Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Έτσι φωνάζει ένα κοάλα που αναζητεί ταίρι


Κραυγή από την... κόλαση- Δείτε βίντεο.

Ακούγοντας κανείς την κραυγή νομίζει πως πρόκειται για κάποιο γουρούνι ή για μια τίγρη που βρυχάται. Αλλά δεν είναι παρά ένα κοάλα που αναζητά σύντροφο, στο πάρκο άγριας ζωής Featherdale, στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας.

Ο εικονιζόμενος Ruben καταγράφηκε σε βίντεο σκαρφαλωμένος σε ένα κορμό να φωνάζει αναζητώντας το ταίρι του.

«Τα κοάλα εξελίχθηκαν με τέτοιο τρόπο που διαθέτουν και δεύτερη σειρά φωνητικών χορδών έξω από το λάρυγγα, που τους επιτρέπουν να παράγουν αυτόν τον ήχο», εξηγεί η υπεύθυνη των κοάλα στο πάρκο Sarah Evett.

«Ουσιαστικά αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να απωθήσουν άλλα αρσενικά και να προσελκύσουν θηλυκά. Ο Ruben θα γίνει σε λίγο πέντε χρονών και έχει ήδη τέσσερα παιδιά», προσθέτει.

Σύμφωνα με την ίδια πάντως και η «απάντηση» των θηλυκών είναι κάπως «σατανική».








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φανταστικές επαύλεις με εκπληκτική θέα και πλούσια αισθητική


Εκεί όπου μένουν οι... λίγοι - Δείτε τις φωτογραφίες.

Η εκπομπή του CNBC «Secret Lives of the Super Rich», ρίχνει «κρυφές» ματιές στις ζωές των «σούπερ πλουσίων» («super rich»), όπως δηλώνει και ο τίτλος της. Στον λογαριασμό της εκπομπής στο Instagram @cnbcsuperrich, βρίσκονται συγκεντρωμένες μερικές φωτογραφίες από τις επαύλεις ορισμένων τυχερών κατοίκων αυτού του πλανήτη.

Τολμήστε ελεύθερα να ονειρευτείτε:




























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα τον Φεβρουάριο


Προκύπτει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων–αποχωρήσεων κατά 14.437 θέσεις εργασίας.

Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα καταγράφεται το μήνα Φεβρουάριο 2016, καθώς προκύπτει θετικό ισοζύγιο προσλήψεων–αποχωρήσεων κατά 14.437 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Φεβρουαρίου 2016, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 118.358, ενώ οι αποχωρήσεις σε 103.921. Από τις 103.921 συνολικά αποχωρήσεις, οι 47.686 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 56.235 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Από τη σύγκριση των στοιχείων των δύο μηνών, Φεβρουάριος 2016 και Φεβρουάριος 2015, προκύπτει αρνητική επίδοση κατά 687 θέσεις εργασίας, για τον Φεβρουάριο 2016 (θετικό ισοζύγιο 14.437 θέσεων εργασίας) έναντι θετικού ισοζυγίου (15.124) τον Φεβρουάριο του 2015.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η επίδοση του ισοζυγίου ροών του μηνός Φεβρουαρίου καταγράφεται θετική, για τρίτη συνεχή χρονιά και είναι η τρίτη υψηλότερη καταγεγραμμένη θετική επίδοση ισοζυγίου μηνός Φεβρουαρίου από το 2001 μέχρι σήμερα.

Αθροιστικά για την περίοδο Ιανουάριος–Φεβρουάριος 2016, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 228.848 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 224.365, εκ των οποίων οι 121.893 ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 102.472 οικειοθελείς αποχωρήσεις.

Έτσι, το ισοζύγιο των ροών μισθωτής απασχόλησης του πρώτου διμήνου του έτους 2016 είναι θετικό και διαμορφώνεται στις 4.483 νέες θέσεις εργασίας, αποτελώντας την τρίτη υψηλότερη επίδοση πρώτου διμήνου έτους από το 2001 μέχρι σήμερα.

Σημειώνεται ότι, πλην των ετών 2002, 2014 και 2015, το δίμηνο Ιανουάριος-Φεβρουάριος παρουσίαζε πάντοτε αρνητικό ισοζύγιο.

