Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Ο “απόλυτος” video gamer


Αρκετοί είναι αυτοί που λατρεύουν τα βιντεοπαιχνίδια, με κάποιους από αυτούς να παθιάζονται σε σημείο που να ξεπερνούν τα όρια. Ο παίκτης όμως που απεικονίζεται στο βίντεο, δεν παίζει απλά, αλλά «ζει» το παιχνίδι.

Στο βίντεο παρακολουθούμε τον παίκτη να βαδίζει επιτόπου, να σκύβει, να «ζει» την πίστα του συγκεκριμένου παιχνιδιού, την οποία φαίνεται να γνωρίζει αρκετά καλά.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όταν ο ουρανός κάνει τέχνη


Απίθανοι σχηματισμοί σύννεφων.





















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αγορές που… επιπλέουν


Η Ταϊλάνδη έχει το δικό της στυλ.

















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η πρώτη συνομιλία δίδυμων στην ζωή τους


Συζήτηση επιπέδου! - Δείτε το βίντεο.





Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θαλάσσιο φρούριο έγινε πολυτελές ξενοδοχείο


Απόλυτη απομόνωση χωρίς εκπτώσεις στις ανέσεις - Δείτε τις φωτογραφίες.

Είναι ένα από τα πιο ασυνήθιστα ξενοδοχεία που θα βρείτε σε ολόκληρο τον κόσμο.

Βρίσκεται… καταμεσής της θάλασσας και προσφέρει τις ιδανικές συνθήκες για απόλυτη απομόνωση, χωρίς εκπτώσεις σε ανέσεις και αίσθηση πολυτέλειας.

Ο λόγος για το πρώην θαλάσσιο φρούριο και νυν ξενοδοχείο πολυτελείας «No Man's Land Fort», τα εγκαίνια του οποίου θα γίνουν μέχρι το τέλος του μήνα.

Το πρώην φρούριο βρίσκεται κοντά στις ακτές του νησιού Isle of Wight και έχει μετατραπεί σε ένα πολύ εντυπωσιακό ξενοδοχείο, με τζακούζι στην ταράτσα, καταστήματα, αίθουσες για σπα και κέντρο νυχτερινής διασκέδασης.



Επιπλέον, προσφέρει τη δυνατότητα μια περιπετειώδους απόδρασης καθώς όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους στο jet biking, sea kayaking ή το kite surfing.

Μπορεί να φιλοξενήσει 44 επισκέπτες, ενώ «χωρά» έως και 200 άτομα για ειδικές εκδηλώσεις και πάρτι.

Η πρόσβαση στο ξενοδοχείο-φρούριο γίνεται μόνο με ελικόπτερο ή με σκάφος.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πως να εξαφανίσετε το λεκέ από μελάνι


Τo μελάνι είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λεκέδες (ειδικά αν έχετε παιδιά) που δυστυχώς βγαίνουν πολύ δύσκολα. Ωστόσο υπάρχει μια εύκολη συνταγή που φτιάχνεται πανεύκολα και απομακρύνει όλους τους λεκέδες από κάθε είδους μελάνι.

Τι θα χρειαστείτε

2 φλ. γάλα

1 φλ. ξίδι

1 μεγάλο μπολ

Πώς θα το φτιάξετε Τοποθετήστε αρχικά το ρούχο που έχει λερωθεί μέσα στο μπολ βάζοντας το σημείο που έχει λερωθεί στο κέντρο, ώστε όταν ρίξετε το μείγμα να καλυφθεί ο λεκές καλά.

Ρίξτε το γάλα στο μπολ και βεβαιωθείτε πως έχει καλύψει τελείως τον λεκέ. Προσθέστε το ξίδι και αφήστε το ύφασμα να μουλιάσει μέσα στο μπολ για μια νύχτα.

Το επόμενο πρωί βγάλτε το ρούχο από τη λεκάνη και πλύντε το καλά τρίβοντας καλά την περιοχή του λεκέ για να φύγουν τα υπολείμματα που ίσως έχουν μείνει. Αν παρατηρήσετε πως έχει μείνει ακόμα λίγος λεκές επαναλάβετε τη διαδικασία για μια ακόμα φορά.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Τάκης από Αυστραλία τα χώνει άγρια, για την κατάσταση στην χώρα


O Tάκης βρέθηκε από την Ελλάδα, στην άλλη άκρη του κόσμου εξαιτίας της κρίσης. Θυμωμένος και ενώ οδηγούσε, πάρκαρε το αυτοκίνητό του και έβγαλε τον θυμό του σε ένα συγκλονιστικό βίντεο που ταρακουνάει...




