηκε σε διαθεσιμότητα, και το οποίο βρίσκεται σε καθεστώς διαθεσιμότητας, ή λύθηκε η υπαλληλική του σχέση κατόπιν λήξης της διαθεσιμότητας και προκειμένου το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ταχύτερη δυνατή αξιοποίηση των εν λόγω υπαλλήλων, βάσει των τυπικών προσόντων της θέσης που κατείχαν κατά τη θέση τους σε διαθεσιμότητα ή κατά την κατάργηση της σύμβασης εργασίας τους, παρακαλούνται οι φορείς να αποστείλουν σχετικό, τεκμηριωμένο ως προς τις υπηρεσιακές ανάγκες και τα προσόντα για την κάλυψη των εν λόγω αναγκών, αίτημα προς το υπουργείο», αναφέρεται στην εγκύκλιο.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι «στο πλαίσιο του προγραμματισμού προσλήψεων για το έτος 2015 και με στόχο την ορθολογική κατανομή του προσωπικού του δημοσίου τομέα για μία πιο ευέλικτη και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση, ιδίως μετά την πρόσφατη αναδιοργάνωση των δομών των υπηρεσιών και λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη σταδιακής ολοκλήρωσης της διαδικασίας πρόσληψης των περιλαμβανομένων σε πίνακες διοριστέων παρελθόντων ετών» παρακαλούνται οι υπηρεσίες να γνωστοποιήσουν:
  • Τις άμεσες ανάγκες των υπηρεσιών για διορισμό-πρόσληψη τακτικού προσωπικού, κατά φορέα, κατηγορία, κλάδο ή ειδικότητα, για την εύρυθμη λειτουργία τους, προκειμένου αυτές οι ανάγκες να συνεκτιμηθούν για το συνολικό προγραμματισμό προσλήψεων.
  • Ποιες από τις ως άνω ανάγκες καλύπτονται από τις εκκρεμότητες διορισμών-προσλήψεων τακτικού προσωπικού (μονίμου και αορίστου χρόνου) των υπηρεσιών, που αφορούν σε οριστικά αποτελέσματα διαδικασιών που έχουν διενεργηθεί από το ΑΣΕΠ ή τους φορείς».

Διαβάστε περισσότερα...

Η απίστευτη εκδίκηση σκύλου σε ιδιοκτήτη ΙΧ


Το κλώτσησε και εκείνο επέστρεψε με... παρέα – Δείτε φωτογραφίες.

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου- μέχρι φυσικά ο άνθρωπος να κάνει κάτι απόλυτα εξοργιστικό. Όπως γράφουν οι New York Times, ένας άντρας στο Πεκίνο, έκανε το λάθος και επιτέθηκε σε ένα τετράποδο που βρήκε ξαπλωμένο στο καθορισμένο σημείο στάθμευσης που είχε, έξω από το σπίτι του.

Ο ίδιος, αντί να προσπαθήσει να δελεάσει το ζώο και να φύγει αυτό μακριά, δε δίστασε να το κλωτσήσει.

Το τι συνέβη μετά είναι απίστευτο. Ο σκύλος πήρε την εκδίκησή του επιστρέφοντας μαζί με άλλους τετράποδους φίλους του στον τόπο του «εγκλήματος», και επιτέθηκαν με μανία στο αυτοκίνητο.

Δείτε φωτογραφίες από την επίθεση:










Διαβάστε περισσότερα...

Ανακαλούνται 144 παιδικά παιχνίδια


Κίνδυνος πνιγμού από αποκόλληση μικρών κομματιών.

Πρόγραμμα ανάκλησης 144 παιχνιδιών «Cartoon Tool Playset» μάρκας Stylish με κωδικό 36523 εκτελεί η εταιρεία Νικόλαος Κ. Κορακάκης AE, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας.

Το προϊόν είναι ένα σετ πλαστικών παιδικών εργαλείων, όπου στις άκρες τους έχουν μορφές κινούμενων σχεδίων και περιέχει 11 πλαστικά εργαλεία διαφορετικού τύπου και διαστάσεων, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους και να ταιριάξουν με άλλα παιχνίδια.

Η σήμανση του προϊόντος αναφέρει ότι προορίζεται για παιδιά άνω των τριών ετών και δεν επιτρέπεται η χρήση αυτού από παιδιά μικρότερης ηλικίας επειδή υπάρχει κίνδυνος πνιγμού. Ωστόσο, δεδομένων των χαρακτηριστικών του προϊόντος, κρίθηκε σκόπιμο να γίνει και έλεγχος για χρήση αυτού και από παιδιά μικρότερα των τριών ετών.

Σύμφωνα με τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, το προϊόν απέτυχε στις δοκιμές για παιδιά μικρότερα των τριών ετών. Συγκεκριμένα από το προϊόν μπορεί να αποκολληθούν μικρά κομμάτια και να υπάρξει κίνδυνος πνιγμού.

Μετά από αυτό, η εταιρεία Νικόλαος Κ. Κορακάκης, οικειοθελώς σταμάτησε την εισαγωγή και την πώληση αυτών των προϊόντων και ανέλαβε την υποχρέωση να ειδοποιήσει τους πελάτες που έχουν αγοράσει το προϊόν, έτσι ώστε σε συνεργασία με αυτούς να αποσυρθεί ή να καταστραφεί.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και η εταιρεία Νικόλαος Κ. Κορακάκης συνιστούν στους καταναλωτές, που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν, να μην το δίνουν προς χρήση σε παιδιά μικρότερα των τριών ετών. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν με τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: info@premium-toys.com.



