Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Τέλος στις διαγραφές των αιώνιων φοιτητών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Διάταξη με αναδρομική ισχύ εντός του μήνα.
Παρελθόν αποτελεί για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση η διαγραφή των αιώνιων φοιτητών. Το θέμα που μόνο ως είδηση προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων από σπουδαστές αλλά και από πανεπιστημιακούς, ωθώντας τις προηγούμενες ηγεσίες να προχωρήσουν σε μία σειρά «διορθωτικών» νομοθετικών ρυθμίσεων, τελικά δεν θα πραγματοποιηθεί.

Η νέα ηγεσία είχε ξεκαθαρίσει από την αρχή ότι δεν θα ακολουθήσει αυτή την πολιτική και χθες μπήκε ακόμα μία «υπογραφή» σε αυτή τη θέση, αυτή του γενικού γραμματέα του υπουργείου, κ. Δημήτρη Χασάπη.

Σε συνάντηση που είχε με φοιτητές επί πτυχίω της Ιατρικής και της Νομικής Σχολής, ο κ. Χασάπης ξεκαθάρισε ότι στο πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο, που σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες θα κατατεθεί εντός του μήνα στη Βουλή, θα υπάρχει διάταξη που θα ρυθμίζει το ζήτημα αναδρομικά ώστε να μην προχωρήσει καμία διαγραφή.

Η συζήτηση έγινε με αφορμή τις επικείμενες διαγραφές στις 30 Απριλίου, μετά το τέλος και της τελευταίας «χάρης» που δόθηκε σε φοιτητές που βρίσκονται κοντά στην απόκτηση του πτυχίου, όμως ο γενικός γραμματέας ξεκαθάρισε ότι θα καταργηθούν όλες οι σχετικές διατάξεις, αναφέρει δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι θέση της ηγεσίας είναι να διατηρήσει το διάλογο μεταξύ του υπουργείου και των φοιτητών όχι μόνο για το θέμα των διαγραφών αλλά και για κάθε πρόβλημα της φοιτητικής κοινότητας.

Καμία αναφορά δεν έγινε όμως στην επόμενη μέρα της κατάργησης του νόμου και συγκεκριμένα στο πώς θα γίνει το ξεκαθάρισμα των «βεβαρημένων» μητρώων των Ιδρυμάτων από τους λιμνάζοντες φοιτητές.

Πάντως, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Χασάπη στην εφημερίδα δεν έχει γίνει ακόμα καμία διαγραφή φοιτητή. Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο υπουργός κ. Αριστείδης Μπαλτάς είχε κάνει λόγο ακόμα και για προσωπικές συνεντεύξεις με τους φοιτητές ώστε να διερευνηθούν οι λόγοι που δεν ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους και στη συνέχεια να επιστρέψουν στα έδρανα όσοι ενδιαφέρονται να πάρουν το πτυχίο τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ίδια τα Ιδρύματα είχαν ζητήσει από την ηγεσία να ξεκαθαρίσει το ζήτημα με τους «αιώνιους» και κάποια υποδέχτηκαν με ανακούφιση τη νέα επιβεβαίωση για κατάργηση των διατάξεων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.