Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Το «chemsex» είναι η νέα τάση αχαλίνωτου σεξ


Τα πάρτι όπου οι συμμετέχοντες συνευρίσκονται για ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο με πολλούς παρτενέρ.

Η Βρετανία πρωτοπορεί όχι μόνο στη μουσική, αλλά και στα ήθη και τα... έθιμα του κρεβατιού! Μια νέα τρέλα ή τάση -όπως θέλετε να τη βαφτίσετε-, «γεννήθηκε» στη χώρα αυτή και φέρει το όνομα «chemsex», όρος που κρύβει αχαλίνωτο σεξ διάρκειας μέχρι και πολλών ημερών, χρήση ναρκωτικών και αρκετούς παρτενέρ. Φυσικά, οι αρχές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, προειδοποιώντας για έξαρση του HIV και της ηπατίτιδας.

Όπως γράφει η Telegraph, πάνω από το 60% όσων επισκέπτονται κλινικές αποτοξίνωσης στο Λονδίνο, κάνουν συχνά «chemsex». Σε αυτά τα ακόλαστα πάρτι, εκτός από σεξουαλικά όργια, γίνεται χρήση ουσιών, όπως κοκαΐνη, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη που συνδυάζονται με άφθονο αλκοόλ.

Τα «chemsex», αφορά τόσο σε ομοφυλόφιλους όσο και σε ετεροφυλόφιλους και όσοι συμμετέχουν σε αυτά επιδίδονται για 72 συνεχόμενες ώρες σε σεξουαλικά όργια με πάνω από πέντε παρτενέρ, χωρίς τροφή και ύπνο! Τα πάρτι ξεκινούν συνήθως Παρασκευή και τελειώνουν τη Δευτέρα ενώ τα μέτρα προφύλαξης είναι πολλές φορές ανύπαρκτα.

Οι εμπειρογνώμονες του British Medical Journal προειδοποιούν ότι εκτός από το ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος εξάπλωσης σεξουαλικών μεταδιδόμενων ασθενειών, εκείνοι που συμμετέχουν σε τέτοια πάρτι, κινδυνεύουν από κρίσεις πανικού, κόπωση και κατάθλιψη λόγω της αϋπνίας και του αχαλίνωτου σεξ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτή είναι η εταιρεία που κλέβει την δουλειά των άλλων


Αναστάτωση στους ιδιοκτήτες επαγγελματικών λογαριασμών του youtube έχει προκαλέσει η τακτική της εταιρείας "Digital Minds" που οικειοποιείται video από φορείς και ειδησεογραφικές ιστοσελίδες. Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις καθώς πολλοί είναι εκείνοι που τυχαία ανακάλυψαν ότι video που έχουν επεξεργαστεί οι ίδιοι "ανήκουν" στην Digital Minds. Δηλαδή, η συγκεκριμένη εταιρεία, αποκτά πλήρη δικαιώματα επί των video με αποτέλεσμα να μπορεί να αξιώσει και κέρδη από την διαφήμιση στις προβολές τους.

Ετσι λειτουργούν

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η τακτική της εταιρείας που βασίζεται στον διαδικτυακό κλεφτοπόλεμο. Οι δημοσιογράφοι μίας ιστοσελίδας ανεβάζουν ένα video στο Youtube. Εκεί παρεμβαίνει η εταιρεία και δηλώνει ότι το περιεχόμενο αυτού του video της ανήκει. Με αυτόν τον τρόπο αποκτά ταυτόχρονα το δικαίωμα των εσόδων από τη διαφήμιση που θα προκύψει. Αν οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας που έχει ανεβάσει το video αντιληφθούν την "πονηριά" , παρεμβαίνουν βάζοντας σε τάξη τα περί δικαιωμάτων και τότε η Digital Minds αποσύρει κάθε αξίωσή της. Αν όμως η πρακτική της δεν γίνει αντιληπτή, τα έσοδα από τη διαφήμιση πηγαίνουν στην "ψευτοιδιοκτήτρια" εταιρεία.

