Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Δώδεκα οργασμοί την ημέρα έκαναν τη ζωή της κόλαση


«Το σώμα μου όριζε τη ζωή μου», εξομολογείται η νεαρή γυναίκα.

Ένας οργασμός που διαρκεί τρεις ώρες μοιάζει πολυπόθητος αλλά για μία γυναίκα από το Σιάτλ ήταν βασανιστήριο. «Ήταν διασκεδαστικό τα πρώτα πέντε λεπτά», λέει η ίδια, αλλά λίγο μετά έγινε εφιάλτης και την έστειλε… στο νοσοκομείο.
Το χειρότερο ήταν πως ο μαραθώνιος οργασμός ήταν μόνο η αρχή μιας αλυσίδας ανεπιθύμητων σεξουαλικών σπασμών που της συνέβαιναν οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

«Αρχικά μου συνέβαινε μετά το σεξ αλλά τελικά έφτασε να μου συμβαίνει συνέχεια, ό,τι κι αν έκανα. Ξαφνικά εκεί που έβλεπα τηλεόραση ή περπατούσα είχα οργασμό», εξήγησε η Liz στη Daily Mail.



«Κάποιες φορές συγκρατούμουν για λίγο, κρατώντας την ανάσα μου, μέχρι να μείνω μόνη και να μην εκτεθώ δημόσια, αλλά δεν ήμουν πια ο κυρίαρχος στη ζωή μου, το σώμα μου ήταν αυτό που αποφάσιζε», πρόσθεσε, «έφτασα να έχω δώδεκα παρατεταμένους οργασμούς την ημέρα. Πήγαινα από ειδικό σε ειδικό και κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει τι μου συμβαίνει. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος».

«Όποιος δεν έχει νιώσει όπως εγώ, νομίζει πως ο οργασμός της μισής ή της μίας ώρας θα ήταν μια φανταστική εμπειρία. Μέχρι να το νιώσει…», σημειώνει.

Οι γιατροί, που αρχικά δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι της συνέβαινε, κατέληξαν τελικά πως αιτία του προβλήματός της ήταν η διπολική διαταραχή από την οποία έπασχε, για την οποία είχε γίνει λάθος διάγνωση ως κατάθλιψη και για την οποία της είχαν χορηγηθεί με αντικαταθλιπτικά.

«Τα αντικαταθλιπτικά επιδεινώνουν την πολύ-οργασμική δυσλειτουργία επειδή μεταβάλλουν την υγεία του εγκεφάλου», σχολιάζει ο Δρ Irwin Goldstein, διευθυντής του Institute of Sexual Medicine στις ΗΠΑ.

Για να αντιμετωπίσει τόσο τη διπολική διαταραχή όσο και τους επίμονους οργασμούς, στη Liz χορηγήθηκε βαλπροϊκό οξύ. «Οι οργασμοί αραίωσαν, έγιναν ένας την ημέρα, μετά ένας κάθε δύο μέρες, μετά ένας την εβδομάδα, στη συνέχεια ένας το μήνα», λέει η ίδια. «Μου πήρε πέντε μήνες να ελέγξω πλήρως την κατάσταση και πλέον έχει περάσει ένας χρόνος χωρίς τέτοιους οργασμούς», προσθέτει.

«Θα χρειαστεί να παίρνω φάρμακα για την υπόλοιπη ζωή μου αλλά έχω πια μια ευτυχισμένη ερωτική ζωή και δεν ζω μέσα στο φόβο», κατέληξε.



Διαβάστε περισσότερα...

Δεκαπέντε χρόνια λειτουργίας έκλεισε ο «Τραπεζικός Μεσολαβητής»


Παγκόσμια μέρα καταναλωτή το Σάββατο 15 Μαρτίου.

Περισσότερα από 21.000 γραπτά παράπονα και 130.000 τηλεφωνικές κλήσεις και επισκέψεις στα γραφεία του έλαβε ο Μεσολαβητής Τραπεζικών Επενδυτικών Υπηρεσιών στη διάρκεια της λειτουργίας του θεσμού, όπως αναφέρει με αφορμή τη συμπλήρωση 15 ετών λειτουργίας, που συμπίπτει με τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Καταναλωτή, το Σάββατο 15 Μαρτίου.

Οι υπηρεσίες του Μεσολαβητή παρέχονται δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν στο νέο πενταψήφιο τηλέφωνο 10440 (αστική χρέωση). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επισκέπτονται τα γραφεία του Μεσολαβητή που βρίσκονται στη Μασσαλίας 1, 10680 Αθήνα ή την ιστοσελίδα (http://www.hobis.gr).



Διαβάστε περισσότερα...

Αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος σε φεστιβάλ στο Τέξας


Δύο νεκροί, είκοσι τρεις τραυματίες - Δείτε το βίντεο.

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από είκοσι τραυματίστηκαν όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος στο φεστιβάλ «South By Southwest» στο Όστιν του Τέξας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, βρισκόταν σε εξέλιξη καταδίωξη όταν ο οδηγός του οχήματος πέρασε μέσα από τις μπάρες που είχαν τοποθετηθεί γύρω από τον χώρο του φεστιβάλ, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να σκοτωθούν και άλλοι 23 να τραυματιστούν- εκ των οποίων οι 5 σοβαρά.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο CNN, το αυτοκίνητο έπεσε με ταχύτητα πάνω στο πλήθος, πετώντας ανθρώπους στον αέρα και ρίχνοντας άλλους στο έδαφος.

Ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζή, γράφει ο Independent, αλλά συνελήφθη.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεσμεύσεις για παράταση της διαθεσιμότητας των σχολικών φυλάκων


Πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή και μίλησαν με τον Κ. Μητσοτάκη.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή πραγματοποίησαν σήμερα οι σχολικοί φύλακες.

Οι συγκεντρωμένοι μίλησαν με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος τους ανέφερε ότι θα υπάρξει κοινή υπουργική απόφαση, βάσει της οποίας θα δοθεί παράταση στη διαθεσιμότητα για όσους είχαν κάνει αιτήσεις προκειμένου να απασχοληθούν σε νοσοκομεία και αλλού.

Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι σχολικοί φύλακες (υπολογίζονται γύρω στα 200 άτομα), οι οποίοι δεν είχαν κάνει σχετικές αιτήσεις και εφόσον δεν παραταθεί η διαθεσιμότητά τους, απολύονται. Για αυτούς, ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα προσπαθήσει να ισχύσει και για αυτούς παράταση της διαθεσιμότητας.

Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν δίνοντας πάλι ραντεβού τη Δευτέρα, οπότε και θα επανακαθορίσουν τη στάση τους, ανάλογα με τις ενέργειες από πλευράς της κυβέρνησης.






Διαβάστε περισσότερα...

Έκκληση για το μέλλον του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών


Ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων.

Να διασφαλιστεί το μέλλον του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (ΟΜΜΑ) ζητάει με ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων.

«Παρά τις ποικίλες τοποθετήσεις, κοινή παραδοχή όλων παραμένει ότι η ύπαρξη και λειτουργία του συγκεκριμένου Οργανισμού προάγει και ενισχύει την εικόνα της Αθήνας σε διεθνές επίπεδο» σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αναφέρεται ακόμη από τον Σύνδεσμο ότι οι χώροι του Μεγάρου έχουν ήδη επιλεγεί για διοργανώσεις διεθνών/ πανευρωπαϊκών και εθνικών συνεδρίων έως και το 2018, «με αποτέλεσμα οποιοδήποτε σενάριο διακοπής λειτουργίας του να εκθέτει ανεπανόρθωτα όχι μόνο τους εμπλεκόμενους επαγγελματίες της συνεδριακής αγοράς, αλλά και την Ελλάδα σε παγκόσμιο επίπεδο ως έναν μη αξιόπιστο και ικανό συνεδριακό προορισμό».



Διαβάστε περισσότερα...

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης εκπέμπει… SOS


Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Κρήτης λόγω των οικονομικών προβλημάτων και της μειωμένης χρηματοδότησης.


Παράλληλα, τα γραφειοκρατικά προσκόμματα εμποδίζουν την εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος, όπως διαπιστώνει το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου στην πρόσφατη συνεδρίασή του, τονίζοντας σε σχετική ανακοίνωση, πως υπάρχει δυσχέρεια λειτουργίας.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Δευτέρα 10 Μαρτίου, το Συμβούλιο του ιδρύματος προχώρησε στον οικονομικό απολογισμό του Πανεπιστημίου για το έτος 2013, ενώ παράλληλα ενέκρινε και τις τροποποιήσεις που προτάθηκαν από τα αρμόδια όργανα για τον προϋπολογισμό του 2014.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
Το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Κρήτης, στη συνεδρίαση του της 10ης Μαρτίου 2014, ενέκρινε τον απολογισμό του οικονομικού έτους 2013 καθώς και μικρή τροποποίηση του προϋπολογισμού του τρέχοντος έτους.


Από κοινού με την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, το Συμβούλιο διαπιστώνει τη δυσχέρεια λειτουργίας που προκύπτει, όχι μόνο από τη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης κατά τα τελευταία έτη, αλλά και από τα συνεχή γραφειοκρατικά προσκόμματα που θέτει το Υπουργείο Παιδείας.