Διαβάστε περισσότερα...

Μόλις 10.381 οι θέσεις για φοιτητές σε εστίες


Ο αριθμός των φοιτητών ΑΕΙ-ΤΕΙ ξεπερνά τις 290.000.

Η δυναμικότητα των φοιτητικών εστιών των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ αθροιστικά με εκείνες των οποίων έχει τη διαχείριση το Ινστιτούτο Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης και με τα δωμάτια που νοικιάζουν τα ιδρύματα για να στεγάσουν τους φοιτητές ανέρχεται σε 10.381 θέσεις όπως προκύπτει από το πληροφορίες που δίνει ο υπουργός Παιδείας κ. Μπαλτάς σε γραπτή του απάντηση στη Βουλή.

Από το νούμερο αυτό αντιλαμβάνεται κανείς ότι ελάχιστοι φοιτητές καταφέρνουν να εξασφαλίσουν μια θέση σε φοιτητική εστία. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι ο αριθμός των φοιτητών στα κανονικά εξάμηνα μόνο στα ΑΕΙ ανέρχονταν στις αρχές του 2013 σε 179.784. Αν αθροίσουμε και τους 114.547 σπουδαστές των ΤΕΙ ο συνολικός αριθμός των φοιτητών-σπουδαστών φθάνει τις 294.331.

Το φοιτητικό επίδομα ενοικίου δίνει μια ανάσα στους χιλιάδες φοιτητές που σπουδάζουν μακριά από τις οικογένειές τους. Για το οικονομικό έτος 2015 οι εγγεγραμμένες πιστώσεις του ανωτέρω επιδόματος ανέρχονται σε 47.592.000 ευρώ.


Διαβάστε περισσότερα...

Αρχιφύλακας απέτρεψε αυτοκτονία στην Πάτρα


Ο 54χρονος απειλούσε να πέσει στο κενό από τον 5ο όροφο.

Με ασφάλεια κατάφερε ένας αρχιφύλακας της ομάδας «ΔΙ.ΑΣ.» να απομακρύνει από τον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας έναν 54χρονο, ο οποίος απειλούσε να πέσει στο κενό.

Ο 54χρονος ανέβηκε στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας, στη διασταύρωση των οδών Μαιζώνος και Ζαΐμη, στο κέντρο της Πάτρας και απειλούσε να θέσει τέλος στην ζωή του.

Περαστικοί ειδοποίησαν την αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί της ομάδας «ΔΙ.ΑΣ.» και της Άμεσης Δράσης. Σύμφωνα με ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο αρχιφύλακας της ομάδας «ΔΙ.ΑΣ.» Ανδρέας Κάππος ανέβηκε στον πέμπτο όροφο της πολυκατοικίας και κατάφερε να πλησιάσει τον 54χρονο. Στη συνέχεια τον απομάκρυνε με ασφάλεια και τον οδήγησε στο ισόγειο της πολυκατοικίας, από όπου διακομίστηκε με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο.



Διαβάστε περισσότερα...

Αποζημιώσεις ΕΛΓΑ σε 11.098 αγρότες


Αφορούν σε εκκαθαρίσεις ζημιών σε φυτική παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο.

Αποζημιώσεις ύψους 22.603.467 ευρώ θα καταβάλει αύριο ο ΕΛΓΑ σε 11.098 παραγωγούς.

Οι αποζημιώσεις αφορούν σε εκκαθαρίσεις ζημιών στη φυτική παραγωγή και κυρίως σε αμπέλια, ελιές, οπωροφόρα δέντρα, σιτηρά, σανοδοτικά φυτά, εσπεριδοειδή, καλοκαιρινές αροτραίες καλλιέργειες, κηπευτικά, βαμβάκια, ζαχαρότευτλα και καπνά, αλλά και στο ζωικό κεφάλαιο από διάφορα αίτια για τo 2014 και to 2015.



Διαβάστε περισσότερα...

Μπαλτάς: Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τη σίτιση των μαθητών


Ο υπουργός Παιδείας για το πρόβλημα στα σχολεία.

Το υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα σίτισης των μαθητών στα σχολεία σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο υπουργός Αριστείδης Μπαλτάς σε απάντησή του σε βουλευτές του ΚΚΕ.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούσαν να μάθουν τα μέτρα για την άμεση αντιμετώπιση και με κρατική ευθύνη του προβλήματος του υποσιτισμού που συνδέεται άρρηκτα με την υγιή σωματική ανάπτυξη των παιδιών, όπως και τα κονδύλια που πρόκειται να επιμεριστούν από τον κρατικό προϋπολογισμό και από το ΕΣΠΑ 2014-20 για την ικανοποίηση του αιτήματος «ένα γεύμα σε όλα τα παιδιά στα σχολεία».

Στην γραπτή απάντηση δίνονται πληροφορίες για προγράμματα που έχουν ήδη υλοποιηθεί ή που βρίσκονται στη φάση της υλοποίησης όπως η πιλοτική δράση «Βάλε το φρούτο στη ζωή σου» στα πλαίσια του οποίου θα μοιραστούν 18.500 συσκευασίες εποχικών φρούτων σε 3.025 μαθητές 13 δημοτικών. Επίσης γίνεται αναφορά και στο πρόγραμμα «Σωστή Εκπαίδευση- Υγιεινή Διατροφή» το οποίο υλοποιείται για 4η χρονιά σε Δημοτικά Σχολεία και στα πλαίσια του οποίου γίνεται και δωρεάν διανομή φρούτων (μπανάνα). Ωστόσο στην απάντηση δε γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα μέτρα που θα λάβει το υπουργείο πέρα φυσικά από το γεγονός ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια αντιμετώπισης του προβλήματος.