Πηγή: http://www.newsone.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η πείνα επιστρέφει στον 21ο αιώνα


Ο υποσιτισμός παραμένει υπαρκτός στις αναπτυσσόμενες χώρες

Με τις αποτελεσματικές προσπάθειες για τη μείωση του υποσιτισμού πρέπει να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση σε αρκετά από τα σωστά είδη τροφίμων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ από δύο δις άνθρωποι υποφέρουν από την «κρυφή πείνα»

Ο πλανήτης αντιμετωπίζει πρόβλημα επισιτισμού και διατροφής. Αν και υπήρξε μεγάλη πρόοδος προς τον Αναπτυξιακό Στόχο της Χιλιετίας για μείωση στο ήμισυ του ποσοστού των υποσιτιζόμενων ανθρώπων στις αναπτυσσόμενες χώρες, το πρόβλημα παραμένει επίμονο, διάσπαρτο και πολύπλοκο. Πηγαίνει πέρα από την απλή παροχή περισσότερων τροφίμων. Οι αποτελεσματικές προσπάθειες για τη μείωση του υποσιτισμού πρέπει να διασφαλίσουν ότι οι άνθρωποι θα έχουν πρόσβαση σε αρκετά από τα σωστά είδη τροφίμων - σε εκείνα που τους δίνουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να έχουν μια υγιή και παραγωγική ζωή.

Τριπλασιασμός παραγωγής

Από το 1945 η παραγωγή τροφίμων έχει τριπλασιαστεί και η διαθεσιμότητα έχει αυξηθεί κατά 40% κατά μέσο όρο ανά άτομο. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας και μόνο η παραγωγή λαχανικών στην περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού, όπου καλλιεργούνται περισσότερα από τα τρία τέταρτα των λαχανικών στον κόσμο, αυξήθηκε κατά ένα τέταρτο. Αλλά, παρά τα οφέλη αυτά στην επέκταση της προσφοράς τροφίμων, τουλάχιστον 805 εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να πεινούν κάθε μέρα, από τους οποίους τα 791 εκατομμύρια ζουν σε αναπτυσσόμενες χώρες. Πολύ περισσότεροι πεινούν εποχικά ή κατά διαστήματα. Και περισσότεροι από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από την «κρυφή πείνα» - από μία ή περισσότερες ελλείψεις σε μικροθρεπτικά συστατικά.

Βλάπτουν υγεία και παραγωγικότητα

Η πείνα και ο υποσιτισμός βλάπτουν την υγεία και την παραγωγικότητα των ενηλίκων, υπονομεύοντας την ικανότητά τους για μάθηση και εργασία. Επιπλέον, εμποδίζουν τη σωματική και νοητική ανάπτυξη των παιδιών και τα καθιστούν πιο επιρρεπή σε ασθένειες και πρόωρο θάνατο. Καχεκτική ανάπτυξη λόγω υποσιτισμού επηρεάζει ένα στα τέσσερα παιδιά κάτω από την ηλικία των πέντε ετών. Η επαρκής διατροφή είναι πιο ζωτικής σημασίας κατά τις πρώτες 1.000 ημέρες της ζωής (από τη σύλληψη ώς τα δεύτερα γενέθλια ενός παιδιού). Αλλά, ακόμη και μετά από αυτό, η πείνα και ο υποσιτισμός συνεχίζουν να μειώνουν τις πιθανότητες των παιδιών να επιβιώσουν ώς την ενηλικίωση.

Λιμοκτονία δίπλα στην παχυσαρκία

Κατά ειρωνικό τρόπο, σε πολλά μέρη του κόσμου η διάχυτη λιμοκτονία συνυπάρχει με αυξανόμενα επίπεδα παχυσαρκίας. Περισσότεροι από 1,5 δις άνθρωποι είναι υπέρβαροι και ένας στους τρεις από αυτούς θεωρείται παχύσαρκος.

Αυτοί οι άνθρωποι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι σε μη μεταδοτικές ασθένειες, όπως η καρδιοπάθεια, τα εγκεφαλικά επεισόδια και ο διαβήτης. Αντίθετα με την κοινή πεποίθηση, η παχυσαρκία σχετίζεται συχνά λιγότερο με μια υπεραφθονία τροφίμων και περισσότερο με την ανεπαρκή πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή, πολύμορφη και ισορροπημένη διατροφή.