Το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου ευχαριστεί τον Πρύτανη και τον Αντιπρύτανη Οικονομικών για την παροχή όλων των διευκρινήσεων που ζητήθηκαν από την Επιτροπή Οικονομικών του Συμβουλίου και για την διεξοδική συνεργασία τους μαζί της κατά την προετοιμασία της εισήγησης έγκρισης του απολογισμού και του προϋπολογισμού του Ιδρύματος.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Του έκαναν μνημόσυνο χωρίς να έχει γίνει ταφή


Το δικό της Γολγοθά ανεβαίνει εδώ και 10 ημέρες μια οικογένεια από τον Πρινιά Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο οι οποίοι εντελώς ξαφνικά έχασαν τον συγγενή τους που βρισκόταν για δουλειά στην Ιταλία. Όπως αναφέρει το cretalive.gr, την Τετάρτη, οι συγγενείς του, του έκαναν το 9ήμερο μνημόσυνο χωρίς όμως, ακόμη να έχει θαφτεί.

Σημειώνεται ότι ο 54χρονος, πήγε στη Γένοβα για δουλειά με ένα συνεργάτη του που οδηγούσε νταλίκα. Ο άνδρας, βγαίνοντας από ένα μαγαζί σωριάστηκε και πέθανε από ανακοπή. Οι Ιταλικές αρχές μετέφεραν τη σορό του, στην Ανκόνα, ενώ οι συγγενείς του προσπαθούσαν να διευθετήσουν τις λεπτομέρειες, προκειμένου να δουν εάν η κηδεία θα γίνει στην Αθήνα ή στην Κρήτη.

«Πραγματικά δεν έχουμε καταλάβει τι συνέβη. Τον έβγαλαν λέει αλλοδαπό και πρέπει τώρα να κινηθούν άλλες διαδικασίες για να εκδοθεί διαβατήριο, ενώ θα πρέπει παρέμβει το υπουργείο και άλλα τέτοια πράγματα ακατανόητα», δήλωσε συγγενής του 54χρονου.

«Δεν ξέρουμε πότε θα τον φέρουν, τι θα γίνει. Δεν υπάρχει πιο οδυνηρό πράγμα να μην μπορείς να κηδέψεις τον άνθρωπό σου τόσες μέρες μετά», καταλήγει ο συγγενής του άτυχου άνδρα.



Διαβάστε περισσότερα...

Προσφυγή της ΝΕΡΙΤ για πλαστά πιστοποιητικά


Τη συνδρομή των δικαστικών αρχών για την διερεύνηση τυχόν απόπειρας νόθευσης του διαγωνισμού πρόσληψης προσωπικού ζήτησε η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ.

Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει: «Σχετικά με δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, τα οποία αναφέρονται στην παροχή πιστοποιητικών γλωσσομάθειας και χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών από ιδιωτικά κέντρα κατάρτισης, η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ επισημαίνει ότι κατέθεσε στην Εισαγγελία Αθηνών μηνυτήρια αναφορά για το ζήτημα, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες οιουδήποτε εμπλεκομένου προσώπου.

Παράλληλα, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση κάθε φαινομένου απόπειρας νόθευσης του αδιάβλητου των διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη για την πρόσληψη του προσωπικού της.

Για κάθε ανάλογη περίπτωση που θα εντοπίζεται, η ΝΕΡΙΤ θα απευθύνεται στις αρμόδιες για τα συγκεκριμένα ζητήματα εισαγγελικές αρχές, τις αποφάσεις των οποίων θα εφαρμόζει απαρέγκλιτα».



Διαβάστε περισσότερα...

Με κλειδάριθμο η συμμετοχή στα προγράμματα του ΟΑΕΔ


Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα νέα προγράμματα του ΟΑΕΔ και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Οργανισμού, θα πρέπει να αποκτήσουν κωδικό πρόσβασης (κλειδάριθμο) για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει η διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ.

Για την έκδοση κλειδαρίθμου οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να επισκεφτούν την Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2) στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η έδρα της επιχείρησης και να προσκομίσουν:

1. Οι ατομικές επιχειρήσεις, την Βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος.

2. Τα νομικά πρόσωπα, πρόσφατο καταστατικό της επιχείρησης από όπου θα προκύπτει η μετοχική και εταιρική σύνθεσή της καθώς και το ΑΦΜ της επιχείρησης.

Σημειώνεται ότι η ανωτέρω διαδικασία μπορεί να διενεργηθεί από πρόσωπο που νόμιμα εξουσιοδοτήθηκε (με πληρεξούσιο από συμβολαιογράφο ή με εξουσιοδότηση από δημόσια αρχή με το γνήσιο της υπογραφής, όπου θα αναφέρεται ευκρινώς η ενέργεια και ο λόγος εξουσιοδότησης) είτε πρόκειται για ατομική επιχείρηση είτε για επιχείρηση άλλης νομικής μορφής (Α.Ε., Ο.Ε. ΕΠΕ κλπ).

Εάν η επιχείρηση διατηρεί υποκαταστήματα τότε κατά την έκδοση του κλειδαρίθμου θα πρέπει να δηλώνονται και να καταχωρίζονται όλα τα απαραίτητα στοιχεία του κάθε υποκαταστήματος.



Διαβάστε περισσότερα...

Η ΝΕΡΙΤ ψάχνει..."νονό"


"Νονό" ψάχνει η ΝΕΡΙΤ που με ανακοίνωσή της απευθύνεται σε όλους τους πολίτες ζητώντας τους να καταθέσουν ιδέες και προτάσεις για την ονοματοδοσία των τηλεοπτικών, ραδιοφωνικών και διαδικτυακών της Μέσων.

"Από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη 20 Μαρτίου, κάθε ενδιαφερόμενος – επαγγελματίες, συλλογικές κοινότητες και μεμονωμένοι πολίτες – μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το όνομα των τριών τηλεοπτικών καναλιών, των έξι ραδιοφωνικών σταθμών και της κεντρικής ιστοσελίδας της ΝΕΡΙΤ, μέσα από ειδική διαδικτυακή φόρμα στη διεύθυνση www.nerit.gr/proskliseis/p04/.

Συγκεκριμένα, οι πολίτες μπορούν να προτείνουν ονόματα για τρία τηλεοπτικά κανάλια (ενημερωτικό, πολιτιστικό – ψυχαγωγικό και δορυφορικό), έξι ραδιόφωνα (ενημερωτικό – αθλητικό, ελληνικής μουσικής, κλασικής μουσικής – πολιτισμού, μουσικές του κόσμου, Απόδημος Ελληνισμός, για ξένους πολίτες που ζουν ή επισκέπτονται την Ελλάδα), καθώς και για την κεντρική ιστοσελίδα της ΝΕΡΙΤ" αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΕΡΙΤ.



Διαβάστε περισσότερα...

«Είμαστε περήφανοι Έλληνες και μας έχετε κάνει λαό της φάπας»


Ξέσπασε Έλληνας Ολυμπιονίκης
.
Την αποχώρησή του απ’ τον πρωταθλητισμό ανακοίνωσε με συγκλονιστική επιστολή ο Ολυμπιονίκης, Στέργιος Παπαχρόνης. «Δεν ζητήσαμε να μας λυπούνται, αλλά ότι δικαιούμαστε» αναφέρει ο Έλληνας κωπηλάτης.




Την έντονη αντίδραση του Στέργιου Παπαχρόνη προκάλεσαν οι περικοπές στις χρηματοδοτήσεις αθλητικών ομοσπονδιών που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Ο Ολυμπιονίκης στην κωπηλασία ξέσπασε με μια ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει πως θα συνεχίσει την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό αποκλειστικά σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

«Μετά από δώδεκα χρόνια πρωταθλητισμού με επαγγελματικό τρόπο αλλά με ερασιτεχνικές συνθήκες με όλη μου την ψυχή εγώ και άλλοι Έλληνες αθλητές αφήνω μετά τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου τον πρωταθλητισμό όχι γιατί τελείωσε η φλόγα αλλά γιατί από υποσχέσεις και από "γιουσουφάκια" σε τηλεόραση, αεροδρόμια και φωτογραφίες χορτάσαμε. Ήρθε η ώρα να κοιτάξουμε να ενταχθούμε στην κοινωνία γιατί δεν παίρνει αναβολές.

Άνεργοι στα 28 στα 30 σηκώσαμε την σημαία σε όλο τον κόσμο. Παλεύαμε, στερηθήκαμε αλλά όπως είχε πει ένας ξένος δημοσιογράφος στην Ελλάδα οι ήρωες περισσεύουν. Μπράβο σε όλα τα παιδιά που καταφέρνουν τόσο μεγάλα πράγματα με άθλιες συνθήκες. Μπράβο στον Κώστα Φιλιππίδη για το παγκόσμιο μετάλλιο. Ντροπή σε όσους κυβερνάνε και πουλάνε αυτήν την χώρα αλλά να ξέρουν ότι το μικρόβιο του αθλητισμού και αυτή η χώρα η Ελλάδα όσες φορές και να πέσει θα σηκώνεται. Εμείς μάθαμε μέσα από τον αθλητισμό να αγωνιζόμαστε στην ζωή.