Να θυμίσουμε ότι προεκλογικά στα άμεσα και κοστολογημένα μέτρα του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ για τη μαθητική μέριμνα περιλαμβάνονταν τα ακόλουθα: Οργανώνουμε σχολικά συσσίτια, δεκατιανό για όλους τους μαθητές και γεύμα στα ολοήμερα δημοτικά καθώς και δωρεάν προληπτικό υγειονομικό έλεγχο των παιδιών που δεν έχουν υγειονομική περίθαλψη.

Επίσης ο υπουργός Παιδείας κ. Μπάλτας είχε αναφέρει ότι πρώτα θα αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική καταστροφή. Χαρακτηριστικά είχε δηλώσει στις αρχές Φεβρουαρίου πως «σήμερα η κατάσταση στην εκπαίδευση είναι τραγική. Εκτός των παγίων αυτών προβλημάτων της, έχει λεχθεί από όλες τις πλευρές ότι είναι εν εξελίξει μία μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή. Παιδιά πεινάνε. Γονείς αυτοκτονούν. Τα σχολεία δεν έχουν θέρμανση. Οι δάσκαλοι λείπουν. Άρα οποιαδήποτε νέα πολιτική για την παιδεία, για την εκπαίδευση δεν μπορεί να ξεκινάει από την αντιμετώπιση αυτής της ανθρωπιστικής καταστροφής και μαζί με αυτήν και με τη διάλυση που έχει παράλληλα επέλθει λόγω των γνωστών διαδικασιών απόλυσης και διαθεσιμότητας, που έχει επίσης επιβάλει στα σχολεία τη διάλυση. Απέναντι σε αυτά τα προβλήματα έχουμε και θα έχουμε μια μέθοδο: Πρώτον, θα αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική καταστροφή».


Διαβάστε περισσότερα...

Καθηγητές και εργαζόμενοι του ΑΠΘ έγιναν φωτογράφοι


Από 16 Μαρτίου έως 5 Απριλίου η έκθεση στην παραλία Θεσσαλονίκης.

«Η τέχνη έχει τον δικό της δρόμο και αυτός είναι απροσδιόριστος». Η παραδοχή αυτή και η περιέργεια γύρω από την τέχνη της φωτογραφίας, ήταν το κίνητρο για καθηγητές και εργαζομένους τους Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης να συναντηθούν, να εξερευνήσουν και να καλλιεργήσουν το ταλέντο του πίσω από τον φωτογραφικό φακό, απαθανατίζοντας στιγμές και τοποθετώντας σε κάδρο ιστορίες της πόλης τους, της Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για τη φωτογραφική ομάδα «phototopos» του ΑΠΘ, μία εθελοντική πρωτοβουλία που ξεκίνησε πριν από περίπου έναν χρόνο, από μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, ηλικίας από 25 έως 60 ετών.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της ομάδας πραγματοποιήθηκαν μαθήματα φωτογραφίας στις εγκαταστάσεις του Εργαστηρίου Φωτογραφίας του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ στη Θέρμη, καθώς και φωτογραφικές εξορμήσεις.

Την ερχόμενη Δευτέρα 16 Μαρτίου (20.00, «Cafe Νίκης 35», παραλία Θεσσαλονίκης) η ομάδα παρουσιάζει την πρώτη της έκθεση, με φωτογραφικά έργα 17 μελών της (από τα συνολικά 30). Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Απριλίου 2015.







Ο Γιώργος Κατσάγγελος, εκ των εμπνευστών και πρωτεργατών της πρωτοβουλίας, είναι καθηγητής στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

«Η τέχνη έχει να κάνει με το ταλέντο, έχει να κάνει όμως και με ενημέρωση, μόρφωση, παιδεία. Η ιδέα ήταν να δημιουργήσουμε δύο ομάδες, μία φοιτητών και μία διδασκόντων, ως ένα πρώτο σκαλοπάτι να σπρώξουμε και περισσότερο κόσμο να ενεργοποιηθεί στον χώρο της δημιουργικής φωτογραφίας. Η ομάδα των διδασκόντων προχώρησε και αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε το αποτέλεσμα της προσπάθειας» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Κατσάγγελος.

«Δουλέψαμε με θέμα την πόλη μας, εστιάζοντας στον τόπο μας, γι' αυτό και όλες οι φωτογραφίες είναι από τη Θεσσαλονίκη» διευκρίνισε.

Στην έκθεση συμμετέχουν οι Αϊβαζίδης Κωνσταντίνος, Αλωπούδη Φωτεινή, Ζωγραφίδου Ζώζη, Καραμανλής Ξάνθιππος, Κατής Νίκος, Κατσάγγελος Γιώργος, Λάππα Νατάσα, Λευκιμμιάτη Θεοδώρα, Πανέρα Άλτα, Παντερής Μανώλης, Παπακώστας Ντίνος, Ραφτοπούλου Έλενα, Ροδοπαίος Νίκος, Σαμολαδά Μαρία, Σπινθηρόπουλος Πάνος, Τσιλιγκιρίδης Γιώργος και Φιλίππου Αγγελική.