Επισημαίνεται ότι, παράλληλα, με τις ηλεκτρονικές υποβολές εντύπων προσλήψεων–απολύσεων, μέσω του πληροφοριακού συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ», υπάρχει και ένα ιδιαίτερα μικρό ποσοστό επιχειρήσεων που προέβησαν αναγκαστικά σε χειρόγραφες υποβολές εντύπων στις περιφερειακές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, λόγω είτε περιπτώσεων εκπρόθεσμων υποβολών, στις οποίες επιβάλλονται και τα προβλεπόμενα πρόστιμα είτε ειδικών ελάχιστων περιπτώσεων επιχειρήσεων που αδυνατούν να υποβάλουν τα στοιχεία ηλεκτρονικά. Το ισοζύγιο ροών μισθωτής απασχόλησης γι' αυτές τις συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων, για το διάστημα από 01.02.2016 έως και 29.02.2016, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, διαμορφώνεται σε -1.234 θέσεις εργασίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άγρια άλογα που είχαν εξαφανιστεί επέστρεψαν στη ρωσική στέπα


Δείτε εκπληκτικές φωτογραφίες.

Πριν από είκοσι χρόνια τα εικονιζόμενα άλογα Przewalski είχαν εξαφανιστεί από τη φύση. Συνεχίζονταν όμως οι προσπάθειες αναπαραγωγής τους σε ειδικά καταφύγια κι έτσι έξι τέτοια άλογα, που γεννήθηκαν στον γαλλικό νότο, περνούν φέτος τον πρώτο τους χειμώνα στη Ρωσία.

Οι επιστήμονες φιλοδοξούν εκατό από τα απειλούμενα άλογα να βρεθούν στα εδάφη του Orenburg, περιοχή αυστηρά προστατευόμενη στα σύνορα με το Καζακστάν, παρθένα στέπα που διατηρήθηκε επειδή τόσα χρόνια ήταν στην ιδιοκτησία του στρατού, όπως λέει η Tatjana Zharkikh, επικεφαλής του προγράμματος επιστροφής των αλόγων στη φύση.

«Είναι μάλλον χαρούμενα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο, παρά τη σφοδρή κακοκαιρία και τον παγετό με χιονόπτωση τον Ιανουάριο.

«Τα άλογα απολαμβάνουν τα παιχνίδια στο χιόνι, τους αρέσει να ξύνουν την πλάτη τους στη σκληρή παγωμένη επιφάνεια», προσθέτει, «δεν φοβούνται τον αέρα, το χιόνι, το κρύο… Αν τα άλογα Przewalski έχουν αρκετό φαγητό, είναι ουσιαστικά ανίκητα. Αν μπορούσαν να μας μιλήσουν θα μας έλεγαν πως θέλουν ένα ζεστό στάβλο, καθημερινή εύκολη τροφή, χόρτα, φρούτα… Αλλά είναι άγρια ζώα και πρέπει να βρίσκονται στο φυσικό τους περιβάλλον».

Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες για τη διάσωση του απειλούμενου είδους, «ο δρόμος είναι ακόμα μακρύς πριν θεωρήσουμε πως το άλογο Przewalski γλίτωσε από την εξαφάνιση», τονίζει ο Frederic Joly από τον Σύνδεσμο για τα εν λόγω άλογα στη Γαλλία, από τον οποίο προέρχονται και αυτά που επέστρεψαν στη ρωσική στέπα.

Σύμφωνα με την International Union for Conservation of Nature (IUCN), τα άλογα αυτά κάποτε ζούσαν στις στέπες Ευρώπης και Ασίας στη Μογγολία, το Καζακστάν, τη Ρωσία και την Ουκρανία. Το είδος ανακαλύφθηκε τον 19ο αιώνα από τον Ρώσο εξερευνητή Nikolai Przhevalsky. Έτσι πυροδοτήθηκε το ευρωπαϊκό ενδιαφέρον που οδήγησε σε βίαιη εκστρατεία αιχμαλωσίας αυτών των αλόγων.

Τα κοπάδια κυνηγήθηκαν άγρια μέχρι σχεδόν την εξαφάνισή τους με στόχο την αιχμαλωσία των νεαρών αλόγων, εξηγεί η Zharkikh, αλλά ευτυχώς διασώθηκαν αρκετά ώστε το είδος τους, έστω και σε αιχμαλωσία, να γλιτώσει την εξαφάνιση, κάτι που είχε ήδη συμβεί στη φύση.