Κλέβουν και τη βουλή

Πρόκειται για εταιρεία που δεν δίστασε να "βάλει στο χέρι" ακόμη και video που ανήκουν στο κανάλι του Youtube του ελληνικού κοινοβουλίου αλλά κυρίως δραστηριοποιείται στην κλοπή video από ιστοσελίδες που παρουσιάζουν αυξημένη επισκεψιμότητα. Το θράσσος τους έφτασε σε τέτοιο σημείο που δεν δίστασαν να κλέψουν το video με τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου "στον ενικό". Στην συγκεκριμένη περίπτωση, δήλωσαν ότι το video που είχε ανεβάσει το enikos.gr στο Youtube, είναι δικό τους(!)



Αμέσως μετά την ειδοποίηση του Youtube, o διαχειριστής του καναλιού,ακολούθησε τις προβλεπόμενες διαδικασίες και τότε η Digital Minds απέσυρε την δήλωσή της ότι το video της ανήκει.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι σύγχρονοι Φλινστόουνς


Ζουν σε σπηλιές και το απολαμβάνουν - Δείτε φωτογραφίες.

Χαρακτηρίζονται ως οι Φλινστόουνς του 21ου αιώνα και όταν δείτε τις φωτογραφίες θα καταλάβετε γιατί. Ο φωτογράφος και ταξιδιωτικός blogger Matthew Karsten επισκέφθηκε την κοινότητα των ανθρώπων που ζουν στις σπηλιές στη Γρανάδα της Ισπανίας και πέρασε μια νύχτα μαζί τους.

Πρόκειται για μια ομάδα νομάδων, όπως τους χαρακτηρίζει ο φωτογράφος στη Daily Mail, η οποία ζει σε αυτοσχέδια σπίτια μέσα σε σπηλιές πάνω από τη Γρανάδα. Είναι περίπου 30-40 άτομα στη γειτονιά, ενώ φιλοξενούν τακτικά, άλλους νομάδες και ταξιδιώτες που επιθυμούν να παραμείνουν εκεί προσωρινά πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Δεν είναι λίγες οι φορές που άνθρωποι ζητούν προσωρινά στέγη στη γειτονιά τους και εκείνοι είναι πάντα πρόθυμοι να ανοίξουν την «πόρτα» της σπηλιάς τους. Ο φωτογράφος πήγε στη γειτονιά τους και πέρασε αρκετές ώρες μαζί τους για να μάθει τον τρόπο ζωής τους και γιατί επέλεξαν να ζουν εκεί. Βασικός τους λόγος η αποστροφή για τον υλισμό και η αγάπη για το περιβάλλον.

Το πρώτο πράγμα που τον εξέπληξε ήταν ότι ο τρόπος με τον οποίο είχαν διαμορφώσει τα σπίτια τους τα οποία έμοιαζαν με τα σπίτια των Χόμπιτ. Οι περισσότερες από τις σπηλιές έχουν ηλεκτρική ενέργεια, είτε από τους ηλιακούς συλλέκτες ή από εξωτερικά δίκτυα που συνδέονται. Στα περισσότερα σπίτια των σύγχρονων Φλινστόουνς μπορεί κανείς να δει πολλές οικιακές συσκευές, ακόμη και τηλεοράσεις, ενώ το μπάνιο και το τρεχούμενο νερό συνηθίζουν να το μοιράζονται ανά ομάδες.

«Η συνολική ατμόσφαιρα είναι ένα μιας κοινότητας με ελεύθερα πνεύματα και καλλιτεχνική έκφραση. Απορρίπτοντας τον υλισμό, και έχοντας αγάπη για τη μουσική, έχουν μάθει μοιράζονται με τους γείτονες τους και να φροντίζουν το περιβάλλον», είπε στην εφημερίδα o Karsten.

Όπως λέει ο ίδιος η παραμονή του εκεί πράγματι τον ενέπνευσε και τον εντυπωσίασε, αλλά δεν είναι σίγουρος αν θα μπορούσε να ζήσει εκεί όπως κάνουν οι ίδιοι. Αν και πολλοί από αυτούς περνούν την ώρα τους στη φύση και στο σπίτι, υπάρχουν και κάποιοι πιο δραστήριοι όπως Iwan από τη Ρουμανία ο οποίος σπουδάζει κινηματογράφο στο πανεπιστήμιο. Πολλοί από αυτούς επίσης έχουν ζώα με των οποίων τη φροντίδα ασχολούνται καθημερινά, όπως σκυλάκια και μικρά άλογα.

