Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Γυναίκες προσγείωσαν αεροπλάνο σε χώρα όπου τους απαγορεύεται να οδηγούν αυτοκίνητο


Το Μπρουνέι καινοτομεί.

Η πρώτη πτήση της αεροπορικής εταιρείας Royal Brunei Airlines με αποκλειστικά γυναικείο πλήρωμα έγινε από το Μπρουνέι στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα Independent, η πτήση- ορόσημο προσγειώθηκε σε μια χώρα που στις γυναίκες δεν επιτρέπεται να οδηγούν ούτε καν αυτοκίνητο.

Για την εθνική εορτή του Μπρουνέι, στις 23 Φεβρουαρίου, γυναίκες στο πιλοτήριο προσγείωσαν την πτήση BI081 στη Σαουδική Αραβία.



Τρία χρόνια πριν η πιλότος της εν λόγω πτήσης, Sharifa Czarena Surainy έγινε η πρώτη γυναίκα πιλότος σε εθνικό αερομεταφορέα της νοτιοανατολικής Ασίας. «Πολλοί θεωρούν τη δουλειά μου κυρίαρχα ανδρική υπόθεση. Για μένα ως γυναίκα, και μάλιστα από το Μπρουνέι, είναι ένα μεγάλο επίτευγμα. Δείχνει στη νέα γενιά, ειδικά τα νέα κορίτσια, πως μπορούν να επιτύχουν ό,τι ονειρεύονται», είχε δηλώσει το 2012.

Η αεροπορική εταιρεία Royal Brunei Airlines έχει δεσμευτεί πως θα προσελκύσει ακόμα περισσότερες γυναίκες στον τομέα αυτό και προσφέρει μαθήματα για άνδρες και γυναίκες.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκπληκτικά «γλυπτά» από χαρτί


Δείτε απίθανες δημιουργίες.

Καμπύλες σε επαναλαμβανόμενα μοτίβα κάνουν το έργο του Ιταλού καλλιτέχνη Daniele Papuli να θυμίζει θάλασσα ή αμμόλοφους σε κάποιο μακρινό πλανήτη. Δεν πρόκειται όμως για υγρό ούτε για άμμο αλλά για χαρτί!

Ο Papuli κατασκευάζει γλυπτά από χαρτί από το 1995 και όπως περιγράφει ο ίδιος, είχε ξεκινήσει με την ίδια οπτική αλλά από πολύ διαφορετικά υλικά: «Δοκίμασα με πέτρα, ξύλο, γύψο, ακολουθώντας ασυνείδητα τον ίδιο δρόμο, ένα διαρκές πέρασμα από τη βαρύτητα στην ελαφρότητα της φόρμας, από το στιβαρό χαρακτήρα της ύλης στην ευπλαστότητά του. Οι όγκοι όλο μίκραιναν και μίκραιναν κι έτσι έφτασα στο χαρτί», εξηγεί στη Huffington Post.

Αν και η γλυπτική παραδοσιακά σημαίνει την αφαίρεση υλικού με δεξιοτεχνία προκειμένου να αποκαλυφθεί ένα έργο μέσα στο μάρμαρο ή τον πηλό, δημιουργώντας με χαρτί ο Papuli έπρεπε να μεταμορφώνει το δισδιάστατο υλικό σε τρισδιάστατη δομή. «Κατέληξα να ‘χτίζω’ κάθε σχήμα επιλέγοντας το φύλλο χαρτί ως μονάδα μέτρησης, με συνεπήραν οι ελαφριές και σταθερές υφές, πι δομικές δυνατότητες των επιφανειών- ζωντανές, ευμετάβλητες, παλλόμενες», εξηγεί.

Για περισσότερα έργα του δείτε την ιστοσελίδα του εδώ.


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακαλύφθηκε άγνωστος «ξάδερφος» του Τυραννόσαυρου


Το απολίθωμα εντοπίστηκε στην απομονωμένη έρημο Κιζιλκούμ.

Παλαιοντολόγοι ανακάλυψαν στην απομονωμένη έρημο Κιζιλκούμ του βορείου Ουζμπεκιστάν το απολίθωμα ενός άγνωστου έως τώρα δεινόσαυρου. Είχε μέγεθος αλόγου, ήταν σαρκοφάγος και θεωρείται μακρινός πρόγονος -κάτι σαν παλιός «ξάδερφος»- του τρομερού Τυραννόσαυρου Ρεξ, του «βασιλιά» της εποχής των δεινοσαύρων.