Όλα τα 2000 άλογα που είναι σήμερα εν ζωή είναι απόγονοι των 12 αλόγων που πιάστηκαν στη φύση και η διαιώνιση του είδους από μια τόσο περιορισμένη «δεξαμενή» γονιδίων αποδείχθηκε δύσκολη υπόθεση.

Ένας επιπλέον «πονοκέφαλος» ήταν το γεγονός πως τα άλογα Przewalski μπορούν να ζευγαρώσουν με οικόσιτα, ήμερα άλογα γεννώντας γόνιμα υβρίδια, με αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα να απειλείται το είδος.

Αρχικά το σχέδιο προέβλεπε τα άλογα να επιστρέψουν στη φύση με απόλυτη ελευθερία αλλά οι επιστήμονες το απέρριψαν λόγω επικινδυνότητας και προτίμησαν την επιλογή της περιφραγμένης περιοχής.

Η αναζήτηση μέρους για την ασφαλή διαβίωση των αλόγων αυτών ανέδειξε και ακόμα κάτι: ακόμα και μέρη που δείχνουν ‘άγρια’, όπως η στέπα της Ρωσίας και της Μογγολίας, δεν είναι εντελώς ελεύθερα από ανθρώπινη δραστηριότητα. Είναι πολύ λίγα τα μέρη στον κόσμο που δεν υπάρχει ανθρώπινη επιρροή.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς βάζεις δύο ελεφαντάκια για ύπνο


Τα τραύματα, ο αποχωρισμός από τη μητέρα και ένας κτηνίατρος με φαντασία - Δείτε φωτογραφίες.

Όπως κάθε γονιός ξέρει, πολλές φορές η ώρα του ύπνου για τα παιδιά είναι μια περιπέτεια. Φανταστείτε λοιπόν πόσο μεγάλη περιπέτεια μπορεί να είναι το να βάλει κανείς για ύπνο δυο… ελεφαντάκια, συνολικού βάρους 246 κιλών.

Ο ευφάνταστος κτηνίατρος ωστόσο, σε καταφύγιο για ορφανούς ελέφαντες, στην Ινδία, βρήκε τη λύση για να κοιμίσει την 3 μηνών Rupa και την 11 μηνών Aashi: τους φόρεσε… πιτζάμες και κάλτσες.

Κι όπως φαίνεται στις παρακάτω φωτογραφίες, το «κόλπο» δούλεψε.

Τα δύο ελεφαντάκια χωρίστηκαν από τη μαμά τους λίγο μετά τη γέννα και με τη μητρική στοργή να τους λείπει, δυσκολεύονταν πολύ να κοιμηθούν στο σκληρό τσιμεντένιο δάπεδο του καταφυγίου , στη βορειοανατολική Ινδία.

Η Rupa είχε πέσει σε ένα ρέμα όταν ήταν μόλις μερικών εβδομάδων. Είχε παγιδευτεί εκεί με αποτέλεσμα η μητέρα της να μην μπορεί να τη φτάσει. Όταν οι χωρικοί άκουσαν το απελπισμένο κλάμα της τη μετέφεραν στο καταφύγιο.

Η Aashi είχε βρεθεί μόνη σε χαντάκι, χωρίς τη μητέρα της. Παρότι επέστρεψε κοντά της, λίγο μετά ξαναβρέθηκε μόνη. Η μητέρα και το κοπάδι της την είχαν απορρίψει. Έτσι βρέθηκε κι εκείνη στο καταφύγιο.

Αρχικά δεν υπήρχαν πολλές ελπίδες για την επιβίωσή τους. Αλλά οι δύο μικρές είναι αγωνίστριες- και βοήθησε και η φαντασία του κτηνιάτρου Panjit Basumatary του International Fund for Animal Welfare.

«Είναι σημαντικό να υπάρχει παρακολούθηση της θερμοκρασίας στα μικρά ελεφαντάκια», εξηγεί, «πολλές φορές τα πρωινά τα έβρισκα να κρυώνουν. Υπήρχε σκεπτικισμός στην αρχή αλλά τα ελεφαντάκια συνήθισαν γρήγορα και υπήρξαν αποτελέσματα και στην βελτίωση της κατάστασής του».

Παρά τα σωματικά και ψυχολογικά τραύματά τους, τα δύο μικρά αναρρώνουν και σχεδιάζεται, εν καιρώ, η επιστροφή τους στη φύση.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ρομαντική ιστορία που εξελίχθηκε σε θρίλερ


Το γύρο του διαδικτύου έκανε για μήνες μία ρομαντική ιστορία αγάπης ενός ζευγαριού από την Κίνα.