Η ομάδα σχεδιάζει, στο επόμενο διάστημα, σειρά εκδηλώσεων, μεταξύ των οποίων ενημερωτικές παρουσιάσεις από φωτογράφους της Θεσσαλονίκης.



Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθη 67χρονος που ασελγούσε σε ανήλικη


Συνελήφθη σήμερα από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δυνάμει Εντάλματος Σύλληψης του 1ου Ανακριτικού Τμήματος Θεσσαλονίκης, ένας 67χρονος με την κατηγορία της αποπλάνησης παιδιών κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με την καταγγελία του ανήλικου κοριτσιού στην αστυνομία, ο 67χρονος, κατά την τελευταία 5ετία, προέβαινε επανειλημμένως σε ασελγείς πράξεις σε βάρος του.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοκ και θλίψη από την οικογενειακή τραγωδία στο Βύρωνα


Πέταξε το αγγελούδι 4 μηνών από το μπαλκόνι και μετά πήδηξε.

Συγκλονισμένο είναι το πανελλήνιο από την οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο Βύρωνα όπου ένα αγγελούδι 4 μηνών έχασε τη ζωή του, όταν ο 20χρονος θείος του βγήκε στο μπαλκόνι του 4ου ορόφου κρατώντας το αγκαλιά και το πέταξε στο κενό. Μετά πήδηξε και ο ίδιος.

Η είδηση προκαλεί σοκ, θλίψη και πολλά ερωτηματικά που ακόμη δεν έχουν απαντηθεί.

Όλα έγιναν στις 12:55 το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο 20χρονος ήταν στο σπίτι και πρόσεχε το βρέφος. Για άγνωστο λόγο ανέβηκε βγήκε στο μπαλκόνι κρατώντας το αγκαλιά, το πέταξε και πήδηξε.

Το άτυχο βρέφος έπεσε μέσα σε παρκάκι που βρίσκεται έξω από την πολυκατοικία. Ο άνδρας έπεσε λίγα μέτρα πιο μακρυά και σύμφωνα με πληροφορίες είχε τις αισθήσεις του. Προσπάθησε να σηκωθεί για να φτάσει προς το μωρό αλλά οι δυνάμεις του τον εγκατέλειψαν.

Το κοριτσάκι τεσσάρων μηνών, ήταν το παιδί της αδερφής του...

Κατά ορισμένες πληροφορίες που για την ώρα δεν επιβεβαιώνονται ο άντρας αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα. Ωστόσο για την ώρα αυτή η πληροφορία δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί, όπως και οι φήμες για οικονομικά προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν έφθασε το ασθενοφόρο στο σημείο της τραγωδίας το βρέφος είχε υποστεί κάταγμα βάσης κρανίου και ήταν χωρίς σφυγμό. Προσπάθησαν να το επαναφέρουν στη ζωή στο νοσοκομείο «Παίδων», όπου έγινε ανάνηψη για 30 λεπτά, όμως το μωρό δεν άντεξε και άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ ο άντρας μεταφέρθηκε στον «Ερυθρό Σταυρό».

Το περιστατικό συνέβη, λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, στην οδό Μεσολογγίου στον αριθμό 8.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης από τη ΓΣΕΒΕΕ


Θα διαρκέσουν 70 ώρες και οι υποψήφιοι θα επιλεγούν με σειρά προτεραιότητας.

Το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ υλοποιεί δωρεάν προγράμματα διά βίου εκπαίδευσης σε εργοδότες, εργαζόμενους και μέλη μικρών επιχειρήσεων.

Η πρόσκληση για υποβολή αίτησης των υποψηφίων εκπαιδευομένων θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τη συμπλήρωση του προβλεπόμενου αριθμού αιτήσεων. Για την επιλογή, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης. Τα προγράμματα εκπαίδευσης είναι τα ακόλουθα:

1. Ζητήματα διακρίσεων και ετερότητας στην εργασία.

2. Δεξιότητες εργαζομένων στον γραπτό λόγο και την επικοινωνία.

3. Ικανότητα διαχείρισης συγκρούσεων στο χώρο εργασίας.

4. Θέματα οικονομικού και επιχειρησιακού.

5. Μεταγνωστικές ικανότητες.

6. Στοιχεία σύγχρονης εργατικής νομοθεσίας και εργασιακές σχέσεις στο σύγχρονο οικονομικό περιβάλλον.

7. Κοινωνική οικονομία και καινοτόμες μορφές επιχειρηματικότητας.

8. Ζητήματα κοινωνικής πολιτικής και κοινωνικής ασφάλισης.

9. Θέματα οικονομίας και εργασιακός βίος.

10. Ξενόγλωσση επιχειρηματική ορολογία (ρωσική γλώσσα).

11. Τεχνικές παρέμβασης στην λειτουργία της επιχείρησης και αντιμετώπιση της κρίσης και της αρνητικής οικονομικής συγκυρίας.

12. Αγγλική γλώσσα εστιασμένη στο χώρο της εργασίας.

13. Υγεία και Ασφάλεια στην εργασία.

14. Διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες.

15. Εκπαίδευση εκπαιδευτών και ποιότητα στη Διά Βίου Μάθηση.