Έτσι, η πρόκληση που αντιμετωπίζει η διεθνής κοινότητα είναι να διασφαλιστεί η επαρκής κατανάλωση των σωστών ειδών τροφίμων. Αυτό σημαίνει ανάπτυξη συστημάτων τροφίμων που θα ανταποκρίνονται περισσότερο στις ανάγκες των ανθρώπων, ιδιαίτερα των κοινωνικά αποκλεισμένων και των περιθωριοποιημένων οικονομικά. Οι μητέρες, τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι, οι άνθρωποι με αναπηρία είναι πιο ευάλωτοι στις παγίδες του υποσιτισμού και θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή στις προσπάθειες για τερματισμό της επισιτιστικής ανασφάλειας και του υποσιτισμού τους.

Έμφαση στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα

Προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι οι σημερινές προσπάθειες θα ωφελήσουν τις μελλοντικές γενιές, οι στρατηγικές για τη βελτίωση των παγκόσμιων συστημάτων τροφίμων πρέπει να δώσουν έμφαση στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Συγκεκριμένα, οι ηγέτες του κόσμου πρέπει να επανεκτιμήσουν τις επικρατούσες διαδικασίες παραγωγής τροφίμων, οι οποίες συχνά ασκούν μεγάλες πιέσεις στους φυσικούς πόρους, εξαντλώντας την παροχή γλυκού νερού, αποψιλώνοντας τα δάση, υποβαθμίζοντας τα εδάφη, μειώνοντας τους πληθυσμούς των ψαριών στις θάλασσες και τη βιοποικιλότητα.

Κάνοντας τα πράγματα χειρότερα, η έλλειψη επαρκούς υποδομής για την αποθήκευση και τη μεταφορά των τροφίμων στους καταναλωτές συμβάλλει στις μαζικές απώλειες. Φυσικά, είναι σημαντικό να βρεθεί η σωστή ισορροπία μεταξύ της παραγωγής αρκετών τροφίμων, που θα είναι πλούσια σε θρεπτικά, συστατικά και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Η κτηνοτροφία

Σκεφθείτε την κτηνοτροφία, η οποία παράγει πολλά τρόφιμα -συμπεριλαμβανομένων του γάλακτος, των αβγών και του κρέατος- που έχουν εμπλουτίσει τη διατροφή στις αναπτυσσόμενες χώρες και προσφέρουν βιοπορισμό σε εκατομμύρια ανθρώπους.

Μη βιώσιμα συστήματα παραγωγής, σε συνδυασμό με τη σπάταλη και την υπερβολική κατανάλωση σε ορισμένες περιοχές του κόσμου, είχαν σοβαρές συνέπειες στην αλλαγή του κλίματος, στη μετάδοση ασθενειών και στη διατροφική ισορροπία. Αλλά με μια ισχυρή πολιτική δέσμευση, τα παγκόσμια συστήματα παραγωγής τροφίμων μπορούν να μεταμορφωθούν.

Ένα προφανές βήμα θα είναι να εξασφαλίσουμε ότι όλα τα προγράμματα που σχετίζονται με τρόφιμα, οι πολιτικές και οι παρεμβάσεις θα λαμβάνουν υπ' όψιν τη διατροφή και τη βιωσιμότητα. Ομοίως, οι έρευνες και η ανάπτυξη που σχετίζονται με τα τρόφιμα θα πρέπει να επικεντρωθούν στη διευκόλυνση της παραγωγής τροφίμων που θα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και στη διαφοροποίηση των γεωργικών συστημάτων.

Νερό, γη, λιπάσματα και εργασία

Η εξεύρεση τρόπων για να χρησιμοποιήσουμε το νερό, τη γη, τα λιπάσματα και την εργασία πιο αποτελεσματικά και με ελάχιστες επιπτώσεις είναι απαραίτητη για την οικολογική βιωσιμότητα. Εξίσου σημαντικές είναι και οι παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν τις τοπικές κοινωνίες για να βελτιώσουν τη διατροφή τους.

Αυτό απαιτεί ολοκληρωμένες εκστρατείες δημόσιας υγείας και εκπαίδευσης, κοινωνική προστασία και πρωτοβουλίες για την προώθηση της απασχόλησης και της δημιουργίας εισοδήματος. Τέλος, οι παραγωγοί και οι διανομείς χρειάζονται υποστήριξη και ενθάρρυνση για να μεταμορφώσουν τα υφιστάμενα συστήματά τους. Η στροφή προς την αειφορία δεν μπορεί να γίνει σε βάρος της επιβίωσης των αγροτών.