Χθες είδα να κλείνει η ποδηλασία. Έχω φίλους ποδηλάτες και πόνεσα γιατί έχω νιώσει τι σημαίνει αγωνίζομαι. Μας σκοτώνετε τα όνειρα. Αθλητισμό θα κάνουμε μέχρι να πεθάνουμε, όμως αλλά όχι πρωταθλητισμό. Να ματώνουμε για να δείχνουν άλλοι ψεύτικα πρόσωπα. Αθλητισμός, παιδεία, υγεία διαλυμένα. Ποια ανάπτυξη μιλάτε; Είμαστε περήφανοι Έλληνες και μας έχετε κάνει λαό της φάπας. Ντρέπομαι για όσους είναι εκεί ψηλά και μας βλέπουν. Θα αγωνίζομαι πάντα για τα πιστεύω μου γιατί Έλληνας σημαίνει μαχητής.

Πλέον θα κρίνω με έργα σε εμένα και όλα τα παιδιά και όχι με ψεύτικα λόγια και χαμόγελα. Θα παραμείνω αθλητής πάντα γιατί ξέρω και μου αρέσει να ματώνω και θα το κάνω και στην ζωή μου. Λένε μερικοί Ολυμπιονίκης δεν σε βόλεψαν το εργοστάσιο ή δεν ξέρω τι, ναι ότι χρειαστεί για να ζήσω αξιοπρεπώς. Δεν ζητήσαμε να μας λυπούνται αλλά ότι δικαιούμαστε. Ντροπή όχι άλλο άθλημα να ναυαγήσει. Γραφικός, αλλά η αλήθεια πονάει».


Διαβάστε περισσότερα...

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο στη Θεσσαλονίκη 14-15 Μαρτίου


Ο φυσικός του CERN Εμ.Τσεσμελής χαρακτηρίζει καθήκον την ενημέρωση σε επιστημονικά θέματα.

Θεωρώντας υποχρέωση και καθήκον την ενημέρωση του κόσμου για τις επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις που συμβαίνουν στο CERN, ο ανώτατος φυσικός και επικεφαλής Διεθνών Σχέσεων του CERN, Εμμανουήλ Τσεσμελής, μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την αξία και το ρόλο των δημοσιογράφων στον τομέα αυτό, το ενδιαφέρον του κοινού που συνεχώς αυξάνεται και την ελληνική πραγματικότητα.

«Αυτό που κάνουμε στο CERN είναι ότι προσπαθούμε να καταλάβουμε τον κόσμο γύρω μας. Ο κόσμος όμως ανήκει σε όλους. Γι' αυτό, δεν είναι απλώς σημαντικό να ενημερώνουμε το ευρύ κοινό για το έργο που παράγουμε εδώ, αλλά υποχρέωσή μας. Ένας άλλος λόγος που το θεωρώ υποχρέωσή μας είναι ότι η χρηματοδότηση των ερευνών γίνεται από την πολιτεία, δηλαδή από τους πολίτες» είπε ο κ. Τσεσμελής.

«Με ξάφνιασε ευχάριστα το ενδιαφέρον για το σωματίδιο του Χιγκς»

Σύμφωνα με τον καθηγητή, ο κόσμος θέλει πολύ να ενημερωθεί. «Για παράδειγμα, με ξάφνιασε ευχάριστα το πόσο ενδιαφέρον έδειξαν οι δημοσιογράφοι από όλο τον κόσμο με την ανακάλυψη του σωματιδίου Χιγκς. Καθημερινά παρακολουθούσαν με τρομερό ενδιαφέρον το κάθε τι που κάναμε» σημείωσε.

«Παρατηρώ ότι και στην Ελλάδα υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον γι' αυτά τα θέματα. Όποτε βρίσκομαι στη χώρα για να δώσω μια ομιλία, οι αίθουσες είναι γεμάτες από νέους ανθρώπους που διψούν να μάθουν όλες τις τελευταίες εξελίξεις. Αυτό μου δίνει πολύ θάρρος για το μέλλον" επισημαίνει και τονίζει πως «ακόμη κι όταν γίνονται λάθη στη δημοσιογραφική κάλυψη επιστημονικών και τεχνολογικών ζητημάτων δεν είναι σημαντικά, γιατί η δουλειά που γίνεται είναι σοβαρή».

Αυτός είναι και ένας από τους βασικούς λόγους πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη το διεθνές συνέδριο, με τίτλο «Μέσα και έξω από το εργαστήριο: επιστήμη και τεχνολογία στη δημόσια σφαίρα». Το συνέδριο διοργανώνει το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το CERN και το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 14 και 15 Μαρτίου, στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, την υποστήριξη της Επιτροπής Ερευνών ΑΠΘ, της Ελληνικής Ένωσης Δημοσιογράφων, Συγγραφέων & Επικοινωνιολόγων Επιστήμης και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσιογράφων Επιστήμης.



Διαβάστε περισσότερα...

Κίνηση ανθρωπιάς σε πρώην ποδοσφαιριστή με αναπηρία από τον Ολυμπιακό


Στην οικονομική βοήθεια του πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Γιάννη Λέπουρα, για την αγορά τεχνητού μέλους προχώρησε η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ, όπως ενημέρωσε από την επίσημη ιστοσελίδα της.



Το ανθρώπινό του πρόσωπο έδειξε για ακόμη μία φορά ο Ολυμπιακός.

Ύστερα από πρωτοβουλία των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών, Πέτρου Καραβίτη και Ηλία Πουρσανίδη, ο σύλλογος ενίσχυσε οικονομικά τον πρώην ποδοσφαιριστή του Α.Ο. Χαϊδαρίου, Γιάννη Λέπουρα, για την αγορά τεχνητού μέλους, αφού είχε την ατυχία να χάσει το πόδι του.

Οι δύο πρώην παίκτες των Πειραιωτών στάθηκαν από την πρώτη στιγμή κοντά στον πρώην συμπαίκτη τους, όπως και η διοίκηση του συλλόγου. Αυτό έγινε πράξη την Πέμπτη το πρωί, όταν αντιπροσωπεία της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ με επικεφαλής τον Διευθυντή Εταιρικής Επικοινωνίας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΠΑΕ, κ. Βασίλη Τοκάκη και τον κ. Καραβίτη, επισκέφθηκε το σπίτι του Λέπουρα στον Κορυδαλλό και του παρέδωσε την οικονομική βοήθεια.

Ο ίδιος εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε θερμά τον Πρόεδρό μας, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη και την ομάδα μας για τη βοήθειά της:

Από την πλευρά του, ο παλαίμαχος άσος εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε Βαγγέλη Μαρινάκη και τον σύλλογο για τη βοήθεια που του παρείχαν:

«Είμαι πολύ συγκινημένος. Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις προσπάθειες που κάνατε. Πρώτα απ’ όλα, τον Πρόεδρο, τον κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος επιτελεί σπουδαίο έργο. Θέλω να ευχαριστήσω, επίσης, ιδιαίτερα τον Πέτρο τον Καραβίτη και τον Ηλία τον Πουρσανίδη, τον Ολυμπιακό κι όλους όσοι μου συμπαραστάθηκαν».

Στη συνέχεια, ο κ. Καραβίτης τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου τον Πρόεδρο, κ. Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό. Ως υπεύθυνος για την Κοινωνική Μέριμνα του Δήμου Χαϊδαρίου αισθάνομαι ακόμα μεγαλύτερο δέος για τον Ολυμπιακό, γιατί βλέπω ότι πάνω σε κοινωνικά θέματα πρωτοπορεί στην Ελλάδα. Ευχαριστώ πάρα πολύ».

«Ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να μην ανταποκριθεί στην πρωτοβουλία των δύο παλαιών ποδοσφαιριστών μας, ιδιαίτερα από τη στιγμή που αφορά ένα τόσο σημαντικό θέμα. Άλλωστε, οι έννοιες αλληλεγγύη και προσφορά είναι άμεσα συνδεδεμένες με τον Ολυμπιακό και είναι επιθυμία του Προέδρου μας, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, η κοινωνική προσφορά του συλλόγου μας να είναι συνεχής. Να είστε καλά και είμαστε δίπλα σας», κατέληξε ο κ. Τοκάκης.



Διαβάστε περισσότερα...

Η ΚΕΔΕ ζητά την άμεση καταβολή της μισθοδοσίας των καθαριστριών στα σχολεία


Λόγοι γραφειοκρατίας έχει μπλοκάρει η καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ζητά από την κυβέρνηση την άμεση καταβολή της μισθοδοσίας των καθαριστριών των σχολικών μονάδων της χώρας, που χρηματοδοτεί το υπουργείο Παιδείας.

Πρόκειται για χιλιάδες εργαζόμενες που παραμένουν απλήρωτες από την αρχή της σχολικής χρονιάς και έχουν υπογράψει συμβάσεις με το Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας και Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας.

Και παρότι ο φορέας – εργοδότης τους διαθέτει τα απαιτούμενα κονδύλια, λόγοι γραφειοκρατίας μπλοκάρουν την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Η ΚΕΔΕ θεωρεί απαράδεκτο να «πληρώνουν» οι σχολικές καθαρίστριες τις παραλείψεις και τις ευθύνες των αρμοδίων και ζητά από τα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών να επιλύσουν άμεσα το θέμα.

