Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Στη Σαγκάη κατευθύνεται ο τυφώνας Τσαν- χομ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Είκοσι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν σε Φιλιππίνες και Ιαπωνία.

Περισσότεροι από 865.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στην ανατολική Κίνα καθώς ο ισχυρός τυφώνας Τσαν- χομ κατευθύνεται προς τη Σαγκάη, αφού σάρωσε το αρχιπέλαγος της Οκινάουα στην Ιαπωνία και την Ταϊβάν.

Αυτός ο τυφώνας ενδέχεται να είναι ο ισχυρότερος που πλήττει την επαρχία Ζετζιάνγκ, νότια της Σαγκάης, από το 1949, σύμφωνα με το εθνικό μετεωρολογικό κέντρο της Κίνας (NMC).

Ο τυφώνας προκάλεσε ήδη τον θάνατο 5 ανθρώπων στις Φιλιππίνες αυτήν την εβδομάδα και τον τραυματισμό περισσότερων από 20 ανθρώπων στην Ιαπωνία την Παρασκευή. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν από την πτώση δένδρων στην Ταϊβάν.

Το Σάββατο το πρωί (τοπική ώρα) ο τυφώνας βρίσκεται σε απόσταση 235 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της επαρχίας Ζεντζιάνγκ και συνοδεύεται από ανέμους που πνέουν με ταχύτητα έως και 210 χιλιόμετρων την ώρα.

Εκτός της απομάκρυνσης εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων από τις εστίες τους, τουλάχιστον 30.000 αλιευτικά σκάφη επέστρεψαν εσπευσμένα στα λιμάνια της επαρχίας Ζεντζιάνγκ καθώς κύματα ύψους 10 μέτρων έπληξαν τις ακτές, ανέφερε η μετεωρολογική υπηρεσία όπως μετέδωσε το πρακτορείο Νέα Κίνα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.