Ανακαλύφθηκε άγνωστος «ξάδερφος» του Τυραννόσαυρου

Οι ερευνητές από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και τη Ρωσία, με επικεφαλής τον Στιβ Μπρουσάτε της Σχολής Γεωεπιστημών του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), ονόμασαν το νέο δεινόσαυρο Timurlengia euotica (το όνομά του παραπέμπει στον μογγόλο κατακτητή Ταμερλάνο του 14ου αιώνα) ή εν συντομία T.euotica.

Το νέο απολίθωμα αποκαλύπτει ότι η εξέλιξη είχε χαρίσει στους προγόνους των Τυραννόσαυρων πρώτα εξυπνάδα και «κοφτερές» αισθήσεις, προτού αποκτήσουν στην πορεία και το επιβλητικό μέγεθός τους, που έφθασε τελικά τα 13 μέτρα από το κεφάλι ως την ουρά, ενώ το βάρος τους τούς επτά τόνους.

O πολύ μικρότερος Τ.euotica -με μήκος έως τέσσερα μέτρα και βάρος 270 κιλά- είχε ήδη εξελιγμένο εγκέφαλο και ανεπτυγμένες αισθήσεις, που του επέτρεπαν να είναι φοβερός θηρευτής. Είχε επίσης μακριά πόδια και μάλλον έτρεχε πολύ γρήγορα. Ο T.euotica περιπλανιόταν στην Κεντρική Ασία πριν από περίπου 90 εκατ. χρόνια, στη διάρκεια της μέσης Κρητιδικής περιόδου.

Ο T.Rex, που έζησε στην ίδια γεωλογική περίοδο αλλά περίπου 20 εκατ. χρόνια αργότερα, αποτελούσε έως τώρα ένα είδος εξελικτικικού μυστηρίου. Το νέο απολίθωμα φωτίζει ένα κενό στα ενδιάμεσα στάδια της εξέλιξης των Τυραννόσαυρων, πριν από 100 έως 80 εκατ. χρόνια.

Οι Τυραννόσαυροι εμφανίσθηκαν ως είδος προ 170 εκατομμυρίων ετών και αρχικά ήταν λίγο μεγαλύτεροι από έναν άνθρωπο. Όμως σταδιακά έγιναν πραγματικά μεγάλοι σε μέγεθος, με αποκορύφωμα τον T.rex πριν που εμφανίσθηκε πριν από 80 εκατ. χρόνια περίπου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα ακριβότερα κοσμήματα στον κόσμο


Αν ισχύει πως τα διαμάντια “είναι ο καλύτερος φίλος μιας γυναίκας”, τότε κάποιες… φιλίες απαιτούν ολόκληρες περιουσίες για να εξαγοραστούν. Πολύτιμα πετράδια, σπάνια σχήματα και χρώματα, δεμένα περίτεχνα με χρυσό δημιουργούν σπάνια κομψοτεχνήματα που στολίζουν το γυναικείο σώμα. Βραχιόλια, περιδέραια, δαχτυλίδια και κολιέ αναδεικνύουν την ομορφιά τους και απαιτούν μια μικρή περιουσία για να αποκτηθούν. Θαυμάστε τα ακριβότερα κοσμήματα που κυκλοφορούν στον πλανήτη στις φωτογραφίες που ακολουθούν.

1. Το διαμάντι της Ελίζαμπεθ Τέιλορ



Το 1968 ο Richard Burton έκανε δώρο το συγκεκριμένο διαμαντένιο δαχτυλίδι (33,1 καρατίων) στη διάσημη ηθοποιό. Το 2011 πωλήθηκε για 8,8 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία.

2. Το μονόπετρο της πριγκίπισσας Νταϊάνας



Το εντυπωσιακό δαχτυλίδι που η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε (η ίδια) επιλέξει για τον αρραβώνα της είναι στολισμένο με ένα ζαφείρι που περιτριγυρίζεται από διαμάντια. Πλέον κοσμεί το χέρι της Δούκισσας του Κέιμπριτζ, Kate Middleton.

3. Το μπλε διαμαντένιο δαχτυλίδι της Bvlgari



Το μοναδικό διπλό διαμαντένιο δαχτυλίδι της γνωστής εταιρίας “έπιασε” 15,7 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία του οίκου Christies τον Οκτώβριο του 2010 στη Νέα Υόρκη.

4. Το ακριβότερο κολιέ στον κόσμο



Το ακριβότερο κολιέ στον κόσμο σύμφωνα με το βιβλίο Guinness. Το -637 καρατίων- “Mouawad L’Incomparable” αποτελείται από 103 διαμάντια διαφορετικών μεγεθών και κοστολογείται στα 55 εκατομμύρια δολάρια.