Μία 22χρονη κοπέλα βρισκόταν σε κώμα για 8 μήνες μετά από επίθεση που δέχτηκε. Ο 25χρονος σύντροφός της βρισκόταν συνεχώς στο πλευρό της και είχε ανακηρυχτεί «ήρωας» από τα κινεζικά ΜΜΕ για την προσήλωση και την αγάπη που έδειχνε στη σύντροφο του.

Ο 25χρονος, έκανε δηλώσεις αιώνιας αγάπης, επιμένοντας πως θα μείνει στο πλευρό της κοπέλας του για πάντα



Όταν η 22χρονη συνήλθε από το κώμα αποκάλυψε στον πατέρα της πως υπαίτιος για την κατάσταση της, ήταν ο σύντροφος της, ο οποίος την χτύπησε γιατί έκαψε το ψωμί στο φούρνο που διατηρούσαν.

Σύμφωνα με την κοπέλα δεν ήταν η πρώτη φορά που έπεφτε θύμα σωματικής κακοποίησης από τον σύντροφο της.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Ζούκερμπεργκ δίνει 360.000.000 ευρώ... σε υπαλλήλους του


Μπορεί το μπόνους να έχει εξαφανιστεί ακόμα και ως έννοια από τις περισσότερες εγχώριες επιχειρήσεις, στις ανεπτυγμένες όμως χώρες του κόσμου υπάρχει και μάλιστα πολλές φορές είναι γενναιόδωρο. Φυσικά, bonus δεν δίνονται μόνο επειδή οι εργαζόμενοι κάνουν παραγωγικά τη δουλειά τους αλλά κι επειδή αυτά τα ποσά συνήθως εκπίπτουν από τη φορολογία.

Αυτό σκέφτηκαν και οι υπεύθυνοι του facebook στη Βρετανία και αποφάσισαν να μοιράσουν bonus, υπό τη μορφή τίτλων, στο εκεί προσωπικό της εταιρίας που θα ξεπεράσει τα 360.000.000 ευρώ. Η απόφαση ελήφθη λίγες μέρες αφότου το facebook έτυχε σφοδρών επικρίσεων για τη χαμηλή φορολογία που πληρώνει.

Σε ότι αφορά τα bonus των εργαζομένων στη Βρετανία, οι «Times» του Λονδίνου έγραψαν ότι έκαστος θα λάβει περίπου 1.000.000 ευρώ και όλο αυτό το ποσό θα εκπέσει από τη φορολογία της εταιρίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όταν ο σύζυγος μπαίνει από την πόρτα, ο εραστής βγαίνει από το παράθυρο


Την «απόδραση» ενός ημίγυμνου άνδρα από το μπαλκόνι του διαμερίσματός τους κατέγραψαν με το κινητό τους δύο φίλοι σε επαρχία της Κίνας, οι οποίοι έμειναν άναυδοι όταν τον είδαν να βγαίνει από το παράθυρο.

Ο άνδρας με το κόκκινο εσώρουχο που φαίνεται να... δραπετεύει, σύμφωνα με το δημοσίευμα της Mirror και τα λεγόμενα των νεαρών που μαγνητοσκοπούν βρισκόταν στο σπίτι της παντρεμένης φίλης του (και γειτόνισσας των νεαρών) όταν ξαφνικά επέστρεψε στο σπίτι ο σύζυγός της.

Μην έχοντας άλλο τρόπο διαφυγής, μπήκε στο διαμέρισμα των νεαρών που τυχαία ήταν το μόνο ξεκλείδωτο καθώς έκαναν βόλτα έξω από το σπίτι και έφυγε από το μπαλκόνι φορώντας τα απολύτως απαραίτητα.

Το εντυπωσιακό είναι μάλιστα ότι ήταν εφοδιασμένος και με σκοινί για την... κατάβαση, άρα έτοιμος για όλα!

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.usay.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το μαγευτικό «Φρούριο Φυλής» από ψηλά


Σε μια από τις πλαγιές της Δυτικής Πάρνηθας, βόρεια της Φυλής, σε περίοπτη θέση και σε υψόμετρο περίπου 850 μέτρων, σώζονται τα απομεινάρια του Φρουρίου της Φυλής.