Αναλυτικότερες πληροφορίες για τα περιεχόμενα των προγραμμάτων διά βίου εκπαίδευσης στον σύνδεσμο: http://www.imegsevee.gr/2014-07-10-13-43-23

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι διάρκειας 70 ωρών και υλοποιούνται αξιοποιώντας τη μέθοδο της μικτής μάθησης - 35 ώρες εκπαίδευση με φυσική συμμετοχή και 35 ώρες εξ αποστάσεως εκπαίδευση μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Μετά τη λήξη της εκπαίδευσης, παρέχεται στους εκπαιδευθέντες η δυνατότητα συμβουλευτικής υποστήριξης η οποία επιδιώκεται να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της εκπαίδευσης και θα συμβάλλει στην καλύτερη αξιοποίηση των γνώσεων που αποκτήθηκαν σε «πραγματικές συνθήκες» ζωής και εργασίας.

Η συγκεκριμένη δράση αφορά 800 ωφελούμενους από όλους τους συμμετέχοντες φορείς (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ, ΕΣΕΕ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ της ΑΔΕΔΥ) πανελλαδικά.

Η αίτηση των υποψηφίων υποβάλλεται σε ηλεκτρονική μορφή ή εντύπως στα γραφεία του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ. Περισσότερες πληροφορίες καθώς και η διεύθυνση υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης παρέχονται από την ιστοσελίδα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ (www.imegsevee.gr).



Διαβάστε περισσότερα...

Γιατρός και φαρμακοποιός συνελήφθησαν για ναρκωτικά


Κατασχέθηκαν και πλαστογραφημένες ιατρικές συνταγές.

Ένας 50χρονος γιατρός και ένας 64χρονος φαρμακοποιός συνελήφθησαν, χθες το μεσημέρι, στην Τρίπολη Αρκαδίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας και της παράβασης της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, προχθές το βράδυ, ο 50χρονος κατελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, να κατέχει οκτώ δισκία, που εμπίπτουν στη νομοθεσία για τα ναρκωτικά καθώς και δύο ιατρικές συνταγές, από τις οποίες, όπως προέκυψε, η μία ήταν πλαστογραφημένη από τον ίδιο, τα οποία κατασχέθηκαν.

Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, εξακριβώθηκε ότι, o 50χρονος προμηθεύτηκε τα ανωτέρω δισκία προχθές το βράδυ, από τον 64χρονο, ο οποίος τα προμήθευσε χωρίς να ακολουθήσει την προσήκουσα διαδικασία.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία του 50χρονου, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • Επτά σφραγίδες διαφόρων τύπων
  • Δεκαεπτά συνταγολόγια
  • Πλήθος ιατρικών γνωματεύσεων και πλαστογραφημένων συνταγών
  • Δύο σύριγγες
  • Διάφορα έγγραφα
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή Τρίπολης.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης.


Διαβάστε περισσότερα...

«Ο πρώτος μου προπονητής ήταν παιδόφιλος»


Σοκ προκαλεί η δήλωση του 31χρονου επιθετικού της Σασουόλο, Αντόνιο Φλόρο Φλόρες, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο πρώτος του προπονητής ήταν παιδόφιλος.

Σε συνέντευξη του στο περιοδικό «Il Calciatore», ο Ιταλός μίλησε για τα προβλήματα που αντιμετώπισε στην παιδική του ηλικία και έτσι αναφέρθηκε και στην μέρα που συνέλαβαν τον προπονητή του.

«Όταν ήμουν 10 ή 11 πήγα στο σχολείο ποδοσφαίρου της Ατλέτικο Τολέντο και αυτή νομίζω ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στην ζωή μου. Ο πατέρας μου περνούσε μια πολύ άσχημη φάση. Η εταιρία του δεν πήγαινε καλά και δεν είχαμε λεφτά για να συνεχίσω στην ακαδημία.

«Ο πρώτος μου προπονητής ήταν παιδόφιλος»

Αλλά αφού με είδε ο προπονητής να παίζω, είπε ότι όλα θα πάνε καλά και ότι δεν έχω λόγο να ανησυχώ. Μετά από λίγο καιρό από αυτό μάθαμε ότι ο προπονητής μας ήταν παιδόφιλος. Ακόμα θυμάμαι την σκηνή. Ενώ παίζαμε ήρθε η αστυνομία και τον πήρε», δήλωσε ο Φλόρο Φλόρες.



Διαβάστε περισσότερα...

Η εικονική πραγματικότητα του facebook


Σταθερά βήματα προς την εικονική εξέλιξη πραγματοποιεί ο κολοσσός των κοινωνικών δικτύων.

Μπορεί η «εικονική κοινωνική ζωή μας» που συνεχίζουμε να ποστάρουμε με ασυγκράτητη προθυμία στο δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο να αποκτήσει ακόμα εικονικότερες διαστάσεις; Κατ’ όπως φαίνεται μπορεί, αφού τα τελευταία «status» θέλουν τον αμερικανικό κολοσσό να έχει ήδη αρχίσει τις εργασίες, και μάλιστα με πυρετώδεις ρυθμούς, ώστε να μεταφέρει τις εφαρμογές του μέσου, στη σφαίρα της εικονικής πραγματικότητας…

«Φανταστείτε να μπορείτε να μοιράζεστε με τους διαδικτυακούς σας φίλους, πέρα από μεμονωμένες στιγμές, ολοκληρωμένες εμπειρίες και περιπέτειες» είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο διευθύνων σύμβουλος, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, όταν η εταιρεία το 2014, εξαγόρασε την κατασκευάστρια των φημισμένων «γυαλιών» Oculus Rift προς 2 δις. δολάρια (περίπου 1,7 δις. ευρώ), καταδεικνύοντας ξεκάθαρα πως ήδη από τότε έχει «ανάψει» το φλερτ με την ιδέα της εικονικής πραγματικότητας.