Σε ότι αφορά στους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς η ΚΕΔΕ ζητά την απορρόφηση όλων.

Επίσης το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ ζητά από την κυβέρνηση στο μεταβατικό διάστημα προς το νέο ΕΣΠΑ να διασφαλιστεί από τα υπόλοιπα λιμνάζοντα αναπορρόφητα κονδύλια του ΕΣΠΑ (ΕΤΠΑ) η πλήρης χρηματοδότηση των κοινωνικών δομών των δήμων (παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠΜεΑ), αρχής γενομένης από την νέα σχολική χρονιά.

Ακόμη επιμένει στην ανάγκη να προβλεφθεί, στο πλαίσιο της διαμορφωνόμενης Αρχιτεκτονικής του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020, ένα Ειδικό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τη χρηματοδότηση των έργων τοπικής και τεχνικής υποδομής και των δράσεων που αφορούν τις υποδομές και τη λειτουργία των κοινωνικών δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Και πιο συγκεκριμένα των προγραμμάτων οικογενειακής εναρμόνισης – προσχολικής και σχολικής αγωγής (παιδικοί, βρεφονηπιακοί σταθμοί, ΚΔΑΠ, ΚΔΑΠΜεα) και της τρίτης ηλικίας (Βοήθεια στο Σπίτι, Κατ΄ οίκον φροντίδα, ΚΗΦΗ, κ.λπ.).

Ακόμη, το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ εκφράζει τη συμπαράστασή του στους μικροομολογιούχους του Δημοσίου, συνηγορεί με το αίτημά τους και καλεί την κυβέρνηση, μαζί με την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της οικονομίας της χώρας και της ανεργίας, να προσπαθήσει να καλύψει και τις απώλειες των μικροομολογιούχων.

Τέλος, ζητά την τροποποίηση του άρθρου 22 του Ν.3900/2010 έτσι ώστε ο φορολογούμενος υπόχρεος, ο οποίος σήμερα, προκειμένου να ασκήσει έφεση, οφείλει να καταβάλει το 50% των οφειλομένων, να μπορεί αντ΄ αυτού να εγγράψει υπέρ του Δημοσίου υποθήκη πρώτης τάξεως επί ακινήτου ή να προσκομίσει ισόποση εγγυητική επιστολή.



Διαβάστε περισσότερα...

Νεκρός ο Έλληνας αγνοούμενος


Μία δυσάρεστη είδηση έγινε πριν από λίγο γνωστή. Ο Ανδρέας Παναγόπουλος, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους αγνοούμενους μετά την κατάρρευση κτιρίου στη Νέα Υόρκη, βρέθηκε νεκρός.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του STAR στη Νέα Υόρκη, η γυναίκα του αναγνώρισε τα ρούχα του σε σώμα ανθρώπου σε νοσοκομείο της περιοχής. Η οικογένειά του μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη από την Ελλάδα.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο Φεστιβάλ Αφήγησης το ΚΕΘΕΑ «Διάβαση»


«Αθήνα… Μία πόλη παραμύθια» από τις 17 έως τις 23 Μαρτίου.

Oι Δημιουργικές Ομάδες Μουσικής, Θεάτρου, Χορού και Κεραμικής της Ανοιχτής Θεραπευτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ Διάβαση για χρήστες ναρκωτικών ουσιών και τις οικογένειές τους, συμμετέχουν στο επταήμερο φεστιβάλ αφήγησης του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων με τίτλο «Αθήνα …Μια πόλη παραμύθια».



Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 17 έως τις 23 Μαρτίου και σας προσκαλούν τη Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014 και ώρα 18.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» - Ηρακλειδών 66, στην αφήγηση του παραμυθιού με τίτλο «Της γης ο οφαλός» με τη συμμετοχή των ομάδων χορού, μουσικής και θεάτρου και στην έκθεση έργων κεραμικής τέχνης με θέμα «Μετενσαρκώνοντας το μύθο».

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για το κοινό.



Διαβάστε περισσότερα...

Απέσυρε ο Μητσοτάκης τη διάταξη για την κατάργηση του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας


Εξέφρασε διαφωνία το ΠΑΣΟΚ.

Την απόσυρση της διάταξης που καταργεί το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού, ανακοίνωσε προ ολίγου στην Ολομέλεια της Βουλής, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, διαπιστώνοντας πως δεν συγκεντρώνει την απαραίτητη πλειοψηφία προκειμένου να υπερψηφιστεί.

Η συγκεκριμένη διάταξη, περιλαμβανόμενη στο νομοσχέδιο για την κατάργηση 23 φορέων του Δημοσίου, είχε προκαλέσει αντιδράσεις των κοινωνικών φορέων (εργοδοσίας και εργαζομένων), τις οποίες είχαν εκφράσει και κατά την επεξεργασία του νομοσχεδίου στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Τη διάταξη αυτή (άρθρο 8) είχαν καταδικάσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης (πλην της Χρυσής Αυγής) και περιλαμβανόταν ανάμεσα στα άρθρα για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία.

Κατά της κατάργησης του ΕΙΕΑΔ, εκφράστηκε στην Ολομέλεια και το ΠΑΣΟΚ, δια του εισηγητή και του κοινοβουλευτικού του εκπροσώπου, Γιώργου Ντόλιου και Πάρι Κουκουλόπουλου, το οποίο κατέθεσε επίσης αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία, συνεπικουρούμενο και από τον ανεξάρτητο βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδο.

Στο παραπάνω πλαίσιο, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως αποσύρει το επίμαχο άρθρο, «με τη δέσμευση πως θα υπάρξει επαναξιολόγηση του ΕΙΑΕΔ στο πλαίσιο της αξιολόγησης του υπουργείου Εργασίας, προκειμένου να επανακατατεθεί σχετική διάταξη το συντομότερο δυνατόν, και αφού θα έχει ολοκληρωθεί άλλη μία εργασία αξιολόγησης για ένα Ινστιτούτο, που επιτελεί έναν ρόλο που κάλλιστα μπορεί να καλυφθεί απ' τις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας και απ' τον ΟΕΑΔ».



Διαβάστε περισσότερα...

Αύριο η συνάντηση ΓΣΕΕ - εργοδοτών για τη νέα Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας


Η ΓΣΕΕ ζητά επαναφορά του κατώτερου μισθού στα προ του μνημονίου επίπεδα.

Για αύριο, Παρασκευή, στις 11.00 το πρωί έχει προγραμματισθεί η πρώτη συνάντηση της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ) με τις εργοδοτικές οργανώσεις για την υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

Η συνάντηση πραγματοποιείται μετά από πρόσκληση που απέστειλε η Συνομοσπονδία προς τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) και τον Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), για την έναρξη των διαπραγματεύσεων σχετικά με τη νέα εθνική γενική σύμβαση εργασίας.

Η ΓΣΕΕ ζητά την επαναφορά του κατώτερου μισθού στα προ του μνημονίου επίπεδα, καθώς και την επαναφορά των επιδομάτων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Συγκεκριμένα η Συνομοσπονδία διεκδικεί:

- Κατώτατο όριο ημερομισθίου εργατοτεχνίτη (-τριας), χωρίς προϋπηρεσία, 33,57 ευρώ.

- Κατώτατο όριο μισθού υπαλλήλου, χωρίς προϋπηρεσία, 751,29 ευρώ.

- Άρση της άνισης μισθολογικής μεταχείρισης σε βάρος των νέων εργαζομένων με μόνο κριτήριο την ηλικία κάτω των 25 ετών.

- Διατήρηση του 13ου και του 14ου μισθού, επίδομα γάμου 10%, μέχρι τρεις τριετίες με 10% για προϋπηρεσία των υπαλλήλων και μέχρι έξι τριετίες με 5% για προϋπηρεσία εργατοτεχνιτών.

- Διατηρητική ρήτρα ότι όλοι, ανεξαιρέτως, οι όροι εργασίας, που θεσπίσθηκαν με τις προηγούμενες Ε.Γ.Σ.Σ.Ε. και τις αντίστοιχες Διαιτητικές Αποφάσεις, όπως ίσχυαν κατά τη διαδοχή τους, αποτελούν ενιαίο σύνολο και εξακολουθούν να ισχύουν.

- Επαναρρύθμιση της γονικής άδειας (μειωμένου ωραρίου), που είχε καθορισθεί με προηγούμενες Ε.Γ.Σ.Σ.Ε., ώστε και ο πατέρας να έχει αυτοτελώς το ίδιο δικαίωμα.



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: «Ομιλία του κου Ι. Βαρδακαστάνη στο 5ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα - ‘Άτομα με Αναπηρία & ΜΜΕ - ενσωμάτωση και κρίση στην ψηφιακή εποχή»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13.03.2014

Ομιλία του Προέδρου της Ε.Σ.Α.μεΑ., του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF) και της Παγκόσμιας Οργάνωσης για την Αναπηρία (IDA) κου Γ. Βαρδακαστάνη, ο οποίος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων απουσίαζε στις Βρυξέλλες, παρουσίασε σήμερα, 13.03.2014, στο 5ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Άτομα με Αναπηρία & ΜΜΕ - ενσωμάτωση και κρίση στην ψηφιακή εποχή» της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης, το μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ε.Σ.Α.μεΑ. κ. Γιάννης Λυμβαίος.