Καλύτερη διατροφή σημαίνει κέρδος

Καλύτερη διατροφή σημαίνει και οικονομικό κέρδος. Ο υποσιτισμός σε όλες τις μορφές του μειώνει την παγκόσμια οικονομική ευημερία κατά περίπου 5% σε ετήσια βάση, μέσω των διαφυγόντων εσόδων και των πρόσθετων δαπανών που προκύπτουν. Τα οικονομικά κέρδη από τη μείωση των ελλείψεων μικροθρεπτικών εκτιμάται ότι έχει μια αναλογία κόστους/οφέλους σχεδόν 1:13.

Η επικείμενη Δεύτερη Διεθνής Διάσκεψη για τη Διατροφή στη Ρώμη θα προσφέρει μια ιστορική ευκαιρία για να ισχυροποιήσει την πολιτική δέσμευση, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση για όλους, μέσω καλύτερων πολιτικών και διεθνούς αλληλεγγύης. Η αποτυχία να κάνουμε τις απαραίτητες επενδύσεις για την πρόσβαση σε τρόφιμα, τη διατροφή και τη βιωσιμότητα είναι ηθικά και οικονομικά αδικαιολόγητη.

JOMO KWAME SUNDARAM
Βοηθός Γενικός Διευθυντής και Συντονιστής για την Οικονομική και
Κοινωνική Ανάπτυξη στον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών.


Πηγή: http://www.sigmalive.com
Διαβάστε περισσότερα...

Το ξεχασμένο παρελθόν της Νέας Υόρκης του ’90


Εικόνες από μια άλλη εποχή… που άφησε εποχή!

Περπατώντας σήμερα κανείς στους δρόμους του Lower East Side της Νέας Υόρκης βρίσκει γκουρμέ εστιατόρια, τρέντι καφετέριες, στιλάτα μπαρ και πανάκριβα στούντιο διαμερίσματα, που στοιχίζουν τουλάχιστον 2.000 δολάρια το μήνα.

Πριν από μια εικοσαετία περίπου, σε αυτήν την περιοχή της αμερικανικής μεγαλούπολης κυριαρχούσαν τα μπλοκ από εγκαταλελειμμένα κτίρια και διαμερίσματα, που δεν έχουν καμία σχέση με τον κοσμοπολίτικο αέρα που αποπνέουν στις μέρες μας.

Το ξεχασμένο παρελθόν όμως της Νέας Υόρκης της δεκαετίας του 1990 «ξαναζεί» μέσα από τη δουλειά της φωτογράφου Ash Thayer, η οποία είχε ζήσει κάποτε μαζί με τους αυτοδύναμους καταληψίες, που έφτιαχναν τα δικά τους σπίτια στην περιοχή και της αφηγήθηκαν ιστορίες από τις πολύ προσωπικές τους στιγμές περασμένων εποχών.

Η μποέμ κουλτούρα εκείνης της εποχής αποτυπώνεται στο βιβλίο με τίτλο «Kill City: Lower East Side Squatters 1992-2000» ζωντανεύοντας ξανά μια εποχή… που άφησε εποχή!























Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν σε σχετικό αφιέρωμα της Daily Mail.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα μεγαλώσουν πιο γρήγορα τα φυτά σας


Με τι μπορείτε να τα ποτίζετε.

Ένας τρόπος για να κάνετε τα φυτά σας να μεγαλώσουν γρηγορότερα είναι να τα ποτίζετε με club soda.

Θα κάνει τα φυτά σας να μεγαλώνουν όμορφα.

Ποτίστε τα φυτά σας με σόδα

Ο λόγος για τον οποίο σόδα είναι καλύτερη από το απλό νερό για τα φυτά, είναι ότι περιέχει φωσφορικό άλας και άλλα θρεπτικά συστατικά που εμπλουτίζουν το έδαφος και την προώθηση της ανάπτυξης.

Σε μια μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα φυτά που ποτίζονταν με ανθρακούχο νερό είχαν βλαστούς που αυξήθηκαν κατά 170% του αρχικού ύψους τους, σε σύγκριση με μόλις 67% για τα υπόλοιπα που ποτίστηκαν με απλό νερό της βρύσης.

Τα φυτά που τρέφονται με σόδα αναπτύσσουν μια υγιέστερη απόχρωση του πράσινου.


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στη ρεσεψιόν με την… τσουλήθρα


Ξενοδοχείο στην Ταϊβάν προσφέρει εναλλακτικές επιλογές κατάβασης.

Φοβάστε τα ασανσέρ ή δεν αντέχετε να ανεβοκατεβαίνετε συνέχεια από τις σκάλες;

Ένα ξενοδοχείο στην πόλη Taichung της Ταϊβάν βρήκε τη λύση και προσφέρει στους επισκέπτες του την πιο… διασκεδαστική επιλογή, προκειμένου να κατεβαίνουν ανάμεσα στους ορόφους του και μέχρι το ισόγειο, όπου βρίσκεται η ρεσεψιόν.