5. Καρδιά από διαμάντι



Το αποκαλούν “έρωτα με την πρώτη ματιά” – και όχι άδικα, καθώς το ακατέργαστο αυτό διαμάντι σε σχήμα καρδιάς δεν σε αφήνει ασυγκίνητο. Το ίδιο και η τιμή του, που ανέρχεται στα 12 εκατομμύρια δολάρια.

6. Το διαμάντι του ωκεανού



Πρόκειται για “απομίμηση” του μενταγιόν που φορούσε η Kate Winslet στονΤιτανικό. Το κόσμημα από μπλε διαμάντι 15 καρατίων σε σχήμα καρδιάς κατασκευάστηκε από την γνωστή εταιρία Harry Winston και στόλισε τον λαιμό της ηθοποιού Gloria Stuart στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ το 1998.

7. Το διαμάντι του εμίρη του Κατάρ



Το εντυπωσιακό αυτό μπλε διαμάντι είναι γνωστό για την καθαρότητα του. Ο (πρώην) ιδιοκτήτης του, Laurence Graff πούλησε το δαχτυλίδι στον εμίρη του Κατάρ έναντι 80 εκατομμυρίων δολαρίων (2011).

8. Το μαργαριταρένιο κολιέ του 16ου αιώνα



Ένα μαργαριταρένιο κολιέ του 16ου αιώνα που πέρασε από πολλά βασιλικά χέρια (ή, για την ακρίβεια, λαιμούς). Μεταξύ αυτών ο βασιλιάς της Ισπανίας, Φίλιππος ο Β’ και η Μαρία Α’ της Αγγλίας. Στη σύγχρονη ιστορία του, μία από τις διασημότερες κατόχους του ήταν η Elizabeth Taylor (ακόμη ένα δώρο του Richard Burton), ενώ το 2011 πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 11,8 εκατομμυρίων δολαρίων.

9. Το βραχιόλι-πάνθηρας



Κατασκευάστηκε το 1952 και ανήκε στην Δούκισσα του Γουίντσορ, Wallis Simpson. Το πανέμορφο αυτό βραχιόλι σε σχήμα πάνθηρα έχει αυτιά από διαμάντια, σμαραγδένια μάτια και δόντια από λευκόχρυσο. Πωλήθηκε για 7,3 εκατομμύρια δολάρια το 2010 και φημολογείται πως η αγοραστής δεν ήταν άλλη από την Madonna.

10. Το διαμάντι του Ταζ Μαχάλ



Φαίνεται πως η αγάπη της Elizabeth Taylor κόστιζε πολύ ακριβά στον Richard Burton. Το διάσημο διαμαντένιο κολιέ της φωτογραφίας χρονολογείται γύρω στο 1627 και ήταν το δώρο του για τα 40ά γενέθλια της ηθοποιού. Σύμφωνα με τον θρύλο ήταν το δώρο του Μογγόλου αυτοκράτορα Shah Jahangir προς τον γιο του, ο οποίος με τη σειρά του το έδωσε στη γυναίκα του, Mumtaz Mahal. Η τιμή του έφτασε τα 8,8 εκατομμύρια δολάρια σε δημοπρασία το 2011.

11. Το δάκρυ του ήλιου



Βρέθηκε το 2010 και είναι το μεγαλύτερο κίτρινο διαμάντι σε σχήμα αχλαδιού. Ταυτόχρονα είναι και το ακριβότερο, καθώς πωλήθηκε έναντι 10,9 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία στην Ελβετία.

12. Πολύτιμη τιάρα



Αυτή η εντυπωσιακή τιάρα πιστεύεται πως ανήκε στην πρικίπισσα Katharina Henckel von Donnersmarck. Είναι στολισμένη με διαμάντια και σμαράγδια και “έπιασε” την τιμή των 12,7 εκατομμυρίων δολαρίων σε δημοπρασία στην Ελβετία (2011).

13. Το ροζ αστέρι



Δαχτυλίδι με οβάλ διαμάντι 59.60 καρατίων. Έγινε αντικείμενο δημοπρασίας από τον οίκο Sotheby και έφτασε τα 83 εκατομμύρια δολάρια, όμως λόγω αδυναμίας αποπληρωμής από την πλευρά του αγοραστή παραμένει στην κυριότητα του Sotheby.