Οι εικόνες από τα drones, είναι πραγματικά καθηλωτικές. Και αυτό γιατί οι κορυφές του βουνού που μοιάζουν να αγγίζουν τα σύννεφα του ουρανού σε συνδυασμό με το όλο φυσικό τοπίο συνθέτουν ένα πάζλ μοναδικής ομορφιάς.

Απολαύστε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γυναίκα οδηγεί με… ένα δέντρο κολλημένο στο αυτοκίνητό της


Δείτε το βίντεο από το ασυνήθιστο περιστατικό.

Ένα ασυνήθιστο περιστατικό σημειώθηκε στο Σικάγο, με την αστυνομία να το καταγράφει σε βίντεο και να το ανεβάζει στο διαδίκτυο.

Μία 54χρονη οδηγός είχε προσκρούσει σε ένα δέντρο, αλλά αυτό δεν την πτόησε και συνέχισε την πορεία της με τον κορμό κολλημένο πάνω στο αυτοκίνητό της!

Μάλιστα, από την σύγκρουση είχαν ανοίξει ακόμη και οι αερόσακοι! Η οδηγός η οποία ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ σταμάτησε μόνο όταν της έκανε σήμα η αστυνομία και δήλωσε ότι δεν θυμόταν καν σε ποια περιοχή βρισκόταν όταν συγκρούστηκε με το δέντρο.

Οι αρχές δημοσίευσαν το βίντεο για να υπενθυμίσουν ότι αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί.

Δείτε το...








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Είμαι ιερόδουλη και δεν μου αρέσει η δουλειά μου»


Μαρτυρία ακτιβίστριας και οπαδού του Τζέρεμι Κόρμπιν.

«Κατέληξα να εργάζομαι ως ιερόδουλη λόγω της αναπηρία μου εξαιτίας της οποίας αδυνατούσα να δουλέψω σε μπαρ, σε μαγαζί ή σε γραφείο και με κάποιο τρόπο έπρεπε να πληρώνω το ενοίκιο. Έγινα ιερόδουλη όταν κοιτάζοντας τις επιλογές που είχα, αυτή μου φάνηκε η καλύτερη από μια σειρά άλλες χειρότερες.

Τον περισσότερο καιρό, δεν μου αρέσει ιδιαίτερα η δουλειά μου. Όπως δε μου άρεσε και η δουλειά σε ένα κατάστημα που πουλούσα ρούχα για 3,70 λίρες την ώρα ή όταν βρισκόμουν για 12 ώρες πίσω από μια μπάρα σε ένα μπαρ. Δε ξέρω κάποιον που να μη χρειάζεται να εργαστεί για να επιβιώσει. Αν τα επιδόματα υγείας και στέγασης μου εξασφάλιζαν το ενοίκιο, τους λογαριασμούς, το φαγητό και μια αξιοπρεπή ζωή δεν θα έκανα αυτή τη δουλειά, αλλά μιας και την κάνω θέλω να μπορώ να την κάνω με ασφάλεια. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να μάχομαι για την αποποινικοποίηση της πορνείας στη Βρετανία. Είτε μου αρέσει η δουλειά μου, είτε όχι θα πρέπει να έχω τα εργατικά δικαιώματα που μου αξίζουν.

Ως εργάτρια του σεξ στη Μεγάλη Βρετανία, έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη από τη δήλωση του Τζέρεμι Κόρμπιν, ηγέτη του Εργατικού Κόμματος, να μιλάει για την αποποινικοποίηση. Ως οπαδός του Εργατικού Κόμματος και ακτιβίστρια, δηλώνω συχνά ότι οι ιερόδουλες κακοποιούνται συχνά και πέφτουν θύματα βιασμού, ότι είμαστε θύματα χωρίς δικαιώματα... Μπορείτε να σκεφτείτε ότι η πορνεία είναι ανήθικη, ή λάθος, ή αποτέλεσμα μιας πατριαρχικής κοινωνίας. Αλλά δεν μπορείτε να τα αλλάξετε όλα αυτά με νόμους που με βάζουν σε μεγαλύτερο κίνδυνο, ενώ είμαι στη δουλειά».

Η παραπάνω μαρτυρία, δημοσιεύεται στην independent και η μαρτυρία έγινε υπό το όνομα Caitriona O’ Leary αλλά είναι ψευδώνυμο. Η συγκεκριμένη ιερόδουλη, είναι στο Twitter υπό το όνομα @ LondonSexWorker.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η πιο αξιολάτρευτη μικρή γοργόνα


Ποζάρει με νάζι - Δείτε τις φωτογραφίες.