Τα μέλη της κοινότητας πόζαραν στο φακό του Karsten και του έδειξαν τους χώρους των ιδιαίτερων σπιτιών τους. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν αποφάσισαν να μείνουν εκεί λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζαν, αλλά γιατί ήθελαν να αλλάξουν τρόπο ζωής. Όπως για παράδειγμα η Irit που μετακόμισε στις σπηλιές από τη Νέα Υόρκη όπου ζούσε μια κανονική καθημερινότητα την οποία όμως δεν άντεχε.

Δείτε τις φωτογραφίες από τη γειτονιά των «σύγχρονων Φλινστόουνς»...


Διαβάστε περισσότερα...

Το χωριό με τις… ραπουνζέλ


Η φυλή όπου οι γυναίκες διαθέτουν τα μακρύτερα μαλλιά του κόσμου.

Βαθιά μέσα στα βουνά της επαρχίας Guangxi στη νότια Κίνα, οι γυναίκες του χωριού Huangluo δεν συνεισφέρουν διόλου στη βιομηχανία των προϊόντων καλλωπισμού των μαλλιών μιας και δεν χρησιμοποιούν αυτά του εμπορίου… Τα μαλλιά των γυναικών των περίπου 82 οικογενειών που ζουν στη φυλή Red Yao, όνομα που παραπέμπει στα παραδοσιακά κόκκινα ρούχα που φορούν, ξεχωρίζουν για το απίθανο μήκος τους, σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που κερδίζουν μια θέση στο βιβλίο Γκίνες ως το «χωριό με το τα μακρύτερα μαλλιά στον κόσμο» και είναι γνωστό στην Κίνα ως το «Long Village Hair».

Φυσικά οι παραπάνω τίτλοι είναι δικαιολογημένοι, καθώς τα μαλλιά των περίπου 120 γυναικών του χωριού, φτάσουν σε μήκος ακόμα και τα 1,7μέτρα με τα μακρύτερα να υπερβαίνουν και τα 2 μέτρα! Σύμφωνα με τις παλαιές παραδόσεις, οι γυναίκες μπορούσαν να δείχνουν τα μακριά μαλλιά τους, λυτά, μόνο στον σύζυγό τους και τα παιδιά τους κάτι που εγκαταλείφθηκε και πλέον οι γυναίκες μπορούν να τα δείχνουν και δημόσια χωρίς να ανησυχούν για τις συνέπειες.



Οι… ραπουνζέλ, επιτρέπεται να κόψουν τα μαλλιά τους μόνο μια φορά στη ζωή τους, όταν κλείσουν τα 16, ενώ τα περίτεχνα χτενίσματα που κάνει η κάθε μια, αντιπροσωπεύει την κοινωνική της θέση. Αν για παράδειγμα, γράφει το messynessychic.com, τα μαλλιά περιστρέφονται γύρω από το κεφάλι, τότε σημαίνει ότι η γυναίκα είναι παντρεμένη αλλά χωρίς παιδιά, αν πάλι διαθέτει ένα μικρό κότσο στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού, τότε είναι παντρεμένη και με παιδιά.

Στη περίπτωση που η γυναίκα φορά ένα μαντίλι γύρω από το κεφάλι, τότε βρίσκεται σε αναζήτηση συζύγου. Οι γυναίκες του Huangluo, λούζουν τα μαλλιά τους με ένα ειδικό σαμπουάν που φτιάχνουν με ρύζι.




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι εντυπωσιακές παγωμένες σπηλιές της Αλάσκας


