Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Νέα ανάκριση του Κλιφ Ρίτσαρντ για υπόθεση παιδεραστίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ερευνώνται καταγγελίες για σεξουαλικά αδικήματα.

Ο τραγουδιστής Κλιφ Ρίτσαρντ, ένας από τους διασημότερους καλλιτέχνες της Βρετανίας, ανακρίθηκε και πάλι από την αστυνομία, η οποία ερευνά καταγγελίες για σεξουαλικά αδικήματα που ενδεχομένως να έχει διαπράξει πριν από πολλά χρόνια, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του.

ΚΛΙΦ ΡΙΤΣΑΡΝΤ

Ο 75χρονος Ρίτσαρντ, παρουσιάστηκε εκούσια ενώπιον αξιωματικών του αστυνομικού τμήματος του Νότιου Γιόρκσαϊρ, το οποίο τον περασμένο χρόνο ξεκίνησε έρευνα σχετικά με τις καταγγελίες που αφορούν περιστατικό τη δεκαετία του 80 στο οποίο εμπλέκεται ένα ανήλικο αγόρι.

«Δεν συνελήφθη, ούτε απαγγέλθηκαν κατηγορίες εις βάρος του και ποτέ δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο. Συνεργάστηκε πλήρως με τους αξιωματικούς και απάντησε στις ερωτήσεις που του υπέβαλαν», είπε ο εκπρόσωπός του.

«Πέραν του να επαναλάβει ότι οι κατηγορίες είναι απολύτως ψευδείς και ότι θα συνεχίσει να συνεργάζεται πλήρως με την αστυνομία, δεν θα ήταν σκόπιμο ο σερ Κλιφ να πει κάτι περισσότερο σε αυτό το στάδιο», δήλωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με το Αστυνομικό Τμήμα του Νότιου Γιόρκσαϊρ, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Τον Φεβρουάριο, ο διοικητής του τμήματος δήλωσε ότι η έρευνα «έχει διευρυνθεί σημαντικά».

Ο Ρίτσαρντ γεννήθηκε το 1940 και το πραγματικό του όνομα είναι Χάρι Γουέμπ. Στα πρώτα βήματα της καριέρας του τον αποκαλούσαν «Ο Έλβις Πρίσλεϊ της Βρετανίας» και έχει δει 14 σινγκλς του να φθάνουν στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας στη Βρετανία. Είναι ο μοναδικός τραγουδιστής που βρισκόταν στην κορυφή της κατάταξης των βρετανικών σινγκλς επί πέντε συναπτές δεκαετίες--από τη δεκαετία του 50 ως αυτή του 90.

Με το συγκρότημά του The Shadows, ο Ρίτσαρντ είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους τραγουδιστές της Βρετανίας στην μετά-Beatles εποχή στα τέλη του 50 και στις αρχές του 60, ενώ τιμήθηκε με τον τίτλο του ιππότη από την βασίλισσα Ελισάβετ το 1995.

Ο Ρίτσαρντ ανακρίθηκε για πρώτη φορά από αστυνομικούς έπειτα από έφοδο που πραγματοποίησαν στο σπίτι του τον περασμένο Αύγουστο όταν ο ίδιος βρισκόταν σε διακοπές. Την έφοδο, μάλιστα, κατέγραψε με κάμερα το BBC, το οποίο είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε αντιδράσεις από βουλευτές, οι οποίοι χαρακτήρισαν «ανάρμοστη» τη συνεργασία της αστυνομίας με το τηλεοπτικό δίκτυο και υποστήριξαν ότι προκάλεσε «ανεπανόρθωτη βλάβη» στη φήμη του τραγουδιστή.

Μετά την αποκάλυψη από την αστυνομία ότι ο εκλιπών παρουσιαστής του BBC Τζίμι Σάβιλ είχε εκμεταλλευτεί το όνομά του για να κακοποιεί σεξουαλικά εκατοντάδες παιδιά, η αστυνομία έχει ξεκινήσει μία σειρά από έρευνες για διάσημους Βρετανούς που κατηγορούνται για σεξουαλικά αδικήματα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.