14. Το ροζ Graff



Το πανέμορφο αυτό ροζ διαμάντι 24.78 καρατίων είναι ένα από τα ελάχιστα αψεγάδιαστα διαμάντια που υπάρχουν στον κόσμο. Από το 2010 ανήκει στον Βρετανό δισεκατομμυριούχο Laurence Graff που το αγόρασε για 46,2 εκατομμύρια δολάρια και το μετονόμασε σε “ροζ Graff”.

15. H αυτοκρατορική καρφίτσα



Ανήκε στην σύζυγο του Αυτοκράτορα Ναπολέοντα του Γ’, Ευγενία, και αποτελείται από χρυσό, ασήμι και διαμάντια. Κοστολογείται στα 10,5 εκατομμύρια δολάρια.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαψεύδει τα δημοσιεύματα για απόπειρα βιασμού ο πατέρας της 6χρονης στην Ειδομένη


Σε παραπληροφόρηση αποδίδει ο πατέρας του 6χρονου κοριτσιού από τη Συρία, δημοσιεύματα, σε ελληνικά και διεθνή ΜΜΕ, που έκαναν λόγο για απόπειρα βιασμού της από Πακιστανό, στον καταυλισμό της Ειδομένης.

Ο Αχμεντ Μουράτ, πατέρας του παιδιού, διέψευσε τα δημοσιεύματα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν έγινε τίποτα».

«Η μικρή πήγε στην τουαλέτα, ένας άνδρας προσπάθησε να ανοίξει την πόρτα και τότε του επιτέθηκαν δύο φίλοι μας» διευκρίνισε, επαναλαμβάνοντας ότι «όλα είναι ψέματα».

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικές αρχές από την πρώτη στιγμή δήλωσαν ότι δεν υπήρξε καταγγελία από τους γονείς του παιδιού για το περιστατικό.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

H στιγμή που το μωρό-αλιγάτορας βγαίνει από το αυγό


Δείτε το βίντεο με το θαύμα της φύσης.

Το θαύμα της γέννησης ενός αλιγάτορα φαίνεται στο παρακάτω βίντεο το οποίο ανέβηκε στο Facebook και έχει χιλιάδες προβολές σε λίγες μόνο μέρες.

Πριν γίνει ένα ζώο που προκαλεί φόβο σε πολλούς ανθρώπους, ο αλιγάτορας βγαίνει από το αυγό του όντας ένα μικρό και συμπαθέστατο ερπετό.

Δείτε το βίντεο με την είσοδο του αλιγάτορα στον κόσμο των ζώων...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ύπνος κάτω από τα άστρα και πάνω σε… παγοπέδιλα


Γυάλινο δωμάτιο με εκπληκτική θέα στους Δολομίτες - Δείτε φωτογραφίες.

Σε υψόμετρο λίγο πάνω από τα δύο χιλιόμετρα μέσα στην καρδιά των Δολομιτών, στη βορειοδυτική Ιταλία, βρίσκεται ένα δωμάτιο με θέα… εκτός συναγωνισμού.

Το Starlight Room κοντά στην Cortina έχει για βάση παγοπέδιλα ώστε να είναι εύκολη η μετακίνησή του και προσφέρει ανεμπόδιστη θέα έναντι 300 ευρώ τη βραδιά.

Το μόνο που χωρίζει το «δωμάτιο» από τη χιονοσκεπή οροσειρά γύρω του είναι γυάλινοι τοίχοι κι έτσι η θέα είναι πανοραμική και μοναδική.

Η μικρή κατασκευή φτιάχτηκε από χέρια ντόπιων τεχνιτών και προσφέρεται για ζεστές νύχτες κάτω από τα άστρα.

Διαθέτει θέρμανση, κρεβάτι και επίπεδη οθόνη που προβάλλει εικόνες των Δολομιτών- αν κάποιος δεν αρκείται στο «ζωντανό» υπερθέαμα γύρω του.

Μειονέκτημα της καμπίνας αυτής είναι πως δεν διαθέτει μπάνιο οπότε στις ζεστές νύχτες προσθέστε και το ενδεχόμενο μιας κρύας «απόδρασης» στο παγωμένο τοπίο.

Εάν οι φιλοξενούμενοι το επιθυμούν παρέχονται πρωινό και δείπνο ενώ ο μόνος τρόπος να φτάσει κανείς εκεί είναι με snowmobile ή χιονοπέδιλα.


























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ιδιαίτερες ιστορίες και περιπτώσεις ανθρώπων που κάνουν pole dancing


Ενδιαφέρουσα περιστατικά γύρω από το ξεχωριστό είδος γυμναστικής.