Επαλήθευση της νέας προοπτικής, ήρθε άλλωστε δια στόματος του επικεφαλής του τμήματος προϊόντων του κολοσσού, Κρις Κοξ, στο πλαίσιο του συνεδρίου Code Media της τεχνολογικής ιστοσελίδας Recode, ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, «Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε για την ανάπτυξη εφαρμογών εικονικής πραγματικότητας. Ωστόσο ακόμη έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, καθώς η συσκευή για την ώρα δεν είναι ευρέως διαθέσιμη».

Βέβαια η στρατηγική κίνηση της εταιρείας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί αναμενόμενη, εφόσον όλες οι μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας στρέφονται προς την «εικονική» κατεύθυνση ανακοινώνοντας η μια μετά την άλλη τα σχέδιά τους. Ενδεικτικά παραδείγματα θα μπορούσαν να θεωρηθούν η «μάσκα» εικονικής πραγματικότητας, Gear VR, της Samsung, η οποία φιλοξενεί το Smartphone της εταιρείας Galaxy Note 4, καθώς και η δυνατότητα συνδυασμού του κινητού G3 με την συσκευή VR for G3, βασισμένης το Google Cardboard της εταιρείας LG.



Διαβάστε περισσότερα...

Τι ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας για την προσχολική εκπαίδευση


Θα εκδοθεί νέο Προεδρικό Διάταγμα.

Νέο Προεδρικό Διάταγμα για τη λειτουργία της Προσχολικής Αγωγής θα εκδώσει το υπουργείο Παιδείας μετά από διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς ενώ θα ξεκινήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για την καταγραφή των προβλημάτων που διέπουν την προσχολική εκπαίδευση.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν κατά τη συνάντηση που είχε ο αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης με το Συντονιστικό των Νηπιαγωγών. Ο Αναπληρωτής Υπουργός δεσμεύθηκε ότι προτεραιότητα της ηγεσίας του Υπουργείου είναι να βρίσκουν όλα τα παιδιά «στέγη» στην προσχολική εκπαίδευση. Τόνισε πως άμεσος στόχος είναι να μην μείνει κανένα νήπιο εκτός προσχολικής εκπαιδευτικής διαδικασίας, με μεσοπρόθεσμο στόχο να εξασφαλιστούν όλες οι προϋποθέσεις για την συμπερίληψη όλων των προνήπιων.

Το υπουργείο θα προχωρήσει στην καταγραφή του αριθμού των νήπιων και προνήπιων με στόχο να αποτυπωθούν και να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό .Στο πλαίσιο καταγραφής των προβλημάτων, συμπεριλαμβάνεται και η επανεξέταση των κτιριακών υποδομών και εγκαταστάσεων προκειμένου να διασφαλιστεί η καλή λειτουργία των νηπιαγωγείων και η ασφάλεια των δασκάλων και των παιδιών.

Θυμίζουμε ότι όπως δήλωσε ο κ. Κουράκης στο Σύλλογο Αναπληρωτών Νηπιαγωγών δεν μπορούν ταυτόχρονα να υλοποιηθεί και η βελτίωση των κτιριακών υποδομών και η στελέχωσή τους με εκπαιδευτικό προσωπικό λόγω του δημοσιονομικού κόστους.

Αναφορικά με τα αναλυτικά προγράμματα της προσχολικής αγωγής, ο Αναπληρωτής Υπουργός, Τάσος Κουράκης, ανακοίνωσε πως θα επανεξεταστούν και πως θα εξασφαλιστεί η πιλοτική εφαρμογή τους. Σημείωσε, μάλιστα, πως στα αναλυτικά προγράμματα θα συμπεριληφθεί και ειδική αγωγή.

Επιπλέον, στο πλαίσιο ενδυνάμωσης του Νηπιαγωγείου, θα γίνουν προσπάθειες για την υλοποίηση του προγράμματος (μέσω ΕΣΠΑ) που θα αφορά τους σχολικούς βοηθούς (σχολικούς νοσηλευτές, τραπεζοκόμους). Υπήρξε, επίσης, δέσμευση πως θα δρομολογηθούν άμεσα όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να στελεχωθούν με εκπαιδευτικό προσωπικό όλα τα τμήματα ένταξης.

Σημειώνουμε ότι χιλιάδες προνήπια βρίσκονται εκτός νηπιαγωγείων καθώς δεν επαρκεί το προσωπικό ενώ υπάρχει μεγάλο πρόβλημα και με τις υποδομές. Φέτος ο αριθμός των αναπληρωτών νηπιαγωγών ξεπέρασε τους 1.700 ενώ οι διορισμοί την τελευταία 5ετία είναι ελάχιστοι.

Στις προεκλογικές εξαγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ για την προσχολική εκπαίδευσης περιλαμβάνονταν η άμεση τροποποίηση του 1566/1985 και του 3518/2006 ενώ παράλληλα προτείνονταν: Α)Σταδιακή καθιέρωση της διετούς υποχρεωτικής φοίτησης και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να γενικευτεί και να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα. ΚΑΙ Β) την ευθύνη για όλα τα θέματα που αφορούν τη προσχολική αγωγή την έχει το Υπ Παιδείας .