Όπως αναφέρονταν στην ομιλία του κου Γ. Βαρδακαστάνη, η παρουσία της αναπηρίας στα ΜΜΕ, στη διαφήμιση, στις τηλεοπτικές εκπομπές, ακόμη και στον κινηματογράφο, ιδίως σήμερα, λόγω της σκληρής και επώδυνης για την ελληνική κοινωνία, και ιδιαίτερα για τα άτομα με αναπηρία, τα άτομα με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, θα πρέπει να βασίζεται στη δικαιωματική προσέγγιση, όπως αυτή κατοχυρώνεται με τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία του ΟΗΕ, η οποία μέχρι στιγμής έχει υπογραφεί από τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχει κυρωθεί από τα 25, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και η χώρα μας - η οποία με τον νόμο 4074/2012 κύρωσε παράλληλα και το Προαιρετικό Πρωτόκολλο αυτής.

Επιπρόσθετα, στην ομιλία του κυρίου Βαρδακαστάνη επισημαίνονταν ότι τα δημόσια μέσα ενημέρωσης οφείλουν και πρέπει να πρωταγωνιστήσουν στη διαμόρφωση και προώθηση της νέας εικόνας της αναπηρίας, η οποία έχει πληγεί ιδιαίτερα μετά τη διακοπή της λειτουργίας της ΕΡΤ, αφού χάθηκε οτιδήποτε μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε κατακτηθεί.

Στη ομιλία γίνεται αναφορά:

- στην κοινωνική αδικία που συντελέστηκε στους εργαζόμενους με αναπηρία και τους γονείς των ατόμων με βαριές αναπηρίες της ΕΡΤ, όταν μετά από τη διακοπή της λειτουργίας της και ως εκ τούτου μετά την απόλυσή τους δεν συμπεριλήφθηκε κανένα κριτήριο που θα διευκόλυνε την πρόσληψή τους στον νέο φορέα δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

- στην απουσία πρόβλεψης θέσεων παρουσιαστών για δελτία ειδήσεων στη Νοηματική Γλώσσα, αλλά και διερμηνέων της Ελληνικής νοηματικής γλώσσας, γεγονός που καθιστά μη προσβάσιμη τη νέα δημόσια τηλεόραση σε κωφούς και βαρήκοους, βυθίζοντάς τους με αυτόν τον τρόπο σε πλήρη κοινωνική απομόνωση.

Βασικό αίτημα το αναπηρικού κινήματος της χώρας, όπως αναφέρονταν στην ομιλία, είναι να σχεδιαστεί άμεσα, με τη συμμετοχή της Ε.Σ.Α.μεΑ., ένα σχέδιο ένταξης της διάστασης της αναπηρίας και της προσβασιμότητας στη ΝΕΡΙΤ και παράλληλα να συγκροτηθεί στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, με τη συμμετοχή και πάλι εκπροσώπων της Ε.Σ.Α.μεΑ., ειδική επιτροπή για την παρακολούθηση του τρόπου παρουσίασης της αναπηρίας και των ατόμων με αναπηρία από το σύνολο των ΜΜΕ της χώρας.

Η ομιλία επισυνάπτεται για την πλήρη ενημέρωσή σας.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δελτίο Τύπου σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 94 KB)
Ομιλία σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 159 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

«Όχι» κυβέρνησης σε ανάμιξη του ελαιόλαδου με άλλα έλαια


Δηλώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης Θ.Σκορδά.

Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να νομοθετήσει την πρόσμιξη του ελαιολάδου με άλλου τύπου έλαια, διαβεβαίωσε, μιλώντας σήμερα στη Βουλή, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς. Οι δηλώσεις του αποτέλεσαν απάντηση σε σχετικές επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών της ΝΔ Λευτέρη Αυγενάκη και Μανούσου Βολουδάκη, ενώ χαρακτήρισε το ελαιόλαδο προϊόν στρατηγικής σημασίας.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω με τον πλέον σαφή και απόλυτο τρόπο ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να νομοθετήσει σε καμία περίπτωση την ανάμιξη του ελαιολάδου με άλλους τύπους ελαίων. Σε αυτό είμαστε ξεκάθαροι και με σαφήνεια πρέπει να φτάσει αυτό το μήνυμα παντού, ώστε να σταματήσει αυτή η συζήτηση» είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, θυμίζοντας ότι από το Ν. 4177/2013 προβλέπεται ότι όποιος αναμιγνύει παράνομα και πωλεί είδη διαφορετικών ποιοτήτων τιμωρείται με φυλάκιση. «Αυτή η διάταξη είναι σε ισχύ και θα παραμείνει σε ισχύ. Συνεπώς όποιος ονειρεύεται προσμίξεις ελαιολάδων, καλά θα κάνει να το ξεχάσει» είπε ο κ. Σκορδάς.

Σχετικά με την πώληση ελαιολάδου σε συσκευασία μεγαλύτερη των 5 λίτρων για τους χώρους μαζικής εστίασης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι είναι θέμα που πράγματι το εξετάζει το υπουργείο, είναι θέμα που έχει τεθεί και από τους οργανωμένους επαγγελματίες και επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και από τις επιχειρήσεις συσκευασίας και εμπορίας ελαιολάδου, προσφέρει μια οικονομία κλίμακος η μεγαλύτερη συσκευασία, «είμαστε στην τελική φάση και κινούμαστε στην κατεύθυνση υιοθέτησης αυτής της πρότασης», δήλωσε ο κ. Σκορδάς.

Σε ό,τι αφορά τη χρήση προσυσκευασμένου ελαιολάδου μη επαναγεμιζόμενων φιαλιδίων ατομικής συσκευασίας για τους χώρους μαζικής εστίασης, είπε ότι αυτό δεν απαγορεύεται, και σε πολλά εστιατόρια χρησιμοποιείται ήδη, κυρίως από όσους επενδύουν στην ποιότητα και στην εικόνα, και όποιος είναι υπέρ της τυποποίησης δεν μπορεί να διαφωνήσει με την πρακτική αυτή.

Ο υφυπουργός ξεκαθάρισε, επίσης, ότι το υπουργείο Ανάπτυξης δεν πρόκειται να αποδεχθεί τη χρήση σκόνης γάλακτος για την παρασκευή γιαούρτης και ρυζόγαλου.



Διαβάστε περισσότερα...

ΙΚΑ: Ηλεκτρονικά η ενημέρωση για περιοδικές δηλώσεις


Ηλεκτρονικά θα γίνεται η ενημέρωση των εργοδοτών για τις αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις, όπως σημειώνει το ΙΚΑ.

Η ανακοίνωση του ΙΚΑ έχει ως εξής:

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ενημερώνει τους εργοδότες Κοινών Επιχειρήσεων ότι για την καλύτερη και πιο άμεση πληροφόρησή τους σχετικά με θέματα που αφορούν στην υποβολή των Α.Π.Δ., μετά την ένταξη των ασφαλιστικών εισφορών υπέρ ΕΤΕΑ, ΤΑΠΙΤ & ΤΑΥΤΕΚΩ, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και να απευθύνουν τα ερωτήματά τους, μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας στο σύνδεσμο «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ», με επιλογή θέματος «Καταβολή ασφαλιστικών εισφορών».



Διαβάστε περισσότερα...

Συλλογική αγωγή κατά του ΟΑΕΕ και του ΕΟΠΥΥ


Συλλογική αγωγή κατά του ΟΑΕΕ, του ΕΟΠΥY και πέντε νοσοκομείων κατέθεσε το ΙΝΚΑ και Ενώσεις Καταναλωτών του δικτύου του, ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης.

Αίτημα της αγωγής είναι να υποχρεωθούν όλοι οι εναγόμενοι να παρέχουν υγειονομικές υπηρεσίες στους ασφαλισμένους, όπως και σε άλλους συμπολίτες που θέλουν να καταβάλουν ή και να ρυθμίσουν μόνον τις εισφορές του Κλάδου Υγείας.

Επίσης αίτημα της αγωγής είναι, ο ΟΑΕΕ να διαγράφει και να μην απαιτεί εισφορές κλάδου υγείας για το χρονικό διάστημα που οι υγειονομικές υπηρεσίες δεν παρέχονταν καθώς και να υποχρεωθεί να δέχεται μόνο την καταβολή και την ρύθμιση των εισφορών του κλάδου υγείας.

H δικάσιμος της αγωγής ορίστηκε για τις 18/6/2014.



Διαβάστε περισσότερα...

Κλειστό το Οικονομικό Πανεπιστήμιο


Κλειστό θα μείνει για μερικές ημέρες το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Την απόφαση αυτή έλαβαν οι πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον «ανταρτοπόλεμο» ανάμεσα στα ΜΑΤ και εξωπανεπιστημιακά στοιχεία, με αφορμή το παραεμπόριο στην οδό Πατησίων.

«Τις τελευταίες ημέρες, λαμβάνουν χώρα αστυνομικές επιχειρήσεις με σκοπό την αντιμετώπιση του παραεμπορίου που πραγματοποιείται επί του πεζοδρομίου της οδού Πατησίων, μπροστά από την είσοδο του κεντρικού κτηρίου του Πανεπιστημίου. Κατά τη διάρκεια αυτών των επιχειρήσεων διαδραματίζονται βίαια επεισόδια σοβαρής έκτασης μεταξύ της αστυνομίας, των ασκούντων το παραεμπόριο, καθώς και υποστηρικτών τους» αναφέρεται σε ανακοίνωση της πρυτανείας.