Το pole dancing έγινε αρχικά γνωστό περισσότερο ως ένας αισθησιακός χορός και αργότερα επιλέχθηκε από πολλούς ως ένα διαφορετικό είδος γυμναστικής. Διαβάστε μερικές ιδιαίτερες ιστορίες και παράξενα γεγονότα που έχουν συμβεί σε ανθρώπους που ασχολούνται με αυτό...

Η πρωταθλήτρια που γεννήθηκε χωρίς αριστερό χέρι



Η Deb Roach από την Αυστραλία έκανε το ακατόρθωτο και είναι πρωταθλήτρια στο pole dancing με ένα χέρι. Γεννήθηκε χωρίς το αριστερό της χέρι και όπως αποκαλύπτει ήταν για χρόνια θύμα σχολικού εκφοβισμού και μάλιστα σε μεγάλο βαθμό. Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε η Deb στράφηκε στο χορό και εργάστηκε σκληρά. Η ίδια πίστευε ότι το να ασχοληθεί με το pole dancing ήταν ένα άπιαστο όνειρο. Ωστόσο μετά την ενθάρρυνση από τον προπονητή της τα κατάφερε και έγινε πρωταθλήτρια του pole dancing στην κατηγορία ατόμων με αναπηρία.



Η μητέρα που έχασε το πόδι της σε τροχαίο και «αναζωογονήθηκε» από το pole dancing



Μια μητέρα 4 παιδιών από τη Βρετανία έχασε το πόδι της σε ένα σοβαρό αυτοκινητιστικό δυστύχημα και το pole dancing έδωσε νέα πνοή στη ζωή της. Η 40χρονη Lisa Eagleton χρειάστηκε να ακρωτηριάσει το δεξί της πόδι κάτω από το γόνατο εξαιτίας του ατυχήματος, το 2007. Όμως, μετά από μήνες αποκατάστασης και υποστήριξης σε ένα εξειδικευμένο κέντρο, έμαθε να περπατάει ξανά, ενώ της προσφέρθηκε μια ευκαιρία να λάβει μέρος σε μια ιδιαίτερη φωτογράφηση. Αυτή τελικά την οδήγησε να ξεκινήσει να ασχολείται με το pole dancing. «Το πιο δύσκολο είναι το πρώτο βήμα», αναφέρει η ίδια.

Η γυναίκα που κάνει pole dancing με το μωρό της στην πλάτη



Παρά το γεγονός ότι έχει δεχθεί πολλές επικρίσεις και σχόλια όπως ότι είναι μια «κακή μητέρα», η Ashley Wright από την Καλιφόρνια εξακολουθεί να κάνει τον αγαπημένο της χορό κουβαλώντας στην πλάτη της το 3 ετών σήμερα κοριτσάκι της. Μεγάλες αντιδράσεις είχε προκαλέσει τον Φεβρουάριο του 2015 ένα βίντεο που είχε δημοσιεύσει μαζί με την κόρη της να χορεύει στον στύλο. Η Shannon, η κόρη της γυναίκας, κοιμάται ήρεμη όσο η μητέρα της στριφογυρίζει και χορεύει, όπως αποκαλύπτει η ίδια.



Η 63χρονη που ξεκίνησε pole dancing σε μεγάλη ηλικία



Το 2013, η Sun Fengqin από την Κίνα αποφάσισε να ξεκινήσει να ασχολείται με το pole dancing, καθώς το έβλεπε στην τηλεόραση και την είχε γοητεύσει. Ωστόσο αρχικά το κρατούσε κρυφό από την οικογένειά της γιατί ντρεπόταν, καθώς το pole dancing σχετιζόταν με τα στριπ κλαμπ στην Κίνα. Το ταλέντο της όμως φάνηκε γρήγορα και το αποκάλυψε σε όλους οι οποίοι τώρα την στηρίζουν στο εγχείρημά της.

Το πρώην μοντέλο του Playboy της οποίας το ψεύτικο στήθος «εξερράγη» κατά τη διάρκεια του pole dancing



Η 29χρονη Diosa Canales από τη Βενεζουέλα, χορεύτρια pole dancing και πρώην μοντέλο του Playboy, εκτελούσε ένα χορευτικό ρουτίνας όταν έχασε την ισορροπία της και προσγειώθηκε στο πάτωμα με όλο το βάρος του σώματός της πάνω στο στήθος της. Το χτύπημα ήταν τόσο δυνατό ώστε «έσπασε» ένα από τα εμφυτεύματα στο στήθος της. Η νεαρή μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο για εγχείρηση, ενώ η ίδια αργότερα ανακοίνωσε ότι δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...