Βέβαια δεν είναι δυνατόν άμεσα να καθιερωθεί η διετής υποχρεωτική εκπαίδευση γι αυτό και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε ότι μεσοπρόθεσμα θα συμπεριληφθούν όλα τα προνήπια αφού όπως προειπώθηκε οι κτιριακές υποδομές σε πολλές περιπτώσεις δεν επαρκούν ενώ εντοπίζονται προβλήματα στελέχωσης των νηπιαγωγείων και απόδειξη αποτελούν οι ανακοινώσεις των αιρετών.

Με το ισχύον πλαίσιο τα προνήπια γίνονται δεκτά για φοίτηση στα νηπιαγωγεία με την προϋπόθεση ότι υπάρχουν κενές θέσεις μετά την εγγραφή των νηπίων. Προνήπια ή νήπια δεύτερης ηλικίας είναι όσα παιδάκια συμπληρώνουν την 31 Δεκεμβρίου του 2014 το 4ο έτος της ηλικίας (γεννηθέντα το 2010). Για την εγγραφή των νηπίων 2ης ηλικίας εφαρμόζονται οι διατάξεις του Π.Δ. 200/1998, (ΦΕΚ 161/1998, τ.Α’). Η φοίτηση των προνηπίων είναι προαιρετική.

Σε περίπτωση που οι αιτήσεις των γονέων για τη φοίτηση των νηπίων 2ης ηλικίας (προνήπια) είναι περισσότερες από τις προσφερόμενες θέσεις σύμφωνα με το ΠΔ 200/98, γίνεται κλήρωση.

Η κλήρωση γίνεται το ενώπιον επιτροπής που αποτελείται από τους εκπαιδευτικούς του νηπιαγωγείου και δύο εκπροσώπους των παρευρισκόμενων γονέων και κηδεμόνων. Με βάση τη σειρά κλήρωσης γίνεται η εγγραφή στο νηπιαγωγείο, καθώς και η πλήρωση των κενών θέσεων που τυχόν θα δημιουργηθούν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Κατ’ εξαίρεση και χωρίς κλήρωση εγγράφονται τα παρακάτω νήπια των δύο ηλικιών:

α) Τα δίδυμα αδέρφια εφόσον έχει κληρωθεί ο ένας από αυτούς.

β) Τα τέκνα πολυτέκνων.

γ) Τα τέκνα των νηπιαγωγών που διδάσκουν στο νηπιαγωγείο και των άλλων εκπαιδευτικών που εργάζονται σε συστεγαζόμενα με το νηπιαγωγείο σχολεία.



Διαβάστε περισσότερα...

Στάση πληρωμών στο μέρισμα 230.000 συνταξιούχων


Στα όρια της κατάρρευσης το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων.

Επιστολή για επικείμενη στάση πληρωμών από τον Μάιο στα μερίσματα που λαμβάνουν 230.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου απέστειλε στο υπουργείο Εργασίας το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων (ΜΤΠΥ) προειδοποιώντας ότι τα λεφτά τελειώνουν σε ένα μήνα.

Σύμφωνα με την επιστολή από εκεί και πέρα δεν θα μπορεί να συνεχίσει να πληρώνει τα μερίσματα στους δικαιούχους του από τα ταμειακά του διαθέσιμα!

«Τα διαθέσιμα του Ταμείου, με βάση το καταγραφόμενο μηνιαίο έλλειμμα, επαρκούν έως το τέλος Μαρτίου για την καταβολή των μερισμάτων του μηνός Απριλίου», αναφέρεται στην επιστολή που φέρνει στη δημοσιότητα κατ’ αποκλειστικότητα ο Ελεύθερος Τύπος.

«Θα πρέπει να εγκριθεί επειγόντως από τον αμέσως επόμενο μήνα», όπως αναφέρεται στο περιεχόμενο της επιστολής, «η συνεχής έκτακτη επιχορήγηση στο Ταμείο, προκειμένου να μη βρεθεί σε αδυναμία καταβολής μερισμάτων».

Το Ταμείο έχει ήδη εξαντλήσει τα διαθέσιμά του για να πληρώσει τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο, αλλά από τον Απρίλιο και μετά, δηλαδή για τα μερίσματα του Μαΐου και των επόμενων μηνών, θα πρέπει να πάρουν οι συνταξιούχοι χρήματα και δεν υπάρχουν.

Ακόμη και αν χρειαστεί να ρευστοποιήσει το σύνολο της περιουσίας που διαθέτει σε μετοχές, ομόλογα, στο Κοινό Κεφάλαιο της Τραπέζης της Ελλάδος, το ποσό που μπορεί να εξασφαλίσει το ΜΤΠΥ ανέρχεται στα 52 εκατ. ευρώ, όταν για τα μερίσματα των μηνών Μαΐου έως και Δεκεμβρίου χρειάζονται 158 εκατ. ευρώ!

Πέραν αυτών, η ρευστοποίηση της περιουσίας του θα γίνει με τεράστια ζημιά, καθώς η αξία κτήσης των τίτλων που διαθέτει το ιστορικό αυτό ταμείο του Δημοσίου είναι 204,7 εκατ. ευρώ, ενώ αν πουληθούν αυτή τη στιγμή, στις τρέχουσες χαμηλές τιμές της αγοράς, θα πιάσουν μόλις 52 εκατ. ευρώ!

Η επιστολή έχει αποδέκτη τον αναπληρωτή υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη και στάλθηκε στα τέλη του Φεβρουαρίου, ώστε και η ηγεσία του υπουργείου να είναι πλήρως ενημερωμένη.



Διαβάστε περισσότερα...