Το ξενοδοχείο RedDot Hotel εγκατέστησε μια τσουλήθρα μήκους 30 μέτρων στο εσωτερικό του, δίνοντας στους πελάτες του την ευκαιρία να… κάνουν εντυπωσιακή έξοδο!

Εμπνευσμένη από τα πρωτοποριακά γραφεία της Google, η κατασκευή της εντυπωσιακής τσουλήθρας στοίχισε σχεδόν 142.000 ευρώ.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα μελέτη έδειξε ότι υπάρχουν πολλές… μελέτες


Γιατί και πώς «καίγεται» το μυαλό των επιστημόνων.

Χρειαζόταν μια νέα μελέτη για να επιβεβαιώσει ότι πνιγόμαστε από… μελέτες; Και ποιος να το φανταζόταν ότι αυτό θα επηρέαζε τα έγκριτα μυαλά των ερευνητών.

Μερικοί επιστήμονες μέσω πολύπλοκων εξισώσεων, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι με τη νέα εποχή των μέσων ενημέρωσης, και με τον βομβαρδισμό όλο και περισσότερων πληροφοριών έρχεται και μια πτώση στην προσοχή τους ως προς τις πιο σημαντικές επιστημονικές μελέτες.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι αυτό γίνεται λόγω της «αύξησης του αριθμού των δημοσιεύσεων», δηλαδή με απλά λόγια η υπερ-παραγωγή ερευνών μπλοκάρει τους επιστήμονες που πρέπει διαρκώς να μελετούν τη μία έρευνα μετά την άλλη, με αποτέλεσμα να χρειάζεται να παρακολουθούν τη μια επιστημονική βιβλιογραφία μετά την άλλη.

Απέδειξαν ότι οι επιστήμονες ξεχνούν τα στατιστικά στοιχεία από πρόσφατες μελέτες που έχουν διαβάσει πολύ πιο γρήγορα από ό, τι παλαιότερα, που υπήρχαν σαφώς λιγότερες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί στις διαφημίσεις ρολογιών η ώρα είναι πάντα 10:09


Θεωρία συνομωσίας ή λόγοι αισθητικής;

Οι γίγαντες της τεχνολογίας, ακολουθούν τα χνάρια των ωρολογοποιών με το να ρυθμίζουν τα ρολόγια που θα προωθηθούν σε διαφημιστικές καμπάνιες, στην ίδια ακριβώς ώρα: 10:09!

Γιατί όλοι έχουν κολλήσει σε μια συγκεκριμένη παράδοση ωρολογοποιίας; Τα ρολόγια της Apple για παράδειγμα, έχουν ρυθμιστεί στην ίδια ακριβώς ώρα: 10:09:30 σε κάθε μια από τις teaser εικόνες της εταιρείας.

Αυτό οφείλεται σε μια μακρά παράδοση που ακολουθείται πιστά στις διαφημίσεις ρολογιών στις οποίες τα ρολόγια φωτογραφίζονται να έχουν την ώρα 10:09 ή 10:10.

Φαίνεται πως οι ωρολογοποιοί αρχικά είχαν ρυθμίσει τη συγκεκριμένη ώρα κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1930 και του 1940, ενώ ελάχιστοι έχουν αποκλίνει έκτοτε από αυτό. Η Rolex χρησιμοποιεί την ώρα 10:10:31 στις διαφημίσεις της, την ίδια στιγμή που η αμερικανική εταιρεία Timex, γυρίζει τα ρολόγια της στις 10.09.36, ενώ η TAG Heuer, ορίζει την ώρα 10:10:37.



Και επειδή οι θεωρίες συνωμοσίας είναι το αγαπημένο θέμα όλων, πολλοί πιστεύουν ότι η συγκεκριμένη ώρα αναφέρεται στη δολοφονία του Αβραάμ Λίνκολν (στην πραγματικότητα ωστόσο συνέβη στις 10:15), ή στον βομβαρδισμό της Χισοσίμα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Άλλοι πιστεύουν ότι είναι κάποιο κωδικοποιημένο μήνυμα από τους... Ιλουμινάτι.

Αλλά αυτό που επικρατεί, είναι ότι γίνεται για λόγους αισθητικής. Σύμφωνα με τους ωρολογοποιούς, η συγκεκριμένη ώρα λειτουργεί συμμετρικά, πλαισιώνοντας το όνομα της μάρκας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...