«Ως αποτέλεσμα, έχει τεθεί κατ' επανάληψη σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των μελών της κοινότητάς μας και έχει διαταραχθεί σε σοβαρό βαθμό η ομαλή λειτουργία του Πανεπιστημίου. Υπό αυτές τις συνθήκες το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να λειτουργήσει, σύμφωνα με τους σκοπούς του. Για τον λόγο αυτό το κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου θα παραμείνει κλειστό από σήμερα 12/3/2014, 21:00, μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσης» προστίθεται.

Η Σύγκλητος του Ιδρύματος, η οποία θα πάρει την απόφαση για το τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες, θα συνεδριάσει σήμερα το απόγευμα ή αύριο το πρωί, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.





Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εξαιρούνται της απόλυσης οι έγκυες


Την εξαίρεση των γυναικών που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη ή σε λοχεία (18 μήνες από τον τοκετό) από τη διάταξη που ορίζει την αυτοδίκαιη απόλυση όλων των εργαζομένων με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που εργάζονταν στους καταργούμενους 23 φορείς του Δημοσίου, αποδέχθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, κατόπιν σχετικής πρότασης που κατέθεσε η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα, υπό μορφήν τροπολογίας.

Οι γυναίκες αυτής της κατηγορίας αναμένεται πλέον να μεταταχθούν αυτοδικαίως στον φορέα όπου μεταφέρονται οι αρμοδιότητες των καταργούμενων φορέων.

Σημειώνεται πως η κ. Παπακώστα είχε επίσης προτείνει στην ίδια τροπολογία, την ίδια εξαίρεση αναδρομικά, για όσες γυναίκες βγήκαν σε διαθεσιμότητα βάσει του άρθρου 90 του ν. 4172/2013- κάτι που ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν έκανε δεκτό.

Επίσης, ο κ. Μητσοτάκης αποδέχθηκε τις εξής τροπολογίες:

-Μείωση της υποχρεωτικής παραμονής των υπαλλήλων που διορίζονται, μετατάσσονται ή μεταφέρονται σε παραμεθόριο ή προβληματική περιοχή, με βάση τον νόμο 3051/2002, από δέκα χρόνια, σε πέντε χρόνια (τροπολογία που κατατέθηκε από τον Θ. Νταβλούρο και άλλους τρεις βουλευτές της ΝΔ).

-Ανάληψη εκ μέρους του Δημοσίου των, περιουσιακού χαρακτήρα, απαιτήσεων και υποχρεώσεων του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλίων, (το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα στους υπό κατάργηση φορείς του Δημοσίου) και συνέχιση εκ μέρους του, των εκκρεμών δικών. Η τροπολογία κατατέθηκε από τον Σπύρο Ταλιαδούρο (ΝΔ). Στην ίδια τροπολογία ο κ. Ταλιαδούρος πρότεινε την απαλλαγή των διοικήσεων του ΟΠΕΒ από αξιόποινες πράξεις, υπό το σκεπτικό ότι ο Οργανισμός αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, λόγω ανεπαρκούς χρηματοδότησης και όχι λόγω ευθύνης της διοίκησής του. Για το σκέλος αυτό, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε θετικός, ζητώντας παράλληλα και τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ.

-Χορήγηση σε όσους υπαλλήλους έχουν διανύσει το μισό του υποχρεωτικού χρόνου παραμονής στην υπηρεσία διορισμού τους, του δικαιώματος μετάταξης σε παραμεθόριο ή προβληματική περιοχή που υπηρετεί ο σύζυγος, ή η σύζυγός τους (τροπολογία βουλευτών της ΝΔ με επικεφαλής τον Γιώργο Καρασμάνη).


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς οι μικρομεσαίοι παραγωγοί φωτοβολταϊκών πληρώνουν διπλά το μάρμαρο των ελλειμμάτων


Με τα νέα μέτρα πληρώνουν τα σπασμένα άλλων…
Το μάρμαρο των ελλειμμάτων της αγοράς ενέργειας καλούνται να πληρώσουν - και μάλιστα διπλά - οι μικρομεσαίοι παραγωγοί ρεύματος μέσω φωτοβολταϊκών.

Κι αυτό, γιατί - με το νέο κούρεμα και τα νέα μέτρα, που τους επιβάλλονται - σηκώνουν στις πλάτες τους όχι μόνο το μέρος, που τους αναλογεί να πληρώσουν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του ενεργειακού κλάδου, αλλά και τα σπασμένα άλλων που δραστηριοποιούνται στην αγορά, και συγκεκριμένα των ιδιωτικών μονάδων φυσικού αερίου.

Δείτε γιατί:

Διετία 2012 - 2013

Θυμίζουμε κατ' αρχάς ότι μια από τις βασικές αιτίες του ελλείμματος του λογαριασμού των ΑΠΕ είναι η στρέβλωση της τιμής της χονδρεμπορικής αγοράς ρεύματος, λόγω των ξεχωριστών επιδοτήσεων που δίνονται στους ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς. Οι ιδιωτικές λοιπόν μονάδες φυσικού αερίου έλαβαν μέσα στην διετία αυτή 900 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον από τα έσοδα της χονδρεμπορικής, δηλαδή από τα έσοδα που θα έπαιρναν σε μια πραγματικά απελευθερωμένη αγορά που λειτουργεί με κανονικό ανταγωνισμό. Σε ποσοστά το ποσό αυτό αποτελεί το 27% του συνόλου των χρημάτων που δόθηκαν σε παραγωγούς άλλους πλην της ΔΕΗ, πέραν των εσόδων της χονδρεμπορικής.

Από την άλλη πλευρά οι ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών μονάδων έχουν ήδη δώσει μέχρι σήμερα, με την έκτακτη εισφορά, 470 εκατομμύρια ευρώ, και με το σχέδιο νόμου που παρουσίασε προς διαβούλευση η κυβέρνηση τους ζητείται να δώσουν άλλα 440 εκατομμύρια !

Με άλλα λόγια, ενώ πήραν το 50% των χρημάτων που δόθηκαν επιπλέον από τα έσοδα της χονδρεμπορικής σε όλους τους παραγωγούς ασχέτως τεχνολογίας, καλούνται να καλύψουν το 83% του συνολικού ελλείμματος!

Πόσο επιβαρύνονται από την άλλη πλευρά οι ιδιώτες παραγωγοί με φυσικό αέριο (που, θυμίζουμε, πήραν το 27% αυτών των χρημάτων);

Καθόλου.

Μηδέν.

Ούτε ένα λεπτό του ευρώ!

Από αυτά τα στοιχεία, είναι προφανές όχι μόνο ότι υφίσταται διακριτική μεταχείριση - σε επιχειρηματικό επίπεδο- των ιδιωτών παραγωγών μέσω φυσικού αερίου έναντι αυτών με φωτοβολταϊκά, αλλά και ότι καταλύεται πλήρως η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Γιατί, η τακτική των δύο μέτρων και δύο σταθμών μόνο πάνω στις συνταγματικές επιταγές δεν πατάει.



Διαβάστε περισσότερα...

Λιγότερες επενδύσεις προγραμματίζουν οι επιχειρήσεις για τη διετία 2013-2014


Έρευνα για τις επιδόσεις και τις προσδοκίες των επιχειρήσεων στη Δ. Μακεδονία.

Λιγότερες επενδύσεις σε σχέση τόσο με το 2009-2010, όσο και με τον μέσο όρο της χώρας, έχουν υλοποιήσει ή προγραμματίζουν για τη διετία 2013-2014 οι επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες «εξερευνούν» σε ολοένα μεγαλύτερο βαθμό τον δρόμο των εξαγωγών ως διέξοδο από την εσωτερική κρίση, παρότι εμφανίζονται πιο απαισιόδοξες, από ό, τι το 2011, για την εξαγωγική προοπτική τους.

Τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα με τίτλο «Έρευνα στις επιχειρήσεις για την πρόβλεψη των μεταβολών στα περιφερειακά παραγωγικά συστήματα και τις τοπικές αγορές εργασίας», που πραγματοποιήθηκε με τη χρηματοδότηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ).

Την έρευνα -που διεξήχθη σε δύο φάσεις (Μάρτιο-Μάιο 2013 και Μάρτιο- Ιούνιο 2011), βασίστηκε σε δείγμα άνω των 2000 επιχειρήσεων πανελλαδικά (55 στη δυτική Μακεδονία) και υλοποιήθηκε από την Public Issue- παρουσίασε ο Άγγελος Τσακανίκας, επίκουρος καθηγητής του Εθνικό Μετσόβιου Πολυτεχνείου και επιστημονικός συνεργάτης του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), μιλώντας σε αναπτυξιακό συνέδριο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη.