Μπλακ άουτ στις δομές προστασίας παιδιών


Στο κόκκινο η λειτουργία τους.

Ασφυκτικά γεμάτες είναι οι δομές προστασίας και φιλοξενίας ανηλίκων σε όλη τη χώρα. Οι αιτήσεις που φτάνουν στα γραφεία των Μη Κυβερνητικών Οργανισμών είναι πολλαπλάσιες του αριθμού των παιδιών που τελικά μπορούν να ενταχθούν στα προγράμματά τους. Το παζλ γίνεται ακόμη πιο σύνθετο αφού η υποχρηματοδότησή τους αναγκάζει τις δομές αυτές να λειτουργούν μόνιμα στο κόκκινο.

Παιδικά Χωριά SOS

Μόνο πέντε παιδιά επιπλέον θα μπορούν να φιλοξενήσουν τους επόμενους μήνες στα σπίτια τους τα Παιδικά Χωριά SOS. Όπως τονίζει στα «Νέα» ο διευθυντής Κοινωνικής Εργασίας και Έρευνας του φιλανθρωπικού σωματείου Στέργιος Σιφνιός, οι αιτήσεις συνεχώς αυξάνονται αλλά «οι δομές είναι κορεσμένες».

«Στα τρία χωριά μας οι δομές είναι κορεσμένες. Αυτή τη στιγμή διαμένει ο μέγιστος δυνατός αριθμός, δηλαδή 200 παιδιά. Την ίδια ώρα οι αιτήσεις για το 2014 αφορούσαν επιπλέον 54 παιδιά, τα οποία δυστυχώς δεν μπορέσαμε να δεχθούμε», δηλώνει, επισημαίνοντας πως «αν υπήρχαν πόροι είναι σίγουρο ότι θα μπορούσαμε να φιλοξενήσουμε περισσότερα παιδιά». Ωστόσο, «η οικονομική στήριξη προς φορείς όπως εμείς μειώνεται λόγω της κρίσης».

Το Χαμόγελο του Παιδιού

Για το 2014 το Χαμόγελο του Παιδιού δέχθηκε στα 11 σπίτια μόνιμης φιλοξενίας του 56 παιδιά επιπλέον από αυτά που θα μπορούσαν να αντέξουν οι χώροι του. Όπως εξηγεί στην εφημερίδα η συντονίστρια του προγράμματος προστασίας παιδιού και εφήβου στο οποίο υπάγονται τα σπίτια του Οργανισμού, Χαρά Γροσδάνη, ήταν περιπτώσεις παιδιών για τις οποίες δεν υπήρχε άλλη εναλλακτική και έπρεπε άμεσα να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Κατά την περσινή χρονιά το Χαμόγελο του Παιδιού δέχθηκε 125 αιτήματα για θέματα φιλοξενίας, που αφορούσαν 209 παιδιά. «Από αυτά μπορέσαμε να δεχθούμε μόνο 56» λέει η κ. Γροσδάνη, σημειώνοντας ότι δεν είναι μόνο η δική τους δουλειά δύσκολη, αλλά και των Εισαγγελέων, αφού «ο ρόλος τους θεσμικά περιορίζεται στο να βγάζουν αποφάσεις προς το συμφέρον των παιδιών. Ωστόσο, αναγκάζονται να αναζητούν χώρους όπου θα φιλοξενηθούν τα παιδιά αυτά, κάτι που δεν είναι καν στις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις».

Η Στέγη Θηλέων

Με μηδενική κρατική χρηματοδότηση λειτουργεί τα τελευταία δύο χρόνια η Στέγη Θηλέων Παλαιού Φαλήρου Άγιος Αλέξανδρος, που φιλοξενεί άπορα, ορφανά ή κακοποιημένα κορίτσια από 6 έως και 24 ετών.

Η Περιφέρεια Αττικής έκλεισε τη στρόφιγγα, καθώς δεν πιστοποίησε τη δομή με την αιτιολογία της «έλλειψης προσωπικού». Η υπεύθυνη της Στέγης και παιδαγωγός Έλενα Κόγια κάνει λόγο για «φαύλο κύκλο», καθώς η υποχρηματοδότηση δεν επιτρέπει τη στελέχωση της δομής με το απαιτούμενο προσωπικό.

Σύμφωνα με την κ. Κόγια, «από το 2010 και έπειτα η επιχορήγηση μειώθηκε από τις 150.000 ευρώ στις 40.000 ετησίως. Κατά συνέπεια, όσες συμβάσεις έληξαν δεν ανανεώθηκαν, ενώ οι εναπομείναντες εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι τους τελευταίους τρεις μήνες».

Οι καθημερινές ανάγκες των παιδιών καλύπτονται από την κ. Κόγια, μία μαγείρισσα, μία καθαρίστρια και μία νυχτερινή επιμελήτρια. Ανάσα στη λειτουργία της Στέγης δίνουν η εθελοντική εργασία ειδικών (π.χ. ψυχολόγων) και οι δωρεές από ιδιώτες.

Κι ενώ η Στέγη έχει δυνατότητα φιλοξενίας έως και 24 κοριτσιών, στην πράξη ανοίγει την πόρτα της μόνο σε «ήπια» περιστατικά, εξαιτίας της απουσίας μόνιμου κοινωνικού λειτουργού και ψυχολόγου, ενώ αιτήματα κοινωνικών λειτουργών νοσοκομείων για τη φιλοξενία παιδιών ορισμένες φορές απορρίπτονται.



Διαβάστε περισσότερα...