Πολλά κοριτσάκια μαγεύονται από τις ιστορίες με γοργόνες και ονειρεύονται να γίνουν κι εκείνα τέτοια αιθέρια πλάσματα της θάλασσας.

Για τη μικρούλα της φωτογραφίας, την 6 μηνών Le Pham Kha Di από το Βιετνάμ το όνειρο έγινε πραγματικότητα καθώς οι γονείς της την έντυσαν γοργόνα και τη φωτογράφησαν στην πισίνα του σπιτιού τους, στην πόλη Ho Chi Minh.

Το κοριτσάκι φορά «πλεκτή» ουρά και πλεκτό μπικίνι και το πρόσωπό της λάμπει.

Οι γονείς της, σύμφωνα με τη Daily Mail, σκέφτηκαν τη φωτογράφιση αυτή όταν είδαν την ταινία «The Mermaid», που αφηγείται την ιστορία ενός πλούσιου Κινέζου επιχειρηματία που ερωτεύεται μια γοργόνα.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι σημαίνει το «i» στα iPhones, iPad, iPod και iMac


Εξήγηση από τον Στιβ Τζομπς.

Αν και για αρκετά χρόνια το γράμμα «i» συνοδεύει τα προϊόντα της Apple, πολλοί είναι εκείνοι που ίσως δεν γνωρίζουν τι ακριβώς αντιπροσωπεύει. Ο Στιβ Τζομπς, ο «μέγας ευαγγελιστής της ψηφιακής εποχής», όπως τον αποκαλούσαν και ένας εκ των δύο συνιδρυτών, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Apple (απεβίωσε το 2011), στην παρουσίαση του iMac το 1998, είχε τονίσει ότι ο υπολογιστής στόχευε στην «νούμερο ένα προτεραιότητα όλων των καταναλωτών: το internet».

Κατά την παρουσίαση, σε ένα από τα slide, ο Τζομπς έδειξε και μια σειρά από λέξεις που αντιπροσωπεύει το «i»: Internet, Individual, Instruct, Inform, Inspire (Ιντερνετ, μοναδικότητα, εκπαίδευση, πληροφόρηση, έμπνευση).

Δείτε το βίντεο που παρουσιάζει το techinsider:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η σοβιετική πόλη-φάντασμα της Λετονίας


Φωτογραφίες στα ερείπια μία άλλης εποχής.

Περπατώντας στους ετοιμόρροπους δρόμους της πόλης-φάντασμα Σκρούντα -1 στη Λετονία, είναι σαν να κάνει κανείς ένα ταξίδι πίσω στο σοβιετική εποχή.

Ανάμεσα στα ερείπια μιας άλλης εποχής βρίσκει κανείς φάρμακα αποθηκευμένα σε ντουλάπια και αφίσες εφηβικών ειδώλων.

Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου οι Σοβιετικοί κατασκεύασαν περισσότερες από 40 κωμοπόλεις σε μυστικές τοποθεσίες για στρατιωτικούς κυρίως σκοπούς. Αποτελούσαν τόπο κατοικίας εξειδικευμένου προσωπικού, κυρίως τεχνικών, των σοβιετικών ενόπλων δυνάμεων.

Κάποια στιγμή, κατά τη σοβιετική περίοδο, στη Σκρούντα-1 κατοικούσαν 5.000 σοβιετικοί στρατιώτες μαζί με τις οικογένειες τους. Τώρα πια είναι μία άδεια πόλη που έχει αφεθεί στο έλεος της φύσης, αφού ο τελευταίος κάτοικος έφυγε το 1998 αφήνοντας πίσω όλα όσα συνέθεταν την καθημερινότητά του, απομεινάρια μιας προηγούμενης ζωής.

Οι Adam Maisel και Will Duval, δύο μυστικοί πράκτορες του αμερικανικού στρατού επισκέφθηκαν την πόλη το Δεκέμβριο του 2015, με τη βοήθεια του Google Maps, του GPS και κάποιες οδηγίες από κατοίκους της Λετονίας και φωτογράφισαν ό,τι είχε απομείνει από την σοβιετική εποχή.

Τις φωτογραφίες δημοσιεύει η Dailymail.






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...