Ένα μοναδικό τοπίο της φύσης που απειλείται με εξαφάνιση - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Μπορούν να χαρακτηριστούν από τις ομορφότερες σπηλιές του κόσμου και να πάρουν ίσως και την πρώτη θέση. Οι παγωμένες σπηλιές Mendehall που βρίσκονται κοντά στην πόλη Τζούνο της Νοτιανατολικής Αλάσκας αποτελούν παγκόσμιο φαινόμενο, αλλά ίσως τα επόμενα χρόνια σταδιακά αρχίσουν να εξαφανίζονται.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι συγκεκριμένες σπηλιές δημιουργήθηκαν από τα παγόβουνα που λιώνουν και ως γνωστόν αυτή η διαδικασία δεν θα διαρκέσει για πάντα. Για όσα χρόνια πάντως συνεχίσουν να υπάρχουν θα δημιουργούν αυτό το μοναδικό και καθηλωτικό θέαμα και τις εξίσου εντυπωσιακές φωτογραφίες. Όσοι έχουν την τύχη να βρεθούν εκεί πρέπει να ξέρουν ότι μπαίνουν με κίνδυνο της ζωής τους, καθώς ανά πάσα στιγμή υπάρχει η πιθανότητα ένα κομμάτι πάγου να προσγειωθεί επάνω τους.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό τους είναι ότι σταδιακά αλλάζουν χρώμα. Το πιο έντονο μπλε και τιρκουάζ χρώμα που είχαν, γίνεται σιγά-σιγά γαλανό και λευκό. Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι σπηλιές δεν μένουν ουσιαστικά ποτέ ίδιες και έτσι κάθε λίγα χρόνια έχουμε νέες φωτογραφίες από το σχηματισμό τους. Οι τυχεροί που έχουν δει τις σπηλιές από κοντά είχαν την ευκαιρία να δουν το νερό να κυλά μέσα από το μπλε χρώμα του πάγου.

Τι βρισκόταν όμως εκεί πριν δημιουργηθούν οι σπηλιές; Σύμφωνα με τους επιστήμονες βρίσκονταν παγωμένα δάση με παράξενα δέντρα, τα οποία πλέον έχουν εξαφανιστεί. Το ταξίδι βέβαια ως εκεί είναι μόνο για πολύ τολμηρούς, αλλά και με την ανάλογη οικονομική δυνατότητα. Και τα δύο είχε προφανώς το νιόπαντρο ζευγάρι που πήγε ως την Αλάσκα για να βγάλει αναμνηστικές φωτογραφίες στις εν λόγω σπηλιές.

Το φαινόμενο παρακολουθείται από το 1942 από τους επιστήμονες για να δουν κατά πόσα μίλια υποχωρούν οι σπηλιές με τα χρόνια. Από το 1942 έως το 1958 είχαν υποχωρήσει κατά δύο μίλια.

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο...
























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εντυπωσιακά σύννεφα κάλυψαν τον ουρανό στο Σίδνεϊ


Εντυπωσιακά σύννεφα που έμοιαζαν με κύματα κάλυψαν τον ουρανό στο Σίδνεϊ και οι κάτοικοι δεν έχασαν την ευκαιρία να τα απαθανατίσουν.







Οι Αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους να προφυλαχθούν από την επερχόμενη καταιγίδα που πλήττει την περιοχή.







Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Ήλιος εξαφάνισε την ατμόσφαιρα του Άρη


Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι έλυσαν σε μεγάλο βαθμό το μυστήριο της εξαφάνισης του μεγαλύτερου μέρους της ατμόσφαιρας, που κάποτε διέθετε ο Άρης. Όπως ανακοίνωσαν, εκτιμούν ότι αυτό συνέβη κυρίως εξαιτίας του ηλιακού ανέμου, του αδιάκοπου ρεύματος φορτισμένων σωματιδίων, κυρίως πρωτονίων και ηλεκτρονίων, που το άστρο μας εκτοξεύει στην «επικράτειά» του, δηλαδή στο ηλιακό μας σύστημα, με ταχύτητα 1,6 εκατομμύρια χιλιόμετρα την ώρα.

Οι ερευνητές, που ανέλυσαν τα στοιχεία του δορυφόρου MAVEN (Mars Atmosphere and Volatile Evolution Mission) της NASA, ο οποίος βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Άρη από το 2014, έκαναν μια σειρά από επιστημονικές δημοσιεύσεις στα περιοδικά "Science" και "Geophysical Research Letters".

Κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι… ένοχος είναι ο Ήλιος για την απογύμνωση του γειτονικού πλανήτη από το πυκνό στρώμα αερίων που τον περιέβαλε πριν από δισεκατομμύρια χρόνια.