Αυξήθηκαν από το 2011 οι επιχειρήσεις που «ζορίζονται»

Σύμφωνα με την έρευνα, ο τραπεζικός δανεισμός έχει τη μικρότερη συνεισφορά στις επιχειρήσεις της δυτικής Μακεδονίας -μόλις 45%, έναντι 57% σε εθνικό επίπεδο- με αποτέλεσμα αυτές ν' αντιμετωπίζουν πολύ μεγαλύτερα προβλήματα ρευστότητας «λόγω κυρίως τού ότι οι τράπεζες δεν εγκρίνουν νέα δάνεια».

Συνεπεία έλλειψης ρευστότητας και συρρίκνωσης οικονομικών αποτελεσμάτων, το 67,3% των επιχειρήσεων της
περιφέρειας (έναντι 52% στην έρευνα του 2011) δήλωνε πέρυσι ότι βρισκόταν είτε σε κρίση (43,6%) είτε αντιμετώπιζε μικτές τάσεις (23,6%), ενώ το 25,5% (22,2% το 2011) έκανε πλέον λόγο για προβλήματα βιωσιμότητας.

Εξάγουν, αλλά με λιγότερη αισιοδοξία από ό,τι το 2011

Όσον αφορά τις εξαγωγές, η έρευνα έδειξε αύξηση -στο 44% του συνόλου- τού αριθμού των επιχειρήσεων της δυτικής Μακεδονίας, που πραγματοποιούν εξαγωγές, σε σχέση με το 2011 (38%).

Ωστόσο, οι επιχειρήσεις της περιφέρειας εμφανίζονταν πέρυσι πολύ πιο απαισιόδοξες, σε σχέση με την πορεία των εξαγωγών τους. Συγκεκριμένα, το ποσοστό των εξαγωγικών επιχειρήσεων της δυτικής Μακεδονίας, που προέβλεπε το 2013 ότι οι εξαγωγές θα αυξηθούν, μειώθηκε στο 54%, έναντι 75% το 2011.

Υψηλή εξαγωγική διείσδυση για το 40% των εξαγωγέων της Δ. Μακεδονίας

Από την άλλη πλευρά, σημείωσε ο κ.Τσακανίκας, το 40% των εξαγωγικών επιχειρήσεων της περιφέρειας έχουν σχετικά υψηλή διείσδυση εξαγωγών (άνω του 40%, όταν σε εθνικό επίπεδο, το 40% των επιχειρήσεων έχει εξαγωγική διείσδυση μικρότερη του 10%).

Δυσκολίες να επεκταθούν εμπορικά εκτός συνόρων αντιμετωπίζουν οι μικρότερες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα σχεδόν επτά στις δέκα πολύ μικρές (67%) να μην εξάγουν. Γενικά, το μέγεθος των επιχειρήσεων καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την καινοτομική επίδοση, την εξαγωγική συμπεριφορά, τις επενδύσεις και τη γενικότερη ανάπτυξη δραστηριότητας (πωλήσεις), με ευνοημένες τις μεγάλες.

Υποχώρηση επενδύσεων, αλλά ελαφρώς αυξημένη αισιοδοξία

Σχετικά με τις επενδύσεις, ο κ.Τσακανίκας επισήμανε ότι οι δυσοίωνες προβλέψεις για την πτώση των επενδύσεων το 2011-2012 επιβεβαιώθηκαν, τόσο σε αριθμό επενδυτικών σχεδίων, όσο και στο μέσο ύψος.

Σε σχέση με το 2009-2010, οι επενδύσεις φαίνεται να υποχωρούν το 2013-2014. Ωστόσο, υπάρχει ελαφρώς αυξημένη αισιοδοξία σε σύγκριση με το 2011-2012: το 55% των επιχειρήσεων της δυτικής Μακεδονίας, έναντι ποσοστού 51% το 2011-2012 και 73% το 2009-2010, δηλώνουν ότι επένδυσαν ήδη ή πρόκειται να επενδύσουν το 2013-2014.

Καινοτομούν, αλλά όχι εντός της επιχείρησης

Παράλληλα, αν και το 27% των επιχειρηματιών της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας (έναντι ποσοστού 29% σε εθνικό επίπεδο) δηλώνουν ότι πραγματοποιούν δαπάνες για Έρευνα και Ανάπτυξη, μόνο το 14,5% (19,5% σε εθνικό επίπεδο) -και κυρίως οι μεγαλύτερες- διαθέτει αντίστοιχο τμήμα.

Η έρευνα ανέδειξε ακόμη την περιορισμένη συμμετοχή -αν και υψηλότερη σε σχέση με το αντίστοιχο εθνικό ποσοστό- των επιχειρήσεων της Περιφέρειας σε ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα: το 13% των επιχειρήσεων της δυτικής Μακεδονίας (10% σε εθνικό επίπεδο) συμμετείχε σε κάποιο ερευνητικό έργο την τελευταία διετία. Μόνο δύο επιχειρήσεις της περιφέρειας υλοποιούν το 50% των προγραμμάτων, που αντιστοιχούν στην περιοχή.

Δεν βρίσκουν προσωπικό

Στο μεταξύ, το 31% των επιχειρήσεων της Περιφέρειας (27% σε εθνικό επίπεδο) δηλώνει δυσκολίες στην εύρεση κατάλληλων υποψηφίων για την πλήρωση των θέσεων εργασίας που προσφέρει. Γιατί; Σύμφωνα με τους ερωτηθέντες, κυρίως διότι οι υποψήφιοι δεν πληρούν τις προδιαγραφές της θέσης.

Συνοψίζοντας, ο κ.Τσακανίκας επισήμανε ότι προκειμένου να αξιοποιήσει στο έπακρον τις δυνατότητές της, η δυτική Μακεδονία χρειάζεται να αναπτύξει συμπράξεις σε μια ευρύτερη αλυσίδα αξίας, που διατρέχει συναφείς, αλληλοσυμπληρούμενους κλάδους της οικονομίας. Παράλληλα, προτείνεται η αύξηση μέσου μεγέθους επιχειρηματικότητας για καλύτερες οικονομίες κλίμακας.



Διαβάστε περισσότερα...

«Από τα Επτάνησα στις μουσικές του κόσμου»


Μεγάλη συναυλία για την 150η επέτειο ένωσης των νησιών με την Ελλάδα.

Η Ένωση Επτανησίων Ελλάδας μετά την επίσημη ίδρυση των μουσικών της συνόλων το 2012 (Χορωδία Λυρικών Καλλιτεχνών-Μαντολινάτα-Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής), στα πλαίσια των εορτασμών για την 150η επέτειο της ένωσης των Επτανήσων με την Ελλάδα (1864-2Ο14), παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό την «Επτανησιακή Συμφωνική Μαντολινάτα».

Η μεγάλη συναυλία «Από τα Επτάνησα στις μουσικές του κόσμου - Bel Canto d' Amore» παρουσιάζεται στο θέατρο Badminton, τη Δευτέρα, 7 Απριλίου, στις 20.30.

Η δημιουργία της νέας ορχήστρας αποτελεί μια ιστορική δικαίωση για την προσφορά της επτανησιακής μουσικής σχολής στον ελληνικό πολιτισμό. Μετά από 150 χρόνια από την ένωση, οι επτανήσιοι αποκτούν επιτέλους δικά τους μουσικά σύνολα, τα οποία θα βοηθήσουν αποφασιστικά στη διάσωση και διάδοση της παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Επτανησιακά άσματα όπως τα: Η Σερενάτα Ξηρέλλη, Η Ψαρόβαρκα, Ο Νυχτωμπάτης, Είσαι το λιμάνι μου, Ουράνιο Πλάσμα, η Πεσσαδιάνα, Όμορφη και Παράξενη Πατρίδα κ.ά, ιταλικές καντσονέτες, tangos, beguine, boleros, musicals και διάσημες μελωδίες από όλο τον κόσμο όπως: O Sole mio, Granada, Amigos Para Siampre, Conte Partirο, Summertime, Besame mucho, συνθέτουν μια εικόνα μαγευτική που θα μας ταξιδέψει ονειρικά «Απ' τα Επτάνησα στις μουσικές του κόσμου».

Την πρεμιέρα της νέας ορχήστρας θα τιμήσουν με την συμμετοχή τους: η μοναδική Χορωδία Κερκύρας, η Χορωδία της Ε.Ε.Ε. και διακεκριμένοι λυρικοί καλλιτέχνες που έχουν στηρίξει τα τελευταία χρόνια την προσπάθεια αυτή.

Εμπνευστής και δημιουργός της Συμφωνικής Μαντολινάτας και των Μουσικών Συνόλων της Ε.Ε.Ε είναι ο μαέστρος Παναγής Μπαρμπάτης ο οποίος υπογράφει και τις ενορχηστρώσεις των έργων.

Εισιτήρια προπωλούνται στα www.abcd.gr, www.viva.gr, 210 8840600 και σε όλα τα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου και Seven Spots.
























Διαβάστε περισσότερα...

Συζητήσεις με συγγραφείς που έχουν γράψει για την Αθήνα


Από τις 20 του μήνα με ελεύθερη είσοδο.

Κύκλο συνομιλιών με συγγραφείς και ανθρώπους της τέχνης που έγραψαν για την Αθήνα, διοργανώνει κάθε Πέμπτη, από τις 20 Μαρτίου έως τις 24 Απριλίου, στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων ο Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Νεολαίας.