Η μεγάλη αραίωση της ατμόσφαιρας δεν μπορούσε πλέον να συγκρατήσει το νερό στην επιφάνεια του Άρη, με συνέπεια ο πλανήτης, που ήταν κάποτε ζεστός και υγρός, να γίνει κρύος και σε μεγάλο βαθμό άνυδρος (αλλά όχι τελείως, όπως έχουν δείξει και τα τελευταία ευρήματα).

Σήμερα η ατμοσφαιρική πίεση στην επιφάνεια του Άρη είναι μόλις το 1% της πίεσης στη Γη, με συνέπεια το νερό να παγώνει αμέσως ή να διαφεύγει στο διάστημα.

Ο ηλιακός άνεμος μεταφέρει μαζί του και μαγνητικά πεδία, που πέφτοντας πάνω στον πλανήτη, δημιουργούν ηλεκτρικά πεδία. Αυτά επιταχύνουν τα ιόντα της ατμόσφαιρας, στέλνοντάς τα στο διάστημα. Το φαινόμενο συνεχίζεται και σήμερα, αν και σε μικρότερο βαθμό.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, περίπου 100 γραμμάρια αρειανής ατμόσφαιρας, κυρίως οξυγόνου και διοξειδίου του άνθρακα, «δραπετετεύουν» στο διάστημα κάθε δευτερόλεπτο.

Οι παρατηρήσεις του MAVEN, που συνεχίζονται, έδειξαν επίσης ότι όταν ο Ήλιος προκαλεί ηλιακές καταιγίδες, πέρα από τον συνήθη «άνεμο», τότε επιταχύνεται κατά δέκα έως 20 φορές η καταστροφή της ατμόσφαιρας στον «κόκκινο» πλανήτη. Με δεδομένο ότι στο πρώιμο ηλιακό σύστημα τέτοιες καταιγίδες ήσαν συχνότερες και ισχυρότερες, πιστεύεται ότι κάπως έτσι ο Άρης έχασε σχεδόν όλη την ατμόσφαιρά του.

Εξάλλου η απώλεια του μαγνητικού πεδίου του Άρη, αντίθετα με τη Γη, που εκτιμάται ότι συνέβη μερικές εκατοντάδες χρόνια μετά τον σχηματισμό του πλανήτη, δεν βοήθησε, ώστε να συγκρατήσει την απώλεια της ατμόσφαιρας.

Η NASA δημοσιοποίησε ένα βίντεο σε μεγάλη ανάλυση με εικόνες του Ήλιου από το τηλεσκόπιο Solar Dynamics Observatory που βρίσκεται στο Διάστημα.

Το τηλεσκόπιο βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο από το 2010 και τον φωτογραφίζει κάθε 12 δευτερόλεπτα.

Η NASA «έραψε» όλες τις φωτογραφίες, με τη βοήθεια ειδικών, οι οποίοι χρειάστηκαν 10 ώρες για να δημιουργήσουν ένα βίντεο ενός λεπτού.

Δείτε εδώ το βίντεο της NASA.

Διαβάστε περισσότερα...

Βερναρδάκης: Καμία μείωση μισθών στο δημόσιο


Καμία μείωση μισθών και προσωπικού στο Δημόσιο δεν θα γίνει όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Κόκκινο».

Πρόσθεσε δε, ότι «οι μισθοί στο Δημόσιο δεν μπορεί να κατέβουν κάτω από το σημείο που είναι σήμερα, που έχει γίνει ήδη μείωση 35%.

Αντίθετα, θα "ξεπαγώσει" η βαθμολογική εξέλιξη και βάση της επανακατάταξης που θα προκύψει, ένα 55% των δημοσίων υπαλλήλων θα δουν μια έστω μικρή αύξηση στο μισθό τους», τόνισε.

Ο κ. Βερναρδάκης ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να γίνουν ούτε διαδικασίες μείωσης προσωπικού, καθώς το Δημόσιο είναι υποστελεχωμένο, ιδίως στις κοινωνικές δομές. «Αντίθετα, πρέπει να αρχίσουμε να μετράμε αντίστροφα και να προχωρήσουμε σε έναν προγραμματισμό λελογισμένων προσλήψεων σε υποστελεχωμένους τομείς ή τομείς που βρίσκονται σήμερα στην αιχμή των προβλημάτων και το προσωπικό δε μπορεί να ανταποκριθεί όπως πχ το προσφυγικό.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...