Με τον τρόπο αυτό συμβάλλει στην ανάδειξη της κοινωνικής ταυτότητας της πόλης μας, αξιοποιώντας τις βιωματικές ιστορίες και διηγήσεις ιστορικών και συγγραφέων, αναφέρουν οι διοργανωτές.

Την Πέμπτη 20 Μαρτίου ο «Κύκλος συνομιλιών» ξεκινά με το βιβλίο του Βασίλη Καραποστόλη «Χειροποίητη πόλη». Ένα βιωματικό οδοιπορικό στις περιοχές της πρωτεύουσας που στη διάρκεια των περιπλανήσεων εμφανίζεται άλλοτε οικεία και άλλοτε ξένη.

Η δεύτερη συνάντηση του Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 27 Μαρτίου με το βιβλίο του Νίκου Βατόπουλου Το πρόσωπο της Αθήνας. Μια περιπλάνηση στις συνοικίες της Αθήνας με οδηγό τις προσόψεις των κτιρίων είναι ταυτόχρονα και μια ξενάγηση στα αισθητικά ρεύματα που διαμόρφωσαν το γούστο των Αθηναίων ολόκληρο τον 20ό αιώνα.

Το συντονισμό των συναντήσεων έχει ο συγγραφέας Σωτήρης Δημητρίου.

Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων, αίθουσα «Κωνσταντίνος Καβάφης»
Ακαδημίας 50
Ώρα έναρξης: 19.00

Είσοδος για το κοινό ελεύθερη



Διαβάστε περισσότερα...

Νομοθετική ρύθμιση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις


Μετά την απόφαση του ΣτΕ για κατάργηση του μπόνους εισαγωγής.

Καθησυχάζει τους υποψήφιους των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων, που εντάσσονται στην κατηγορία των πολυτέκνων αλλά και τις υπόλοιπες ειδικές κατηγορίες (τρίτεκνοι, κοινωνικά κριτήρια κ.ά.) το υπουργείο Παιδείας, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ζητά να καταργηθούν τα μπόνους για την εισαγωγή τους στα ΑΕΙ.

Όπως γράφει σήμερα το «Έθνος», μόλις κοινοποιήθηκε η απόφαση του ΣτΕ και με δεδομένη την αναστάτωση και αγωνία των υποψηφίων που σε περίπου δυο μήνες θα δώσουν Πανελλαδικές Εξετάσεις, το υπουργείο Παιδείας ξεκαθάρισε ότι άμεσα θα καταθέσει νομοθετική ρύθμιση για το ζήτημα ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να διατηρήσουν τα προνόμιά τους για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Τώρα η αρμόδια νομική υπηρεσία θα πρέπει ν' αναζητήσει μια νομική «φόρμουλα» ώστε οι πολύτεκνοι να εισάγονται στα Ιδρύματα της Ανώτατης Εκπαίδευσης και πάλι με ευνοϊκούς όρους αλλάζοντας όμως κάποια σημεία του υφιστάμενων διατάξεων ώστε οι τελικές ρυθμίσεις να προσαρμοστούν στην απόφαση του ΣτΕ.



Διαβάστε περισσότερα...

Η Χορευτική Ομάδα «65+» στη Στέγη


Από τις 21 έως τις 23 Μαρτίου η παράσταση «TANZheimer».

Στην παράσταση της Χορευτικής Ομάδας 65+ με τίτλο «TANZheimer», που παρουσιάζεται από τις 21 έως τις 23 Μαρτίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, πρωταγωνιστές είναι χορευτές άνω των 65 ετών.

Η χορευτική ομάδα 65+ της Στέγης αποτελείται από άτομα που συμμετείχαν στους κύκλους σεμιναρίων κίνησης για άτομα 65+ της περασμένης χρονιάς. Η νεοσύστατη ομάδα παρουσιάζει την πρώτη της χορευτική παράσταση στη Στέγη, αποδεικνύοντας ότι η δημιουργικότητα και η αγάπη για ζωή δεν έχουν ηλικία. Αφού ολοκλήρωσαν την εκπαιδευτική διαδικασία με την ομάδα χορού Αερίτες, οι «νέοι» χορευτές 65+ ακολούθησαν κανονικά τις νόρμες μιας ομάδας χορού και μπήκαν σε εντατικό πρόγραμμα προβών για να παρουσιάσουν μια παράσταση- εμπειρία.

Πώς αξιοποιούνται μέσα από το χορό οι κινητικές αδυναμίες που προκαλεί η φθορά του χρόνου; Πώς η ιστορία κάθε σώματος γράφεται στο δέρμα αλλά και στη σκηνή;

Οι χορευτές, μαζί με τους Αερίτες, ανακαλύπτουν ένα δικό τους κινητικό κώδικα και δημιουργούν μια πρωτότυπη χορογραφία. Απελευθερώνοντας σώμα και φαντασία, προτείνουν μια ιδιαίτερη χορευτική παράσταση, αποδεικνύοντας ότι αυτή η περίοδος της ζωής των ανθρώπων μπορεί να είναι η πιο δημιουργική.

Σύλληψη - Σκηνοθεσία: Πατρίσια Απέργη (Ομάδα χορού Αερίτες)
Ιδέα - Χορογραφία: Πατρίσια Απέργη, Χαρά Κότσαλη σε συνεργασία με τους ερμηνευτές
Μουσική: Βασίλης Μαντζούκης
Σκηνικά-Κοστούμια: Άγγελος Μέντης
Φωτισμοί: Νίκος Βλασόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Χαρά Κότσαλη
Εκτέλεση Παραγωγής: Ευαγγελία Βαϊακοπούλου

Ερμηνεύουν οι: Αμπατζόγλου Κορνηλία, Αρκουλή Σούζη, Ασλανίδου Ντέπη, Βάλιακα Μελίνα, Δαρούσου Φρόσω, Ζαχαρίου Γιούλη, Καλατζοπούλου Σοφία, Κυριμοπούλου Δέσποινα, Παπαστεργίου Αργυρώ, Πύρρου Πηνελόπη, Συλογίδου Στέλλα, Χατίρης Μιχάλης, Χειμωνά-Παπαδά Μαργαρίτα



Διαβάστε περισσότερα...

Δεκτές τροπολογίες στο ν/σ για την κατάργηση 23 φορέων


Εξαίρεση των εγκύων από την απόλυση.

Τροπολογίες βουλευτών επί του νομοσχεδίου για την κατάργηση 23 φορέων του Δημοσίου έκανε δεκτές ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Μεταξύ αυτών και η πρόταση που κατέθεσε η βουλευτής της ΝΔ Κατερίνα Παπακώστα και η οποία προβλέπει την εξαίρεση των γυναικών που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη ή σε λοχεία (18 μήνες από τον τοκετό) από τη διάταξη που ορίζει την αυτοδίκαιη απόλυση όλων των εργαζομένων με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που εργάζονταν στους καταργούμενους 23 φορείς του Δημοσίου.

Οι εν λόγω γυναίκες αναμένεται πλέον να μεταταχθούν αυτοδικαίως στον φορέα όπου μεταφέρονται οι αρμοδιότητες των καταργούμενων φορέων.

Σημειώνεται πως η κ. Παπακώστα είχε επίσης προτείνει στην ίδια τροπολογία, την ίδια εξαίρεση αναδρομικά, για όσες γυναίκες βγήκαν σε διαθεσιμότητα βάσει του άρθρου 90 του ν. 4172/2013- κάτι που ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν έκανε δεκτό.

Ο κ. Μητσοτάκης αποδέχθηκε τις εξής τροπολογίες:

  • Μείωση της υποχρεωτικής παραμονής των υπαλλήλων που διορίζονται, μετατάσσονται ή μεταφέρονται σε παραμεθόριο ή προβληματική περιοχή, με βάση τον νόμο 3051/2002, από δέκα χρόνια, σε πέντε χρόνια (τροπολογία που κατατέθηκε από τον Θ. Νταβλούρο και άλλους τρεις βουλευτές της ΝΔ).
  • Ανάληψη εκ μέρους του Δημοσίου των, περιουσιακού χαρακτήρα, απαιτήσεων και υποχρεώσεων του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλίων, (το οποίο συγκαταλέγεται ανάμεσα στους υπό κατάργηση φορείς του Δημοσίου) και συνέχιση εκ μέρους του, των εκκρεμών δικών. Η τροπολογία κατατέθηκε από τον Σπύρο Ταλιαδούρο (ΝΔ). Στην ίδια τροπολογία ο κ. Ταλιαδούρος πρότεινε την απαλλαγή των διοικήσεων του ΟΠΕΒ από αξιόποινες πράξεις, υπό το σκεπτικό ότι ο Οργανισμός αδυνατούσε να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, λόγω ανεπαρκούς χρηματοδότησης και όχι λόγω ευθύνης της διοίκησής του. Για το σκέλος αυτό, ο κ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε θετικός, ζητώντας παράλληλα και τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Χορήγηση σε όσους υπαλλήλους έχουν διανύσει το μισό του υποχρεωτικού χρόνου παραμονής στην υπηρεσία διορισμού τους, του δικαιώματος μετάταξης σε παραμεθόριο ή προβληματική περιοχή που υπηρετεί ο σύζυγος, ή η σύζυγός τους (τροπολογία βουλευτών της ΝΔ με επικεφαλής τον Γιώργο Καρασμάνη).


Διαβάστε περισσότερα...